osmifinále - 1. zápasy
09.03.2017 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

APOEL Nikósie - RSC Anderlecht 0:1

Fotbalisté kyperského celku APOEL Nikósie nedokázali ani na popáté prolomit prokletí proti belgickým celkům v domácím prostředí a v úvodním utkání osmifinále EL podlehli favorizovanému Anderlechtu po výsledku 0:1. Hosté se tak výraznou měrou přiblížili k postupu do čtvrtfinále, jedinou branku zařídilo po necelé půl hodině hry rumunské reprezentační duo Alexandru Chipciu - Nicolae Stanciu.

Kyperský výběr tak poprvé v letošním ročníku na evropské scéně prohrál, v předchozích sedmi zápasech totiž hned šestkrát zvítězil a jen jednou remizoval. Utkání rozhodně nebylo z diváckého pohledu nijak atraktivní, RSC se zaměřilo na pozornou defenzívu a využilo ojedinělý protiútok. Klíčový moment se zrodil ve 29. minutě, kdy počtvrté v tomto ročníku EL skóroval třiadvacetiletý záložník Stanciu.

Ten využil hezké kombinace před pokutovým územím, přihrávky na pravou stranu a následné zpětné nahrávky od kolegy Chipcia, střelou ze čtrnácti metrů usměrnil míč přesně k levé tyči mimo dosah brankáře Watermana. Od tohoto momentu se domácí snažili více útočit, jenže na skvěle organizovanou defenzívu soupeře nemohli najít recept. K vytoužené brance jim nepomohlo ani skvělé publikum, které své hráče bouřlivě povzbuzovalo po celý zápas.

APOEL měl nejblíže k vyrovnání v samém závěru, konkrétně v 88. minutě. O nádhernou trefu se mohl postarat Vander. Ten si z dobrých čtyřiceti metrů všiml lehce vyběhnutého gólmana Rubéna a poslal do pokutového území střílený centr. Balón se k překvapení všech snesl na břevno, belgický výběr měl při tomto momentu obrovskou porci štěstí. Nicméně z následného protiútoku se mohl dostat do dvoubrankového vedení.

V samostatném úniku se ocitl ghanský útočník Acheampong, jenž přišel na hřiště teprve v 81. minutě, ale ve stoprocentní možnosti na vyběhnutého Watermana nevyzrál. APOEL hrál v nastaveném čase na velké riziko a jeho obrana prakticky neexistovala, avšak výsledek se již nezměnil. Odveta je na programu za týden, a pokud by Anderlecht vypadl, tak by se vzhledem k tomuto střetnutí jednalo vskutku o obrovskou senzaci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
KingMaster13

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

APOEL 1:2 RSC

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy zaskočili favority, ale myslím že tentokrát k tomu nedojde........ Anderlecht o dva góly.

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Tak Anderlecht letos vyřadil Spartu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele