Evropská liga - souhrn prvních zápasů osmifinále

09.03.2017, 20:54, aktualizováno 09.03.2017, 23:00
Komentáře a souhrny
Lyon doma otočil krásný zápas proti AS Řím, střelecké hody pořádal také Genk v belgickém duelu na půdě Genku. Německý duel Schalke s Mönchengladbachem skončil plichtou stejně jako utkání Rostova s Manchesterem United. Těsný náskok do odvety mají Kodaň, Anderlecht a Celta Vigo...

KAA Gent - KRC Genk 2:5

09.03.2017 21:05

Góly: 27. Samuel Kalu, 61. Kalifa Coulibaly - 21. Ruslan Malinovskyj, 33. Omar Colley, 41. Mbwana Samatta, 45. Jere Uronen, 72. Mbwana Samatta

Belgický souboj v osmifinále Evropské ligy vyzněl lépe pro hostující výběr, Genk v nezvykle ofenzivním utkání dokázal zvítězit na půdě Gentu po divokém průběhu v poměru 5:2. Duel dvou měst, která od sebe leží sotva 120 kilometrů, vyzníval od samého začátku pro KRC, který už po poločase vedl o tři góly. Hosté si tak odvážejí do odvety luxusní náskok a jejich vyřazení by se rovnalo obrovské senzaci.

Přitom vše mohlo být jinak, domácí totiž spálili obrovskou příležitost již ve 3. minutě. Nejprve z levé strany vypálil Saief a následně dorážející Perbet nastřelil břevno. Hosté se dostali do vedení po dvaceti minutách hry ze své první vážnější příležitosti, k přímému volnému kopu z dobrých dvaadvaceti metrů se postavil Ruslan Malinovskyj a trefil se náramně ke vzdálenější tyči, brankář Kalinič se jen naprázdno proletěl vzduchem.

KAA dokázal srovnat ve 27. minutě. Na levém křídle předvedl ukázkovou přešlapovačku Saief a poslal centr před branku, kde český krajánek Jakub Brabec nasměroval balón do břevna. Vzápětí se u zadní tyče zjevil Samuel Kalu a zblízka z ostrého úhlu propálil gólmana Ryana. Genk si vzal zpět jednobrankové vedení za dalších šest minut, po rohovém kopu Malinovského z levé strany podskočil Kalinič míč a Omar Colley už měl snadnou úlohu.

Ihned na to pálil v dobré pozici těsně vedle Brabec a poté Schrijvers nechal vyniknout Kaliniče. Naděje domácího celku klesly ve 41. minutě, kdy si po lobu Boëtiuse zpracoval míč na prsa Mbwana Samatta a zcela osamocen zamířil přesně pod horní tyčku 1:3. Čtvrtý gól KRC vstřelil v poslední minutě první půle Jere Uronen, jenž po nahrávce od Pozuela pronikl do šestnáctky soupeře z levé strany a nekompromisně prostřelil Kaliniče.

Domácím se podařilo snížit po hodině hry, Kalifa Coulibaly totiž hlavou usměrnil pas Saiefa mimo dosah Ryana. V polovině druhé půle se mohl Gent dotáhnout na rozdíl jedné branky, když Malinovskyj zcela zřetelně podrazil Kalua ve vlastní šestnáctce a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Perbet a nechal vyniknout Ryana, který vyrazil míč do strany. Gólový účet uzavřel svou druhou trefou ve čtvrtečním střetnutí Samatta v 72. minutě, zmar domácích byl dokonán v 84. minutě po vyloučení Andersona (druhá žlutá karta).

Více informací k zápasu

Olympiakos Pireus - Beşiktaş JK 1:1

09.03.2017 21:05

Góly: 36. Esteban Cambiasso - 53. Vincent Aboubakar

V nevalné formě hrající Olympiakos, který vůbec poprvé po jednadvaceti letech prohrál v lize třikrát v řadě, se rozešel v osmifinálovém souboji Evropské ligy s o něco favorizovanějším Besiktasem smírně. Domácí nedokázali udržet těsné vedení, které mu zařídil Esteban Cambiasso, hosty totiž spasil Vincent Aboubakar.

Nebyl to zápas bohatý na šance, oběma celkům se směrem dopředu úplně dobře nedařilo. Domácí se každopádně poměrně slušně vypořádali s nedávným odvoláním trenéra Paula Benta a pod vedením Vasilise Vouzase, jenž ještě nedávno vedl v klubu pouze starší dorost, uhráli s dosud nejlépe hrajícím tureckým celkem alespoň nerozhodný výsledek.

Besiktas přicestoval do Pireu s bilancí pěti výher v řadě a právě nyní jeho solidní série skončila. Trenér Senol Günes výběrem sestavy opravdu nepřekvapil, vsadil na osvědčené rozestavení 4-2-3-1, obvyklý živelný fotbal však jeho tým nepředvedl. A jako by se spíše snažil vytvořit si co nejlepší pozici pro budoucí odvetu.

Jakousi první možnost otevřít gólový účet utkání měl po čtvrthodině hry Fortounis, jenže z přímého kopu nasměroval svůj pokus pouze do připravené zdi. Olympiakos, který se musel obejít bez svého nejlepšího střelce Sebá, byl o něco aktivnější i nadále. V 19. minutě se dostal k solidnímu zakončení Elyounoussi, ovšem jeho střela neměla potřebné parametry.

První branka na řadu přišla až devět minut před obrátkou. Ansarifard poslal z pravé strany přesný centr do šestnáctky, kde byl nikým nehlídaný argentinský veterán Cambiasso, a ten tvrdou hlavičkou propálil bezmocného brankáře Fabriho. Vyrovnat se snažil ještě ve druhé půli hned dvakrát Talisca, ale ani jednou netrefil prostor brány.

Po přestávce se hra Besiktase přece jenom o něco zlepšila. Už ve 49. minutě mohl skórovat Talisca, jenž se snažil gólmana Lealiho překonat hlavičkou, nicméně ten si s touto situací ještě poradil. O pár chvil později však již kapituloval, Aboubakar totiž potrestal nekoncentrovaného soupeře parádní střelou pravačkou ke vzdálenější tyčce.

Ani jeden z celků pak vlastně neměl takovou snahu, aby přetavil vítězství na svou stranu. Asi největší možnost, jak ještě změnit průběžné skóre, měli hosté v 58. minutě. Ricardo Quaresma si poradil v souboji jeden na jednoho, Leali ale zachoval pevné nervy. Míč každopádně skončil u nohou Babela, jehož střelu z brankové čáry vytěsnil pryč až bek Retsos.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Řím 4:2

09.03.2017 21:05

Góly: 8. Mouctar Diakhaby, 47. Corentin Tolisso, 74. Nabil Fekir, 90+2. Alexandre Lacazette - 20. Mohamed Salah, 33. Federico Fazio

Římské AS dnes naprosto nezvládlo utkání v Lyonu, od kterého inkasovalo čtyři branky. Samo sice vstřelilo dva góly, ale odveta v Římě pro něj bude hodně těžká. Trenér Bruno Genésio zvládl střídání a Nabil Fekir byl hybnou silou ve dvou posledních gólech domácích.

AS Řím cestoval do Lyonu v naději, že napodobí deset let starý výsledek. Lyon tehdy AS právě pod Lucianem Spallettim porazilo díky brankám Tottiho s Mancinim a doufalo, že se mu to podaří i dnes. Právě venkovní duely letos Římany zachraňují, což bylo vidět například ve Villarrealu. Trenér Spalletti moc změn nedělal, nasadil osvědčené hráče jako Džeko, Strootman, Fazio, Manolas nebo Peres s Nainggolanem.

Lyon věřil, že může svému soupeři hodně uškodit a spoléhal při tom na velkou ofenzivní sílu. Na hřišti byli od začátku Lacazette, Tousart, Gonalons, Ghezzal nebo Tolisso, zatímco v obraně působili Mammana, Diakhaby nebo Rafael. Trenér Genésio jasně řekl, že finále EL je pro Lyon jasnou metou a dnes to chtěl dokázat. V prvních momentech se mu to moc nedařilo, protože aktivnější bylo AS.

Krásnou a pohotovou ránu vyslal na bránu Lopese Radja Nainggolan, jenže pálil jen do míst, kde byl domácí brankář. V osmé minutě už se fanoušci Lyonu mohli radovat o poznání více, protože rohový kop tečoval obránce Rafael před sebe. Tam stál připravený Mouctar Diakhaby, na něhož obránci AS zapomněli. Diakhabymu stačilo jen nastavit nohu a Lyon vedl 1:0!

Římané chvíli nevěděli, jak reagovat. Zkoušeli to dlouhými pasy na Edina Džeka, který hlavičkoval těsně nad! AS postupně přebíralo aktivitu a brzy se mu to vyplatilo. Ve dvacáté minutě mu hodně pomohl střelec prvního gólu Diakhaby, který při rozehrávce podklouzl. Toho využil Mohamed Salah, kterého, jak známo, se těžko dohání. Egyptskému útočníkovi stačilo jen nasprintovat k bráně a prostřelit brankáře Lopese - 1:1.

Poté se o střely zasloužili Kevin Strootman s Danielem De Rossim, jenže ani jeden z nich nenachytal brankáře Lopese nepřipraveného. Lyon se postupem času vytrácel z pásma obranné linie AS a italský celek tedy znovu trestal. Výškovou převahu ještě po rohovém kopu nevyužil, ale poté, co Radja Nainggolan skvěle zachytil míč, De Rossi centrem našel vysokého obránce Federica Fazia - 2:1 pro hosty.

V tuto chvíli zase přidali domácí, kteří nebyli s tímto výsledkem rozhodně spokojeni. Hodně nebezpečí znamenal pro bránu AS Mathieu Valbuena, na kterého si ale hosté dávali velký pozor. Prvá půle proto skončila těsným vedením AS. To ale hostům moc dlouho nevydrželo, protože dvě minuty po změně stran parádní spolupráci ukázal Alexandre Lacazette s Corentinem Tolissem. Poté, co vyšachovali obranu Vlků, Tolisso nádhernou ranou k tyči překonal brazilského brankáře Alissona a srovnal!

Rovněž hostující Vlci se hnali vpřed a tvrdou ránu Strootmana ještě před Džekem vyrazil brankář Lopes. Pak Lyon přebral aktivitu a kontroloval především střed hřiště. Mezitím hosté vyčkávali a trochu šetřili síly. Po hodině hry a několika dalších delších kombinacích si střelu na ránu levačkou před vápnem přichystal Ghezzal, jenže brankář Alisson byl včas na místě a pozorný. Po další skvělé individuální akcí se s míčem u vápna otočil Alexandre Lacazette, který ihned vypálil. A brankář Alisson musel opět letět vzduchem, aby balon alespoň vyrazil!

Domácím tohle skóre nestačilo, takže se na hřišti objevil Nabil Fekir, který k překvapení mnohých vystřídal stopera Mammanu. Trenér Bruno Genésio vsadil vše na jednu kartu a doufal, že mu superofenzivní sestava zaručí více branek. A to se mu splnilo. Právě Nabil Fekir vymotal ve spolupráci s Lacazettem čtyři soupeřovy hráče a po zasekávačce pálil přesně k tyči - 3:2.

V samotném závěru ještě musel brankář Alisson likvidovat obrovskou šanci Fekira, který jej opět přinutil k parádnímu zákroku. Brazilský brankář se dnes musel cítit jako na střelnici. A to ho ještě jednou překonal Alexandre Lacazette, který z kroku zamířil parádní ranou do šibenice! Šance AS na postup jsou teď hodně nízko.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1:1

09.03.2017 21:05

Góly: 25. Guido Burgstaller - 15. Jonas Hofmann

Schalke doma jen remizovalo s Borussií Mönchengladbach a musí doufat, že v odvetě vstřelí alespoň jednu branku. Hosty poslal jako první do vedení Jonas Hofmann, na což o deset minut později odpověděl přesnou trefou Rakušan Guido Burgstaller.

Bratrovražedný souboj dvou německých rivalů začalo Schalke 04 doma a hostující Borussia Mönchengladbach doufala, že si odveze pro odvetu dobrý výsledek. Domácí Schalke začalo od úvodu v silné sestavě s hráči jako Nastašić, Höwedes, Kolašinac nebo Geis s obrannými povinnostmi, o ofenzívu se starali Burgstaller, Caligiuri a Goretzka.

Hostující Gladbach vytáhl do boje se Sommerem mezi třemi tyčemi, před ním stáli Vestergaard, Wendt, Kolodziejczak a Jantschke. Do útoku se postavil kapitán Lars Stindl podporován Raffaelem. V prvních minutách jsme viděli spíše opatrný fotbal s mnohými nepřesnostmi, které přerušili střelami Oscar Wendt či Johannes Geis.

Po patnácti minutách už se ale skóre měnilo a k neblahému překvapení domácích se vedení ujali hosté. Lars Stindl odvedl perfektní práci ve středu pole, nahrál do ulice na Jonase Hofmanna a rychlík v dresu Borussie překonal marně zasahujícího brankáře Fähramanna!

Schalke bylo evidentně rozhozené a chvíli se mu nedařila žádná kombinace. Ve 25. minutě nastal hodně diskutovaný a sporný moment, kdy sudí Kuipers neodpískal faul po zákroku na Raffaela a domácí využili toho, že jejich sok na chvíli přestal hrát. Schalke ihned rozehrálo, Leon Goretzka našel krásnou nahrávkou Guida Burgstallera a ten skvělou ranou k tyči překonal brankáře Sommera!

Gladbach se musel smířit s mírnou nespravedlností, která nadzdvihla hostující fanoušky, a začal se soustředit opět na ofenzívu. O pouhé čtyři minuty později se málem dočkal druhé branky, když se na brankáře Fährmanna valil opět Jonas Hofmann, jenže brankář Fährmann svůj tým podržel a akci soupeře neutralizoval! Lars Stindl nadělal svou přízemní střelou zpoza vápna Fährmannovi problémy, ale k dorážce už se nikdo z hostujících hráčů nedostal.

Problémy měl naopak ke konci první půle brankář Sommer, který musel čarovat proti střele Johannese Geise. Ten pálil z třiceti metrů hodně povedenou střelu a brankář Sommer musel na poslední chvíli hasit rodící se požár! Rovněž do druhé půle vešly oba celky aktivně. Fabian Johnson se tlačil do zajímavé příležitosti, jenže nakonec svého soka nepřetlačil.

Po hodině hry, kdy tempo nebylo moc vysoké, se povedl krásný pas Geisovi. Mladý záložník našel parádně nabíhajícího obránce Höwedese a ten zakončoval hlavou. Jenže mu chyběla přesnost. Po zmatcích v obraně domácích, kdy si spolu nerozuměli Nastašić s Fährmannem, málem Johnson zakončoval do prázdné brány.

Zajímavé věci se začaly dít poté, co se na hřišti v domácím dresu objevil Maxim Choupo-Moting. Střídající útočník si v šestnáctce připravil střeleckou pozici a z úhlu prudce vypálil, jenže brankář Yann Sommer byl připraven! Domácím nevyšla ani rychlá kombinace Choupo-Motinga s Burgstallerem, protože jeho ránu zastavila branková konstrukce!

Choupo-Moting byl také v poslední zajímavé akci dnešního duelu, když tvrdě pálil do brankáře Yanna Sommera. Střídající zakončovatel hru Schalke hodně oživil a domácí se opravdu snažili vstřelit ještě alespoň jeden gól, který by je posunul do trochu lepší pozice. Na místě byl ale brankář Sommer, jenž tak zachránil pro hosty hodně cennou remízu.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - FK Krasnodar 2:1

09.03.2017 21:05

Góly: 50. Daniel Wass, 90. Claudio Beauvue - 56. Victor Claesson

Celta Vigo doma dlouho s Krasnodarem remizovala, což až v samotném závěru odmítl Claudio Beauvue, který rozhodl. Krasnodar nehrál špatně a může jej před odvetou navíc těšit vstřelená branka na půdě soupeře, o kterou se postaral Victor Claesson.

Na stadionu Balaídos začal souboj dvou týmů, jejichž působení v tak daleké fázi Evropské ligy asi čekal málokdo. Domácí Celta vsadila na poměrně živelný útok, jehož součástí byli Aspas, Guidetti a Sisto, které podporovali Díaz, Radoja a Wass. Krasnodar útočil pomocí trojice Podberežkin, Wánderson a Claesson, mezi tři tyče se dostal Kricjuk.

První desetiminutovka, řekněme poznávací, byla zakončena slibnou akcí domácích. Wassův centr přistál přesně na Cabralově hlavě a jeho zakončení musel brankář Kricjuk pohotově chytat na brankové čáře. Do útočení se pustil rovněž rychlík Sisto, který obešel před vápnem dva protihráče a centroval na druhou stranu vápna. Nakonec se tečovaný míč dostal do jeho středu, kam si naběhl John Guidetti. Jeho hlavička však mířila jen do rukavic brankáře Kricjuka.

Celta byla jednoznačně aktivnější, sehranější a Krasnodar se spíše hledal. Z dálky pálil Wass, po něm zkoušel štěstí také Radoja. Zajímavou standardní situaci domácí zahrávali po ruce Granqvista, který se dopustil překročení pravidel těsně před vápnem. Jenže střelec Iago Aspas pálil jen do dobře postavené zdi. Castro s Guidettim se ještě ke konci první půle snažili změnit bezbrankový stav, ale jejich střely nestačily.

Do druhé půle vstoupili domácí hráči mnohem lépe a jejich aktivita brzy slavila úspěch. Celta zahrávala standardní situaci a ačkoli kopal Daniel Wass z poměrně velké vzdálenosti, krásná rána změnila směr a brankář Kricjuk se natahoval dost pozdě. Wassův projektil zamířil přesně k tyči a Celta vedla o gól.

Radost domácího publika ale netrvala moc dlouho, protože o pouhých pět minut bylo srovnáno. Po narážečce s Wándersonem se mezi dva obránce dostal rychlík Victor Claesson a pak už mu zbývalo jen prostřelit brankáře Sergia Álvareze. Což se mu povedlo a Krasnodar vytěžil z minima maximum.

Hosté mohli odjíždět s mnohem lepším výsledkem, protože o chvíli později se dostal za obranu nepohlídaný Ramírez, jenže z velkého úhlu brankáře Álvareze nepřekonal. Z několika následujících střídání na obou stranách se hodně povedlo to domácí, když patnáct minut před koncem vystřídal Claudio Beauvue unaveného Johna Guidettiho.

Obránce Hugo Mallo totiž v 90. minutě našel parádním centrem právě střídajícího Beauvueho, který byl u balonu dřív a přesnou hlavičkou jej poslal za bezmocného brankáře Stanislava Kricjuka - 2:1 pro domácí Celtu a odveta bude ještě hodně zajímavá.

Více informací k zápasu

FC Kodaň - AFC Ajax 2:1

09.03.2017 19:00

Góly: 1. Rasmus Falk Jönsson, 59. Andreas Cornelius - 32. Kasper Dolberg

Kodaňská tvrz jménem Parken zůstává pro letošní sezónu i nadále nedobytná. Nedokázal jí naplno vyloupit nejen žádný celek z Dánska, ale ani žádný jiný z Evropy. A nejinak tomu bylo i u Ajaxu, jenž nepředvedl v prvním zápase osmifinále Evropské ligy v žádném případě optimální výkon, a v odvetě bude muset dohánět jednobrankové manko.

Amsterdamský celek si připravil opravdu pořádně mizerný vstup do tohoto souboje. Jeho soupeři totiž stačilo jen dvacet osm sekund od úvodního hvizdu sudího Artura Soarese Diase, aby se ujal velmi brzkého vedení. Kvist jemným obloučkem vyslal do zcela otevřené obrany volného Falka Jönssona, který pak zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Hosté byli po tomto inkasování chvilku trošku opaření a střelecky zahrozil až ve 12. minutě Viergever, který poprvé alespoň nějakým způsobem prověřil připravenost gólmana Olsena. Na druhé straně mohl po Corneliusově centru navýšit náskok Matič, nicméně ani brankář Onana neměl výraznější potíže s tímhle pokusem.

To ve 25. minutě to v šestnáctce Ajaxu opět hodně hořelo. Santander hlavou prodloužil dlouhé autové vhazování na zadní tyčku, odkud z halfvoleje z vyložené pozice pálil Toutouh, jenže kýžený prostor minul. Kodaň i nadále pokračovala v tlaku, o tři minuty později po chybě obránce Viergevera zakončoval po brejku Santander, avšak zase jen mimo.

Naopak hostující tým o pár chvil později vyučil protivníka z produktivity a srovnal stav. Traoré s Klaassenem zakombinovali na pravé straně, druhý jmenovaný pak vyslal centr do prostoru brankového území, odkud z blízkosti pohotově zacílil Dolberg. Domácí brankář Olsen v tu chvíli opravdu hodně zasmutnil.

Před vlastními fanoušky totiž inkasoval po dlouhých 999 minutách, a jen jedna jediná minutka mu tedy chyběla, aby dosáhl v rámci této statistiky magické tisícovky. Alespoň mohl mít radost, že do konce poločasu už za svá záda žádný míč nepustil. A že jeho spoluhráči ještě dokázali přetavit vítězství na stranu dánského klubu.

Po nezáživném začátku druhého dějství z ničeho nic udeřili podruhé v tomto utkání kodaňští Lvi. Ankersen na pravém křídle zapracoval výtečně, svým pasem našel v pokutovém území Corneliuse, který hlavou zamířil přesně k tyči. V podstatě jen jednou jedinkrát mohl Ajax znovu korigovat, jenže Klaassen na Olsena levačkou nevyzrál.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Manchester United 1:1

09.03.2017 19:00

Góly: 53. Aleksandr Bucharov - 35. Henrich Mchitarjan

První osmifinálové klání Evropské ligy mezi Rostovem a Manchesterem United nabídlo zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním měli jasně více ze hry favorizovaní hosté, kteří se také zásluhou Mchitarjana ujali vedení, jenže po změně stran stejně jako v řadě jiných zápasů letošní sezony hráči Manchesteru polevili a náležitě za to pykali. Rostov totiž brzy srovnal trefou Bucharova a sebevědomě se na tristním hřišti zhusta zasypaném pískem hnal dokonce za obratem. Na ten sice nakonec nedošlo, ovšem konečný výsledek 1:1 slibuje za týden napínavou odvetu v Manchesteru.

Rudí ďáblové dávali hned od úvodní minuty jasně najevo, kdo je v zápase favoritem, a přišpendlili Rostov na vlastní polovině. Ani drtivé držení míče však hostům proti soupeřově hlubokému obrannému bloku dlouho žádné větší šance nepřinášelo a po půlhodině hry se zdálo, že ruský celek je již z nejhoršího venku. Hned vzápětí ovšem United předvedli pohlednou a přímočarou týmovou akci, která po ose Jones, Fellaini, Ibrahimović skončila u Henrika Mchitarjana, který již před odkrytou brankou dokázal zblízka snadno poslat míč do sítě. Bezradný Rostov za celou první pětačtyřicetiminutovku nedokázal brankáře Romera vážněji ohrozit ani jednou a za poločasového stavu 0:1 měl po změně stran hodně co zlepšovat.

Ať už trenér Ivan Daniliants řekl o přestávce v hráčské kabině cokoli, jeho slova padla na úrodnou půdu. Rostov jako by vůči slavnému soupeři ztratil přehnaný respekt, začal více držet míč a v třiapadesáté minutě se dočkal vyrovnání. Na Kalačowův pas si v pravý čas zaběhl za záda obránců Manchesteru Aleksandr Bucharov, zpracoval si dlouhý nákop na prsou a ranou bez přípravy chladnokrevně překonal i Sergia Romera. Po čtyřech čistých kontech za sebou tak Manchester inkasoval.

Tribuny rostovského stadionu rázem pookřály a hnaly své oblíbence za nečekaným obratem. V pětašedesáté minutě o to usiloval ranou z hranice šestnáctky Erochin, ovšem Romero zasahovat nemusel. Tatáž situace se opakovala i chvíli nato u pokusu Césara Navase, který v obtížné pozici ze standardní situace vysoko přestřelil. Změna poměrů na hřišti však byla jasně patrná a nic na tom neměnila ani nedůrazná hlavička Fellainiho po rohovém kopu.

Když pak v závěru neuspěl s ranou zdálky domácí Gaţcan a v nastavení se po Fellainiho přistrčení neprosadil ani střídající Martial, skončilo utkání remízou 1:1, která Manchesteru zajišťuje i do odvety roli favorita, zatímco Rostov po zlepšeném výkonu v druhé půli i nadále drží šanci na překvapivý postup.

Více informací k zápasu

APOEL Nikósie - RSC Anderlecht 0:1

09.03.2017 19:00

Góly: 29. Nicolae Stanciu

Fotbalisté kyperského celku APOEL Nikósie nedokázali ani na popáté prolomit prokletí proti belgickým celkům v domácím prostředí a v úvodním utkání osmifinále EL podlehli favorizovanému Anderlechtu po výsledku 0:1. Hosté se tak výraznou měrou přiblížili k postupu do čtvrtfinále, jedinou branku zařídilo po necelé půl hodině hry rumunské reprezentační duo Alexandru Chipciu - Nicolae Stanciu.

Kyperský výběr tak poprvé v letošním ročníku na evropské scéně prohrál, v předchozích sedmi zápasech totiž hned šestkrát zvítězil a jen jednou remizoval. Utkání rozhodně nebylo z diváckého pohledu nijak atraktivní, RSC se zaměřilo na pozornou defenzívu a využilo ojedinělý protiútok. Klíčový moment se zrodil ve 29. minutě, kdy počtvrté v tomto ročníku EL skóroval třiadvacetiletý záložník Stanciu.

Ten využil hezké kombinace před pokutovým územím, přihrávky na pravou stranu a následné zpětné nahrávky od kolegy Chipcia, střelou ze čtrnácti metrů usměrnil míč přesně k levé tyči mimo dosah brankáře Watermana. Od tohoto momentu se domácí snažili více útočit, jenže na skvěle organizovanou defenzívu soupeře nemohli najít recept. K vytoužené brance jim nepomohlo ani skvělé publikum, které své hráče bouřlivě povzbuzovalo po celý zápas.

APOEL měl nejblíže k vyrovnání v samém závěru, konkrétně v 88. minutě. O nádhernou trefu se mohl postarat Vander. Ten si z dobrých čtyřiceti metrů všiml lehce vyběhnutého gólmana Rubéna a poslal do pokutového území střílený centr. Balón se k překvapení všech snesl na břevno, belgický výběr měl při tomto momentu obrovskou porci štěstí. Nicméně z následného protiútoku se mohl dostat do dvoubrankového vedení.

V samostatném úniku se ocitl ghanský útočník Acheampong, jenž přišel na hřiště teprve v 81. minutě, ale ve stoprocentní možnosti na vyběhnutého Watermana nevyzrál. APOEL hrál v nastaveném čase na velké riziko a jeho obrana prakticky neexistovala, avšak výsledek se již nezměnil. Odveta je na programu za týden, a pokud by Anderlecht vypadl, tak by se vzhledem k tomuto střetnutí jednalo vskutku o obrovskou senzaci.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (165)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kodaň

Reagovat
Jeňa

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax bol jasne lepsi aj ked sa hralo na nejakom polooranisku, mrzi ma ze sudca piskal ako piskal, gol mal urcite platit. Verim ze ich v Amsterdam arene porazime, bez Klassena to bude tazke ale Kodan je super cez ktory musu Ajax prejst. Este sa vyjadrim k Dolbergovi ak by sme hrali na dvoch utocnikov tak si neviem predstavit co by bol za lev, jeho buducnost ak si ju sam nepokazi je niekde na urovni Lewandowskeho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čaute, rád bych Vás požádal jako fanoušky různých klubů o vyplnění mého dotazníku týkající se mé diplomové práce. Děkuji moc :)

https://goo.gl/forms/T4W0sfX1zanuh3tm1

Reagovat
smazaný uživatel

Máš to vyplněné.

Reagovat
smazaný uživatel

koťátko

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se tam zobrazuje koťátko s kuželkami. <3

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně. Blbý link. Jednalo se o zdroj informace.

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
cepinzcegamy

šíření víry dřív nebo později skončí rvačkou

Reagovat
guzman

co maj rusové proti koťátkum ?

Reagovat
smazaný uživatel

obojí kurví fotbal a s ním spojený byznys

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě nikdy jsem neslyšel o kázání na stadionu...

Reagovat
smazaný uživatel

jehovisti jsou v Rusku sekta

Reagovat
smazaný uživatel

všude jsou sekta

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt že v Rusku je zřejmě nemusí víc než v jinych zemích.

Reagovat
smazaný uživatel

Neznam jedineho cloveka, ltery by k nim mel pozitivni vztah

Reagovat
andycek1

Ten kdo ulovi Lacazetta si môže tlieskať neskutočný player

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud bude hrát tak jako v druhé půli...

Reagovat
off-olda

Kam by reálně mohl Lacazette přestoupit? Arsenal, Liverpool, Inter, Atlético, PSG?

Reagovat
juninho8

Bvb pri odchode Aubu

Reagovat
off-olda

To se hodně posune no...

Reagovat
juninho8

Treba si priznat ze minimalne co sa tyka ligy a vnimania ludi tak sa posunie dost...a aj ked BVB nepatri uplne do top spice europy ale je hned za nou....tu LM hravaju castejsie ako OL....aj ked by som bol rad keby Laca z lyonu nikdy neodisiel ale ked bude chciet treba mu to umoznit....uz zalezi len ja ponukach

Reagovat
off-olda

Neříkám, že momentálně, ale v dlouhodobém horizontu pro mě BVB = Lyon. Oba kluby vyznávají práci s mladíky a oběma to přináší ovoce. Co se týče hráčových ambicí, tak by prostě ten přestup dle mého smysl nedával. Lyon něco těžko vyhraje v lize, protože PSG nebo momentálně Monako. Dortmund těžko něco vyhraje, protože Bayern... Ta šance je opravdu minimální.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

ale letos už bude jeho cena taková, kterou BVB za něj nedá, dojde na některý z výše uvedenejch jmen

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna ten Arsenal tam se přímo nabízí

Reagovat
juninho8

Arsenal bol vzdy francuzom nakloneny....nemozne to nie je...plus ak odchadza Alexis tak prachy mat budu tiez....

Reagovat
Free_player

ačkoliv to říkám nerad tak do Arsenalu by se strašně hodil ... ale samozřejmě by museli i trošku investovat do zálohy, aby se někam posunuli

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa tice ligy si polepši? To ťažko.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
Filipow

Barcelona místo Alcácera.

Reagovat
off-olda

Naprostý nesmysl.

Reagovat
PP

V Arsenalu bych ho viděl moc rád..

Reagovat
vanGomm

Při utkání Lyon-AS Roma cca 12 minut před koncem úplně stejná situace jako v Barceloně v 90.minutě,ale tady torozhodčí pro Lyon nefoukl.Co je to pak za pravidla?

Reagovat
smazaný uživatel

A nepiskol to dneska uplne spravne. Ale je to pochopitelne tym, ze Lyon a AS su normalne kluby s hracmi co chcu hrat futbal a nie zo seba robit klaunov (Barcelonisti klaunami su od prirody). Pravidla su take, ked Barcelona nemoze tak rozhodca pomoze

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

co je ty píčo

Reagovat
cink

Reagovat
Xavi

Jasnej ban. S čím se tady zase otálí?

Reagovat
smazaný uživatel

klidek

Reagovat
cepinzcegamy

naser si

Reagovat
Xavi

Jdi do piče.

Reagovat
cepinzcegamy

jebáku

Reagovat
Xavi

Mrdko.

Reagovat
vanGomm

Ano souhlas v Lyonu to rohodnutí rozhodčího bylo v pořádku,ale včera v Barceloně jednoznačně chyba rozhodčího (úmyslná?).Každopadně pokud toto rozhoduje o postupu a nepostupu navíc v LM,tak je tady něco špatně!!

Reagovat
Pipo123

Chyba rozhodcu je normálna vec, hráči padajú po každom kontakte tak je logické že občas pískne zle, problém je že sa to netrestá, já by som to robil po vzore NHL kde sa dotatočne dá trest + finančná pokuta, napr za tú penaltu Suareza včera, dnes by komisia rozhodla o treste napr na 5 zápasov v LM + 500 000 eur pokuta a išlo by sa ďalej. Ten hráč a klub by určite reagovali nabudúce inak

Reagovat
vanGomm

Dalo by se souhlasit,ale já bych byl tak pro 15 zápasovou stopku,aby si takový hráč minimálně na rok od LM odpočinul.Věřím,že by tento nešvar pak velice rychle zmizel.

Reagovat
Gazdo

sice by sa prislo tym o dost kvalitnych hráčov ale suhlas ten rok aj nieco vydrzim kludne ak vymizne simulovani

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cepinzcegamy

souhlas a garantuju, že to tóčo móro co by následovalo (soudy, mediální PR masakry), by byla větší podívaná než celá LM.

P.S.: ty frajery museli tetovat pod narkózou, protože po první jehličce se museli pět minut válet po podlaze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Problem je ze sa to velebi ako super vykon galaktickej Barcelony a jej hracov. Za takyto pristup by si zasluzili opovrhovanie. Verejnost, media akoby sa nic nestalo, ide sa dalej.

Dotatocne tresty uz mali byt davno zavedene.

Fanusikovia v PD by mohli na zapasy Barcy nosit velke transparenty s karikaturami padajuceho Neymara a Suareza.

Reagovat
Xavi

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
DelPiero137

Mozete sa smiat kolko chcete ale nasadenie sa nepovazujem za super vykon. Je pekne ze supera zatlacite pred 16-ku ale co z toho ked ste nemali vylozene sance? Snaha sa ceni ale to neznamena ze ste hrali dobre.

Ci sa vam to paci alebo nie, bez rozhodcu by ste to nedali. Kolko chyb vo vas prospech spravil sa len tak nevidi.

Reagovat
Kluivert9

Co z toho? 6:1...

Reagovat
DelPiero137

Ze ste nepodali uzasny vykon ale predviedli ste uzasnu bojovnost + super+rozhodca.

Reagovat
smazaný uživatel

a nase uzasne slovenske media to oznacuju ako za zazrak. ANo, zazrak to bol svojim sposobom, ale v podani rozhodcu ze ake zazracne penalty to vytvoril...

Reagovat
smazaný uživatel

to snad neni pravda ty neumis cist a jsi slepy, ze nevidis ze se 3 dny neresi nic jineho nez to simulovani a rozhodci???

Reagovat
andrew96

Mně nejvíc udivuje, že v UEFA nad tím nikdo ani snad neuvažuje. Ale tak není to předmětem zájmu, radši hodíme k bráně rozhodčí, aby pomáhali při...ehm, to vlastně nikdo neví. Jen UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě. Dneska rozhodčí pískal hodně dobře, hlavně druhou půli. Sice tam možná mohl vyhodit Manolase za ten imho žlutý faul na Lacazetteho, ale jinak velice dobré.

Reagovat
Pepe1911

Skvěle zvládnutý zápas od rozhodčího

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ako pisem, bol to zapas Shitcelony. A vacsina s nich uciti protihraca za sebou a uz spadne. Toto neskutocne nenavidim. Presne toto nici sport. Jednak vcera ciarovy a brankovy hlavnemu moc nepomohli, kazdopadne tie penalty sa proste a jednoducho piskat nemali. Pokial by zapas Barcelona x PSG pisal Anglican, tak by (zrejme) Barcelona nepostupila. Lebo spanielske kluby maju problemy, pokial ich zapasy v eu.poharoch piskaju rozhodcovia s PL... takze ano, myslim ze umyselna,aj ked nie hlavneho tak mozno brankoveho ktory bol blizko a neupozornil ho na to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Reagovat
Kluivert9

Tenhle pláč mě nepřestane bavit

Reagovat
jenculko

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon - AS krasny zapas. Snad to OL zvladne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

Co to AS předvádělo? z 2:1 na 2:4....

Reagovat
smazaný uživatel

Druhy polcas hralo extremne slabo, prvy hrali vyborne, Lyon v niektorych fazach uvodneho dejstva prehravali. Ale v druhom nic, 2:4 je pre nich vzhladom k tomu co sa dialo uctihodny vysledok...

Reagovat
smazaný uživatel

No on zase Lyon může být rád, že se šlo do šaten za stavu "jen" 1:2...

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas, ale po zmene stran sa to pre mna az neuveritelne otocilo

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě. Ono i po tom prvním gólu to vypadalo, že to má Lyon pevně v rukou a mohli přidat další, Řím se z toho ale hezky dostal... Za mě opravdu parádní zápas, super reklama na Evropskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mna osobne poslednou dobou o dost viac bavi EL nez CL menej sranda zapasov ako Barcelona - PSG, rozhodcovia to tak neseru, nestretavaju sa tam povacsinou kluby narvane miliardami od arabasov a pod. ...i na tribunach to povacsinou slusne zije. EL

Reagovat
smazaný uživatel

Já teď přicházím na to, že byla velká chyba, že jsem tuto soutěž prakticky přehlížel (krom zápasů Sparty jsem ji prakticky nesledoval), ale od loňské sezóny ji sleduji pečlivěji a musím s tebou naprosto souhlasit.

Nicméně ChL má pořád své kouzlo, kvůli kterému ji nelze přehlížet. Letosní zápasy jako PSG - Barcelona, dvojzápas Realu s Neapolí, City - Monaco... Ale je pravda, že mě (z pozice nestranného diváka) ze skupinových bojů nejvíce zajímaly skupiny B, E, G, čili ty, které neměly nějaký ten evropský kolos. Jsem zvědav, co s tímhle udělají ty přicházející změny...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja osobne nesuhlasim s tym aby s prvych 4roch lig isli 4 kluby rovno do skupiny. Pozri, nechcem znizovat kvalitu serie a, ta liga je urcite vyborna, ale okrem Juve len obcas niekto dojde do stvrtfinale LM, EL spagetaci dost vypustaju ja to nevidim ako moc dobre riesenie...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem také zásadně proti a dost mě tato změna naštvala. To, co předvedl Inter v naší skupině, je toho jasným důkazem. A jak říkám, skupiny těch "slabších" mi přijdou v LM nejzajímavější.

Problém je v penězích a je prostě bohužel fakt, že italské kluby jsou prostě zvučnější než ty bulharské, české, chorvatské, běloruské, kyperské, atd, ač sportovně je to poslední dobou těžký provar... Ač byl Platini, jaký chtěl, tak ta jeho změna byla rozhodně prospěšnější a pokrokovější, než tato Infantiniho ptákovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Obrat? Tak to za to určitě může rozhodčí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Křeč, křeč, trapná křeč...

Reagovat
Emmett Brown

AS od 65. minúty totálna ostuda, hráči absolútne nevládali a vykúpenie v podobe striedaní neprichádzalo takto to vyzerá ked 13-14 hráčov hrá dookola tri súťaže.

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci to bolo len o dochádzani sil vcera, vsak si nevedeli ani nahrat

Reagovat
Emmett Brown

Myslim ze nejaky suvis tam moze byt, unaveni hráči zvyknu robit chyby, ale je fakt ze DDR a Peres boli zufali cely zapas, to je jednoznačne chyba trénera že ich tam nechal

Reagovat
smazaný uživatel

to tak bejvá, no, když si šlapeš na plíce, tak z tebe xavi ani ronaldinho určitě nebude

Reagovat
blaugrana

Reagovat
Desmond

Lacazette bomba plejer to každopádně. Ale ty finesy, co předváděl Fekir...to byla paráda!

Reagovat
Counter

Reagovat
PP

při tom golu, kde prvním dotykem vyšachoval oba obránce.. nádhernost..

Reagovat
Radin

Malinovskyj

Reagovat
Counter

Tottenham děkuje všem fotbalovým bohům, že v minulém kole nevyfasoval Genk...

Reagovat
smazaný uživatel

Counter 10-2 cunter when it comes to Tottenham.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
PP

sice si nemáme co vyskakovat, ale ta jejich ostuda je přeci jen o chlup před tou naší..

Reagovat
Free_player

to si nemyslím ...hodně týmů z PL včetně Spurs by nedostali od Bayernu 2x 5:1 - to je takovej nájeb, že na to neesixtuje ani žádný výrazivo

Reagovat
Lifted

Lijon - AS Říman asi nejhezčí druhá půle, co jsem za poslední dobu viděl.

Reagovat
Emmett Brown

Len škoda že druhý polčas bol na ihrisku len Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec se teď ty zápasy v Evropě nějak gólově rozjely

Reagovat
smazaný uživatel

to dělaj ty prachy právě, který všichni nenáviděj...kluby už nemají zapotřebí hrát 0:1 na prachy z LM a EL

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě...prachy

Reagovat
Xavi

Pěkně Celta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že má i na finále, pokud jim vše půjde.

Reagovat
Coutinho10

odveta bude ještě těžká díky tomu golu, co dostali

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, na co nám je, že hrajeme furt v plné palbě, když prohráváme klíčová utkání.

2:0 nebo 3:1 se doma dá uhrát, ale něco se do té doby musí změnit, ztrácíme dech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už mě nikdo neříká že v itálii se hraje beton,defenziva,catennacio a nevím co ještě.Ty doby jsou úplně v prdeli, jak v lize tak Evropě ty týmy jsou tak děravé v zadu až to bolí, tím čím Itaové vynikali je pryč, teď ty týmy jako Fiorentina,Neapol,AS hrají tak naivní hurá fotbal až je mě z toho zle.Dopředu to je dobré, ale směrem dozadu jsou italské týmy nejhorší z celé špičky.Jediná výjmka je Juventus, který si hraje pořád to svoje.Ostuda a měl by se někdo zamyslet.Stejně ani ten ofenzivní fotbal nepřitahuje fanoušky.Lidí chodí pořád málo na Serii A.Jsou to hovna o tom že lidi chtějí vidět show, lidi chtějí vidět vyhrávat svoje týmy.!

Reagovat
10

Juventus taky dostal minulou sezonu v dvojzápase s Bayernem 6 gólů, ztratil vedení 2:0 v poločase...

Reagovat
smazaný uživatel

výjimka + nikdo jinej než Bayern nebo Barca by vám to nedal

Reagovat
smazaný uživatel

a Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mato Kreator

mozno by nam dal goly ale cez Juventus Real nepostupuje v LM

Reagovat
Eldarion

Trošku naivne porovnávať Juve a Fio Neapol AS ktoré sú finančne a úrovňou úplne inde. Keď Juve stretne v ďalších kolách Bayern, City, Real, Atletico ktoré sú im seberovne a nedostanú veľa gólov tak okej ale minulý rok s Bayernom to teda obrana bohviečo neukázala

Reagovat
Pipo123

Talianske kluby nie su chudobne, minimalne Inter, AS, AC, Juve maju rozpocty na to aby mohli hrat lepsi futbal. On ma oravdu, ten pragmatizmus a takticka kvalita v Serii A neexistuje.

Reagovat
Pipo123

Teda u Juve existuje, tam to robia vyborne

Reagovat
smazaný uživatel

celé taliansko už je chudobné...jel jsem opravit loď a chorvati mi řekli 3000euro, v Itálii mi to udělali za 700, takže až takhle obrovská je současná krize v Itálii, vrací se zpátky do dob po druhé světové

Reagovat
DelPiero137

Ak to tak je, tak coskoro by mala prist kvalitna genaracia Talianov. Kluby by sa mali zamerat na vychovu ako kupovat bubakov.

Reagovat
smazaný uživatel

zas hrozně přeháníš.

nevim, kdes byl, ale hádám sever Itálie to nebyl, tam za prvný zas taková krize neni a za druhý tam rozhodně nejsou nízký ceny

a co se Chorvatska týče, to jsou největší Židi, co znám, to taky neni měřítko

Reagovat
Alberto Aquilani

a zas... pretože keď najlepšia defenzíva La Ligy dostane od toho "hurá" futbalu 4 góly, to je čo? Už som len čakal, kedy napíšeš, že Lyon má v lige konfrontácie, ktoré talianske tímy nemajú

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší defenziva La Ligy ? Real Madrid dostal dva goly...

Reagovat
Alberto Aquilani

samozrejme, pretože 19>26

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Pipo123

Ne lebo tá obrana dostane taký výprask raz za 10 rokov, talianske kluby to dostávajú každú sezónu a to musíš aj ty vidieť, Villareal je asi tak chudobný ako Fiorentina a nespravil nikdy toľko hanbi v europe ako Lazio, AS, Fiorentina či Inter za posledné roky, takže sa môžeme vyhovárať na čo chceme, ale Serie A zaostáva každým rokom viac a viac.

Reagovat
smazaný uživatel

tak bohaté roky na německý dluh skončily, ale podle mě tak prudce dolů zas nejde, spíš se pomalu stabilizuje a vyrovnává jako ta německá, už to není o dvou klubech jako v dobách, kdy pumpovalo AC Milán

Reagovat
Pipo123

Nebaví ma to proste už, každý rok to je tá istá rozprávka, Inter vyjebe Sparta a židia, Lazio vyjebe Sparta tak že sa na to bude spomínať 20 rokov, AS nevie poraziť Bate, potom dostáva každé 3 roky preventívne výprask 6:1, Fiorentina hraje ako na hojdačke, raz vyzerajú že by mohli vyhrať EL, aby potom predviedli kolaps ako proti Gladbachu. Verím že sa to raz zlepší, ale ako fanúšik Calcia mám nervy na posledné roky a výsledky.

Reagovat
10

Reagovat
10

hlavně jsem teda poslední roky fakt věřil, že to jde nahoru, ale teď se to zase celý obrátilo...naštěstí to je docela globální, jinak by to bylo vidět ještě víc

Reagovat
Pipo123

Jj tiež mám ten pocit, občas to vyzerá že Calcio urobí krok dopredu, aby následne spravilo dva kroky dozadu

Reagovat
Eldarion

Je to tak bohužiaľ a je to pekne napiču

Reagovat
smazaný uživatel

Juve už s City hrálo 2x výhra 2:1 hralo s Realem výhra 2:1 a remíz 1:1, s Atleticem 1:0 prohra a 0:0.s Bayernem 2x 2:2.nikdoaž na Bayern nám nedal víc jak 1 gol!

Reagovat
Eldarion

Síce fandím AC ale držím palce Juve v LM tento rok kto sa má furt pozerať na tých španielskych simulantov nechutných.

Reagovat
smazaný uživatel

já tedy nevím, mě to přišlo jako super fotbal na koukání, jen škoda, že AS od 60 minuty už nemohlo...Lyon vyhrál zaslouženě, ale měl i trochu štěstí...

Reagovat
smazaný uživatel

Furt se mluví o nějakém štěstí a neštěstí, tohle už není o tom..Prostě Italské týmy až na Juventus jsou v zadu katastrofální.Italové jako kdyby úplně upustili od toho v čem dominovali..a už nějakou dobou jdou úplně opačným směrem,než ten který jim přinášel úspěchy.Nevím až na Juventus, už se nedá hovořit i italských klubech že dominují v defenzivě..Je to bída.

Reagovat
Eldarion

Je to treba aj brať tak, že Taliansky futbal a hlavne ich ekonomika sú v kríze alebo tesne po nej. Do roku 2006 a Calciopoli mali pravdepodbne najlepšie tímy na svete, talianske finále 2003, AC 2005 a 2007 a nikto si neprial do losu dostať Juve, AC a Inter lebo ti šli vždy dalej. Jedine Juventus sa postavil na nohy a robí ako tak česť Talianom a AC Inter sa totálne prepadli a sú na smiech už niekolko rokov a to boli na úrovni Barcy, United, Realu ... Neverím, že Taliani a.k.a cigáni sa finančne zázračne postavia takže ak sa nepridá k Juve Inter a AC dotovaný čínou tak su Talianu furt v piči.

Reagovat
DelPiero137

Ekonomika je velky faktor ale este vacsi je vychova Talianov (ako to robia v Spanielsku alebo Nemecku). Netreba vyhadzovat miliony na zahranicne posily ale vratit sa na cestu Baggia, DelPiera, Tottiho, Pirla, Nestu, Cannavara atd. To je caste ktorou sa moze chudobnejsia krajina dostat spat na vrchol.

Reagovat
smazaný uživatel

stejné jako český hokej....nudná kombinace plná přihrávek bez pohybu nikoho nebavila, ale vyhrávalo nám to turnaje - žádná agrese,ale ťukec. A teď si český hokejisti nedaj dvě přihrávky po sobě,nahazují do předu, aby tam někdo bodyčkem to vyrval a už ani golmani nas nepodrží ....hrajeme Kanadu z roku 97 v době kdy Kanada hraje jak Barcelona (českým kombinačním stylem)

Reagovat
smazaný uživatel

José Mourinho: Katastrofálny trávnik, nebol to príliš zaujímavý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by ho už někdo zastřelil nebo přejel kamionem

Reagovat
niflheim

100. za letošní triumf MU v EL

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlí mi někdo, prosím, co by se všechno muselo stát, aby šel vítěz české ligy letos přímo do Ligy mistrů?

Reagovat
Horcmen
Reagovat
smazaný uživatel

Tento web není dostupný

Reagovat
Filipow

musel by postoupit přes předkolo

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, někde jsem četl, že českej mistr postoupí, pokud se vítězové LM i EL do Ligy Mistrů kvalifikují přeš svou soutěž. Nebo tak něco..

Reagovat
Shevchenko

Však ano.

Reagovat
smazaný uživatel

No, a kdyby například Man United vyhrál EL a v lize skončil 4., tj na místě zajišťující jen kvalifikaci do LM, tak se to počítá taky?

Reagovat
Shevchenko

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, díky, v tom případě je to docela utopie :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele