Eurozápisník V. aneb Smrt krásných Němců

28.06.2015, 21:24
Názory a komentáře
Zástupci 'české' skupiny A v semifinále pohořeli. Němci si připsali na konto nejdrtivější porážku za celou dobu vlastního počínání v soutěžích UEFA, zatímco Dánové hrubě nestačili na své efektivnější severské kolegy ze Švédska. Co zhruba stálo za takovou nevalnou reprezentací jedné turnajové grupy?

Úvodem mi dovolte opět zopakovat podstatu jednoho z pilířů nového formátu tohoto Eurozápisníku: barevné tabulky se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř každé z nich najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistově ocenění symbolickou hvězdičkou nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.






1) Není tvrdohlavost jako tvrdohlavost. Rui Jorge si před výkopem semifinále mohl z každé strany přečíst výzvy k tomu, aby konečně od začátku nasadil svou jedinou klasickou devítku v Gonçalu Paciênciovi. Jenže on nenasadil, a věděl přitom moc dobře, co dělá. Statičtější forvard by mu určitě nepresoval tak neúnavně jako Ricardo Pereira s Ivanem Cavaleirem, a určitě by proto nepoložil základy podobného debaklu. Ricardo, Cavaleiro a nárazově i třetí hráč se speciálně úvodem zápasu vytahovali doopravdy až k ter Stegenovi a nabourávali tím samotné gró německé hry - poklidnou rozehrávku zezadu, diktát tempa hry. Nemotorní stopeři v čele s Heintzem, ale i námi prosazovaný středopolař Geis, se potom v jednom kuse tvářili šokovaně a zakopávali balony vysloveně nazdařbůh.

Na přímočařejší projev přitom nikdo z Němců nebyl připraven v první minutě stejně jako v minutě sedmdesáté, což ostře kontrastovalo s herním plánem Portugalců - opět již dopředu promyšleným. William Carvalho je minimálně na této úrovni bezkonkurenčním mistrem v kontrole tempa a jeho nenadálé urychlování mezihry - nahodilé kolmice na libovolnou vzdálenost - vskutku perfektně vyhovovalo rychlonohým forvardům vepředu. To samé lze říct o zadní čtveřici a jejím vlastním efektivním fungování. Míč totiž mezi portugalskými obránci obíhal ve velké rychlosti a zpravidla ihned po jednom přesunu ze strany na stranu následovala dlouhá přihrávka podél lajny, kam už dávno duchapřítomně sprintoval jeden z útočníků. To německá vysoká linie prostě nemohla stíhat.

2) Záložní trojice Německa nefungovala ani jedním směrem. Anglický komentátor stanice BT Sport hned několikrát během přenosu poznamenal, že německý kouč Hrubesch zcela nepochopitelně a dobrovolně oslabil svůj tým čistě na základě obav ze soupeře. Namísto toho, aby se staral o to, jak svého soka aktivně porazit, šlo mu hlavně o to, jak ho zneutralizovat (tj. vyrovnat početně silnější portugalský střed). Tím si prý nad sebou podepsal ortel, a takovému verdiktu se teď zpětně oponuje jen těžko; tak slabě německý střed pole působil.

Těžko říct, nakolik Emreho Cana omezovaly problémy s lýtkem, ale jeho výkon byl vážně nemastný neslaný až běda, a jeho výpady směrem dopředu jednak ubyly, jednak končily nepřesnostmi. Pokud se Max Meyer na své pozici tradičně schovával, totéž činil i obyčejně vlivný Can - jako by snad daný post v německém kontextu představoval černou díru.

Ještě horší výkonnostní propad potom zaznamenal Joshua Kimmich, který jako by hrál v rukavičkách a hleděl si odevzdávat balony jenom v těch nejnebezpečnějších prostorách. Jeho pasy byly často úplně zbytečně riskantní, což vedlo k opakovanému zakládání portugalských útoků - včetně toho, jenž vedl ke čtvrté brance. Třetí muž do party, Johannes Geis, se nakonec fatálním způsobem nenašel v roli poslední záložní instance, a i když aspoň sem tam přitvrdil hru, obecně nestíhal o nic víc než jeho kolegové.

Co na to všechno asi tak říká Max Arnold, který do České republiky cestoval pouze na takovou náročnější dovolenou...?

3) Portugalsko nemá žádného Kadeřábka, tak proč Schulz na křídle? V posledním zápase skupinové fáze Horst Hrubesch leckoho překvapil tím, že k jedné lajně postavil dva kované levé beky. Tím ji obrnil proti Kadeřábkovým výpadům a od falešného křídelníka i šťastného střelce Nica Schulze za odměnu dostal výkon hodný ceny pro muže zápasu. Výtečný plán - pokud by byl ovšem zároveň jednorázový. A to on nebyl. Místo toho se Horst Hrubesch rozhodl do téže řeky vstoupit i proti Portugalcům a tváří v tvář obvykle zdrženlivějšímu Esgaiovi, kde by se zrovna mohl tak krásně vyřádit nevyzpytatelný driblér Amin Younes.

Younesův případ je vpravdě zarážející: dánskou pravou stranu terorizoval způsobem, který bral dech, a přece se od té doby na levé křídlo coby startér nevrátil. Jeho oblíbená ‘fičurka’ - rychlá, krátká přehazovačka na levou nohu - si přitom vysloveně říká o to, aby se prováděla směrem ven ze hřiště. V opačném gardu se již obráncům brání o poznání lépe; a ještě neškodnější se Younes zdá být tehdy, jakmile má z hloubi pole sám rozjíždět německé ataky, což se po něm očividně v semifinále chtělo.

(td)






1) Strukturální kolaps dánské defenzivy. Aniž bychom chtěli podceňovat švédskou sílu a nezlomnou vůli po vítězství, asi by bylo dobré hned úvodem podotknout, že Dánové se o postup připravili v první řadě sami. Podle očekávání to byli oni, kdo opticky kontroloval hru, zatímco vítězný tým těžil z maximální efektivity a především z dánských chyb. Už před výkopem se vědělo, že Švédové v této fázi nabrali ohromnou kolektivní ‘setrvačnou‘ sílu; takovým týmům se zkrátka daří vše, na co sáhnou, a porazit je vyžaduje stoprocentní soustředění a vyvarování se jakýchkoliv karambolů. Svěřenci Jesse Thorupa však inkasovali třikrát díky hrubkám defenzivních hráčů a počtvrté v závěrečné ’power-play‘.

Celkově vzato lze říci, že dánská obranná linie zkrátka nefungovala. Krajní beci Scholz s Knudsenem hráli hlavně zpočátku vyloženě nezodpovědně, defenzivní štít Thomsen také nepůsobil ani zdaleka tak pevným dojmem jako jeho kolega Hiljemark na druhé straně, a pokud k tomu přidáme Vestergaardovy ofenzivní výlety a celkově nadměrné přetěžování pravé strany, snadno si už můžeme odvodit, proč přímočaří, špičkově sehraní Švédové neměli problémy rozhodnout zápas během necelé půlhodiny. Občas se zkrátka stane, že jednomu týmu vychází vše a druhému nic. Když pak zejména díky Højbjergovi s Bechem Dánové po změně stran ožili, bylo už pozdě.

2) Švédské 4-4-2 skutečně funguje lépe bez klasických křídel. Håkan Ericson, kouč vítězného týmu, tentokrát podle očekávání vzdal své pokusy vecpat do sestavy třetího vyloženě ofenzivního hráče a na pravý kraj zálohy postavil Simona Tibblinga, klasického středopolaře s nevšedním čichem na góly (což ostatně prokázal také v tomto utkání).

Tím se švédský tým na hřišti efektivně ’srovnal‘ do pěti vzájemně se doplňujících dvojic - dva stopeři, dva beci, dvojitý pivot uprostřed pole, sehrané útočné kombo Guidetti - Thelin a dvojice krajních záložníků, kteří dokázali organicky vyplňovat prostor mezi forvardy a Hiljemarkem s Lewickým. Tibbling ani Khalili nepodali nějak zářivé výkony, bylo však zřetelně patrné, že takto jsou Blagult konečně správně ’vycentrovaní‘. Všechny dílky skládačky byly na svém místě. Na jedné straně energický technik s citem pro přihrávku, na druhé žolík neustále sledující soupeřovu bránu, mezi nimi dva spolehlivé štíty.

Tibblingův oportunismus v číhání na úder (Khalili měl míč na kopačkách mnohem častěji) vlastně docela dobře symbolizuje švédský styl hry - Ericson má k dispozici individuálně zřejmě nejslabší tým turnaje (možná s výjimkou Čechů), nemůže proto počítat s tím, že by se někdy v zápase dostal do trvalejší převahy. Proto například nakazuje bekům nevytahovat se tak agresivně dopředu, proto nepoužívá žádnou kreativní ’desítku‘ a dokonce i útočníka Thelina nutí vracet se pro míče hluboko do pole. Stejně tak ani na Tibblinga nemusí být po většinu zápasu vidět; důležité je, že ten klíčový gól nakonec dá.

3) Primární rozdíl mezi oběma týmy byl v organizaci. O té švédské už toho bylo napsáno dost - zejména díky ní jsou Blagult ve finále. Jejich tým působí skutečně profesionálním, sehraným dojmem, což na juniorských šampionátech nebývá zrovna obvyklé. Proti Dánům to bilo do očí ještě více, neboť Thorup jako by se po celý turnaj nebyl schopen rozhodnout, co chce vlastně hrát, jak toho chce docílit a o koho by se vepředu rád opíral. Že jsou dánští hráči talentovaní a kreativní, to nikdo nepopírá, ale toto byl ukázkový příklad toho, jak je vám čirý potenciál v konfrontaci s uvědomělým soupeřem vlastně k ničemu.

Poulsen na devítce se víceméně osvědčil, pravá strana s Højbjergem a Bechem také víceméně fungovala (alespoň občas), skutečná nebezpečí však měli gólman Carlgren spolu s opět dominantním stoperem Miloševićem po většinu času pod kontrolou. Možná by Dánové nepůsobili tak neduživým dojmem, kdyby Thorup dal od začátku šanci dynamickému Sistovi; možná právě toto mohl být zápas pro Viktora Fischera (určitě by se k míči dostával více než často). Možná. To už se ale nedozvíme, protože zatímco Švédové o sobě na hřišti vědí i poslepu, Dánové, vybíhající každý zápas v jiné sestavě, poháněni vágním konceptem ’kontroly hřiště‘, aniž by dostali jasný plán, jak svého cíle dosáhnout, celkem očekávatelně narazili. Dokázal by někdo ze všech čtyř zápasů vyčíst, jak vlastně vypadá Thorupův rukopis?

(dz)

Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Komentáře (104)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Az se William zbavi sve tezkopadnosti, tak bych si ho umel predstavit v Chelsea

Reagovat
fantomas

Chelsea je asi tak poslední tým, co by ho moh potřebovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Misto Matice mi prijde v poho..

Reagovat
fantomas

A proč proboha místo Matiće? Zaplatili za něho jmění, velkou měrou se přičinil o titul - jaká by asi byla jejich motivace ho nahrazovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně mají i Loftus Cheeka a Chalobaha..

Reagovat
smazaný uživatel

Chalobah

Reagovat
smazaný uživatel

nevim čemu se směješ, možná nemá na to aby se prosadil ale rozhodně je to reálnější než že přijde Wiliam

Reagovat
smazaný uživatel

A ja nekde napsal, ze ma prijit uz ted? Za 4-5 let nejdriv..

Reagovat
fantomas

No tak ježišmarja.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Sci-fi plánování.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz muzou fans Arsenalu mluvit o titulu..

Reagovat
fantomas

Tak jasněže můžou, ale bude to na tu samou reakci - " "

Reagovat
Rarášek

Kde se tohle vzalo, že je těžkopádnej? Možná, že vypadá líně, ale těžkopádnej teda rozhodně není..

Reagovat
fantomas

Reagovat
sosna

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, je limej a tezkopadnej, neobratnej, neohrabanej, ale to se zkusenostma jeste zmeni, potrebuje se vyhrat.

Reagovat
fantomas

Rarášek ti nijak nepřitakal, ale ne, ty to odsouhlasíš a dál si jedeš tu svou.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle atributy změníš zkušenostma?

Reagovat
smazaný uživatel

Neprimo - zkusenost prichazi s poctem zapasu a s poctem zapase se ten hrac vyhraje. A vyhranosti se to zmenit muze

Reagovat
stas87

S pribudajucimi zapasmi akurat William zapracuje na este lepsom citani hry,maximalne.On navyse nepotrebuje na svojom style hry nic menit.Zmenit mozes casom trebars prihravky ci zakoncenie,pohyb len velmi tazko.Ak William schudne,strati na sile v subojoch a to je dost dolezity atribut.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim proc by to neslo, Kvitova nebo Isner se na zacatku kariery taky neumeli pohybovat a behat, ale vyhrali se a ted je to lepsi.. Tim nerikam, ze z nej nekdy bude atlet s pohyblivosti Lebrona, ale urcite se muze v pohybu mnohonasobne zlepsit.

Reagovat
stas87

Busquets nie je ziadny rychlik a tiez si ho v Barcelone chvalia.Co presne ma v pohybe zlepsit?Sak on ked ma loptu na nohe,dopredu vie kam ju posle.Tym sa uspesne vyhyba pripadnej strate a neobratnosti.Jeho prednostou je mimo ine aj fyzicka hra.To priamo suvisi s jeho genetickym fondom a on je proste silovy typ hraca,nie rychlik.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Busquets neni tak limej a tezkopadnej, neobratnej, neohrabanej.. To vsechno muze William jeste zlepsit

Reagovat
stas87

Ale zasa nema taku silu a nevyhra vsetky suboje v strede ihriska. Ked si dostatocne inteligentny,sam eliminujes neohrabanost,tazkopadnost a neobratnost.Suboj ani podstupit nemusis..a to William je.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, presne moje slova je tezkopadnej, ale muze se prosadit.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

O čem ty furt točíš? :D

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ležérnost a bohorovnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Presne jak rikam.

Reagovat
fantomas

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
fantomas

= nedílná součást jeho kouzla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Mimochodem, právě čtu, že William ve skupinový fázi naběhal nejvíc kilometrů.

(Což vyvrací dokonce už i tu "lenost"...)

Reagovat
smazaný uživatel

něco jako Mesut prostě

Reagovat
Rarášek

Reagovat
j_mrazik

V tomhle na Songa za Arsenal nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za dementní nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Že němci udělali nominaci podle vzhledu a ne výkonů. Taky to tak dopadlo

Reagovat
PavlíčeQ

Autor asi četl dílo od Oty Pavla

Reagovat
smazaný uživatel

je dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek

Reagovat
Posledni Kovboj

nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
I am Mancunian

fantomas, znova sa pytam, je realny odchod toho carvalha uz toto leto podla teba ?

Reagovat
fantomas

Ty ses už někde pýtal? Tak to sorry, přehlíd sem.

Těžko říct, příchod Jesuse ho uplně klidně může přesvědčit o reálnym útoku na titul a může tak ještě zůstat. Zvlášt po tomhle ME kolem něho asi zas bude čmuchat plno týmů, že by mohlo bejt složitý ho udržet, ale zatim sem ani žádnou spekulaci neviděl.

Reagovat
I am Mancunian

a za kolko by isiel ? ci iba cez tu vykupku ? inak som sa zamyslal, ze on uz by asi siel rovno do top muzstiev, nie ? a nejak ma nenapada, ktore muzstvo potrebuje top dm, mozno man city ? inak sa mi zda, ze maju vsade plno

Reagovat
fantomas

Určitě ho napálí, ale odhadovat si netroufám. A i proto nějaká přestupová stanice nepřipadá v úvahu. Buď velkoklub, nebo zase zůstane. Třeba Arsenal by po něm zrovna moh/měl jít, když si Schneiderlin vybere ManUtd.

Reagovat
stas87

To,ze svedi supera neprimacknu k vapnu a nemaju sustavnu prevahu a tlak je jasne.Mna skor zaujma,ci tych par individualit v tomto time uspeje aj v dospelom futbale a presunu sa nastalo do acka.Ten ich herny styl,alebo aspon nieco podobne hravali aj cesi a dostali sa tak daleko.Myslim ze aj Hrebik to vtedy s nimi tak hral.

Ak si casom Tibbling alebo aj dvojica utocnikov prenesie tu efektivitu aj do acka,budem rad.Lewicki vyriesi post v strede zalohy s Hiljemarkom.V CSKA je este Strandberg.Zaujimava buducnost pre acko Svedska.

Reagovat
fantomas

Vždyt už plno těch hráčů v širšim kádru áčka je.

Reagovat
stas87

V sirsom kadri. Ak by aspon pät hracov natrvalo ziskalo stabilne miesto v acku,bol by som rad.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to Portugalsko zvládne. Všechno jim funguje. Individuality hrají jako tým. To se málokdy vidí, aby si to takhle sedlo. William Carvalho fakt připomíná Yayu Toureho. A Joao Mario je skvělý.

Reagovat
Spalovač šancí

Další Dovalilův prokauč. Němce měl smáznout. Jinak portugalská U21 by s přehledem dala áčko.

Reagovat
smazaný uživatel

Nase nebo jejich?

Reagovat
stas87

Tak to je asi jasne,nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vase, to je jasny..

Reagovat
stas87

O nasich som nic nepisal..ako ta taka kokotina vobec mohla napadnut?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja kdyz ctu tu slovenstinu, tak me vzdycky napadne kokot

Reagovat
stas87

Zozadu ta ten kokot vzdy napadne?

Reagovat
smazaný uživatel

Odevsad, zezadu, z boku, zepredu, ze Slovenska..

Reagovat
stas87

Tak si musis najst ceskeho kokota. Trebars to s nim bude lepsie..

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to tezky, to vypada, ze jsou vsich i kokoti na Slovensku

Reagovat
Spalovač šancí

obě

Reagovat
smazaný uživatel

"Aniž bychom chtěli podceňovat švédskou sílu a nezlomnou vůli po vítězství, asi by bylo dobré hned úvodem podotknout, že Dánové se o postup připravili v první řadě sami. Podle očekávání to byli oni, kdo opticky kontroloval hru, zatímco vítězný tým těžil z maximální efektivity a především z dánských chyb" Tak jako Češi se o Semifinále připravili sami...Měli sme je dorazit v první půli a bylo by to. Přes Švédy bychom postoupili. Ani po tomhle tragickým výkonu Dánska nějak nikdo nechce přiznat, že hráli houno a tak se řekne, že se o to připravili sami.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

V naší skupině hráli všichni houno, v B pouze Angličané ...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
fantomas

https://www.youtube.com/watch?v=o3RIOnA7a-A

Koncentrovaná těžkopádnost

Reagovat
smazaný uživatel

On je fakt výbornej. Musim říct, že jsem ho teda neviděl v sezóně za Sporting ani jednou, ale na tom ME teda hraje absolutně parádně. Měl jsem možnost ho vidět proti Anglii na vlastní oči a rozhodně nádhera ho sledovat. Strašně by se mi hodil do United jako náhrada Carricka, ale asi to vypadá spíš na Schneiderlina (i když myslim, že minulý rok se o něm jako o možné posilo mluvilo)...

Reagovat
smazaný uživatel

Působí, jako když dospělý hraje s dětmi

Reagovat
fantomas

Nevim, jestli je to sarkasmus, ale jo... působí.

Reagovat
smazaný uživatel

Není, myslím to vážně. Všechny ve všech ohledech převyšuje. MVP turnaje.

Reagovat
fantomas

Ok já jen, že sem to použil i nahoře v tabulce, tak sem si řikal...

Reagovat
smazaný uživatel

Ajo, to jsem ale vůbec nečetl napsal jsem to nezávisle na článku

Reagovat
fantomas

Great minds...

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Jaaj, to je genius. Ani si neviem predstavit zeby nemal uplne TOP karieru. Ja tento typ vyzretych hracom mam najradsej.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ale taky je to vytržený z kontextu. on je jak neobroušenej diamant (zas mu nechci moc lichotit). jde o to, že on má nedostatky, které jsou viditelné. já bych použil trošku slovo namistrovanost, s kterým se tu asi neztotožníte, ale na něm je vidět už v tak útlém věku, že má zkušenosti a těží z nich, někdy ale ne v tom nejlepším směru. Jeho nedostatky jsou ale v konečným součtu tak velký, že kdyby se vzali a dali na jiného hráče, tak by i on byl nadprůměr v současném fotbale v potenciálu stát se hvězdou. přiznám se, že jsem ho bral jako čistý hype, ale tímto turnajem mě dostává. musí na sobě dřít chlapec a bude totální TOP. jenže..takových už taky bylo ..

a ty řeči o nejlepším hráči turnaje si nechte.. to podle mě není. jenom v jeho týmu jsou lepší hráči. ale finále ještě nebylo .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Tím způsobem hraní, jako že ho to vůbec nebaví, mi dost připomíná Berbatova.

Reagovat
mastakillah

naprosto dominantní výkon

Reagovat
veikko

Je skvělý, ale mohl by aspoň předstírat, že to nemá všechno totálně v paži.

Reagovat
fantomas

By musel hrát s protihráči, kteří by ho k tomu nutili

Reagovat
Gryphonheart

Heintz nejhorší? Asi jeden z nejlepších hráčů, jaké jsem měl možnost v FMku trénovat.. V Drážďanech si to na čele bundesligy dával úplně v pohodě..

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle není fmko. A spousta lidí tu možná žije v nějaký virtuální realitě, třeba toho, že nějakej černoušek nebo Fišer jsou TOP a s nima v základu by byl titul. Třeba se probudit, ale moc lidí to nechce.

Reagovat
fantomas

Jéé, ty seš jima tak roztomile posedlej.

Reagovat
db18

Zrovna Fischer je v FMku tragéd...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
fantomas

100. pro Williama a zejtřejší krásný finále.

Reagovat
smazaný uživatel

už podle nadpisu jsem poznal fantomase

Reagovat
fantomas

A proto je domingův

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele