Ligue 1 - preview 24. kola

13.02.2010, 10:06, aktualizováno 14.02.2010, 09:12
Previews
Bordeaux se potřebuje dostat z výsledkové krize, dnes má příležitost proti zachraňujícímu se St. Etienne. Tabulkoví sousedi Auxerre a Rennes se budou chtít přiblížit pohárům, stojí však proti sobě. Lorient hostí Toulouse.
FC Lorient - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Velmi zajímavé a zřejmě vyrovnané utkání bude k vidění v Lorientu, kam přijíždí mužstvo Toulouse. Oba týmy totiž v tabulce dělí jediná příčka a jen dvoubodový rozdíl.

Poslední měření sil z října loňského roku skončilo těsným vítězstvím Lorientu 1:0. "V podzimním utkání nás Toulouse překvapilo velmi dobrou fyzickou kondicí, teď už ale víme, co čekat," nechal se slyšet domácí gólman Audard.

Slibně vypadá spolupráce v útoku mezi Gignacem a novou posilou Toulouse Kazimem Kazimem. "Je mladý, ale už hrál Ligu mistrů a byl i v reprezentaci. Na hřišti si skvěle rozumíme," nechal se slyšet Gignac. Turecký útočník se ale bude muset bez Gignace obejít minimálně tři týdny, ten si totiž přivodil svalové zranění a přivodil tak příznivcům Toulouse na tváři nemalé vrásky.

Toulouse minulý týden remizovalo s Lyonem, i když po většinu utkání bylo lepším týmem. Trenér hostů Casanova označil zisk jednoho bodu za ztrátu. Toulouse se ale nepředvedlo v průběhu týdne, kdy bylo ve Francouzském poháru vyřazeno druholigovým Brestem. Lorient na sebe strhl pozornost po minulém kole, kdy si svěřenci Christiana Gourcuffa vyšlápli na PSG a na jejich hřišti zvítězili vysoko 0:3.

Obě mužstva mají stále možnost zasáhnout do bojů o pohárovou Evropu, jejich ztráta na tyto příčky není příliš velká. Naopak velká je konkurence, na evropskou scénu si brousí zuby značné množství týmů. Lorient se ale může do Evropy dostat oproti Toulouse i "alternativní" cestou - přes Ligový pohár. V semifinále ale čeká domácí soupeř z kategorie nejtěžších - Bordeaux, které se nechalo slyšet, že chce získat tzv. treble (ligový titul a vítězství ve Francouzském a Ligovém poháru).

V semifinále Ligového poháru bylo i Toulouse, ale v prodloužení nestačilo na Marseille. Jedinou cestou do pohárové Evropy pro hosty je tak ligová soutěž.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Marchal, Koscielny, Le Lan - Amalfitano, Mvuemba, Ducasse, Diarra - Gameiro, Vahirua
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Ebondo, Cetto, Congre, M'Bengue - Braaten, Sissoko, Capoue, Sirieix, Tabanou - Kazim Kazim
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.00 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Přímý boj o poháry bude k vidění ve středu Francie. Konkrétně v malém městečku Auxerre. Do jeho nitra totiž přijede odehrát čtyřiadvacáté ligové kolo co se týče obyvatel daleko početnější Rennes. A půjde o hodně.

Rennes vůbec nevyšel poslední zápas. V úterý vypadlo z Coupe de France, navíc s divizním Quevilly. Hosté navíc nastoupili téměř v kompletní sestavě. Jinak se ale bretaňskému týmu v poslední době dařilo. V posledních dvou ligových kláních vždy soupeři nasázel čtyři branky, přitom naposledy se jednalo o obhájce titulu z Bordeaux. Prvním poraženým se stal beznadějně poslední Grenoble.

Dnes by si ale hráči měli připomínat skvělý a bojovný výkony proti vedoucímu týmu tabulky - Bordeaux. Na domácím stadionu dokázali zvítězit 4:2, díky čemuž se posunuli na osmou příčku. Tři body za pohárovými pozicemi. "Chci, aby hráči ukázali svou čest," začal jako ve středověku kouč hostů Frederic Antonetti.

"Vyřazení z národního poháru bylo ostudné. Pořádně mi to hnulo se žlučí. Ale život jde dál, stejně jako fotbal. Musíme zůstat jedním týmem, hrát opět to nejlepší, co dokážeme. Pak se můžeme měřit s každým. Tak dokážeme nahradit vyřazení z Coupe de France," myslí si. "Během své kariéry jsem se více naučil svými neúspěchy než úspěchy. To je škola této profese, hráči se tím musí poučit," dodal.

Do bretaňské metropole v lednu nezamířil žádný hráč, naopak hned několik ji opustilo. Nejzvučnějšími jmény jsou asi obránce Lucien Aubey (Sivasspor), Olivier Thomert (Le Mans), Bruno Cheyrou (Anorthosis) či Junichi Inamoto, jenž se rozhodl vrátit do vlasti. Se zbylými šestadvaceti hráči kouč Antonetti nacvičoval především bránění standardních situací, které dělá jeho týmu největší problémy. "Je to naše největší slabina. Většina gólů, které jsme v roce 2010 obdržely, byly ze standardních situací," smutnil.

Lodivod Rennes navíc poukázal i na jednoho z nejnebezpečnějších hráčů jeho dnešního soupeře, Benoita Pedrettiho. "Je dobře známo, že Auxerre má velice silný střed zálohy. Hlavní postavou je tam pak vynikající Benoit Pedretti. Bude to pro nás dobrý test. Budeme se muset dobře koncentrovat a nepřipustit hloupé chyby," uzavřel Antonetti.

Stejně jako Rennes, také Auxerre si za uplynulé dva týdny připsalo dva naprosto odlišné výsledky. Naprosto pak odlišné od Rennes - v Burgundsku se totiž smutnilo po ligovém debaklu, ve středu se slavil postup do čtvrtfinále Coupe de France. V domestické soutěži si pak na evropském kandidátovi překvapivě smlsl poslední Grenoble, který svému soupeři nasázel neuvěřitelných pět branek. Po dvou brankách si připsal Matsui s Akrourem. Porážka s podprůměrným mužstvem znamenala narušení sedmizápasové ligové série bez porážky.

Na pohárové příčky ale AJA ztrácí stále pouze jediný bod. Na Ligu mistrů se jedná o bodíky dva. Obě mužstva by měla mít k dispozici kompletní tým.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hegbart, Mignot, Grichting, Berthod - Pedretti, Ndinga - Oliech, Chafni - Jelen, Niculae
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson, Bocanegra - Lemoine - M'Villa, Leroy - Briand, Gyan - Marveaux
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne  (neděle 21:00)
Před měsícem absolutní vládce Ligue 1 z Bordeaux prochází menší krizí. Nejenže v lize jen remizoval doma s Boulogne a následně si odvezl výprask 2:4 z Rennes, ale i šance na vytoužený treble se rozplynula, jelikož Národní pohár už není po vypadnutí s Monakem (doma prohra 0:2) jeho parketou. Teď vyhrát nad zachraňujícím se St. Étienne, nic jiného vlastně ani Les Girondins neberou.

Co je pro Bordeaux ještě více znepokojující? Druhý Montpellier urval v sobotu po výhře nad Grenoblem další tři body a je jen o skóre horší než Bordeaux. Ze třetí pozice se navíc ještě velmi nepříjemně tlačí Lille. Další ztráta tak nepřipadá v úvahu. "Musíme reagovat. Výsledky za rok 2010 nejsou dobré," přiznal kouč Bordeaux Laurent Blanc.

Blanc si nelehkou situaci uvědomuje. Mrzely ho ovšem v uplynulém týdnu některé reakce francouzských novinářů. "Četl jsem některé noviny a musím říct, že jsou novináři neuvěřitelně smutní. Mají pravdu, že se musíme vrátit a přehodnotit některé věci. Hráči i zaměstnanci si toho jsou vědomi. Ale nejsme pesimističtí," uvedl domácí lodivod.

V argumentech pokračoval. "Musím vám připomenout bilanci z roku 2009, abyste si vzpomněli, že jsme získali nejvíce bodů doma a venku?" položil otázku nespokojeným žurnalistům. "A především pak v první polovině letošní sezóny jsme byli opravdu výjimeční, měli jsme v průměru 2,67 bodu na domácí zápas. Ne. Nikomu se omlouvat nebudeme."

Bordeaux navíc mělo na zimní měsíce až nezvykle nabitý program. Od 9. ledna odehrálo celkem devět utkání. Blanc podal proti velké porci zápasů na vedení francouzské nejvyšší soutěže protest. Hodlal vzít dokonce příští týden k Ligovému poháru v Lorientu rezervní tým. Jeho volání bylo nakonec vyslyšeno, následný zápas Ligue 1 s Auxerre byl odložen.

St. Étienne je na šestnácté pozici s náskokem šesti bodů na sestupové pásmo. Na Stade Chaban Delmas zkrátka nebude mít co ztratit. Naposledy doma překvapivě pohotově porazilo Monako 3:0, v Národním poháru přešlo ve středu přes loňského finalistu Ligového poháru z Vannes. Formu tak nemají svěřenci trenéra Christopheho Galtiera vůbec špatnou.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, Ciani, Planus, Trémoulinas - Plašil, Fernando, Gourcuff, Wendel - Šamach, Gouffran
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Perrin, Diakhaté, Benalouane, Dabo - Sako, N'Daw, Matuidi, Payet - Sanogo, Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.50 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Velmi krušné časy prožívá nejslavnější klub hlavního města Francie z Paříže. S aktuální patnácté pozice je zklamaný a naštvaný pochopitelně každý, především pak fanoušci, jež se velmi hlasitě ozývají. Alespoň v národním poháru PSG pokračuje dále. Po výhře ve Vesoulu na něj čeká v Ligue 1 venku Nancy.

Poslední ostudná domácí prohra 0:3 s Lorientem byla pro PSG již čtvrtou ligovou v řadě. Fanoušci si po zápase přáli, aby trenér Antoine Kombouaré na svou funkci rezignoval. Dokonce se pohádal i s kapitánem Claudem Makelelem. "Odejít? Jsem bojovník. Budu bojovat až do konce. Nikdy nekončím předem," odpověděl rodák z Nové Kaledonie.

Ačkoli Pařížané v úterý postoupili do čtvrtfinále Francouzského poháru přes amatéry z Vesoulu, fanouškům to nezbránilo ve vyjádření nespokojenosti směrem k hráčům na středeční ráno před klubovým autobusem. Kombouaré společně s mužstvem nakonec rozzuřenou skupinku vyslechl po tréninku.

"Jsme patnáctí. To je nedostatečné a jsme si toho vědomi," říkal pro www.lequipe.fr jeden z nejzkušenějších matadorů Ludovic Giuly. Právě on rozhodl úterní pohárové klání jedinou brankou. "Každopádně jsme si už všechno vyříkali v šatně. Musíme akceptovat nespokojenost našich fandů. Poslouchali jsme je, co od nás chtějí. Získali jsme jejich důvěru," prozradil.

V Nancy by tak pařížští fanoušci měli stát opět za svým milovaným klubem. ASNL je jen o tři příčky v tabulce výše, přesněji o dva body. V lize neprohrál tři utkání v řadě, naposledy uhrál remízu 1:1 v Sochaux. K dispozici nebudou mít domácí možná brankářskou jedničku Bracigliana, jenž měl problémy s nohou. Brisona trápí gastroenteritida.

Kouč Pablo Correa již ale může naplno počítat s Andrem Luizem, jenž měl poraněný kotník, Chretien, Senegalese i Issiar Dia, kteří měli rovněž zdravotní problémy, v pohodě absolvovali tréninky a můžou se zapojit do hry. Hosté jsou naopak bez potrestaného beninského kouzelníka Stephaneho Sessegnona, který byl zbytečně vyloučen v utkání s Vesoulem.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Macaluso, Ouaddou, André Luiz, Marange - Berenguer - Dia, N'Diaye, Feret, Malonga - Hadži
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Ceará, Camara, Traoré, Armand - Giuly, Makelele, Clément, Luyindula - Erding, Hoarau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.95 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valenciennes FC - OGC Nice  (sobota 19:00)
Domácí Valenciennes, které v rámci 24. kola Ligue 1 hostí mužsto z Nice, se musí vzpamatovat z drtivé porážky 1:5, kterou jim uštědřila Marseille, a soustředit se pouze na utkání s Nice. Případná výhra by mohla Valenciennes katapultovat do horní poloviny tabulky.

Avšak i hosté mají o co hrát, jsou totiž na prvním nesestupovém místě, zatím ale mají vcelku velký náskok sedmi bodů. Pokud ale budou pokračovat ve výsledcích z poslední doby, dlouho tomu tak nebude. Za vše hovoří zisk pouhých tří bodů z posledních deseti ligových zápasů.

"To nejhorší máme za sebou. V lednu jsme měli velmi těžký los a já věřím, že v únoru se nám bude dařit daleko lépe. Prošli jsme složitým obdobím, měli jsme několik hráčů zraněných," dodal lodivod hostů Olle-Nicolle a pokračoval: "Máme chuť vyhrávat a přiblížit se týmům nad námi. Myslím si, že hráči ví, o co se hraje."

Klidní ale nejsou fanoušci Nice, kteří o sobě dali vědět už v utkání v Monaku, kdy po závěrečném hvizdu vtrhli na trávník. A jak to vypadá, svoji nespokojenost jsou připraveni projevit i po sobotním zápase.

Domácí trápí zranění, ve čtvrtek podstoupil operaci Rafael a mimo hru bude několik týdnů. Do utkání zřejmě nezasáhne ani dvojice Samassa - Bobo.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Biševac, Angoua, Tiéné - Gomis - Ben Khalfallah, Cohade, Sanchez, Audel - Samassa
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakite, Apam, Civelli, Cantareil - Coulibaly, Digard, Fae, Ben Saada - Remy, Poté
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Monaco - Olympique Marseille  (sobota 19:00)
Šlágr 24. kola se odehraje na území monackého knížectví, kam zavítá ambiciózní Olympique Marseille. Zejména l‘OM zřejmě očekávalo poněkud plodnější sezonu, když nedávno senzačně skončilo už před branami osmifinále Coupe de France. Monaco naproti tomu prošlo až do čtvrtfinále, v lize je na tom ale ještě hůře než soupeř.

Hostující kouč Didier Deschamps před utkáním pronesl, že přes drtivou pohárovou prohru 1:3 s RC Lens se jeho svěřenci již dokázali přenést. Právě na nich teď tedy je potvrdit poslední ligový výsledek - a sice debakl Valenciennes v poměru 5:1. "Tohle je fotbal na té nejvyšší úrovni. Musíte vlastnit schopnost vrátit se zpátky, setřást ze sebe to zklamání a v příštím zápase něco předvést. Musíte mít takovéhoto bojového ducha," vykládal Deschamps. Jeho svěřenci mají také v plánu tuto sobotu podpořit skvělou bilanci na minulých třech výletech do Monaka. Na ani jednom z nich totiž neztratili ani kytičku.

Ačkoli se nyní nacházejí až na páté příčce, Jižané se ještě rozhodně nevzdávají, co se boje o titul týče. Minulý víkend totiž nepatrně stáhli náskok vedoucího Bordeaux, který teď činí devět bodů (l’OM má však výhodu jednoho zápasu k dobru). Deschampsův plán potom zní docela jasně a odhodlaně. "V únoru a březnu musíme posbírat maximální počet bodů," uvažuje nahlas a dodává: "A pokud je potká velká krize, ještě se uvidí."

Monačané ovšem nemají o moc skromnější cíle, vždyť za Marseille trčí jen vinou horšího skóre. Navíc jsou podpořeni středečním vyřazením mistra z Bordeaux na cestě do čtvrtfinále Coupe de France a pouhou jedinou prohrou za posledních osm ligových kol. Dalším povzbuzením by pak pro AS mohl být pravděpodobný návrat kapitána Alonsa, jehož ještě čekají fyzické testy. Naproti tomu Park Chu-Young příští klání určitě zmešká. Marseille se musí vypořádat s jedinou, ale o to nepříjemnější absencí. Jde o střelce Brandaa, jenž v novém roce mířil přesně již pětkrát a v nedávné době si přivodil zranění levého stehna, které ho ze hry vyřadí zhruba na tři týdny.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Diawara, M'Bia, Taiwo - Valbuena, Cissé, Lucho González, Cheyrou, Ben Arfa - Niang
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Modesto, Puygrenier, Mongongu, Traoré - Alonso, Pérez, Haruna, N'Koulou, Lolo - Maazou
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Montpellier HSC - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Rozjetý Montpellier si snad ani nemůže vybrat lepší příležitost pro zisk bodů. Na domácí půdě, kde z jedenácti zápasů už osmkrát zvítězil, totiž přivítá poslední Grenoble. Jenže tak snadné sousto favorita utkání nečeká. Vždyť hosté v minulém kole školovali celou ligu, když skolili Auxerre vysoko 5:0.

Teprve druhé vítězství v sezóně zaznamenali minulou sobotu svěřenci kouče Mehmeda Baždareviče. Oslavy ovšem byly dvakrát tak bouřlivější. Auxerre, jenž se letos pere o příčky zaručující Ligy mistrů, odjelo z pod Alp s pětibrankovým výpraskem. A Grenoble tak stále může teoreticky pomýšlet na ligovou záchranu.

Především mu výhra vpíchla novou krev do žil. Na hřišti vůbec nevypadal jako odevzdaný soupeř, který kolo předtím lehce padl v Rennes 0:4. "Užívali jsme si tu chvíli. Nikdy jsme totiž takovým rozdílem nevyhráli," zářil štěstím záložník Alaixys Romao. Na předposlední Boulogne se tak GF38 dotáhl na rozdíl šesti bodů.

Domácí, v tabulce druzí jen o tři body za vedoucím Bordeaux, jsou v lednu nezastavitelní. Prohráli pouze na středu třináctého v dohrávce na půdě Monaka, jinak porazili Nice, Lens, Marseille i naposledy 2:0 Boulogne. "Víme, že má Montpellier velmi kvalitní hráče i vlastní systém hry. Směsice mladých a starších hráčů je velmi úspěšná, je to hodně dynamické mužstvo," hodnotil Romao.

Oba týmy na sebe narazily nedávno v národním poháru. HSC má soupeři co oplácet, ze soutěže ho Grenoble vyřadil až na penalty. "Jsme si vědomi toho, že proti nám bude stát nebezpečný tým, který teď nebude mít co ztratit," odvětil pro klubové stránky kouč Rene Girard. "Nemáme z něho nijak přehnaný strach. Ale musíme být ostražití. Má u nás velkou vážnost a úctu."

Sestavy obou mužstev by neměly doznat výraznějších změn, Montpellier jenom nebude mít k dispozici vykartovaného Cyrila Jeunechampa. "Pro Grenoble byla výhra nad Auxerre maximálním úspěchem. Já si ale myslím, že už dříve měl zápasy, kde mohl bodovat," říkal Girard. "Tým je mnohem lepší než jeho postavení v tabulce."
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Bocaly, Spahič, El Kaoutari, Yanga-Mbiwa - Pitau - Camara, Marveaux, Tino, Ait Fana - Montaňo
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Viviani - Calvé, Paillot, Marque, Vitakič - Batlles, Romao, Akrour, Dieuze, Matsui - Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Mans UC 72 - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Hráči Le Mans nezvládli poslední zápasy a čím dál více se přibližují sestupovým vodám. Šňůru nepříznivých výsledků mohou přerušit už v sobotu, kdy na svém stadionu hostí Sochaux.

Situace kolem Le Mans začíná být kritická. Pokud počítáme i pohárová utkání, mužstvo prohrálo posledních šest zápasů. Ani pohled do statistiky ligových střetnutí není příjemný - 6 zápasů a zisk jediného bodu. Taková bilance řadí svěřence kouče Cormiera na třetí místo od konce tabulky se ztrátou sedmi bodů na první nesestupovou příčku.

Domácím bude navíc chybět tahoun Le Tallec, bývalý hráč Liverpoolu totiž vstřelil v letošní sezóně hned sedm branek, což je třetina všech gólů Le Mans. Výraznou osobnost týmu vyřadilo zranění kolena.

Na své první utkání v dresu domácích je naopak připraven Mousa Narry, jenž přišel na půlroční hostování z Auxerre.

Sochaux zažívá více než povedenou sezónu, z devíti posledních ligových utkání prohrálo pouze dvakrát a s náskokem patnáct bodů na zónu sestupu to vypadá, že letošní sezónu dohrají svěřenci trenéra Gillota vcelku bez problémů.

Obě mužstva na sebe narazila celkem nedávno v rámci Francouzského poháru. Tento zápas se stal jasnou záležitostí Sochaux, které vyhrálo vysoko 3:0 a postoupilo do osmifinále. V tom si toto úterý poradilo s neznámým Beuavais Oise a zvítězilo 4:1.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Corchia, Géder, Cerdan, Baal - Ouali, Narry, Abdi, Loriot, Thomert - Maïga
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Faty, Perquis, Bréchet, Dramé - Maurice-Belay, Gavanon, Martin, Dalmat, Mikari - Brown
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - US Boulogne  (sobota 19:00)
Fotbalisté Lille, kteří v nedávné době prožili herní krizi, se zřejmě vrací do dobré formy. Zdali je tato úvaha správná, se dozvíme po sobotním utkání, ve kterém Lille hostí druhý nejhorší tým soutěže z Boulogne.

Kouč domácích Garcia však své svěřence drží při zemi: "Neočekávejme, že sobotní zápas bude piknik. Musíme hrát svoji hru a získat tři body," naráží lodivod Lille na propastný rozdíl mezi oběma týmy. Zatímco Boulogne se krčí u dna tabulky, Lille ze třetího místa bojuje o Ligu mistrů.

Domácí jsou nejlépe střílejícím týmem soutěže, ve 23 utkáních skórovali už 43krát. "V posledních deseti zápasech jsme vždy dali alespoň jeden gól. A například duel s Lens ukázal, že k vítězství stačí i jedna branka. Když porazíme Boulogne 1:0, budu spokojený," nechal se slyšet kouč Lille Garcia.

Lille bude chybět dvojice zraněných Plestan - Beria, na hřišti se ale zřejmě objeví nová posila Ricardo Costa.

A právě kolem něj se situace vyvíjí více než zajímavě. V tomto týdnu mu totiž nabídku předložila Valencia. Costa ale řekl, že tuto nabídku bude řešit až po konci sezóny: "Do konce května se nerozhodnu. Lille vynaložilo určitou snahu, aby mě získalo a navíc si také přálo, abych zde zůstal delší dobu." Ve prospěch španělského klubu ale hraje vyjádření 28letého hráče, který si vždy chtěl ve Španělsku zahrát: "Mým snem je hrát ve španělské lize, nejlepší soutěži na světě."

Nepříjemné starosti má v současné době spoluhráč Costy Gervinho, který se stal účastníkem dopravní nehody, měl ale falešný řidičský průkaz. Hráč se bránil tím, že nový si nechal vyhotovit v Africe, přesto na něj policie chystá obvinění.

Boulogne trápí v novém roce naprosto mizerná koncovka. V pěti ligových utkáních roku 2010 tým nevstřelil jediný gól. Hosty tak může těšit pouze zlepšující se stav útočníka Thila, který by se měl již brzy objevit v sestavě. Francouz, který za tři oslaví své třicáté narozeniny, laboruje od září loňského roku s poškozenými vazy v kotníku. V Boulogne tak musí doufat, že to bude právě on, kdo výrazně pozvedne útočnou sílu týmu.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Rami, Ricardo Costa, Emerson - Mavuba - Obraniak, Balmont, Cabaye, Hazard - De Melo
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Bédénik - Borne, Soumare, Lachor, Dembélé, Lecointe - Karuru, da Rocha, Marcq, Cuvillier - Moussilou
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - RC Lens  (sobota 21:00)
Klíčový týden, během něhož se má vrátit do bojů o titul a úspěšně rozjet vyřazovací boje Ligy mistrů, čeká na Olympique Lyon. Právě nejprestižnější klubová soutěž zůstává posledním pohárem, který letos Puelovi svěřenci mohou vyhrát, neboť z obou domácích jsou již venku. Vítězství v duelu se 14. Lens teď musí být pro loni třetí nejlepší tým Francie jasným cílem.

Lyon se ještě docela nedávno potýkal s nemalou krizí. Z té se ale brzy vyhrabal prostřednictvím tří výher a jedné remízy z nedávných čtyř utkání. Ani takové zlepšení však Clauda Puela nijak neuspokojuje. "I když jsme získali 10 bodů z dvanácti v našich posledních utkáních, pořád je v čem se zlepšovat," uvádí někdejší lodivod Lille. Tomu zároveň zlepšuje náladu vidina návratu takřka všech marodů. Ve vážném stavu se totiž nenachází Cleber, Clerc, Gonalons, Lovren ani Bodmer. Třetí jmenovaný měl v týdnu jen menší potíže se zuby, přičemž Lovrena skolila střevní chřipka. V Lyonu se tak dlouhodobého nedostatku hráčů rozhodně obávat nemusejí.

Z čeho by ale měli mít přeci jen respekt, je nepochybně soupeř. Třebaže se Lens motá kolem samého chvostu tabulky, minulou sobotu si poradil s Le Mans a pak v týdnu z Coupe de France vyřadil favorizovaný Olympique Marseille. "Jsou plni sebevědomí po těchto dvou úspěších a budou mít na mysli, že nemohou nic ztratit, leda získat," ví Puel. Také Racing, který v posledním kole konečně přerušil tři zápasy trvající sérii bez vítězství, není příliš sužován vlastním lazaretem. Ten momentálně okupuje pouze duo Yahia-Milovanovič. Tuniský zadák marodí s pravým stehnem, zatímco srbského středopolaře trápí bolavá záda.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Cris, Boumsong, Cissokho - Källström - Govou, Toulalan, Pjanič, Bastos - Lisandro López
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Bedimo, Sartre, Chelle, Demont - Boukari, Kovačevič, Roudet, Sow, Monnet-Paquet - Eduardo Dos Santos
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.85 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux23153538:1848
2.Montpellier HSC23143632:2545
3.Lille OSC23125643:2341
4.Olympique Lyon23117538:2840
5.Olympique Marseille22116538:2539
6.AS Monaco23123830:2739
7.AJ Auxerre23116621:2039
8.Stade Rennes23107633:2137
9.FC Lorient23105836:2635
10.Toulouse FC2396825:1833
11.Valenciennes FC2395935:3532
12.AS Nancy-Lorraine23941028:3231
13.FC Sochaux2294921:2631
14.RC Lens2386922:2830
15.Paris Saint-Germain23851033:2729
16.AS Saint-Étienne23651216:2823
17.OGC Nice23651223:3823
18.Le Mans UC 7223441520:3816
19.US Boulogne23371315:3916
20.Grenoble Foot 3823241717:4210

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SAINT GERMAIN ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon proti Lens, pro mě nejatraktivnější zápas sezony, doufám, že najdu stream.

Reagovat
smazaný uživatel

Podej nějaký pořádný info, pokud tě budu moct poprosit... Já jdu plnit manželský a předtim ještě opilecký povinnosti..

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju hezkej večer, snad vyjímečně bude k dispozici nějakej koukatelnej přenos.

Reagovat
smazaný uživatel

výborně PSG! až na sesseho deme do zápasu v plné polní! ... ale kdo ví jestli tomu mám věřit protože mě poněkud překvapil výrok že "Fanoušci si po zápase přáli, aby trenér Antoine Kombouaré na svou funkci rezignoval"...mám tak trochu pocit že se to odehrávalo poněkud jinak

Reagovat
onze

Tak sorry, ale neviem odkial ste zobrali info. ze sa MAKELELE pohadal s KOMBOUAREM Autobus PSG nebol napadnuty, hraci, treneri mali dlchsiu diskusiu s fanusikmi PSG. V niektorych mediach sa objavilo info o napadnuti, nie je to pravda. ALLEZ PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

vlastně překládám to, co najdu ze zdrojů... a pak si vyber, který mluví pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je parádní ukázka toho že German football stadiums - The best in the world!

http://www.youtube.com/watch?v=AYl_714178E

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele