Eurozápisník III. aneb Švédsko-italské déjà vu

25.06.2015, 15:04
Názory a komentáře
Obdobně jako na Euru 2004 včera stála Itálii postup ze skupiny remíza v souběžně hraném utkání, jehož hlavními aktéry byli nikdy se nevzdávající Švédové. To českým reprezentantům už hezký bod z duelu s Německem nestačil, a proto se na Letné můžeme těšit na pravou severskou bitvu...

Úvodem mi dovolte opět zopakovat podstatu jednoho z pilířů nového formátu tohoto Eurozápisníku: barevné tabulky se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř každé z nich najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistově ocenění symbolickou hvězdičkou nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.






1) Václav Kadlec se na hřišti ani neohřál, ale dokonale ukázal, jak moc týmu chybí , jakmile hrát nemůže. Jeho výkon proti Srbsku byl totiž zcela mimořádný. Kadlec pokrýval celou šíři hřiště, šance připravoval i sám zakončoval, přičemž si ze zadáků balkánského celku dělal sparing-partnery. V úterý bohužel podobně pomocnou roli zastával Michal Trávník, který opět zaujal po zraněném spoluhráči post ofenzivního záložníka. Jeho přínos byl absolutně nulový a musím se přiznat, že jsem si ho na zelené ploše všiml všehovšudy dvakrát - když přihrál do úniku Klimentovi, a když střídal. Podle serveru WhoScored se za 58 minut dotkl míče dvacetkrát. Jen každou třetí minutu. To je na ‘desítku‘ opravdu děsivé a alarmující. Nehledě na to, že co do průměru na minutu se s balonem ze všech 26 hráčů méněkrát potkal jen střídající Masopust.

Nutno podotknout, že Trávníkovi nepomohli ani spoluhráči. Hattrickový hrdina Jan Kliment byl přinejlepším poloviční oproti minulému kolu, nepodržel míč, naopak se snažil zbytečně sólovat a způsobil řadu hloupých ztrát. Ani křídelní prostory nepatřily k devízám českého celku, Skalákovi se dařilo spíš uprostřed a Frýdek se taky mockrát u míče neukázal. O Přikrylovi asi není třeba diskutovat, ten udělal víc škody než užitku.

2) Kde byla suverenita Němců v posledních 15 minutách, čert ví. Horst Hrubesch od začátku zápasu vsadil na opatrnější systém. Obavy z Pavla Kadeřábka ho donutil k nasazení ryze defenzivního křídla v podobě Nica Schulze, což se nakonec shodou náhod ukázalo jako správný tah; byť především v úvodu zápasu Kadeřábek celou levou stranu německého týmu jaksepatří větral. To by však nebylo to nejhorší, opatrnost ve spojení s obrovskou individuální kvalitou Němců směrem do ofenzivy se dá chápat. Horší bylo počínání údajného favorita turnaje v závěrečných patnácti, dvaceti minutách. Přihrávka sem, tam a ter Stegen měl nakonec z celého týmu nejvíc doteků s míčem. Ze suverenity se stala opatrnost, z opatrnosti strach. Němcům však tato sázka vyšla, ačkoli spíše díky neschopnosti českého týmu jejich počínání v závěru potrestat.

3) Nejlepším ofenzivním hráčem Česka byl defenzivní záložník Ondřej Petrák. Bizarní, avšak vzhledem ke všemu zmíněnému v prvním bodu zápisníku se není čemu divit. Přestože se před ním vystřídala hned sedmička ofenzivních borců, ani jeden z nich nedokázal české jednadvacítce tolik pomoct směrem dopředu. Jen Petrák byl schopen vybídnout aktivního Kadeřábka k perfektnímu pasu do křídla a následně vymyslet gólový pas na Krejčího. Navíc pokryl velký prostor uprostřed pole, kde skutečně kraloval. Podstoupil spoustu soubojů - nejvíc ze všech Čechů - a nejčastěji utínal německé útoky (4x). Vskutku komplexní výkon hodný pozvánky do seniorské reprezentace, kde ve středu pole už nějaký ten pátek spolupracuje bída s nouzí.

(mu)






1) Stále čekáme na ty dánské hvězdy, které se nám slibovaly. Pierre-Emile Højbjerg si minule odpočal a v úterý to už bylo mnohem lepší. Od kmenového hráče Bayernu to možná opět nebyl žádný zuřivý mód, ve kterém by létal nahoru a dolů (únava zjevně stále do jisté míry přetrvává), tentokrát už ale 19letá hvězdička dánskému výběru alespoň poskytovala konstantní oporu, ani na chvíli nepolevila v koncentraci a její bezchybný cit pro balon se pro seveřany ukázal být vitální mimo jiné i před prvním gólem, kdy Højbjerg milimetrově narážel rozběhnutému Durmisimu.

Bohužel pro Dány, další seniorští reprezentanti se stále nenašli. Yussuf Poulsen naopak dvakrát zazdil pěkné Højbjergovy akce a mimoto akorát všem dával na vědomí, že ho pořád něco bolí. Nebylo to zas až tak zlé jako proti Němcům - tady se forvard Lipska povětšinou ocital v roli příjemce faulů a nikoliv jen jejich pachatele - ale především v útočné třetině je to od Yuraryho pořád jaksi ‘hloupé’, bez očekávaného finálního produktu.

Zvláštní případ potom představuje Viktor Fischer. Ofenzivnímu esu Ajaxu zřejmě spadl pořádný balvan ze srdce, když krátce po přestávce zavěsilo, jenže na tomto místě se sluší připomenout, že v první půli to byla od Fischera stále ta samá (chabá) písnička. Zbytečně složité, chronicky nepřesné přihrávky, špatně řešené situace 1 na 1 a častá hra na schovávanou - pořád platí, že musí víc, musí líp.

2) Co zradilo Srby? Inu... ledacos. Hrubky uprostřed pole, nevyváženost kádru, mentalita a startující útočník. Asi nikdo nebude protestovat, když na tomto místě zkonstatuji, že navzdory slibnému startu proti Německu nakonec Srbové představují nejslabšího účastníka tohoto malého Eura. Đuričić s Jojićem by se sice chytli i v jiných kolektivech (jakkoliv jsou nade vše silnými individualitami, které jako by byly schopné kombinovat jen samy se sebou), jenže zbylý srbský materiál už výrazně pokulhával. Střed pole byl v rozehrávce vysloveně strašidelný a kupil jednu triviální odevzdávku na druhou. Stačilo lehce zatlačit a speciálně Čaušić milerád povolil. Na hrotu útoku pak fungoval dle veškerých předpokladů zcela marný Pešić, který se za 269 minut hry zmohl na jednu nepřesnou střelu, aniž by pomohl vytvořit byť jen jedinou šanci. Úplná bezmoc.

Ničemu nakonec nepomohlo ani jaksi standardně chatrné sebevědomí - Srbové se v utkáních s Českem i Dánskem hroutili skoro jak na povel, při prvním náznaku toho, že to asi nepůjde (což mimochodem ostře kontrastuje s letošní srbskou "20"). V úterý třeba Balkánci odehráli slušnou první půli, po inkasování druhé branky se však během čtyř minut vytasili se třemi podrážděnými fauly frustrovaných jedinců, z nichž dva byly i právem potrestané žlutou kartou. Závěrečnou 20minutovku potom Dodićovi svěřenci bohapustě odchodili.

3) Jess Thorup má k dispozici nesmírně široký, vyvážený kádr plný univerzálů. Celí zhýčkaní natřískaným menu, z něhož si před každým výkopem může vybírat Horst Hrubesch, si patrně ani neuvědomujeme, jak dobře je na tom v témže ohledu i Němcův dánský protějšek Jess Thorup. Jeho alternativy jsou sice kvalitativně níže než ty německé, ovšem na vyrovnanosti nic neztrácí.

Takový Jens Jønsson z druholigového Aarhusu zaujal místo Andrease Christensena jakožto klíčového štítového záložníka / třetího stopera vskutku s obdivuhodnou grácií, Durmisi ještě předčil první volbu na levého beka Knudsena a pěkně se chytá rovněž zlehka odepisovaný Rasmus Falk, poletující z levého křídla na pravé a zase zpátky. Minimální poziční vyhraněnost přitom charakterizuje vesměs všechny dánské útočníky, což Thorupovi umožňuje volně přepínat mezi různými rozestaveními; bez balonu to například v úterý bylo 4-4-2 tu s Thomsenem, tu dokonce s Højbjergem na hrotu. Bránit a útočit jako by nikomu nedělalo nejmenší problém.

Seveřané tedy skutečně do Česka přivezli partu plnou univerzálů, a dokud na hrotu nestartuje vytáhlý Brock-Madsen (což se po fiasku s Německem pravděpodobně jen tak opakovat nebude), jsou vepředu krajně nevyzpytatelní - což lze bezesporu pokládat za jejich velkou zbraň...

(td)






1) Southgate ani napotřetí nesložil rozumně klapající záložní formaci. Italský kouč Luigi Di Biagio zde zaujal tím, že už po zahajovacím kláním zmuchlal a zahodil do koše pomalu veškeré strategické plány (pokud nějaké byly), s nimiž do turnaje šel - posadil každého jednotlivého středopolaře a ve zbylých dvou utkáních vsadil na záložní trio, které od pohledu klapalo daleko lépe. Southgate se pokoušel o něco podobného, v jeho případě šlo však vždy o poněkud polovičaté pokusy.

Zaprvé Southgate nikdy neupustil od Chalobaha. Ten přitom týmu těžko prospíval jako fotbalista (protože kazil přihrávky jednoduché až běda, aby se čas od času pokoušel i o přihrávky složité), ba dokonce ani jako vůdce a výsostní organizátor, přestože byl na hřišti ze všech nejzkušenější. Jak dosvědčoval kolega Ustohal přímo z tribuny Androva stadionu, na hrací ploše se mezi Angličany stěží vůbec komunikovalo, a potom se nabízí otázka - proč tam tedy Chalobah pořád ‘smrděl’? Potíž nicméně nespočívala pouze v něm. Ward-Prowse bůhvíproč ihned po prvním utkání kompletně ztratil trenérovu důvěru, ačkoliv mohl alespoň Garbuttovi pomoci se standardkami. Na Hughese se zase zapomnělo po druhém duelu se Švédskem, třebaže tam vůbec nebyl špatný a níže ve hřišti sliboval přinejmenším jistou dávku dynamiky. A tajný trumf ve Forster-Caskeym snad poprvé překročil půlící čáru ve 37. minutě, pročež při relativní nutnosti zvítězit nabízel tu nejdefenzivnější variantu, s jakou se Southgate kdy vytasil.

Prapodivné, ustrašené, neambiciózní. Jistě, Southgate se na tenhle šampionát vždy jel tak trochu učit spolu s mančaftem; speciálně tahle jeho bezradnost ale kdekoho zarážela způsobem, že by nad ním z fleku zlomil hůl.

2) Itálii zkrátka zpětně zradil prospalý začátek mistrovství. Zápas se Švédy byl prostě omyl. Kromě středového trojlístku po něm Di Biagio musel oživovat také vzápětí výrazně neposednějšího pravého obránce Zappacostu, stejně jako levou stranu skrze vysvlečení beka Biraghiho. Zároveň musel Di Biagio vyladit fungování stoperské dvojice pomocí nejmladšího člena kádru Romagnoliho a se zpožděním si uvědomil i nikomu neprospívající přítomnost budižkničemy Battocchia. Na jeho pozici sice stále nedostal příležitosti závěrem kvalifikaci nesmírně platný Bernardeschi, jenže i předělaný hroťák Trotta (motivovaný dřívějšími štacemi na Ostrovech) včera našel své uplatnění. Především co se presinku týče, byla útočná vozba Azzurrini rázem mnohem aktivnější, štiplavější. A šla na to šikovně. Stonesovi s Gibsonem dávala zprvu najevo, že je vlastně klid po pěšině, aby posléze začala spolu se záložníky létat jako divá. Timing a celoplošnost napadání, to byly zejména v první půli obrovské italské zbraně, kterých jsme si v předešlých duelech sotva užili.

3) Také tahle Anglie selhala; ovšem docela jinak než ty předešlé. Sousloví ‘přeceněná Anglie’ je jedním z těch univerzálně nejoblíbenějších a aplikuje se docela běžně, aniž by v první řadě docházelo k nějakému tomu nutnému ‘oceňování’. Obdobně populární je nicméně sousloví ‘dřevěná Anglie’, které se rovněž ujímá jaksi automaticky, a překvapivě i s ohledem na tenhle Albion. Na něm by se přitom dalo kritizovat vskutku kdeco - nedostatek pohybu mezi záložníky, špatná dodávka balonů z obou stran pole, mimo Pritcharda v druhém utkání a sem tam Redmonda v tom včerejším nakonec i zoufalý nedostatek kreativity. Dřevěná, zjančená ani nakopávající už ale tahle Anglie - třeba oproti té z roku 2013 - jednoduše nebyla, ani při sebevětším zapojení fantazie. Zde nebyl háček v nedostatku klidu a rozvahy na balonu, zde byl problém v přesném opaku - pokud se Premier League běžně chlubí enormní intenzitou kopané, tento výběr jí příliš dobré jméno nedělal. Jestliže totiž jemu něco neustále scházelo, byla to zrovna ta pověstná urgence a fungování v řádném tempu.

(td)






1) V čem má portugalský systém zjevné mezery? Po úvodní portugalské výhře nad Angličany kolega Daníček vypichoval účinnost Jorgeho neobvyklého rozestavení - zapisovaného nejčastěji jako 4-1-2-1-2 s Williamem Carvalhem na štítu a Bernardem Silvou na podhrotové pozici. Vzhledem k tomu, že většina portugalských ofenzivních hráčů má poměrně univerzální využití, prokázal se takový systém jako velice efektivní ve své plynulosti, nečitelnosti a variabilitě.

Proti srdnatě bránícím Švédům však vyšly najevo některé jeho nedostatky. Předně je tu jeden důležitý faktor, o němž se v souvislosti s Portugalci ostatně mluví často - nízká produktivita. Takový Bernardo Silva je hráčem, na němž mohou tribuny oči nechat; trenéra Rui Jorgeho však jeho excelentní technika a dravé průniky samy o sobě neuspokojí. V základních skupinách jsme viděli, že co se čistého talentu a instinktivního citu pro míč týče, nemá Portugalsko konkurenci - jenže něco podobného bychom mohli říci i o překombinovanosti a neschopnosti přetavit technickou převahu v gólový efekt.

Ivan Cavaleiro s Ricardem Pereirou navíc na hrotu možná zvládají dělat 'vítr' v předfinální fázi, ani jeden z nich však nedisponuje pozičními (či střeleckými) návyky klasických útočníků a švédská obrana v čele s mazáckým stoperem Miloševićem je zvládala eliminovat poměrně bez problémů. Gól jí vstřelil až střídající Gonçalo Paciênca, 'shodou okolností' jediná typická devítka v Jorgeho týmu.

2) Rui Jorge vítězem taktické bitvy. Přes výše uvedené skutečnosti byl však portugalský kouč tím, kdo zvládl lépe reflektovat reálný obraz sil na hřišti - zatímco Håkan Ericson (stejně jako dříve proti Italům či v baráži s Francouzi) víceméně nakázal svým hráčům bránit a číhat na brejky, bez evidentní nutnosti tento systém nějak měnit (také měli Švédové v důsledku více střel na bránu), Jorge správně zareagoval na zataženost obou severských beků a disproporční rozložení hry po stranách. Zatímco totiž Khalili u levé lajny vzorně vyplňoval prostory určené krajním záložníkům ve 4-4-2, Branimir Hrgota - nastupující v Gladbachu v útoku - se napravo choval jako klasické křídlo.

Portugalcům se tím otevřel poměrně velký prostor na jejich levé straně, a výsledkem bylo tažení útoků převážně tímto územím: vedle Guerreira (který mimochodem ztratil spoustu míčů a celkově potvrdil překvapivě matnou formu) s Cavaleirem se tu toulali i všichni tři střední záložníci krom Carvalha (jenž se soustředil spíše na neúnavnou distribuci dlouhých míčů). Bernardo Silva hrál prakticky levé křídlo. V důsledku to efekt spíš nepřineslo, myšlenka ale byla správná.

3) Švédská jednosměrka a symbolická role Isaaka Thelina. Co ale říci o švédské strategii? Na tomto Euru neexistuje tým, který by byl a) čitelnější, a b) hůře k poražení vzhledem k čirému nadšení, fanouškovské podpoře a celkově obrovsky životodárné bojovnosti (viz postupové vyrovnání minutu před koncem). Tento zápas snad ani nemohl vypadat jinak; přirozené profily obou soupeřů to zkrátka nedovolovaly. Nebylo možné, aby Švédové Portugalce přehrávali, ani aby Portugalci proti Švédům bránili. Zde skutečně není asi moc co dodávat.

Můžeme proto alespoň vypíchnout postavu Isaaka Thelina - hrotového útočníka, jehož revírem je prakticky celá soupeřova polovina hřiště. Za úkol má, jak známo, v první řadě dělat místo zakončovateli Guidettimu. Tomu se tento zápas moc nevydařil, Thelinových deset vyhraných hlaviček, spousta podstoupených soubojů a několik chytrých přihrávek však muselo Ericsona potěšit. Mít vepředu takového nesobeckého siláka, jemuž je cizí alibismus i egoistická snaha hrát na vlastní triko, je pro trenéra - a tím spíše pro trenéra týmu, jakým je Švédsko - velkou výhodou.

(dz)

Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula, Marek Ustohal

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aneb jak ochudobnit ME, skoda italie a anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Absencia tímov ako Španielsko, Francúzsko či Holandsko je pre mňa väčšie ochudobnenie ako vypadnutie Anglicka či Talianska v skupine.

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci zkoušim štěstí v tenise a jsem v plusu za týden přes 6000! Nejlepší je, že se ani nenadřu, protože na sázení moc času nemám Teď bude Wimbledon a rozhodně můžu doporučit si objednat tohle: http://betclub.cz/wimbledon

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
sosna

Stoperská dvojice Anglie mi včera připomněla duo Škerle-Dreksa v "nejlepších" časech. Chudák gólman. A střed zálohy velká černá díra...

Reagovat
smazaný uživatel

Má Skalák na repre?

Reagovat
Felitel

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Grafika jak z hodiny informatiky v roce 99, ale aspoň je to trochu přehledný.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

(to byla pochvala)

Reagovat
smazaný uživatel

Ne sorry, na grafiku fakt cit nemáte, jako tenkrát ty pohyblivý nadpisy nebo co to bylo, to jsem si musel zakázat skriptem.

Reagovat
fantomas

Nevim, co je na tomhle tak necitlivýho, ale budiž.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak musíš počítat, že tady jsme v diskuzích odborníci na všechno (mimo fotbalu), tudíž jsou tu ty nej nároky i na grafiku.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust pls

Reagovat
partaS

Trávník na to fyzicky ještě neměl, v příštím cyklu bude větší oporou a ještě o něm uslyšíme

co se týče Petráka, tak dozadu hrál s přehledem, klidně bych mu dal šanci v repre, ale jeho přínos ofenzivě mi nepřijde tak úžasnej (mam pocit že i ta jeho asistence byla tečovaná Němcem), třeba Jánoš mi přijde jako konstruktivnější DM

pro mě byl nejlepší ofenzivní hráč Kadeřábek

Reagovat
Bakary3

Srovnavej s tim,co je - Janos se na Petraka ani nahodou nechyta a v porovnani se zaloznikama Acka (Vacha, Plasil) by jeho prinos ofenzive byl mnohem vic ziskanejch micu a nezkazenejch prihravek, rozehravku ma dobrou.

Ale Pirla zkratka (nejen my) v zadny vekovy kategorii nemame.

Reagovat
partaS

nesouhlasim, ale když myslíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je blbost srovnávat jednoho hráče z konce cyklu s jiným z jeho konce.

Reagovat
Rarášek

Kiese je bůh

Reagovat
GEGE

Crisetig hrdina zápasu... nejslabší ze zálohy Italů často pozicne mimo...neříkám,že hrál tragicky měl tam pár dobrých momentů a byl docela dobrý na balonu ale Cataldi s Benassim ho dost prevysovali...

Reagovat
fantomas

Cataldi teda v žádnym případě.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi asi koukal na jiný zápas.

Reagovat
fantomas

To samý bych moh říct já o vás. Crisetig toho odved docela suverénně nejvíc pro defenzívu.

Reagovat
Pipo123

Prečo sa ti nepáčil Cataldi ? prihrával presne a pokojne, nerobil žiadne blbosti a hral na istotu

Reagovat
fantomas

Já neřikám, že se mi nepáčil (i když přiznávám, že "v žádnym případě" to naznačuje - to bylo přehnaný). Jen se mi páčil víc v druhym zápase, kdy sem ho označil za nejkomplexnějšího středopolaře z těch tří, a tady byl podle mě přínos Crisetiga s Benassim hmatatelnější.

Crisetiga sem vybral hlavně proto, že vedl presink (resp. v něm byl ze záložníků nejaktivnější) a precizně napadal i obíral soupeře - což je následně jeden z bodů, kterej sem na italský hře vypíchl později v analýze. Nemůžu říct, že by to byla suverénní volba, to ani omylem, ten italskej střed funguje hlavně jako celek, ale stejně tak to neni volba hodná výsměchu, jakej tu předved GEGE.

Reagovat
Pipo123

V pohode, mne sa páčila celá trojica, Bennasi a Crisetig to ubojovali, behali hore dolu a aktívne sa zapájali. Cataldi klasika, istota na lopte, prehlad pri hre a časté ukludnenie situácia, pritom mal aj pár pekných prihrávok dopredu. Snaží sa hrať style ako Pirlo atd, ale v 20 rokoch ešte má hodne čo zlepšovať

Reagovat
GEGE

Právě,že Benassi napadal ještě líp navíc dobře vyplňuje prostory.,..když k tomu dál dva góly tak je docela jasný motm...Crisetig dost často pozicne hořel musel to tam často žádnej hasit Rugani...Nedostal by se ani do trojky nej.hráčů zapasu

Reagovat
fantomas

Ne, stojim si za tim, že Crisetig byl při napadání nejdravější a ve výsledku i nejefektivnější, když vybojoval/získal nejvíc balonů (to je prostě fakt). Benassi hodně kazil na přihrávce, proto sem ho nevybral - jinak sem k němu měl jen kousek.

Reagovat
GEGE

*Za něj

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Cataldi je poklad

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nemá náhodou někdo nějaký mince do fut fify 14 na x360?

Reagovat
smazaný uživatel

buzíci

Reagovat
kopajda

to se na mě nezlobte, ale střed zálohy s německem byla katastrofa! petrák a zmrhal...zvlášť od zmrhala jsem čekal víc, ale ani jeden, ani jeden si nechodili pro přihrávky a stopeři hoooodně často nakopávali balony páč ti dva byli jednoduše schovaní, petrák teda nahrál na gol ale jinak...defenzivní štíty hrají trochu jinak, kdo jste někdy hráli trochu lepší fotbal, tak víte, co myslím...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Petrák v podstatě dirigoval celou hru, to si snad ani nešlo nevšimnout, jak tam nad všema vyčníval. Zmrhal pravda moc vidět nebyl, na druhou stranu tam nejspíš nebyl nikdo, kdo by to odehrál líp.

Reagovat
veikko

Petrák byl v každém zápase jedním z našich nejlepších hráčů. Zmrhal se snažil i tvořit, ale moc mu to nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamätám si, jak sa tu o Petrákovi hovorilo ako o úbohom slávistovi, kt. na to nemá a v Norimberku bude sedieť na tribúne

Reagovat
kopajda

to jste asi viděli jinačí fotbal chlapci

Reagovat
smazaný uživatel

Redmond hráč zápasu? To se Whoscored teda dost uťali...

Reagovat
fantomas

Btw moje All-stars skupinový fáze by bylo zhruba...

José Sá - Kadeřábek, Rugani, P. Oliveira, Augustinsson - William - Can, Petrák - B. Silva - Berardi, Volland.

Za Cana případně Crisetig / Cataldi. Za P. Oliveiru případně Ilori.

Reagovat
Pipo123

Cataldi

Reagovat
10

Na levýho beka bych osobně dal Guerreira, ten mě celkem nadchnul. Z Italů do zálohy spíš Benassiho, Berardiho ani ne, to spíš Klimenta.

Reagovat
fantomas

Od Guerreira sem teda čekal mnohem víc a proti Švédum byl vyloženě mizernej. Berardi za mě rozhodně. Z italský zálohy víceméně kdokoliv, ale Benassi mě teda navzdory dvěma gólum oslovil nejmín.

Reagovat
db18

Kimmich

Reagovat
fantomas

Za jeden zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dánsko nic?

Reagovat
fantomas

Však Dánsko. Proti nám se mi teda nijak extra nepozdával.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak se rozcházíme. Podle mě byl Kimmich jeden ze tří nejlepších hráčů na place (Volland, Petrák).

Reagovat
db18

Za jeden zápas tam je Emre... Jinak ho Kimmich zastiňoval.

Reagovat
fantomas

Nemyslim si, že by odváděli nějak stejnou práci, aby se dalo mluvit o "zastiňování". Ale pro mě za mě, Němec za Němce, budiž - hlavně at jich tam neni víc, protože sem viděl i All-stars se Schulzem a Ginterem v obraně.

Reagovat
veikko

Ginter tam bude na 100%, protože hraje, kde hraje. Jen doufej, že tam nebude taky Kane za to, že měl úžasnou sezonu v PL.

Reagovat
db18

Reagovat
fantomas

Tak po turnaji tam klidně bejt může, ale po základních skupinách ani omylem.

Kanea by tam myslim nedali ani Angláni. Resp. viděl sem sestavu na Just Football sestavovanou Anglánem a Kane se mu nevešel ani na lavičku, takže pohoda.

Reagovat
db18

To ještě přijde Ještě se tam může procpat Younes... (jinak místo Cana bych už možná i zkusil dát šanci Geisovi v základu, ale pochybuji, že to Horst zkusí) a do brány se nakonec možná dostane MAtS (což ale bude ještě záležet na tom, jak dopadne zbytek šampionátu)

Reagovat
smazaný uživatel

Není proč. Can hraje dobře.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

To asi bude, ale zati m teda José Sá všechny docela válcuje v mých očích. Před MAtS bych měl asi i Buska.

Younes zničil Dány, ale jinak teda nic moc. Kličičky tititi, ale účel často pokulhává někde vzadu. Příště zas musí hrát zleva. A Can má využití i nahoře ve hřišti, kde by se Geis těžko pohyboval, to by mi nepřišlo moc rozumný.

Reagovat
veikko

Busk je skvělý na čáře, ale Koubek byl lepší. Koubek byl synonymum pro jistotu. V All-stars nebude kvůli výsledku, ale větší jistota na turnaji nebyla. I Sá jednu chybu udělal, Koubek žádnou.

Reagovat
fantomas

Ale notak

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu? Koubek toho neměl tolik na práci. Navíc mohl chytat gól Schulze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jinak souhlas. Turnaj odchytal dobře.

Reagovat
fantomas

Mám dojem, že mi i párkrát trnulo obecně. Ale konkrétně si už ty okamžiky nevybavim.

Reagovat
db18

Je fakt, že za zoučasný formy Meyera tam Emre být musí.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Geisa by som bral vyššie resp na Meyerovej pozícií hlavne kvôli zakončeniu. To čo predvádzal Max v zakončení predvčerom bol otras, tie lopty sa ledva dokotuľávali k bráne a to u neho sledujem dlhodobejšie, že nevie poriadne zakončiť. To je obrovská slabina Maxa, on proste musí byť doplňovaný jedným DMkom v tejto činnosti alebo byť nahradený lebo to je strata pre tím. Ešte by to šlo zrejme ako si ty napísal že Can namiesto Maxa a Geisa vsunúť ku Kimmichovi, to by mohlo sadnúť.

Reagovat
fantomas

Místo Maxe snad přece radši Arnold ne? Já teda nebudu dělat, že je mám všechny nasledovaný, ale co sem viděl Geise i v repre, hrál často posledního a víceméně Kimmicha (akorát s větší zálibou v diagonálách). Na AMku si ho moc nedovedu představit.

Can, Kimmich, Geis by byla asi dokonalost, ale pokud Hrubesch neposadil Meyera doted (resp. nezkusil jinou variantu pořádně), tak už ho asi neposadí nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Can podľa mňa môže nastúpiť úplne hocikde a všade bude minimálne k spokojnosti, proste totálný univerzál. Arnold no neviem on mal strašné výkyvy, ale dajme tomu žeby áno. Tých možnosti tam je proste viacero a zatiaľ sme sa žiadnej nedočkali, ako vravíš ani to vyzerá žeby k tomu došlo...

Inak čo hovoríš na víťazstvo SAE pre 2019 Asian Cup? Koho mali za protikandidáta?

Reagovat
fantomas

Emm... v podstatě nikoho? Dlouho dopředu bylo veřejnym tajemstvim, že to vyhrajou, protože Írán - jedinej protikandidát - dlouhodobě nemá uplně přízeň uvnitř AFC, který holt ovládají Arabové.

Ale SAE ten turnaj potřebujou. Dubaj v podstatě nemá jedinej pořádnej stadion (Al Ahli loni vyhrálo titul na stánku pro 10k lidí - to fotbalový centrum leží v relativně odlehlym Abu Dhabi, případně v Al Ainu), což je upřímně docela ostuda... a tohle je snad aspon nakopne.

Reagovat
db18

Jsem úplně zapomněl, že tam Arnold je... Tak to by měl každopádně dostat šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dobrá. Místo Cana Kimmich.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je podle mě vůbec nejlepší střeďák zatím.

Reagovat
db18

(s Petrákem ještě )

Reagovat
veikko

Osobně si myslím, že Kliment by si zasloužil dostat se do All-stars. Třeba 4-3-3 a místo Petráka nebo Williama, který se mi proti Itálii moc nelíbil. (jindy jsem ho moc nezastihl)

Reagovat
smazaný uživatel

Mário hrál super, ale to už by byla pomalu celá záloha Portugal no.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych tam toho Klimenta zatím dal. třeba na úkor Berardiho. odehrál 2 parádní zápasy a jeden dobrej poločas. Berardiho jsem sice neviděl proti Portugalsku, ale i tak si nemyslím, že hrál nějak extra..

možná jsem jen velkej optimista, ale tak bych to dal já. jinak dá se říct, že souhlasím.

a Brabec odehrál taky supr turnaj.. chápu, že Rugani je skála a Portugalci i přes tu zajímavou rozehrávku vlastně neinkasovali a hrají spolehlivě, ale Brabec je tu na ef celkem nedoceněnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Brabec byl nevyrovnaný. To Rugani nebo Portugalci jsou o kus dál.

Reagovat
smazaný uživatel

A jo. Kliment by tam klidně mohl být.

Reagovat
fantomas

Nevim, jestli je nedoceněnej, ale já ho po dvou zápasech chválil. Bohužel Němci ho z jakýkoliv diskuze zdiskvalifikovali. Pořád prima turnaj a u mě určitě nad očekávání, ale mezi nejlepšíma ne-e (to spíš třeba Vestergaard).

Reagovat
smazaný uživatel

já souhlasím s tím tvým výběrem. tu obranu bych dal asi stejně. stopery určitě. jen takový menší popíchnutí, že odehrál dobře. a není to nijak mířeno na tebe..

Reagovat
fantomas

Jj, nebral sem to nijak jinak.

Reagovat
Kowe

To je Chazy na tom obrázku?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

No odpad bych dal Klimentovi..

Reagovat
db18

Kliment tam aspoň vyhrál pár soubojů a snažil se Němce obtěžovat, kdežto Trávník nebyl vůbec vidět... (a v určitých chvílích zápasu Klimenta chválil i komentátor Akorát v tom závěrečném tlaku se vytratil)

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne moc akci zadrbal tim, jak byloproti nemeckym hracum pomalej, a k ty pomalosti jeste zkousel ruzny klicky, kdy mu vysla tak jedna z 8. Navic ani mi neprislo, zeby vyhral nejaky slusny pocet micu. Zapasy predtim hral paradne a byl hracem utkani, ale totreti utkani je za me jasnej odpadlik.

Reagovat
db18

Možná vzhledem k těm prvním zápasům. Jinak vzhledem k situaci před turnajem, kdy ho neznal nikdo, předvedl slušný a bojovný výkon. Za to Trávník se nechal naprosto odříznout tím, že se hrálo jen přes Kadeřábkovu stranu a celkově se vůbec nezapojoval do hry.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře.. ale to mu došlo po první půlce respektive ho hráči nebo trenéři zdrbali, co tam blbne. v druhé půlce to byl jinej Kliment a hrál to stejný, co v prních dvou zápasech, ale měl proti sobě kvalitnější Němce..

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe není třeba brát vážně. Jsi vyhraněný tak, až jsi zaslepený. Co jsi čekal od Klimenta? Další 3 góly, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jsi prisel proboha jak? Ja tomu klukovi fandim aprvni dva zapasy byl naprosto vybornej, ale ve tretim byl nas nejhorsi hrac, nic vic, nic min.

Reagovat
smazaný uživatel

Náš nejhorší hráč? To mi stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejede někdo z Olomouce po semifinále atuem směr Ostrava, že by mě vzal?

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci zkoušim štěstí v tenise a jsem v plusu za týden přes 6000! Nejlepší je, že se ani nenadřu, protože na sázení moc času nemám Teď bude Wimbledon a rozhodně můžu doporučit si objednat tohle: http://betclub.cz/wimbledon

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Coutinho10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele