osmifinále - 1. zápasy
09.03.2017 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympiakos Pireus - Beşiktaş JK 1:1

V nevalné formě hrající Olympiakos, který vůbec poprvé po jednadvaceti letech prohrál v lize třikrát v řadě, se rozešel v osmifinálovém souboji Evropské ligy s o něco favorizovanějším Besiktasem smírně. Domácí nedokázali udržet těsné vedení, které mu zařídil Esteban Cambiasso, hosty totiž spasil Vincent Aboubakar.

Nebyl to zápas bohatý na šance, oběma celkům se směrem dopředu úplně dobře nedařilo. Domácí se každopádně poměrně slušně vypořádali s nedávným odvoláním trenéra Paula Benta a pod vedením Vasilise Vouzase, jenž ještě nedávno vedl v klubu pouze starší dorost, uhráli s dosud nejlépe hrajícím tureckým celkem alespoň nerozhodný výsledek.

Besiktas přicestoval do Pireu s bilancí pěti výher v řadě a právě nyní jeho solidní série skončila. Trenér Senol Günes výběrem sestavy opravdu nepřekvapil, vsadil na osvědčené rozestavení 4-2-3-1, obvyklý živelný fotbal však jeho tým nepředvedl. A jako by se spíše snažil vytvořit si co nejlepší pozici pro budoucí odvetu.

Jakousi první možnost otevřít gólový účet utkání měl po čtvrthodině hry Fortounis, jenže z přímého kopu nasměroval svůj pokus pouze do připravené zdi. Olympiakos, který se musel obejít bez svého nejlepšího střelce Sebá, byl o něco aktivnější i nadále. V 19. minutě se dostal k solidnímu zakončení Elyounoussi, ovšem jeho střela neměla potřebné parametry.

První branka na řadu přišla až devět minut před obrátkou. Ansarifard poslal z pravé strany přesný centr do šestnáctky, kde byl nikým nehlídaný argentinský veterán Cambiasso, a ten tvrdou hlavičkou propálil bezmocného brankáře Fabriho. Vyrovnat se snažil ještě ve druhé půli hned dvakrát Talisca, ale ani jednou netrefil prostor brány.

Po přestávce se hra Besiktase přece jenom o něco zlepšila. Už ve 49. minutě mohl skórovat Talisca, jenž se snažil gólmana Lealiho překonat hlavičkou, nicméně ten si s touto situací ještě poradil. O pár chvil později však již kapituloval, Aboubakar totiž potrestal nekoncentrovaného soupeře parádní střelou pravačkou ke vzdálenější tyčce.

Ani jeden z celků pak vlastně neměl takovou snahu, aby přetavil vítězství na svou stranu. Asi největší možnost, jak ještě změnit průběžné skóre, měli hosté v 58. minutě. Ricardo Quaresma si poradil v souboji jeden na jednoho, Leali ale zachoval pevné nervy. Míč každopádně skončil u nohou Babela, jehož střelu z brankové čáry vytěsnil pryč až bek Retsos.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

OP 0:0 BJK

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele