Ligue 1 souhrn - 11. kolo

28.10.2008, 23:09, aktualizováno 29.10.2008, 21:09
Komentáře a souhrny
Lyon dokázal vydolovat tři body na půdě Sochaux. Auxerre překvapilo Le Mans dokonce na jeho půdě. Paříž nenavázala na vítězství nad Marseille a prohrála doma s Toulouse. Monako přehrálo Nancy...

Girondins Bordeaux - Le Havre AC 4:0

28.10.2008 21:00

Góly: 30. David Bellion, 47. David Bellion, 72. Fernando Cavenaghi, 80. Wendel

Bordeaux se dostalo alespoň do zítřejšího dne do čela Ligue 1. K tomu, aby se to povedlo, potřebovalo vyhrát nad osmnáctým Le Havre alespoň o dvě branky. Nakonec naložilo hostům čtyři a zaslouženě se radovalo i díky skvělému výkonu Davida Belliona ze tří bodů.

Už po čtyřech minutách pálil domácí Cavenaghi nad po skvělé práci hrdiny utkání Belliona na křídle. Po čtvrthodině hry uvolnil Wendel Belliona, který dodal opět Cavenaghimu, gólman Le Havre Revault musel zakročit. Zaslouženého vedení se domácí dočkali ve 30. minutě. Gouffranův pas si vybral Belliona, který levačkou s pomocí teče hostujícího Gilleta rozvlnil poprvé v zápase síť. Jedinou nebezpečnější akci zápasu hosté vymysleli šest minut před koncem poločasu, jenže Faure po centru od Fontaine střílel mimo.

Bellion zvýšil svým druhým gólem zápasu Bordeaux vedení tři minuty po přestávce. Zakladatelem akce byl opět Gouffran, pro kanonýra Belliona vytvořil doboru pozici, ve které si francouzský útočník sám tváří v tvář proti Reuvaltovi poradil.

Hostující gólman bývalého hráče Manchesteru United vychytal v 57. minutě a zamezil mu tak ke vstřelení hattricku, dvacet minut před koncem už se mu však nepodařilo zabránit ve skórování Cavenaghiho. Ten zužitkoval centr střídajícího Chamakha a nahoru plachtící střelou zvýšil na 3:0.

Chamakh poté po dobré práci Tremoulinase nastřelil pouze levou tyč, nakonec se do statistiky tento čtyřiadvacetiletý Francouz zapsal jako autor nahrávky na gól Wendela v 80. minutě, kdy z pravé strany nabídl svému spoluhráči nízkým centrem čtvrtou branku Bordeaux v utkání.

Více informací k zápasu

SM Caen - OGC Nice 1:1

29.10.2008 19:00

Góly: 67. Steve Savidan - 84. Loïc Rémy

Vyrovnaný zápas, ve kterém byli domácí lepší první půli, ve druhé hrál zase pohlednější fotbal soupeř, skončil nakonec spravedlivou remízou. Caen se ujalo vedení v 68. minutě zásluhou Savidana, Nice vyrovnalo pět minut před koncem proměněným pokutovým kopem.

Hosté měli první šanci zápasu, ve které se snažil překonat brankáře Planteho David Hellebuyck, jinak však Caen první půli dominovalo. Savidanovu první navštívenku likvidoval brankář Letizi, Nivetův odražený pokus letěl nad břevno. Utkání s nemnoha gólovými příležitostmi nabídlo těsně před přestávkou ještě jednu nebezpečnou hlavičku, kterou však caenský Nivet po rohovém kopu Gomese zamířil jen nad.

Nice vstoupilo do druhého dějství lépe a v 55. minutě mělo hodně blízko k vedení. Hlavně Remy trápil domácí obranu, Echouafniho chytrou střelu nakonec vykryl gólman Plante. Z ničeho nic však udeřilo Caen. V 68. minutě nacentroval zleva Toudic na Savidana, jenž střelou ke vzdálenější tyči poslal svůj tým do vedení.

Nakonec se však Nice dočkalo zaslouženého bodu. V 85. minutě fauloval Seube v pokutovém území Bamoga a Remy bez problémů chladnokrevně nařízenou penaltu proměnil.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Olympique Lyon 0:2

29.10.2008 19:00

Góly: 66. Karim Benzema, 90. César Delgado

Olympique Lyon zvítězil na hřišti posledního FC Sochaux 2:0 a splnil tak roli favorita. O osudu utkání se rozhodlo až v poslední třicetiminutovce, když se trefili Karim Benzema a v poslední minutě César Delgado. Závěr utkání domácí nezvládli, když se nechali vyloučit Stéphane Dalmat a Damien Perquis.

Díky výhře si Olympique Lyon upevnil vedení v tabulce Lique 1. Hostující tým se vrátil na vítěznou vlnu po třech utkáních bez výhry. Domácí Sochaux zůstává i nadále jako jediný tým Lique 1 bez výhry a na předposlední Le Havre ztrácí dva body.

První poločas patřil hostům, ale brankář domácích Teddy Richert si vždy poradil, jako například s Benzemovou šancí, když střílel ze vzdálenosti větší než dvacet pět metrů. Hosté se nemohli prosadit přes obranu domácích. První poločas skončil 0:0.

Druhý poločas začal opět tlakem hostí. Šanci Freda, kterému přihrál vystřídavší Delgado, však opět zmařil brankář domácích. Ovšem o minutu později, když běžela 66. minuta, již bylo vše jinak. Karim Benzema rozesmutněl fanoušky domácích. Lyon vedl 1:0. Největší šance domácích přišla v 69. minutě, ale brankář hostí Vercoutre vyrazil střelu z první domácího Santose.

Konec utkání pak domácí nezvládli. V 80. minutě byl vyloučen Dalmat za faul na Miralema Pjanice. Poté předvedl Benzema sólo, které zakončil Delgado střelou branky a hosté vedli 2:0. V závěru pak ještě uviděl Perquis druhou žlutou kartu za řeči. Domácí tak dohrávali v devíti hráčích a na korekci výsledku již neměli sílu. Olympique Lyon tak zvítězil 2:0.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Lille OSC 0:0

29.10.2008 19:00

Góly: -

Ačkoli bylo Lille celý průběh zápasu lepším týmem, z Grenoblu si odváží pouze bod za bezbrankovou remízu. V nastaveném čase mu chyběl i kousek štěstí, kdyby Balmontův poukus neorazítkoval jen břevno.

Nejprve našel hostující Cabaye Balmonta, který však svou střelou síť nerozvlnil. Cabaye byl jedním z nejaktivnějších hráčů na hřišti a jeho pokus z dvaceti metrů skvělým zákrokem vyrazil až zkušený Wimbée. Brankář Grenoble musel o čtrnáct minut později předvést své umění také proti dalekonosnému voleji Debuchyho i následně proti přímému kopu Obraniaka, autora dvou branek z minulého utkání proti Caen.

Grenoble poprvé výrazněji zahrozil v 58. minutě, Laurent Batlles svou dělovkou z přímého kopu hodně vystrašil brankáře Malickiho. Jinak ovšem bylo Lille stejně jako v první půli v ofenzívě nebezpečnější. Bastos vyslal do šance Obraniaka, jenž konečně vystřelil mezi tři tyče, jenže mezi nimi byl též po celý zápas skvěle chytající Wimbée.

Gólman Lille Malicki neměl příliš práce, ovšem deset minut před koncem nesměl ztratit koncentraci, když se v dobré příležitosti ocitl Batlles. Těsně před koncem utkání nakonec mohli hosté strhnout vítězství na svou stranu, střelu střídajícího Hazarda ale opět zlikvidoval Wimbée a již zmiňované břevno zachránilo domácím alespoň remízu.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Stade Rennes 0:0

29.10.2008 19:00

Góly: -

Ani v tomto duelu se hostujícímu Rennes nepodařilo vyhrát na hřišti soupeře, a zůstává tak jediným týmem z první dvanáctky Ligue 1, kterému se to doposud nepodařilo. Z Valenciennes si odváží již čtvrtou remízu, určitě ale pro oba týmy spravedlivou.

Gólman Rennes Nicolas Douchez si našel slabou chvilku hned na začátku utkání, hlavičku Biševace nevyrazil úplně nejjistěji. V 10. minutě se musel co ohánět i brankář Valenciennes Nicolas Penneteau, jenž se skvěl bleskovou reakcí proti střele Lemoina, letící po jeho vyražení nad břevno. Domácí následně zvyšovali tempo hry, Saezův dobrý pokus ovšem mířil pouze vedle pravé tyče. Hosté zahrozili Danicem z přímého kopu, jehož dalekonosnou bombu chytil až Douchez.

Domácí začali útočit hlavně ve druhé půli a už tři minuty po přestávce se mohli ujmout vedení. Saez opět ztroskotal na brankáři Douchezovi, v 67. minutě si vyměnili míč Biševac, Pujol a Pieroni, prvně jmenovaný ho dostal zpátky a jeho střela lízla břevno Douchezovy branky. Rennes se pokoušelo skórovat z přímého kopu Leroye, Penneteau však byl na místě.

Nakonec to byli hosté, kdo v nastaveném čase byli ke vstřelení branky blízko, Bezzazův přímý kop si našel na bližší tyči Pieroniho, jenže belgický útočník následně hlavičkoval nepřesně.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - AJ Auxerre 0:2

29.10.2008 19:00

Góly: 35. Dennis Oliech, 39. Dennis Oliech

Le Mans překvapivě prohrálo v 11. kole Lique 1 s Auxerre 0:2 na domácím hřišti a potvrdilo, že je mnohem lepší na hřištích soupeřů než doma. O výsledku utkání rozhodl Dennis Oliech, který se trefil v prvním poločase dvakrát, během čtyř minut. Le Mans skončila díky této prohře, pětizápasová šňůra bez prohry. Naopak Auxerre si připsalo plný bodový zisk po třech utkáních.

Hosté se museli v zápase obejít bez svého útočníka Ireneusze Jelena, který se zranil o víkendu v zápase s Lyonem a mimo by měl být až tři měsíce. První šance přišla již v 6. minutě, když měl hostující Daniel Niculae velkou šanci. Jeho střelu však vyrazil brankář domácích Yohan Pele. V další šanci se objevil Jean Pascal Mignot, ale jeho lob Pele vystihl.

První šance Le Mans přišla až ve 26. minutě, kdy měl velkou šanci Ludovic Baal, ale jeho šance zůstala nevyužita. A tak udeřilo na druhé straně. Ve 35. minutě přihrál Thomas Kahlenberg do pokutového území volnému Oliechovi, ten se obtočil kolem brankáře domácích a poté již nebylo problém skórovat. Již za tři minuty to bylo o dva góly. Steven Langil obral o míč domácího Keitu, přihrál Oliechovi a ten hlavou nedal šanci brankáři domácích. Auxerre vedlo 2:0. Tímto výsledkem skončil i první poločas.

Ve druhém poločase se hosté zaměřili na nepropustnou obranu. Ačkoliv domácí hráči bojovali, nedařilo se jim překonat brankaře hostí Rioua. S postupem času navíc přicházela nervozita na kopačky domácích. Naopak na druhé straně mohl zkompletovat hatrick Oliech, ale jeho střela šla vedle.

Utkání tak skončilo překvapivou výhrou Auxerre, které si v tabulce polepšilo o jedno místo a je na 11. příčce, zatímco Le Mans kleslo na pátou.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Marseille 1:1

29.10.2008 19:00

Góly: 45. Rémy Maréval - 77. Bakari Koné

Olympique Marseille pouze remizoval na hřišti FC Nantes 1:1 a nepotvrdil tak roli favorita. Domácí šli do vedení na konci první poločasu, když se trefil Rémy Maréval. Za hosty pak vyrovnával ve druhém poločase Bakary Koné. Pro hosty je to další ztráta, když nejprve o víkendu prohráli s Paris Saint-Germain a dnes remizovali s FC Nantes.

Úvod utkání vyšel lépe hostům, ale šance Hatema Ben Arfy, Koného a Zianiho zůstaly nevyužity. A tak přišel trest na druhé straně. Když už se zdálo, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu, přišla jako blesk z čistého nebe šance domácích. David De Freitas zahrával roh, odražený míč se dostal k obránci Marévalovi a ten ranou z velké vzdálenosti rozvlnil síť za brankou brankáře hostí Steva Mandandy.

Ve druhém poločase pokračoval Olympique Marseille v zahazování šancí. Jen těsně vedle šla rána levou nohou Taye Taiwa. V 77. minutě vyústil velký tlak hostí ve vyrovnání. Mamadou Samassa, který byl na hřišti deset minut, uvolnil Koného a ten neměl problém srovnat skóre.

V 81. minutě se ještě nechal vyloučit hráč domácích Bekamenga, když uviděl druhou žlutou kartu za úmyslnou hru rukou. Hosté ucítili šanci na vítězství, ale další šance Lorika Cany zlikvidoval brankář Heurtebis. FC Nantes tak uhrálo cennou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AS Nancy-Lorraine 3:1

29.10.2008 19:00

Góly: 32. Frédéric Nimani, 64. Nikola Pokrivać, 87. Alexandre Licata - 76. Youssouf Hadji

Monako si v 11. kole Ligue 1 bez problémů poradilo 3:1 na domácím hřišti s AS Nancy a připsalo si tři body. Monaku se tak podařilo po šesti kolech konečně zvítězit. Navíc poprvé v sezóně vstřelilo více jak 2 góly a trochu tak protrhlo svojí střeleckou neschopnost. Nancy je na místě 17. a od sestupových příček ho dělí jediný bod.

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kterým patřila první půlhodina. O první vážnější příležitost se postaral ve 29. minutě Youssof Hadji, když po přihrávce N'guema tvrdě pálil z hranice pokutového území. Gólman Ruffier však jeho pokus vytěsnil na roh. O tři minuty později se potvrdilo pravidlo "nedáš-dostaneš". Po rychlém brejku a individuální akci se prosadil Frederik Nimani střelou po zemi a poslal domácí do vedení 1:0. Do konce první půle měl ještě gól na kopačce hostující Pascal Berenguer. Jeho snahu ale zastavil vynikající Ruffier. Do šaten se tak šlo za příznivého stavu pro domácí.

Ve druhé půli mělo Monako přeci jen více ze hry a to se potvrdilo i v počtu příležitostí. V rozmezí mezi 55. a 60. minutou se dostali ke střele Nikola Pokrivac, César Alonso a Diego Perez. Všechny střely sice byly nebezpečné, ale nevešly se mezi tři tyče. V 64. minutě už se domácí radovali podruhé. Po skvělé přihrávce Césara Alonsa se z hranice vápna trefil do horního rohu branky Nikola Pokrivac – 2:0.

Jiskřička naděje pro Nancy vzplanula v 77. minutě. Youssouf Hadji snížil na 1:2 po střele z bezprostřední blízkosti doprostřed brány Ruffiera. Veškeré naděje na vyrovnání ale zhatil o deset minut později domácí Alexandre Licata, který po přihrávce Pokrivace přesně zamířil k pravé tyči a zvýšil na konečných 3:1 pro Monako. Tři body tak zaslouženě zůstávají doma.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 0:1

29.10.2008 19:00

Góly: 65. Zoumana Camara (vl.)

Toulouse i nadále překvapuje celou francouzskou ligu. V 11 kole totiž dokázalo urvat tři body na horké půdě favorizovaného Paris Saint-Germain a v tabulce se posunulo už na 3 příčku za Lyon a Bordeaux. PSG se po nepříjemné porážce propadlo na 8. místo. Jediný gól utkání padl v 65. minutě a do vlastní sítě si ho dal nešťastně domácí Zoumana Camara.

Očekávané střetnutí moc zajímavou podívanou nenabídlo. Více ze hry měli přeci jen domácí, kteří ale zůstali bez bodu. První šance přišla v 10. minutě. Po křížné přihrávce od Pancrateho střílel Jerome Rothen. Gólman Carrasso byl na svém místě a ránu zneškodnil. Komplikace pro PSG přišla o pět minut později. Fabrice Pancrate se zranil a musel být nahrazen Ludovicem Giulym. Právě Giuly o sobě dal vědět ve 36. minutě. Jeho dalekonosná rána skončila jen těsně vedle pravé tyče Carrassovi brány. Do konce půle se už nic zajímavého nestalo a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ihned na začátku druhé půle o sobě dali vědět také hosté. Z hranice pokutového území tvrdě vypálil po zemi Gignac, ale Landreau si na jeho střelu počkal a lehce zneškodnil. Na druhé straně zkoušel podobnou ranou štěstí Sessegnon, ale se stejným neúspěchem. Klíčový moment utkání přišel v 65. Minutě. Po nepříjemném závaru před domácí brankou si míč nešťastně srazil do vlastní sítě Camara – 0:1.

Domácí se usilovně snažili vyrovnat, ale všechny pokusy skončily buď před pokutovým územím soupeře, a nebo je zneškodnil gólman Carrasso. Paris Saint-Germain tak po výhře na hřišti Marseille opustila euforie po nepříjemné domácí prohře. Naproti tomu Toulouse získalo velmi cenné tři body a v tabulce útočí na nejvyšší příčky.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Lorient 1:4

29.10.2008 21:00

Góly: 32. Bafétimbi Gomis - 20. Jérémy Morel, 56. Bertrand Robert, 70. Bertrand Robert, 89. André Ayew

St. Étienne zaznamenalo v krátké době svou druhou domácí porážku. Na gól Morela z 19. minuty dokázalo sice odpovědět, Bertrand Robert však dvěma góly ve druhé půli srazil domácím sebevědomí a na konečných 4:1 pro Lorient zvyšoval v závěru Ayew.

Přitom St. Étienne nezačalo špatně, už v osmé minutě musel Payetův pokus vytěsnit na brakové čáře gólman Cappone. V 19. minutě však překvapivým a velmi drzým průnikem a následnou střelou levačkou rozvlnil síť Morel.

Domácí na to odpověděli ve 33. minutě, kdy Gomis zužitkoval centr do pokutového území od Dernise. Jeho první hlavička nastřelila ještě břevno, na jeho dorážku však už brankář Cappone neměl. O osm minut později pálil hlavou nebezpečně domácí Tavlaridis.

Ve druhém dějství přebrali iniciativu hry hosté. Už Mansouriho střela letící jen díky zákroku Vivianiho pár centimetrů nad břevno naznačovala, že by si St. Étienne mělo dávat větší pozor. V 55. minutě tak pro ně přišel zasloužený trest. Gameiro našel Roberta, jenž z voleje zpoza vápna poprvé v zápase skóroval. O čtrnáct minut později věděl francouzský záložník, co to je vstřelit gól, znovu, když ho přihrávkou opět podpořil Gameiro.

A naprosto zdrcené St. Étienne nakonec dorazil čtvrtou brankou minutu před koncem Ayew, který dorazil za záda bezmocného Vivianiho míč do prázdné branky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon1173116:824
2.Girondins Bordeaux1163218:1021
3.Toulouse FC1163210:821
4.Olympique Marseille1155121:1420
5.Le Mans UC 721153318:1318
6.Grenoble Foot 381153310:818
7.Lille OSC1145215:1317
8.Paris Saint-Germain1152412:1017
9.Stade Rennes1137113:916
10.OGC Nice1144315:1316
11.AJ Auxerre1143412:1115
12.SM Caen1135317:1314
13.AS Monaco113449:1013
14.FC Lorient1133514:1512
15.FC Nantes113268:1711
16.AS Saint-Étienne113177:1410
17.AS Nancy-Lorraine111648:139
18.Valenciennes FC112278:168
19.Le Havre AC112278:188
20.FC Sochaux1106510:166

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už by to chtělo druhý zápas s CFC,aby se Bordeaux zase trošku srazilo sebevědomí.

Reagovat
-Kopy-

PSG, OM

Reagovat
smazaný uživatel

To psg to bylo hrozny neska :( camara na rucnik,,

Reagovat
smazaný uživatel

nedalo se n ato koukat, nebyl jedinej hráč kterýho bych mohl pochválit..

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju k čupr tipu na Lyon Frankie ..samozřejmě z něj mám stejnou radost jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byla prostě intuice.

Reagovat
smazaný uživatel

Jupijé. Tip se vydařil skoro na 100 %,akorát ten 1 fík Karim přenechal Delgadovi. A ostatní výsledky mi mou radost jen podpořily.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Rémy se neskutečně rozjel. Nakonec ještě bude Lyon litovat,že se ho zbavili.

Reagovat
SqueeZy

Lyon PSG

Reagovat
smazaný uživatel

nj, PSG. chtít po nich dvě výhry v řadě by bylo nejspíš moc troufalý . a ten výkon radši ani nekomentuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Cesar Delgado hraje v Lyonu?? notyjo

Reagovat
SqueeZy

"hraje"

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel v zimě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele