osmifinále - 1. zápasy
09.03.2017 21:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta ve vypjatém závěru porazila Krasnodar

Celta Vigo doma dlouho s Krasnodarem remizovala, což až v samotném závěru odmítl Claudio Beauvue, který rozhodl. Krasnodar nehrál špatně a může jej před odvetou navíc těšit vstřelená branka na půdě soupeře, o kterou se postaral Victor Claesson.

Na stadionu Balaídos začal souboj dvou týmů, jejichž působení v tak daleké fázi Evropské ligy asi čekal málokdo. Domácí Celta vsadila na poměrně živelný útok, jehož součástí byli Aspas, Guidetti a Sisto, které podporovali Díaz, Radoja a Wass. Krasnodar útočil pomocí trojice Podberežkin, Wánderson a Claesson, mezi tři tyče se dostal Kricjuk.

První desetiminutovka, řekněme poznávací, byla zakončena slibnou akcí domácích. Wassův centr přistál přesně na Cabralově hlavě a jeho zakončení musel brankář Kricjuk pohotově chytat na brankové čáře. Do útočení se pustil rovněž rychlík Sisto, který obešel před vápnem dva protihráče a centroval na druhou stranu vápna. Nakonec se tečovaný míč dostal do jeho středu, kam si naběhl John Guidetti. Jeho hlavička však mířila jen do rukavic brankáře Kricjuka.

Celta byla jednoznačně aktivnější, sehranější a Krasnodar se spíše hledal. Z dálky pálil Wass, po něm zkoušel štěstí také Radoja. Zajímavou standardní situaci domácí zahrávali po ruce Granqvista, který se dopustil překročení pravidel těsně před vápnem. Jenže střelec Iago Aspas pálil jen do dobře postavené zdi. Castro s Guidettim se ještě ke konci první půle snažili změnit bezbrankový stav, ale jejich střely nestačily.

Do druhé půle vstoupili domácí hráči mnohem lépe a jejich aktivita brzy slavila úspěch. Celta zahrávala standardní situaci a ačkoli kopal Daniel Wass z poměrně velké vzdálenosti, krásná rána změnila směr a brankář Kricjuk se natahoval dost pozdě. Wassův projektil zamířil přesně k tyči a Celta vedla o gól.

Radost domácího publika ale netrvala moc dlouho, protože o pouhých pět minut bylo srovnáno. Po narážečce s Wándersonem se mezi dva obránce dostal rychlík Victor Claesson a pak už mu zbývalo jen prostřelit brankáře Sergia Álvareze. Což se mu povedlo a Krasnodar vytěžil z minima maximum.

Hosté mohli odjíždět s mnohem lepším výsledkem, protože o chvíli později se dostal za obranu nepohlídaný Ramírez, jenže z velkého úhlu brankáře Álvareze nepřekonal. Z několika následujících střídání na obou stranách se hodně povedlo to domácí, když patnáct minut před koncem vystřídal Claudio Beauvue unaveného Johna Guidettiho.

Obránce Hugo Mallo totiž v 90. minutě našel parádním centrem právě střídajícího Beauvueho, který byl u balonu dřív a přesnou hlavičkou jej poslal za bezmocného brankáře Stanislava Kricjuka - 2:1 pro domácí Celtu a odveta bude ještě hodně zajímavá.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Messiáš

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (2x Aspas)

Reagovat
hradec

CV 2:0 FKK

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Lorcan

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele