11. kolo
29.10.2008 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - AS Nancy-Lorraine 3:1

Monako si v 11. kole Ligue 1 bez problémů poradilo 3:1 na domácím hřišti s AS Nancy a připsalo si tři body. Monaku se tak podařilo po šesti kolech konečně zvítězit. Navíc poprvé v sezóně vstřelilo více jak 2 góly a trochu tak protrhlo svojí střeleckou neschopnost. Nancy je na místě 17. a od sestupových příček ho dělí jediný bod.

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kterým patřila první půlhodina. O první vážnější příležitost se postaral ve 29. minutě Youssof Hadji, když po přihrávce N'guema tvrdě pálil z hranice pokutového území. Gólman Ruffier však jeho pokus vytěsnil na roh. O tři minuty později se potvrdilo pravidlo "nedáš-dostaneš". Po rychlém brejku a individuální akci se prosadil Frederik Nimani střelou po zemi a poslal domácí do vedení 1:0. Do konce první půle měl ještě gól na kopačce hostující Pascal Berenguer. Jeho snahu ale zastavil vynikající Ruffier. Do šaten se tak šlo za příznivého stavu pro domácí.

Ve druhé půli mělo Monako přeci jen více ze hry a to se potvrdilo i v počtu příležitostí. V rozmezí mezi 55. a 60. minutou se dostali ke střele Nikola Pokrivac, César Alonso a Diego Perez. Všechny střely sice byly nebezpečné, ale nevešly se mezi tři tyče. V 64. minutě už se domácí radovali podruhé. Po skvělé přihrávce Césara Alonsa se z hranice vápna trefil do horního rohu branky Nikola Pokrivac – 2:0.

Jiskřička naděje pro Nancy vzplanula v 77. minutě. Youssouf Hadji snížil na 1:2 po střele z bezprostřední blízkosti doprostřed brány Ruffiera. Veškeré naděje na vyrovnání ale zhatil o deset minut později domácí Alexandre Licata, který po přihrávce Pokrivace přesně zamířil k pravé tyči a zvýšil na konečných 3:1 pro Monako. Tři body tak zaslouženě zůstávají doma.

Autor: Adam Tkadlec / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele