Eurozápisník VII. aneb Okouzlující severská Popelka

01.07.2015, 22:02
Názory a komentáře
V osmapadesátém Švédům vystavil stopku mladičký Pelé. Na domácím Euru 1992 žlutomodré zastavili Němci. Na následném mistrovství světa skandinávskou pohádku utnul jeden průnik Romária. Tentokrát už to ale Švédové vůbec poprvé v dějinách všech svých národních týmů dotáhli až ke zdárnému konci; kuriózně s týmem, od něhož se vůbec nic nečekalo...

Úvodem mi ještě jednou a naposledy dovolte zopakovat podstatu jednoho z pilířů nového formátu tohoto Eurozápisníku: barevné tabulky se třemi výraznými postavami daného utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistově ocenění symbolickou hvězdičkou nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.






1) Švédové nám ukázali, jak by měl hrát moderní outsider. Tohle může znít trochu pateticky, přiznávám, ale švédský styl by skutečně mohl leckomu sloužit jako ideální vzor. Je to vlastně podobné jako se srbskou dvacítkou: zvítězila organizace, týmová práce, a přitom zároveň nepopiratelná fotbalová kvalita.

Na švédském herním projevu byla zřejmě ze všeho nejlepší ta všudypřítomná ochota si vzájemně vypomoci. To platilo nejen níže ve hřišti, kdy například neexistovalo, aby někdo na vlastní pěst podstupoval souboj 1 na 1 (zde nesoucí zvláště velké nebezpečí), aniž by už dávno neměl jištění či přímo zaručenou pomocnou ruku; ale i výše ve hřišti, kde se zas a znovu nezištně doplňovali dokonale sehraní Thelin s Guidettim.

Pro oba útočníky platí, že jsou ochotni se rvát u postranní čáry stejně jako ve středu hřiště, přičemž jejich abnormální pracovitost ani nekompenzuje nějaký nedostatek herní inteligence. Přesně naopak - jejich efektivní spolupráce je na ní dost dobře založená. Zhruba takové partnerství se posléze jeví být rovněž univerzálně funkčním základem pro - jak to trefně vyjádřil kolega Zezula nad půllitrem piva - onen švédský ‘defenzivně ofenzivní’ styl hry.

Seveřané zde sice vycházeli ze zajištěné obrany, spoléhali na vzadu nonstop sedícího Lewického, zodpovědně doplňovaného Hiljemarkem, a ve výchozích pozicích značně zatažené krajní beky, krom toho ale vykazovali také obrovskou chuť zaútočit. Nezdržovali se možná s nějakými kombinacemi, ovšem adekvátně doplňovat i zakončovat útočná tažení se jim dařilo často a se sebedůvěrou někoho, komu nálepka ‘betonář’ vskutku nenáleží. Ba dokonce ho přímo uráží.

2) Krajní beci se předvedli. Vesměs všichni. Málokdy se stává, aby vlastně všichni čtyři krajní beci v jednom utkání podali výkony, které by se hravě kvalifikovaly jako jejich nejlepší na turnaji. Tenhle zápas se přitom s čestnou výjimkou v Augustinssonovi (stále nejlepším levém bekovi šampionátu) zdál být zrovna takovým ojedinělým exemplářem.

Speciálně Raphaël Guerreiro na druhou stranu působil stylem, jako že se celou dobu šetřil jen a pouze na samotný vrchol akce. Včera byl konečně tou ofenzivní podporou, jakou dříve být nikdy nedokázal - hru tvořil z hloubi pole, své křídlo obíhal zvnitřku i zvnějšku, a ve finále vytvořil nejvíc šancí z celého týmu (4).

Zároveň fotbalista Lorientu vyzařoval i jistou eleganci a houževnatost při práci směrem dozadu, kde se musel vypořádávat mimo jiné s dalším skvostně fungujícím bekem; Viktorem Nilssonem Lindelöfem z portugalské Benfiky. Švédský zadák odhalil podobně širokou paletu užitečných atributů: je statný a přece obratný, pročež se vytasil s jedním spektakulárním skluzem i parádní ‘zidanovkou’.

Podivným případem na rozlousknutí je potom Ricardo Esgaio. Pravý bek Seleçãa se po většinu času tváří dosti nevinně a při troše snahy by možná vyhrál i konkurz na filmového Brouka Pytlíka, neboť vypadá, že umí všechno, a zároveň nic z toho neovládá na pořádné úrovni. Včera se každopádně Esgaio vytáhl a v otázce šikovného doplňování portugalských nájezdů nikterak nezaostával ani za lépe vybaveným Guerreirem.

3) Portugalským hvězdám fatálním způsobem došla šťáva. William Carvalho je na první pohled dosti ležérním fotbalistou. Na druhý pohled je zároveň setsakramentsky dominantním středopolařem, který přesně dokáže odhadnout moment, kdy zabrat. A na třetí pohled... na ten už se frekventovaně zapomíná. Přesto právě ten třetí pohled odhalí důležité věci - jako třeba že William ve skupinové fázi spolykal nejvíce kilometrů ze všech.

A přesně v souladu s tímto faktem, navíc posíleným jeho vlastním monstrvýkonem proti Německu, zkrátka opora Sportingu oněch 120 minut náročné přetahované se Švédy neustála. V první půli ještě William s obdivuhodnou lehkostí přenášel balony ze strany na stranu a do značné míry určoval směřování portugalských ataků, postupem času však začal kupit banální chyby a jeho vliv celkově přestal být cítit na obou stranách hřiště.

Velice podobným vývojem si potom prošla také další portugalská hvězda, šikovný driblér Bernardo Silva. Po něm se v druhé půlce zápasů požadovalo spíše rozjíždění akcí z hloubi pole, což monacké naději příliš nevonělo. Ke konci viditelně utavený Silva začal hrát hodně na sebe a nepředstavoval již ten správný motor portugalské ofenzívy.

Nebylo to nicméně jenom o obvyklých tahounech mužstva, ale i o celém portugalském kolektivu. Hned sedm z posledních devíti gólů Esperanças inkasovali v druhých poločasech (!), a i když tentokrát vytrvali, jistý graduální propad v jejich výkonnosti šlo odpozorovat docela snadno. K tomu popravdě dopomohl i kouč Rui Jorge, jenž si netakticky vyplýtval všechna střídání už 20 minut před koncem normální hrací doby. V prodloužení potom Švédové vypadali být nebezpečnější hlavně proto, že cítili, že jsou na tom fyzicky lépe, a mohou si tak dovolit víc.

4) Záhada jménem Střídání Sérgia Oliveiry. Když Rui Jorge po 53 minutách stáhl z hrací plochy svého kapitána, patrně nebylo diváka, kterému by v daném okamžiku neklesla dolní čelist.

Sérgio Oliveira je koneckonců učiněným objevem turnaje, miláčkem statistické databáze WhoScored (dvakrát vyhlášen hráčem zápasu), jedním z mála ryzích box-to-box záložníků, kteří se nám zde v ČR představili, a doposud vlastně ani nikdy nestřídal. Proč tedy takový vzorec rušit zrovna nyní; ve finále, které málem sám ozdobil krásnou trefou z přímého kopu?

Inu, po pečlivém zhlédnutí záznamu mám dojem, že jsem na to kápl - Tozé prostě znamenal záruku okamžitého impulsu, povzbuzení. Jeho aktivita ihned po příchodu byla vpravdě nakažlivého rázu a leckoho nakopla: budoucí hráč Porta sám dvakrát střílel, neustále chtěl balon, a činil tak přitom výhradně v útočné třetině, kde se Sérgio Oliveira pohyboval zcela minimálně.

Od Ruie Jorge to byl v zásadě mazaný a dobře načasovaný tah; poněkud riskantní, jelikož chtě nechtě oslabil rovnováhu v portugalské záloze (proto i to pozdější nestíhání Williama mimochodem), ale ve finále nedaleko úspěchu. Pokud pomineme úvodní švédské rozkoukávání, tak se právě tehdy Esperanças ocitali zřejmě nejblíže vedení, a sám Tozé navíc vydržel být v centru dění i po celý zbytek duelu.

5) Neštítí se náhodou Portugalci soupeřova vápna? Že portugalský diamant má svou jednu velkou vadu v chronickém nedostatku urgence v útočné třetině, a že zkrátka není dostatečně smrtící, o tom už jsme na tomto webu nejednou referovali. A úterní večer po onom příjemném, pětigólovém intermezzu v semifinále do jisté míry znamenal návrat ke kořenům.

Jeden poznatek se týká toho, že Portugalci strašně rádi pálí z dálky - balony do šestnáctky směřovaly v podstatě jen z křídelních prostor od krajních beků, jiná cesta jako by pro favorita neexistovala. Ryze ofenzivní hráči jednoduše mnohem raději natáhnou ke střele, než aby rýsovali nějakou odvážnou kolmici. Sérgio Oliveira, João Mário, potažmo Ivan Cavaleiro jsou toho zářným důkazem.

A potom druhá věc: rohy nakrátko, velká to záliba Portugalců, zcela evidentně prováděná bez konkrétního cíle a plánu. Následkem toho veškerá taková neortodoxní rozehrávka vedla v tom lepším případě ke zpětnému pasu ‘na jistotu‘, v tom horším k brzké ztrátě balonu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chysta se nekam Sergio Oliveira prestoupit?

Reagovat
fantomas

Těžko, vrací se do Porta, který ho podle všeho prubne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepatri Ferreire?

Reagovat
fantomas

Tam jen dva roky hostoval právě.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, diky

Reagovat
Murtago

Kdy bude třetí díl Gerrardovi legendy?

Reagovat
fantomas

Az skonci vsecky turnaje.

Reagovat
ZB 07

Ten Cavaleiro byl fakt nepoučitelnej, ale na druhou stranu to celkem odmakal.

Reagovat
veikko

Odpadlík pro mě jednoznačně William, zakládal spíš akce soupeře. A tu penaltu jsem věděl úplně přesně, jak to dopadne, jak jsem ho viděl brát míc, jenom mi blesklo hlavou: Lukaku.

Reagovat
smazaný uživatel

To bolo jasné že nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

alibista Jao Mario hráč zápasu, štatistiky, no

Reagovat
fantomas

Alibista člověče, co sis to zas vymyslel za legrační teorii?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuď agresívny zas .

áno, hral na istotu, nič nevymyslel, nebral to na seba, podobne ako William, rozdiel medzi nimi bol ale v tom, že William robil viac chýb... Portugalská záloha podala alibistický výkon, preto si tak málo vytvorila...

Reagovat
fantomas

Nesmysl.

William nehrál alibisticky - jen se soustředil tentokrát na horizontální pasy namísto těch vertikálních (což byl pravděpodobně trenérův pokyn vzhledem k tomu, že jinak ty kolmice hraje běžně). A Mário v první řadě poskytuje jistotu na balonu no (opět - funkce, žádnej alibisus), má pravidelně nejvyšší čísla, zároven se ale i tlačí do střelby a je nejaktivnější na hraně šestnáctky.

A co se Sérgia Oliveiry, Tozého a Bernarda Silvy týče, tak tam už je nařčení z alibismu vyloženě mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

"A co se Sérgia Oliveiry, Tozého a Bernarda Silvy týče, tak tam už je nařčení z alibismu vyloženě mimo." súhlas

všeobecná charakteristika v hornej časti Tvojho príspevku je síce pekná, ale nič nemení na výkone spomínaných hráčov, kt. sa mi nepáčil.

Reagovat
fantomas

No, je pěkná a zároveň vylučuje alibismus. Výkon Williama se mi taky nelíbil, ale to je na jinou debatu. Ne tu o "alibismu".

Reagovat
smazaný uživatel

U Williama alibizmus v prihrávkach ani nie, skôr v defenzíve, tieňoval a pôsobil prispatým dojmom... Možno bol utavený alebo mal nejaké šrámy / zranenia z predchádzajúcich zápasov, podobne ako on pôsobil Bernardo Silva, William viac-menej od začiatku zápasu, Bernardo až neskôr...

Reagovat
fantomas

Njn, o tom víceméně píšu v článku - utavení obou dává smysl z lecjakýho úhlu pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

William toho měl plné kecky od začátku druhé půle (Baffo rozehrávat po zemi) a zejména po vystřídání Tibblinga. Khalili se z lajny stahoval mezi stopery na rozehrávku a především Hiljemark se vysunul více dopředu (až za útočníky). No a William přestal stíhat jak dozadu, tak dopředu. Jeho odříznutím přestala Portugalcům fungovat přechodová kombinace a Bernardo s Tozém to museli tahat individuálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Ked hras futbal,v ktorom sa snazis tvorit,kombinovat a utocit,rychlejsie sa unavis.Si stale na lopte,stale v hre,nabiehas si a po strate okamzite presujes.Ja som teda videl len OT a v nom mali svedi logicky navrch.V 90.minutach hrali z bloku a ten blok posuvali.Nutno poznamenat,ze ten ten blok bol aktivny.Viacero timov,co boli v 90.minutach aktivnejsi,prehrali v OT.Vtedy super prebral iniciativu a vyrazal do brejkov.

Reagovat
smazaný uživatel

"Ked hras futbal,v ktorom sa snazis tvorit,kombinovat a utocit,rychlejsie sa unavis." ale ešte rýchlejšie sa unavíš, keď nemáš loptu a len brániš.. rozdiel bol v tom, že švédski ťahúni vydržali viac, ako portugalskí, to rozhodlo podľa mňa...

Reagovat
smazaný uživatel

Nie. U Švédov to vôbec nebolo o ťahúňoch, ale o tíme.

Reagovat
stas87

Nesuhlasim.Ked mas inteligentnych hracov,ktori sa zaisti a neotovori vobec priestor vzadu,tak to branenie nie je viacej fyzicky namahave.Ved si pozri vykon Lindelöfa v predlzku. Svedsko ten kombinacny,aktivny a natlakovy futbal nehra.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto, fyzicky namáhavé to je určite pred ofenzívnych hráčov, ktorí pressujú. Defenzíva je skôr v psychologickom tlaku a námahe.

Reagovat
smazaný uživatel

úprimne - neviem to posúdiť, nehral som nikdy "veľký" futbal (zakopať si s kamošmi nerátam), ale komentátori hovoria často, že keď tím drží loptu, unaví súpera, lebo ten musí behať bez lopty a len brániť.. tak neviem, príde mi to účelné, že sa viac unavia, každopádne, možno ani nie, neviem

Reagovat
fantomas

To je sice fakt, ale tady bych viděl zásadní rozdíl v tom, že když sou Portugalci bez míče, tak napadají pomalu až po malý vápno a podílí se na tom veskrze celá útočná linie s tou záložní (mínus William, dejme tomu), zatimco u Švédů presink stojí v podstatě jen na dvou hroťácích, zatimco zbytek týmu mi přišlo, že si hlavně hledí držet svý pozice. Proto se i podle mě POR snáz vyčerpalo.

Reagovat
stas87

Zhruba toto som sa mu snazil vysvetlit.Ten futbal portugalcov by bol kurevsky ucinny,ak by z tej technickej prevahy a presovania dokazali vytazit 1-2 goly.Tym ze to nedokazali,svedi vycitili sancu a pochopili,ze sa nemaju v zaveru coho bat.

Reagovat
fantomas

Jj, hlavně Švédové Portugalcum nešli při tom presinku takovym způsobem na ruku jako Němci no. A taky proti Němcum nebyl Cavaleiro tak tupý hovádko a nenechával se tak snadno chytat do ofsajdů.

Reagovat
stas87

To som nevidel.V case ked sa hral zapas Nemecko-Portugalsko,som chodil po rakuskych Alpach. Az vecer som videl cca 65.minut Dansko-Svedsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fiGO232

ku tomu striedanu Sergia Oliveiru, komentatori na BTsports vraveli, ze to bolo kvoli zraneniu, pretoze tiez sa cudovali, preco ho trener stahuje dole

Reagovat
fantomas

Nene, na BTsports se shodli na tom, že nijak limitovanej nevypadal (a ostatně doted sem nikde žádný zvěsti o zranění nezaregistroval), a nakonec dospěli k tomu, že vzhledem k tomu, že neprotestoval a vypadal smířeně, tak se asi na tom střídání dopředu dohodli v šatně.

Reagovat
stas87

Svedsko hralo nie az tak odlisny futbal od Grecka v semifinale 04. Len s tym rozdielom,ze Portugalsko malo menej sanci.

Hraca turanaja by som sa nebal dat Hiljemarkovi.

Reagovat
fantomas

Mmm, srovnání s Řeckem se mi teda vůbec nelíbí

Reagovat
Spalovač šancí

Mně taky ne. Řekové měli inteligentnější systém

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

To ma len teraz napadlo. Mimochodom,v tom predlzeni hrali len greci a nakoniec ten gol dotlacili.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam boli Gréci lepší v predĺžení? Vôbec si to už nepamätám, dokonca myslím že som pri tých predlženiach Grécka pravidelne zaspával

Reagovat
stas87

Hej.Uz pred golom tam mali nejake strely.Ak si to dobre pamätam.Cesi boli lepsi v 90.minutach a viac sanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkovo ani mne, ale on má na mysli 1 konkrétny zápas.

Reagovat
veikko

Něco mezi Řeckem a Chelsea, každopádně švédský tým mi není ani trochu sympatický. Pro mě osobně největší zklamání turnaje. Doufal jsem, že rupnou úplně všude.

Reagovat
stas87

Ja prajem kazdemu timu na severe.Preco ty nemas rad Svedsko?

Reagovat
veikko

Já mám rád poměrně každého na severu kromě Švédska. Prostě pro mě to jsou pokrytci, když jsem zjistil jejich názor na alkohol, kdy ti jednou půlkou úst vypráví, jak je prohibice správná a druhou mají namočenou v lihu ... A to není jediný případ. A taky mě strašně štve jak jsou dáváni celému světu za příklad, ale za to nemůžou oni.

Reagovat
Rarášek

Teď už jsou dáváni za špatnej příklad, to bys měl mít radost, ne?

Reagovat
veikko

Nemám rád žádné příklady, ať si žijou jak chtějí. Ale ani jsem nepostřehl, že by měli být dáváni za špatný příklad? Vždycky tak vzorní Švédové ...

Reagovat
Rarášek

Tak jenom co se týče muslimů jsou odstrašující příklad.

Reagovat
veikko

To proto, že muslim nedal pencli, nebo proč?

Reagovat
Rarášek

Lewickimu

Reagovat
fantomas

Reagovat
stas87

Tak Hiljemark do cisto do defenzivy odviedol +- to iste co Lewicki.Do ofenzivy bol viac vidiet. Aspon z mojho pohladu.

Reagovat
fantomas

+- to isté? Nooo waaaay. Lewicki jako poslední instance rozhodně měl pro defenzívu větší přínos. Hiljemark na druhou stranu doplňoval ofenzívu no, ale stejně pro mě zůstává Lewicki > Hiljemark. Bez toho prvního by se ten systém imo sesypal spíš než bez Hiljemarka.

Reagovat
stas87

Tak jasne,ze Lewicki hral hlbsie.Hiljemark sa ale zbytocne nevytahoval dopredu a nenechal ho v problemoch.U mna by rozhodla väcsia podpora utoku,u teba defenziva.

Reagovat
fantomas

Jinak sice mi přišlo, že ten turnaj obecně sledovalo překvapivě málo lidí (na to, že se konal u nás), ale každopádně díky všem, kdo tohle naše malý žvatlání četli a komentovali. V pátek ještě vyjde shrnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa prekvapilo, aký nezáujem o turnaj bol v podnikoch (hospodách, baroch) v ČR. Bol som v Olomouci, po podvečernom zápase sme si chceli pozrieť niekde večerný zápas - nikde to nedávali a všade kde sme sa opýtali sa na nás pozerali ako na idiotov, pritom po uliciach behali stovky Švédov a proste tisícky ľudí, ktorí vyšli zo zápasu a určite majú o sledovanie ďalšieho zápasu záujem. Nakoniec sme našli jednu reštiku, kde prepli na futbal, ale nešiel zvuk a časť obrazovky bola poškodená a čierna. A tesne po 22:00 zatvárali....

To isté sa mi stalo v sobotu v Brne, po akcii za Lužánkami si ideme do mesta niekde sadnúť a popozerať futbalik, hraje sa predsa semifinále v ČR, to musí dávať každá hospoda. Haha. Nikde nič, to isté ako Olomouc, všade sa pozerali že čo to chceme od nich. Niekde mali pustené seriály, filmy atď, niekde hrala naplno hudba. Proste totálne sklamanie pre mňa.

Prídem večer do Bratislavy, pred žel. stanicou nejaká reštika, pozerám že svieti TV, prídem bližšie ku vchodu aaa futbalik

Reagovat
fantomas

...

Jako jo no, aniž bych musel takle cestovat po hospodách, asi bych si to tipl. Organizátoři udělali na pohled prima tah s ultralevnýma lístkama, ale dál mi přišlo, že to byla celá jejich strategie, jak lidi přitáhnout do hlediště. Ten šampionát se vůbec nepodařilo "prodat", i když se na nic většího fotbalovýho dozajista nezmůžeme.

Jeden faktor, co tu hrál možná velkou roli, je ten, že byli lidi prostě "unavený" mánií z hokejovýho MS. Taky nápad organizovat dvě akce jednou za uherskej rok a... ve stejnej rok.

Reagovat
smazaný uživatel

hospodský ovce si hrajou na největší fans a čumí jen na Áčko, to je klasika

Reagovat
Vasil

Já šel z Lužánek absolutně bez zájmu sledovat další fotbal na pivo a v hospodě to Euro jelo celou dobu. Ale nezdálo se, žě to někdo sledoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas, že U-21 moc zájmu nevyvolalo. Ani zde, ani obecně v ČR. Ale já jsem za to rád. Opravdu nemusím ten kolotoč, který média vytvářejí v posledních letech okolo MS v hokeji. Letos navíc umocněno skutečností, že se hrálo doma a byla možnost naposled vidět Jágra. Najednou miliony Čechů, Moravanů a Slezanůi jsou děsně velcí fandové a znalci hokeje. A přitom si myslí, že Spezza je italský fotbalista

...

Snad až Jarda definitivně skončí, tak se vrátí vše do normálu

Reagovat
smazaný uživatel

a kdyby ty zápasy byly poloprádzný, tak se bleje, že na to lidi serou. Teď se zase bleje, že přišly jen fanoušci úspěchu a senzace

Reagovat
Rarášek

Povedlo se to, jak turnaj, tak i tady na EF, díky!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
veikko

Ale jinak Portugalci až na finále úžasní. Hlavně José Sá, Sérgio, Bernardo, João Mário, Paulo a další

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem vtipný, že Portugalci nechali Švédy postoupit a ve finále s něma vyhořeli

Reagovat
veikko

Jasně, určitě je nechali ... A doslova VYHOŘELI na penalty, úplně dostali na frak.

Reagovat
smazaný uživatel

masopust pls

Reagovat
veikko

Ježiš, to už má zas jiný nick?

Reagovat
Kily

to není masopust, ale mate to, že dementi to jsou stejní a vše umocňuje fakt, že si to ani jeden neuvědomuje

Reagovat
smazaný uživatel

Proto jsem jim přál prohru.

Reagovat
smazaný uživatel

Carlgreen borec, dnes už chytá za AIK v predkole

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

A střídal

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to mám zapnuté ale nejak som to zmeškal

Reagovat
veikko

Tobě to jede? Jak hraje Vepsu (VPS)? Četl jsem, že Henri Sillanpää čaruje.

Reagovat
smazaný uživatel

http://livetv.sx/en/eventinfo/323813_vps_vaasa_aik/#webplayer_ifr|236570|323813|236570|900|1|en

Hostia lepší jednoznačne

Reagovat
smazaný uživatel

Celé si to skopíruj

Reagovat
veikko

Díky

Reagovat
veikko

No tak bodejť, jako každý rok je v EL za Finy poslední tým tabulky, že jo. To už je tradice ...

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduješ fínsky futbal podrobnejšie?

Akože vždy ide z pohára slabší tím z ligy?

Reagovat
veikko

No, to zas ne. Spíš ti, co postoupí hrajou v příští sezoně tužku. Jo, docela to sleduju, i když loňskou sezonu spíš pomálu.

Reagovat
veikko

No, zas tak lepší zjevně nejsou! VEPSU

Reagovat
smazaný uživatel

Práve posledné minúty začali domáci držať viac loptu a dostávali sa viac k bráne. Krásna asistencia pri tom góle. Počasie ako v Anglicku inak, to tam býva tak pravidelne?

Reagovat
veikko

Asistence krásná, škoda že jsem nepostřehl, kdo ji poslal, byl černý? Tak zamračeno bývá často, ale z 99% neprší.

Reagovat
smazaný uživatel

Abdulahi asistoval na ten gól. 2.polčas som nevidel, čo sa tam dialo?

Reagovat
veikko

Poměrně vyrovnaná hra, AIK asi individuálně o něco lepší, ale VPS dalo gól ze standardky. Potom AIK snížilo po nepříliš povedeném, ale obráncem podskočeném centru, a pak srovnali z penalty, u které si nejsem jistý, jestli ten faul byl ve vápně (zrovna se mi to seklo), na onlajnech psali, že to bylo na hranici vápna, takže si to sudí obhájí. Každopádně jsem na "své" VPS hrdý, poslední tým Finska hrál vyrovnanou partii se švédskou elitou.

Reagovat
veikko

*ten centr byl povedený, pouze podskočený

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne VPS, ja som čakal jednoznačnú 2ku pred zápasom, ale tieto prvé predkolá sú čarovné tam je všetko možné a taktiež je všetko možné v odvete.

Reagovat
Rarášek

Dvakrát 2:2 to jsou ideální výsledky pro odvetu pro oba Švédský týmy.

Reagovat
veikko

Ale objektivně, čekal jsi něco jiného než výhru obou Švédů? Já teda ne. VPS

Reagovat
veikko

*Ech, upřímně místo objektivně.

Reagovat
Rarášek

Nečekal no, ale zas je to předkolo a to je zrádné. Já jsem s výsledkama vcelku spokojen. Jak říkám, do odvet je to slučná výchozí pozice.

Reagovat
fantomas

Šel tam místo něho nějakej borec ročník 1997.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej práve čítam ten tweet

Reagovat
veikko

Taky podle toho chytal, za góly ani tak moc nemohl, ale byl takový ... zmatený.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele