základní část, 7. kolo
24.09.2016 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - SC Heerenveen 0:3

Fotbalisté Heerenveenu se dostávají opravdu do parádní formy. Už počtvrté v řadě se jim podařilo v jednom zápase skórovat alespoň třikrát, popáté v řadě zvítězili a v tabulce Eredivisie jsou v kontaktu s těmi nelepšími. Den Haag naopak jako by zabředával do lehké krize. Zase se ukázalo, že má aktuálně problémy v defenzívě, vždyť třikrát po sobě inkasoval minimálně tři góly.

Sotva uběhla půlminutka, už se ADO mohl ujmout vedení. Becker možná ani sám nevěděl, jak se do blízkosti brankáře Muldera dostal, a vlastně asi i proto překvapený zakončoval prachbídně. O pár minut později Becker vymyslel slušnou střeleckou možnost pro Jansena, nicméně i jeho spoluhráč nemířil přesně a poslal balón pouze nad břevno.

Po zranění obránce Meijerse jako by však začal iniciativu přebírat Heerenveen. Ghoochannejhad naštěstí pro domácí ještě trefil brankovou konstrukci, o pár chvil později se už ovšem hosté ujali vedení. Zprvu se zdálo, že gólman Šetkus bude mít rohový kop z 26. minuty pod svojí kontrolou, jenže neměl. A nakonec se od Kanona, jenž byl pod tlakem beka Marza, dostal míč za brankovou čáru.

Ve 31. minutě se fríský celek dostal do další nebezpečné situace, Šetkus si však tentokráte dal větší pozor a Schaarsovu střelu dokázal zlikvidovat. Den Haag sice do poločasu dostal svého soupeře znovu pod tlak podobně jako zkraje zápasu, jenže k přímému ohrožení Mulderovy svatyně z jeho strany nedošlo. Ve druhém dějství si pak Srdíčka těsný náskok hlídala.

Možná bylo na svěřencích Željka Petroviče vidět, že mají za sebou náročný 120 minut dlouhý pohárový zápas v Nijmegenu. K dokončení některých akcí jednoduše chyběla šťáva. Jejich soupeř pojistil tři body ještě dvěma brankami. V 79. minutě Zeneli poslal střelu přesně ke vzdálenější tyči, v 88. minutě Veerman těžil z výtečné práce Larssona a pohodlně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele