Evropská liga - souhrn úvodních zápasů 1. kola vyřazovací části

20.02.2014, 20:57, aktualizováno 20.02.2014, 23:08
Komentáře a souhrny
Juventus v nastavení zvýšil proti Trabzonsporu na 2:0 a položil solidní základ k postupu do osmifinále Evropské ligy. Ještě lépe na tom jsou Fiorentina a Valencia, ty si vezou dvougólové výhry ze hřišť soupeřů...

Real Betis - Rubin Kazaň 1:1

20.02.2014 21:05

Góly: 3. Dídac Vilà - 74. Roman Eremenko (pen.)

Španělský Real Betis se pokoušel zlepšit svou reputaci po neúspěšné sérii v domácí lize, ale s utkání Evropské ligy proti ruskému Rubinu Kazaň si připisuje pouze remízu. Hosté dokázali vstřelit branku i v početním oslabení, když se po půlhodině hry nechal vyloučit útočník Prudnikov.

Téměř famózní vstup do utkání zažili domácí hráči, kteří již po třech minutách poprvé rozvlnili síť za brankářem Sergejem Ryžikovem. Aktivitou hýřící Španělé se do vedení dostali díky přesné ráně obránce Didaca Vily, který z úhlu propálil hostujícího brankáře a k radosti domácích fanoušků skóroval.

Kazaň dlouho hledala cestu skrz obranou linii španělského týmu a přihrávky Rubinu se často stávaly kořistí napadajících hráčů Betisu. Hosté stěží stíhali tempo Betisu a v určitých fázích hry vypadala jejich defenzivní tvorba velice křehce. Děkovat mohli ruští hráči snad pouze brankáři Ryžikovovi. Ten totiž čelil prudké ráně útočícího Baptistaa, se kterou si poradil jen na poslední chvíli. Zásadní komplikace pro Rubin Kazaň se udála po pětadvaceti minutách. Alexander Prudnikov totiž nejprve v osobním souboji fauloval, za což viděl z rukou sudího Gumiennyho žlutou kartu, o pouhou minutu později předvedl ještě tvrdší zákrok na Sevillu. S tím hlavní arbitr slitování neměl a útočníka poslal pod sprchy.

Vše mohl zhoršit Damien Perquis, který se dostal ve vzduchu nejvýš, ale hlavou poslal balón těsně vedle. Aktivní domácí drželi míč na kopačkách a snažili se využít početní výhodu co nejdříve. Do těžké situace vystavil brankáře Ryžikova například Cedric, který dostal krásnou přihrávku před bránu a z voleje vypálil. Obrana Realu Betis si nedala pozor na ofsajdovou situaci a záložník Kisljak se ocitl sám před brankářem Adánem.

První poločas uzavřely dvě velké šance domácích hráčů. Do první z nich se dostal útočník Baptistao, který z kroku namířil a vypálil míč těsně vedle. Real Betis mohl ještě před odchodem do kabin své vedení navýšit, ale chybu v obraně hostí Cedric i díky brankáři nepotrestal.

Poločas druhý začal v obdobném duchu. Pět minut po návratu ze šaten se zajímavým pokusem prezentoval Cedric, který zakončoval nejprve pravačkou a následně brankáře Ryžikova prověřil hlavou. Sevilla často neumí dotáhnout do konce dobře rozehrané zápasy, což se jí osudným stalo i dnes. Nejprve sice míč pod svůj patronát ukryl záložník Sevilla, který ještě nahrával Baptistaovi, ale dvacet minut před koncem byl stadión Manuel Ruiz de Lopera šokován. Z rychlého protiútoku se hosté dostali až k zakončení, které ještě na poslední chvíli zachraňoval Reyes. Ten to však udělal tak nešikovně, že belgický sudí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Roman Eremenko a srovnal krok.

Sevilla se sice hodně snažila překonat brankáře Ryžikova, ale postupně ji docházely síly. S přibývajícím časem se na hřišti začaly hromadně ventilovat také emoce a to vedlo k závěrečné potyčce. V ní arbitr Gumienny rozdal tři žluté karty. Remízové utkání uzavřel zajímavou střelou již jednou skórující Didac Vila.

Více informací k zápasu

Swansea City - SSC Neapol 0:0

20.02.2014 21:05

Góly: -

Skvělý výkon brankářského dua v podání Rafaela Cabrala a střídajícího Pepeho Reiny udržel pro Neapol čisté konto a tím pádem lepší výchozí pozici do odvetného utkání. Hráči Swansea ale v žádném případě nekapitulovali.

Neapol se po vypadnutí z Ligy mistrů upíná k další soutěži evropského významu, ale domácí Swansea rozhodně není snadným soupeřem. To tým z Premier League dokázal Benítezovým svěřencům hned na úvod, protože obrana Partenopei jen stěží stíhala bránit rychlonohé hráče soupeře.

Rafael Cabral v bráně Italů musel vytáhnout parádní zákrok proti ráně Kierona Dyera, který se pouze chytal za hlavu. Jinak se na Liberty Stadium hrál celkem svižný fotbal, k čemuž přispíval také jistý Bony Wilfried, českému fanouškovi dobře známý ex-Sparťan. Útočník Swans dostal dnes večer příležitost k vyniknutí a byl hodně vidět. Všímal si jej také brankář Cabral, který nejprve sledoval, jak se Bony dostal za bránící dvojici a poté pálil do skvěle vybíhajícího Brazilce!

Sympatické kombinace domácích Jacks končily většinou v zámezí, welšskému celku scházela lepší finální fáze. Partenopei možná mají dobře propracovanou ofenzivní složku a se jmény jako jsou Marek Hamšík, Lorenzo Insigne či Gonzalo Higuaín jim útočení problémy nedělá, ale dnes večer na ně byli domácí velmi dobře připraveni. Flexibilně pracující blok obranné řady Swans hostům ve žlutém nedovoloval přesněji zakončit.

Garry Monk, který zaujal místo odvolaného manažera Laudrupa, prožíval v odpovědném postavení na lavičce velké chvíle, dnes jej navíc mohl těšit i výkon jeho svěřenců. Brankář Rafael musel postupně řešit výpad Daviese a Caňase. Druhý jmenovaný byl také na počátku další akce, když našel Wayna Routledge a ten táhlou ranou prověřil schopnosti mladého oponenta v bráně Italů. Na ofenzivní výlet se pustil také kapitán Ashley Williams, ale ani on nedokázal dostat míč za Cabralova záda!

Druhá půle značně zaostávala za tím prvním, útočná aktivita téměř zmizela. Pepe Reina, který v poločase nahradil zraněného Brazilce Rafaela Cabrala, se příliš pohybovat nemusel. Podobně na tom ale byl jeho sok Michel Vorm, který jen očima kontroloval nepříjemnou střelu Španěla Josého Callejóna. První velkou šanci druhé poloviny zápasu zahodil Ashley Williams, který si skvěle naběhl na přímý volný kop a téměř nepokrytý hlavičkoval. Pepe Reina ale vymrštil svou levici a míč vyboxoval nad břevno!

Ostrá premiéra obránce Henriqueho v evropských pohárech se jevila nebezpečně jen v úvodních minutách, jinak jej Bony a spol. příliš nezatěžovali. To se trochu změnilo až po faulu Maggia, kterého mohl z přímého volného kopu potrestat Jonathan de Guzmán, ale jeho projektil mířil vysoko nad bránu. Podobně dopadla také zajímavá akce dua Bony Wilfried - Jonjo Shelvey.

Mladý útočník našel dobrou nahrávkou nabíhajícího Shelveyho, který si míč zpracoval a posunul jej k Routledgeovi. Záložník Swansea poté krásně placírkou vystřelil a pouze vynikající zákrok zkušeného Reiny zastavil točenou střelu na cestě do brány! Na Bonyho následně mířil centr Angela Rangela, který se po celou dobu dnešního utkání prezentoval velice dobrým představením.

Ještě před udělením žlutého napomenutí de Guzmánovi se k bráně Pepeho Reiny protlačil Chico Flores, který však také musel spěchat zpátky ke své bráně. Míč ukrytý v Reinových rukavicích se do sítě nedostal. Swansea se prezentovala celkem odvážným výkonem, vezmeme-li v úvahu, jak nezkušený tým to v evropských kláních je. Jenže v prvním poločase domácí naráželi na skvělého Rafaela, ve druhém pak na neméně dobrého Reinu. I díky této dvojici Partenopei vezou z Liberty Stadium bod.

Více informací k zápasu

NK Maribor - Sevilla FC 2:2

20.02.2014 21:05

Góly: 33. Aleksander Rajčevič, 81. Dare Vršič - 47. Kévin Gameiro, 72. Federico Fazio

Maribor především díky své bojovnosti a neustálé víře dotáhnout zápas do jakéhokoli zdárného konce zaskočil favorita ze Sevilly, který povětšinou utkání jasně vládl. Hosté se především ve druhé půli nadchli k obratu, ujali se vedení, ale devět minut před koncem jim radost překazil střídající Dare Vršič, jenž srovnal na konečných 2:2.

Pro slovinský celek znamená tenhle výsledek jediné - na jihu Španělska musí skórovat, jinak se s Evropskou ligou pro letošek rozloučí. Byť Sevilla v závěru ještě mohla strhnou výhru na svou stranu, zradila jí koncovka. Trochowski trefil břevno a Iborrovu šanci skvěle vychytal brankář Handanovič.

Už zpočátku bylo vidět, že herně je výběr kouče Unaie Emeryho přece jenom jinde než jeho soupeř. Svou dominanci ovšem v úvodní gól přetavit prostě nedokázal. Rakitič byl na hřišti hodně vidět, rozdával pasy do volných prostorů, jenže dobře připravený Maribor byl vzadu pořád pevný jako skála.

Ani domácí v ofenzívě ovšem příliš nezářili. Mendy pálil vedle, střelecký pokus Mezgy po chybě Fazia brankáře Varase výrazněji neohrozil. První branka do hostující sítě padla ve 33. minutě. Mezgova parádní diagonální přihrávka našla volného Tavarese, který se z vyložené pozice již nemýlil.

Vyrovnat mohl těsně před přestávkou Gameiro, nicméně Handanovič si s jeho chytrou patičkou dokázal poradit. Hned na začátku druhého poločasu bylo nakonec vyrovnáno. Rakitič poslal centr z pravé strany na zadní tyč, kde se objevil právě Gameiro a ten ve skluzu dopravil míč za brankovou čáru.

Bohar mohl po hodině hry svůj tým znovu dostat na koně, ale neuspěl, spíše však osmnáct minut před koncem měl uhlídat Fazia, který právě přes něj hlavou zužitkoval rohový kop Rakitiče. Rozhodnout o vítězství následně mohl chorvatský záložník s Marinem, avšak poslední slovo si vzal Vršič, který přece rozveselil Ljudski vrt.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Šachtar Doněck 1:1

20.02.2014 21:05

Góly: 62. Stanislav Tecl - 65. Luiz Adriano

Plzeňští remizovali v úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské ligy s Šachtarem Doněck 1:1. Skóre duelu, který byl soutěžní premiérou nového kouče Viktorie Dušana Uhrina mladšího, otevřel v 62. minutě Stanislav Tecl. Už za necelé tři minuty ale tým českého reprezentanta Tomáše Hübschmana srovnal zásluhou Luize Adriana. Odveta se hraje za týden v Doněcku.

Duel začal minutou ticha za oběti politických nepokojů na Ukrajině, přičemž fanoušci Plzně vyjádřili svou podporu i transparentem v azbuce. To hostující příznivci kvitovali vřelým potleskem. Na hřišti však šla přátelská atmosféra stranou a oba celky sváděly vyrovnanou bitvu. Šachtar vynikal v útoku rychlostí a technickou zdatností, ale hráči Plzně se mu svou bojovností dokázali vyrovnat.

Po úvodním oťukávání zahrozil v 15. minutě Hořava, který měl ve vápně dostatek prostoru, ale jeho nebezpečnou střelu dokázal zablokovat český reprezentant v sestavě Šachtaru Hübschman. O chvíli později hlavičkoval jen do středu branky Tecl.

Následovaly šance i na druhé straně. Domácím příznivcům zatrnulo, když brankář Kozáčik nejistě zasáhl proti přímému kopu Rakického a míč od jeho rukavic odskákal těsně vedle tyče. Mimo střílel v dobré šanci také Taison.

V závěru poločasu Plzeň přečkala několik nebezpečně vyhlížejících brejků i Hübschmanovo zakončení po rohovém kopu. Šanci ale měla i Viktoria, když se kapitán Horváth pokusil o kulišárnu a z půlky hřiště se snažil překvapit vyběhnutého brankáře Pjatova. Míč však skončil těsně nad břevnem.

V druhé půli tempo hry trochu opadlo, zahrozil jen Ďuriš střelou nad, ovšem v 62. minutě udělal domácím fandům radost Tecl. Při rozehrávání standardní situace čekali stopeři do poslední chvíle s náběhem do vápna, Horváth našel centrem rozběhnutého Čišovského, ten sklepl míč na Tecla a plzeňský útočník otevřel skóre.

Z vedení se však Viktoria radovala jen dvě minuty. Plzeňská obrana nezachytila dlouhý nákop na Luize Adriana a ten z úhlu propálil Kozáčika. Vyrovnání dodalo hostům energii, hru navíc oživil i střídající brazilský reprezentant Bernard.

Nebezpečné brejky soupeře však Plzeň přežila a nakonec dovedla zápas k remíze. Do odvety je tak vše otevřené, Plzeň v ní však nebude moci využít reprezentačního beka Limberského, který bude v trestu za tři žluté karty.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Ludogorec Razgrad 0:1

20.02.2014 21:05

Góly: 45. Roman Bezjak

Bulharský tým nečekaně porazil Římany a z Věčného města veze velice nadějný výsledek. I když se utkání dohrávalo v deseti mužích na obou stranách, v žádném případě se ani jeden z týmů nestáhl k ryze defenzivní činnosti.

Mezi tři tyče Lazia Řím se postavil mladík Etrit Berisha, který musel již záhy řešit zajímavý projektil Zlatinského z dvacet metrů. Celou situaci ale zvládl perfektně a míč dostal do bezpečí. Biancocelesti ale jinak příliš mnoha štěstí neměli a zachraňovat je musel opět brankář. Lorik Cana sice chtěl zabránit úvodní brance, ale málem ji sám zinscenoval. Míč totiž ve vlastním pokutovém území zachytil rukou a to byl pro sudího Zwayera jasný signál.

Jenže nad domácími Římany bdí nejeden svatý, takže Djakov míč nastřelil jen do Berishy. Panenkovské zakončení zkrátka s sebou nese velké riziko a dnes se zahrávajícímu Djakovovi nevyplatilo. Lazio nedokázalo přesněji vyjádřit touhu skórovat, takže iniciativa byla na straně hostí. Ludogorec mohl poslat do vedení také Marcelinho, který však stejně narazil na Berishu.

Po půlhodině se k míči dostal Marcelinho, který mohl potrestat Onaziho faul. Jeho rána proplachtila vzduchem a zatřásla s břevnem Berishovy brány! O něco podobného se na druhé straně pokoušel argentinský záložník Lucas Biglia, ale jeho rána postrádala razanci i přesnost. Brankář Stojanov s ní neměl příliš problémů a míč ukryl do náruče. Když se hráčům Lazia zdálo, že nebezpečí je pro první půli zažehnáno, dostal se římský celek do problémů.

Ludogorec Razgrad si totiž nedělal hlavu s pozicí outsidera a hodlal dál překvapovat fotbalovou Evropu. Hosté se prezentovali jednoduchým stylem hry, což dokumentoval Roman Bezjak krásnou ranou z úhlu pokutového území - 1:0 pro bulharský celek!

Nástup do druhé půle, to už bylo zdaleka něco jiného. Především v podání Lazia se jednalo o zcela odlišný prvek - jeden útok za druhým se valil na bránu Stojanova a ten měl co dělat, aby zastavoval nápady Lazia. Doslova uragán akcí spustili Římané ihned po pauze. Po ráně mladíka Felipeho Andersona se rozezvučelo břevno! Co víc, Minev zatáhl na zem Andersona a sudí Zwayer to posoudil jako faul ve prospěch Lazia. Hrdinou utkání se ale stal brankář Stojanov, který zlikvidoval nejen Andersonovu ránu, ale také dvě následné dorážky!

Další klíčový okamžik utkání se udál deset minut po začátku druhé půle, kdy se noční můra Djakova naplnila. Nejprve neproměnil penaltu, poté byl za likvidační zákrok na Bigliu vyloučen. V tu chvíli se hosté dostali pod tlak a Biancocelesti kontrolovali hru. Římané chtěli stůj co stůj srovnat, protože stávající skóre pro ně bylo značně nevýhodné.

Podpořit ambice svého týmu na změnu skóre přišel také mladík Gael Kakuta, který podle vedení může nahradit Brazilce Hernanese, jenž odešel do Interu Milán. Problémem ale byl počet laziale, který se posléze snížil. Na Mineva si totiž vyšlápl obránce Cavanda a sudí Zwayer jej poslal pod sprchy. Stadio Olimpico se hlasitě ozvalo, protože s verdiktem samozřejmě nesouhlasilo. Stav daný sudím ale změnit nemohlo. Patnáct minut před koncem se po nahrávce Miroslava Kloseho dostal k zakončení také Antono Candreva, jeden z tahounů italského celku ale nastřelil břevno!

Do velkých šancí se Lazio dostalo opět až na samém závěru utkání. Jeho zoufalá snaha o vyrovnání a naději do odvety se projevila tím nejlepším způsobem - aktivní hrou a šancemi. Radu pálil nebezpečně, i když se jeho rána do sítě nepodívala. A brankář Stojanov se musel činit také po náběhu a střele Candrevy, kterému zmenšil střelecký úhel. I díky výkonu brankáře Stojanova Ludogorec veze z Věčného města cenný náskok.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Red Bull Salzburg 0:3

20.02.2014 21:05

Góly: 14. Jonathan Soriano (pen.), 21. Sadio Mané (pen.), 35. Jonathan Soriano

Domácí Ajax Amsterdam si v utkání s rakouským soupeřem připisuje těžký debakl 0:3, který jeho postupové šance před odvetou v Salzburgu rapidně snižuje. Držení míče sice převážně ovládli Holanďané, ale trápila je koncovka.

Slavná líheň talentů dnes večer dostala zásadní trhlinu v případném postupu do další fáze. Holandská Amsterdam ArenA padla způsobem, který očekával málokdo. O branky ve formě hrajících hostí se podělili Jonathan Soriano a Sadio Mané. Sudí Clément Turpin mnoho práce neměl, to samé se dá říct o hostujícím brankáři Péterovi Gulácsim.

Téměř dokonalá forma Salzburgu, který vede domácí ligu vskutku skvělým způsobem s náskokem 17 bodů, se projevila už po šesti minutách. Do zakončení se dostal mladý obránce Ramalho, který dobře nacvičený signál v nadějné pozici poslal vedle tyče. Hosté velice dobře napadaly rozehrávku holandského soupeře a zejména mladík Sadio Mané dělal domácím problémy. Ty se na výsledku utkání projevily po třinácti minutách, když obránce Veltman ve vápně fauloval Alana. Francouzský sudí nařídil pokutový kop ve prospěch Rakušanů a k jeho exekuci se postavil Jonathan Soriano. Španělský útočník v patnácti zápasech domácí ligy skóroval už sedmnáctkrát a branky střílí také ve všech ostatních soutěžích.

Pokud chtěl Ajax odpovědět Rakušanům adekvátním způsobem, musel zlepšit především svou finální fázi. To mu ale hosté nedovolili. Ale naopak se sami hnali do útočení. Sedm minut po úvodní brance Salzburg znovu udeřil. Záložník Kevin Kampl našel skvělou nahrávkou za obranu soupeře nabíhajícího Maného, který zachoval chladnou hlavu a tváří v tvář brankáři Jasperovi Cillessenovi vstřelil druhý gól utkání.

Domácí Ajax jakoby nemohl věřit tomu, že co ukazovala tabule se skóre a ze svého soupeře měl respekt. Nutno říct, že to byl respekt oprávněný a další úder přišel ve 35. minutě. Soriano se u půlící čáry nerozpakoval, vystřelil a parádní dalekonosnou ranou přehodil bránkáře Cillessena. Domácí publikum začalo nesouhlasně pískat. Za celou první půli se totiž Ajax k žádné velké šanci nedostal a Rakušané jej v zakončení školili.

Obraz hry se nezměnil ani po změně stran. Příchod Christiana Poulsena a Ricarda Kishny Ajaxu příliš nepomáhal a týmu chyběla jakákoli vůle daný stav změnit. Vždyť za stavu 0:3 trávili hráči holandského celku dlouhé chvíle pečlivou výměnou balonu s vlastním brankářem! Útoky Salzburgu byly naproti tomu pohledné a až účelně jednoduché. Ulmer posílal do šance spoluhráče Alana, ale brazilský útočník svou čtyřiadvacátou v letošní sezóně nepřidal. Téměř neviditelným se stal také Bojan Krkić. Někdejší velký talent Barcelony dlouho hledal prostor pro naplnění svého potenciálu, dnes ale opět nezářil.

Za mohutných ovací zamířil na lavičku dvougólový střelec Jonathan Soriano, který přenechal místo Robertovi Zuljovi. Ten svého předchůdce už napodobit nestihl, ale mrzet jej to nemusí. I přes ránu Viktora Fischera doprostřed brány dokázal Salzbug skvělý výsledek udržet a k postupu má mnohem blíže. Radost fanoušků rakouského týmu nezmírnily ani dvě velké šance Ajaxu z úplnéh závěru utkání. Na starosti je měl záložník Siem de Jong. Ten nejprve při zakončení podklouzl, o minutu později již vystřelil nebezpečněji. Brankář Gulásci si však s jeho ránou poradil. Výkon Ajaxu je zklamáním především pro jeho lhostejnost a chyby v obranné linii.

Více informací k zápasu

Maccabi Tel-Aviv - FC Basilej 0:0

20.02.2014 21:05

Góly: -

Utkání mezi Maccabi a Basilejí příliš šancí nenabídlo a jeho logickým vyústěním se stala bezbranková remíza. Ačkoli domácí měli fantastický start do utkání, žádná změna skóre se nekonala. Hosté si do Tel Avivu přijeli očividně pro nerozhodný výsledek a cíl se jim splnit podařilo. Až odveta tak odhalí v tomto duelu více.

Jak se blížil konec utkání, soustředila se Basilej častěji na bránění. A Maccabi nebylo směrem dopředu tak kreativní, aby švýcarskou hráz výraznějším způsobem narušilo. Nicméně úvodní minuty byly pro hosty kritické. Gólman Sommer se nejprve musel vrhnout proti nebezpečnému přízemnímu pokusu Itzhakiho.

Nádhernou fotbalovou akci následně předvedli Itzhaki a Radi. Druhý jmenovaný si parádně zpracoval na prsa centr od svého spoluhráče, bohužel však nepřišlo zakončení, a tak nemusíme dlouho vysvětlovat, že bez něho gól prostě nedáte. Basilej v ofenzívě předvedla málo, v první půli si vytvořila prakticky jen jedinou možnost.

Jen jedinkrát ohrozil gólmana Pabla hlavičkující Sauro, jenž si dobře naběhl na pas, ale koncovku si představoval určitě jinak. Po obrátce zahrozil z přímého kopu Frei, s jehož centrem do vápna měla defenzíva Maccabi velké starosti, nakonec se jí míč s velkým štěstím přece podařilo zkrotit.

Ani druhý poločas jinak dojem z předvedené hry obou týmů nezlepšil. V dobré možnosti se ještě ocitl Zahavi, na poslední chvíli však jeho počínání zastavil Safari, a o chvilku později se musel předvést po dlouhé době Sommer, který likvidoval střelu Radiho. Maccabi sice vyhrálo statistiku držení míče, platné mu to ale bylo jak mrtvému zimník.

Více informací k zápasu

FC Porto - Eintracht Frankfurt 2:2

20.02.2014 21:05

Góly: 44. Ricardo Quaresma, 68. Silvestre Varela - 72. Joselu, 77. Alex Sandro (vl.)

Svěřenci Paula Fonsecy nedokázali proti Eintrachtu splnit roli favorita, když prohospodařili rovnou dvoubrankové vedení a nakonec se tak museli spokojit s remízou 2:2. Před odvetou tak mají daleko lepší pozici hosté.

Na Estádio de Dragão se předpokládal vysoce ofenzivní nástup domácího týmu, ovšem něco takového se, díky skvěle organizované defenzivě Eintrachtu, nekonalo. Postupem času se však Draci přece jen dostali ke slovu: Herrera však branku z úhlu nenašel, zatímco Jackson Martínez během úvodních třiceti minut nevyužil rovnou tři zajímavě vypadající příležitosti.

Nedáš - dostaneš. Tohle "pravidlo" mohlo být aktuální po akci Fluma, jenž oslovil Rodeho, mladý středopolař ale na Heltona recept nenašel! Prakticky záhy mohl udeřit opět nezastavitelný kanonýr Jackson, ale prostor ohraničený třemi tyčemi znovu hledal marně. Minutu před pauzou ale využil Rodeho chybu Quaresma, jenž za pomoci tyče otevřel skóre - 1:0.

Německé mužstvo se však rozhodně nevzdalo a po obrátce zvýšilo aktivitu. Nadějné možnosti měli Joselu a Russ, ani jeden z nich však hlavou branku nenašel. To samé platilo záhy i pro Meiera. Rázem se hrálo nahoru dolu. Další dvě šance měl Jackson, ovšem tomu evidentně nebylo přáno, neboť ani tentokrát branku nenašel. Po akvělé akci Maicona už však znovu udeřilo, konkrétně to byl Varela, kdo z malého vápna dopravil mičudu do sítě - 2:0. Radost FCP neměla dlouhého trvání: Flum si poradil s Mangalou a Joselu už měl následně hodně usnadněnou práci - 2:1!

Zanedlouho navíc bylo pro domácí ještě hůře. Barnetta poslal od rohového praporku balón do šestnáctky, Meier s Russem se do zakončení nedostali, ale jejich neúspěch dokonale napravil Alex Sandro, který si poslal kulatý nesmysl za záda vlastního brankáře - 2:2! Portské akcie mohl už během nastavení po zásluze posílit Ghilas, ovšem ve vyložené šanci neuspěl.

Více informací k zápasu

Dněpr Dněpropetrovsk - Tottenham Hotspur 1:0

20.02.2014 19:00

Góly: 81. Jevhen Konopljanka (pen.)

Fotbalisté ukrajinského Dněpropetrovsku překvapili v domácím prostředí favorizovaný Tottenham a po velkém boji ho dokázali porazit v poměru 1:0, na anglickou půdu si tak odvážejí velmi nadějný výsledek. Čtvrteční utkání mělo podle očekávání spád a výrazných gólových příležitostí bylo opravdu nespočet, nakonec se dočkal ukrajinský celek necelých deset minut před koncem zápasu z pokutového kopu.

Přitom hosté od samého začátku vyvíjeli aktivitu a už po necelé čtvrthodině hry mohl otevřít skóre zápasu Roberto Soldado, ovšem gólman Bojko se vytasil se skvělým zákrokem a odvrátil do bezpečí. Ani Dněpr se nenechal v ofenzivně zahanbit a krátce po polovině úvodního poločasu měl šanci Matheus, který se sám řítil na gólmana Friedela, jenže ho nedokázal zblízka překonat a poté se držel pouze za hlavu.

Stejný hráč byl v další obrovské možnosti o minutu později, z otočky na veterána mezi tyčemi anglického klubu nevyzrál. Pět minut před koncem začal zmatkovat s balónem brankář Bojko a málem ho o něj obral aktivní Soldado, na poslední chvíli gólman ukrajinského celku sebral španělskému útočníkovi balón z kopačky.

Tottenham začal tlačit po změně stran a největší příležitost anglického týmu spálil deset minut po pauze Soldado, který po nahrávce Paulinha nepochopitelně minul zcela odkrytou branku. Hosté se sice dostali do vedení krátce po hodině hry, avšak Eriksen byl v těsném ofsajdu a branka tak nemohla být uznána. Dněpr to však směrem dopředu nezabalil a z pětadvaceti metrů zahrozil Zozulja, brankáři Friedelovi nadělal touto ranou značné problémy.

Rozhodující moment utkání se zrodil přesně v 80. minutě, kdy obránce Vertonghen zatáhl za záchranou brzdu a fauloval v pokutovém území Matheuse, za tento zákrok uviděl žlutou kartu. Následný pokutový kop s velkým štěstím proměnil Jevhen Konopljanka, když se míč opřel do tyče a poté zapadl do branky. Anglický celek od této chvíle zvýšil svou aktivitu a tři minuty před koncem měl na kopačce vyrovnání Paulinho.

Avšak ten po krásné zpětné přihrávce Dawsona vypálil k tyči a brankář Bojko famózně odvrátil na rohový kop. V samém závěru mohli domácí ještě zvýšit svůj náskok, jenže Fedeckého nejprve neskutečným způsobem vychytal Friedel a poté Zozulja hlavičkoval po rohovém kopu jen do tyče.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Trabzonspor 2:0

20.02.2014 19:00

Góly: 16. Daniel Osvaldo, 90+4. Paul Pogba

Stará dáma na domácím hřišti zvládla svůj cíl a tureckého soupeře poslala domů se dvěma zásahy. O ně se postarali Pablo Daniel Osvaldo v poločase prvném, na konci toho druhého navýšil vedení Paul Pogba.

Hvězdami nabitý Juventus Turín v první italské lize vládne celkem bez větších problémů, takže se může plně soustředit na utkání Evropské ligy. Turecký fotbal nejspíš v týmu trenéra Conteho moc popularity nezískal, neboť to byl právě Galatasaray, kdo Starou dámu z Ligy mistrů vyřadil. Dnes byl na programu další turecký tým a fanoušci žádali odvetu. Dočkali se poměrně záhy, protože Carlos Tévez i díky teči obránce dostal míč k útočníkovi Pablu Osvaldovi a ten brankáře Kivraka prostřelil!

Brzký gól uklidnil domácího giganta, ale neznamenalo to, že by se stáhl a čekal na aktivitu hostí. Ti se naopak do zakončení dostávali poměrně těžko. K chvále jim slouží alespoň urputná defenzivní činnost, takže díky svým obráncům musel Kivrak další nebezpečí řešit až po půlhodině hry. To si na míč počkal Mauricio Isla a brankář tureckého Trabzonu musel vytáhnout perfektní zákrok, aby udržel šance svého týmu.

Ani spolupráce veterána Pirla s argentinskou hvězdou Tévezem navýšení náskoku neznamenala, i když si jej domácí fanoušci hlasitě přáli. Ti se dočkali další velké šance až krátce před koncem první půle, kdy si Carlitos Tévez naběhl k pokutovému území Kivraka a nebezpečně vystřelil, ale ani tento pokus dobře zasahující brankář za svá záda nepustil. Sudí Kulbakov tedy mohl úvodní dějství ukončit bez většího počtu nastavených minut.

Aktivitou hýřili domácí také ve druhé půli a ránu Carlose Téveze musel brankář Kivrak odvracet jen s vypětím sil. Následně mu oddech nedopřál ani druhý útočník domácích. Pablo Osvaldo sice mohl zakončovat, ale místo toho se rozhodl ještě vylepšit pozici pro Paula Pogbu, jehož projektil skončil těsně mimo tři tyče! Téměř geniální mysl Andrey Pirla vedla k výbornému pasu na nabíhajícího Osvalda, který toužil po vstřelení druhé branky. Kivrak ale opět skvělým zákrokem udržel šance Turků poměrně vysoko.

Trenér Antonio Conte chtěl dopřát několik minut také dalším hráčům a za účelem čerstvých sil poslal na hřiště Fernanda Llorenteho či Artura Vidala. Trabzonspor kontroval nasazením Yusufa Erdogana. Jeho přítomnost mohla hostům přinést štěstí, ale dvacet minut před koncem nebyl gól Turků uznán. Ztížit den obraně Trabzonsporu se pokoušel také střídající Sebastian Giovinco, "Formica Atomica" se ale pouze zastřeloval.

I když se v poslední čtvrthodině utkání aktivita přiklonila mírně na stranu tureckého týmu, tak se jednalo spíše o optické zlepšení. Výsledný tlak nepřinesl žádnou větší akci, na střely jasně vedli Bianconeri. Stará dáma nadále potvrzovala úlohu lídra, i když jednobrankové vedení je často ošemetnou záležitostí.

Navýšit jej chtěl Andrea Pirlo, střela bývalého hráče milánského AC ale byla zablokována. Na samé hranici konce utkání se o další brankou pokoušel francouzský talent Paul Pogba, ale jeho rána směřovala těsně nad břevno! V záložní řadě má Juventus ukrytou zřejmě největší zbraň, jedná se o unikátní mix zkušeností, mládí, techniky a bojovnosti. Výrazně lepší záloha chtěla vyprodukovat ještě jednu branku, ale ani tentokrát se Paul Pogba neprosadil.

Mrzet jej to ale příliš nemuselo, neboť střelecký apetit si záložník vychutnal v nastaveném čase. Z přihrávky od Carlose Téveze vytěžil maximum a blíže k postupu má turínský klub. Stará dáma v poklidu dokráčela za výhrou a částečně dala zapomenout na "turecké prokletí" z Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Černomorec Oděsa - Olympique Lyon 0:0

20.02.2014 19:00

Góly: -

Oděsa Lyonu gól nevstřelila, udržela s ním bezbrankovou remízu a odvetné utkání ve Francii je tedy stále ještě otevřené. V něm si Francouzi budou muset dávat pozor na několik důležitých hráčů soupeře, protože ani dnes se jejich remíza nerodila snadno.

Domácí překvapení se pokoušelo již od prvních minut zaskočit evropskými soutěžemi protřelého soupeře, což se mu zpočátku dařilo. Černomorec dlouho a rozvážně kombinoval na polovině francouzského soka brankář Vercoutre musel několikrát zasahovat před pohromou. Míč v jeho náruči skončil například po akci Antonova, který nejprve hlavičkoval a o pár minut později také nebezpečně střílel.

Minisouboj Vercoutra s Antonovem byl k vidění za prvních dvacet minut atraktivního utkání celkem pětkrát, domácí útočník opravdu hýřil aktivitou. Lyon, který vinou mnoha faktorů musel nastoupit v trochu okleštěné sestavě, se dlouho nemohl s Ukrajinci v tempu měřit. Hledal sice cesty skrz pozornou obrannou linii, ale ta míč za svá záda nepouštěla.

Černomorec se občas musel uchýlit k nedovolenému zákroku, takže akce zkušeného Steeda Malbranqua byla nakonec zastavena. Nadměrné použití fyzických sil sudí Thomson zastavoval málokdy a ještě méně trestal. Na druhou stranu, tempo utkání tím držel vysoké a celkem plynulé. Umožnil tím například další šanci Malbranqua, který se ocitl sám před brankářem Pastem a donutil jej ke skvělému reflexivnímu zákroku!

Své šance si vytvořili také domácí, jednalo se především o Antonova. Útočník Oděsy se dostal do vápna, počkal na centr ze strany a zakončil nůžkami! Brankář Vercoutre měl co dělat, ale jeho hbité reflexy zabránili Ukrajincům slavit a bezbrankový stav se neměnil. Hlavně díky pohybu a technice Antonova však diváci o krásné fotbalové momenty nepřicházeli. Když oba celky opouštěly hrací plochu, vidina atraktivity druhé půle byla na blízku.

A první velká šance na sebe nenechala dlouho čekat - Ivan Bobko se dostal až do vápna Lyonu a povedenou přízemní ranou těsně minul tyč! Hostujícím hráčům ale při pohledu na dráhu střely muselo být nevalně. A Černomorec se nespokojil jen s touto akcí. Problémy udržet míč před čarou měl brankář Vercoutre také po ráně Gaje. Akci Steeda Malbranqua zastavil až faul, přesto defenziva domácích musela řešit hned vzápětí další nepříjemnost. Útočník Jimmy Briand si z pravé strany naběhl až před Pasta, který musel včas vyběhnout a ránu zneškodnit!

Pět minut před koncem se do zakončení dostal Tolisso, ale míč napálil jen do boční stě. Na hranici nastaveného času druhé půle se na hřiště dostal střídající Diděnko a po minutě na hřišti mohl rozhodnout. Dobrý centr ale nezužitkoval podle představ a napálil jej do tyče!

Více informací k zápasu

Esbjerg fB - ACF Fiorentina 1:3

20.02.2014 19:00

Góly: 10. Martin Pusic - 9. Alessandro Matri, 15. Josip Iličić, 37. Alberto Aquilani (pen.)

Gólové hody z úvodu první půle se již neopakovaly, přesto jsme viděli atraktivní utkání. V něm domácí Esbjerg nestačil na favorita z Toskánska a po gólech Matriho, Iličiće a Aquilaniho prohrává. Vstřelil ale jednu branku, takže v odvetném utkání ještě nic není ztraceno.

Úvod prvního poločasu se nesl jasně ve znamení toskánského celku. Ten si na chladné počasí a přesun ze slunného domova zvykl velice rychle, což dokumentovala například šance Alessandra Matriho. Vytáhlému útočníkovi se sice (pokud jde o Serii A) v nových barvách příliš nedaří zaplnit díru po zraněném Pepitovi Rossimu, ale dnes ukázal odhodlání i kvalitu. Nejprve se pokoušel vystřelit, to však brankáře Dúbravku ještě nezaskočilo.

Následná akce však již slovenskému brankáři problémy nadělala. Fernandez dostal přesným pasem míč právě na nabíhajícího italského kanonýra a Matri už bez větších obtíží dopravil míč do brány. Favorit se ujal vedení 1:0.

Nemalý počet hostujících fanoušků si mohl oddychnout a říct si, že toskánský celek bez nesnází projde do další fáze. Opak byl ale pravdou, neboť problémy teprve nastaly. Domácí se nehodlali vzdát a o pouhou minutu šokovali nadšené příznivce Fialek. První ránu ještě Brazilec Neto vyrazil, ale odražený míč doskákal pouze k připravenému Martinovi Pušićovi, který jej napálil zpět do sítě!

Úvodní minuty možná ve většině zápasů slouží jako čas vymezený k poznávání soupeře, ale v Esbjergu to dnes večer nebyla vůbec žádná zdlouhavá gentlemanská rozmluva. Hurikán akcí a branek pokračoval, protože po patnácti minutách od úvodního hvizdu si Viola vzala své vedení zpět! Centru z pravé strany využil Josip Iličić, který balon zpracoval a následně zamířil za záda brankáře Dúbravky.

V průběhu dalších deseti minut tempo ustalo a žádná střela se již mezi tři tyče nevešla. I když musím říct, že minimálně pokus Matriho k tomu blízko měl. Přesto se ještě do konce první půl skóre měnilo - dvojku na trojku ve prospěch Fialek posunul Alberto Aquilani. Bývalý hráč AS Řím či Liverpoolu totiž proměnil nařízenou penaltu za zákrok na Rydera a jeho rána zapadla přesně k tyči - 3:1.

Po rychlém střídání na straně Esbjergu se do útoku opět tlačili Italové. Domácí sice v úvodu druhého dějství pokračovali v aktivním přístupu, ale naděje jim trochu pokazil vstup Maria Gómeze. Německý reprezentační útočník se po dlouhém zranění vrátil do zápasového rytmu a dnes nahradil střelce Matriho. Delší dobu se sice k míči nedostal, ale dvacet minut před koncem si připsal první střelecký pokus. Ten však brankář Dúbravka s vypětím sil chytil a naopak se mu povedlo založit rychlý protiútok.

Fialky se sice pokoušely zvýraznit své vedení v utkání, ale ani snaha záložníka Josipa Iličiće a střídajícího útočníka Maria Gómeze nevedla k další brance. Naopak, trenér Vincenzo Montella se rozhodl vyztužit defenzivní linie a na místo Alberta Aquilaniho poslal zkušeného veterána Davida Pizarra. Ten se postavil v záložní formaci vedle španělského technika Borjy Valera a sledoval, jak někdejší hráč Villarrealu míří těsně vedle tyče. Do konce poločasu už ale ani Chilan Pizarro s Valerem nic nevymysleli a diváci se dalších pohledných akcí již nedočkali. Přesto si Viola může gratulovat, dne večer splnila úkol a nastřílela Dánům tři branky.

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - Valencia CF 0:2

20.02.2014 19:00

Góly: 79. Eduardo Vargas, 90. Sofiane Feghouli

Ukrajinci mají další důvod k obavám, Valencia na neutrální půdě díky střídajícímu Vargasovi porazila Dynamo Kyjev a k postupu má o dvě branky blíže.

Ukrajinu děsí politická situace, která samozřejmě ovlivňuje také fotbal. Proto muselo úlohu domácího prostředí převzít kyperské centrum zvané Nikósia, takže výhodu známého prostředí Ukrajinci postrádali. Nepostrádali ale odhodlání a aktivitou se pokoušeli zaměstnat brankáře Diega Alvese. Ten musel prvnímu nebezpečí čelit již po minutě.

Dynamo, v jehož kádru se třpytí mnoho talentovaných hráčů i zkušených veteránů, nacházelo cestu k Alvesovi poměrně snadno. A když mu nevycházela kombinační hra, nastoupilo ostřelování Velosa. Portugalský reprezentant hledá na Ukrajině štěstí, podobně jsou na tom hráči jako Dragović či Belhanda. Ti se za prvních deset minut k míči také dostali, ale po jejich uplynutí přešla aktivita pozvolna na stranu hostí.

Netopýři z Valencie pomalu stoupají, příchod nového trenéra jim svědčí. Příležitost v útoku španělského celku dostal Jonas, který zahrozil povedenou střelou. Ta však nakonec zamířila vedle tyče. Jonas o pár momentů později padl v pokutovém území Dynama, ale dle názoru sudího Liana se o faul nejednalo. Hostující prapor držel mimo jiné Dani Parejo, který byl asistentem povedeného rohového kopu. Brankář Šovkovskij musel vytáhnout parádní zákrok, aby šanci Valencie zlikvidoval.

Když zbývalo do konce utkání zhruba deset minut, série rohových kopů ve prospěch Netopýrů ukázala, z čeho že bude pramenit hlavní síla Valencie. Ani spolupráce Bernata s Míchelem ale vedoucí branku neznamenala. S koncem prvního poločasu ubývalo také aktivity na obou stranách, takže jsme byli svědky spíše boje o míč či nepřesných nahrávek.

Druhý poločas začal lépe pro Valencii, která se pustila do útočení. Dobré vzpomínky naopak na dnešní klání nebude mít brankář Šovkovskij, který se hned na úvod druhého poločasu zranil a musel být nahrazen Rybkou. Ten měl také s novicem na hřišti, kterým se stal talentovaný útočník Eduardo Vargas. Tomu v Neapoli pšenka nekvetla, takže po krátkém intermezzu v Argentině se rozhodl vydat do Španělska. Po hodině hry však sledoval pouze soupeřův pokus o vstřelení první branky, když Guseva musel zastavovat až praporek pomezního rozhodčího.

Domácí se pokoušeli o zvrat v utkání, ale gól jim přán nebyl. Naopak se mohli prosadit Španělé, které mohl do vedení poslat Vargas. Talentovaný útočník ale nevyužil centr Pareja a z Rybky udělal výborně zasahujícího hrdinu. Ten se vyznamenal také o minutu později, když úřadoval proti zakončení Keity. Do třetice spasil Rybka své spoluhráče po rychlém útoku Valencie, který zakončil Sofiane Feghouli.

Ani výborný výkon střídajícího brankáře však radost domácím nepřinesl. Gól totiž vstřelila Valencie a byl to právě mladík Vargas, který dokázal naklonit misky vah na svou stranu. Parejo exceloval v pozici exekutora rohových kopů a deset minut před koncem utkání jeden takový posadil na hlavičku Eduarda Vargase - 1:0.

Vargas se ukázal být esem v rukávu trenéra Pizziho, což mohl dokumentovat také druhou brankou v utkání. Po rychlém protiútoku se Vargas dostal k hlavičce, ale míč radost mu zkazila dobře postavená tyč! Ani útočník Jonas si v další šanci gól nepřipsal, jeho pokus zablokovala obrana Kyjeva. Přesto se na samý konec utkání Netopýři dostali do ještě jedné šance a dokázali ji využít. Po nahrávce od Pereiry se z gólu radoval Sofiane Feghouli, který tvrdou ranou míč ještě "otřel" o obránce Vidu.

Více informací k zápasu

PAOK Soluň - SL Benfica 0:1

20.02.2014 19:00

Góly: 59. Lima

PAOK v souboji s Benficou neprokázal, jak doma umí být nepříjemný. Směrem na bránu vystřelil jen jednou jedinkrát, takže na pozitivní výsledek prostě pomýšlet nemohl. Hosté si vítězství, které jim zařídil na sklonku hodiny hry Lima, zkušeně pohlídali, a v odvetě budou mít daleko lepší pozici než soupeř.

Celkem deset utkání v řadě v rámci evropských pohárů Soluň neudržela čisté konto. Domácí ani tentokráte nepředvedli dobrý výkon, akce Benficy zastavovali často jen za cenu mnoha faulů, přihrát si přesněji vícekrát v řadě jim dělalo opravdu velké problémy a udržet déle míč na kopačkách taktéž.

Mužstvo Jorgeho Jesuse může být nadmíru spokojeno. Ani ono totiž nepředvádělo žádnou ofenzivní smršť, vždyť na gólmana Glikose letěly jen dva pokusy. Hrálo ovšem to, co potřebovalo. První třetina zápasu hodně nudila, úvodní šance na řadu přišla až s dalekonosným pokusem domácího Oliseha, která nebyla přesná.

Na druhé straně předvedl povedenou individuální akci Sílvio, jenž pelášil celkem dlouhou dobu po přihrávce Jardela, pak ale zamířil jen vedle. Na začátku druhého dějství Lazar poprvé výrazněji ohrozil prostor gólmana Artura Moraese, pěkně se zbavil obránce Pereiry, a jeho následný technický pokus skončil jen centimetry vedle.

V 59. minutě portugalský celek zasadil jediný úder tohoto střetnutí. Pas Péreze sklepl Djuričič pro volného Limu, který z vyložené pozice nedal Glikosovi šanci. Od té doby se PAOK ztěží dostával k míči, měl navíc velké štěstí, že Markovič zamířil vedle. A závěrečná příležitost Katsouranise? Jeho hlavičku v klidu lapil Artur Moraes.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - AZ Alkmaar 0:1

20.02.2014 19:00

Góly: 89. Nick Viergever

Liberečtí prohráli v úvodním utkání 2. kola Evropské ligy na domácím hřišti s Alkmaarem 0:1. Severočeši, kteří se v jarní části pohárové soutěže představili po dlouhých dvanácti letech, drželi se soupeřem krok až do předposlední minuty, kdy jejich obranu překonal Nick Viergever. Odveta se hraje v Nizozemsku za týden.

Na Slovanu bylo znát, že hraje první soutěžní zápas jara, takže v opatrném prvním poločase měl lehce navrch z nizozemské ligy rozehranější Alkmaar. Ani hosté se však do zakončení nedostali, a tak se o největší rozruch postarala liberecká standardní situace v 17. minutě.

Po rozehrání Sergeje Rybalky se k míči dostal Josef Šural a po jeho nepovedených nůžkách se domácí dožadovali penalty za hraní rukou jednoho z obránců Alkmaaru. Rumunský rozhodčí Alexandru Dan Tudor však nechal pokračovat ve hře.

Druhý poločas začal ve výrazně vyšším tempu a přišly i šance. Nejprve zkusil štěstí ranou z dálky Jeffrey Gouweleeuw z Alkmaaru. Krátce nato se k přímému kopu postavil faulovaný Martin Frýdek a jeho jedovatou střelu z třiceti metrů hostující brankář vyboxoval na roh. S podobným pokusem neuspěl po hodině hry ani Jiří Fleišman a přízemní střelu Jevgena Budnika v 75. minutě zlikvidoval gólman Esteban.

V závěrečné patnáctiminutovce Alkmaar výrazně přitlačil a minutu před koncem se dočkal gólové odměny. Brankář Přemysl Kovář po standardní situaci dokázal míč jen vyrazit a Viergever se z dorážky nemýlil.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - KRC Genk 0:0

20.02.2014 18:00

Góly: -

V úvodním zápase vyřazovací fáze Evropské ligy se diváci branky nedočkali a zápas na půdě ruské Machačkaly skončil bez branek. Poslední tým ruské nejvyšší soutěže předvedl nad očekávání velmi dobrý výkon a v prvním ostrém zápase v roce 2014 rozhodně nezklamal.

Nicméně Machačkala rozhodně nehlásí jen pozitivní zprávy, v samém závěru totiž přišla o vyloučeného Maksimova a ten tak přijde o odvetu. V úvodní dvacetiminutovce se hrálo velmi vyrovnaně z obou stran a ani jeden celek nechtěl udělat výraznější chybu, ovšem přesně v polovině prvního poločasu mohli jít domácí do vedení. Do velké šance se totiž dostal Bucharov, který byl od této chvíle hodně vidět.

Po centru z levé strany se propracoval k hlavičce v pokutovém území a mířil dobře k pravé tyči, ovšem balón nakonec letěl jen o pár decimetrů vedle. Od této chvíle domácí odstřelovali pokutové území soupeře nebezpečnými centry, ovšem defenzíva Genku pracovala velmi dobře. Po změně stran se hrálo nahoru dolů a znovu dobře hlavičkoval Bucharov, ovšem náruč gólmana Kötelese byla připravená.

Následně zkusil štěstí z nějakých třiceti metrů Koulibaly, jenže po necelé hodině hry zamířil příliš vysoko. Poté byl blízko gólu Alijev a po individuální akci mířil mezi tři tyče, jenže na poslední chvíli byl zablokován jedním z obránců. V samém závěru předvedl hodně nevybíravý zákrok Maksimov a po právu se pakoval předčasně do kabin, Genk neměl žádnou výraznou příležitost a skóre utkání se tak neměnilo.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (139)

Přidat komentář
-Kopy-

Reagovat
Ángel di María 22

To se hrálo vážně v Kyjevě? Nebo někde jinde?

Reagovat
Elliasson

Na Kypru. Viz. nedávný článek.

Hrát se to v Kyjevě, tak nevím, kolik hráčů by přežilo...

Reagovat
smazaný uživatel

dat to mimo kyjeva bola rozumny napad. aj ked zasa ekby sa hralo v kyjeve, tak by sa im nic nestalo lebo biju sa iba na majdane, ktory je obkluceny. v kazdom priade dufam, ze ukrajina sa nejak urovna....

Reagovat
Elliasson

Taky v to doufám, protože tohle kazí postavení země úplně ve všem. Ale vygumovaných hlav je v Ukrajině bohužel dost a to ze všech vrstev společnosti, takže zrovna bych se o bezpečnost trochu bál.

Reagovat
Ángel di María 22

Já jsem si řikal, dík. Ten článek mi nějak unikl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten konec zápasu, mě chytal infarkt to byla jízda, nahoru dolů, to už nechci vidět!

Reagovat
didosh

Kde ses dival?

Reagovat
didosh

*na cem(TV) hrálo Juve?

Reagovat
Pinturicchio

Na TV PC SopCast.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, že Ferguson neviděl potenciál toho Pogbi, velká chyba, že si ho nechal utéct

Reagovat
smazaný uživatel

Pogbi

Reagovat
smazaný uživatel

*k tématu: Kiwwi nemáš něco k tomu?

Reagovat
kiwwi

musim si premysliet...prvy prispevok k tejto teme nemozem podcenit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

2:0 je dobrej výsledek. Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem Spurs za padnuty tiket....

Reagovat
smazaný uživatel

ja som mal dokonca X2...

Reagovat
smazaný uživatel

vsak aj ja....

Reagovat
smazaný uživatel

ked neviete vsadzat davat proti silnemu Dnepru na ich domacej pode

Reagovat
smazaný uživatel

Milujem, ked niekto zacne s tym "ked neviete vsadzat" tebe vychadza kazdy jeden tiket? Osrat sa moze kazdy, napriklad som trafil Plzen cistu X, alebo Valenciu 2...

Reagovat
smazaný uživatel

ano stalo sa mi to, nepotrebujem vsak "dakovat" muzstvam za to ze mi to nevyslo, a este k tomu ocakavat ,ze druhe muzstvo vlastne ani nehraje, hlavne ked ide o silny Dnepr, to je fakt logika

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Pinturicchio

Výsledek solid, hra, hlavně dozadu, zase nic moc.

Reagovat
Aldeano

Dněpr

Reagovat
stas87

salzburg vznik tohto klubu je spatny krok ale ich brejkovy futbal?lahodka penalta plus jeden brejk a oni si asi uz zaistili postup za 20 minut slusna praca

Reagovat
smazaný uživatel

Čert aby vzal ty kravský plechovky...zrovna proti Ajaxu by se mohli držet při zemi.

Reagovat
stas87

ani hovno,za 34 minut bol ajax vo vapne salzburgu asi 4 sekundy,strely 0:6,na branku 0:4,soriano teraz gol z polovice ihriska ajax totalne bezradny

Reagovat
jáá

Reagovat
jáá

Reagovat
db18

Reagovat
Aldeano

Reagovat
The Krupy

Juve Matri

Reagovat
Minister

Dúbravka išiel do Esbjergu? To som ani nevedel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta je stale v Bratislave

Reagovat
pejsek5

Soriano A vlastně Red Bull celkově

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

Reagovat
stas87
Reagovat
Pipo123

To je tragédia, prehrať 0:1 nedať penaltu a k tomu zahodiť x šancí na zaplakanie, brankár hostí odchytal asi svoj najlepší zápas, Klose ak mieni takto hrať a nedávať svoje šance tak nech ide dohrať karieru do USA

Reagovat
Jajinek

Pipo123

16.12.2013 14:01

Myslíš že Lazio na to vysere ?! Každopádne či bude tréner Petkovič alebo Yakin, tak obaja pôjdu v EL za postupom, môj názor je že vypadne len Neapol..

Jajinek

16.12.2013 14:03

Ludogorets je daleko kvalitnější než dosavadní skupina Lazia, kde Lazio ani jednou nenasadilo základní sestavu...nedělám si iluze.

Pipo123

16.12.2013 14:10

Dobre ale to nemôžeš hodnotiť na základe tejto sezóny, a kedy sme mali dať najsilnejšiu zostavu ? v úvode sezóny kedy nám chýbala polovica hráčov ?! Veď tuším posledné dve kolá máme komplet všetkých hráčov. Ono nebola ani možnosť nasadiť v EL hráčov ako Klose a spol... ak im vydrží zdravie tak nastúpia, toho sa nebojím. Ale vidíš, stačili nám hráči ako Keita, Perea, Cavanda, Onazi, Anderson k pohodovému postupu, očakávaj že v ďalších kolách bude to najlepšie na ihrisku, toto si v Laziu nikdo nedovolí vypustiť. Liga je stratená a EL je jediná šanca ako všetko napraviť...

Jajinek

16.12.2013 14:12

Viděl jsem Ludogorets letos hrát...pro mě jsou favoritem...to byste to museli brát super truper vážně a to se prostě nestane.

Reagovat
Pipo123

Videl si zápas ? videl si čo pochytal brankár hostí ? Kludne sme to mohli vyhrať, ak by sme takto hrali v odvete a premenili tie šance tak vyhráme 3:1 a hotovo, ešte zdalenia nie je koniec, hostia náhodná strela s 30 metrov kedy sa Berisha ľahko pohol a už nestihol dočiahnuť na loptu, brankár hostí naopak vychytal jasné šance a ešte mu domohol aj obranca keď odhlavičkoval loptu smerujúcu do bránky. Na druhej strane hostia nehrali nijak zle, ale toto sme mali v pohode vyhrať, nespoznávam Kloseho, ten hraje katastrofálne, jasné šance zahadzuje. Ešte kludne verím v postup

Reagovat
Jajinek

Viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Inak sme sa na to nevyprdli, snaha bola, hral od úvodu Lulič aj Klose, postupne tam prišiel aj Candreva. Paradoxne hráči čo to mali rozhodnúť nás potopili, hlavne teda Candreva a Klose. Reja viac spraviť nemohol, na lavičke nikoho lepšieho nemal.

Reagovat
The Krupy

Prináša ti toto honenie si ega psychickú pohodu alebo čo?

Reagovat
Jajinek

ty vole...když o něčem s něčím diskutuju dopředu, tak je pak normální, když daná věc proběhne, zhodnotit ty předchozí názory. Hážu sem i věci, kde se netrefím. O tom snad diskuze je. S tím honěním ega už je to fakt ohraný.

Reagovat
The Krupy

No to nie je normálne. Všetci si pamätáme že si to Pipovi písal, všetci si pamätáme že si tvrdil že Gio nie je hráč pre Juve, atd atd atd. V živote som sa zúčastnil mnohých diskusií (nehovorím len o futbalových) a fakt nechápem toto honenie si ega, nič iné to nie je. Účastník diskusie si predsa pamätá o čom ste sa bavili, tak na čo mu to potom vyhadzovať na oči a chváliť sa tým? Ty si zase strávil niekoľko minút úplne zbytočne, lebo si si to všetko poctivo vyhľadal, skopíroval pod seba a odoslal. Vo futbale sa vyznáš, tvoje rozbory zápasov Interu som si prečítal vždy ale v poslednej dobe mám pocit, že ťa tá mizéria klubu čoraz viac frustruje pretože nerobíš nič iné než vyťahuješ staré diskusie ktoré sa ti hodia (v tomto prípade ešte Lazio nevypadlo navyše) alebo štekáš na Juventinov za nevinné narážky.

Reagovat
Jajinek

já s tebou nesouhlasím a už nemám sílu to dále řešit. To, že nedělám nic jiného, je silná káva, ale názor ti brát nemůžu.

Reagovat
The Krupy

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys to dělal taky, ale to bys musel mít aspoň jednou v něčem pravdu.

Reagovat
Pinturicchio

Viděl jsi včera Newtona? Lewis docela hrůzný výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně jsem viděl neprůstřelného Thortona, šílený výkon, s Lewisem souhlas, musí se příště hrát proti. A o Taylorovi bych skoro řekl, že končí...

Reagovat
Pinturicchio

Thorna jsem neviděl, jsem ještě koukal na Juve. Lewis fakt špaténka, na druhou stranu Newton vynikající, ten šlapal, jak hodinky. Co se týče Phila, ... je to smutný, ale mám stejný pocit, úplně odevzdaný, bez štávy, jako kdyby ho to úplně přestalo bavit a ztratil motivaci, ... pár hodů solidních, ale celkově, nemastný, neslaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Thorn dal 8krát 180, vždycky, když Garry zabral, zpražil ho nějakým superlegem. Fenomenální výkon. Taylor zahrál dobře jen ve fázi, kdy byl Wright neprůstřelný.

Reagovat
Pinturicchio

Snad to bude na youtube, kouknul bych. S Philem máš pravdu, vyhecovalo ho, když šel nahoru i Wright, ... působí trochu "mám v pi*i" dojmem a začne hrát, až když jde do tuhého. Jinak Wright včera Taylora porazil úplně poprvé v kariéře.

Reagovat
asskicker

najvacsi honic ega si tu ty s pinturiom, este sa tu do niekoho obuvas, pritom skoro v kazdej diskusii mas : ja som to pisal, ja som to vedel, pritom Ti to vyjde tak 1z5

Reagovat
Pinturicchio

Já, když už si něco honím, tak rozhodně ne ego.

Reagovat
smazaný uživatel

a tak to ma byt

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Jajinek

ty vole buď taky trochu spravedlivej a ne permanentě ublíženej...Toma a nebo 10ka tohle dělají taky a daleko více než já, protože mají častěji pravdu, ale prostě ti nikdy nešáhli na kuří oko a tak to prostě přeješ. Hlavně že mi pořád nadáváš do pokrytců

Reagovat
Pinturicchio

Na kuří oko se šlape, ne sahá.

Reagovat
Jajinek

trocha úcty k tomu kuřeti...

Reagovat
Pinturicchio

Na pekáč půjde.

Reagovat
10

časteji než ty? děkuju pěkně

Reagovat
Jajinek

tak nekopíruješ přímo odkazy ale v diskuzi řekneš to, že jsi to říkal dříve a měl jsi pravdu. Já na tom nevidím nic špatného, když jdeš předtím s kůží na trh a prostě se trefíš. Od čeho ta diskuze pak je.

Reagovat
10

jo, vždyť je to jedno

Reagovat
djwenca

Quaresma jako za starých časů

Reagovat
Ángel di María 22

Koukám, že Trabzon dal regulérní gól Ale chápu, že druhý vyřazení s Turkama by už asi bylo fakt moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Ukaž mi záběr, kde je to naprosto průkazné. Komentátoři na SopCastu třeba říkali, že to gól nebyl.

Reagovat
Pinturicchio

http://www.youtube.com/watch?v=nXC-XIKoDNw

... a co tahle zlodějina? V pořádku? V pozici fanouška jednoho z nejprotěžovanějších klubů bych radši mlčel.

Reagovat
Kenneth

Ty si strasna loutka . Ve spanelsky sekci lezes Realu do rite a pak napises tohle..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co provokuje, hovno ví ani ten záběr neviděl a bude tu dělat vlny.

Reagovat
Ángel di María 22

Ten záběr jsem viděl asi 5x a je podle mě docela jasný, že celym objemem ten míč hřiště neopustil ani náhodou. Rozhodčí to měl težší, protože nebyl na zemi, ale trochu ve vzduchu, ale to na tom nic nemění. Vy jste hrozně vztahovačný lidi, tady někdo napíše něco málo na Juventus a hned se můžete posrat. Tady to navíc neni nic kontroverzního, gól to byl, ještě teď se na to dívám na yt, abych se ujistil, ten míč za čárou nebyl, stopnul jsem si to v momentu tý přihrávky zpátky.

Reagovat
Pinturicchio

Od člověka, po kterém je pojmenovaná jednotka blbosti a je pro smích celému EF to hrozně bolí, no.

Reagovat
Kenneth

Hrozne mi vadi ze sem na internetu nekomu pro smich.

Reagovat
Pinturicchio

Jde to vidět.

Reagovat
Pinturicchio

A to, že Realu přeju, nemění nic na tom, že tohle penalta nebyla a Real je protěžovaný, ... stejně, jako ostatní velké kluby. Takže takovéhle věci si zkoušej na kamarády z řad Culés pod PD.

Reagovat
Kenneth

Takze prejes titul protezovanemu klubu. Ale tak neprekvapuje me to, kdyz fandis komu fandis.

Reagovat
Pinturicchio

VŠECHNY VELKÉ KLUBY JSOU PROTĚŽOVANÉ (zvýrazněno pro pitomce)

Reagovat
Kenneth

Stejně přeješ titul protěžovanému klubu.

Reagovat
Kenneth

Kdybych viděl že rozhodčí někomu pernamentně tlačí káru, tak bych tomu klubu nemohl přát. Ale jde vidět že vy v tom Juventusu už máte takovou hroší kůži, že vám to je úplně jedno.

Reagovat
Pinturicchio

Ty voleeee ... proč fandíš Realu, mongole?

Reagovat
Kenneth

Protože nemám pocit že se Realu pernamentně nadržuje, ale ty jistě ano protože si viděl všechny zápasy letos a minulý roky. A k tomu všechny zápasy Atletica a Barcelony.

Reagovat
Pinturicchio

Jo taaak pocit. Jj, a ty jsi jistě viděl všechny zápasy Juve.

Reagovat
Kenneth

Ve Španělsku pískají nejhorší rozhodčí v Evropě. Proti Realu například foukli 2 pecky doma který nebyli a nefoukli jasnou penaltu pro Real v tom samém zápase. Před 3 týdny foukli proti Atleticu pecku která rozhodně neměla být. Aneb jak rozhodčí pernamtně všem velkým týmům tlačí káry.

Reagovat
10

a na základě čeho se tady sereš do Juventusu? na základě nějakýho stupidního klišé?

Reagovat
Pinturicchio

Čeho jiného, vždyť ten kašpárek viděl Juventus možná tak proti Realu.

Reagovat
Kenneth

Zato ty si Angela odzbrojil jednou penaltou a pak si to dovrsil jeste tim ze se vlastne nadrzuje vsem velkym tymum, pritom si nejspise nevidel ani jeden jejich zapas krome Clasica a Derby o Madrid.

Reagovat
Pinturicchio

Což nadržuje, ...s tím, kdo co viděl, ses začal ohánět ty, ... fakt už toho nech, kašpárku, ztrapnil ses zase na týden dopředu.

Reagovat
Kenneth

Budeme se teda držet tvý teorie že všechny velké kluby jsou protěžované. Sem zvědavý na kolik z nich se toho objeví tolik co na Juventus. Čau.

Reagovat
Pinturicchio

Jj, třeba neustálé i tebou omílané protěžování Barcelony, Manchesteru United, Chelsea, ... ale klidně si ser do krku dál, asi ti to chutná. Ahoj.

Reagovat
Kenneth

A nechápu vůbec proč mi tu cpete nějaký letošní Juventus, o to v tý diskuzi vůbec nešlo.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

protože se do něj v tý diskusi opakovaně sereš, proto jsem se tě zeptal na normální otázku, na kterou samozřejmě nezareaguješ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

pak se divíš, že tě tady má 96% lidí za totálního debila

Reagovat
Kenneth

Hezký a cpeš to neustále komu? Reaguj spíše na toho kdo tenhle flame načnul a kope kolem sebe.

Reagovat
Pinturicchio

Na Di Mariu, což je stejná sorta, jako ty.

Reagovat
Ángel di María 22

To je jak píchnout do vosího hnízda. Aspoň je tu krásně vidět, jak jsem měl pravdu. Ale nechápu, že něco takovýho nedokážeš unést. Já nemám problém uznat, když nám rozhodčí něco připískne. Jak píšeš vejš, stává se to všem větším klubům, ale nejen větším, např. Atlético a Sociedad loni v PD měli snad nejvíc kontroverzních momentů ve prospěch za sezónu. Hlavní je kolem sebe hned nekopat, když někdo něco napíše.

Reagovat
Pinturicchio

Vadí mi druhá část toho tvého příspěvku, kdy mi to vyznělo tak, že by to snad Juventus měl mít zaplacené nebo co. Celkově mi tyhle narážky na korupčníky vadí ... a opakuju, já sám si nejsem jistý, jestli za čárou byl nebo ne.

Reagovat
Ángel di María 22

Ale hovno, to je přesně ono, ta vztahovačnost, to sorry Pochopitelně jsem to myslel - VZHLEDEM KE GALATASARAYI - tak, že by to prostě byla prdel, kdyby vás znova vyřadili Turci. Nehledej v tom něco co v tom neni, navíc já, pokud si to dobře vybavuju, jsem nidky nepsal nic o tom, že by se Juventusu mělo nějak víc připískávat, než je normální u chybujícících sudích. Hlavně vás vůbec nesleduju, takže nevim ani kdyby to tak bylo a je mi to fuk.

Reagovat
Pinturicchio

OK, pak je chyba na mém přijimači a omlouvám se.

Reagovat
Ángel di María 22

Tahle penalta nebyla, ano. Už se to rozebíralo tisíckrát a snad všichni madridistas to uznali, rozhodčí pomohl. A co to mění na tom gólu na Juventusu? Nebo prostě neuneseš něco tak malýho, jako bylo to moje rejpnutí.

Reagovat
Pinturicchio

Ten důkaz, kde se jendoznačně prokáže, že byl za čárou. Já sám jsem psal, že si tím jistý nejsem.

Reagovat
Pinturicchio

Ten důkaz poprosím ....

Reagovat
Ángel di María 22

http://www.youtube.com/watch?v=a3f7EttDrhA V tom poslednim záběru je vidět, že celej venku nebyl, ale je to hodně v rychlosti.

Reagovat
Pinturicchio

Neprůkazné. Včera dávali na SopCastu opakovačku, kdy byla kamera pomalu na čáře, zpomaleně, ale stejně jsem si nebyl jistý a třeba komentátor řekl, že to rozhodčí neuznali správně ... proto mi vadí takovéhle příspěvky, kdy to nejsem schopný posoudit ani podle několikrát opakovaného záběru a tady se vynášejí takové soudy.

Reagovat
Ángel di María 22

Dobře, tim, že to neni na zemi je to vážně těžký na posouzení, já si stojim zatim, že mi to přijde spíš ještě na čáře, ale chápu, že někomu se to může zdát už za, dál bych to nerozebíral. Jde mi hlavně o to, že můj příspěvek byl myšlenej jako vtípek, jak jsem už psal, vzhledem k Turecku jako takovýmu, takže ty některý reakce jsou zbytečně přehnaný, ale koukám, že už jsme si to vyjasnili, tak ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si šašek

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Salcburk?

Reagovat
smazaný uživatel

Soriano

Reagovat
Aldeano
Reagovat
Ángel di María 22

Nj, když to i proti deseti stejně poserou...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole a korupcnici jak jinak nez s podvodem Trabzon naprosto regulerni gol, ale holt si to zase zaplatit..

Reagovat
Aldeano

Přesně. Hlavně proti Gala to bylo zaplacený, protože kdo by chtěl hrát LM...

Reagovat
smazaný uživatel

sa prebud konecne

Reagovat
smazaný uživatel

Ludogorec, stále černý kůň soutěže

Reagovat
Tomanatura

Finale RedBull - Viola se blizi

Reagovat
Tomanatura

No, takto. Red Bull ma letos asi nejsilnejsi tym, jaky kdy mel. Hraci jako Kampl a Mane muzou z fleku hrat zaklad v tymu, bojujicim o LM v Bundeslize. Alan uz taky konecne ukazuje, co umi a Soriano sice neni zadny supertalent, ale je to dric, strelec a neuveritelny sympatak.

Ten tym je nejen fyzicky nadupany, ale i takticky. Strasna skoda, ze to nevyslo s Fenerbahce v predkole LM, i tam hrali famozne, bohuzel tehdy jeste nebyli psychicky tak silni.

Jsem rad, ze tam je konecne videt koncepcni prace, neupuji se hraci jen tak, ale s rozmyslem a privedl se trener, ktery rozumi modernim trendum. At uz je ten klub jaky chce, ti kluci si zaslouzi obrovsky respekt za tuto sezonu, ktera jeste ani neni u konce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesledujes toho Angela Correu?

Reagovat
Tomanatura

Nn

Reagovat
smazaný uživatel

http://bleacherreport.com/articles/1967627-roberto-soldado-misses-a-sitter-for-tottenham-against-dnipro

ja uz fakt neviem co s nim. este u nas nebol horsi utocnik. ani Rebrov nebol tak tragicky omfg

Reagovat
smazaný uživatel

nechat ho na pokoji, je na nom uz riadna deka

Reagovat
smazaný uživatel

snazim sa, ale uz to pomaly aj prestava byt vtipne... chceli sme na nom postavit ofenzivu. od zaciatku mal u nas skvelu poziciu, dostaval minuty v lige aj poharoch, mal more sanci a on s nimi vsetkymi naklada takto.

potom pride money co rok poriadne nehral a zatieni ho o tri parniky. za tu deku si bohuzial moze iba on sam. v klube mu vsetci vzdy verili a podporovali ho. a este stale sa s nim pocita, inak by neodisiel Defoe, ktory narozdiel od neho uz u nas toho dost ukazal

Reagovat
smazaný uživatel

on hlavne potrebuje podporu, aj vo Valencii mal obdobia, ked netrafil ani stodolu, a psychicky sa trapil, co trvalo aj niekolko mesiacov aj pol roka. Bol znamy svojou nevyrovnanostou. Mne ho je skor luto, lebo spociatku sa snazil, zapajal sa, stahoval sa pre lopty, ale ked mu to tam nepada, to kazdeho hraca poznaci, po sezone sa uvidi, hostovacka v pripade 30 melonovej posily by bola hodne zvlastna

Reagovat
Kenneth

Tohle už je prostě Torres hadr. Ale stejně věřím že se z toho vyhrabe.

Reagovat
Pinturicchio

Pěkně, taky by se mi hodilo.

Reagovat
afc

Isto nie si sam,komu by sa to hodilo.Neskutocne hlauze niektori trafia.

Reagovat
Pinturicchio

Mi zase navnadilo, abych to o víkendu pokoušel . Včera jsem trefil dva pěkné kurzy (přes 3, a přes 4,5, šipky), samozřejmě jsem to nevsadil.

Reagovat
afc

Ja dal vcera za 20e 5 zapasov,klasika jeden zapas usiel.Ajax gol,chujovia.

Reagovat
Pinturicchio

Nasere, to samé minulý týden, 6 zápasů (jeden rozhodnutý až v 94 minutě), ... pak nevyšlo překvapení (Bastia - Monaco 10). Jinak Ajax docela síla, to bych dal na lístek nejspíš taky.

Reagovat
Kepy_FCB

Nuda tato soutěž, ani mě nebaví číst výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

dobra expreska -

10:51 John Guidetti by se

Reagovat
smazaný uživatel

ajax fuj hanba na sto rokov

Reagovat
Aldeano

Ty jejich letošní výjezdy po Evropě jsou úžasné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele