Eurozápisník I. aneb Thor(up)ovo kladivo nad českou kotlinou

19.06.2015, 20:03
Názory a komentáře
První střetnutí v rámci mistrovství Evropy do 21 let jsou za námi, a to nám dává možnost ohlédnout se za nimi jinou než tradiční cestou. Po třech letech proto znovu ožívá náš Eurozápisník, tentokrát za účelem vypíchnutí největších hvězd i odpadlíků a zásadních taktických prvků všech utkání "malého Eura" namísto toho velkého...

Vzhledem k tomu, že jsme zase o tři roky dále a snad i moudřejší, rozhodli jsme se vám trochu zpříjemnit čtenářský zážitkek rozdělením analýz do tří přehledných bodů, a zároveň všechny oddíly uvést barevnými tabulkami.

V nich pokaždé najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Jeho databázi považujeme za nejkomplexnější a tedy i obyčejně nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistově ocenění symbolickou hvězdičkou nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nekřížit se nikdy s WhoScored a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.

Doufáme tedy, že se vám námi zvolený formát bude zamlouvat, a že tenhle způsob zpestření našeho zpravodajství oceníte...






1) Dánové s největší pravděpodobností půjdou jedině nahoru. Soudit, ba přímo odepisovat tento Thorupův mančaft na základě první 45minutovky turnaje by bylo nadmíru pošetilé. Hostitelská země ostatně letos ve svém úvodním vystoupení před domácím publikem o půli neprohrávala už na pátém šampionátu v řadě. Onen český nástup podpořený monstrózním výkonem Ondřeje Petráka a soupeřovou nutností přeskupit řady po zranění stopera Sørensena proto nemá smysl pokládat za jakékoliv měřítko dánského potenciálu. Faktem je, že seveřané zpočátku zcela pochopitelně ladili rytmus; jakmile ale podruhé vyšli z kabiny, jejich kombinační zdatnost i průbojnost jasně převyšovala tu naši.

Zásadní pro seveřany bude, do jaké role se do budoucna počítá s Lasse Vigenem Christensenem (zde pouze střídajícím, ačkoliv jeho suverenita na balonu zprvu Dánům citelně scházela), a zdali bude postupem šampionátu růst výkonnostní křivka Pierra Højbjerga, ještě v sobotu polykajícího 90 minut zápasové zátěže za seniory a ve středu poněkud zaostávajícího za očekáváními.

Teprve 19letý středopolař Bayernu zatím neměl na dánský projev opravdu stálý vliv - v první půli se na delší dobu vytrácel a nevystavoval moc na odiv ani svůj pověstný drajv - a zároveň jeho hra sem tam nesla známky až nepatřičných ambicí. To bylo cítit speciálně při jeho nesmyslné střelbě ze hry i přímého kopu, ale i u pár jeho ofenzivních výpadů jaksi bez rozmyslu.

2) Střed pole má pořád daleko k vyřešení. Co hrál a kde se vlastně pohyboval Tomáš Přikryl? Vnímá vůbec Zmrhal své okolí a má šanci kdykoliv stíhat na této úrovni? Řekl si Michal Trávník pořádně o základ nebo se prostě vhozen do vody utopil? Na ani jednu z těchto otázek jako by neexistovala jasná odpověď - až na jednu souhrnnou, že střed pole ani omylem nemáme uspokojivě poskládaný.

Přikryl se zřejmě vyřeší sám; po senzačním výkonu Jana Klimenta by měl navrátilec Kadlec působit pod ním, na podhrotu, a aspoň něco tam na rozdíl od Přikryla odvádět. Kmenový záložník Sparty zaujal snad jen exekucí standardek (a to jednou pozitivně, jindy negativně), jinak se při hře fatálním způsobem projevovaly jeho technické limity i neschopnost v rychlosti improvizovat. Co se Zmrhala týče, ten šel drasticky dolů až po poločase a kompletně odepisovat by se nemusel. Především David Houska nicméně nabízí zajímavou alternativu a jeho orientace ve stísněných prostorách i cit pro balon by se Čechům ve středu pole jedině šikly. Jánošova distribuce by se hodila stejně tak, ale na něm byla v závěrečné desetiminutovce až příliš znát nervozita.

3) Improvizovaná stoperská dvojice nijak neselhala. Vidina nerozehraného Baránka spárovaného s Brabcem netradičně na pravém stoperu rozhodně nebyla ničím, co by českého fanouška naplňovalo optimismem, ale za sebe musím říct, že jsem byl s jejich středeční spoluprací relativně spokojen. Brabec dobře vyrážel dopředu, byl správně agresivní a obecně přes tu všudypřítomnou kritiku jeho výkonů za Spartu spíš příjemně překvapil. Baránek si zase vzal na starost rozehrávku a posílal dopředu celkem slušně vyměřené balony. Jeho individuální výkon každopádně nebyl tak na výši jako ten Brabcův (podskočil centr před gólem a později trestuhodně minul banální přihrávku z levé strany), a proto se asi na Kalase lze svým způsobem třást. Brabec se vrátí na svou levou stranu a Kalas, jeho parťák ze stříbrného ME "19", podpoří v druhé půli přetíženého Kadeřábka. Na papíře ideál; jak to ale bude vypadat v reálu?

(td)






1) Nefungující střed pole příčinou německých problémů. Srbové si hlavně během prvního poločasu dělali na soupeřově polovině doslova, co se jim zachtělo. To bylo způsobeno nefungujícím středem Nationalelf. Hlavně dvojice defenzivních záložníků Leitner - Can si příliš nerozuměla, a když k tomu připočteme neohrabaného Knocheho (postupně šel jeho výkon nahoru) i neviditelného Meyera, musí být logicky zaděláno na problémy. Zvláště pokud na druhé straně stojí technicky šikovní a rychlí srbští hráči, jako Filip Đuričić, kteří této výhody náležitě využívali.

Kouč Hrubesch si byl jakožto zkušený kouč problému vědom, proto hned o pauze stáhl ze hřiště Moritze Leitnera, jehož místo zaujal Joshua Kimmich. Jeden z nejmladších členů německé družiny však svým příchodem příliš nepomohl, přestože se po změně stran výkon německého mužstva znatelně zlepšil. Na lavičce přitom čekají na svou šanci třeba Johannes Geis, který má za sebou skvělou sezónu v dresu Mainzu, nebo Kerem Demirbay z Kaiserslauternu. Oba by jistojistě nepodali horší výkon než dlouholetá opora Leitner, jenž na jaře ve Stuttgartu prakticky nenastupoval, a to se zkrátka muselo někde projevit.

2) Bude kouč Hrubesch nadále spoléhat na Hofmanna? Nastoupí Německo s Hoffmanem anebo bez klasického útočníka? To byla snad nejčastější otázka, která se před šampionátem točila kolem německého výběru. Kouč Horst Hrubesch nakonec (jakožto bývalý kanonýr) proti Srbsku vsadil na svého oblíbence a nejlepšího kvalifikačního střelce, ovšem DFB-Teamu jeho přítomnost moc nepomohla. Téměř dvoumetrový habán měl primárně sklepávat míče pro své rychlé a technicky zdatné spoluhráče Younese a Vollanda, a přestože dostal hned několik balónů, tuto úlohu se mu nedařilo plnit. Útočník Kaiserslauternu nebyl až na jednu výjimku nebezpečný ani pro branku soupeře a celkově působil neviditelným dojmem (míče se ostatně dotkl pouze osmnáctkrát, což je nejméně z obou základních jedenáctek!).

3) Pevná obrana a rychlé kontry mohou slavit úspěch. Jestliže někdo očekával, že se Srbové budou Němcům pokoušet kombinačně vyrovnat, musel být zklamaný. To však jen na první pohled. Tým kolem šikovného Filip Đuričiče působil na Letné o poznání týmovějším a sehranějším dojmem, přestože zdaleka tak často neměl kulatý nesmysl na svých kopačkách. Srbové vsadili především na pevnou defenzivu, kterou diktovala skvěle se doplňující stoperská dvojice Spajić - Pantić, (Knoche oproti tomu na druhé straně během první půle působil jako vyjukaný žáček), a jíž perfektně doplnily bleskové protiútoky. Němci naproti tomu museli tvořit a to jim, i díky malé pomoci tvořivého Maxe Meyera (pouze 34 doteků s míčem), příliš nešlo.

(jv)






1) Oscar Hiljemark versus tři Italové. Nenápadný švédský kapitán neodehrál zrovna ukázkové utkání - jeho přihrávky často nenacházely svého adresáta, bylo znát, že mu po těžké sezoně vyplněné zdravotními problémy chybí onen jemný cit pro míč, který hráči získávají s pravidelnou praxí. Přesto však svůj úkol splnil; pohyboval se totiž po celém středu hřiště, a právě díky pohybu švédského dvojbloku Hiljemark - Lewicki místy ani nebylo poznat, že mají Italové ve středu pole o jednoho muže více. A to dokonce i v italské přesilovce. Část viny nese vyloženě špatně hrající Sturaro, jenže i se spolehlivým dispečerem Vivianim a výrazně vyšším držení míče byla favoritova převaha převážně platonická.

Italové příliš často stříleli z naivních pozic, jednotlivé pokusy létaly mimo Carlgrenovu bránu, a nakonec paradoxně nejvíce zaujali jejich krajní beci a oba stopeři (Rugani byl suverénní na zemi, Bianchetti ve vzduchu). U týmu, který by měl vynikat kreativitou, postupnými útoky a aktivním zapojováním velkého množství hráčů do útočné fáze (koneckonců měl Di Biagio na hřišti nejen více středních záložníků, ale také tříčlennou ofenzivní vozbu oproti té švédské dvoučlenné), takový výsledek překvapuje. Švédové podali velice dobrý výkon, jistě, ale nemuseli ani na chvíli vystoupit ze své komfortní zóny - prostě hráli to, co umí nejlépe. Jejich bojovnost a nadšení podpořila i skvělá kulisa z tribun, ale s tím by se mladí Italové měli být schopni vypořádat.

2) Sledoval Luigi Di Biagio švédskou baráž? Při pohledu na způsob, jakým nakonec švédský tým dokráčel k vítězství, se vkrádá zpět na mysl jednoduchá otázka, kterou jsme pokládali už v rámci preview Švédů - poučí se Italové a Portugalci z francouzského příkladu? Silná reprezentace kolem Imbuly s Thauvinem doplatila v odvetě na entuziastický výkon severského týmu, podpořený rychlým přechodem do útoku a skvělým týmovým výkonem ukázkově se doplňujícího dua útočníků, silného Isaaka Thelina a mazaného zakončovatele Johna Guidettiho. Italský kouč Luigi Di Biagio musel vědět, že švédský tým není takticky příliš tvárný, využívá ortodoxní rozestavení 4-4-2 a bez zapojení forvardů do hry jednoduše nemá plán B (neboť pouze entusiasmus na této úrovni už nestačí). Na hřišti to ale vypadalo přesně tak, jak fanoušci v modrožlutém doufali - kvalitnější Italové nedokázali využít své přirozené zbraně a svou rozháraností výhru doslova darovali. Že se o góly podělili právě Guidetti s Thelinem už bylo pouze symbolickou třešničkou na dortu. Pro Di Biagia je to vskutku tristní vizitka.

3) Chtějí-li Italové uspět, musí se v první řadě zklidnit. Jestliže jsou fanoušci italského fotbalu dlouhodobě zvyklí na pozvolna plynoucí, místy až cynický fotbal vycházející z defenzivy a prvořadé orientace na výsledek, tento Di Biagiův tým jim ve svém úvodním představení musel připadat vyloženě cizí - Azzurrini působili rozháraně a nesoudržně, dělali individuální chyby, páchali hloupé fauly, a nakonec právě díky této rozklepanosti (tentokrát v podání gólmana Bardiho) také celý zápas prohráli. Jejich nejvýraznější hráč, Domenico Berardi, je v tomto směru sám o sobě ambivalentní postavou - jistě nesmírně talentovaný fotbalista, nicméně zároveň hráč náchylný k výkyvům a náladovosti, což je schopen ukazovat i v rámci jednoho utkání. S výjimkou stoperské dvojice působili Italové místy dojmem, že vlastně ani pořádně neví, co si s vlastní technickou superioritou reálně počít.

(dz)






1) Nenechme se, prosím, zcela pohltit Kane-mánií. Petr Švancara v čele s kolegou Štěpánem z České televize sice na útočníkovi Tottenhamu vysloveně ujížděli, a hned několikrát za hlavní potíž Anglie identifikovali velice vágní "přílišnou závislost na Kaneovi", ale ty hlavní bolehlavy Three Lions leží někde docela jinde. Přílišná závislost na jedinci rovná se Portugalsko s Ronaldem na MS 2014, ne tohle. Kane sám rád střílel a pro míče se stahoval i do hloubi pole (kde všemu svou omezenou pohyblivostí spíš škodil, mimochodem), určitě to ale nebylo tak, že by herní projev Albionu stál a priori na něm; ne-li snad, že by mu byl rovnou podřízen.

Hlavní obtíž Anglie spočívala v absenci řádné týmové spolupráce níže ve hřišti. Často se stávalo, že Ostrované užuž vypadali, že budou těžit z Lingardova či Redmondova jemného prvního dotyku a jejich rychlých dvou kroků, nakonec se však víceméně všechny takhle rozjeté akce někde zasekly. Zpravidla na jedné zbytečné přešlapovačce, na pár ztracených sekundách. Podobně to bylo s roztahováním hry - viděli jsme hezké pasy do stran, které k ničemu nevedly buď kvůli mizernému centru, nebo (především) vinou nevčasného doplnění dotyčného, váznoucí vzájemné pomoci. Kapitolu samu pro sebe potom zosobňuje chronicky nefotbalový štít Chalobah; relikt z Pearceovy zaostalé éry.

2) Portugalský hybridní diamant nemá výraznější vadu. Úvodem raději poznamenejme, že Rui Jorge tak úplně nevyznává klasický diamant (4-1-2-1-2), a už vůbec ne klasické portugalské 4-3-3. Tohle spíš připomínalo jakési 4-1-3-2 s jedním držákem a pár volně rozesetými šikuly před ním. To nicméně dané formaci na bezchybné aplikaci i funkčnosti pranic neubírá. William Carvalho si hrál svou typicky úspornou, dominantní písničku; ze středu se v podstatě nehnul a excelentně vykrýval prostory vytvořené volně bloudící dvojicí João Mário - Bernardo Silva, jež právě onen ideál diamantu soustavně "nabourávala". Sérgio Oliveira potom nenápadně sloužil po Williamově levici a zahušťoval tak prostor, kde se primárně pohyboval Redmond, plus z hloubi pole efektivně tvořil hru (napočítány mu byly čtyři klíčové přihrávky). Veskrze dokonalá harmonie. Ano, ztrát bylo dost, ale snad všechny se urodily dostatečně vysoko ve hřišti, aby nakonec vzadu nic moc nehořelo.

3) Stoperská dvojice Tiago Ilori - Paulo Oliveira má slibně nakročeno. Portugalská seniorská reprezentace se už dlouhá léta vyznačuje neuvěřitelnou rigiditou, až zatuchlostí, a je to zrovna střed obrany, kde něco takového bije do očí vůbec nejvíc - však tam zrovna před pár dny v kvalifikačním duelu s Arménií nastoupili Bruno Alves a Ricardo Carvalho. Dva výše zmínění mládežníci přitom mají ty nejlepší předpoklady pro to, aby oba dinosaury co nevidět nahradili. Právě oni soustavně gumovali anglické standardky (ačkoliv ve vzduchu jim výrazně pomáhal i William) a velice elegantně rozráželi veškeré ataky soupeře. Speciálně Paulo Oliveira a jeho 11 osvobozujících odkopů (tzv. clearances) budí maximální respekt. Na stranu druhou, ze srovnání s narychlo poslepovanou dvojkou anglických středních obránců zvyklých zaujímat roli levých stoperů tenhle sehraný tandem z juniorky Sportingu jednoduše musel vyjít jako suverénní vítěz.

(td)

Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula, Jiří Vojík

Komentáře (76)

Přidat komentář
pepinho2

Bernardo Silva, je nádherně vidět, jak ty ostatní převyšuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Superme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Lol, dvakrát hrdina zápasu podle EF... sorry, opravim

Reagovat
FCSL

celkovou jalovostí

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je Thorup?

Reagovat
smazaný uživatel

Mikkel Thorup is a Danish computer scientist jointly affiliated at AT&T Labs in Florham Park, New Jersey, USA and at Copenhagen University.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak to souvisi s kladivem a fotbalem?

Reagovat
smazaný uživatel

netuším, já ten titulek nevymýšlel

Reagovat
fantomas

Trenér Dánska.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Střed Itálie nefungoval kvůli Vivianiho topornosti a absolutnímu neporozumění s míčem, s čímž šel ruku v ruce alibistický výkon Baselliho. Ti dva měli být tou tvořivou silou, která totálně selhala. Sturaro se svezl s nimi. Příště musí hrát od začátku Cataldi, jinak to skončí špatně. A místo Battochia Bernadeschi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaro sa poteší.

Reagovat
fantomas

Jaro by hlavně měl otevřít oči, pokud jeho volbu jako odpadlíka neskousne.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak jeho vyber do tehle kolonky je zaslouzeny.

Reagovat
fantomas

No, však já sem si myslel, že nebudeš nic extra namítat

Reagovat
Shevchenko

Ti Švédi ty góly tak slaví jen kvůli Kurzawovi?

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Reagovat
veikko

Byl jsem na zápase Itálie - Švédsko a jako už jsem si vybral k návštěvě nejhorší zápas kola. Italové hráli prd a Švédové snad zaútočili za celý zápas dvakrát a z toho dali dva góly.

Reagovat
veikko

*a jako už tradičně

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Fatai definitivně do ACS za sumu 500 000 euro. Smlouva údajně podepsána na 3 roky. Za mě super alternace za Lafatu. Je mu 25, takže ideální fotbalový věk. Kvalitu prokázal v solidní lize, kde se na hrotu střídal s nějakým Rumunem, takže žádný zajíc z klobouku.

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/exclusiv-astra-l-a-vandut-pe-kehinde-fatai-cu-cine-a-semnat-si-cat-va-incasa-echipa-giurgiuveana-14476989

Reagovat
smazaný uživatel

Zatial to ide super, skvele Euro Akurat co ma stve, ze som prespal Portugalcov a Nemcov v 2. polcase. Neskoro na mna

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zacal som pracovat cez prazdniny. Ked si lahnem tam to furt tak konci. Musim si zvyknut.

Reagovat
fantomas

Tak to mákni, poslední zápasy ve skupině sou všechny od 20:45.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to budem musiet.

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, dansko vyhra a hrac a hrdina zapasu su lvicata a odpadlik dan, mate vy aspon dajaku reflexiu alebo vam uplne prepina? neskutocne ci boha ked je daco slabe tak to svezem a je jedno co to je za tym hanba

Reagovat
fantomas

Vim, že toho budu nejspíš litovat, ale... kdo z Dánů na hrdinu? Podle mě fakt nikdo tolik nevyčníval. A v takovym případě by pak ten českej odpadlík byl do očí ještě víc, páč by nezbylo místo na vůbec žádnýho Dána. S hodnocenim WS my tady nic neuděláme.

Reagovat
fantomas

bil

Reagovat
smazaný uživatel

dobre beriem kaderabek je klasa ale ako casto vidis zapas kde su man of the match porazeni?

Reagovat
fantomas

My žádnýho MotM nevyhlašovali. Vyhlašoval ho WS; my s tim nic neuděláme, a zároven si nemyslim, že by to bylo nějak extra nepochopitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johan14

Je to naozaj čudné hodnotenie.

Reagovat
fantomas

Čeho?

Reagovat
stas87

Kolko mal na WS Vestergaard?

Reagovat
fantomas

7,8 - nejlepší známka ze všech obránců vyjma Kadeře.

V zachycení nějakých detailů má občas WS problém, když např. Baránka hodnotí mnohem líp než Brabce, ale jejich hráči zápasu sou tradičně obhajitelný celkem v pohodě, což platí i u všech čtyř tady. Možná s výjimkou Berardiho (ale ten taky dostal nízkou známku celkově).

Reagovat
stas87

Vdaka.

Ak bude hrat Volland namiesto Hofmanna,cakam problemy pre stoperov Danska.Tu moze Jannik nepekne horiet. Ten Thorup je flexibilny trener?Dokazu dani menit rytmus hry a maju plan B?

Reagovat
fantomas

Pokud ho někdo na turnaji má, pak asi Dánové - Thorup je koneckonců kouč, co v kvalifikaci použil na hrotu klasickou devítku, habána, a zároven i Andersena, čili běhavýho kluka, co se stejně choval jako "falešná desítka" a chodil i tvořit hru.

O rytmus bych si taky starost nedělal, na křídlech maj rychlý kluky a Hojbjerg je taky prima hráč do brejků. (Jinak sou zvyklí držet míč jako proti nám ve druhym poločase.)

Na druhou stranu, stopery jen tak "flexibilně" nerotuješ, že jo. Tam by leda Thorupovi mohlo pomoct zranění Sorensena, protože pokud by se tam zatáh A. Christensen, tak to je mobilnější varianta určitě, a další stopeři zřejmě taky (i když tam pořádně nevim).

Reagovat
stas87

Tak nemyslel som to vylozene na stoperov..

Tak to drzanie lopty je pre nich vyhoda.Hojbjerg loptu nestraca,za to ho aj Weinzierl chvalil. Tie brejky su pre nich dobra cesta.Typy hracov na to maju a nemcom zatopit mozu.Taky Knoche moze zazit kolotoc.

Reagovat
fantomas

No zrovna proti nám teda celkem ztrácel, vrhal se do několika zbytečných soubojů imo, ale to bylo asi i přemotivovaností.

Reagovat
fantomas

Tak právě mi dánskej novinář píše, že Sorensen tenhle zápas zmešká to by Thorupa teoreticky mohlo "vysvobodit".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Arsina mam rad a v argumentacii sa proste zlepsuje, treba ho podporovat, malymi krocikmi napreduje .

Reagovat
fantomas

Aha je fakt, že ta jeho reakce mě zaskočila.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

hlavne famozne vystihol podstatu

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Cestou do prace jsem si to precetl a dobry

Reagovat
smazaný uživatel

Nemôžem si pomôcť ale mne sa zatiaľ najviac páčili Portugalci. Veľmi silný výber. Si môžu dovoliť nechať na lavičke hráčov ako Horta alebo Cancelo... No a Illori, Paulo, Carvalho a Bernardo hrajú jak z učebnice. Trošku ma sklamal Guerreiro. Ale som videl len 1. polcas...

Najviac ma sklamal zatiaľ nemecký vyber, sa priznám, že ich veľmi naštudovaných všetkých nemám, vôbec nič mi nehovori Hofmann ani Younes. Hofmann sa mi vôbec nepáčil ani na ihrisku. Ani ten výkon nebol dobrý, ale asi sa to bude zlepšovať. Ta sila je tam neskutočná (minimálne na papieri).

No a ešte skvele individuálne výkony od Klimenta, Kadera či Duricica alebo stopérov Talianov a je sa tam rozhodne na čo dívať.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom taková technická. To, že se redakce a whoscored neshodla ani v jednom motm je náhoda nebo trošičku póza, aby tam nebyl dvakrát stejnej hráč?

Reagovat
fantomas

Jenom taková technická. Je to řečeno hned úvodem článku:

"Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nekřížit se nikdy s WhoScored a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů."

Reagovat
fantomas

A póza bych neřekl, spíš logická věc - kdybysme vybrali stejnýho hrdinu, s největší pravděpodobností se pak stejně motáme kolem všech těch statistik vypsaných nahoře, takže by to akorát bylo opakování řečenýho namísto uznání dalšího jména, co si vypíchnutí taky zaslouží.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
oddy

Pro mě největší rozdíl byl mezi Anglií a Portugalskem byl v technické vybavenosti. Jasně, takový Redmond nebo Lingard si s míčem báječně rozumí a nemají problém míč zpracovat nebo přejít přes hráče. Jakmile ale někdo trošku napadal obránce, často se to řešilo nesmyslným nákopem na osamoceného Kanea (jednu desetiminutovku se snad angličani nedostali pořádně k balonu, protože pouze odkopávali), který proti přesile neměl šanci. Anglii nefungoval ani střed hřiště, kde dominovaly Silva a Carvalho, zatímco u angličanů ani pomalu nevím, kdo měl co hrát - Chalobah dozadu takřka nulový, dopředu udělal asi jeden nebo dva trochu zajímavé průniky, jinak nic. Caroll a Prowse podobně neviditelní a nevytrhl to ani Hughes. Jaká příjemná změna pak bylo nasazení Pritcharda, tenhle borec jednoznačně musí hrát další zápas.

Reagovat
fantomas

Tak Garbutt a Moore by ideálně vůbec nehráli, nebejt Stones a Shaw zranění, a právě oni byli z tý čtverky nejvíc napřesdržku. Se Stonesem to bude o něčem jinym, protože na něm ta distribuce zezadu tradičně stojí a v tomhle směru nemá moc přirozenou náhradu za sebe (i když Keane by podle mě furt Moorea hravě předčil, nevim, proč nedostal přednost on). Otázka je, jestli se Stones nevrátí, až když bude už moc pozdě.

Reagovat
oddy

Jo, to jsem si hned říkal, že asi chybí Stones, který by té rozehře dal jinej rozměr. Jinak by mě zajímal tvůj názor na střed zálohy, jestli myslíš že to z jejich strany spíš jenom špatný zápas? Nebo to bylo dáno kvalitní středem Portugalců? Protože co jsem četl preview tak tam hráli víceméně ti, co hrát měli (možná kromě Pritcharda).

Reagovat
fantomas

Já si třeba nemyslim, že by uplně marnej zápas zahrál Tom Carroll. Pár hezkých momentů měl a dopředu balony směroval relativně často, problém pak nastával spíš ve finální třetině, jak píšu - tam se buď drbalo, nebo radši okamžitě střílelo zpoza vápna, jinak se šance v podstatě ani netvořily.

Chalobah je samozřejmě hlavně nekopa a je tam od toho, aby chránil stopery. Bohužel, včera to od něho byl dost Pogba-wannabe výkon, kdy se tam sice jakože hezky vydával dopředu a jakž takž zvládal osobní souboje na míči, ale bez něho teda směrem dozadu celkem k ničemu. Ke konci navíc už jen odkopával.

JWP byl největší průser. Ten tam byl vyloženě od standardek. Ale zase nemůže jít o nic níž, takže to snad bude příště lepší. Southgate ho podle mě neposadí, to spíš toho Carrolla.

A Pritch snad pude na místo Lingarda, kterej to občas stráááášně drbal. Alex je kreativní a narazí si, umí to s Redmondem, kterej taky posledně musel hrát netradičně hodně na sebe. Určitě bych ho postavil od začátku; i tomu link upu s Kanem by to prospělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Garbutt totalny komik, to Jaro nemohol mysliet vazne s tym vychvalovanim..

Reagovat
fantomas

Ale tak zas...

Reagovat
smazaný uživatel

ked moze byt jeden extrem, tak preco by nie aj druhy, hm? citas tu niekolko mesiacov, aky je neuveritelny, dalsiu sezonu sa mame zamerat na jeho hru, neviem co vsetko, potom ho vidis v zapase a hraje ako slabsia verzia Clichyho...schvalne to trosku priostrujem no, ale chlapec sa tu dostal pod tlak, tak ma co ukazovat no

Reagovat
fantomas

No, jenže to je právě ono - čítáš tu něco "niekolko mesiacov" a potom ho "vidis v zapase"... to ti nepřijde ani malinko divný, nebo ne tak uplně košer?

Reagovat
smazaný uživatel

mne to ma prist divne? ze ju tu vychvalovany neskutocne a potom ho vidis hrat a hraje hovno totalne, to mi pride divne, od toho, kto ho vychvaluje

Reagovat
fantomas

Ne, má ti přijít divnej ten kontrast jednoho zápasu a opakovanýho vychvalování. Ale pokud nepřijde, tak toho holt asi můžem nechat.

Reagovat
smazaný uživatel

pockam si na dalsi zapas a ak dalej bude hrat hovno, hmmm, tak to este len zacne byt divne

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelny

Reagovat
smazaný uživatel

Vazne myslis, ze takhle blbe hral kazdy z tech asi 15 zapasu, v kterych jsem ho videl hrat?

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká je Vaše sestava ve fantě? Já sem se 49 body z prvního kola celkem spokojen, do dalšího kola jdu se sestavou: Koubek - Kadeřábek, Kalas, Scholz, Ilori - Hojbjerg, Duricic, Can (C), Lewicki - Thelin, Sisto

Na lavičce: ter Stegen - Oliveira, Khalili, Berardi

Reagovat
smazaný uživatel

já 42, nehrál mi Cristieg a měl jsem i Kadlece

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl tolik bodů snad jenom proto, že se mi Canových 7 bodů násobilo jinak mi hodně ubrali Italové Bardi a Zappacosta, ale ty sem měl jenom na lávce...

Reagovat
smazaný uživatel

Garbutt byl hrozny, nicmene je dulezite zminit, ze takhle blbe vyuzivat krajni beky jako u Anglie U21, to jsem uz dlouho nevidel. Odpadlik zapasu by skoro mohl byt pan trener.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani slovo o Ishakovi? To vážně?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele