Fortuna víkend šampionů vyhrála Viktoria Žižkov

06.01.2008, 14:54
Aktuality
Fortuna víkendu šampionů zná svého vítěze. V souboji o prvenství Viktoria Žižkov porazila pražskou Spartou. Poražení semifinálisté Žilina s obhájcem Bohemians 1905 si to rozdali v souboji o třetí místo, které bravurně zvládl slovenský tým. Poslední skončila Slavia, sedmý je Ružomberok. V utkání o páté místo Teplice přehrály Plzeň...







Nedělní výsledky:
Zápas o sedmé místo: Slavia Praha - Ružomberok 2:3. Branky: 3. Kovařík, 4. Costa - 7. Kucka, 21. Bakoš z penalty, 27. Siva.
Slavia měla skvělý vstup do turnaje a po hladké výhře nad Viktorií Žižkov se její hráči zřejmě již viděli v semifinále. Následoval ale tvrdý pád na zem, který začala Plzeň, pokračovala v něm Žilina a dokončil ho další slovenský tým - Ružomberok. Sešívaní v zápase o sedmé místo brzy vedli 2:0, přesto odešli poraženi.

1. semifinále: Viktoria Žižkov - Bohemians 1905 3:3, 3:2 na penalty. Branky: 5. a 9. Kalod, 24. Stracený – 3. Adam, 5. Sňozík, 20. vlastní Kropík, rozhodující penalta Bukač.
Pražské derby mělo fantastický začátek a dramatický konec. Oba celky začaly ofenzivně a tak nebylo divu, že již v deváté minutě bylo skóre 2:2. Skvělý zápas odehrál a odchytal Radek Sňozík, který dal branku a v penaltovém rozstřelu proměnil pokutový kop, ani to ale nakonec nestačilo. Klokani na penalty podlehli 2:3 a neobhájí tak loňský triumf.

2. semifinále: Sparta Praha - Žilina 3:0 (1:0). Branky: 13. Holenda, 20. Petržela, 28. Kúdela.
Sparta na turnaji ještě ani jednou neprohrála a zaslouženě postoupila do finále. I proti Žilině byla lepším týmem a jenom špatná koncovka může za to, že utkání skončilo pouze rozdílem tří branek. Na pozici nejlepšího kanonýra turnaje se svou čtvrtou brankou posunul Holenda, Matúš Kozáčik jako druhý brankář dokázal udržet čisté konto.

Zápas o páté místo: Plzeň - Teplice 1:2 (1:1). Branky: 3. Šimr - 6. Štohanzl, 21. Mareš.
Teplice sice nezačaly utkání o páté místo dobře a od třetí minuty prohrávaly po trefě Šimra, brzy ale vyrovnaly zásluhou Štohanzla. Zápas byl jedním z brankově nejchudších a dosamého závěru se síť vlnila už jenom jednou - ve 21. minutě mířil přesně Mareš a zajistil Severočechům konečnou pátou příčku.

O 3. místo: Bohemians - Žilina 3:6. Branky: 21. Marek, 28. Růžička, 30. Polodna - 2., 18. Jež, 11. Lietava, 14. Belák, 20. Štyvár, 22. Pečálka.
Do utkání o cenný turnajový bronz vstoupil lépe slovenský tým. Během třinácti minut vstřelil tři branky, o něž se postupně postarali Jež, Lietava a Belák. Unavení fotbalisté Bohemians jen nevěřícně přihlíželi kanonádě Žiliny, která po nepovedeném semifinále s pražskou Spartou s chutí pokračovala na cestě za třetím místem. Druhou branku zaznamenal Jež a zanedlouho ho napodobil Štyvár. Bohemka dokázala snížit třemi góly, ale v tu dobu už měla Žilina na kontě šestý gól. Slovenský tým tak v souboji o bronz porazil Bohemians 6:3.

Finále: Sparta Praha - Viktoria Žižkov 4:7 (2:4). Branky: 2. Sylvestre, 4. Petržela, 18. Holenda, 25. Krob – 5. Kalod, 6., 30. Novotný, 10. Švancara, 12. Demjan, 26. Kučera, 30. Stracený.
Neporažená Sparta šla do finále jako papírový favorit. Navíc se díky dvěma brzkým gólům dostala do slibného vedení. Nejprve se po líbivé akci prosadil Sylvestre a o dvě minuty později trefil šibenici Petržela. Fotbalisty Žižkova nepříjemný stav ale nepoložil, ba naopak ještě více vyhecoval. Čtyřmi góly otočili skóre a celou první půli vyhráli. Obrat načal Kalod. Záhy z bezprostřední doklepl míč do branky Novotný. O třetí gól se postaral fanoušky podporovaný Švancara a čtvrtý zařídil Demjan, který utekl letenské obraně a střelou k tyči úspěšně zakončil rychlý brejk.

V úvodu druhého dějství sparťané dostali svého soka pod tlak a vytvořili si několik gólových příležitostí. Svou zarputilostí se jim nakonec podařilo vyrovnat. Nejprve Kisel narazil osamocenému Holendovi, pro nějž nebyl problém snížit. Vyrovnání zařídil tvrdou střelou Krob. Fotbalisté Viktorie však o pár vteřin později opět strhli vedení na svou stranu díky dokonalé střele Kučery. Žižkov nakonec přidal další dvě branky a stal se vítězem turnaje Fortuna víkend šampiónů.

Za první místo navíc fotbalisté Viktorie vyinkasovali půl milionu korun, ale část peněz věnují dětem. "Nechceme nikomu dávat finanční hotovost, proto nakoupíme hračky a ty předáme," řekl jeden ze strůjců žižkovského úspěchu Petr Švancara. Se spoluhráči byl z vítězného tažení týmu přitom velmi překvapený. Zvlášť s ohledem na to, když Viktoria hned první zápas ve skupině prohrála se Slavií 3:7. "To jsem se i ptal, jestli nemůžeme odjet domů. Vůbec jsem nevěřil, že bychom mohli dojít tak daleko," přiznal žižkovský útočník.

Sám největší zásluhu na turnajovém primátu přičetl brankáři Kolářovi. "Štěpán se o prvenství zasloužil nejvíce," uvedl. "Byli jsme tu první rok a za vítězství jsme šťastní. Podle sázkařů jsme byli outsideři, ale vyhrála zřejmě dobrá parta," pojmenoval Švancara další z příčin úspěchu.

Nejlepší hráč turnaje:
Ludovic Sylvestre (Sparta)

Nejlepší brankář turnaje:
Radek Sňozík (Bohemians)

Odměny týmů:
Bohemians - šek na 100 tisíc korun
Žilina - šek na 150 tisíc korun
Sparta - šek na 250 tisíc korun
Žižkov - šek na 500 tisíc korun

Tabulka střelců:
5 - Holenda (Sparta), Kalod (Žižkov)
4 - Švancara, Demjan (oba Žižkov), Belák (Žilina), Sylvestre (Sparta)
3 - Volešák (Slavia), Bartek, Škoda (oba Bohemians), Macko (Ružomberok), Kalod (Žižkov), Jež (Žilina), Petržela (Sparta)
2 - Jarolím, Jablonský, Kovařík (všichni Slavia), Kušnír, Novotný, Stracený (všichni Žižkov), Pečálka, Lietava, Vladavič (všichni Žilina), Adam, Marek, Morávek (všichni Bohemians), Benát, Vondrášek, Mareš (všichni Teplice), Šimr (Plzeň)
1 - Pudil, Šenkeřík, Toleski, Costa (všichni Slavia), Procházka, Bukač, Kučera (všichni Žižkov), Devátý, Breška, Minarčík, Štyvár (všichni Žilina), Rada, Roth, Vrzal, Šíma, Borek (všichni Plzeň), Kisel, Krob, Nádeníček, (všichni Sparta), Slezák, Moravec, Růžička, Polodna, Sňozík (všichni Bohemians), Rosa, Stohanzl (oba Teplice), Demeter, Zošák, Božok, Kucka, Bakoš, Siva (všichni Ružomberok).

Autor: EuroFotbal.cz / ČTK

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bylo by vynikajici, kdyby uplne stejne vstoupila Slavia i do jarni casti GL

Reagovat
smazaný uživatel

jo presne :p

Reagovat
smazaný uživatel

Sem sice Sparťan, ale minulé a i probíhající sezoně je mi zní na zvracení.

Reagovat
Shevchenko

Máte tam chybu, o páté místo nehraje Ružomberok ale Teplice.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ta Sparta dokáže zahodit, to je hrůza. Ale i přes hroznou koncovku jsou ve finále.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale je vidět že tam ta halová kvalita je. Á propos na oficiálních stránkách 1.FCN už je že tam Koller přestupuje a bude představen na tiskové konferenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby kromě halový kvality tam byla na jaře kvalita i venku. S tím Kollerem je to jenom dobře, že už je v Norimberku.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že především Ludva hraje jak z partesu, takhle skvěle hrál za Spartu už proti Plzni, ale škoda, že pak nedal penaltu protože za ten výkon by si gól tenkrát zasloužil. I Holenda se mi jeví jako dobrá varianta do útoku k Doškovi či Kuličovi. A ten mladý obránce Krob mě taky překvapuje jak to zvládá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ludo Holenda Kúdela musí hrát za A tým...jestli poslední 2 jmenovaný pošlou na hostování ať jdou někam...vyhodit REZKA!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč Kúdela i Petržela si taky zahráli svoje v obraně, Kisel se snažil, Kolář hrál taky dobře. Souhlasím s tím Rezkem toho do Sparty neměli vzít zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Bohemky. A Slavia ? Těžko na cvičišti, lehko v boji.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to neviděl, ale podle těch jmen v různých článcích se mi zdá, že KJ hodně experimentoval, metoda pokus-omyl je krátkodobě zrádná.

Reagovat
smazaný uživatel

Normalne to vypustili nic vic bych za tim nehledal

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší na hřišti byli jednoznačně Sylvestre, Jež a Švancara.

Bylo potěšení se na ně dívat!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem sparťan a pevně věřím, že snad už dostane vedení rozum.A hlavně pan Bílek, bylo jasně vidět, že Sylvestre Holenda a Kúdela jsou hráči do A týmu a patří na plac.Vyhodit REZKA je to kopyto...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja na to koukal ale koukal jsme ze grigar skoro nic nechyt , kozacik se mi zdal lepsi!!! mel chytat i ve finale. Sylvestre je nejvetsi borec potlesk za 1 gol proti ziline nadhera!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka je prostě nejlepší, naši fanoušci jsou nejlepší,naše atmosféra na stadionu i v Sazce je nejlepší, nebej našich fandů tak v Sazka Aréně je ticho

Reagovat
smazaný uživatel

To že Bohemka má prostě nejlepší fanoušky u nás je prostě fakt. My ostatní tiše závidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Blahopřeji Viktorce Žižkov k vítězství ! Škoda jen Bohemky, 3.místo by taky slušelo. Samozřejmě, nebýt oddaných fans Bohemians, mohli mít v Sazka Aréně úplně jinou tržbu.

Reagovat
smazaný uživatel

SPARTA PRAHA.pět kol a je první

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
P8P

Tak hlavně, aby Sylvestre hrál na jaře v základa, ptz na ty hráče jako je kisel se nedá dívat, i když kisel se v poslední době trošku zlepšil a už tak moc nekazí přihrávky. Stejně musim ae říct, že vždy, když jsem viděl sylvestra hrát, tak hrál dobře, tak do prdele nvm proč ho ten vůl bílek nestaví

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se mi zdá že pan Bílek je tak trochu rasista.Ale doufám že to pochopil a viděl jak hrál Ludva dobře a doufám že na jaře bude v základu.

Reagovat
Kapřík

Ale notak, rasista? Když sem byl na posledním podzimním zápasu s Plzní, tak se mi Ludovic herně vůbec nelíbil a rozhodně to nebylo poprvé. Říkal jsem si pak, že ho asi odlifrujeme pryč. Ovšem teď zazářil a já doufám že si formu přenese i na trávník, potřebujeme to jako sůl.

Reagovat
smazaný uživatel

Na posledním ligovém zápase s Plzní se ti Sylvestre vůbec herně nelíbil? Tak to jsme byly oba asi na úplně jiném zápasech. Proti Plzni podal jeden z nejlepších výkonů za Spartu a jediné co mu to trochu pokazilo byla neproměnéná penalta. Pravdou je že těch povedených zápasů tolik neměl a převládají ty spíše nepovedené, ale myslím si že to je tím, že mu Bílek nakládá až příliš defenzivních úkolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele