základní část, 7. kolo
24.09.2016 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - Heracles Almelo 0:0

Groningen nedokázal navázat na předchozí drtivé vítězství 5:1 v Utrechtu a tentokráte se v domácím prostředí rozešel smírně bez branek s Heracles. Opticky bylo utkání hodně vyrovnané, nicméně v počtu střel na branku byli lepší domácí. Ti tak stále mají na kontě pouze jednu výhru a se šesti body jsou dvanáctí. Hosté jsou na tom bodově naprosto stejně, také zaznamenali jen jeden tříbodový zisk a patří jim jedenáctá pozice.

Utkání přitom mělo velké tempo a o vyložené příležitosti nebyla nouze, diváci se rozhodně měli čím bavit. Výjimkou bylo úvodních pětadvacet minut, kde se oba výběry spíše oťukávaly. Po necelé půl hodině hry poprvé zahrozili domácí, kdy po přímém volném kopu a velkém zmatku v hostující defenzívě nedokázal nikdo z domácích účelně vystřelit. V poslední minutě první půle zahrávalo standardku také Almelo a balón jen těsně proletěl nad horní tyčkou.

Po změně stran se udály zajímavější věcí. V 52. minutě neudržel brankář Castro centr Linssena a stejnému hráči chyběl při dorážce opravdu jen malý kousek ke vstřelenému gólu. Na druhé straně vypálil z velké dálky Kuwas a domácím stadionem to pouze zahučelo, jeho pokus těsně minul pravou tyč. Následně přihrál Kuwas na levou stranu střídajícímu van Ooijenovi a ten trestuhodně napálil jen nohu padajícího brankáře Padta.

Po hodině hry se mohl stát hostujícím hrdinou Armenteros, jenomže svou šajtli uklidil do boční sítě. Na opačné straně mohl z rychlého brejku skórovat Idrissi, avšak po pasu Hateboera minul tyčku o pár centimetrů. Zhruba dvacet minut před koncem se objevil v obrovské příležitosti Linssen, po zpětné nahrávce od Hateboera taktéž trefil boční síť. V 72. minutě předvedl parádní ránu ze střední vzdálenosti velmi aktivní Idrissi.

Jeho bomba z hranice pokutového území mířila pod břevno, gólman Castro fantasticky odvrátil balón na rohový kop. Asi čtvrthodiny před koncem byli blízko k rozvlnění sítě hostující van Ooijen a domácí Davidson, ani jeden mezi tři tyče nezamířil. V závěrečné desetiminutovce pálil Kuwas křižnou ranou kolem vzdálenější tyčky, na druhé straně neskórovali ve stoprocentní možnosti ani střídající Tibbling s Linssenem. V dresu Heracles nastoupil v základní sestavě český útočník Jaroslav Navrátil a byl střídán v 74. minutě.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele