FORTUNA:LIGA - souhrn 30. kola: Velká trojka vítězně

28.04., 16:58
Komentáře a souhrny
Veljko Birmančevič (© AC Sparta Praha)

Obhájce mistrovského titulu Sparta vyhrála základní část české nejvyšší soutěže o čtyři body před Slavií. Sparťané ve 30. kole zvítězili 4:1 v Olomouci, jejich pražský rival vyhrál 2:1 v Hradci Králové. Z šestého místa postoupilo do skupiny o titul Slovácko, které remizovalo 2:2 v Českých Budějovicích a udrželo jednobodový náskok před Libercem.

Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 2:1

28.04.2024 15:00

Góly: 26. Jan Kovařík, 73. Jan Matoušek - 48. Vojtěch Sychra

Hráči Bohemians utli třízápasovou sérii bez vítězství, když si v závěrečném 30. kole základní části Fortuna ligy poradili s Pardubicemi 2:1. O vítěznou trefu se postaral v 74. minutě střídající Jan Matoušek, který se na jaře trefil vůbec poprvé. I díky němu si tak Pražané před začátkem nadstavby vytvořili nadějný 10bodový náskok na 14. příčku znamenající účast v baráži.

Na začátku sezony se Bohemians těšili na evropský souboj s norským Bodö/Glimt, v jejím závěru naopak věděli, že tento rok na podobný úspěch nedosáhnou. Bez ohledu na výsledek zápasu s Pardubicemi, které měly v tabulce ještě o čtyři body méně, totiž bylo rozhodnuto o jejich účasti v nadstavbové skupině o záchranu. Zápas vzbudil vášně ještě před výkopem, jelikož ho sudí Petr Hocek musel zvládnout bez pomoci videorozhodčího.

Do zápasu vstoupili aktivněji Východočeši. Filip Brdička vyslal razantní střelu směrem k Lukáši Soukupovi, ten však dokázal skvěle zasáhnout. První nebezpečnou šanci Klokanů měl v 18. minutě Michal Beran, jeho technická střela ovšem skončila pouze v náruči Antonína Kinského. Další velkou šanci Bohemky měl 25. minutě Matyáš Kozák, který se řítil sám na Kinského, ale svůj nájezd neproměnil. Vzápětí se již Pražané branky dočkali, když si precizní centr Marka Hály našel Jan Kovařík a doklepl míč do sítě. Do dvougólového vedení mohl domácí poslat Erik Prekop, v tutové šanci však trefil pouze prostředek brány.

Pardubice vstoupily stejně jako do prvního poločasu i do toho druhého nažhavené a odměnou jim bylo vyrovnání již po třech minutách. Sám před brankářem se objevil Vojtěch Sychra a s přehledem uklidil míč k tyči. S odpovědí mohl přijít po hodině hry střídající Matoušek, tygřím skokem ho však vychytal Kinský. V 74. hodině se již odchovanec Příbrami dočkal, když dorazil míč do odkryté branky a poslal Bohemku znovu do vedení. Východočeši tentokrát už vyrovnat nedokázali.

Bohemians tak získali všechny body a skupinu o záchranu začnou na nejvyšší pozici. Nadstavba české nejvyšší soutěže odstartuje v sobotu 4. května.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:1

28.04.2024 15:00

Góly: 19. Matěj Polidar - 90+1. Abdulla Yusuf Helal

Jablonec na závěr základní části Fortuna ligy remizoval doma s Mladou Boleslaví 1:1. Severočeši drželi vedení od 19. minuty, kdy se do něj dostali zásluhou Matěje Polidara. Ten se konečně dočkal první branky v sezoně, avšak radost z ní mu v závěru utkání pokazila i chyba brankáře Jana Hanuše, který daroval klubu z města automobilů vyrovnávací gól.

Svěřenci Radoslava Látala prožívali velmi rozporuplnou sezonu. Ani teoretická výhra proti Mladé Boleslavi jim na únik ze skupiny o udržení stačit nemohla. Náskok na 14. Zlín přitom klidně mohl být vyšší než čtyřbodový, jenže Severočeši nedokázali v chladném počasí navzdory přesilovce vstřelit Ševcům jediný gól. Tentokrát již na Střelnici panovaly letní podmínky, kterých chtěla využít Mladá Boleslav. V jejím dresu na jaře zářil Tomáš Ladra, jenž v klubu nedávno prodloužil smlouvu.

První gólovou šanci měl na hlavě Solomon John, jeho pokus ale mířil vedle levé tyče. Prosadit se tak mohli domácí. Polidar si v 19. minutě počkal v pokutovém území na přesnou přihrávku Michala Černáka a následně míč lobem poslal přes vybíhajícího brankáře Matouše Trmala. Kontroverze vyvolal ve 34. minutě střet mladoboleslavského brankáře s gruzínským útočníkem Vakhtangem Chanturishvilim, kvůli absenci videorozhodčího ale nemohl být první verdikt sudího změněn, a Trmal tak vyvázl bez potrestání.

Ve druhém poločase se fanoušci na jablonecké Střelnici dočkali střely na branku až v 71. minutě. Padaly tak jen žluté karty, kterých rozhodčí Ladislav Szikszay rozdal během prvních 25 minut druhé půle celkem pět. Definitivně zamezit prodloužení boleslavské série zápasů bez prohry proti Jablonci v lize mohl Jakub Martinec, jenž si naběhl na centrovaný míč, zamířil však těsně vedle levé tyče. Pozdní vyrovnání Mladé Boleslavi zařídil oslavenec Hanuš, který výkop poslal pouze na Yusufa, jenž se do prázdné brány nemýlil.

Jablonec se tak ani po takřka dvou měsících vítězství nedočkal. Oba celky teď již čeká nadstavbová část, která se rozjede 4. května.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:4

28.04.2024 15:00

Góly: 75. Jáchym Šíp - 28. Ladislav Krejčí (pen.), 33. Ladislav Krejčí, 53. Veljko Birmančević, 66. Jan Kuchta

Sparta dominovala ve 30. kole Fortuna ligy v Olomouci a na Andrově stadionu zvítězila vysoko 4:1. K vítězství rázně zavelel kapitán Ladislav Krejčí, který nejprve ve 28. minutě proměnil pokutový kop a krátce nato udeřil i po rohovém kopu. Pro Pražany byla výhra o to sladší, že žlutou kartu neinkasoval ani jeden z devíti hráčů, jimž hrozil disciplinární trest, po němž by přišli o první zápas v nadstavbě, v níž budou Rudí hájit čtyřbodový náskok.

Invaze sparťanských fanoušků, které potěšila i poslední ztráta Slavie znamenající jistý vstup Letenských do nadstavby z první příčky, přispěla k tomu, že byl Andrův stadion vyprodaný. Zmíněné klopýtnutí sešívaných měla na svědomí právě Sigma, jež v Edenu využila prakticky jediné dvě šance v utkání a získala bod. Ten jí ponechal teoretickou naději na posun do skupiny o titul.

Letenští vstoupili do utkání vstřelenou brankou Jana Kuchty, ta však kvůli ofsajdovému postavení sparťanského forvarda nemohla být uznána. Hanáci úvodní tlak Sparty přečkali a hra se začala postupně vyrovnávat. Pražský celek se i tak dostal do vedení ve 28. minutě díky penaltě Krejčího, kterou umístil přesně k levé tyči. Oblíbence hostujících fanoušků gólové choutky neopustily a brzy po úvodní trefě slavil druhou branku, když hlavou perfektně zakončil rohový kop Kaana Kairinena.

Krátce po změně stran si mohl spravit chuť Kuchta, nabídku Lukáše Haraslína ale trestuhodně zahodil. Sparťané se radovali potřetí v 53. minutě. Matěj Ryneš posunul na hranici šestnáctky míč na Veljka Birmančeviče, jenž střelou ke vzdálenější tyči nedal šanci Tadeáši Stoppenovi. Kuchta se nakonec dočkal v 66. minutě, když po nechtěné přihrávce Krejčího elegantně přehodil Stoppena. Gólovou radost nakonec poznali i domácí příznivci. Čtvrt hodiny před koncem překonal Petera Vindahla hlavou Jáchym Šíp, který si našel centr Martina Pospíšila.

Sparta se tak nenechala ukolébat jistotou první příčky po základní části a získala na Hané všechny body. Nadstavbová část české nejvyšší soutěže, v níž Sigma zamířila do prostřední skupiny, začíná 4. května.

Více informací k zápasu

FC Zlín - MFK Karviná 0:1

28.04.2024 15:00

Góly: 12. Martin Regáli

Hráči Zlína podlehli ve 30. kole Fortuna ligy Karviné 0:1. O vítězný gól hostů se postaral již ve 12. minutě po samostatném úniku Martin Regáli. Jeho trefa zároveň zajistila Slezanům, kteří neprohráli už čtyři utkání za sebou, vyhoupnutí se z poslední příčky na 14. pozici, čímž v tabulce přeskočili právě Ševce.

Zlín si proložil ligové souboje o záchranu zápasem s Plzní v semifinále MOL Cupu. Ten se Ševcům vůbec nepovedl, což se nebál přiznat nespokojený trenér Bronislav Červenka. Jeho rozhořčení ale nemohlo trvat dlouho a rychle musel začít připravovat své svěřence na "šestibodový" duel s průběžně poslední Karvinou, jenž se navzdory důležitosti odehrál bez systému VAR.

Slezané se dostali již po 12 minutách do vedení, samostatný únik přes půlku hřiště totiž dokázal chladnokrevně proměnit Regáli. Ve 28. minutě mohl odpovědět nejproduktivnější hráč Ševců Vukadin Vukadinovič, jeho pokus však neměl potřebnou razanci na to, aby mohl Dominika Holce překvapit. Těsně před poločasem ještě hlavičkoval Tomáš Schánělec nad bránu.

Zvýšit vedení hostů mohl po pěti minutách druhého poločasu Patrik Čavoš, z dobré pozice ovšem přestřelil bránu. Žlutomodří krátce nato zahrávali zajímavý přímý kop, Tom Slončík z něj nicméně trefil pouze zeď. V 74. minutě měl obrovskou šanci znovu Slončík, ale ani nadvakrát nedokázal vsítit gól.

Karviná tak získala veledůležité tři body a vyrovnala se v tabulce svému soupeři. Nadstavba Fortuna ligy se rozehraje 4. května.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - FK Teplice 3:0

28.04.2024 15:00

Góly: 50. Tomáš Chorý, 69. Matěj Vydra, 82. Tomáš Chorý

Hráči Viktorie Plzeň porazili v závěrečném 30. kole základní části Fortuna ligy Teplice 3:0. Viktoriáni našli recept na svého houževnatého soupeře až v 50. minutě, kdy se hlavou do odkryté branky trefil nakonec dvougólový Tomáš Chorý. Svého ofenzivního kolegu doplnil ještě dlouhodobě kritizovaný Matěj Vydra, jenž třetí ligovou trefou v sezoně alespoň částečně splatil neutuchající důvěru Miroslava Koubka.

Západočeši museli po senzačním tažení Konferenční ligou a postupu do finále MOL Cupu najít motivaci i pro zdárné dokončení ligové sezony, která pro ně již příliš překvapení přinést nemohla. Plzeň se na třetí pozici prakticky odřízla jak od boje o titul, tak od zápolení o čtvrtou příčku. Závěrečnou zkoušku základní části pro Viktorii představovaly Teplice, jež v minulém kole zaváhaly s Českými Budějovicemi, přesto si zajistily účast ve skupině o Konferenční ligu.

Svěřenci Zdenka Frťaly se v úvodu prezentovali sympatickým výkonem a znepříjemňovali soupeři kombinaci, která tak nesla prvky nepřesnosti. První vážnější příležitost měl až ve 29. minutě Jhon Mosquera, jenž šel z ostrého úhlu sám na brankáře Richarda Ludhu. Kolumbijský útočník však pálil jen do vrchních pater Doosan Areny. Postupem zápasu začali viktoriáni stupňovat svůj tlak. Znamením toho byla i akce, kdy Mosquera ve vápně přiťukl balon Pavlu Šulcovi, ten si jej přehodil na pravačku, nicméně výsledkem byl jen slabý pokus do rukavic Ludhy. Vzápětí se neujala ani hlavička Chorého, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Hned zkraje druhého dějství nezachytila defenziva hostujícího celku náběh Šulce. Nádherná přímočará akce nakonec vyvrcholila Šulcovým centrem na zadní tyč, kde byl již připravený Chorý a hlavou do odkryté branky otevřel skóre utkání. Definitivní klid na kopačky Západočechů mohl přinést Robin Hranáč, ale z malého vápna nastřelil pouze Štěpána Chaloupku. V 69. minutě se mezi asistenty podruhé zapsal Šulc, když milimetrovou přihrávkou našel nabíhajícího Vydru, který zakončil nekompromisně pod břevno. V samotném závěru ještě upravil konečný výsledek Chorý, jemuž přepustil míč nezištně mezi nohama Vydra a vytáhlý útočník se z penaltového puntíku nemýlil.

Teplice tak na západě Čech na bodový zisk nedosáhly. Příští týden již čeká oba celky nadstavbová část, která odstartuje v sobotu 4. května.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Slovan Liberec 2:2

28.04.2024 15:00

Góly: 20. Ewerton (pen.), 46. Patrick Kpozo - 55. Ľubomír Tupta, 68. Filip Prebsl

Liberec remizoval v závěrečném 30. kole základní části Fortuna ligy na půdě Baníku 2:2. Utkání se přitom pro Severočechy nevyvíjelo vůbec dobře a ještě před hodinou hry prohrávali o dvě branky. Poté si však vzal hlavní slovo Ľubomír Tupta, jenž nejprve snížil a v 68. minutě se po jeho přesném centru o vyrovnání postaral hlavou Filip Prebsl. Ani to ovšem Slovanu nestačilo k postupu do skupiny o titul, ve které si šestou pozici po remíze v Českých Budějovicích uhájilo Slovácko. To Slezané před vlastními fanoušky bodovali potřetí v řadě a do nadstavbové části vstoupí ze čtvrté pozice.

Ostravané sice v průběhu jarní části chytli formu, která je vynesla až na čtvrté místo zajišťující výhodnější výchozí pozici do bojů ve skupině o titul, poslední dva duely jim ovšem nevyšly podle představ. Po remíze s Karvinou a prohře na Letné sice kýženou příčku udrželi, pro její definitivní uhájení však museli proti Slovanu uhrát stejný či lepší výsledek než Mladá Boleslav v Jablonci.

Již v první minutě nedokázal odvrátit míč do bezpečí domácí Jiří Boula. Z toho těžil Daniel Tetour, který se tak zadarmo dostal do palebné pozice z hranice šestnáctky, nicméně jeho přízemní pokus skončil pouze na tyči. Sympatický vstup Severočechů do utkání však o chvíli později potřísnil Jan Žambůrek, jenž ve vápně podrazil Davida Buchtu. K exekuci pokutového kopu se postavil Ewerton a prudkou ranou pod břevno otevřel skóre. Na druhé straně vystřelil od půlkruhu Tupta a jen o pár čísel minul pravou šibenici. O vyrovnání se následně pokusil také Denis Višinský, ale jeho střelu vyrazil na poslední chvíli jednou rukou Olivier Vliegen.

Ve 46. minutě dodal klid na kopačky Slezanů Patrick Kpozo. Ten si totiž naskočil na centr ideálních parametrů z dílny Buchty a hlavou dopravil balon za záda bezmocného Vliegena. Na druhé straně unikl po pravém křídle Luka Kulenovič. Jeho přihrávku na nabíhajícího Tuptu dokázal ještě odvrátit Filip Blažek. Míč se však odrazil opět k chorvatskému útočníkovi, který na druhý pokus našel Tuptu, a ten již zakončoval do odkryté branky. K vyrovnání si nakonec tým z města pod Ještědem pomohl standardní situací, když se po rohovém kopu zavěsil do vzduchu nejvýše Prebsl a hlavou dopravil balon na místo určení.

Baník tedy sice na závěr základní části pouze remizoval, díky zaváhání Mladé Boleslavi však do nadstavby, která startuje 4. května, půjde ze čtvrtého místa.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Slavia Praha 1:2

28.04.2024 15:00

Góly: 90+1. Karel Spáčil - 41. Lukáš Provod, 43. Ondřej Zmrzlý

Hradec Králové ve 30. kole Fortuna ligy před vyprodanými tribunami Malšovické Areny podlehl pražské Slavii 1:2. Domácí obrana držela bezbrankový stav do 41. minuty, kdy se z hranice šestnáctky trefil Lukáš Provod. Hned dvě minuty nato na něj navázala zimní posila z Olomouce Ondřej Zmrzlý, další muž jednoznačně preferující levou nohu. Slavia si tak spravila chuť z minulého ročníku, kdy na půdě Votroků přišla o cenné body v honbě za titulem. Ten jí přesto i letos zatím uniká, do nadstavbové fáze totiž vstoupí se čtyřbodovým mankem na Spartu.

Fanoušci Hradce museli před zápasem řešit kuriózní situaci, neboť zvolili hromadný bílý "dress code", na což hosté zareagovali volbou červené. Hrozilo tedy, že by se hlediště obléklo do sešívaných barev. Domácí příznivci proto nakonec dorazili v černé a chtěli dohnat své oblíbence k dalšímu úspěchu, jelikož Východočeši na jaře před vlastním publikem ještě neprohráli. Slavia však chtěla odčinit nečekané zaváhání s Olomoucí z minulého kola.

Mojmír Chytil se hned ve třetí minutě prodral přes Petra Kodeše do stoprocentní příležitosti, jeho zakončení k pravé tyči ale zázračně zneškodnil Adam Zadražil. V 18. minutě se Jindřicha Staňka na druhé straně pokoušel překvapit Štěpán Harazim, jeho dobře trefený projektil ovšem těsně minul levou tyč. Hradec sešívaným vzdoroval až do 41. minuty, kdy zpoza šestnáctky skrytě k pravé tyči vypálil Provod a Slavia šla do vedení. Skóre na světelné tabuli se znovu změnilo už po dalších dvou minutách, když hradecká obrana nezachytila náběh Zmrzlého, který se dokázal prosadit po centru Tomáše Holeše.

V 57. minutě mohl Zmrzlý skórovat podruhé, přízemní centr Provoda ale v dobrém postavení trefit nedokázal. Ofenzivní snažení sešívaných se následně zmírnilo, a Hradec tak dostal prostor pro případné snížení. V poslední desetiminutovce se domácí dostali do několika vyložených šancí. Tváří v tvář Staňkovi nejprve selhal Matěj Koubek, o chvíli později pak z dorážky nedokázal dopravit míč do sítě Václav Pilař. Gólovou znělku si fanoušci Hradce vyslechli nakonec v první minutě nastavení. Karel Spáčil bravurně trefil skákající balon a nádhernou ránou k pravé tyči dokázal snížit.

Hradec si tak skvělou domácí formu neudržel a na soupeře nestačil. Teď už se Votroci ovšem mohou těšit na play off, v němž zabojují o Konferenční ligu. Slávisté v nadstavbě, která začne 4. května, zkusí stáhnout ztrátu na vedoucí Spartu.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 2:2

28.04.2024 15:00

Góly: 45+1. Jan Suchan, 55. Jakob Tranziska - 22. Seung-bin Kim, 83. Ondřej Mihálik

Hráči Slovácka remizovali ve 30. kole Fortuna ligy na hřišti Českých Budějovic 2:2, a poslední místenku v první šestce soutěže tak udrželi jen díky ztrátě Liberce v Ostravě. Moravané se na jihu Čech sice dostali do vedení po gólu Seung-Bin Kima, jenž se prosadil teprve poprvé od úvodního kola soutěže, kdy se trefil právě do sítě Dynama. Domácí ale našli sílu na obrat a tým z Uherského Hradiště musel k udržení šesté příčky alespoň vyrovnat. To se povedlo v závěru bývalému hráči Budějovic Ondřeji Mihálikovi.

Domácí a venkovní utkání Jihočechů byla jako den a noc. Zatímco na Střeleckém ostrově, kde část fanoušků zápasy bojkotovala kvůli nesouhlasu s majitelem klubu Vladimírem Koubkem, se České Budějovice na jaře pyšnily čtyřmi zápasy bez porážky, venku nevyhrály ani jednou. Předposlední celek tabulky se tentokrát chtěl předvést proti Slovácku, které bylo po zimní pauze suverénně nejslabším mužstvem soutěže.

První šanci si vypracoval tým z Uherského Hradiště ve 14. minutě, Pavel Juroška však nedokázal nikým nehlídaný usměrnit svou hlavičku mezi tři tyče. To se povedlo až Kimovi, ten zakončil samostatný únik nechytatelně k levé štangli. Slovácko dominovalo i nadále. Ve 37. minutě vypálil z dálky Marko Kvasina, jeho projektil ovšem orazítkoval pravou tyč branky Dávida Šípoše. O šest minut později si totožně počínal Vlastimil Daníček, ve vápně se uvolnil a obstřelem trefil brankovou konstrukci. Na druhé straně před koncem poločasu srovnal stav utkání Jan Suchan, když se i s pomocí teče prosadil z přímého kopu.

Jihočeši dokonali obrat v 55. minutě, kdy se střídající Jakob Tranziska uvolnil u pravého rohu vápna a zakončil přesně k zadní tyči. Chvíli poté se do zakončení dostal také Suchan, dobrým zákrokem se však předvedl Tomáš Fryšták. Slovácko zvládlo vstřelit branku až v 84. minutě, kdy se Mihálik za vápnem dostal ke střele a prostřelil Šípoše, jemuž míč vypadl z rukavic.

Dynamo sice herně nezklamalo, ale bod před domácím publikem je pro něj v aktuální situaci málo. Nadstavbová část Fortuna ligy odstartuje 4. května.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
30
24
4
2
70 : 26
76
2
Slavia Praha
30
22
6
2
62 : 23
72
3
Viktoria Plzeň
30
19
5
6
67 : 33
62
4
Baník Ostrava
30
13
6
11
48 : 39
45
5
FK Mladá Boleslav
30
12
8
10
50 : 46
44
6
1. FC Slovácko
30
11
8
11
39 : 40
41
7
Slovan Liberec
30
10
10
10
46 : 46
40
8
Sigma Olomouc
30
10
7
13
40 : 45
37
9
FC Hradec Králové
30
9
10
11
32 : 38
37
10
FK Teplice
30
9
9
12
31 : 40
36
11
Bohemians Praha 1905
30
8
11
11
29 : 40
35
12
FK Jablonec
30
6
12
12
35 : 45
30
13
FK Pardubice
30
7
7
16
29 : 42
28
14
MFK Karviná
30
6
7
17
30 : 52
25
15
FC Zlín
30
5
10
15
36 : 61
25
16
Dynamo České Budějovice
30
6
6
18
34 : 62
24

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (113)

Přidat komentář
Radin

Bitva o to přímo nesestoupit bude ještě sranda i pro Pardubice a vyhypovaného Kováče..:)

Reagovat
Realita

To sice je, ale Pardubice se zachráněj s prstem v nose.

Reagovat
Kiwi-21

Myslím že půjdou do Baráže

Reagovat
fabec1222

Takže se zachráněj s prstem v nose.

Reagovat
Realita

Reagovat
Uwe háže buly

Kováč určitě není vyhypovany, spíš naopak.

Reagovat
Radin

Všude kde byl, tak hráli o sestup, nebo sestoupili. Výsledky nemá. V Liberci to bude velké mrzení..Začíná dobře a pak to jde rychle dolů..Pardubice nemají tak blbej tým. Krejčí z toho dokázal dostat víc...

Reagovat
Uwe háže buly

Hrají cca to, na co mají kádr. Koho z těch trenérů horších týmů by jsi posunul výš? Fraťala nikam nepůjde, možná Veselý? Spíš ne. Jedině Kováč. Navíc je z nich nejmladší snad a nejvíc dává šance novým hráčům.

Reagovat
doshcz

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Cotton

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Radin

Tak proč jiní hráli s těmi týmy lépe? Jak v Pardubkách, tak třeba Táborsku? Však čas ukáže..

Reagovat
Salfovic

Máš pravdu. S loňským kádrem Pardubic skončit v baráži je vyloženě trapas.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak v Pardubicích chvíli hráli líp, ale pak to kouzlo vyprchalo ne? Já neříkám, že přijde do Liberce a začne to tam valit, že bude dělat trofeje a hrát Evropský poháry pravidelně, ale zas to není takový tragéd, jako tu z něj někteří dělají. Je to pro Liberec celkem logická volba.

Reagovat
Kily

u nás se po postupu vydělalo na tom, že se povedlo udržet většinu týmu, který šel do ligy sehraný, po první sezoně pak následoval solidní sešup. Pod Kováčem to taky chvíli trvalo a loni na jaře přišel výrazný vzestup. Možná i díky tomu teď přišlo o to větší rozčarování, kolikrát je to jako na houpačce a poslední dobou to stojí zase za prd. Ale ono je to těžké, když se člověk podívá na "posily" za poslední rok, tak spousta z nich jsou druholigoví hráči, ať už zkušenostmi, nebo i výkonností

Reagovat
Uwe háže buly

Jo v podstatě jediní vyloženě vaši hráči, co za něco stojí jsou snad Hlavatý a Zlatohlávek, pak je hrozně nezkušených hráčů na hostování a nebo prumeraci. Třeba Tischler hrozně zapadl.

Reagovat
andrew96

Všude, kde byl... jak kdyby trénoval 10 let. Byl ve slabé Opavě a teď je v ne moc silnějších Pardubicích.

Reagovat
Radin

Sestoupil by i s Táborskem..Teď hrají nahoře..

Reagovat
andrew96

Jo, to se tehdy v září určitě vědělo.

Reagovat
Kang & Kodos

V Opavě byl v tom slavnym ročníku, kdy ligu hrálo 18 týmů a Opava s Příbramí měli kádr, kterej v lize neměl co dělat. Taky naprosto s přehledem spadli. Ale zatimco Horváth s Příbramí hrál naprosto odpornej fotbal, Kováč se aspoň snažil hrát aktivně. V Pardubicích loni předvedl v podstatě zázrak, když ten tým dotáhl k záchraně. Na jaře patřili podle výsledků někam do středu tabulky a ještě pod nim Hranáč s Vlčkem vyrostli do repre. Ale letos už to je zklamání, o tom žádná. Někdo by mohl říct, že ten kádr tomu odpovídá, ale ten kádr si taky někdo musí složit. A hrát s hromadou mladejch je sice chvályhodný, ale to prcání okolo 13. místa už moc povzbudivý neni.

Reagovat
berger321

Pro Plzeň velká nuda. Jsem zvědavý, jak k tomu přistoupí.

Reagovat
ACSeRw!n

budou hrat normalne jako do ted, pochybuju, ze postavi dorostence

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pablos

Na Slavii v plný palbě, ostatní dorost ....by byl dobrej troling

Reagovat
ACSeRw!n

oni uz o nic nehrajou asi pul roku, takze tam se u nich proste nic nemeni

Reagovat
icemike

Reagovat
KnoxXx

ako na pripravu na finale poharu

Reagovat
Greny

dostanou podle me sanci hraci ze sirsiho kadru (Paluska, Baier(pokud je ok) mozna vytahnou dva dorostence a budou se setrit na finale poharu, pokud to nevymeni se Spartou za ligu

Reagovat
Mistřizbystří

Tak finále poháru se hraje až na konci nadstavby, takže se musí do té doby udržet kvalitu hry a nevypadnout z rytmu.

Reagovat
Greny

no ale zase budou to podle me tocit a nebudou se chtit zranit, v te hlave to trosku asi mit budes ze je to pro tebe zapas uplne k hovnu

Reagovat
Blasphemer

Určitě to zas nepustí Slavii, zmrdi.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
10adam

Reagovat
inferno08

Ještě můžou být první

Reagovat
kilobyte

Možná by ještě dokázali všechno vyhrát. Ale že by Sparta neudělala ani bod? Když bude hrát s tragickým Slováckem a přijede předposraný Baník?

Reagovat
inferno08

Tak já to nemyslel tak úplně vážně respektive po prvním kole nadstavby už to pravda nebude no.

Reagovat
Fakt

Slovácko na jaře 1 výhra a stejně udrží TOP 6

Reagovat
doshcz

sileny no

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mönchengladbach

Šest bodů z jedenácti zápasů. V jarní tabulce jsou na posledním místě.

Reagovat
pingla

děs

Reagovat
Pablos

hrůza no

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

Reagovat
fabec1222

Příští rok budou v poslední skupině

Reagovat
wwwx

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
oli9

Tak černé bych to neviděl. Snad kolem 8-10 místa

Reagovat
Cotton

dost se bojím, že budou hrát o záchranu

Reagovat
Mistřizbystří

Slovácko se vrací kam patří.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Cotton

Reagovat
andrew96

Njn, když je jaro třetina základní části.

Reagovat
bobis21

Baník doma jedna výhra od září a udrží 4. místo

Reagovat
FCSL

Slovácko nás zase zachránilo, jinak jsme to málem úplně prokaučovali. Uhrát nic neřešící remízu. Každopádně Baník šílenej. Vedou 2:0 a vůbec nebráněj, to jsem nepochopil. Mohli mít hezkej náskok, tekhle budou mít ještě dost práce

Reagovat
Kaspar

A Slovacko fikne Bolku s Ostravou a daji si 4. misto

Reagovat
exse

Baník strašně slaboučkej, o to víc mrzí ty 3 zpackané zápasy, protože jsme letos mohli být v pohodě 4.

Reagovat
FCSL

Jako my jsme slaboučký taky. Tam to zkreslujou ty 2 zápasy s Plzní a Slováckem, kteří byli bez poloviny základu a snad ani nechtěli vyhrát. Nebudu překvapenej, pokud nás vyřaděj hned Teplice

Reagovat
Mupi

Můžete mi někdo říct, proč nehraje Jurásek každej zápas v základu? Ten nám takhle v létě zdrhne a ještě pod cenou

Reagovat
Mass

Koukám že má smlouvu do 27. A letos kvůli zranění toho odehrál bohužel míň. Rád bych ho taky v každym zápase viděl v základu, ale i jemu se nevyvedou zápsy, jako ten s Olomoucí. Mmch ten se nepovedl i Jurečkovi a Zimovi, a ti si dneska taky nezahráli.

Reagovat
Mupi

Teclovi se nepovedlo 42 utkání v řadě a dlouho to nebyl důvod ho posadit, Provod hraje pořád a je jedno jak hraje. Po zranění nabíral Jurásek dobrou formu, ale vlastně pořádně tu šanci v základu nedostal, aby tam odehrál aspoň 5 zápasů v řadě.

Reagovat
Mass

Nevim proč zrovna zmiňuješ Tecla, kterej z pozice střídajícího hráče měl minulej rok 10+5. A tenhle rok prakticky nehrál. Provod pokud hrál v základu, tak hrál vždycky dobře a patřil k nejlepším hráčům, kromě těch v Jablonci a v Plzni. A hádej co, v obou dalších zápasech nebyl v základu.

Když už bych chtěl někoho jmenovat, kdo dostal až moc prostoru a přitom se mu nedařilo, tak to byl Jurečka ze začátku sezony, tam měl myslim 9 zápasů, kdy nedal gól.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Coutinho10

minule hrál, ale nevyhráli jsme

Reagovat
ratusek

Hapal oni to ještě poserou ty vole v nadstavbě hovno a když udrží aspon 5.flek, tak stejně rupnou s Libercem

Reagovat
wwwx

Hanuš výborně, Jablonec ten titul remízovejch králů vybojuje.

Reagovat
Zdechlina

FCS

Reagovat
ACSeRw!n

ma nekdo ulozen link s predsezoni tipovackou ?

Reagovat
inferno08

Já jenom vím, že jsem před sezonou tipoval Hradec ve skupině o titul no ale chyběly jen 4 bodíky...

Reagovat
ACSeRw!n

Nejlepší přestup: Birmancevic

Reagovat
Pablos

Honem s tím do CV

Reagovat
Cotton

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Braunau-jihozápad

Nejlepší přestup: Blažek (bobis21)

Reagovat
ratusek

No já tam dal Kubalu což je snad ještě větší provar než Blažek

Reagovat
John Obi Mikel

To je ještě dobrý. Já tam mám Šerifa Sinyana a nej hráče Koláře

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
bobis21

V posledním zápase rozhodne hlavou o výhře a pošle nás do evropy

Reagovat
bobis21

Možná to teda bude hlavou do vlastní a cesta do evropy bude autobusem na soustředění na slovensku, ale i to se počítá

Reagovat
fabec1222

Nejhorší přestup: Yunusa Muritala

Reagovat
Pablos

Bolku ve skupině o titul má málokdo Já jim teda věřil, až moc

Reagovat
Witcher

Některý tipy hodně dobrý

Reagovat
oli9

Slovácko 6 místo a opět nejlepší skupina. Pojďme si to naposled užít s nejlepším trenérem co tu byl..

I když se jaro nepovedlo jsem teď že jsme v šestce...

My můžeme jen překvapit a například Plzeň to měla nedávno o na Slovácku těžké...

Reagovat
$dolar$

Nejlepsi byl Standa Levy.

Reagovat
poz3n

“Standa Levý je pro Plzeň ten pravý”

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Radin

Nemáte někdo stream na hokejky pls?

Reagovat
Kily

ztráta času, od první minuty třetí třetiny to měl Třinec prakticky zadarmo a jen se čekalo, kdy to rozhodne

Reagovat
Witcher

Škoda že to normálně neskončilo Zmatená nástavba ještě měsíc

Reagovat
zorz767

Jsou to atraktivní zápasy. Nechápu, proč to někomu vadí. Mě před nadstavbou vždycky sralo, že je málo zápasů... Češi si asi potřebují stěžovat furt na něco.

Reagovat
0:1

Já to vidím spíš, tak že nejdřív se tu na nadstavbu jen nadávalo a teď drtivé většině nevadí, protože si lidi zvykli. Lidi si lehce zvyknou. Ikdyž nespravedlnost zůstala. 6. tým na konci nehraje o nic a 5. musí svoji celoroční práci obhajovat ve dvou zápasech proti 7-10. Nadstavba mě nevadí, ale tahle nespravedlnost ano.

Reagovat
Pablos

Mám za to, že to obhajuje jen jednou… že se to hraje jen na jeden zápas.

Reagovat
Luka3enko

Jako souhlasím, že to není ideálně nastaveno. Já bych třeba vynechal prostřední skupinu z bitvy o poháry. Buď ať se jim dá dodatečná finanční motivace, nebo ať se klidně nehraje. Skupina o titul a o sestup mi přijdou dobré, jen ta prostřední je prostě hloupá.

Reagovat
ratusek

Ne nejsou. Navíc je to tak debilní, ze už ve druhém kole může být o titulu rozhodnuto. O tom celkovém formátu ani nemluvím. Debilněji to udělat nešlo

Reagovat
kilobyte

Ten zápas o titul musí být ve druhém kole. Je blbost nechávat si ten zápas na konec, když už může být rozhodnuto.

Reagovat
Fakt

A co je debilní na tom, že může být rozhodnuto ve druhém kole? Stejně tak může být rozhodnuto ve 24.kole základní části. Minulé sezóny ukázaly, že nadstavba může být zajímavá. Debilní je maximálně to, že šestý tým má hovno a desátý může hrát poháry, to by se mělo změnit.

Reagovat
mistr129

Reagovat
meno

Reagovat
Moshe Dajan

Hanuš je král, dal si hezký dárek

Reagovat
Cuntona

Hapal out, Svědík in. Je pěkný, že se snaží hrát odzadu po zemi, ale stejně to nakonec skončí nákopem na útočníka a sklepnuti na Ewertona. Obrana je čímdál horší a s tím se nedá hrát o poháry. Jsme čtvrtí jen díky nemohoucnosti všech ostatních. Bolka nás přejede. Slovácko snad nechytí poslední závan formy a nakonec to projedeme s někým z té prostřední skupiny. V létě odejde Ewerton a budeme se plácat někde v půlce tabulky.

Reagovat
HorajzmAmmann

netuším jaká nemohoucnost ostatních. Loni měl 4. tým v tabulce bodů 48, jenom o 3 více. Baník má stejně bodů jako 18/19 pod Panikem.

Úplně v pohodě zasloužený 4. místo díky zápasům venku. Pokud hejtujeme Hapala za výsledky venku, tak za venkovní je potřeba ho pochválit....

Reagovat
oli9
Reagovat
ACSeRw!n

jedinej dement ses tady ty

Reagovat
oli9

chápu že Spartanu to schvalujete. On noc rozumu nepobral a já doufám že na euro nepojede

Reagovat
ACSeRw!n

a co ma jako podle tebe delat ? mel se po vyhre zamracit a to triko jim vratit, ze si ho neoblece ? udela si ze sebe srandu jako kazdej normalni clovek, moc to resis

Reagovat
oli9

ne udělal že sebe debila a pro repre trenéra alepson snadsi volba... Chápu že vám to přijde směšné ale zbytku ligy určitě ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele