základní část, 34. kolo
06.05.2018 14:30 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - PEC Zwolle 6:0

Alkmaar zakončil letošní ročník nizozemské nejvyšší soutěže tím nejlepším možným způsobem, vysokou výhru 6:0 okořenil hattrick íránského útočníka Alirezy Jahanbakhshe. Ten se navíc stal s jednadvaceti brankami v této sezóně Eredivisie nejlepším střelcem, druhého Nora Bjørna Johnsena z Den Haagu za sebou nechal o dva góly. AZ obsadil konečné třetí místo s jednasedmdesáti body. Zwolle si naopak vypilo kalich hořkosti až do dna.

Po perfektní podzimní části se už zdálo, že o alespoň dodatečné play-off Evropské ligy nepřijde, ovšem to se právě stalo. PEC skončil na deváté pozici se čtyřiačtyřiceti body a za potřebnou osmou příčkou Heerenveenu zaostal o body dva. První půle nebyla z diváckého pohledu příliš atraktivní, jediná vážnější možnost po necelé čtvrthodině hry skončila gólem. Postaral se o ní již zmiňovaný kanonýr Jahanbakhsh.

Čtyřiadvacetiletý reprezentant své země obdržel přihrávku od Tila a poté tvrdě vypálil z hranice pokutového území, jeho rána zaplachtila kolem brankáře Boera do sítě. Sedm minut po přestávce se Jahanbakhsh trefil do černého podruhé, tentokráte ho našel načechraný pas z levého křídla od Koopmeinerse a nikým nehlídán z hranice brankového území zamířil z voleje přímo pod horní tyčku. V 62. minutě přidal třetí trefu AZ Fredrik Midtsjø.

Norský záložník si naběhl na zpětnou nahrávku od Svenssona z levé strany a ze čtrnácti metrů uklidil míč k levé konstrukci. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se prosadil kapitán Wouter Weghorst, když po kolmici Jahanbakhshe a následné vodorovné pobídce od Tila zakončil bez potíží do odkryté svatyně - 4:0. Neuběhla ani minuta a Weghorst se radoval podruhé, sám před rezignovaným Boerem hlavičkoval snadno doprostřed branky.

Naprosto zoufalí hosté si v celém průběhu nevypracovali jedinou gólovou příležitost, pošesté inkasovali v 88. minutě. Hattrick zkompletoval Jahanbakhsh, jemuž nahrál Reijnders a z otočky parádně zavěsil k pravé tyči, strážce Zwolle znovu neměl nárok. V nastaveném čase byl blízko hattricku také Weghorst, jenomže tentokráte si z bezprostřední blízkosti vylámal zuby na připraveném Boerovi.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele