FORTUNA:LIGA - souhrn 22. kola: Sparta drží náskok

24.02., 17:01, aktualizováno 25.02., 19:59
Komentáře a souhrny
Mojmír Chytil (© SK Slavia Praha)

Slavia splnila roli favorita a porazila 3:0 Pardubice, hattrick zaznamenal Mojmír Chytil. Na čele se ale nic nemění, Sparta odpověděla triumfem nad Slováckem. Výsledkem 3:0 skončil i souboj Plzně se Zlínem.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:3

25.02.2024 18:00

Góly: 21. Pavel Juroška - 11. Martin Vitík, 55. Veljko Birmančević, 76. Lukáš Haraslín

Sparta zvládla po vítězství nad Galatasarayem v Evropské lize náročný úkol, když ve 22. kole nejvyšší české soutěže vyhrála na Slovácku 3:1. V první půli přitom měli více příležitostí domácí, vytěžili z nich ovšem pouze gól Pavla Jurošky. Ve druhé půli již Pražané předváděli výkon hodný vedoucího celku tabulky a tříbodový zisk pro ně zařídil Veljko Birmančevič, jenž zároveň asistoval při úvodním zásahu Martina Vitíka. Letenští tedy oslavili triumf v Uherském Hradišti poprvé od prosince 2020.

Obhájce titulu se musel potýkat s těžkým programem. Po senzačním úspěchu v pohárové Evropě proti Galatasarayi jej tentokrát čekala cesta na půdu neoblíbeného Slovácka. Nad formou Sparty ale nešlo příliš pochybovat, navíc měla po čtvrteční bitvě k dispozici Ladislava Krejčího a Birmančeviče. Modrobílí se naopak nemohli spolehnout na zkušené opory v čele s Vlastimilem Daníčkem nebo Petrem Reinberkem.

I bez nich si ale vytvořili v první desetiminutovce dvě obrovské tutovky, když se na Petera Vindahla postupně řítili Juroška a Milan Petržela, oba však na dánském brankáři ztroskotali. Přesněji si naopak počínal na druhé straně Vitík, jenž si našel balon ve vápně a nenápadnou hlavičkou na zadní tyč posunul Spartu do vedení. Fungování defenzivy Pražanů ovšem mělo na Moravě k ideálu velmi daleko. Ve 21. minutě opět utekl tříčlennému obrannému bloku Juroška a tentokrát přidal ke sprintu i přesné zakončení. Před zaplněným hledištěm se i nadále hrálo ve vysokém tempu, další šance už ovšem před pauzou nepřišly.

Ve druhém poločase se chopili iniciativy Letenští a Tomáš Wiesner záhy vyprášil rukavice Milana Heči. O chvíli později již hosté slavili vedoucí trefu poté, co Birmančevič využil rychlé rozehrávky Adama Karabce a po svižné kličce napálil míč do sítě. Od té chvíle sparťané i za cenu žlutých karet kouskovali hru a čas plynul bez větších možností. Emotivní duel pak definitivně rozsekl Lukáš Haraslín, jenž si ve stínu pískotu domácích fanoušků připravil balon do výhodné pozice v šestnáctce a zamířil nekompromisně na vzdálenější tyč.

Spartě tedy náročný program vítr z plachet nevzal a Pražané vyhráli. Na hosty nyní čeká dvakrát Slavia, přičemž ligové derby je na programu 3. března. Slovácko vyrazí o den dříve do Karviné.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 2:1

25.02.2024 15:00

Góly: 52. Martin Králik, 63. Zdeněk Ondrášek - 85. Filip Novák

České Budějovice porazily na své půdě ve 22. kole Fortuna ligy Sigmu Olomouc 2:1 a posunuly se na 15. příčku tabulky. První poločas nabídl ze strany domácího celku spoustu šancí. V té největší se objevil Samuel Šigut, ale stejně jako jeho spoluhráče jej od štěstí dělila špatná koncovka. V úvodu druhého poločasu smazal střeleckou smůlu červenobílých Martin Králik a následoval jej přesnou hlavičkou v 63. minutě Zdeněk Ondrášek. Střelec první branky pak sice svůj tým oslabil druhou žlutou kartou, avšak početní výhody využil pouze krátce před koncem Filip Novák.

Zatímco na několika místech republiky diváci sledovali překvapivě pozitivní vstupy do jarní fáze sezony, v Olomouci se jednalo o zcela opačný extrém. Sigma ve třech soutěžních kláních ještě nedala gól a oba venkovní duely prohrála shodným skóre 0:2. České Budějovice sehrály o zápas méně, přesto si prožily celou škálu emocí. Nejprve totiž nečekaně snadno zdolaly Baník, pak si však přijely do Jablonce pro pětigólovou nálož.

První velká šance zápasu přišla v osmé minutě. Na dobře zahraný rohový kop si naskočil Šigut, ovšem míč po cestě do sítě nechtěně zastavil svým tělem českobudějovický Matouš Nikl. O chvíli později postupovalo Dynamo v bleskovém protiútoku, zakončující Patrik Hellebrand však netrefil míč z hranice vápna ideálně a jeho slabá střela branku neohrozila. Ve 25. minutě se Hellebrand prezentoval parádní průnikovkou na Ondráška, jehož zakončení na přední tyč si brankář pohlídal. Pár minut před koncem prvního poločasu si naběhl na střílený centr Šigut, ale z malého vápna přestřelil branku.

Snový začátek druhé půle připravil příznivcům červenobílých Králik. V 52. minutě se balon odrazil od břevna do pravé strany vápna, odkud jej stoper uklidil do sítě. Navýšení vedení přišlo o 11 minut později. Z hráčů na přední tyči vyskočil nejvýše Ondrášek a tvrdou hlavičkou trefil pravou šibenici. Olomouc dokázala snižit, ale radost jí překazilo video, které odhalilo ofsajdové postavení. Slabší chvilku si v 78. minutě vybral Králik, když viděl druhou žlutou kartu v zápase. Kontaktní gól přece jen přišel. V 86. minutě napálil míč z voleje k levé tyčce Novák.

Také druhý jarní duel na Střeleckém ostrově tak skončil výhrou Českých Budějovic. Ty se v příštím kole představí 2. března v Mladé Boleslavi, Olomouc tentýž den přivítá Bohemians.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - FK Pardubice 3:0

25.02.2024 15:00

Góly: 67. Mojmír Chytil, 72. Mojmír Chytil, 74. Mojmír Chytil

Pražská Slavia splnila povinnost a ve 22. kole Fortuna ligy porazila Pardubice 3:0. Sešívaní od úvodního hvizdu mačkali ve formě hrajícího outsidera, o čemž svědčilo hned 11 rohových kopů v první půli. Viktor Budinský, který nastoupil v brance Východočechů kvůli absenci kmenového hráče domácích Antonína Kinského, ale musel zasahovat pouze sporadicky. Realizační tým druhého celku tabulky tak sáhl k brzkému nasazení zprvu šetřeného Mojmíra Chytila, jenž třemi góly v rozmezí 67. a 74. minuty rozhodl o osudu zápasu. Tímto počinem překonal doposud nejrychlejší hattrick Horsta Siegla.

Pražané chtěli potvrdit roli favorita proti Pardubicím, kterým se vydařily první zápasy po zimní přestávce. Četné absence v táboře domácích mohly pro hosty zvyšovat šanci na úspěch, avšak Východočeši nedokázali sešívaným vstřelit gól v šesti utkáních v řadě. Také oni navíc nebyli kompletní, když chybějící hráče zapůjčené ze Slavie doplnil vykartovaný stoper Pablo Ortiz.

Sešívání uzavřeli od samého začátku soupeře v jeho vlastním vápně a trpělivou kombinací hledali skulinku, jež by vedla k rozradostnění fanoušků. Východočeská defenziva ovšem odolávala. V 19. minutě prošel kolem několika protihráčů uzdravený Christos Zafeiris, který se sice k zakončení nedostal, ale míč se odrazil k Muhamedu Tijanimu. Nigerijec pálil tvrdě, nicméně Budinský skvěle zasáhl. Další větší příležitost přišla na řadu až ve 36. minutě, kdy se dokázal uvolnit Conrad Wallem. I s touto ranou letící z hranice šestnáctky si pardubický gólman poradil.

Červenobílý tlak přetrvával i po přestávce. Po pár minutách druhého poločasu si na centrovaný míč letící od rohového kopu nejvýše naskočil Igoh Ogbu, ani ten však nezamířil mimo dosah Budinského. Lépe si vedl v 57. minutě střídající Chytil, který si naběhl na balon ze strany a prudkou hlavičkou rozradostnil fanoušky. Po pěti minutách se úspěšný střelec prosadil znovu. Lob Lukáše Provoda sice překonal Budinského, avšak míči do sítě musel pomoct právě Chytil. Krátce nato poločasový žolík zkompletoval hattrick, když dopravil mezi tři tyče Provodovu křižnou přihrávku.

Slavia se tak na tři náročné zápasy naladila očekávaným vítězstvím. Dalším soupeřem sešívaných bude Sparta, a to nejen 3. března v lize, ale předtím také v poháru. Pardubice přivítají o den dříve Plzeň.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - FC Zlín 3:0

24.02.2024 18:00

Góly: 20. Jhon Mosquera, 48. Pavel Šulc, 87. Pavel Šulc

Fotbalisté Plzně porazili ve 22. kole Fortuna ligy na vlastním hřišti Zlín 3:0. Domácí celek nasměroval vstříc třem bodům krásně zahraným přímým kopem Jhon Mosquera, který si po změně stran připsal také asistenci u prvního zásahu dvougólového Pavla Šulce. Na úspěchu Viktorie měl znovu podíl i Martin Jedlička, jenž v roli nové brankářské jedničky zaznamenal už třetí vychytanou nulu v řadě. Viktoriáni si tak před náročným programem upevnili třetí příčku. Ševci naopak prohráli v jarní části po remíze se Slavií a výhře nad Slováckem teprve podruhé, jejich ztráta na kýžené 13. místo však narostla na pět bodů.

Oba týmy na jaře dosud zasáhly do tří zápasů. Zatímco ten první se jim nevydařil, ve zbylých dvou si připsaly velmi cenné výsledky. V případě Plzně se rovnaly dvěma venkovním výhrám, když Západočeši na poněkud šťastný triumf v Ostravě navázali přesvědčivým skalpem Bohemians. Na druhé straně Zlín sice získal pouze čtyři body, ale pořádně potrápil třeba Slavii.

Ševci v úvodních minutách zaskočili viktoriány svou aktivitou. Největší šance, která z jejich mírné převahy vzešla, byl přímý kop Toma Slončíka, jenž nastřelil zeď. Západočeši poté převzali otěže utkání, i oni si však museli na příležitosti počkat. A to konkrétně do 20. minuty, kdy si na hraně půlkruhu postavil balon k exekuci přímého kopu Mosquera a krásnou ranou k tyči otevřel skóre. Velkou šanci odskočit do dvougólového vedení měli domácí po necelé půlhodině hry, jenže plzeňští útočnící ani natřikrát neprostřelili domácí obranu v čele s brankářem Stanislavem Dostálem. Krátce nato si navedl míč k zakončení Slončík, mířil ale do míst, kam se stihl přemístit gólman Jedlička. V dalších šancích se v závěru první půle vystřídali Mosquera a Lukáš Červ, avšak ani jeden nezakončil nikterak nebezpečně.

Tři minuty po změně stran už byla defenziva hostů krátká na pronikajícího Tomáše Chorého, který naservíroval balon Mosquerovi. Kolumbijci sice střela nesedla, ale připravil tak palebnou pozici z bezprostřední blízkosti pro Šulce, jenž měl jednoduchou práci. Druhá branka i následné střídání aktivního Mosquery značně ubraly na atraktivitě, a přestože Zlín neskládal zbraně, obrana viktoriánů si s jeho snahou bez větší námahy poradila. Z ojedinělé akce naopak Plzeň přidala třetí gól, když po rohu propadl míč do malého vápna na samostatně zakončujícího Šulce.

Západočeši tak pokračovali ve zdánlivě ztracené stíhací jízdě pražského tandemu ziskem všech bodů. V příštím kole se představí 2. března v Pardubicích, Zlín přivítá o den později Baník.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:0

24.02.2024 15:00

Góly: -

Hradec Králové remizoval i ve třetím jarním zápase, když si ve 22. kole Fortuna ligy rozdělil body s Mladou Boleslaví po výsledku 0:0. Utkání nabídlo jen několik vyložených příležitostí, zato však byla k vidění celá řada nepřesností. Tu zapříčinil nejen rozbitý terén, ale také špatná forma obou celků. Votroci totiž nevyhráli před vlastním publikem šest soutěžních střetnutí v řadě, Středočeši zase čekají na triumf od 11. listopadu.

Adam Zadražil si v roli nové gólmanské jedničky Hradce po dvou inkasovaných brankách od Bohemians spravil chuť čistým kontem v Olomouci, na ligové vítězství ovšem stále čekal. Na první triumf si po návratu do kolotoče nejvyšší soutěže brousil zuby také kouč hostů David Holoubek, jehož svěřenci naposledy nedokázali navázat na remízu z Plzně a doma zaslouženě padli s Baníkem.

První minuty zápasu patřily spíše klubu z města automobilů. Slibné příležitosti modrobílých vytvářeli především důrazný Yusuf a rychlonohý Solomon John. V pokutovém území si ale Středočeši příliš nevěděli rady, a Zadražil tak mohl zůstávat v klidu. Po čtvrthodině hry se zničehonic ocitl s míčem na úrovni penalty domácí Jakub Kučera, ani nadvakrát však balon mezi tři tyče nepropasíroval. Do dalších podobných šancí se Votroci pokoušeli dostat rychlými protiútoky. Modrobílá obrana ovšem veškerým snahám zdárně odolávala.

Po změně stran měl blízko k jejímu překonání Ondřej Šašinka, který však po parádní nahrávce Jakuba Klímy z úrovně malého vápna nepřekonal připraveného Matouše Trmala. Obrovská šance ke skórování se následně naskytla domácímu Lukáši Čmelíkovi, jenž ale nikým nehlídaný napálil míč pouze na Trmala. Votroci ve druhé půli přebrali otěže zápasu do svých rukou a rozhodně si nemohli stěžovat na nedostatek příležitostí. Když už se jim ale poštěstilo trefit prostor mezi tyčemi, gólovou radost jim nedopřál připravený Trmal.

Mladá Boleslav nezopakovala pětigólový příděl Votrokům z podzimu, přesto na východě Čech vybojovala alespoň bod. Modrobílí hostí 2. března České Budějovice, Hradec ve stejný den navštíví Jablonec.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:1

24.02.2024 15:00

Góly: 32. David Buchta - 83. David Huf

Ostravský Baník remizoval ve 22. kole Fortuna ligy s Bohemians 1:1. Domácí se dostali do vedení ve 32. minutě díky přesnému zásahu Davida Buchty, dvoubrankového vedení se ale kvůli těsnému ofsajdu do přestávky nedočkali. Po změně stran ovšem vychytal soupeřovu penaltu Jiří Letáček a po červené kartě Davida Puškáče mířili Slezané za vítězstvím. O gólovou pojistku je však znovu připravil ofsajd objevený videorozhodčím, a z ojedinělé šance navíc o remízovém skóre rozhodl hlavičkující David Huf. Hosté tak sice nevyhráli na půdě Baníku od roku 2016, s výsledkem ale nakonec mohli být spokojeni.

Trenér Baníku Pavel Hapal během ostravského angažmá již několikrát dokázal, že v náročných obdobích umí své svěřence vyburcovat k nejlepším výkonům. Totéž se mu podařilo i před týdnem v Mladé Boleslavi, kde Slezané po dvou porážkách v řadě oslavili bezproblémové vítězství 3:1. Rozporuplná nálada panovala také u Klokanů, kteří za posledních devět ligových zápasů nastříleli jen šest branek.

V první příležitosti se už po necelých pěti minutách ocitl domácí záložník Tomáš Rigo, jenž se v pokutovém území dostal k odraženému míči a až na poslední chvíli mu v přesném zakončení zabránil pohotovým skluzem Jan Kovařík. Na druhé straně hřiště se o změnu skóre pokusil Matyáš Kozák, s jeho slabou střelou doprostřed branky ale neměl Letáček žádný problém. V dalším pokračování duelu se prezentovali o něco aktivněji Slezané, kteří byli za své snažení odměněni ve 32. minutě. V závaru před hostující brankou se nejlépe zorientoval Buchta, jenž si našel odražený balon a zakončil přesně k levé tyči. Jen o tři minuty později se o další změnu skóre postaral Abdullahi Tanko, jeho trefě ovšem předcházel ofsajd.

Bohemka potřebovala něco změnit, a tak se trenér Jaroslav Veselý rozhodl hned pro čtyři střídání v úvodních 10 minutách druhé půle. Krátce nato se Jan Juroška dopustil faulu ve vlastním pokutovém území a hosté dostali výhodu penalty. K její exekuci se postavil Matěj Hybš, který ovšem nechal vyniknout Letáčka, jenž vystihl směr střely a míč vyrazil. Místo srovnání se tak Pražané museli smířit s další tvrdou ranou, neboť byl za zbytečný úder loktem vyloučen Puškáč. Baník mohl početní výhodu rychle využít, gól Filipa Blažka ale pro ofsajdové postavení neplatil. Z přesné trefy se tak nakonec radovali Klokani. Střídající Huf si na zadní tyči našel prodloužený míč a zblízka už neměl problém uklidit jej hlavou do odkryté sítě.

Bohemians tak i ve druhém venkovním utkání po zimní pauze vybojovali bod. Klokani se příště znovu vydají na východ republiky, a to 2. března do Olomouce. Baník o den později zamíří do Zlína.

Více informací k zápasu

FK Teplice - MFK Karviná 2:2

24.02.2024 15:00

Góly: 53. Daniel Fila (pen.), 64. Mohamed Yasser - 14. Dávid Krčík, 79. Adeleke Akinyemi

Teplice remizovaly ve 22. kole Fortuna ligy na vlastním stadionu s Karvinou 2:2. O úvodní soutěžní zásah Slezanů v tomto kalendářním roce se postaral už ve 14. minutě premiérovým gólem v nejvyšší české soutěži slovenský obránce Dávid Krčík, jehož nenápadný pokus z velké vzdálenosti překvapil brankáře Richarda Ludhu. Skláři se sice po obratu dostali do vedení, poslední slovo však měl v 79. minutě Adeleke Akinyemi, jenž zařídil hostům první bodový zisk v jarní části soutěže. Naopak žlutomodří po zimní pauze stále nepoznali přemožitele.

Severočeši zvládnutou středeční dohrávkou proti Sigmě potvrdili solidní vstup do jarní části, kdy ovládli oba domácí duely a ze hřiště rovněž dobře hrajících Pardubic si odvezli bod. Navázat na tyto výkony chtěli proti trápící se Karviné. Ta po zimní pauze dosud zaznamenala tři porážky před vlastním publikem, nevstřelila jediný gól a hned devětkrát inkasovala.

Blízko další obdržené brance byli Karvinští již po 11 minutách hry, kdy zcela nehlídaný Abdallah Gning hlavičkoval z bezprostřední blízkosti na Dominika Holce. Slovenský gólman dokázal nebezpečný pokus směřující doprostřed brány skvěle zneškodnit. Slezané na tuto velikou příležitost odpověděli tím nejlepším možným způsobem. Krčík napřáhl z velké dálky a tvrdou ranou překonal Ludhu. O vyrovnání se mohl ke konci poločasu postarat Mohamed Yasser. Ten ve vápně převzal přesnou přihrávku a pohotově vystřelil na bránu. Prudký pokus však pouze přeletěl horní tyč.

Nováček nejvyšší soutěže měl krátce po začátku druhého dějství velkou porci štěstí, když Albert Labík rozezvučel střelou z otočky břevno. O chvíli později však jeden z bránících hráčů Karviné zahrál v pokutovém území rukou a hlavní sudí po zhlédnutí videa nařídil penaltu. K té se postavil Daniel Fila a s přehledem ji proměnil. V 64. minutě dokázaly Teplice převrátit vývoj utkání na svou stranu. Konkrétně to byl Yasser, jenž se prosadil po povedené individuální akci. Hostující tým však duel nezabalil a v 79. minutě bylo znovu srovnáno. Ludha sice vyrazil nebezpečný hlavičkový pokus, k dorážce se ovšem dostal Akinyiemi, který už měl jednoduchý úkol.

Teplice tedy roli lépe hrajícího celku nepotvrdily a Na Stínadlech se zrodila jen remíza. Tu budou chtít Severočeši hodit za hlavu 3. března, kdy opět před vlastním publikem vyzvou Liberec. Karviná o den dříve přivítá Slovácko.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FK Jablonec 3:3

24.02.2024 15:00

Góly: 72. Michael Rabušic (pen.), 85. Dominik Preisler, 90+1. Matěj Chaluš - 13. Jan Chramosta (pen.), 58. Jan Mikula (vl.), 73. Vachtang Čanturišvili

Liberec remizoval ve strhujícím zápase 22. kole Fortuna ligy s nedalekým Jabloncem 3:3. Pro Slovan se utkání, v němž oba týmy podpořily Transfuzní oddělení Krajské nemocnice, nevyvíjelo vůbec dobře, jelikož hosté v 73. minutě opětovně zvýšili na rozdíl dvou branek. Po smolné srážce se spoluhráčem navíc opustil hřiště na nosítkách gólman Hugo Jan Bačkovský. Modrobílí se však nepříznivým průběhem střetnutí nenechali rozhodit a po velkém náporu jim v nastavení zajistil bod Matěj Chaluš.

Severočeští rivalové toho měli na začátku jarní části soutěže mnoho společného. Oba celky dokázaly ve venkovních duelech pořádně potrápit jedno z pražských "S" a zároveň si připsaly sebevědomá domácí vítězství. V dresu Liberce si zasloužil velkou pozornost 20letý Filip Horský, jenž se trefil dvakrát v řadě. Na straně hostů zase zaujala slovenská posila Sebastián Nebyla, který si okamžitě vysloužil místo v základní sestavě.

Jako první mohl hned zkraje zápasu udeřit Jablonec, nicméně skluzující Jakub Martinec těsně minul levou tyč. Ještě blíže ke gólu měl v osmé minutě po elegantní zasekávačce Nebyla, proti němu ale zasáhl Bačkovský. Radost zelenobílých tak přišla až po proměněné penaltě v podání Jana Chramosty, jenž zakončil suverénně k pravé tyči. Liberečtí poté herně ožili, i přes viditelné zlepšení však výraznější ohrožení branky Jana Hanuše v úvodní půli nepřišlo.

Po změně stran mohli hosté své vedení navýšit. Po ostrém pasu Chramosty byl totiž v dobré pozici na hranici malého vápna postavený Nemanja Tekijaški, jenže v rozhodující chvíli přihrávku trestuhodně netrefil. Rána pro domácí tak přišla až krátce před hodinou hry, když Bačkovský vyboxoval balon přímo do Jana Mikuly, od něhož se míč odrazil do sítě. V 72. minutě nařídil sudí za hraní rukou v podání Haidersona Hurtada penaltu, kterou přízemní ranou proměnil Michael Rabušic. Hned po rozehrání však z rychlého útoku vsítil po přihrávce z pravé strany třetí branku Vakhtang Chanturishvili. V 85. minutě to byli hráči v modrých dresech, kteří se postarali o zajímavou koncovku duelu, když se perfektní ranou z první prosadil Dominik Preisler. Na přelomu základní hrací doby a nastavení pak propukla na stadionu u Nisy euforie, jelikož po centru Ahmada Ghaliho srovnal Chaluš.

Podještědské derby tak potřetí v řadě skončilo remízou. Liberec v dalším kole sehraje zápas v Teplicích, Jablonec o den dříve přivítá Hradec.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
22
19
2
1
55 : 15
59
2
Slavia Praha
22
17
4
1
46 : 17
55
3
Viktoria Plzeň
22
14
3
5
52 : 26
45
4
1. FC Slovácko
22
10
5
7
30 : 26
35
5
Baník Ostrava
22
9
4
9
31 : 26
31
6
FK Mladá Boleslav
22
8
5
9
37 : 37
29
7
Slovan Liberec
22
7
8
7
34 : 34
29
8
Sigma Olomouc
22
8
5
9
29 : 29
29
9
FK Teplice
22
7
7
8
23 : 24
28
10
Bohemians Praha 1905
22
6
7
9
18 : 29
25
11
FK Jablonec
22
5
9
8
29 : 35
24
12
FC Hradec Králové
22
5
8
9
23 : 32
23
13
FK Pardubice
22
6
5
11
21 : 30
23
14
FC Zlín
22
4
6
12
26 : 49
18
15
Dynamo České Budějovice
22
5
2
15
22 : 47
17
16
MFK Karviná
22
4
4
14
22 : 42
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (169)

Přidat komentář
$$CaptainKokotko

Luxus výsledky. Souboj kriplů o 4místo pokračuje

Reagovat
oli9

Reagovat
Cotton

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
$$CaptainKokotko

Ten Yasser vypadá docela dobře ne? Viděl jsem jen pár zápasů

Reagovat
doshcz

Reagovat
monty25

Skvěle

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Stannis Baratheon

Škoda že je jen na hostování

Reagovat
Pablos

Bez opce

Reagovat
ACSeRw!n

aha

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
monty25

Nevím jak pro vás, ale za mě je tohle rameno a regulérní gól.

https://twitter.com/braun_radim/status/1761422408165011675

Reagovat
Selänne

Za mě jasná ruka

Reagovat
Salfovic

Za mě taky ruka, podobná jako tehdy Chytil.

Reagovat
Salfovic

Na názor bleskosportu z vysoka seru.

Reagovat
Salfovic

V rámci české ubrečenosti. Být to na druhé straně, tak by to byla určitě jasná ruka.

Reagovat
Grupma

Reagovat
monty25

Tak zásadní je, jak je to v pravidlech, ne nějaká dojmologie.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Mass

To si děláš prdel? Četl si někdy nějaká zahraniční média, jak dokážou být totálně neobjektivní, pokud jde o jejich týmy?

Reagovat
Sigma Olomouc

No právě

Reagovat
Selänne

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Hafna

Naprosto jasná ruka...

Reagovat
ACSeRw!n

nebylo to rameno

Reagovat
Nuno čomes

Určitě to jednoznačně poznáš z toho kostickovaneho videa

Reagovat
Mass

Kdyby aspoň tu paži měl u těla, tak bych možná bral rameno. Ale tohle je ruka.

Reagovat
GabrielBatistuta

Ruka.

Reagovat
ratusek

Hapal ven! Bez diskuze

Reagovat
GariCZ

Toho budou držet pořád, vždy zahraje jeden dobrý zápas a všichni spokojení.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

dneska nejen smůla ale i to prokaučoval zase.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Sigma Olomouc

A co máme říkat my Olomoučáci

Reagovat
ratusek

jenže vy a Jílek. To je osud. To se nedá změnit

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Sigma Olomouc

No právě, mě přijde, že Jílkovy Sigma sedí.

Jenže teď se nedaří.

Reagovat
Sigma Olomouc

*Jílkovi

Reagovat
deporpepa

Vy se pomalu ale jistě připravujte na skupinu o udržení...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Monty, co to máte za děravého brankáře?

Reagovat
monty25

Ludha proti Sigmě prý zachytal dobře, ale na ten zápas jsem zrovna nekoukal. Dneska ten první gól chytat měl, i když tu střelu zpočátku neviděl. Ten druhý bych mu nevyčítal, tam zaspala obrana hlavně při dorážce.

Reagovat
Sigma Olomouc

Chytal dobře proti nám, bohužel...

Reagovat
Keeper117

Neviem kto má 28 na drese ale pri tom prvom góle sa uhol a tá strela zaplavala toto sa strašne ťažko chytá trafil to dobre tvrdá strela a fakt keď ti to vyletí spoza spoluhráča čo sa uhne tak proste nezareaguješ

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Hnus a grcky! Fotbal neoplýval kvalitou i tak bylo v zápase spousta šancí. Letáček měl super den, Puškáč je dement a pod Hapalem Baník nikdy "evropský" nebude! Dneska nebyla kvalita na stranách hřiště od Baníku (ta tam stále chybí dlouhodobě i u snaživého Jurošky spousta akcí končila), po odchodu Ewertona hned brutálně chyběla přechodová i finální fáze. Hapalovo střídání nechápu, už bych víc věřil Buchtovi se Šínem(byli nasraní a hrát chtěli), že to ještě v závěru urvou na naší stranu než, že se ještě Miškovič s Šudákem vůbec dostanou do hry. 2 góly z těsných ofsajdů, tyč a ještě další neproměněné šance to je bude hodně štvát, ale i tak mohla Bohemka vyhrát 4:1 nakonec a to je totálně marná do útoku. Do Evropy s tímhle fotbalem nechtějme.

Reagovat
PavlíčeQ

skoda, do 70. minuty jsme to meli krasne rozehrany a naprosto pod kontrolou, pak prisla penalta a cely game plan se sesypal jak domecek z karet, nakonec snad jeste docela dobry bod ktery musime brat

Reagovat
GrimeBaller98

Souhlas, byli jste mnohem lepsi a bylo mi za nás trapně.

Díky bohu pro nás za ten závěr. Vtipný bylo,ze většina lidi na stadionu si myslela ze se kontroluje ČK pro Ghaliho

Reagovat
PavlíčeQ

taky jsem mel za to ze se resi cervena, te ruky jsem si uprimne vubec nevsiml, jsem si musel na stadionu precist onlajny abych se zorientoval, nicmene pak jsem to videl a ruka samozrejme jasna

Reagovat
wwwx

To snad není možný, 85 minut si Liberec pomalu ani neškrtne a pak to Jablonec takhle dopodělá. Martinec by měl začít chodit na herecký kurzy, bylo mi trapně i za něj. Mohlo to bejt na 2 body od Liberce, klidnej střed a pokus o zteč do šestky, takhle to zas bude plácání do posledních kol.

Reagovat
GrimeBaller98

Wannabe Mušketýr je dlouhodobě strašně trapnej člověk. Bohužel vám to znovu prokaučoval pan Látal, ale musím uznat, ze jste byli mnohem lepsi

Reagovat
Greny

Šulc prostě musí být v nominaci do repre v breznu

Reagovat
Hafna

Reagovat
Salfovic

Sparta má na jeho postech cizince, Hašek asi nebude trpět obsedantní poruchou povolávat půlku Slávie a Černý zase leští lavičku , takže má cestu volnou.

A to se tu před týdnem někteří smáli, když prohlásil, že chce letos dát 14 gólů.

Reagovat
C-M@ster

A Chorý?

Reagovat
Greny

Za mě taky už jen proto že typologicky je jinej než všichni ostatni

Reagovat
Salfovic

Jednoznačně, navíc když je zraněnej Čvančurák.

Reagovat
Grupma

Hele, když už mu tak říkáš: Jeho manželka by se jmenovala jak? Čvančuráková, nebo Čvankunda?

Reagovat
Salfovic

Předpokládám, že jeho manželka bude chtít být in, takže paní ? Čvančurák.

Reagovat
Mass

Čvachkunda mňam

Reagovat
KingMaster13

Vím, že je platný na křídle ale já si ho tam dokážu představit vedle Suka, tam by to přesně chtělo někoho produktivního a tvořivýho, kterého Suk bude krýt a když bude třeba kladivo do vápna, tak ho zase zajistí Šulc.

Reagovat
$dolar$

Sulcik ted hraje podhrota.

Reagovat
Salfovic

Taky mi přijde, že hraje podhrota/AM, ale podle Koubka jste na jaře přešli na 3-4-3.

Reagovat
$dolar$

On ted vubec netvori. Pohybuje se vsude mozne, ale je to hrac do narazecky. Hraje uplne to same, co u nas kdysi hraval Kolar. A sedi mu to.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Greny

Spíš bych řekl že to je takový 3-4-2-1

Reagovat
Infeld Prácheňský

Tak to by byl absolutně zabitej. Jeho post je hodně vysunutej AMC, tak se dokáže prodat absolutně nejlíp.

Na kridle to pro něj taky úplně neni.

Reagovat
ACSeRw!n

nevim no.. ted dal dva nahodaky

Reagovat
$$CaptainKokotko

Kdyby byl u vás tak ho hypuješ

Reagovat
deporpepa

Reagovat
Greny
Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
monty25

Pěkný gól, hlavně z toho posledního záběru. Jenom škoda, že to byla z naší strany jedna z mála pozitivních věcí v tom zápase.

Reagovat
Kepy_FCB

Už ho vykopli?!?!?!?

Reagovat
Fakt

Jakože vyhazov za pohodovou výhru 4:1?

Reagovat
Kepy_FCB

To byl tip ty hňupe

Reagovat
John Obi Mikel

Mojmír do repre

Reagovat
Mass

Jako že by Chytil, kterej už byl i hráčem kola v EL, nebyl v repre?

Reagovat
kilobyte

Myslíš v anketě fanoušků?

Reagovat
Mass

Vox populi, vox Dei

Reagovat
GabrielBatistuta

Národ chtěl hrát na 2 útočníky, tak jsme tak hráli

Reagovat
Greny

Když bude hrát tak ať jede na euro , ale ne to co fungovalo za Jardy

Reagovat
Rimmer77

Mojmír Chytilrýmu do repre dobrej joke, možná tak repre Fidži, vždyť ani neví jak ty góly dává, vždy se to od něj odrazí jak od popelnice tvl

Reagovat
Bakary3

Tak u tebe tvůj mozek taky moc nechápe, proč dolů ty pokyny vůbec posila, abys sem pak psal takový sračky, a přesto tu jsi.

Reagovat
Pablos

Chytil Čapil Lapal

Reagovat
John Obi Mikel

Tak kdo místo Jílka?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

To prepusti Sanakovi a budou tomu rikat impuls.

Reagovat
Greny

Sanak je jeden z nejlepších a nejvíce inteligentních trenérů v ČR

Reagovat
Losinho

Reagovat
Salfovic

Na baráž mají náskok jedenácti bodů, času dost.

Reagovat
Batigol

Jako Jílek musí pryč, ale nikdo mně nenapadá

Reagovat
smazaný uživatel

*kdo místo Mináře?

Co takhle Psotka?

Reagovat
Lukáš_6

Tak problém je Minář , kterej je neodolatelnej bohužel , sám sebe přece neodvolá , když to sype

Jinak za Jílka ideálně Janotka a udělat v kádru pořádnej řez a průvan. Poslat pryč všechny vraštily , zorvany ,křišťály a podobný kopyta , a začít zase sázet na mix mladých a zkušenějších. Vedení nepochopis , mladi nedostanou sanci , a hraje křišťál z druhe ligy co má tak na divizi . V Budějovicích tam teda nastoupí mladej Uriča a za 70 minut předvede o parník lepší výkon než celej tenhle 24 letej supertalent z jihlavy a nebo například Vraštil ,kterého nechtěli ani ve Zlíně to je kapitola sama o sobě. Jedna chyba za druhou , přihrávku nedá ...

Reagovat
John Obi Mikel

Mám pocit, že jsi chtěl napsat neodvolatelnej

Reagovat
ratusek

Co ty víš

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
delfin

Reagovat
Lukáš_6

Vypadlo mi tam v no

Reagovat
ratusek

Zorvana berem

Reagovat
Lukáš_6

Viděl jsi ho reálně hrát posledni sezónu nebo dvě?

Reagovat
ratusek

to šel u vás tak dolu? Sezonu dozadu hrál parádně a navazoval na působení v Příbrami a ještě v Karviné vlastně. To je letos tak bídnej?

Reagovat
Coutinho10

povinnost splněná, ikdyž jsme si museli počkat až do 2. poločasu, protože asi nebyla správně zvolená sestava, měl hrát Chytil, ale naštěstí Trpiš zareagoval včas, hned o poločasový pauze a ne někdy v 70+ minutě a stihl se ten zápas díky Mojmovi zachránit a s přehledem vyhrát

a jestli je teda pravda, že udělal rekord a překonal hattrick Siegla, tak klobouček

Reagovat
Coutinho10

tak asi jenom vyrovnal, to je škoda

Chytil vyrovnal hattrickový rekord

Slavia v nedělním utkání 22. kole české ligy doma porazila Pardubice, především pak díky střídajícímu Mojmíru Chytilovi. Ten mimochodem třemi góly během osmi minut vyrovnal nejrychlejší hattrick v samostatné nejvyšší soutěži. V roce 1994 zaznamenal tři branky za stejně dlouhý úsek Horst Siegl v dresu konkurenční Sparty.

Reagovat
JackDaniels.

Chytil sa

Reagovat
db18

Xixaj ukázal, jaký příklad si vzal ze Skotska.

Reagovat
naheCZ

Strašnej výkon od něj.

Reagovat
Pablos

Takhle se dělaj sázky nenápadně… hovno góly, karty

Reagovat
$$CaptainKokotko

Za co jiného by měla být druhá žlutá. Ti rozhodčí jsou celkově mimo. Jinak Sparta ale vyhrála zaslouženě

Reagovat
db18

Asi za zdržování gólmana, když probíhá střídání.

Reagovat
kilobyte

A to měl ještě kliku, že nedostal ještě jednu za Olatunjiho.

Reagovat
pingla

Reagovat
naheCZ

Spíš než zaslouženě bych řekl, že jste jí to vítězství až zbytečně darovali.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

dement a to se ho tady jeste nekteri zastavali.

Reagovat
kilobyte

Chvíli nepískal nic, pak zase všechno a pak estrádu dokončil pokusem o rekord v počtu karet.

Reagovat
Mass

Takovej ještě horší Anthony Taylor. Takže bych se nedivil, kdyby ho na příští rok nanominovali na Evropu. A i s Adámkovou kvůli kvótám.

Reagovat
Salfovic

To je strašný vemeno.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Zdechlina

Tak dnes musím Slovácko pochválit. Konečně hra, na kterou se dalo dívat a hlavně měla koule Sparta byla prostě lepší a svoje šance s přehledem proměnila. My se na gól strašně nadřeme Heču prosím posadit a pořídit lepšího gólmana, nebo stáhnout z hostování Borka a zapojit ho do A týmu. K sudímu se asi nemá cenu moc vyjadřovat, docela cirkus Ale já si to užil. Jinak fans sparty, ještě že to máte domů kousek. Veselí, Březolupy, Hluk apod. Jsi z Moravy? Fandíš spartě? Jsi p..... zdravím sparťana ze slováckého kotle

Reagovat
oli9

přesně tak nejlepší jak ti Kokoti řvou.... mrdate ovce a pak jsou ráno do JZD dojít krávy... Chcanky jedny místní

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

Jen jestli jen dojit.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
doshcz

Reagovat
Radin

Největší kokoti :) Protože dědové atd fandili těm, co měli u nás kdysi monopol..Já přeji nejbližšímu většímu městu od nás

Reagovat
Hasan Šáš

Tak to je fakt dojemný. Jaká soutěž se hraje v Bánově?

Reagovat
oli9

Bánov hraje okres ale mají tam hasiče, včelare, zahrádkáře

Reagovat
Hasan Šáš

Já se znám s jednim člověkem odtud, kterej tam v dětství/mládí žil a strašně to město nenávidí. Prej šílená šikana na všech úrovnich.

Reagovat
kulych

jo jo, taky jich znám pár okolo sebe. Nejlepší na tom je, že je to většinou místní odpad, který si lepí české flaječky na facebook a chodí demonstrace SPD

Reagovat
oli9

Jako já mám třebas svagra sparťana a můj otec je zase slávista.. Ale ani jeden by prostě nešli do kotle natož tohle řvát... Fotr začal Slavii fandit když byl na vojně v Čechách a chodil na fotbal to samé má s hokejem kdy fandí Perníkum...

Reagovat
kulych

jo, já jsem myslel ty místní, co chodí do toho kotle. Otec když nefandí Slovácku, tak má rád taky Spartu. To je celkem běžné, že druhý oblíbený tým je nějaké pražské S, ale důležité je, že se ti lidi umí chovat :-)

Reagovat
oli9

Dnes Slovácko celkem super výkon. Rozhodčí komik... ale. Naše chyby nás srazily...

Blahut absolutně top výkon.. Cecilka super jinak průměr..

Vechetu zdarma poslat kamkoli,říkal jsem před sezónou.. Spartě ihned prodat když měla zájem

Reagovat
Kaspar

V Dohranu mi tak vadi, ze mi reknou ve studiu jak zapas dopadl jeste nez pusti tu reportaz Sice ten vysledek beztak vim, ale stejne me to sere

Reagovat
Coutinho10

na tohle je jediná možnost, mít vypnutý studiu, to samí na O2TV u Finíta a prostě si pustit jenom tu zkratku toho zápasu, proto třeba je lepší si proklikat ten zápas zpětně a nebo takto a neposlouchat ty jejich kecy před tím zápasem

Reagovat
Salfovic

To už je úplně vo hovně, dvě minuty sestřih a pak pět minut blábolení.

Reagovat
monty25

Mně spíš vadí, že se tam pořádně nevyjádří k těm sporným situacím. Němec řekne, že kdyby ten třetí gól Teplic platil, tak jsou v Top 6. To mi nemusí říkat, to vím taky.

Reagovat
Cotton

Vidět v live tabulce Tepláky v top 6 bylo hodně nečekaný a zvláštní, ale krásný

Reagovat
monty25
Reagovat
Cotton

Ivánek Horník měl Dohráno vždycky pořešený, teď už to jde z kopce

Reagovat
Radin

Němec a jeho řeči. To už je lepší, kdyby studio nebylo a byly jen sestřihy. Vše obkecá úplně nesmyslně, aby se nedotkl kamarádů z fotbalu...

Reagovat
Salfovic

Tak pro ČT jsou studia a její armády komentátorů a rádoby expertů prioritou. Třeba teď při biatlonovém MS slováci a Eurosport ještě pěkných pár minut po závodě zůstávali pohledem na ploše, zatímco ČT hned přepínala na studio. A tahle je to skoro vždycky.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Druhej Erich, čekám nějakou funkci na svazu kterou kamarád z ČT doručí

Reagovat
Pablos

taky to vím a taky mě naserou

Reagovat
Salfovic

Tak má Chytil hattrickový rekord nebo ne? Snad není problém to spočítat na sekundy.

Reagovat
dtaire
Reagovat
kilobyte

Tak to spočítej.

Reagovat
Salfovic

Já to v archivu nemám, ale nějaký sparťan by mohl mít.

Reagovat
Keeper117

Okej Sigma je momentálne v hroznej forme. Ale tá Pospíšilova lopta Novákovi na ten gól bola famózna

Reagovat
Bakary3

to byla nádhera

Reagovat
oli9

Jinak Kadlec konečná. Vedení nechce koupit posilu kterou chce Svědík... Tohle je jeho konec ve Slovácku, vysral bych se na to po smlouvě být ním.. Už teď dělá zázraky

Reagovat
ratusek

No po odchodu Svědíka to s vámi asi půjde dost z kopce

Reagovat
Zdechlina

To je jasné. Zase se bude hrát o udržení Nic jiného se čekat ani nedá

Reagovat
Bakary3

Co Kadlec?

Něco vážného, nebo už je prostě rozbitej?

Reagovat
kilobyte

Bude mu 40 a je zraněný.

Reagovat
Hasan Šáš

Mně přijde dost zázračný, jak vždycky na Slávii nebo Spartě dostane Svědík čtyřku, aniž by přelezl půlku.

Reagovat
Lemond Laws

Ryneš druhá žlutá a gol rozehranej z jiného místa než přestupek? Nebo?

Reagovat
kilobyte

Druhá žlutá ano. Ale tu mohl dostat i Trávník.

Rozehrávka ani hovno. Vždyť to bylo maximálně 2 metry. To je podle mě v toleranci. Takových posunutí na vlastní půlce je v zápase mraky.

Reagovat
John Obi Mikel

Přece se nebudeme vymlouvat na trochu posunutou rozehrávku. Nejsme jako oni, když brečeli u gólu Usora s Jabloncem.

Reagovat
kilobyte

Evidentně jste.

Reagovat
ACSeRw!n

OT: co ten novy majitel Zbrojovky ? jakej to je vubec napad ? a postavi stadion ?

Reagovat
ratusek

ano, ne, ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele