Ligue 1 preview - 11. kolo

28.10.2008, 09:02, aktualizováno 29.10.2008, 08:48
Previews
Lyon zajíždí do Sochaux s vědomím, že se mu včera na čele tabulky bodově vyrovnalo Bordeaux. Podruhé ztratit nebude chtít ani Marseille, která hraje v Nantes. V horní polovině tabulky se nacházejí PSG a Toulouse, nyní hrají proti sobě. Le Mans hostí Auxerre, Monaco přivítá Nancy.
Girondins Bordeaux - Le Havre AC  (úterý 21:00)
Úterní předehrávka mezi Bordeaux a Le Havre odstartuje vložené 11. kolo Ligue 1. Pokud domácí zvítězí nad svým soupeřem o více jak dvě branky, alespoň na den se dostanou na první místo tabulky.

Účastník Ligy mistrů Bordeaux pokračuje ve svých dobrých výkonech, již šest utkání ve francouzské lize za sebou neprohrál. V sobotu se dokonce mohlo dostat na druhé místo za vedoucí Lyon, to by však v nastaveném čase nesmělo ztratit výhru nad Nice. Kouč Laurent Blanc si z této smolné ztráty nakonec nic nedělá, více ho těší rozhodně fotbal, který jeho svěřenci předvádějí a kterým by podle něho mělo osmnácté Le Havre bez problémů porazit. "Bordeaux potvrdilo v zápase s Nice svojí vzrůstající tendenci," řekl Blanc.

"Samozřejmě, že konečné skóre je pro nás zklamáním, protože jsme měli několik šancí rozhodnout zápas už dříve," pokračoval. "Jenže s celkovým projevem musím být spokojený." Yoann Gourcuff a Alou Diarra zřejmě nastoupí v základní sestavě poté, co v utkání s Nice seděli pouze na lavičce. Hostující trenér Jean-Marc Nobilo nemůže počítat s čerstvě zraněným Jérémym Heninem, Nikolou Nikezičem a Guillaumem Norbertem.

Le Havre, jenž v Ligue 1 nijak nezáří, v 10. kole doma proti Valenciennes zvítězilo 2:1 po osmizápasovém půstu, venku však doposud nevyhrálo. Určitě ho netěší ani vzájemná statistika na Stade Chaban Delmas, kde naposledy zvítězilo v roce 1995. A to už je opravdu nějaký ten pátek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.10 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - OGC Nice  (středa 19:00)
Oba týmy se překvapivě nacházejí v poklidném středu tabulky, přitom oba byly před sezónou tipovány na pouhý boj o záchranu. Teď jsou seřazeny za sebou na desátém a jedenáctém místě, s pohodlným pětibodovým respektive sedmibodovým náskokem před sestupovým pásmem. Za svými zády navíc mají třeba i takové týmy jako je Auxerre či Monako.

Caen v posledním kole uhrálo velmi cennou remízu 2:2 v Lille, kdy dokonce prohrávalo 2:0, předtím si stejným poměrem rozdělilo body s Grenoble. Poslední výhru zaznamenalo před třemi zápasy nad Nantes. Nice v minulém střetnutí doma též remizovalo 2:2 s Bordeaux, předtím senzačně vyloupilo Monako a drží si bilanci tří zápasů bez porážky. Loni dokázali domácí zvítězit nejtěsnějším rozdílem 1:0, podobný průběh se dá čekat i dnes, s minimálním počtem gólů.

Domácí trenér Franck Dumas se opět může spolehnout na nejlepšího střelce klubu Steva Savidana, který skóroval ve třech předchozích kláních. Bude ovšem postrádat Anthonyho Deroina, kterého trápí přitahovač svalu. Po dlouhodobém léčení ovšem může přivítat Floriana Boucansauda. Hosté nevyšlou do boje Cyrila Roola a Drissu Diakiteho, nicméně na trávník se už vrací Gerald Cid, který se už dostal z otřesu mozku v předminulém duelu s Monakem.

Šance Caen vidí celkem zřetelně obránce Rool, který právě musel předčasně odejít z trávníku v utkání s Lille: "Předchozí utkání se už nemusí opakovat, kdy jsme dokázali se štěstím vyrovnat, musíme si vytvářet dobrou pozici už v průběhu duelu. Rozhodně nebudeme mít takovou kliku každý víkend."
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Planté - Barzola, Leca, Sorbon, Seube - Proment, Gomis - Benkhalfallah, Nivet, Florentin - Savidan
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Letizi - Jeunechamp, Hognon, Kanté, Apam - Echouafni - Bamogo, Faé, Hellebuyck, Mouloungui - Remy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.90 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - Olympique Lyon  (středa 19:00)
11. kolo francouzské nejvyšší soutěže přináší souboj Davida a Goliáše. Poslední tým tabulky, Sochaux, na svém stadionu přivítá první celek Ligue 1, Olympique Lyon.

Kouč Lyonu Puel doufá, že jeho tým v domácí soutěži naváže na dobré výkony v Lize mistrů, ve které ještě nezažil porážku. Lyon totiž v domácí soutěži již třikrát za sebou nevyhrál, a to se týmu jako Lyon prostě nemůže stávat. Za bod v minulém kole proti Auxerre ještě může být rád, když hostující celek Lyon vcelku jasně přehrával.

Kouč Puel doufá, že si jeho mladý tým brzy zvykne, že musí bojovat hned na dvou frontách: "Není to fyzický problém, nýbrž psychický. Po vyhraném utkání v Lize mistrů z nás spadne tlak. Liga mistrů je náročná soutěž, vysaje z vás spoustu energie. My máme mladý tým, a kluci si na to musí zvyknout, až se tak stane, opět nebudeme mít v Ligue 1 konkurenci."

Sochaux se krčí až na posledním místě bez jediné výhry. V posledních zápasech se ale jedná o nevyzpytatelného soupeře – ve čtyřech uplynulých duelech vždy dokázal soupeři urvat bod za remízu.

"Viděl jsem jejich výkon proti Nancy, a místy hráli dobrý fotbal. To znamená, že navzdory špatnému umístění nepřestali bojovat a snaží se šplhat vzhůru," míní trenér hostů z Lyonu. Hostům ale bude do karet hrát příznivá bilance – z posledních deseti zápasů ztratili se Sochaux pouze dvakrát.

Hosté se bude ale muset obejít bez svého stabilného záložníka Edersona, který si v minulém utkání zranil kotník. Kouč Sochaux se naopak může těšit z návratu potrestaného Mezagua.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Duplus, Perquis, Afolabi, Jokič - Birsa, Pitau, Martin, Carlao, Dalmat - Erding
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Réveillere, Cris, Boumsong, Grosso - Keita, Makoun, Pjanič, Toulalan, Benzema - Fred
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.95 - 3.20 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Grenoble Foot 38 - Lille OSC  (středa 19:00)
Osmé Lille se poprvé po dlouhé době utká s nováčkem ligy Grenoblem. To však jako nějaký zelenáč vůbec nevypadá, vždyť je ještě o jednu příčku výše než Garciovo mužstvo. Ten doufá, že jeho mužstvo nenaváže na špatný druhý poločas ze soboty proti Caen, ve kterém díky dvěma brankám ztratilo tři body.

Dogy vedli díky dvěma brankám Obraniaka 0:2, ale rychlým gólem Seubeho a následně pak Savidana nakonec remizovali pouze 2:2. "Myslím, že to bylo díky naší ztrátě sebedůvěřy. Možná nám ve druhé půli chyběly zkušenosti, protože hlavně mladí dělaly chyby," prohlásil po zápase trenér hostů Rudi Garcia. "Nemůžete se naučit to pravé v trénincích, jenom zápas vám dá potřebné zkušenosti. Máme mladý tým, který potřebuje čas, aby se vybudoval," dodal.

Domácí v neděli porazili St. Étienne 2:0, Garcia tak k němu chová obrovský respekt: "Je to zkušený tým posílený o skvělého týmového ducha. Nikdo z nich nečekal, že se budou nacházet takhle vysoko, ale oni jsou tam právem." Lille bude postrádat Gregoryho Tafforeaua a Fraua. Nicolas Plestan a Marko Marič jsou už fit, ale oni se zřejmě stejně v základní jedenáctce neobjeví.

Nevyzpytatelné, nepříjemné a nebezpečné Grenoble bude hrát bez Walida Regraguiho, který se kvůli poraněným vazům v koleni obejde bez fotbalu na dalších šest měsíců, Sofiane Feghouli je pro středu suspendován.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Wimbée - Regragui, Flachez, Vitakič, Robin - Dimitrijevič, Romao, Batlles, Courtois - Moreira, Akrour
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki - Beria, Rami, Franquart, Emerson - Mavuba - Obraniak, Balmont, Cabaye, Michel Bastos - De Melo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.90 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valenciennes FC - Stade Rennes  (středa 19:00)
Fanoušci Valenciennes přestávají mít trpělivost – jejich tým je na předposledním místě a vyhrát nedokázal již od konce srpna. Navíc z posledních pěti zápasů nezískal ani bod, a tak se není čemu divit, že se po slibném začátku propadl až na 19. příčku.

Domácí fanoušci dávají před středečním zápasem s ambiciózním Rennes svoji nespokojenost tvrdě najevo – po prohraném utkání s Le Havrem posprejovali stadion.

"Podáme na fanoušky žalobu, takhle to přece nejde," řekl prezident Valenciennes Francis Decourierre. "Přestože to udělala jen část našich fanoušků, neznamená to, že se toto nesmí opakovat."

Domácí chtějí proti Rennes konečně ukončit svoji tragickou sérii, když dokázali naposled bodovat v půlce září. Proti rozjetému Rennes to ale budou mít těžké, ambiciózní celek drží úctyhodnou osmizápasovou sérii neporazitelnosti, kterou by na Stade Nungesser rádi prodloužili. Hosté navíc budou chtít po dvou remízových zápasech konečně opět naplno bodovat a posunout se opět do hornějších pater tabulky.

Rennes se v minulém zápase postavilo proti překvapení sezony z Le Mans, a na svém stadionu dokázalo urvat bod. Proti Valenciennes si ale ztrátu bodů nepřipouští: "Musíme do zápasu nastoupit tak, jak jsme odehráli druhou půli proti Le Mans. Pokud se nám to podaří, tak Valenciennes nemá šanci uspět."

Hostům bude v zápase chybět především jejich klíčový záložník Stephan Mbia, který má problémy s kotníkem. Domácí se budou muset obejít bez Jacquese Abardonada, který je pro tento zápas suspendován. Do utkání naopak bude moci zasáhnout Belmadi, který doléčil své zranění.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Traoré, Biševac, Schmitz, Tiene - Sanchez, Saez - Bangoura, Danič - Pujol, Pieroni
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson, Bocanegra - Lemoine, Cheyrou - Leroy, Pagis, Thomert - Briand
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.90 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Le Mans UC 72 - AJ Auxerre  (středa 19:00)
I díky pětizápasové šňůře bez prohry se Le Mans překvapivě nachází na třetím místě Ligue 1 za vedoucím Lyonem a druhou Marseille. Auxerre přijede na jeho hřiště s dobrým sobotním výsledkem v kapse, doma získalo bod s Lyonem.

Hosté předvedli v 10. kole solidní výkon a nechybělo málo, aby se proti sedminásobnému šampiónovi z Lyonu radovali nakonec ze všech bodů. Do Le Mans však odcestují Fernandezovi hoši bez polského útočníka Ireneusze Jeleňe, autora letošních tří branek, který si zlomil klíční kost a bude mimo nejméně na tři měsíce.

Venku patří Auxerre mezi nejhorší týmy francouzské ligy, zvítězilo totiž pouze jednou. K tomu má kromě již zmiňovaného Jeleňe problémy i s dalšími absencemi. Robert Popov, Jérémy Berthod a Kamel Chafni nejsou k dispozici kvůli zranění kolene, Adama Coulibaly ani Julien Quercia proti Le Mans také nenastoupí. Dalším faktem, který přispívá k tomu, že domácí jsou v zápase favority, jsou prozatím jen dvě vítězství Auxerre nad svým dnešním soupeřem. Co může Fernandeze alespoň potěšit? Že zranění útočníka Lejeuneho z posledního duelu s Lyonem není tak vážné, a Francouz by tak měl do hry zasáhnout.

Le Mans naposledy remizovalo na hřišti Rennes 2:2, přesto se drží stále v popředí tabulky, což je určitě milé překvapení pro trenéra Yvese Bertucciho. Ten má vůbec nejlepší bilanci ze všech týmů na hřištích soupeřů, pokud by doma dvakrát zbytečně neprohrál, nacházel by se ještě výše. Bertuccimu bude chybět Mathieu Coutadeur, jenž skóroval v sobotu proti Rennes. "Nebudeme riskovat, má velkou modřinu na stehně a do hry nezasáhne," vyloučil jeho start domácí trenér.

"Utkání s Auxerre je pro mě nesmírně důležité. Viděl jsem ho hrát v evropských pohárech, proti Lyonu mělo zaslouženě zvítězit. My však chceme pokračovat v naší sérii," dodal Bertucci. Kromě Coutadeura mu bude chybět ještě zraněný Anthony Le Tallec.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pelé - Ben Frej, Geder, Cerdan, Camara - Keita, Thomas - Stromstad, Gervinho, Maiga - Helstad
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Riou - Hengbart, Mignot, Grichting, Dudka - Pedretti - Oliech, Narry, Kahlenberg, Langil - Niculae
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.00 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Nantes - Olympique Marseille  (středa 19:00)
Olympique měl jedinečnou možnost dostat se v neděli do čela Ligue 1 před konkurenta Lyon. Jenže na svém stadionu nezvládl utkání s PSG a utrpěl těžkou porážku 2:4. Marseillský záložník Lorik Cana připustil, že tento výsledek tým ovlivnil, avšak věří, že proti Nantes se vrátí zpátky.

Lyon v sobotu pouze remizoval v Auxerre. Pro Puelovy hochy to mohla být rozhodující ztráta, protože v neděli mohli opustit čelo tabulky. Stačilo, aby druhá Marseille na Stade Velodrome porazilo klub, na který se mu vždy dařilo. Paris SG však jako by na historické statistiky nehleděl a popáté dokázal Marseille na jejím stadionu porazit. "Je jasné, že porážka s týmem zahýbala," prohlásil Albánec Cana na www.om.net.

"Cíl dostat se do vedení zůstal nedotčený, ale my víme, že máme obrovskou podporu fanoušků. Musíme se znovu dát do kupy a vzít věci do vlastních rukou, aby to opět šlapalo tak jako dříve," burcoval před utkáním Cana, který se do utkání v Nantes může vrátit na svou obvyklou pozici do středu zálohy. Chybět totiž budou zraněný Benoit Cheyrou a Charles Kabore, k dispozici není ani Karim Ziani, jenž 11. kolo zmešká kvůli problémům s krkem. Útočníkovi Niangovi se vrátily jeho zdravotní problémy, nahradit ho může Mamadou Samassa.

Marseille společně se třetím Le Mans venku jako jediná v Ligue 1 doposud neprohrála. Patnácté Nantes, které se díky zlepšeným výkonům pod vedením nového kouče Baupa odpoutalo ze spodních vod, doma prohrálo pouze jednou. V sobotu ovšem jasně podlehlo na hřišti Lorientu 0:3. Baup nemůže určitě počítat se suspendovaným Fatym, brankář Alonzo má poraněné stehno a jeho start proti Marseille je ohrožen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 2.85 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - AS Nancy-Lorraine  (středa 19:00)
Knížecí Monako si už asi ani nevzpomíná, jak dokráčelo v roce 2004 do finále Ligy mistrů, a v posledních sezónách se spíše nachází v poklidném středu francouzské ligy. Letos to dokonce vypadá, že bude bojovat pouze o záchranu. O tu se s určitostí bude snažit Nancy, jenž je těsně nad sestupovou bariérou a i přes loňský senzační úspěch je rádo za každý získaný bodík.

Monaco nedokázalo v Ligue 1 vyhrát už šestkrát po sobě. Dva body z pěti zápasů je opravdová bída, k tomu vypadlo z národního poháru. Třinácté místo není nic, s čím by mohlo být vedení spokojeno, odrazový můstek možná přijde právě v klání s Nancy. To je šestnácté, kromě ligy zvládá též Pohár UEFA a možná tento fakt sráží jejich naděje na udržení mírně dolů.

Nancy sice pokračuje národním pohárem, stejně jako Monaco ale drží na domácí scéně dlouhou šňůru bez vítězství, ta se táhne už šest klání. Celkově dokonce vyhráli jen jeden zápas z deseti. Loni si Nancy odvezlo ze Stade Louis II úspěch v poměru 3:1, určitě by chtělo na tento výsledek konečně navázat. Oba týmy se velice trápí v útoku a upřednostňují spíše defenzivní pojetí hry, gólové koncerty se tak očekávat nedají.

Z tabulkové pozice Nancy se obává hlavně brankář Gennaro Bracigliano, který nevidí jednobodový náskok jako dostatečný: "Nemůžeme hodnotit náš start jako uspokojivý, když se podíváme, kolik bodů máme. Jako hráči víme, že budeme posuzováni jenom podle toho, kolik získáme bodů a proto musíme naše schopnosti proměnit v lepší umístění." Dále ale optimisticky dodává. "Nesmíme panikařit, všechno se dá zvrátit. Stačí dva, tři povedené zápasy a můžeme stejně jako loni skončit třeba i čtvrtí."

Domácí na trávník nepošlou Jean-Jacquese Gossa (natažený stehenní sval), Yannicka Sagba (bolest v kříži), Sergeje Gakpeho (poraněné koleno) a Jerka Leka. Nancy postrádá vykartovaného stopera Abdeslama Ouaddoua, i s mírnými svalovými problémy ovšem nastoupí pravý bek Michael Chretien.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Modesto, Šimič, Nkoulou, Cufré - Alonso, Pérez, Gosso, Licata - Park, Nimani
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Helder, Andre Luiz, Macaluso, Biancalani - Dia, N'Guemo, Hadji, Gavanon, Brison - Fortuné
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.05 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Toulouse FC  (středa 19:00)
Paříž má v současnosti více důvodů k úsměvu, výhra na půdě druhé Marseille by určitě potěšila každého, zvlášť v rozjeté sezóně. Domácí tým se totiž posunul na šestou pozici, hraje zatím v poklidu i Pohár UEFA a na marodce se nenalézá nikdo. Toulouse ale překvapuje všechny odborníky, velmi solidní páté místo zaručuje účast v příští sezóně na evropské scéně, většina lidí si však myslí, že na půdě PSG jen těžko urve nějaký ten bodík.

Paris vyhrál v lize dvakrát po sobě, nezvládl akorát zápas na půdě Stuttgartu v Poháru UEFA, avšak nutno podotknout, tam se body získávají opravdu velmi těžce. Hosté získali z posledních čtyř soubojů čtyři body, minule získalo doma bod za bezbrankovou remízu s tápajícím Monakem, předtím to byla též před vlastním publikem výhra nad Auxerre.

Většinu bodů získává Toulouse právě na stadionu Municipalc, venkovní prostředí mu příliš nevoní. Jedinou černou skvrnou je výpadek z Ligového poháru, klub jinak odvádí opravdu skvělou práci. V předchozích dvou utkáních v Paříží překvapilo, loni vyhrálo dokonce 1:2 a v předminulém ročníku si odvezlo bod za bezbrankovou plichtu.

K předchozímu klání s Marseille se už nechce vracet záložník královského klubu Stéphane Sessegnon a nabádá své spoluhráče ke koncentrovanosti: "Teď je hrozně důležité všechno vypustit z hlavy a začít myslet na domácí střetnutí s Toulouse. Obavám se trochu jejich hry, mají kvalitu, jsou o místo před námi. Bude to obtížné, my uděláme všechno proto, aby zůstaly body u nás."

Hostující útočník a hvězda Andre-Pierre Gignac vidí hlavní výhodu v regeneraci, jeho tým totiž odpočíval o 24 hodin déle než soupeř: "Myslím si, že jak oni mají nabitý program, nemohou dlouho vydržet, k tomu hráli těžké zápasy." Sílu PSG ovšem nepodceňuje: "Nastoupí před vlastními fanoušky, mají dobré podmínky i formu, procházka růžovou zahradou nás nečeká."

PSG je kompletní, žádné nové zranění nehlásí, zpátky je rekonvalescent Mamadou Sakho, připraveni budou též Gregory Bourillon a Mateja Kežman. Hostům naopak bude scházet trio Daniel Braaten (svalové problémy), Paulo Cesar (poraněné rameno) a vykartovaný Mathieu Bermon.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau - Ceara, Camara, Bourillon, Armand - Makelele - Pancrate, Sessegnon, Rothen - Hoarau, Luyindula
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Congré, Fofana, Cetto, M'Bengue - Didot - Capoue, Sirieix, Sissoko, Mathieu - Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.10 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Saint-Étienne - FC Lorient  (středa 21:00)
Kouč Saint-Etienne označil zápas proti Lorientu za velmi důležitý. Ještě důležitější ale je, aby jeho tým konečně zabral a po dvou porážkách v řadě si připsal všechny tři body.

Domácí v minulém kole doufali, že po senzační výhře na hřišti Kodani zopakují dobrý výsledek, ten byl ale nakonec mnohem horší. Saint-Etienne na domácím hřišti podlehlo nováčkovi soutěže z Grenoblu, a svému lokálnímu rivalovi, 0:2. Tým ze středu Francie se tak propadl až na čtrnáctou pozici, což v tomto celku není příliš zvykem.

Záložník domácích Dernis ale doufá, že v domácím prostředí se jeho celku podaří opět zvítězit, zvlášť proti soupeři, jako je Lorient: "Získáme tři body. Musíme se vzchopit a získat plný počet bodů. Podruhé prohrát na domácím stadionu by byla katastrofa. Musíme se sladit a navázat na úspěšnou cestu do Kodaně, jen potom si můžeme užívat dobrou sezonu."

Domácí to ale rozhodně nebudou mít jednoduché – Lorient totiž ví, že v případě výhry se v tabulce posune před svého středečního protivníka a může se dostat mimo sestupem ohrožené příčky. Lorient ale Saint-Etienne neporazil již od roku 2004, kdy byly oba celky ještě v druhé lize.

Před minulým kolem byli fanoušci Lorientu nervózní, v případě, že by tým nezískal všechny tři body, by se jejich tým z výhry neradoval již od prvního kola Ligue 1. Lorient si ale v minulém kole smlsl na Nantes 3:0 a hráči si po jasném vítězství náležitě věří i nyní.

Hosté se ale budou muset obejít bez alžírského útočníka Saifiho, který dal v letošní sezoně již dvě branky, bez klíčových záložníků Jalleta a Jouffreho. Naopak záložník Amalfitano již bude po zranění k dispozici.

Domácí problémy s rozsáhlou marodkou nemají, naopak do základní sestavy by se měl vrátit obránce Roussey, který dostal v minulém kole volno.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Viviani - Varrault, Tavlaridis, Monsoreau, Sauget - Perrin - Payet, Matuidi, Machado, Dernis - Gomis
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Cappone - Soro, Marchal, Ciani, Le Lan - Jouffre, Amalfitano, Mansouri, Morel - Gameiro, Abriel
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.25 - 5.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon1063114:821
2.Olympique Marseille1054120:1319
3.Le Mans UC 721053218:1118
4.Girondins Bordeaux1053214:1018
5.Toulouse FC105329:818
6.Paris Saint-Germain1052312:917
7.Grenoble Foot 381052310:817
8.Lille OSC1044215:1316
9.Stade Rennes1036113:915
10.OGC Nice1043314:1215
11.SM Caen1034316:1213
12.AJ Auxerre1033410:1112
13.AS Monaco102446:910
14.AS Saint-Étienne103166:1010
15.FC Nantes103167:1610
16.AS Nancy-Lorraine101637:109
17.FC Lorient1023510:149
18.Le Havre AC102268:148
19.Valenciennes FC102178:167
20.FC Sochaux1006410:146

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

psg vyhraje 2-0

Reagovat
božský John

zlatý voči...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

PSG fakt nevyhraje. Největší jistota dne je výhra Marseille a over v Caen

Reagovat
božský John

S Marseille souhlasim akorát u toho overu, v zápasech tehto týmů(Caen,Nice) padá hodně gólů,ale myslim si,že budou hrát na to aby neprohráli. Takže neprohra Caen a naopak over..to je můj názor..jinak nejenže píšeš pěkně o HNL ale i toje tipy a analýzy k L1 jsou dobrý:)

Reagovat
smazaný uživatel

Budu ty tipy po obědě ještě aktualizovat, mám nové informace. Už teď je taky výborný tip na neprohru Lille v Grenoble. jen mám trošku strach, aby Le Mans nebyl hromaďák.

Jinak Marseille na over nedávám, ale čistou dvojku. Over hraju v Caen, to by nemělo kam utéci, zrovna jako under v Monaku.

Reagovat
božský John

Tak under v Monacu je snad to nejjistější v tomhle kole ,jinakGrenoble jde pomaloučku dólů a Lille jde naho(po zápase s Lyonem a nešťastný remíze v Caen) takže tam bych to viděl stejně...jak myslíš Le Mans hromaďák? na OM při naší "fazoně" taky over nedával..

Reagovat
smazaný uživatel

Hromaďák je hromadnej kurz, kterej letí po internetu jako největší tutovka, všichni si to posílají jako jistotu a ono to pak většinou nevyjde. Ale dnes to snad takto nepůjde, Le Tallec by totiž již měl hrát a to je velká útočná síla

Reagovat
božský John

aha,každopádněna tenhle zápas bych specielně nesázel,protože to může dopadnout jakkoli. Ale kdybych musel tak vzhledem k Le Tallecovi a jeho zkušenostem bych dal 0...

Reagovat
smazaný uživatel

Hromaďák už začíná, Auxerre vede 2:0

Reagovat
božský John

Ty vole...a hraje ten Le Tallec?

Reagovat
smazaný uživatel

jo jako stim ze vyhraje Marseille

Reagovat
božský John

Marseille vyhraje no...když ztratíme body i s takovejma traktoristama jako vy tak to musíme nabrat jinde...

Reagovat
smazaný uživatel

už si zase věříš ale rekl bych ze ted vyhrajeto no ale reknu ta vaše obrana zubar

Reagovat
božský John

zubar by potřeboval do zubů už...

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux - Lyon 0:2 (Benzema 2)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele