Eredivisie - souhrn 7. kola

24.09.2016, 20:27, aktualizováno 25.09.2016, 18:35
Komentáře a souhrny
Feyenoord deklasoval Rodu a zůstává na čele. Twente si poradilo s Vitesse, zatímco Utrecht porazil Spartu Rotterdam. Ajax na brzy inkasovaný gól zareagoval hned pěti vstřelenými, načež naplno bodovalo také konkurenční PSV na půdě Excelsioru. V Alkmaaru padlo po dvou brankách do obou sítí. Heerenveen vyhrál 3:0 na půdě Den Haagu a minimálně na několik hodin poskočil na druhou příčku tabulky. Groningen se doma rozešel smírně s Heraclesem...

Feyenoord Rotterdam - Roda JC 5:0

25.09.2016 16:45

Góly: 25. Nicolai Jørgensen, 35. Karim El Ahmadi, 84. Nicolai Jørgensen, 88. Jens Toornstra, 90+2. Terence Kongolo

Feyenoord Rotterdam potvrdil svou prozatímní naprostou dominanci v nizozemské Eredivisii a tentokráte snadno přehrál v domácím prostředí Rodu Kerkrade vysoko 5:0. Opět byl velmi produktivní a své dosavadní skóre vylepšil už na úctyhodných 21:2. V letošním ročníku tak udržel plný bodový zisk a s jednadvaceti body je první o pět bodů před Ajaxem s PSV. Hosté naopak stále ještě nevyhráli a po sedmi kolech jsou na sedmnácté pozici se třemi body.

Rotterdamský výběr přehrál outsidera ve všech směrech a po pohodlném dvoubrankovém vedení v úvodním dějství přidal další tři góly v závěrečné desetiminutovce. Domácí od samého začátku měli balón ve svém držení a ze svého tlaku vytěžili vedoucí gól ve 25. minutě, kdy skóroval Nicolai Jørgensen. Ten po sražené přihrávce od Botteghina využil podskočení hostujícího hráče a poté z osmi metrů překonal brankáře van Leera.

Deset minut před přestávkou po centru z levé strany sklepl Jørgensen balón pro Karima El Ahmadiho a ten ho nekompromisně levačkou napálil do pravého horního růžku - 2:0. V dalším průběhu se Feyenoord snažil okupovat pokutové území soupeře, nicméně dobrá obrana Rody ho k ničemu nepouštěla. Teprve s přibývajícím časem se snažila riskovat a domácí toho využili v 84. minutě, kdy podruhé skóroval Jørgensen.

Ještě předtím rozvlnil síť Jens Toornsta, jenomže gól nemohl být uznán kvůli signalizovanému ofsajdu. Poté udeřil Jørgensen, který využil důrazu Toornstry a v brejku dva na brankáře snadno zamířil do odkryté branky. Za další čtyři minuty přidal čtvrtou trefu favorita sám Toornstra, jenž využil nádherného pasu z pravého křídla od střídajícího Basaçikoglua a z první z deseti metrů napálil míč nikým nehlídán ke vzdálenější tyči.

Gólovou tečku za tímto ofenzivním střetnutím udělal ve druhé nastavené minutě Terence Kongolo. Ten zasadil soupeři poslední hřebíček po dlouhém nákopu Karsdorpa, naběhl si na hranici brankového území a hlavou nedal brankáři van Leerovi nejmenší šanci na úspěch. V příštím kole zavítá rotterdamský tým na půdu dalšího celku z dolní poloviny tabulky Tilburgu, Roda se pokusí premiérově vyhrát proti konkurenčnímu Nijmegenu.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 2:0

25.09.2016 14:30

Góly: 3. Richairo Živković, 80. Nacer Barazite

Fotbalisté Utrechtu konečně dokázali prolomit nepříznivou šňůru ze začátku sezóny a po šesti utkáních poprvé v Eredivisii zvítězili. V domácím prostředí potvrdili úlohu favorita proti Spartě Rotterdam, kterou před domácím publikem porazili 2:0. Na kontě tak mají šest bodů a tabulkou poskočili na dělené dvanácté místo. Nováček ze Sparty utrpěl třetí prohru v novém ročníku a s deseti body mu momentálně patří osmé místo.

Domácímu výběru hodně pomohla brzká branka už ze třetí minuty, svůj náskok pojistil druhým gólem zhruba deset minut před koncem. Utrecht nastartoval po několika desítkách sekund Richairo Živković, který využil zpětné přihrávky Amrabata z pravé strany a následného přistrčení od kanonýra Hallera, poté z hranice brankového území z první obstřelil bezmocného brankáře Kortsmita, jenž zůstal stát na brankové čáře.

Po čtvrthodině hry mohl zvýšit vedení svého celku znovu aktivní Živkovič, tentokráte ale po rychlém přečíslení nevyzrál zblízka na brankáře Sparty, který se mu obětavě na poslední chvíli vrhl pod nohy. V 19. minutě zahrozili hosté z přímého volného kopu. K němu se postavil Sanusi a po jeho přizvednutém centru hlavičkoval Brongo, jehož pokus parádním reflexivním zákrokem zachytil gólman Ruiter.

Necelých pět minut před přestávkou po exkluzivní kombinaci Leeuwina s Hallerem převzal míč Nacer Barazite a hledal na zadní tyči rozběhnutého Živkoviče, nicméně těsně před ním předvedl výborný obranný zákrok Vriends. Osm minut po změně stran nadělal svým spoluhráčům velké starosti Ruiter, ovšem situaci dokázal napravit a střely Verhaara s Brongem odvrátil do bezpečí. V 69. minutě mohl podruhé v tomto duelu skórovat Živkovič.

Ten si naběhl na parádní kolmici od Hallera a šajtlí se snažil obstřelit Kortsmita, jeho pokus letěl o půl metru vedle tyče. Domácí se mohli uklidnit v 80. minutě, druhý a poslední gól zápasu vsítil Barazite. Po sražené nahrávce od Streidera se prosmýkl mezi dvěma protihráči a chladnokrevně z osmi metrů propálil Kortsmita. V samém závěru ještě mohl navýšit náskok FC Haller, jenže ve stoprocentní možnosti nadvakrát nepropálil strážce rotterdamského výběru.

Více informací k zápasu

FC Twente - SBV Vitesse 2:1

25.09.2016 14:30

Góly: 16. Enes Ünal, 85. Bersant Celina - 90. Lewis Baker

Twente se po vyřazení z KNVB Bekeru rychle vzpamatovalo a před vlastními fanoušky skolilo svého neoblíbeného protivníka z Arnhemu, nad nímž triumfovalo jen jednou z posledních osmi případů. Tři body domácí získali díky trefám Enese Ünala a Bersanta Celiny. Hosté se kvůli své třetí porážce v sezóně propadli v tabulce za svého soupeře, branka Lewise Bakera byla už jen korigující.

Hostující kouč Henk Fraser si již před utkáním postěžoval na přístup svých hráčů v minulém pohárovém klání s amatérským klubem ASV De Dijk. Jako by jeho kritická slova ovšem kabina nevyslyšela. První čtvrthodinku bylo Vitesse horším týmem, prohrávalo většinu osobních soubojů a nakonec jeho laxnost byla potrestána v 16. minutě.

Obránce Leerdam nedokázal na levé straně zastavit rozjetý tank jménem Trajkovski, ten pak stihl přihrát od brankové čáry dozadu na nehlídaného Ünala, jenž se z vyložené pozice nemohl mýlit. Jen o pár minut později se museli hosté vypořádat s dalším problémem. Útočník Rashica si totiž poranil nohu a musel ani ne po půlhodině hry předčasně střídat.

V ofenzívě to Fraserovu mužstvu zkrátka dost trhlo. Jakousi aktivitu sice vyvíjel Tighadouini, nicméně v zakončení se mu vůbec nedařilo. Těsně před poločasem následně Twente pořádně naštval sudí Manschot. Klub z Enschede mohl totiž odcházet do kabin s dvoubrankovým náskokem, nebýt možná trošku necitlivě posouzené situace z nastavení.

Yeboah se dostal v šestnáctce k centrovanému balónu a z blízkosti překonal brankáře Rooma, jenže muž v černém dresu posoudil jeho předchozí souboj s van Wolfswinkelem jako nedovolený a branku neuznal. Ve druhém dějství se obrázek hry příliš nezměnil. Šancí bylo poskrovnu a vlastně se o dalších důležitých věcech rozhodovalo v posledních minutách.

V 85. minutě Oosterwijk prostrčil míč na Edeho, ten ho ještě přihrál na Celinu, jenž svou střelu po zemi usměrnil přesně ke vzdálenější tyči. Hostující celek stačil už jen snížit. Byl to vlastně už takový zoufalý dalekonosný Bakerův pokus, který se možná lehce otřel o bránícího Theskera a s velkou dávkou štěstí skončil přesně v šibenici.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Willem II 0:0

25.09.2016 12:30

Góly: -

Oba dva sobotní protivníci měli do nedělního duelu na kontě pouze jedno vítězství a jejich bilance se nevylepšila ani tentokráte, Nijmegen se totiž rozešel s Tilburgem smírně bez branek. Oba se tak stále nacházejí v dolních patrech nizozemské nejvyšší soutěže a mají na kontě šest bodů. Domácím patří čtrnáctá příčka, NEC je vinou horšího skóre o jedno místo níže. Duel podle předpokladů nenabídl příliš mnoho vyložených příležitostí.

Nicméně o něco lepším výběrem byl přeci jen Nijmegen, který se propracoval i k některým gólovým šancím. Hosté byli v ofenzívě naprosto bezzubí a mohou být rádi, že si odvážejí alespoň bod. V úvodní dvacetiminutovce byl hodně vidět domácí Dumič, který se dostal do dvou stoprocentních možností. Nejprve v 10. minutě po odraženém rohovém kopu vypálil z hranice pokutového území a trestuhodně zamířil nad horní tyčku.

O osm minut později byl ještě blíže ke vstřelené trefě. Dumič se totiž odhodlal k ráně z dobrých třiceti metrů a jeho táhlá střela překvapila všechny včetně brankáře Lamproua, ovšem balón se nakonec odrazil od pravé tyče zpět do pole. Domácí i v dalším průběhu vyvíjeli mírný tlak, jenže hrozili pouze z velké vzdálenosti a Lamprou vážněji zasahovat nemusel. Podobný průběh byl k vidění též po změně stran.

Hosté sice lehce ožili, ale jejich naděje většinou končily po nepřesných finálních přihrávkách či centrech. Nijmegen mohl převrhnout misky vah na svou stranu v 69. minutě, po krásném pasu za obranu od Ofosua stanul před Lamrouem nabíhající Awoniyi, jenže nezamířil dobře a trefil jen nohu vyběhnutého gólmana Tilburgu. Od této chvíle si oba výběry hlavně dávaly pozor na defenzívu a diváky ze sedadel už nezvedly ani jednou.

Nijmegen v prvním říjnovém kole zavítá na půdu konkurenční Rody a rozhodně bude chtít uspět, Tilburg bude bojovat o body se suverénem letošního ročníku z Feyenoordu Rotterdam.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles 2:2

24.09.2016 20:45

Góly: 36. Wout Weghorst (pen.), 52. Wout Weghorst - 66. Sander Duits, 87. Sam Hendriks

Hráči Alkmaaru nedokázali navázat na poslední skvělé ligové výsledky a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně 2:2 s nováčkem z Go Ahead Eagles i přesto, že v průběhu utkání už vedli o dvě branky. AZ tak po čtyřech výhrách v řadě zaznamenal překvapivou ztrátu a v tabulce se nachází na páté pozici se čtrnácti body o dva body za Ajaxem a PSV. Hosté zaznamenali druhý remízový výsledek, s pěti body jsou šestnáctí.

Do první větší možnosti se dostaly Eagles krátce po deseti minutách hry, kdy si na centr Antoniy naběhl Wolters a dostal se do zakončení, ale hlavou mířil nad horní tyčku. Domácí byli blízko k vedoucímu gólu v polovině prvního poločasu, ovšem na poslední chvíli dokázal odkopnout balón do bezpečí jeden z bránících hráčů Go Ahead. AZ gól vytěžilo ze svého tlaku deset minut před poločasovou přestávkou, když dokázalo proměnit pokutový kop.

Lambooij totiž ve vlastní šestnáctce na levé straně přistrčil rozběhnutého Hapse a za svůj zákrok navíc uviděl žlutou kartu. Míč si postavil Wouter Weghorst a penaltu chladnokrevně proměnil, balón uklidil k levé tyči do protipohybu brankáře Zwarthoeda. Hosté mohli vyrovnat ve 39. minutě, kdy vracející se Vlaar ve snaze odkopnout míč mířil na svou branku a gólman Rochet s vypětím všech sil předvedl skvělý zákrok.

Do další šance se Alkmaar dostal v nastavení první půle, tečovaná rána Bel Hasaniho skončila jen o decimetry vedle pravé tyče. Stejný hráč byl blízko ke skórování pět minut po přestávce, jenže po křižné přihrávce od Dabneyho pálil z první nad břevno. Domácí pojistili svůj náskok v 52. minutě, podruhé v tomto duelu skóroval Weghorst. Opět u toho byl Bel Hasani, jenž si přiťukl míč s Hapsem a následně po stříleném centru z úhlu propálil Weghorst zblízka bezmocného Zwarthoeda.

Hostům svitla naděje na bodový zisk o čtrnáct minut později. Snížit dokázal Sander Duits, který po přihrávce od Ritzmaiera vypálil perfektně z pětadvaceti metrů a Rochet se jen naprázdno proletěl vzduchem. Go Ahead senzačně vyrovnalo z ničeho nic v 87. minutě. Po centru z levé strany a následné hlavičce nedokázal Rochet vyboxovat míč pryč od své branky a dobíhající Sam Hendriks zamířil snadno pod břevno. V poslední minutě ještě mohl převrhnout misky vah na stranu AZ Luckassen, avšak z přímého kopu napálil břevno.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - PSV Eindhoven 1:3

24.09.2016 20:45

Góly: 26. Luigi Bruins (pen.) - 21. Luciano Narsingh, 45+2. Luuk de Jong, 83. Davy Pröpper

PSV Eindhoven navázal na nedávné úspěšné vystoupení v národním poháru a odčinil tak ligovou prohru s Feyenoordem. Na půdě jiného rotterdamského celku z Excelsioru zvítězili 3:1, v tabulce jsou na třetí pozici se šestnácti body o pět bodů za vedoucím Feyenoordem. SBV rozhodně nepředvedlo špatný výkon, v nizozemské nejvyšší soutěži se nachází se třemi výhrami a deseti body na deváté příčce.

Do první vážnější příležitosti se dostali domácí po necelé čtvrthodině hry, kdy rychlý protiútok hostů zakončil střelou z dvaceti metrů Karami, nicméně brankář Zoet dokázal jeho přízemní pokus zkrotit. V 19. minutě utekl po levé straně Luciano Narsingh a odcentroval před branku, kde hlavičkující Davy Pröpper našel pouze rukavice gólmana Muyterse. O dvě minuty později se již dostali hosté do vedení zásluhou aktivního Narsingha.

Ten si po krásné kombinaci vyměnil míč v šestnáctce soupeře s Ramselaarem a po efektivním zpracování stehnem překonal zblízka Muyterse. Domácím se povedlo vyrovnat ve 26. minutě, kdy Willems fauloval Vermeulena a rozhodčí Makkelie nařídil pokutový kop. Míč si postavil Luigi Bruins a nedal Zoetovi žádnou šanci na úspěch, balón uklidil do protipohybu do horní poloviny. PSV se mohlo znovu dostat do vedení krátce po půl hodině hry.

Na zpětnou přihrávku Breneta si naběhl na hranici brankového území Luuk de Jong a v pádu patičkou trefil levou tyč. Eindhoven vsítil druhý gól v nastavení první půle. Skórovat dokázal právě ostrostřelec de Jong, který po pasu Guardada z přímého volného kopu zůstal nikým nehlídán v pokutovém území a ze sedmi metrů uklidil míč kolem Muyterse. Domácí mohli srovnat po hodině hry, ale střela Karamiho z půlky letěla těsně nad horní tyčku.

V 82. minutě byl blízko definitivnímu rozhodnutí Guardado, jenže zblízka Muyterse nepřekonal. O minutu později zařídil pojistku Pröpper, který po centru Narsingha dopravil míč do sítě s přispěním teče vracejícího se Bruinse. Hosté ještě mohli minutu před koncem přidat čtvrtou trefu, avšak po pasu Willemse selhal ve stoprocentní možnosti Moreno, který před odkrytou brankou napálil pouze tyč.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - PEC Zwolle 5:1

24.09.2016 19:45

Góly: 8. Davinson Sánchez, 38. Davinson Sánchez, 55. Kasper Dolberg, 59. Bertrand Traoré, 64. Kasper Dolberg - 4. Wout Brama

Fotbalisté Ajaxu dokázali navázat na úspěšné období z poslední doby a připsali si na konto šesté vítězství v řadě za sebou, i přes rychle inkasovanou branku totiž deklasovali outsidera ze Zwolle 5:1. Další tříbodový zisk si na konto připsali i přesto, že velmi brzy inkasovali. Amsterdamský výběr tak zvládl generálku před čtvrteční Evropskou ligu, v tabulce Eredivisie je druhý se šestnácti body. Naopak PEC stále na první výhru čeká i po sedmém ligovém kole.

Hosté doposud posbírali pouze dva body a jsou na poslední osmnácté příčce o bod za Rodou Kerkrade. Přitom Zwolle vstoupilo do souboje naprosto skvěle a už ve 4. minutě šlo do vedení. Po autovém vhazování Achahbara přihrál Thomas na hranici pokutového území míč nabíhajícímu Woutu Bramovi, který se do něj opřel z první a přízemní střelou zamířil přesně k bližší tyči kolem bezmocného brankáře Onany.

Favorit tohoto střetnutí na sebe nenechal s vyrovnáním příliš dlouho čekat, za další čtyři minuty se totiž prosadil Davinson Sánchez. Po rohovém kopu Ziyecha z levé strany lehce lízl míč hlavou Klaassen a na zadní tyči ze dvou metrů taktéž hlavou usměrnil balón přímo nad gólmana van der Haarta. Za hosty zahrozil v polovině úvodního dějství Menig, jenomže průnik do šestnáctky soupeře zakončil střelou na přední tyč, kde byl připravený Onana.

Sánchez otočil vývoj sedm minut před přestávkou a jako obránce se postaral o svůj druhý gól v tomto souboji. I tentokráte to bylo po rohovém kopu Ziyecha z levé strany, hlavou ze šesti metrů mířil k pravé tyči mimo dosah van der Haarta. Domácí rozhodli o svém drtivém vítězství během devíti minut. Třetí gól Ajaxu vsítil v 55. minutě Kasper Dolberg, který si naběhl na kolmici za obranu od Ziyecha a poté v pádu mezi dvěma obránci zakončil nádherně šajtlí k pravé tyči.

O čtyři minuty později definitivně odrazil nápor soupeře Bertrand Traoré. Ten využil třetí gólové nahrávky Ziyecha, pak skvěle obešel dva protihráče a technicky zakončil kolem hostujícího strážce - 4:1. Gólovou tečku za tímto střetnutím udělal v 64. minutě Dolberg, který také skóroval podruhé. Po jeho dělovce z dvaceti metrů se odrazil míč od horní tyčky těsně za brankovou čáru a gól byl uznán až díky nově zavedené technice "jestřábího oka".

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - SC Heerenveen 0:3

24.09.2016 18:30

Góly: 26. Wilfried Kanon (vl.), 79. Arbër Zeneli, 88. Henk Veerman

Fotbalisté Heerenveenu se dostávají opravdu do parádní formy. Už počtvrté v řadě se jim podařilo v jednom zápase skórovat alespoň třikrát, popáté v řadě zvítězili a v tabulce Eredivisie jsou v kontaktu s těmi nelepšími. Den Haag naopak jako by zabředával do lehké krize. Zase se ukázalo, že má aktuálně problémy v defenzívě, vždyť třikrát po sobě inkasoval minimálně tři góly.

Sotva uběhla půlminutka, už se ADO mohl ujmout vedení. Becker možná ani sám nevěděl, jak se do blízkosti brankáře Muldera dostal, a vlastně asi i proto překvapený zakončoval prachbídně. O pár minut později Becker vymyslel slušnou střeleckou možnost pro Jansena, nicméně i jeho spoluhráč nemířil přesně a poslal balón pouze nad břevno.

Po zranění obránce Meijerse jako by však začal iniciativu přebírat Heerenveen. Ghoochannejhad naštěstí pro domácí ještě trefil brankovou konstrukci, o pár chvil později se už ovšem hosté ujali vedení. Zprvu se zdálo, že gólman Šetkus bude mít rohový kop z 26. minuty pod svojí kontrolou, jenže neměl. A nakonec se od Kanona, jenž byl pod tlakem beka Marza, dostal míč za brankovou čáru.

Ve 31. minutě se fríský celek dostal do další nebezpečné situace, Šetkus si však tentokráte dal větší pozor a Schaarsovu střelu dokázal zlikvidovat. Den Haag sice do poločasu dostal svého soupeře znovu pod tlak podobně jako zkraje zápasu, jenže k přímému ohrožení Mulderovy svatyně z jeho strany nedošlo. Ve druhém dějství si pak Srdíčka těsný náskok hlídala.

Možná bylo na svěřencích Željka Petroviče vidět, že mají za sebou náročný 120 minut dlouhý pohárový zápas v Nijmegenu. K dokončení některých akcí jednoduše chyběla šťáva. Jejich soupeř pojistil tři body ještě dvěma brankami. V 79. minutě Zeneli poslal střelu přesně ke vzdálenější tyči, v 88. minutě Veerman těžil z výtečné práce Larssona a pohodlně zacílil.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Heracles Almelo 0:0

24.09.2016 18:30

Góly: -

Groningen nedokázal navázat na předchozí drtivé vítězství 5:1 v Utrechtu a tentokráte se v domácím prostředí rozešel smírně bez branek s Heracles. Opticky bylo utkání hodně vyrovnané, nicméně v počtu střel na branku byli lepší domácí. Ti tak stále mají na kontě pouze jednu výhru a se šesti body jsou dvanáctí. Hosté jsou na tom bodově naprosto stejně, také zaznamenali jen jeden tříbodový zisk a patří jim jedenáctá pozice.

Utkání přitom mělo velké tempo a o vyložené příležitosti nebyla nouze, diváci se rozhodně měli čím bavit. Výjimkou bylo úvodních pětadvacet minut, kde se oba výběry spíše oťukávaly. Po necelé půl hodině hry poprvé zahrozili domácí, kdy po přímém volném kopu a velkém zmatku v hostující defenzívě nedokázal nikdo z domácích účelně vystřelit. V poslední minutě první půle zahrávalo standardku také Almelo a balón jen těsně proletěl nad horní tyčkou.

Po změně stran se udály zajímavější věcí. V 52. minutě neudržel brankář Castro centr Linssena a stejnému hráči chyběl při dorážce opravdu jen malý kousek ke vstřelenému gólu. Na druhé straně vypálil z velké dálky Kuwas a domácím stadionem to pouze zahučelo, jeho pokus těsně minul pravou tyč. Následně přihrál Kuwas na levou stranu střídajícímu van Ooijenovi a ten trestuhodně napálil jen nohu padajícího brankáře Padta.

Po hodině hry se mohl stát hostujícím hrdinou Armenteros, jenomže svou šajtli uklidil do boční sítě. Na opačné straně mohl z rychlého brejku skórovat Idrissi, avšak po pasu Hateboera minul tyčku o pár centimetrů. Zhruba dvacet minut před koncem se objevil v obrovské příležitosti Linssen, po zpětné nahrávce od Hateboera taktéž trefil boční síť. V 72. minutě předvedl parádní ránu ze střední vzdálenosti velmi aktivní Idrissi.

Jeho bomba z hranice pokutového území mířila pod břevno, gólman Castro fantasticky odvrátil balón na rohový kop. Asi čtvrthodiny před koncem byli blízko k rozvlnění sítě hostující van Ooijen a domácí Davidson, ani jeden mezi tři tyče nezamířil. V závěrečné desetiminutovce pálil Kuwas křižnou ranou kolem vzdálenější tyčky, na druhé straně neskórovali ve stoprocentní možnosti ani střídající Tibbling s Linssenem. V dresu Heracles nastoupil v základní sestavě český útočník Jaroslav Navrátil a byl střídán v 74. minutě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam770021:221
2.AFC Ajax751117:616
3.PSV Eindhoven751114:316
4.SC Heerenveen742115:714
5.AZ Alkmaar742112:614
6.FC Twente740315:1312
7.SBV Vitesse731310:710
8.Sparta Rotterdam73139:910
9.SBV Excelsior731311:1210
10.ADO Den Haag731310:1310
11.Heracles Almelo71336:96
12.FC Groningen71339:136
 FC Utrecht71339:136
14.Willem II71335:116
15.NEC Nijmegen71335:126
16.Go Ahead Eagles71246:135
17.Roda JC70343:143
18.PEC Zwolle70253:172

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

stacilo se zbavit dedka na lavicce a Srdicka letos naplnujou svuj potencial

Reagovat
Stiksxx

Parádní golík do šatny. Excelsior je uplně v řiti. ve 30. minutě kdyby to bylo 1:4, nikdo nemohl říct ani popel. Navíc dali góla z nafilmované penalty. Tak nepřirozeně padnul a on mu to sežere i s navijákem. Taktika je výborná. Pereme jeden balon za druhým do vápna. To je ideální cesta, jak přehrát takovejhle tým. Zatím naprostá spokojenost. Jen nepřestat tlačit na pilu.

Reagovat
Stiksxx

Tak pohoda. Druhá půle byla slabší, ale na konci ještě dvě tutovky. Pět golovek jsme neproměnili z toho dvě tyče. Ale je dobře, že tam nepadlo všechno. Jinak teda Siem asi 10 minut hry poprvé v profesionální kariéře s bráchou. Za zmínku stojí společná narážečka. Luuk proti noze Siemovi a byla z toho nebezpečná střela a následně roh.

Nejvíc musím pochválit Narsingha, Guardada a Breneta. Možná ještě Pröppera.

Reagovat
afc ajax

konečne sa začíname zohrávať ako tým ešťe tú deravú obranu zosúladiť a bude to na dobrej ceste a konečne hral Schone v základe

Reagovat
smazaný uživatel

nerozumiem prečo hráva Veltman RB, podľa mňa top stopér, s prehľadom by si dával PL... nemali sme si predávať Ricarda van Rhijna... Teto bol len De Boerov kôň... včera som nepozeral vyzerá to tak, že sme možno aj hrali 3-4-3 ... je na tom niečo pravdy ??? ... btw ... Dolberg bude pán útočník s ním je Ajax o 40% nebezpečnejší ...

Reagovat
Whitemedia

Co Traore.. Pořád stejné nemehlo, jako v prvních zápasech u vás, nebo už se začal zlepšovat?

Reagovat
Stiksxx

No ten jeho gól byl parádní, ale přišlo mi to až moc jednoduchý.

Reagovat
Whitemedia

Jo, tam to pro bránící hráče soupeře nebyla vůbec pěkná vizitka.. ale mně šlo celkově o jeho výkony, protože v srpnu fanoušek Ajaxu psal, že vypadá, jak kdyby fotbal nikdy nehrál.. tak proto chci vědět, jak se mu od té doby daří

Reagovat
jáá

gol parádní o tom žádná..také mám pocit, že to měl trochu jak procházku...bohužel teď vůbec nemám štěstí vidět zápasy..natož potom co je to v TV pro mě nedostupné :/ na RW se mi určitě líbí víc jak na hrotu...

Reagovat
AjaxFans

A co Baker?

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel som sa opytat, ako sa darilo Davinsonovi Sanchezovi, ale vzhladom na tie dva goly asi dobre.

Reagovat
Han střelil první

OT: Nemám kde diskutovat, tak to hodím k Holanďanům... Máme nového hrdinu: https://www.youtube.com/watch?v=qjNBpXnoawQ

Reagovat
papanegra

Reagovat
pawelFCB

Feyenoord

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele