základní část, 34. kolo
06.05.2018 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Willem II - SBV Vitesse 2:2

Tilburg na závěr sezóny dvakrát vedl proti Arnhemu, ovšem těsný náskok udržet nedokázal a nakonec se s ním rozešel smírně v poměru 2:2. Tento ročník Eredivisie zakončil na třinácté pozici se sedmatřiceti body a může být spokojen, že se o holé přežití nestrachoval až do samého konce. Vitesse obsadilo šesté místo a v úvodním kole kvalifikace o předkolo Evropské ligy narazí na Den Haag.

Začátek zápasu probíhal v opatrném duchu, oba celky se nemohly dostat do zakončení a hned první větší příležitost po necelé půlhodině hry skončila vedoucí brankou Willemu. Po přízemním centru z pravé strany orazítkoval Sol pouze vzdálenější konstrukci, k dorážce se však přeci jen dostal Konstantinos Tsimikas a zcela osamocen propálil naprosto bezmocného brankáře Houwena. Poté se až do konce první půle nic zásadního nestalo.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran, SBV v podstatě srovnal ze své úvodní nebezpečnější akce. V 63. minutě si na rohový kop z levé strany naskočil před hranicí brankového území Matt Miazga a hlavou nekompromisně zavěsil přímo pod horní tyčku. Domácí v žádném případě zbraně nesložili a za dalších sedm minut podruhé a naposledy vedli.

Podesáté v této sezóně Eredivisie se prosadil Ben Rienstra. Sedmadvacetiletý hráč hostující v klubu z konkurenčního Alkmaaru napřáhl po nahrávce od Sola z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl přesně k levé tyči, Houwen se natahoval marně. Poslední slovo však přeci jen měl mírný favorit tohoto souboje.

V 83. minutě odcentroval z pravého křídla ve výborné formě hrající Mount, před brankou lehce tečoval slovinský útočník Tim Matavž a balón přeci jen doputoval k bližší konstrukci. Právě Mount s Matavžem a také s kapitánem Linssenem by měli být hlavní ofenzivní silou Arnhemu v následující fázi. Toto trio totiž doposud nasázelo již osmatřicet ligových branek, tedy více jak polovinu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele