základní část, 34. kolo
06.05.2018 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - VVV Venlo 1:0

Utrecht v generálce před důležitou kvalifikací o Evropskou ligu přerušil svou dosavadní mizérii, která činila šest utkání bez ligového vítězství. V domácím prostředí přehrál trápící se Venlo v nejtěsnějším poměru 1:0 a upevnil si tak konečnou pátou pozici po základní části, se čtyřiapadesáti body nechal za sebou o pět bodů šesté Vitesse. Už ve středu zavítá na půdu Heerenveenu a pokusí se postoupit do finální fáze o předkolo EL.

Naopak VVV naposledy plně bodoval začátkem února, když porazil rotterdamský Feyenoord 1:0. Od té doby nevyhrál hned dvanáctkrát za sebou a neuspěl tedy ani na závěr s FC. V tabulce se propadl na patnácté místo se čtyřiatřiceti body a i s tím bude spokojen, neboť si udržel prvoligovou licenci pro příští ročník. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené možnosti, domácí však měli jasnou územní převahu a soupeře k ničemu nepustili.

První větší možnost byla k vidění zhruba deset minut před poločasovou přestávkou. Kerk krásnou přihrávkou oslovil Mateusze Klicha, jehož kroucenou střelu z hranice pokutového území fantasticky odvrátil na rohový kop plachtící brankář van Crooy. V ještě větší příležitosti stanul v 39. minutě Dessers. Ten krásně obešel obránce a vzápětí tvrdě vypálil, ale jeho bomba pouze orazítkovala horní tyčku.

O dvě minuty později napřáhl z hranice šestnáctky Ayoub a levou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. V dalším průběhu tlak domácího výběru přeci jen opadl, Venlo skvěle bránilo a samo se snažilo vyrážet do rychlých protiútoků. Rozhodující moment nastal dvacet minut před závěrečným hvizdem. Jediný gól nedělního klání vsítil sedmadvacetiletý polský záložník Klich, který v klubu hostuje z druholigového anglického Leedsu United.

Ten symbolicky skóroval vůbec poprvé v tomto ročníku, když si parádně narazil balón s Klaiberem a v závěrečné fázi zamířil ze čtrnácti metrů k levé konstrukci. Van Crooy si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Ve zbývajícím průběhu sledovali diváci spíše odevzdaný výkon obou celků a nic zajímavého se tak nestalo.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele