základní část, 7. kolo
25.09.2016 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Willem II 0:0

Oba dva sobotní protivníci měli do nedělního duelu na kontě pouze jedno vítězství a jejich bilance se nevylepšila ani tentokráte, Nijmegen se totiž rozešel s Tilburgem smírně bez branek. Oba se tak stále nacházejí v dolních patrech nizozemské nejvyšší soutěže a mají na kontě šest bodů. Domácím patří čtrnáctá příčka, NEC je vinou horšího skóre o jedno místo níže. Duel podle předpokladů nenabídl příliš mnoho vyložených příležitostí.

Nicméně o něco lepším výběrem byl přeci jen Nijmegen, který se propracoval i k některým gólovým šancím. Hosté byli v ofenzívě naprosto bezzubí a mohou být rádi, že si odvážejí alespoň bod. V úvodní dvacetiminutovce byl hodně vidět domácí Dumič, který se dostal do dvou stoprocentních možností. Nejprve v 10. minutě po odraženém rohovém kopu vypálil z hranice pokutového území a trestuhodně zamířil nad horní tyčku.

O osm minut později byl ještě blíže ke vstřelené trefě. Dumič se totiž odhodlal k ráně z dobrých třiceti metrů a jeho táhlá střela překvapila všechny včetně brankáře Lamproua, ovšem balón se nakonec odrazil od pravé tyče zpět do pole. Domácí i v dalším průběhu vyvíjeli mírný tlak, jenže hrozili pouze z velké vzdálenosti a Lamprou vážněji zasahovat nemusel. Podobný průběh byl k vidění též po změně stran.

Hosté sice lehce ožili, ale jejich naděje většinou končily po nepřesných finálních přihrávkách či centrech. Nijmegen mohl převrhnout misky vah na svou stranu v 69. minutě, po krásném pasu za obranu od Ofosua stanul před Lamrouem nabíhající Awoniyi, jenže nezamířil dobře a trefil jen nohu vyběhnutého gólmana Tilburgu. Od této chvíle si oba výběry hlavně dávaly pozor na defenzívu a diváky ze sedadel už nezvedly ani jednou.

Nijmegen v prvním říjnovém kole zavítá na půdu konkurenční Rody a rozhodně bude chtít uspět, Tilburg bude bojovat o body se suverénem letošního ročníku z Feyenoordu Rotterdam.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele