Eredivisie - souhrn 34. kola

06.05.2018, 16:35
Komentáře a souhrny
Alkmaar rozstřílel šesti góly Zwolle, které tak těsně propáslo možnost zahrát si play-off o Evropskou ligu. Vítězstvím nad Rodou si ji naopak zajistil Den Haag. Jistý mistr PSV pouze remizoval s Groningenem, Ajax i Feyenoord nakonec po boji vyhrály venku...

SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam 2:3

06.05.2018 14:30

Góly: 79. Jordy Bruijn, 80. Jan-Arie van der Heijden (vl.) - 11. Steven Berghuis, 41. Steven Berghuis, 90. Bilal Basaçikoglu

Feyenoord potvrdil výtečnou formu i ve svém posledním zápase tohoto ročníku, po divokém průběhu zvítězil na půdě Heerenveenu nejtěsnějším poměrem 3:2. Hosté ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vedli o dvě branky, pak ale SC během dvou minut srovnal a vzápětí neproměnil pokutový kop. Vítězství rotterdamského klubu zařídil v 90. minutě střídající útočník s tureckými kořeny Bilal Basaçikoglu.

Domácí celek tato porážka příliš mrzet nemusí, neboť i tak si zahraje dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy s Utrechtem, v základní části obsadil osmou pozici s šestačtyřiceti body. Feyenoord hlavně díky skvělému závěru skončil na pohodlném čtvrtém místě se šestašedesáti body, za velký úspěch může považovat zisk trofeje v národním poháru. Do nedělního klání vstoupil hodně zostra a vést mohl už po necelých třech minutách.

Ve dvou obrovských možnostech se ocitl Boëtius, ale nejprve trefil jen brankáře Hansena a poté mířil o decimetry vedle levé tyče. O osm minut později šli svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta přeci jen do vedení. Po dlouhém nákopu brankáře Bijlowa a následném sklepnutí hlavou od Dikse vypálil z dvaadvaceti metrů Steven Berghuis a jeho přízemní pokus zapadl přímo k pravé tyči.

Po dvaceti minutách orazítkoval břevno domácí Kobajaši, za dalších sedm minut napálil levou konstrukci Berghuis a stejného hráče po následné akci vychytal připravený Hansen. Berghuis se dočkal druhé branky v tomto střetnutí necelých pět minut před přestávkou, tentokráte po rychlém přečíslení a zpětné nahrávce od Venteho obstřelil z dvanácti metrů bezmocného Hansena. Ve druhém dějství domácí přidali a měli více ze hry.

Po hodině hry pálil těsně vedle vzdálenější tyče Thorsby, zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem trefil boční síť střídající Jordy Bruijn. Stejný hráč snížil za další čtyři minuty, když pas Zeneliho z levé strany dopravil do sítě "rybičkou". Neuběhlo ani šedesát sekund a k radosti domácího publika bylo srovnáno, střílený centr Dumfriese srazil do vlastní sítě přímo pod horní tyčku obránce Jan-Arie van der Heijden.

V 82. minutě fauloval Haps a rozhodčí Makkelie ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Zeneli a bleskové otočení odmítl, Bijlow jeho úmysl přečetl a balón vyrazil ke svému spoluhráči. Následně neproměnili dvě obrovské příležitosti Basaçikoglu s van Persiem, o osudu přeci jen rozhodl první jmenovaný. Ten napřáhl z osmnácti metrů a jeho kroucený pokus zaplachtil k pravé tyči za stojícího Hansena.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - VVV Venlo 1:0

06.05.2018 14:30

Góly: 71. Mateusz Klich

Utrecht v generálce před důležitou kvalifikací o Evropskou ligu přerušil svou dosavadní mizérii, která činila šest utkání bez ligového vítězství. V domácím prostředí přehrál trápící se Venlo v nejtěsnějším poměru 1:0 a upevnil si tak konečnou pátou pozici po základní části, se čtyřiapadesáti body nechal za sebou o pět bodů šesté Vitesse. Už ve středu zavítá na půdu Heerenveenu a pokusí se postoupit do finální fáze o předkolo EL.

Naopak VVV naposledy plně bodoval začátkem února, když porazil rotterdamský Feyenoord 1:0. Od té doby nevyhrál hned dvanáctkrát za sebou a neuspěl tedy ani na závěr s FC. V tabulce se propadl na patnácté místo se čtyřiatřiceti body a i s tím bude spokojen, neboť si udržel prvoligovou licenci pro příští ročník. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené možnosti, domácí však měli jasnou územní převahu a soupeře k ničemu nepustili.

První větší možnost byla k vidění zhruba deset minut před poločasovou přestávkou. Kerk krásnou přihrávkou oslovil Mateusze Klicha, jehož kroucenou střelu z hranice pokutového území fantasticky odvrátil na rohový kop plachtící brankář van Crooy. V ještě větší příležitosti stanul v 39. minutě Dessers. Ten krásně obešel obránce a vzápětí tvrdě vypálil, ale jeho bomba pouze orazítkovala horní tyčku.

O dvě minuty později napřáhl z hranice šestnáctky Ayoub a levou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. V dalším průběhu tlak domácího výběru přeci jen opadl, Venlo skvěle bránilo a samo se snažilo vyrážet do rychlých protiútoků. Rozhodující moment nastal dvacet minut před závěrečným hvizdem. Jediný gól nedělního klání vsítil sedmadvacetiletý polský záložník Klich, který v klubu hostuje z druholigového anglického Leedsu United.

Ten symbolicky skóroval vůbec poprvé v tomto ročníku, když si parádně narazil balón s Klaiberem a v závěrečné fázi zamířil ze čtrnácti metrů k levé konstrukci. Van Crooy si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Ve zbývajícím průběhu sledovali diváci spíše odevzdaný výkon obou celků a nic zajímavého se tak nestalo.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 2:5

06.05.2018 14:30

Góly: 25. Fred Friday, 50. Stijn Spierings - 26. Kristoffer Peterson, 61. Vincent Vermeij, 78. Tim Breukers, 90+1. Paul Gladon, 90+2. Vincent Vermeij

Sparta Rotterdam měla před posledním kolem základní části jistotu, že si o udržení prvoligové licence zahraje v dodatečné baráži a ve střetnutí s Heracles ji už tak o nic nešlo. Nedělní duel nakonec nezvládla a po hodně divokém průběhu podlehla svému soupeři v poměru 2:5, dvě branky inkasovala v nastaveném čase. Skončila tak na sedmnácté příčce se sedmadvaceti body, Almelu patří desáté místo s dvaačtyřiceti body.

V hostujícím dresu nastoupil po dlouhé době v základní jedenáctce český krajánek Jaroslav Navrátil, jenž odehrál 60 minut a pak byl střídán. Do střelecké listiny se nezapsal. První větší možnost se zrodila po sedmi minutách, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Mühren a pravou tyč minul jen o centimetry. Po dvaceti minutách hry převzal hostující Kristoffer Peterson nahrávku od Jamira a bombou z dvaceti metrů rozezvonil břevno.

Rotterdamský výběr se dostal do vedení ve 25. minutě, kdy po přihrávce od Neloma tečoval míč do sítě před brankářem Castrem rozběhnutý Fred Friday. Neuběhlo však ani 60 sekund a bylo vyrovnáno, Peterson totiž předvedl krásný průnik z levého křídla přes dva protihráče a technickým pokusem ze šesti metrů obstřelil gólmana Hutha. To bylo z úvodního dějství vše, více zajímavějších momentů se urodilo po přestávce.

V 50. minutě šli domácí podruhé a naposledy do vedení, kdy se po rohovém kopu z levé strany dostal k odraženému míči Stijn Spierings a z otočky ho napálil do sítě kolem Castra. Opět srovnáno bylo po hodině hry, kdy střídající Vincent Vermeij ani ne po minutě strávené na trávníku zůstal zcela osamocen u pravé konstrukce a zakončení již bylo snadnou úlohou. Závěrečná čtvrthodina patřila Heracles, které třemi brankami rozhodlo o svém úspěchu.

Vývoj otočil Tim Breukers, když po nahrávce od Jamira vypálil po zemi z dvaadvaceti metrů a jeho kroucená střela zapadla přesně k levé konstrukci. Od tohoto momentu začala Sparta více riskovat a nakonec na to hned dvakrát doplatila. Hostům dal definitivní jistou Paul Gladon, kdy po pasu Kuwase z pravé strany hlavičkoval kolem Hutha ke vzdálenější tyči. Vzápětí po dalším centru Kuwase uzavřel gólový účet utkání hlavičkující Vermeij ze středu šestnáctky.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - PEC Zwolle 6:0

06.05.2018 14:30

Góly: 13. Alireza Jahanbakhsh, 52. Alireza Jahanbakhsh, 62. Fredrik Midtsjø, 76. Wout Weghorst, 77. Wout Weghorst, 88. Alireza Jahanbakhsh

Alkmaar zakončil letošní ročník nizozemské nejvyšší soutěže tím nejlepším možným způsobem, vysokou výhru 6:0 okořenil hattrick íránského útočníka Alirezy Jahanbakhshe. Ten se navíc stal s jednadvaceti brankami v této sezóně Eredivisie nejlepším střelcem, druhého Nora Bjørna Johnsena z Den Haagu za sebou nechal o dva góly. AZ obsadil konečné třetí místo s jednasedmdesáti body. Zwolle si naopak vypilo kalich hořkosti až do dna.

Po perfektní podzimní části se už zdálo, že o alespoň dodatečné play-off Evropské ligy nepřijde, ovšem to se právě stalo. PEC skončil na deváté pozici se čtyřiačtyřiceti body a za potřebnou osmou příčkou Heerenveenu zaostal o body dva. První půle nebyla z diváckého pohledu příliš atraktivní, jediná vážnější možnost po necelé čtvrthodině hry skončila gólem. Postaral se o ní již zmiňovaný kanonýr Jahanbakhsh.

Čtyřiadvacetiletý reprezentant své země obdržel přihrávku od Tila a poté tvrdě vypálil z hranice pokutového území, jeho rána zaplachtila kolem brankáře Boera do sítě. Sedm minut po přestávce se Jahanbakhsh trefil do černého podruhé, tentokráte ho našel načechraný pas z levého křídla od Koopmeinerse a nikým nehlídán z hranice brankového území zamířil z voleje přímo pod horní tyčku. V 62. minutě přidal třetí trefu AZ Fredrik Midtsjø.

Norský záložník si naběhl na zpětnou nahrávku od Svenssona z levé strany a ze čtrnácti metrů uklidil míč k levé konstrukci. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se prosadil kapitán Wouter Weghorst, když po kolmici Jahanbakhshe a následné vodorovné pobídce od Tila zakončil bez potíží do odkryté svatyně - 4:0. Neuběhla ani minuta a Weghorst se radoval podruhé, sám před rezignovaným Boerem hlavičkoval snadno doprostřed branky.

Naprosto zoufalí hosté si v celém průběhu nevypracovali jedinou gólovou příležitost, pošesté inkasovali v 88. minutě. Hattrick zkompletoval Jahanbakhsh, jemuž nahrál Reijnders a z otočky parádně zavěsil k pravé tyči, strážce Zwolle znovu neměl nárok. V nastaveném čase byl blízko hattricku také Weghorst, jenomže tentokráte si z bezprostřední blízkosti vylámal zuby na připraveném Boerovi.

Více informací k zápasu

Willem II - SBV Vitesse 2:2

06.05.2018 14:30

Góly: 29. Konstantinos Tsimikas, 70. Ben Rienstra - 63. Matt Miazga, 83. Tim Matavž

Tilburg na závěr sezóny dvakrát vedl proti Arnhemu, ovšem těsný náskok udržet nedokázal a nakonec se s ním rozešel smírně v poměru 2:2. Tento ročník Eredivisie zakončil na třinácté pozici se sedmatřiceti body a může být spokojen, že se o holé přežití nestrachoval až do samého konce. Vitesse obsadilo šesté místo a v úvodním kole kvalifikace o předkolo Evropské ligy narazí na Den Haag.

Začátek zápasu probíhal v opatrném duchu, oba celky se nemohly dostat do zakončení a hned první větší příležitost po necelé půlhodině hry skončila vedoucí brankou Willemu. Po přízemním centru z pravé strany orazítkoval Sol pouze vzdálenější konstrukci, k dorážce se však přeci jen dostal Konstantinos Tsimikas a zcela osamocen propálil naprosto bezmocného brankáře Houwena. Poté se až do konce první půle nic zásadního nestalo.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran, SBV v podstatě srovnal ze své úvodní nebezpečnější akce. V 63. minutě si na rohový kop z levé strany naskočil před hranicí brankového území Matt Miazga a hlavou nekompromisně zavěsil přímo pod horní tyčku. Domácí v žádném případě zbraně nesložili a za dalších sedm minut podruhé a naposledy vedli.

Podesáté v této sezóně Eredivisie se prosadil Ben Rienstra. Sedmadvacetiletý hráč hostující v klubu z konkurenčního Alkmaaru napřáhl po nahrávce od Sola z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl přesně k levé tyči, Houwen se natahoval marně. Poslední slovo však přeci jen měl mírný favorit tohoto souboje.

V 83. minutě odcentroval z pravého křídla ve výborné formě hrající Mount, před brankou lehce tečoval slovinský útočník Tim Matavž a balón přeci jen doputoval k bližší konstrukci. Právě Mount s Matavžem a také s kapitánem Linssenem by měli být hlavní ofenzivní silou Arnhemu v následující fázi. Toto trio totiž doposud nasázelo již osmatřicet ligových branek, tedy více jak polovinu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Groningen 0:0

06.05.2018 14:30

Góly: -

PSV potřetí za sebou remizoval, tentokráte se rozešel smírně bez branek s houževnatým Groningenem. Nerozhodný výsledek mu však příliš vadit nemusí, neboť i tak s přehledem dosáhl na ligový titul, který po závěrečném hvizdu velkolepě oslavil se svými fanoušky. Druhý Ajax za sebou nechal o čtyři body. Hosté se vyhoupli na dvanáctou pozici s osmatřiceti body a v Eindhovenu potvrdili zlepšenou formu z konce sezóny.

Duel byl ze statistického pohledu ve všech směrech vyrovnaný, domácí kouč Phillip Cocu nechal odpočívat několik svých opor a dal tedy šanci i jiným hráčům. První vážnější možnost se zrodila po půl hodině hry, kdy Lozano nejprve nevyzrál na připraveného brankáře Padta a poté Luckassen hlavičkoval z hranice brankového území zhruba o půl metru vedle levé tyče. Za další čtyři minuty se musel blýsknout hostující strážce.

K nebezpečné hlavičce se probojoval Hendrix a Padt jeho pokus fantastickým zákrokem zlikvidoval. Ve druhém dějství se Groningen začal stále častěji tlačit do zakončení a otevřít skóre mohl v 53. minutě. Po krásné kombinaci na jeden dotek unikl po pravé straně pokutového území Doan, jenže zblízka z mírného úhlu na vyběhnuvšího gólmana Zoeta nevyzrál.

V polovině druhé části si na přetažený centr Bergwijna z levého rohu pokutového území naběhl střídající Mauro Júnior a z ostrého úhlu trefil jen hruď dobře postaveného Padta. Hosté si s přibývajícím časem začali více věřit a asi dvacet minut před závěrečným hvizdem je mohl poslat do vedení van Weert, s jehož prudkou hlavičkou měl Zoet obrovské problémy. Do poslední velké možnosti nedělního klání se v 88. minutě propracoval Júnior.

Brazilský záložník chtěl oslavit své devatenácté narozeniny svou druhou trefou v Eredivisii, jenomže z jasné pozice trestuhodně zamířil vedle branky. PSV si tak po roční odmlce vzal zpět mistrovský primát, ale tentokráte ještě bude muset bojovat o základní skupinu Ligy mistrů. Čeká ho závěrečné 4. předkolo mistrovské části, neboť Nizozemsko kleslo v pořadí národů až na 13. příčku.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - AFC Ajax 1:2

06.05.2018 14:30

Góly: 20. Matthijs de Ligt (vl.) - 48. Justin Kluivert, 53. Kasper Dolberg (pen.)

Amsterdamský Ajax zvládl své závěrečné utkání tohoto ročníku na půdě rotterdamského Excelsioru i přesto, že mu vůbec o nic nešlo. Náskok na vedoucí PSV Eindhoven sice nakonec stáhl na čtyři body, ovšem k titulu měl letos daleko. V tabulce Eredivisie obsadil druhou pozici s osmibodovým odstupem od třetího Alkmaaru. SBV skončil jedenáctý se čtyřiceti body a prožil tak celkem poklidný závěr.

Nedělní duel měl od samého začátku spád a na obou týmech bylo vidět, že rozhodně nechtějí jen bránit. Po čtvrthodině hry mohl otevřít skóre hostující Justin Kluivert, avšak po kolmici od Ziyecha a následné střele ze čtrnácti metrů vyrážel gólman Kristinsson balón do strany. Domácí výběr z ničeho nic udeřil ve 20. minutě, kdy hodně kontroverzní vlastní branku zaznamenal teprve osmnáctiletý obránce Matthijs de Ligt.

Ten se po dlouhém nákopu snažil přihrát brankáři Lamprouovi, jenomže hostující strážce neodhadl dráhu letu balónu a ten nakonec zapadl k levé tyči. Od tohoto momentu se hrálo přeci jen v opatrnějším duchu, do druhého dějství vstoupil mnohem aktivněji AFC. Srovnat dokázal ve 48. minutě, když Ziyech poslal ukázkový centr k zadní tyči z pravého křídla a hlavičkující Kluivert z mírného úhlu pokořil hlavou bezmocného Kristinssona.

Neuběhly ani čtyři minuty a Ajax otočil vývoj tohoto klání, u rozdílové trefy opět byl aktivní Ziyech. Marocký záložník nejprve vystřelil z dvaceti metrů jen o decimetry vedle pravé konstrukce, následně byl v pokutovém území faulován Fortesem a rozhodčí Nijhuis nařídil pokutový kop. K němu se postavil dánský ostrostřelec Kasper Dolberg a Kristinssonovi nedal žádnou šanci na úspěch, míč usměrnil přesně k levé tyči.

Po necelé hodině hry mohl podruhé skórovat Kluivert, ale z bezprostřední blízkosti napálil jen rameno vracejícího se protihráče na brankové čáře. Zhruba dvacet minut před koncem obdržel kolmici do běhu Dolberg a přízemním pokusem na Kristinssona nevyzrál, vzápětí se domácí strážce dvakrát blýskl i proti pokusům van de Beeka. V nastaveném čase hlavičkoval domácí Faik pouze do levé tyče, výsledek se tak již neměnil.

Více informací k zápasu

Roda JC - ADO Den Haag 2:3

06.05.2018 14:30

Góly: 56. Dani Schahin, 61. Simon Gustafson (pen.) - 3. Bjørn Johnsen, 23. Lex Immers, 34. Bjørn Johnsen

Den Haag dokázal zvítězit na půdě Rody Kerkrade a i přes pohodlné vedení 3:0 po prvním poločase se nakonec o tříbodový zisk strachoval. Domácí výběr tak obsadil šestnáctou pozici a čeká ho nevyzpytatelná baráž, za patnáctým Venlem zaostal o čtyři body. ADO se naopak na poslední chvíli probojoval do dodatečné kvalifikace o Evropskou ligu, skončil sedmý se sedmačtyřiceti body a ve středu přivítá v úvodním kole Vitesse Arnhem.

Hosté začali hodně zostra a úvodní branku vsítili už po třech minutách. Prosadil se Bjørn Johnsen po obrovské hrubce brankáře Jurjuse, který ve snaze rychle rozehrát napálil norského kanonýra a balón k jeho zděšení skončil u levé tyče. Kerkrade bylo blízko ke srovnání po necelých dvaceti minutách, kdy se po krásné spolupráci propracoval k hlavičce Avdijaj a hostující branku minul jen o několik decimetrů.

ADO zvýšil svůj náskok ve 23. minutě. Lex Immers si naskočil ve středu pokutového území na rohový kop El Khayatiho z pravého křídla a umístěnou hlavičkou obstřelil bezmocného Jurjuse. O jedenáct minut později skóroval podruhé v nedělním střetnutí Johnsen. K tomu zaznamenal svou devatenáctou trefu v probíhajícím ročníku Eredivisie , stal se tak druhým nejlepším střelcem a za vítězným Alirezou Jahanbakhshem z Alkmaaru zaostal o dvě trefy.

Ještě předtím trestuhodně mířil vedle ve stoprocentní příležitosti, vzápětí však obdržel zpětnou nahrávku od Beckera z pravé strany a z deseti metrů nekompromisně propálil Jurjuse. Zhruba deset minut po přestávce napálilo Kerkrade břevno, v 56. minutě se mu přeci jen podařilo snížit. Po skvěle načasované kolmici od Ndengeho se v úniku zjevil Dani Schahin a poté ze čtrnácti metrů parádně přeloboval vyběhnuvšího gólmana Groothuizena.

Za další čtyři minuty byla nařízena penalta ve prospěch Rody za ruku bránícího hráče, k té se postavil Simon Gustafson a chladnokrevně zamířil k pravé konstrukci do protipohybu Groothuizena. Závěrečná čtvrthodina patřila domácímu celku, ale když Groothuizen fantasticky zlikvidoval obrovskou příležitost Avdijaje a poté Schahin orazítkoval vzdálenější konstrukci, tak se výsledek již neměnil.

Více informací k zápasu

FC Twente - NAC Breda 1:1

06.05.2018 14:30

Góly: 39. Dylan George - 16. Menno Koch

Twente Enschede se rozloučilo s nejvyšší soutěží remízou proti Bredě, která potřebovala právě bod k jistotě udržení prvoligové licence. Domácí výběr tak zakončil sezónu se ziskem čtyřiadvaceti bodů a v následujícím ročníku se pokusí ihned vrátit mezi elitu. NAC se posunul na čtrnáctou pozici se čtyřiatřiceti body a odrazil nápor dotírající Rody, navíc se mu díky lepšímu skóre podařilo přeskočit i trápící se Venlo.

Utkání mělo spád především v prvním poločase, kdy padly oba góly. Druhé dějství výrazně narušily výtržnosti fanoušků, kteří několikrát naházeli pyrotechniku na hrací plochu. První větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry. Skvěle zahraný přímý volný kop z třiceti metrů tečoval v předbrankovém prostoru Bijen a gólman Bertrams dokázal šťastně vyrazit balón ramenem před sebe ke svým spoluhráčům.

V 16. minutě otevřeli skóre hosté, po centru z levého křídla a následném vyhraném hlavičkovém souboji te Vredeho vypálil parádně z otočky přímo pod horní tyčku Menno Koch. Domácí se s tímto stavem rozhodně nechtěli smířit a po půl hodině hry byli blízko srovnání, avšak osamoceného Trotmana vychytal ve stoprocentní příležitosti fantastický Bertrams. Ihned na to se hostující strážce blýskl dalšími dvěma parádními zákroky.

Nejprve odvrátil konečky prstů nad břevno tvrdou ránu ze střední vzdálenosti, poté brilantně vyrazil bombu Jensena z pětadvaceti metrů. Enschede se dočkalo zaslouženého gólu v 39. minutě. Po ukázkové patičce od Mahera si navedl míč na hranici pokutového území Dylan George a jeho přízemní střela zapadla přesně k bližší konstrukci. Po přestávce vyložených možností ubylo, do jedné z nich se v 50. minutě dostal Angelino.

Ten z dvaadvaceti metrů mířil pod břevno, brankář Brondeel vytěsnil míč tygřím skokem mimo prostor tří tyčí. Poté začali řádit diváci a duel musel být na několik minut přerušen kvůli husté černé mlze, po hodině hry orazítkoval levou tyč hostující Marí. Až do konce zápasu se diváci "bavili" pyrotechnikou a ještě několikrát poslali na hrací plochu dýmovnice, i kvůli dalšímu přerušení již zůstalo skóre stejné.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven34265387:3983
2.AFC Ajax34254589:3379
3.AZ Alkmaar34225772:3871
4.Feyenoord Rotterdam34206876:3966
5.FC Utrecht341412858:5354
6.SBV Vitesse3413101163:4749
7.ADO Den Haag341381345:5347
8.SC Heerenveen3412101248:5346
9.PEC Zwolle341281442:5444
10.Heracles Almelo341191450:6442
11.SBV Excelsior341171641:5640
12.FC Groningen348141250:5038
13.Willem II341071750:6337
14.NAC Breda34971841:5734
15.VVV Venlo347131435:5434
16.Roda JC34862042:6930
17.Sparta Rotterdam34762134:7527
18.FC Twente34592037:6324

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
Stiksxx

Stejně ty poslední tři kola jsou pro mě zklamáním.

Kdyby hráli mladíci v základu, co seděli celou sezonu na lávce, tak neřeknu ani popel. Ale když tam dá, 2-3 a jinak je to v plný palbě, tak ty plichty jsou výsledkově mizerný.

Cocu měl ty mladý kluky vytížit mnohem víc. Kor když hrozí zase výprodej.

Reagovat
jáá

to asi jo, hlavně vám o nic nešlo tak jste neměli co ztratit

Reagovat
AjaxFans

Jste priposrani,i když je vše rozhodle

Reagovat
Stiksxx

Já bych to tak nenazval. Kdo ví, co tím Cocu sledoval.

Reagovat
Stiksxx

Eredivisie 2017/2018

Střelec sezóny: Alireza Jahanbakhsh (AZ) = 21 gólů

Nahrávač sezony: Hakim Ziyech (Ajax) = 16 asistencí

Brankář sezony: Zoet (PSV) = 13 čistých kont

Hráč sezony: Alireza Jahanbakhsh (AZ) = 21 gólů, 12 asistencí

Sestava sezony:

Jahanbakhsh (AZ)---Weghorst (AZ)----Berghuis (Feye)

-----------------------------Ziyech (Ajax)-------------------------

--------van de Beek (Ajax)-------van Ginkel (PSV)---------

????---Mathijs de Light (Ajax)-- -?????----Arias (PSV)

--------------------------------Zoet (PSV)--------------------------

Reagovat
ladyboy arsenal

Už se ví nějaký transfery

Reagovat
Stiksxx

Padt (Gronigen) -> Vitesse

Neres (Ajax) -> Německo (28 mil. eur)

Ziyech (Ajax) ->

Labyad (Utrecht) -> Ajax

Tadič (Southampton) -> Ajax

de Ligt (Ajax) -> Manchester City (57 mi. eur.)

Bacuna (Groningen) -> PSV

Caseirra (Ajax) -> Groningen (hostování)

Luuk de Jong (PSV) -> Bordeaux, Mexico

Vilhena (Feyenoord) ->

Jorgensen (Feyenoord) ->

Depay (Lyon) -> PSG (náhrada za případný odchod Cavaniho)

Kluivert (Ajax) -> MU, AS, Tottenham (chce plat 1,5 mil. eur, to by byl nejlépe placeným hráčem a přitom Ajax má strop kolem 1 mil.)

van Persie (Feyenoord) ->

Berghuis (Feyenoord) ->

Bosz -> Heerenveen

Tolik v krátkém pohledu do minulosti. Jsou to jen spekulace zatím.

Reagovat
ladyboy arsenal

díky

Reagovat
jáá

Přál bych AZ aby kádr udrželi...

Reagovat
Stiksxx

Tak Labyad za 7 mil. eur do Ajaxu. Nám z toho jde 250 tis. eur. Doufám, že s váma vyjebe, jako tenkrát s náma.

A možná se rýsuje příchod Janssena k nám.

Reagovat
AjaxFans

Kterého Jannsena.?

Je u nás na 4 roky.Snad Hagen nemá v plánu měnit formaci,moc nadšený znej nejsi.Chba odchodu Viergevera,po Moisanderovi žádná zkušenost v obrane

Reagovat
Stiksxx

Vincen Janssen. To víš de Jong chce asi pryč. I když mě to teda mrzí. Tuhle sezonu byl ohromně platný.

Jo za Viergevera jsem rád. Aspon tam nepustí Luckassena. I když je to asi spíš náhrada za Ariase na kraj.

Reagovat
jáá

whaaaat? čtu samý výprodej mlaďáků a přemýšlím k čemu Labyad...jestli jako náhrada za Ziycha? přičemž jsem si říkal, že místo Ziycha by pak mohl víc nastupovat F de Jong, škoda Nouriho, byl by suprovej...

Reagovat
AjaxFans

De Jong zatím na základ nemá.Misto Zieha potřebujeme jistotu v kreativitě.Tadic by byl pecka

Reagovat
jáá

takže se počítá s tím, že Hakim půjde

Reagovat
AjaxFans

Vypadá to na jistotu.Chce změnu ligy.Jeho asistence budou chybět a střela že střední vzdálenosti.Kolik by tak mohl stát Řadič?Neřeš snad zůstane.Jeste neukázal vše,co umí.Kluiverta a De Lighta bych klidně prodal

Reagovat
jáá

Popravdě jsem s tím počítal a smířil se s tím, ale zkusil jsem to kdyby náhodou má na to věk a výkony si určitě řekl o angažmá, Tadič by byl určitě zajímavou posilou. Tipuji 15m €, ale nevím jak se mu daří tuhle sezónu. Určitě bych ho viděl raději než Labyada...Jeho nahrávky budou určitě chybět, hlavně mu někdy patřilo celý hřiště, nebál se 1na 1, vystřelil, přišel s průnikovou nahrávkou...Tadič mi přijde postem podobnější na místo Hakima než Labyad, ale ten zase dokázal to utkání vzít na sebe a rozhodnout no...

Neřeš musí sakra zůstat! Myslím si to samý a děsně mu přeju.

Na Kluiverta De Lighta mám stejný názor...Jestli si Justin nebo Raiola myslí že má na plat 1,5m €, tak ať si jde...

Je to ale škoda, myslel jsem, že ten kádr nějak vydrží a na LM se to sehraje.

Reagovat
Stiksxx

Jo tyhle výprodeje jsou děsný. Je potřeba, aby ti kluci si to uvědomili spíš sami a nikam nechvátali. Spousta týmů ukazuje, že tým ducha je víc, než jméno na zádech.

Reagovat
AjaxFans

Těžko se na ty výprodeje zvyká.Kdyz jsem hrál 2 roky starou FIFU,tak tam byl jen Veltman snad

Reagovat
jáá

přesně, natož když mám čas, tak si zahraju moji starou 11, tam je kamaráde jinej základ

Reagovat
jáá

asi tak, nemůžu nic než souhlasit...

Reagovat
Stiksxx

Tak Ziyechovi je Ered už malá. Mě by se líbil ve Španělsku.

Tadič bude za takovejch 20 určitě.

A de Lighta bych taky prodal, jestli vám za něj daj 50 mega. Abyste nedopadli jak u Dolberga.

Reagovat
jáá

joo to jo, ale jediná nabídka o které vím byla od AS, jinak nevím. Jestli chce de Light jít, tak ať někoho aspoň zkasírujem. Na Dolberga jsem zvědavaj, tuhle sezónu opravdu nulovej.

Reagovat
Stiksxx

Hele já dneska četl, že by se mohl připojit k van Dijkovi a Wijnaldumovi do Live. A pak, že jeho hlavními konkurenty je West Ham a Tottenham.

Reagovat
Stiksxx

No já bych řekl, že je spíš na kraj. Za Nerese nebo Kluiverta..Kdo ví, jak to s nima u vás dopadne.

Reagovat
AjaxFans

Jaktoze neletí lasse do Dubaje?

Reagovat
jáá

není to kvůli MS?

Reagovat
Stiksxx

de Light a de Jong do City za 80-100 mil. eur.?

Reagovat
jáá

jak tomuhle klubu může vůbec někdo fandit...

Reagovat
Stiksxx

Ale Frenkie to asi s tím ročním předstihem spíš podepíše Barce. Prý tam má slovo Suaréze nějako větší váhu..

Reagovat
AjaxFans

A co PSG a Chelsea?

Reagovat
jáá

tak já jsem celkově tyhle týmy nikdy nevyhledával, takže si o tom myslím svý

Reagovat
Stiksxx

Tak Marcel Brands opravdu jde do Evertonu. Tohle je největší ztráta pro nás, kterou pamatuji. Nevěřím, že někdo jiný by dokázal to co on u nás.

Hodně štěstí Marceli. a DĚKUJU!!!

Reagovat
Stiksxx

Arias na odchodu a náhrada Denzel Dumfries z Heerenveenu?? V letošní sezoně má vynikající statistiky. Jestli hraje dozadu, jako dopředu a sem s ním! Doufám, že nám ho nevyfoukne někdo.

Reagovat
Stiksxx

PSV O19 den Haag O19

Gólík Sadílka z přímáku.

https://www.youtube.com/watch?v=7cODLRWJNgg

Reagovat
Stiksxx

Tak Ziyech bud do Lyonu místo Fekira, který by měl jít do Live a nebo Ziyech přímo do Live?

Lozano do Atletica Madrid za Griezmana za 60 mil. eur.?

Mason Mount (Vitesse, hostovačka z Chelsea) -> Ajax vs. PSV

Reagovat
Stiksxx

Michal Sadílek dovedl, coby kapitán, 19tku PSV k titulu s jednozápasovým předstihem díky remíze Ajaxu U19 na hřišti Feyenoordu U19.

https://www.youtube.com/watch?v=H_fZmNMf60o

Reagovat
AjaxFans
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele