Evropská liga - souhrn prvních zápasů osmifinále

11.03.2010, 21:03, aktualizováno 11.03.2010, 23:12
Komentáře a souhrny
V prvních osmifinálových zápasech Evropské ligy se nezrodilo žádné větší překvapení. Bezbrankovou remízu uhrál s Atléticem Madrid Sporting, který dohrával dokonce o devíti. Remíza se zrodila také v zápase Kazaně s Wolfsburgem. Lille díky pozdní brance Hazarda porazilo 1:0 Liverpool a David Jarolím svou brankou přispěl k výhře Hamburku 3:1 nad Anderlechtem.

V druhé várce zápasů jsme se dočkali očekávaného vítěze v Turíně, kde Juventus porazil 3:1 Fulham. Standard Lutych zaskočil Panathinaikos, když ho na jeho vlastním hřišti porazil rovněž 3:1. Marseille veze z Lisabonu bod za remízu 1:1 s Benficou a Werder uválčil stejnou remízu ve Valencii, která dohrávala zápas o desíti.

SL Benfica - Olympique Marseille 1:1

11.03.2010 21:05

Góly: 77. Maximiliano Pereira - 90. Hatem Ben Arfa

Marseille dokázala v krásném zápase vyrovnat až v poslední minutě. Gól Ben Arfy tak dává Francouzům velice solidní šance do odvetného utkání. První branku domácích vstřelil Maxi Pereira.

Již po pěti minutách se do šance prokličkoval domácí David Luiz. Po narážečce s Aimarem následovala pohotová střela, Mandanda tentokrát vzájemný souboj vyhrál. O pár minut později se Aimar zapojil do další zajímavě se rozvíjející akce. Pěkně přihrál Saviolovi, toho na rohu pokutového území srazil Diawara. K nelibosti domácích fanoušků ale píšťalka nezazněla.

První šance Marseille přišla okolo 16. minuty. Pěkný centr našel zcela osamoceného Lucha Gonzáleze na penaltovém ťuflíku. Nicméně záložník hostů nedokázal míč umístit přesně a míč skončil vedle branky. Poté se ale činili opět domácí. Dvě nebezpečné hlavičky dokázal zlikvidovat Mandanda. A přestože Benfica častěji mířila mezi tři tyče, vážnější příležitosti si vytvářeli hosté. Opět u toho byl Lucho - ten skvěle vyslal do úniku Brandaa. Brazilský kanonýr ale zklamal, brankář domácích se mu vrhl pod nohy a míč mu uloupil.

Portugalci odpověděli téměř okamžitě, Cardozo ale z dobré pozice nastřelil pouze vnější síťku. Po půlhodině hry se představil také Angel Di Maria - z dobrých třiceti metrů poslal na Mandandu pořádnou dělovku. A brankář OM byl určitě rád, když nemusel zasahovat. Míč skončil těsně mimo jeho klece. A další šanci Benficy spálil Cardozo. Luisao hezkou přihrávkou oslovil Di Mariu. Mladý Argentinec vyslal do pokutového území neobyčejně přesný centr - ale jeho spoluhráč zklamal. Cardozo z vynikající pozice minul.

Pět minut před koncem domácí snad již viděli míč za zády Mandandy. Aimar se po hezké akci řítil sám na brankáře - nicméně střela se mu nepodařila a míč lehce ukořistil Mandanda. O tři minuty později mířil hlavou těsně mimo Cardozo. Poslední minuta a poslední šance - Lucho ji ale opět nevyužil. Z parádní pozice ani tentokrát mezi tři tyče míč nevměstnal. Krásou nabitý první poločas tak skončil možná až neuvěřitelně - 0:0.

Druhý poločas začal stejně pěkně jako první. Přesto ani Ramires za Benficu, ani Niang za Marseille přesně nemířil. Marseille přesto byla v úvodu druhé půle lepším týmem. To dokázal v 55. minutě například Cheyrou, když si dokázal dobrou hrou jak vytvořit prostor, tak dokonce zakončit. Julio Cesar jeho pokus lapil. Brankář Benficy se ukázal ale hlavně v 63. minutě, kdy svůj tým zachránil od inkasování. Brandao skvěle našel Nianga - ten zblízka hlavičkoval. Možná i k jeho překvapení ale míč neskončil v síti, úžasný zákrok ukázal právě Julio Cesar.

Jak se ale blížil konec zápasu, začali domácí hostům tropit starosti. Problémy jim dělal hlavně Maxi Pereira s Di Mariou, také rychlé nohy Ramirese. V 71. minutě se již Di Maria snad radoval z branky, nakonec ale Mandanda míč dokázal zachytit před brankovou čarou. A v 75. minutě přišla v Benfice obrovská vlna nadšení. Po přetaženém centru Di Marii se míč se štěstím a s několika zvláštními odrazy objevil až v pokutovém území Olympiquu - a zde se nejlépe zorientoval Maxi Pereira - 1:0.

Hosté se dali do bezhlavého útočení, zapomínali ale přitom na zadní vrátka. V nebezpečných protiútocích se objevili Saviola a Carlos Martins, ani jeden z nich ale nebyl úspěšný. V 85. minutě mohl Mandanda děkovat snad pouze fotbalovému Bohu. Po Ramiresově střele mohl totiž pouze doufat - a nakonec se mu alespoň to vyplatilo. Míč se na poslední chvíli vznesl nad branku a pouze lízl břevno.

Nakonec se ale dočkala Marseille vyrovnání. Veliký nápor Francouzů se vyplatil a zúročil až v poslední minutě, když se prosadil Ben Arfa. Ten po přesném centru nedal svou hlavičkou Julio Cesarovi šanci. Ten tak mohl doplachtit pouze smutně na zem.

Více informací k zápasu

Panathinaikos FC - Standard Lutych 1:3

11.03.2010 21:05

Góly: 48. Loukas Vyntra - 8. Axel Witsel, 16. Milan Jovanović, 74. Igor De Camargo

Velké překvapení je na světě. Fotbalisté Lutychu nejprve famózní otočkou vyřadili Salcburk a nyní už jsou jednou nohou ve čtvrtfinále. Na hřišti Panathinaikosu zvítězili 3:1.

Trenér domácích se pokoušel před zápasem trochu zamíchat se sestavou a to se mu hrubě vymstilo. Pouze na lavičku náhradníků usedli Katsouranis a Salpingidis. Brankář Tzorvas navíc onemocněl a ani on tedy nebyl k dispozici. Domácí ovšem začali zostra. Přímý kop Cissého s velkou námahou vyrazil brankář Bolat mimo tři tyče. Hosté naopak udeřili hned z první vážnější akce. Centr Mbokaniho z levé strany usměrnil hlavou za Galinovicova záda Alex Witsel.

Atéňanům se sice nedala upřít bojovnost, ani Vyntrova střela se ale gólovému efektu ani zdaleka nepřiblížila. Jenže to byl právě Lutych, který zanedlouho udeřil podruhé .Defourovu přihrávku převzal Jovanovic a podruhé prostřelil domácího gólmana. Právě Defour byl ovšem vinou zranění záhy vystřídán, nahradil ho Gonzalez. Střeleckou štěstěnu poté pokoušel opět Cissé, i tentokrát byl Bolat na místě.

Druhý poločas začal domácím náporem. Leto i Rukavina ovšem vyhořeli na výtečném Bolatovi. V průběhu úvodních deseti minut se navíc na hřiště podívalo i duo Salpingidis - Karagounis. Právě pro Karagounisově centru se hlavičkou prosadil Vyntra a snížil na 1:2. Pouze bez odezvy pak nechal rozhodčí Thomson penaltový zákrok Sarriegiho na pronikajícího Jovanovice. Lutychu to ale příliš vadit nemuselo. Jeden z rychlých protiútoků založil Jovanovic, posunul míč na Camarga a ten neminul. V samotném závěru ještě stihl Cissé orazítkovat břevno, Brazilec ve službách Panathinaikosu Simao poté po druhé žluté kartě putoval předčasně do sprch.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Fulham FC 3:1

11.03.2010 21:05

Góly: 9. Nicola Legrottaglie, 25. Jonathan Zebina, 45. David Trézéguet - 36. Dickson Etuhu

Juventus nejspíš rozhodl o postupujícím předem. Na svém stadionu smetl odporující Fulham jasně 3:1, když se trefil Legrottaglie, Zebina a v nastavení první půle ještě Trezeguet. Za hosty se radoval pouze Etuhu, Angličané tak budou mít na vlastním stadionu ještě plné ruce a kopačky práce.

Ani jeden z týmů se v úvodních minutách do útoku příliš nehrnul. Po několika nepovedených pokusech přišlo první vážnější ohrožení branky v osmé minutě, kdy pálil David Trézéguet. Nicméně Mark Schwarzer byl připraven. První branka pak přišla velice záhy. V 8. minutě zahrával Diego rohový kop - nejvýše si naskočil Legrottaglie a zblízka překonal brankáře hostů hlavou - 1:0.

První střela Fulhamu, která by stála za zmínku, se časuje zhruba do 18. minuty. To se Antonio Candreva zpoza pokutového území napřáhl pořádně - moc platné mu to ale nebylo, míč skončil vedle branky. Z podobné pozice se pokoušel také domácí Trezeguet, ale opět se mezi tři tyče netrefil. Nemusel se ale chytat za hlavu, již o minutu později, ve 25. minutě, totiž jeho Juventus navýšil vedení již na 2:0. Krásnou brankou se prezentoval Jonathan Zebina, který z dobrých třiceti metrů našel přesně levý horní růžek Schwarzovy branky - 2:0.

Následovaly dvě nepřesné rány. Autorem první byl Marchisio, té druhé hostující Davies. Angličanům se ale nakonec podařilo z ojedinělé šance skórovat. Šťastným střelcem se stal Dickson Etuhu, který zpoza pokutového území napálil míč - a ten zapadl přesně k pravé tyčce - 2:1.

A Manniger měl práci i nadále. Brede Hangeland nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu. O pár minut později se zase snažil Zamora, Fulham se snažil o vyrovnání s daleko lepším herním projevem. Po Gerově pokusu se ale připomněli i domácí. Z osmnácti metrů napřáhl Fabio Grosso - a Mark Schwarzer vytáhl brilantní zákrok. O pár minut později byl ale již bezmocný. Diegův centr od rohového praporku se stočil až k Trezeguetovi - ten nejprve napálil pouze tyč, nicméně z dorážky se již nemýlil. V nastaveném čase první půle tak přidal třetí branku Staré dámy - 3:1.

Trvalo to pár sekund, než hosté poprvé vystřelili v druhé půli. Antonio Candreva ale ani tentokrát přesně nemířil. Až v 55. minutě přišlo jakés takés další vzrušení v ochozech italského stadionu. Po rohovém kopu Legrottaglie hlavičkoval nad. O dvě minuty později doplatil hostující Aaron Hughes na připravenost brankáře Mannigera. Daleko lépe si z pohledu Angličanů vedl Zoltán Gera. Ten si skvěle naskočil na přesný centr Zamory, jeho hlavička ale o pár desítek centimetrů minula branku. Z podobné pozice minul stejný hráč i o pár minut později.

Další šance přišla až v 73. minutě. Iaquinta se odhodlal ke střele - raději měl ale zvolit jiné řešení, míč by se nevešel do brány ani kdyby byla dvakrát tak veliká. Na další šanci jsme si museli počkat až do 89. minuty. Diego svou střelou ale snad pouze pošimral rukavice Schwarzera. Ke konci zápasu se ještě pokoušel navýšit vedení Iaquinta, za Fulham pálil Dempsey. Nicméně ani jeden se již neprosadil, Juventus tak bude do Anglie putovat se solidním náskokem.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Werder Brémy 1:1

11.03.2010 21:05

Góly: 57. Juan Mata - 25. Torsten Frings (pen.)

Nádherné utkání s nekorunovaným králem Timem Wiesem viděla španělská Mestalla. Tamní Valencie hrála o deseti, byla lepším týmem, prohrávala po penaltě Fringse. Dokázala se vrátit do zápasu po brance Maty. A další branky byly velice blízko, nicméně brankář Werderu ukázal neobyčejný výkon a do Německa se pojede s nerozhodným výsledkem.

Oba týmy v prvních minutách působily spíše nervózně. Valencie o sobě dala znát především svými technickými finesami ve středu hřiště. Již ve čtvrté minutě ale přišla obrovská šance hostů. Claudio Pizzaro nádhernou přihrávkou uvolnil Mesuta Özila. Ten se objevil pár metrů před brankou prakticky sám. Ale mladý záložník zakončení nezvládl a poslal míč nad branku.

Z dvaceti metrů se poté o překvapivou branku pokoušel Hunt, nicméně nemířil přesně. Werder byl aktivnější i v následujících minutách, přesto se o branku pokoušel Juan Manuel Mata. Pro Toma Wieseho to ale žádné nebezpečí nepředstavovalo. V 19. minutě pak přišla první gólová šance pro domácí. David Villa si to namířil přesně mezi obránci Werderu - až v posledním možném okamžiku se stihl vrátit Naldo, který španělskému záložníkovi míč ukopl z kopaček.

Němci se mohli radovat i dál, o to víc ve 23. minutě, když rozhodčí nařídil pokutový kop. Rozhodčí Atkinson nejdříve nařídil přímý kop, k překvapení všech pak ukázal na penaltový puntík. Dokonce i hostující Pizzaro mu přišel oznámit, že o penaltu se nejednalo. Nicméně Werder měl výhodu pokutového kopu, kterou dokázal s přehledem proměnit Thorsten Frings - 0:1.

Domácí se poté jali útočení ještě více. Po chybě v rozehrávce se u míče zjevil Ever Banega, ale z nadějné pozice přestřelil. Ve 28. minutě posunul Mata míč na Villu, hráči si balon ještě několikrát vyměnili, než se k nelibosti domácích fanoušků vznesl nad branku. Tlak domácích ale narůstal, Valencie teď byla na hřišti jasným králem a diktátorem. Nebezpečně pálil Mata, po něm Banega, následovala tvrdá rána aktivního Maty.

K ojedinělému útoku Werderu se mohl přihlásil Marin. Svýma rychlýma nohama dělal obráncům Valencie velké problémy, až jim unikl nadobro. Domácí ale zachránil brankář Cesar Sanchez, který dokázal osamocenému útočníkovi míč sebrat. A Marin řádil dál. Dokázal zachytit špatnou rozehrávku soupeře - a opět si to pádil na Sancheze. Ten ale v tomto mini-souboji slavil výhru i nyní. Míč skvěle vytáhl na roh. Ten zahrál Özil velice nebezpečně, ani Mertesacker, ani Naldo ale na míč nedosáhl. Touto pěknou šancí skončil neuvěřitelně krásný první poločas plný šancí, skóre bylo přesto pouze 0:1.

Domácí se snažili dirigovat tempo i ve druhé půli, vidět byl opět hlavně Ever Banega. Jeho úvodní pokus ale bez problémů kryl Wiese. A přestože Španělé zatlačili svého soupeře téměř až ke svému pokutovému území, mohli to být opět oni, kteří se téměř radovali z druhé branky. Özil vrátil míč Pizzarovi, ten se napřáhl - a mohl pouze sledovat, jak se míč od brankáře otírá o tyč a mizí za brankou.

V 50. minutě ale pořádně zahrozila i Valencie. Mata hezky našel Pabla Hernandeze - ten udělal všechno dobře, až na poslední a nejdůležitější bod - zakončení. Míč skončil nad. A o pět minut později zmlkla Mestalla ještě víc. Marin si ocitl na zemi a Banega vidí červenou kartu - domácí budou dohrávat v deseti.

Přesto se CF dočkalo odměny za svou neutuchající snahu. V 57. minutě stál Mata na konci krásné akce - a konečně se mohl radovat z branky. Valencia vyrovnala na 1:1. O dvě minuty později se obranou hostů probil David Villa, Werder zachránil pouze jitý gólman Wiese. Nejaktivnějším mužem byl ale asi stále Mata - ten po hodině hry pořádně vyděsil netrpělivé fandy německého celku. Nakonec jeho rána skončila v ochozech...

Další vynikající možnost neproměnil Villa. Již poněkolikáté byl hráč Valencie sám před brankáře Wiesem, ten ale odolával. A odolal i proti střele tohoto kanonýra. A přestože domácí hráli pouze v deseti dokázali svého soupeře jasně přehrávat.

Nebezpečně pálil Özil. Jasným hrdinou hostů bude ale brankář Wiese. Ten si poradil s úžasným pokusem Navarra opravdu neuvěřitelným zákrokem - a držel tak naděje svého týmu. Sedm minut před koncem zápasu se připomněli také hráči z pole Werderu - Borowski svou dobrou šanci ale nevyužil.

Nebezpečně pak pálil Villa, poslední slovo měli ale Němci. Těm se konečně podařil protiútok, na jehož konci stál Pizzaro. Nicméně nabídnutou šancí pohrdl. Stejně jako následně Borowski, který zakončoval v efektní poloze. Nicméně nepříliš efektivní. Zápas tak skončil nerozhodně 1:1 a o postup se bude ještě pořádně bojovat.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - RSC Anderlecht 3:1

11.03.2010 19:00

Góly: 23. Joris Mathijsen, 40. Ruud van Nistelrooy, 76. David Jarolím - 45+1. Jonathan Legear

Hamburg v domácí aréně potvrdil roli favorita a v průměrném utkání vyprovodil Anderlecht výsledkem 3:1. Severoněmecký tým nemusel na kýženou branku čekat nikterak dlouho, po většinu zápasu byl lepším týmem a do odvety si vypracoval dobrou výchozí pozici, ačkoliv ani Belgičané nemusí házet flintu do žita...

Aktuálně čtvrtý celek bundesligy začal lépe a aktivitou hýřil především van Nistelrooy, který v novém dresu nastoupil vůbec poprvé od začátku. Nizozemský kanonýr si brzy žádal pokutový kop po pádu v pokutovém území, sudí Duhamel však rozhodl ve prospěch hostí. Ti se drželi hodně vzadu a spoléhali na brejky, jeden takový zakončil střelou vedle mladík Lukaku. Ve 23. minutě ale už přišla domácí branka, když pokus Aoga z druhé vlny srazil Juhasz nešťastně před zcela volného Mathijsena, který se zakončením již neměl problém - 1:0.

Úvodní úspěch ale hře HSV moc neprospěl, bruselská obrana jeho hráče nepouštěla do šancí a až ke konci poločasu začalo být na hostující polovině hřiště zase rušno. V 35. minutě Petrić ještě těsně minul, pět minut nato ale našel Elia v pokutovém území van Nistelrooye, který z úhlu a s pomocí tyče dostal míč do sítě - 2:0. Jenže když už se domácí hráči viděli v kabinách, přišel pro ně šok - v první minutě nastavení zahrál skvělým způsobem přímý kop Legear a už to bylo pouze 2:1.

Do druhé půli vlétla domácí družina jako vítr a brzy mohla znovu vést o dvě branky, Jarolím byl ale na poslední chvíli zblokován a branka van Nistelrooye nemohla být uznána kvůli zjevnému ofsajdu. Poté oba soupeři chvíli vyčkávali a až kolem sedmdesáté minuty byly k vidění další šance - na jedné straně vychytal Petriće Proto, zatímco za Anderlecht neuspěl ve své šanci Biglia.

Skóre se tak měnilo až v 76. minutě a radovalo se HSV. Hostující bek Gillet odvrátil centr jen ke kopačkám Jarolíma, který se dlouho nerozpakoval a z osmnácti metrů uklidil míč k levé tyči - 3:1. Dvougólové manko bruselskému celku moc nevonělo, a tak v závěru přišel hostující tlak. V rozmezí 85. a 86. minuty měl hned dvě šance Legear, jenže na Rosta si nepřišel ani v jednom případě a hosté mohli být ještě rádi, když na druhé straně nedotáhl nedotáhl velenadějný brejk Jansen. Takto má Anderlecht v domácí odvětě ještě naději na postup mezi nejlepších osm.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - VfL Wolfsburg 1:1

11.03.2010 19:00

Góly: 29. Christian Noboa - 67. Zvjezdan Misimović

Na nepříliš kvalitním trávníku se podařilo Wolfsburgu vybojovat cennou remízu. Přestože prakticky po celou dobu zápasu prohrávali po brance Noboy, dokázali se ve druhém poločase rozehrát - hrdinou byl především Zvjezdan Misimović, který vyrovnal a navíc měl na svých kopačkách dokonce i vítěznou branku.

V Rusku se hrálo na nepříliš udržovaném trávníku. Ten vyhovoval více asi domácímu mužstvu, nicméně ani jeden z týmů se v prvních minutách nemohl dostat do žádné vážnější šance, natož nějakého zakončení. Přesto se hosté dokázali protlačit do první šance, v desáté minutě nebezpečně zakončoval Džeko. Nicméně brankář Ryžikov dokázal zakročit a míč vyrazil na roh.

O pět minut později spálil velikou šanci Rubinu obránce Orechov, když z velice nadějné pozice nastřelil pouze brankáře Hitze. Na další šanci si ale ruští příznivci museli počkat dalších deset útrpných minut. Poté se k zakončení z osmnácti metrů odhodlal Kasajev - nicméně balon se vznesl nad branku VfL. V ještě lepší pozici se poté objevil Martins - z jedenácti metrů ale mířil snad pouze do diváků.

O pár minut později se ale ruští příznivci mohli poprvé vážně zaradovat. Kazaň se ujala vedení - ve 30. minutě se trefil Noboa. Záložník si naběhl Kabzeho centr a z veliké blízkosti se prosadil hlavou - 1:0. Přestože hosté protestovali pro ofsajd, rozhodčí branku správně uznal.

A hned o minutu později se do další skvělé příležitosti dostal Bucharov. Tentokrát se ale zaskvěl brankář Hitz, jenž dokázal míč vyrazit; nedovolil tak soupeři vstřelit druhý gól v rychlém časovém sledu. Vlci se pokoušeli srovnat s rozjetým soupeřem tempo, nicméně domácí byli v daleko lepší pohodě. Šanci Wolfsburgu, konkrétně Gentera, zneškodnil brankář Ryžikov, jenž míč vyrazil nad branku. Konec poločasu ještě ozdobily dvě pěkné rány. Nejdříve domácí Karadeniz z pár metrů branku minul, poté se zastřelil také Genter.

Krátce po přestávce si Rusové vytvořili další příležitost. Z dobré pozice ale branku netrefil Kabze. O minutu později ale mohlo být vyrovnáno. Misimović nejprve nastřelil pouze brankáře Ryžikova, jeho následná dorážka se pak od tyčky odrazila mimo. Nicméně Kazaň byla lepším týmem, nejspíše jí vyhovoval také nepříliš upravovaný trávník. Z jedenácti metrů mířil Bucharov nad branku. A ruský kanonýr řádil i nadále, v další minutě pořádně protáhl Hitze. Ten si s jeho střelou se štěstím poradil.

Na druhé straně se zase připomněl Džeko. Jeho rána zpoza pokutového území nadělala Ryžikovovi veliké problémy, míč vyrazil nohou pouze se štěstím. A nakonec se Vlci přeci jen dočkali. V 67. minutě se prosadil Zvjezdan Misimović. Po pěkné zpětné přihrávce se ocitl sám zhruba patnáct metrů před brankou a parádní ranou provětral pavoučky v horním vinglu. Krásný gól znamenal vyrovnání na 1:1.

A hosté byli dokonce velice blízko druhé branky. Misimović svou další povedenou střelou ale trefil pouze břevno, dobíhající Martins zase zblízka hlavičkoval mimo. Do konce zápasu si ale zaskočení domácí, ani rozjíždějící se hosté žádnou další příležitost vytvořit nedokázali. Zápas tak skončil nerozhodně 1:1 a boj o čtvrtfinále bude ještě zajímavý.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Sporting CP 0:0

11.03.2010 19:00

Góly: -

Atlético Madrid promeškalo neobyčejnou možnost rozhodnout o postupu do čtvrtfinále Evropské ligy s velikým předstihem. Španělé měli dlouho výhodu jednoho muže, když byl vyloučen Grimi. V posledních minutách šel Sporting Lisabon dokonce do devíti. Ale Atlético svou přesilu využít nedokázalo, a odveta tak bude ještě zajímavá.

Již po půl hodině a druhé žluté kartě šel do sprch předčasně Grimi. V 89. minutě zase Tonel nepěkně postrčil Agüera, když neměl v držení balon a červenou viděl přímo. A přestože domácí drželi míč na svých kopačkách snad dvakrát častěji než jejich soupeř, nepodařilo se jim výhodu dvou mužů zužitkovat.

Nakonec to ale byli hosté, kteří měli snad největší šanci z celého zápasu. Pár minut před prvním vyloučením se do dobré palebné pozice dostal Liédson. A svou pověst kanonýra naplnil i tentokrát, i když ne plně. Z pětadvaceti metrů nastřelil břevno De Geovy branky. Sporting přijížděl do španělské metropole s velice dobrou náladou - měl tři přesvědčivá vítězství v příručním ruksaku - Everton (3-0), Porto (3-0), Belenenses (4-0).

Nicméně ani domácí na tom se sebevědomím nebyli špatně. Vždyť v posledním ligovém kole se jim podařilo skvěle překvapit Valencii, když na svém hřišti zvítězili jasně 4:1. V předchozí fázi Evropské ligy se jim navíc podařilo vyřadit turecký gigant z Galatasaraye.

Mezi oběma pyrenejskými celky bylo v prvních minutách těžké hledat lepší tým. Ani jeden se nedostal do žádné vážnější pozice, až ve 24. minutě se zjevil skvělý Sergio Agüero. Po neuvěřitelném běhu přes několik bránících hráčů se dostal ke střele - která se točila tak, až se vytočila z branky. Krátce poté následovala zmiňovaná skvělá střela Liédsona. Portugalský kanonýr si v nedávném ligovém utkání připsal hned čtyři branky, nyní mu další branku nedovolilo pouze břevno.

Sportingu ale jistě ublížilo vcelku brzké vyloučení Grimiho. Ten uviděl druhou žlutou kartu poté, co zastavil nedovoleným zákrokem Josého Antonia Reyese v plném běhu. Ale domácí fanoušci museli být zklamaní, Atlético si totiž nevytvořilo snad jedinou vážnější šanci, kterou by ohrozilo brankáře Ruie Patricia.

Největší hrozbou zůstával aktivní Agüero, nicméně jeho pokus dokázal gólman soupeře zlikvidovat. Do nebezpečného zakončení se dostal i český obránce Tomáš Ujfaluši, který po standardní situaci hlavičkoval po začátku druhé půle jen těsně mimo.

A madridští museli vědět, že dnes to rozhodně není jejich noc. Když byl vyloučen i druhý hráč a oni stále ne a ne si vytvořit pořádnou šanci, musel zápas skončit bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Liverpool FC 1:0

11.03.2010 19:00

Góly: 84. Eden Hazard

Liverpool nezvládl další utkání. Po ligové prohře s Wiganem přišla další těsná prohra, tentokrát ale v evropských pohárech. Reds podlehli ve Francii Lille 0:1, když doplatili na svou přílišnou agresivitu. Jedinou branku, o to ale krásnější, vstřelil pět minut před koncem Hazard.

Lille se pustilo hned zkraje zápasu do útočení. Někteří diváci si snad ještě ani nestihli najít svou sedačku, když Yohan Cabaye v první minutě donutil Reinu k prvnímu zákroku. Bohužel to bylo na dlouhou dobu všechno, následujících dvacet minut se hrálo především ve znamení nepříliš přesně zahrávaných přímých kopů a další ohrožení jedné z branek přišlo až okolo poloviny první půle.

Po faulu Torrese na pronikajícího Balmonta dostali domácí další výhodu standardní situace. S kopem Obraniaka ale neměl Reina příliš potíží. První světlejší moment dosud odmlčeného Liverpoolu přišel až ve 26. minutě. Pokus Ryana Babela ale bez větších problémů lapil Landreau. Ve mnohem lepší pozici se ale objevil šutér Lille - Pierre-Alain Frau. Ten z blízka ale pouze o pár centimetrů minul břevno. Na podobnou smůlu mohl o pár okamžiků později bědovat i Steven Gerrard, jenž zamířil prakticky do stejných míst jako Frau.

Gerrard se k míči postavil i podruhé. Ve 40. minutě zahrával přímý kop, nicméně na Landreaua v brance Lille si nepřišel. Zkušený brankář se nenechal jedovatou ránou rozhodit. Brankář OSC se zaskvěl i o pár okamžiků později, kdy s přehledem zlikvidoval ránu Torrese. Konec poločasu se ale nesl spíše ve znaku domácích. Nebezpečně pálil Hazard, ze standardní situace zase střílel Cabaye. Nicméně do šaten se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Start druhé půle byl daleko pomalejší než té první. Po několika standardních situacích (po šedesáti minutách měl na svém kontě Liverpool již 14 faulů) se ke střele v 60. minutě dostal jako první aktivní Babel. Nicméně Landreau pokračoval v jistém výkonu. O pět minut později se ke střele opět dostal snaživý Cabaye, nicméně Reina jeho pokus vytáhl na roh. Z toho již domácí nic nevytěžili.

Dvacet minut před koncem zápasu se zjevil před pokutovým územím opět Cabaye, nicméně přestože nebyl pořádně bráněn, nedokázal míč vměstnat mezi tři tyče. Přesto byl mladý záložník nakonec vystřídán, na hřišti ho nahradil Dumont - a ten se dal svým předchůdcem nejspíš inspirovat. Po pár minutách na hřišti již provětral rukavice Reiny.

A domácí se nakonec dočkali. Liverpool byl potrestán za své neustávající fauly - domácí z jednoho přímého kopu udeřili. V 85. minutě se k míči postavil Eden Hazard a z pořádné dálky vymetl přesně horní růžek soupeřovy branky. Reina byl tentokrát bez šance - 1:0. A domácí byli v pořádné ráži. Střídající Aubameyang natrefil o pár sekund později tyčku!

A kromě několika náhodných střel z kopaček liverpoolských se již nic nestalo. Anglický klub tak nemá před odvetou tu nejlepší výchozí pozici.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (243)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teraz..Go Fulham!

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
Pipo123

tak to ma poser na holé záda, trafil som Lille ale utiekol mi Madrid vs Sporting, mal som tip že padne viac ako dva goly kua 10 eček v pič...

Reagovat
Slejdy

zklidni jardo

Reagovat
smazaný uživatel

Lille alší hřebíček do Benitezovi rakve

Reagovat
smazaný uživatel

*další

Reagovat
smazaný uživatel

LOSC

Reagovat
smazaný uživatel

looserpool

Reagovat
smazaný uživatel

loser

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jarolím dal gól no to mě poser!!

Reagovat
Slejdy

atletico co chcou jeste ?

Reagovat
smazaný uživatel

Misimovič nádherný gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alberto Aquilani

To nevadí , že Liverpool prehral , ale ukázali charakter voe .

Reagovat
Pipo123

charakter tak neznáme slovo pre Beniteza a Lucasa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Pěkně Lille, jen hrabejte bodíky a utrácejte síly do ligovýho finiše

Reagovat
HSV1887

Dobře HSV. Škoda toho inkasovanýho gólu.. ale byl parádní. 3:1 je dobrej výsledek, ale v odvetě to ještě bude fuška.

Reagovat
papanegra

ten Liverpool mě už pěkně *********** ********* ************* ************.

Reagovat
Slejdy

tezke uhodnout co mas na mysli

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Yanek

Reagovat
Yanek

Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Poolu už se nedá ani smát.

Reagovat
Slejdy

to teda ne , tak yanek je janek

Reagovat
smazaný uživatel

No som zvedavy ako bude Minarik reagovat ked da gol Fulham. S tou jeho laskou k Serii A (hlavne k Rome) to uz trocha prehana. Tak ako pri Fiorentine v LM tak aj teraz ma orgazmus ked ma loptu Juve, o gole ani nehovoriac.

Reagovat
vladis271

Ešteže som to nekukal Tu už končí všetka sranda

Reagovat
Pipo123

"nekukal" to som dlho nepočul

Reagovat
smazaný uživatel

Předem se omlouvám za OT, ale musím:

20:09 Blatter: Technologie jsou příliš drahé

Před několika dny bylo zavrženo zavedení videotechniky v zápasech, prezident mezinárodní fotbalové federace FIFA Sepp Blatter to vysvětluje finanční stránkou věci. "Zavedení moderních technologií by bylo velmi drahé, a proto by se nedalo aplikovat na globální úrovni," prohlásil.

Zdá se to jenom mě, že se FIFA vymlouvá na kde co, jen proto, aby museli opravdu něco dělat? Je mi z těch kašparů naprosto regulérně na blití

Kdyby ten ichtyl mlčel a v klídku to zametl pod koberec, tak to přežiju, ale svádět to na finance v době, kdy má FIFA neskutečné příjmy z velkých šampionátů a od sponzorů vůbec, to mě přijde na hlavu. Jsem si naprosto jist, že kdyby vypsali výběrové řízení na generálního dodavatele kamerových systémů na několik vzorových stadionů, tak se budou firmy jen hrnout. A cena? Dle mě by těm firmám stačila almužna s tím, že by bylo zmíněno před a po přenosu, že oni jsou dodavatelem tohoto zařízení.

V době, kdy je průmyslová kamera (ano, vím, že průmyslová kamera nemá dostatečné rozlišení a že by bylo potřeba výkonnostně lepší mašinky) je na každé mrňavé benzínce bude tenhle pvákal plácat něco o cenách těchto vybavení ... Zase se mi chce zvracet ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Za tohle penalta? Tak to potěš koště.

Reagovat
Jajinek

a fortuna stáhla live kurz na další penaltu....

Reagovat
terry

Nedivim se, protože jestli pískl tohle a v nastoleném trendu bude pokračovat, bude jich víc. Už i Villa mu naznačoval, že když pískne na druhý straně to stejný, tak to bude v pohodě.

Reagovat
Arne

Tj, ale stejně to bude výhoda pro Werder - ten gól na soupeřově hřišti... Je to blbý, tady v tom holt nejsou daný jasný meze.

Reagovat
smazaný uživatel

proboha co to bylo za penaltu v tý Valencii???

Reagovat
smazaný uživatel

Toto piska Atkinson aj v Anglicku? V lige kde sa vraj hra tvrdsie a kde sa vraj nepiska kazdy minikontakt. Tak preco to piska Atkinson tu?

Reagovat
herbage

Eden Hazard Arsenal čeká

Reagovat
smazaný uživatel

hračiček mají dost, spíš lepšího gólmana a hráče do defenzívy by si měli pořídit

Reagovat
herbage

Ne v létě, za rok, za dva. Místo mu uvolní Andrej nebo Rosa

Reagovat
smazaný uživatel

tak to možná, pokud ho do té doby někdo nevykoupí. Ale pro Arsenal hraje fakt, že je to Hazardův oblíbenej klub ještě teda spolu s Realem to nic nemění na tom že lepšího bránkářskou jedničku, DM (denilsona nepovažuju za adekvátní náhradu za songa) a nějakýho stopera by si měli pořídit, zvlášt když ani u jednoho z trojice gallas, campbell a silvestre není jasný zda budou pokračovat na Emirates aji příští sezónu

Reagovat
SunFells

Toho bych viděl na ES rád, ale bude se o něj zajímat hodně klubů. Pokud nebude blbej, zvolí Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

mé sázkové umění (příliš jsem věřil Vlkům )

Reagovat
božský John

Tak tak, ještě,že já nesázel ...měl jsem napsanej Panathinaikos, over v zápase Benfica-OM ....

Reagovat
smazaný uživatel

no, ale ještě chybí, aby OM vyhrálo a kazit mi to bude jenom Wolfsburg (a možná Panathinaikos, už nevím, jestli ho tam mam nebo ne )... holt zase chvílisázet nebudu...

Reagovat
j_mrazik

Zdá se mi to, nebo ne? Přijde mi, že všichni hráči z Valencii mají zakončení na úrovni Eboueho a přihrávku na úrovni třeba Bendtnera. Je to bída. Pohyb hráčů skoro žádný a já se na ně tak těšil. Jsou takovýhle pořád??

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko mě dneska opět přesvědčil, že je to útočník do špičkového velkoklubu. Byl dnes dokonce ztrojován, ale stejně přihrál na jediný gól Wolfsburgu a několikrát obraně Rubinu pořádně zatopil. Když vidím na hrotu AC Milán Borriela nebo Huntelaara, tak se mi chce zvracet, Džeko je úplně někde jinde, snad se v létě AC plácne přes kapsu.

Reagovat
herbage

Ani nebude msuet, v létě budou vlci rádi i za 20-25 a pokud AC přihodí Huntera, tak to usmlouvaj i na 10-15

Reagovat
j_mrazik

Taky bych to viděl na výměnu. Bylo by to nejlepší pro všechny strany. Hlavně Huntera.

Reagovat
herbage

Jj, navíc Bundesliga by mu podle mě sedla

Reagovat
j_mrazik

Je měkkej, ale golovej (pokud se mu navrátí sebevědomí) => do Německa s ním.

Reagovat
terry

Ten Bosák je snad slepej.

Reagovat
terry

Ta disciplína Valencia je fakt neuvěřitelná.

Reagovat
j_mrazik

Proč červená?

Reagovat
smazaný uživatel

těžko odhadovat...tipnul bych nějaký zákrok mimo hlavní dění, vzhledem k tomu, že to bylo na pokyn pomezního na druhé straně hřiště...

Reagovat
terry

Ale za co to bylo, to fakt netuším. Ale je fakt, že se Banega ani nijak zásadně nezlobil, ale vypadá to, že to televizní kamery nezachytily.

Reagovat
terry

Neuvěřitelný.

Reagovat
j_mrazik

V tý Valencii fakt nikdo nechce dávat goly. Škoda, že se nechytl Morientes.

Reagovat
smazaný uživatel

no Valencie ty šance zahazuje celkem solidně...

Reagovat
j_mrazik

to je sranda fotbal... v tom zápase běhají jenom 3 lidi, který jsou nejblíž balonu

Reagovat
smazaný uživatel

byl vyloučený hráč werderu nebo valencie? od toho vyloučení nepůjčila hostům míč...

Reagovat
j_mrazik

Taky konečně začali běhat, asi je to heclo... to je jenom dobře. Hlavně aby nedojeli na fyzičku.

Reagovat
smazaný uživatel

no, on Werder když hrál s Ajaxem (nebo AZ - teď opravdu netuším) tak se Brémy dostali do potíží také až po vyloučení hráče holandského týmu...

Reagovat
Shevchenko

Jak se naváží do Kladna.

Reagovat
panca

tak snedych obcanu je tak stejne podobne jako v almeire no

Reagovat
Ronaldo.com

Liverpool o5 (ne)zklamal a prohrál!!

Reagovat
j_mrazik

Mám pocit, že ho Carlos vůbec netrefil. Ten Fin letěl jak tátovo Nokie z okna.

Reagovat
j_mrazik

Ten rozhodčí nějak ten Werder tlačí..

Reagovat
j_mrazik

Rozhodčí to nezvládá. A ty pitomci, co mají čumět jenom do vápna, jsou tam k čemu, když mu neřekne: On to měl na kozách??!! Už se pomalu začínám přihlánět k videu.

Reagovat
Mr.Jindros

Nebylo by špatné, kdyby vypadla Valencie i Liverpool.

Reagovat
-Kopy-

Jestli existuje spravedlnost, tak postoupí Valencie.

Reagovat
irik

To říkáš po prvním zápase?

Reagovat
-Kopy-

Jo říkám, i v první poločase jsme měli více šancí a vy kdyby vám nepomol rozhodčí, tak se nezmůžete na nic.

Reagovat
irik

a) nefandím Werderu, čili to "vy" si vyprošuju

b) jo, máš pravdu, ale ještě je tu druhý zápas ve kterém se může stát cokoliv, třeba to samé na straně Brem

Reagovat
-Kopy-

Nj, stejně jsem trochu naštvany, prostě zase pencle a redka, to nemuže být zápas bez karet a bez penalt

Reagovat
Mr.Jindros

Já ten zápas neviděl. Psal jsem to spíš z pohledu Juventusu.

Reagovat
terry

Ta návštěva na Juve je zoufalá.

Reagovat
Mr.Jindros

*blik*

Reagovat
-Kopy-

Rozhodčí nás zase poškodil, klasika už jsem zvyklý. V deseti přehrávat celý poločas Werder smekám, díky kluci. Věřím v postup. AMUNT

Reagovat
smazaný uživatel

Teda to jsem snad ještě neviděl, aby se hráč zranil při simulaci, to chce už hodně velkou dávku umění

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já si jednou za půl roku pustím nějaký španěly a zrovna takovej pitomej zápas kde se furt někdo válí na zemi, Atkinson to taky nezvládal, Brémy hrají přesilovku a rezignují. Plus ta penalta, to vyloučení, no jsem fakt nadšenej

Reagovat
smazaný uživatel

já souhlasím. Naldo sice o nohu Villy zavadil, ale ten chtěl nadskočit a zákrok přibarvit a nevyšlo mu to.

Reagovat
smazaný uživatel

No v opakovačce bylo krásně vidět, jak se Villa odgerrardoval od země a padal ještě dřív, než se dostal k Naldovi, ten navíc tou nohou cukl zpátky a Villa se musel natahovat po té jeho noze, aby se o ni aspon otřel. Já myslel, že to zapotřebí nemá, ale aspon se mu to spravedlivě vrátilo

Reagovat
smazaný uživatel

Skoč do zdi

Reagovat
smazaný uživatel

"odgerrardovat" ...

Jinak s popisem souhlasím.

Reagovat
Kily

popis sedí, Villa za to byl potrestán zraněním. Jinak odpískaný faul a následná karta pro Nalda jsou jedněmi z důkazů toho, že Atkinson chtěl něco kompenzovat

Reagovat
smazaný uživatel

sice tomu villa pomoh, ale na druhou stranu ta noha tam furt byla (i kdyz s ni naldo couval) a kdyby ji nepreskocil, tak by ho porad trefila, takze bych pisknuti tohohle za kompenzaci uplne nepovazoval

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně kdyby ho tou nohou pak trefil, tak spadne na zem přirozeně, a ne jak blb tak, aby se sám zranil.

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasny, souhlas, mne spis slo o to faul/nefaul

Reagovat
smazaný uživatel

faul to byl, o tom se nebavíme. Divná byla karta za tohle, ale to je to, co psal Kily - sudí chtěl asi něco vykompenzovat. Pentlí kompenzovat nemohl, protože ve vápně si hráči Brém dávali velkýho majzla, aby se nikoho ani nedotkli. Věděli, že by sudí dvakrát s pentlí neváhal ...

Reagovat
smazaný uživatel

Faul by to byl, kdyby se Villa nerozhodl sám se zranit no.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Lille. A Marseille taky solidně, remíza z Lisabonu se cení.

Reagovat
Shevchenko

Pro ty, co podrobně sledujou koeficienty: jak vysoká je šance, že Itálie udrží před Německem čtyři týmy v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak na to koukám, tak od sezony 11/12 už to může být prohozeny. Itálie už má jen dva týmy ve hře, navíc Inter čeká Chelsea, Německo pořád pět týmů. A ten rozdíl je minimální, 1,7.

Reagovat
Arne

Vypadá to docela dobře, pro nás... http://www.coen.wz.cz/ Bude se škrtat silná italská sezóna, kde máte náskok asi pět tisíc. Ten by italský týmy museli letos ještě na Němce nadělat, což je celkem nepravděpodobné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta šance ještě je, ale je nutné, aby Inter došel dál než BAyern (nebo alespoň stejně) a Juve finále nebo soutěž vyhrát (nebo doufat ve vypadnutí všech němcu, což v osmifinále nevidím reálně).

Reagovat
smazaný uživatel

Nicméně Atkinson dneska hodně plaval. Ta penalta se samozřejmě dala pískat a on si to obhájí, ale takových soubojů je x při každé standartce. Nechápu, co ho vedlo k tomu, že si vybral zrovna tenhle ... Paradoxně víc penaltověji vyzněl pád (myslím) Marina ve druhém poločasu. A těch pádů, co jednou foukal, podruhé nefoukal ... No, sral to na obě strany ...

Reagovat
smazaný uživatel

jo a samozřejmě by mě zajímalo, za co byl vyloučený Banega, ale trochu mi to vychází na ten Marinův pád v pokuťáku. Bylo to snad za minutu po tom ...

Jo a nakonec - to, jak Vale hrála i v deseti, to bylo opravdu pěkné. Škoda katastrofální koncovky Silvy. Mohl být výsledek do odvety o dost lepší.

Reagovat
Kily

tohle jsem zrovna napsal Kopymu na icq jinak co se vyloučení Evera týče, tak i když nikdo z nás neví, za co to bylo, tak asi bylo oprávněné, jelikož kdyby nic neudělal, tak by protestoval, takhle na něm bylo vidět, že si uvědomuje svou chybu

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě poslal prostě rozhodčího do prdele. Ve hře se ničeho nedopustil a kdyby někomu po zapískáni dal ránu,tak by dali opakovanej záznam.. takže tohle je tak jediný co mi vychází.

Reagovat
smazaný uživatel

prej shodil na zem marina, ale nevim no

Reagovat
smazaný uživatel

jenže to bylo zrovna po výroku sudího pro Valencii. Jediné, za co by mohl vyfakovat sudího by bylo, že nedal Marinovi kartu za pád ...

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to po tom souboji Wieseho a Villou, řek bych že Banega chtěl taky penaltu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud by Banega chtěl za zákrok, kdy Villa kopne Wieseho (který mezitím čistě vypíchne rukou balon) do hlavy kolenem, pentli, tak by byl hlupák. To sde mi moc nezdá. Pořád mi vychází pravděpodobněji to, že se obořil na toho Marina. Ale je to jen dedukce - spekulace

Reagovat
smazaný uživatel

tak prej jí fakt dostal ze kecy... tak jestli si ten zápas viděl, tak víš, že Villu podrazil Wiese,akorát z Evérova pohledu asi nebylo vidět, že předtim hrál Wiese balón a nebo to viděl a měl kecy stejnak, tak je blbej.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak to Banega nedal, no ...

Reagovat
jtbs

Treza

Reagovat
smazaný uživatel

LOSC LILLE

Reagovat
smazaný uživatel

ty jako ten lyon vcera!!!videl bych to pellegriny zpet do ponorky a na jeho místo by se mnel stehovat po sezone rafa benitéz keremu koncí smlouva

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 nic moc. Nepamatuju si, kdy hrál v Turíně slabší soupeř.

Reagovat
10

souhls...už jsem to psal v preview, v Itálii slabšího soupeře těžko najdeš...ten výsledek měl být vyšší

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jsou schopni vás doma porazit, protože Fulham doma není Fulham na hřišti soupeře

Reagovat
tomasinho

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Doprdol se pak na icq..

Reagovat
10

včera to byl tým zralej na bůra, takže se dá čekat, že takovej výkon doma snad ani nemůžou zopakovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to včera neviděl, ale Fulham na hřištích soupeře je tak 20%, navíc včera hrál mimo Ostrovy na hřišti favorita. Doma si na vás budou víc věřit, pokud dají první gol, budete se ještě hodně bát o postup

Reagovat
10

při vší úctě k Fulhamu si to nemyslím, ale stát se může všechno

Reagovat
Bakary3

Tak sice to včera pro německý kluby dopadlo dobře, Hamburk postoupit musí, Wolfsburg má taky dobrou pozici, ale Werder měl vyhrát, Schaaf mě zklamal svou připosraností. Nejdřív stahnul Marina a nasadil Bargfredeho, potom i Ozila, kterej měl sice druhou půli slabou, ale už se do toho dostával a určitě by je tam pěkně provětral. Jestli Brémy vypadnou, tak si můžou stěžovat jen na svou posranost a alibismus, tenhle zápas musej vyhrát a oni se spokojej s bodem. A i ten bod je hodně, ta penalta, tohle prostě nemůže písknout, navíc to vyloučení, kde nikdo neví, co se stalo..

Reagovat
smazaný uživatel

Fulhem sem hooodně dlouho nevyděl , takže to co předvedl mě překvapilo . S postupem by neměl být problém , i když u letošního Juve není nic nemožné . Nechápu jak můžou být v tak božské soutěži 10 . To hráli hůř než normálně v PL ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hráli přesně to, co hrají všechna mužstva v PL od pátého místa dolů a někdy i ty před nimi... Fulham je velmi nebezpečný tím, že má úžasnou produktivitu(aspoň co jsem viděl).

Reagovat
smazaný uživatel

11 000 diváků je prostě návštěva hodná velkoklubu.....

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš, jako bys právě objevil Ameriku. Ano, je pravda, že v tomhle nás Fulham porazí. Ale to je taky všechno. A je pravda, že ta návštěva odpovídá kvalitě soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Juventus je tristní návštěvností na domácím stadiónu pověstný.....trochu si přihřeju polívčičku - v Anglii se chodí na vlastní klub - fans jdou podpořit svůj klub ať už hraje proti komukoliv, proto se tam návšvětvníkům stadiónů říká fanoušci, v Itálii se chodí diváci dívvat na soupeře, proto se těm lidem říká diváci.....

Reagovat
smazaný uživatel

To se mě snažíš zkoušet? Sám moc dobře víš, jak je to s fanoušky Juventusu v Turíně. A co se týče toho ostatního, řekl bych, že je to právě naopak. "Fanoušků" je v hledišti anglických klubů vždycky tak desetina, kdežto v Itálii na fotbal nechodí prakticky nikdo kromě "fanoušků". Proto taky 10 tisíc lidí v Turíně dokáže udělat daleko lepší atmosféru než 50 tisíc lidí třeba v Liverpoolu. Každopádně je chyba klubů a celkově italského svazu, že nejsou schopni do hlediště "nalákat" "průměrné" lidi.

Reagovat
Tomanatura

S tim Liverpoolem jsi si fakt nevybral dobry priklad...

Reagovat
smazaný uživatel

Důležité je, že všichni pochopili, co tím bylo myšleno(snad). Nějak jsem se nad tím nezamýšlel a jestli je Liverpool nějaká výjímka, tak se omlouvám.

Reagovat
Tomanatura

Tak tam je nejlepsi atmosfera, jaka je v Anglii ke slyseni(vetsinou).

Reagovat
smazaný uživatel

z Big 4 je na tom Liv 100% nejlíp , ta atmoška se dá klidně rovnat k té Italské . Nejhůř na tom je asi Arsenal . Tam už se jenom hučí .

Reagovat
herbage

To ses panáčku asi nedíval na zápas s Portem, kde fanoušci Arsenalu zpívali od začátku do konce oslavné chorály

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda slyšel oslavné chorály akorát od debila s mikrofonem...

Reagovat
herbage

Tak si vyčisti uši

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, že pro tebe je to nezvyk, ale tohle přehluší 5 tisíc lidí v Turíně...

Reagovat
herbage

Nejřív si zjisti, na co reaguji. Pavlíček napsal: "Nejhůř na tom je asi Arsenal . Tam už se jenom hučí ," což prostě není pravda. Tvá subjektivní hodnocení, že fanoušci z JUve by to přehlušili mě nezajímají. Až se oba kluby vzájemně střetnou, tak uvidíme, ale fanoušci Arsenalu dokázali na výjezdech překřičet i fandy takového Olympiakosu

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

A já ti zase říkám, že to Pavlíček říká , protože tam nic jiného než hučení není slyšet.

Reagovat
fantomas

herbage12.03.2010 12:01

Tak si vyčisti uši

Reagovat
herbage

To víš, on s Pavlíčkem se svým Forza Juventus by to určitě překřičeli

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku klid , já jsem viděl jen pár zápasu na domácím stadionu . A jedinou zvukovou reakci jsem zaznamenal hned na začátku . Pak bylo ticho . Jenom když někdo vystřeli a balón letěl tak do 3m od brány taky bylo slyšet oooohhhh. Každý klub má své chorály a Arsenal má ooohhh ( v jednoduchosti je krása) .

Reagovat
fantomas

http://www.youtube.com/watch?v=ZF4mMRGMYuQ&feature=PlayList&p=C496D1CE941FB62E&index=8

Máš tam pak seznam o 56 videích. Samozřejmě tam neuslyšíš "žádnej" chorál.

Reagovat
herbage

Tak jeho zajímá spíš na ES, než na Highbury. Ale tohle je slyšet prakticky na začátku každého zápasu http://www.youtube.com/watch?v=dQDQe9K0YoI

Během zápasu je to pravda často slabší, ale zredukovat to jen na hučení, to je absurdní

Reagovat
fantomas

Začíná to Highbury, končí ES. Třeba "Greatest Team", "What a waste of money"...

Reagovat
herbage

Hele fantome, podíváme se někdy na ten Juventus, ať vidíme ty skvělé fandy v akci, co řikáš?

Reagovat
fantomas

Musim to promyslet.

Reagovat
fantomas

http://www.youtube.com/watch?

v=q7l5klm00oU&feature=PlayList&p=C496D1CE941FB62E&index=1

Reagovat
10

to tak chytlavý není, ale whatever...

Reagovat
fantomas

Podobná melodie..

Reagovat
10

to je tou spoustou Asiatů co tam chodí, oni choláry neumí...jenom fotí a skandujou oooohhhh

Reagovat
herbage

Tak s tímhle problémy se obecně potýkají i Manchestru, Chelsea nebo Liverpoolu, ale rozhodně to není pravidlem. Většinu zápasů fanoušci fandí a skandují

Reagovat
j_mrazik

Tak musíš taky vzít v úvahu tempo soutěže. Vy Italové si stihnete i zazpívat, než se objeví zajímavý okamžik. My sotva stihneme dokončit oooouuuuu a už to děláme znova. Jinak, ty jsi někdy byl v Anglii a Itálii na fotbale?

Reagovat
herbage

Tak mě stačilo, když jsem byl s dolarem a PJem na fotbal v Plzni. Tam fanoušci Baníku jen celý zápas zpívali, protože jejich tým prakticky nevytstřelil jak byl zápas dlouhý na branku

Reagovat
j_mrazik

Nejsou ti kluci náhodou z Ostravy? To by hodně vysvětlovalo. I když je pravda, že když hrálo AC na Spartě, tak to bylo působivý.

Reagovat
smazaný uživatel

protože má Milán nejlepší tifosi v Itálii a to bez jakéhokoliv přehánění...

Reagovat
herbage

To musím souhlasit. Asi 10 let zpátky mi kámoš pouštěl desítky ppěvků z vašeho kotle

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
j_mrazik

Byl to fakt zážitek a to jich byla hrstka ... a z druhého konce do toho teplé sparťanské: Sparta, Sparta.

Reagovat
Tomanatura

Třeba Viola je na tom taky dobře, v Edenu byli slyšet jen oni

Reagovat
smazaný uživatel

Tempo jsem měl možnost porovnat včera s Fulhemem . Jinak v Itálii jsem nikdy nebyl . Byl jsem teď na podzim v Alianz Aréně přímo v sektoru Juve .

Reagovat
herbage

Já v úterý slyšel oslavné chorály a jestli ty to považuješ za hučení, tak máš evidetně nějaké problémy s vnímáním reality, ale to není problém můj.

Reagovat
herbage

Btw. já myslel, že ses díval na Fiorentina - Bayern, nebo se pletu?

Reagovat
smazaný uživatel

Na PC u televize, kde hrál Arsenal i se zvukem, u Violy jsem měl zvuk vypnutej.

Reagovat
smazaný uživatel

Najhoršie je mancs, aspoň čo počuť:)...

Reagovat
smazaný uživatel

O MU se to říká kvůli tomu, že tam ta atmosféra šla hodně dolů po vzniku FCUM, ale mně to na Stamford Bridge teda lepší nepřijde. Fanoušci na Emirates zase odchází 20 minut před koncem, když Arsenal prohrává, to taky není zrovna dobrá vizitka...

Reagovat
smazaný uživatel

To je problém. Arsenal postavil nový štadión a chodí tam veľa gloryhunterov, ktorí sa prišli pozrieť na hviezdy a mnoho gólov. Chelsea je Chelsea a Liverpool máva podobný problém ako u Arsenalu. Na štadión prichádzajú takí ľudia, no, ale stále je tam najlepšia atmosféra z tímov Big4 a jedna z najlepších v EPL...

Reagovat
smazaný uživatel

O tom se já přít ani nechci, jen jsem nechtěl shazovat atmosféru na OT úplně do sklepa, protože jsou i horší fanoušci

Reagovat
smazaný uživatel

No, porovnatelne zlí, povedzme...

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, Anfield je doslova pověstný špatnou atmosférou, tam by to překřičel i Buffon z branky

Reagovat
10

Juventus je v tomhle specifickej, rozhodně to nemůžeš vztahovat na celý Calcio, protože to prostě není pravda...stačí se podívat na milánský týmy, AS, Lazio, Neapol, Janov a spoustu dalších...důvodů nízkých návštěv v Turíně je spousta, situace se ale zlepší s novým stadionem...já osobně pamatuju dlouhodobě průměrný návštěvy kolem 50ti tisíc

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tímhle bych si rozhodně nebyl tak jistý...

Reagovat
10

čím?

Reagovat
smazaný uživatel

Že stadion návštěvnosti pomůže.

Reagovat
10

o tom nepochybuju, Delle Alpi a Olimpico jsou maximálně nefotbalový stadiony, nová Arena bude v tomhle obrovskej posun...nic to ale asi nezmění na tom, že většina fanoušků bude jezdit z okolí a lidí z Turína tam bude chodit menšina

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nevěřím že by měl po dokončení nového stánku nastat nějaký zvrat . Ty co tam chtějí chodit , chodí už teď . Tuším že bude mít kapacitu 40000 , tzv. bude vyprodáno max. na největší rivaly . Mimochodem včera jsem viděl pár fotek a už se začíná betonovat .

Reagovat
10

taky jsem včera koukal...jinak já jsem v tomhle optimista, co jsem měl možnost zaslechnout, tak to tak vidí i spousta lidí v Turíně...uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Musím uznat že ten nápad s tím nákupním střediskem není tak špatný . Manželku , nebo milenku pošleš hezky s košíkem nakupovat a ty si hezky vychutnáš fotbálek . Škoda že je to tak daleko .

Reagovat
10

anebo jí taky můžeš nechat doma...jinak je to dálka, ale za 7-8 hodin z Prahy se to dá...

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by jsme se dát dohromady a někdy tam zajet , třeba dodávkou 9 lidí to už se ta cesta nevyjde tak draho .

Reagovat
10

rozhodně jsem pro, to není problém vymyslet...

Reagovat
j_mrazik

Volných míst určitě bude habaděj.

Reagovat
10

Reagovat
j_mrazik

FYI: já bych taky klidně jel.

Reagovat
10

ok, tak to nějak domluvíme

Reagovat
smazaný uživatel

Na hlavní rivaly místa nejsou . Souboje jako s Catanii , Siennou , Atalantou možná s Laziem by se dalo.

Reagovat
Jajinek

nemůžete si to zařídit nějak přes fanklub juve, jak to jde u nás?...že by sehnali lístky třeba i na derby...

Reagovat
10

příjde mi, že ten váš fanklub funguje líp...českej fanklub ještě nepořádal výjezd do Itálie, jen do Amsterdamu, nebo na Bayern...

Reagovat
Jajinek

tak říká se, že Czechia Nerazzurra je nejlepší fanklub zahraničního klubu v česku...

Ale nevím na základě jakých kritérií se to hodnotí, takže bych nerad soudil...každopádně ta možnost, že mi seženou lístky v podstatě na cokoli, možnost výjezdů 3x za rok a 18% sleva v podstatě na všechno + kupa dárků je krásné...

Reagovat
10

jj, to je rozhodně super

Reagovat
smazaný uživatel

To je bez debat . Interisti to už dělají dlouho a dobře . Navíc je to oficiální fanklub. Juve sice má taky síť ofic fanklubů (DOC) , ale nemáš tam zaručené lístky na ty hlavní zápasy . Celkově se mě zdá že Juventus tak trošku spoléhá na to že je v Itálii nejpopulárnější a pro další rozvoj nedělá nic . Např. JuventusMember je úplně zbytečná služba . Sám jsem měl roční členství , krom slevy v JuveStore je to úúúplně na hov..

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem se na to informoval . Na domácí zápas s Interem lístek prej sehnat nejde . Ale na výjezd na Inter by to bylo lepší . Přece jenom ta kapacita je úplně jiná .

Reagovat
Jajinek

tak Juventinů přijede asi 11 000, což je celkem pálka....

Jinak lístky na sever i jih do třetího okruhu se dají ehnat ještě týden před zápasem....

Ale vyprodáno bude...

Reagovat
10

seženeš lístky na všechno, když to nehoníš v den zápasu

Reagovat
herbage

Myslím, že vzít jí na fotbal vyjde levněji

Reagovat
smazaný uživatel

Ženy většinou zájem o fotbal jen předstírají . Když ptáčka lapají pěkně mu zpívají .

Reagovat
smazaný uživatel

A já si říkal, co dělá José v Turíně - odbornýho poradce.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

RUUUUUUUD

Reagovat
j_mrazik

JAROLÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍM

Reagovat
Tomanatura

Ten ani nevedel, jak ten gol dal. Kazdopadne Ruudovo zakonceni bylo uzasne Mensi otazecka, byla nekdy v Bundeslize vetsi hvezda nez Ruud? Uz podle komentatorova onanismu z nej urcite ne...

Reagovat
Bakary3

Těžko říct, asi ne, ale jak se to měří ? Třeba Ballack, Van der Vaart, Makaay, teď Robben s Ribérym.. těžko říct..

Reagovat
Arne

Dyť to trefil pěkně k tyči...

Btw. na jaké televizi to bylo? Ono občas jsou z někoho udělaní, třeba když hrál Bayern na Werderu, tak na DSF řval "Müllaaaaa Müllaaaa ..." jak pomatenec, jako kdyby to byla klubová televize. Z tohodle pohledu to nejde tak brát.

Reagovat
Tomanatura

SAT1. Neberu to jen podle toho komentátora, ale spíš podle toho, že jméno jako Ruud tam asi ještě nikdy nehrálo a co tak poslouchám lidi okolo, tak je to pro ně strašně moc. Donedávna byly pro němce hvězdy týpci jako Adler, což mě neuvěřitelně štvalo.

Reagovat
Arne

Tak v Hamburgu jsou z něj unešení, to je jasný, ale zbytek ligy... Mě to zas až tak nepřijde, i když osobností uznávanou je, o tom žádná, a díky sympatickému vystupování na něj asi těžko někdo někde bude pískat.

Jinak nechápu, proč by hvězda nemohla být Adler?

Reagovat
Tomanatura

Nechápeš mě. Mylsím to tak, jako kdyby došel do Bundesligy hráč jako Beckham. prostě ani jeden hráč z BL nemá takové jméno jako on, tím to myslím.

Adlera z duše nenávidím, je namyšlený a mám pocit, že když už skončila superstar Oli Kahn, tak si Německo nutně potřebovalo vytvořit nějakou novou superikonu. Není to o jen mém osobním pocitu.

Reagovat
Arne

Jj, já to chápu... Máš pravdu, že i takovej Ribéry nebo Robben tu jeho slávu nemaj.

S tím Adlerem nemůžu souhlasit, to žádná umělá hvězda není a ani mi nepřijde, že by z něj dělali star. Ta myšlenka s náhradní superikonou mi přijde zcestná, sorry.

Btw. byls na Argentině?

Reagovat
Tomanatura

Chápu. Já mám na to jiná názor.

Byl. Bylo krásně. Jenom mě překvapilo, že diváci byli tak neuvěřitelně ticho

Reagovat
Arne

Jj, bylo krásně, já to vedro odnesl skoro angínou...

Atmosféra mě taky zklamala, i když jsem to trochu čekal... Na Nationalelf sem tam kouknu a nikde při těhlech zápasech nebejvá moc dobrá atmosféra. Chybí nějakej ucelenej kotel, kterej by to rozjel, takto sice v Nordkurve bylo pár fandů Bayernu, kteří se snažili, jenže to bylo málo.

Mě se teda líbilo, jak se stouplo, začalo tleskat a "Steht auf, wenn ihr Deuschen seid", jenže to bylo dvakrát, třikrát za zápas...?

Reagovat
Arne

* ne v Nordkurve, ale na Südtribune.

Reagovat
Tomanatura

Jen když se občas dosali Němci do šance. Jinak nebylo vůbec nic, no. Škoda, repre jsem viděl uplně poprvé a čekal jsem, že to bude něco jako třeba na Dortmundu, no. Až po zápase mi došlo, jak jsem byl naivní

Mně hlavně zklamal v tom zápase Messi, ale zase jsem šťastný, že jsem viděl Maradonu

Reagovat
Arne

Já jsem rád, že jsem viděl Němce a i Maradonu či Messiho, ty dva se mi těžko ještě někdy poštěsteji... Každopádně i když on dobře nehrál, tak ta jeho kvalita převyšující ostatní byla znát. Akorát mě trošku naštval, jak tam zraubířoval Lahma, to jsem docela i čuměl, čehož je ten pidižvýk schopen.

Reagovat
Tomanatura

Mně na tom nejvíc dostalo, že Lahm ho prostě v klidu uhlídal, bral mu míče, ale jakmile na něj šel vlasatý Jonás, tak si Lahm ani neprdl. Jenom škoda, že se mi nepoštětilo jít k hotelu Argentiny, no

Reagovat
Arne

Já jsem teda chtěl jít do olympijského komplexu, ale nebyl čas, takhle jsme byli jen na Marienplatz... Jsi chtěl lovit podpisy?

Reagovat
Tomanatura

Samozřejmě a taky nějaké fotky, no. Jak říkám, je to škoda.

Reagovat
Arne

Teď mě ještě napadlo - brát to takhle, tak je s obrovským odstupem největší osobností Poldi... To mnohaměsíční šílenství na Rýnu, to je něco.

Reagovat
SunFells

Jak se to vezme .....Kdyby tam byl Ruud v nejlepších letech, tak pravděpodobně ne ....ale než současný Ruud, tak určitě.

Reagovat
Tomanatura

Tím, že už nemá formu jako kdysi u nás, tak není taková hvězda? právěže je ještě větší, jasně největší osobnost Bundesligy.

Reagovat
irik

V mezinárodním měřítku ano, jinak jsou tam větší osobnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Dostalo mě to hned nahoře : ,,V prvních osmifinálových zápasech Evropské ligy se nezrodilo žádné větší překvapení. '' ... Beru pořád Live jako velký klub , ale na EFku ho už koukám odepisuje fakt každej

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si že by prehra Live bola nejakým prekvapením....aj v sázkovách pred zápasom boli kurzy na tento zápas vyrovnané...navyše Liverpool nemá oslnivú formu...čakal som remízu, no rozhodol to jeden krásny gol hráča Lille..čo už odveta bude ešte zaujímavá a ak Liverpool nepostúpi potom sa bude dať hovoriť o prekvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí Live no, už tych 5 minút sme to mohli udržať...ale tak nie sme na tom zas tak tragicky ako napr Panathinaikos....no čo k zápasu..remízový zápas, ktorý rozhodlo Lille peknou strelou pár minút pred koncom....asi zaslúžene, mali viac z hry, ten gól si asi zaslúžili dať....teším sa na odvetu...je mi jasné že Lille bude hrať podobne ako Urziceni...brániť s 10 hráčmi a odkopávať lopty čo najďalej od brány..preto je potreba v odvete čo najskôr streliť gól, ale neuspokojiť sa a bojovať ďalej...aby sme nedopadli ako Real, tiež dal gól hneď no následne sa uspokojili a Lyon dokázal postúpiť...nič hrozné sa nedeje...v pondelok sa rozohráme proti Portsmouthu a v štvrtok vyradíme Lille z EL YNWA

Reagovat
One-Real

RUUD VAN GOOALSTROY

Reagovat
smazaný uživatel

Juve pěkně dávali těm dřevákům.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt překvapení. Takovej Arsenal by si Chievem určitě rady nevěděl...

Reagovat
Jajinek

jenže o tom tady nikdo nikdy nepochyboval...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je o vás milý že ste se báli Whites.

Reagovat
Jajinek

po té vaší glorifikaci a vzhledem k tomu, že Juve letos opravdu dokáže zaváhat s každým, i trochu jo....naštěstí se ukázaly obavy jako liché, protože Fulham byl opravdu velice slabý....

Reagovat
smazaný uživatel

Netuším jaké glorifikaci

Reagovat
fantomas

Jaké glorifikaci, probůh?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne překvapení, čekal jsem to, ale tu pochvalu si zaslouží.

Arsenal? Možná jo...

Reagovat
fantomas

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
homeles8

200. pro ...........

Reagovat
smazaný uživatel

jestli mas namysli totez co ja tak se pridavam

Reagovat
homeles8

ne, já mam na mysli Davida Beckhama, ale admin mi zakázal to dávat pod články, který nejsou o Beckhamovi.

Reagovat
smazaný uživatel

hAMBURG JE ČERNÝM KONĚM!!

Reagovat
smazaný uživatel

Banega dostal červenou za to, že praštil Marina do obličeje

Reagovat
Kongo

Superman

Reagovat
smazaný uživatel

no vlci a werder budu mat co robit... hlavne odvetu werder:valencia MUSIM videt... to bude parada ale wolfsburg to musi zvladnut proti kazanu vsak maju na to... a s tou ofenzivou... este dalej pojde marseille, atletico, juve... a s tym liverpoolom strasnym uz ani ja nwm co... mali by vyhrat ale ak by vypadli tak uz by mozno konecne siel rafa a z liverpoolu by mohl byt spickovy klub

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele