základní část, 34. kolo
06.05.2018 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Twente - NAC Breda 1:1

Twente Enschede se rozloučilo s nejvyšší soutěží remízou proti Bredě, která potřebovala právě bod k jistotě udržení prvoligové licence. Domácí výběr tak zakončil sezónu se ziskem čtyřiadvaceti bodů a v následujícím ročníku se pokusí ihned vrátit mezi elitu. NAC se posunul na čtrnáctou pozici se čtyřiatřiceti body a odrazil nápor dotírající Rody, navíc se mu díky lepšímu skóre podařilo přeskočit i trápící se Venlo.

Utkání mělo spád především v prvním poločase, kdy padly oba góly. Druhé dějství výrazně narušily výtržnosti fanoušků, kteří několikrát naházeli pyrotechniku na hrací plochu. První větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry. Skvěle zahraný přímý volný kop z třiceti metrů tečoval v předbrankovém prostoru Bijen a gólman Bertrams dokázal šťastně vyrazit balón ramenem před sebe ke svým spoluhráčům.

V 16. minutě otevřeli skóre hosté, po centru z levého křídla a následném vyhraném hlavičkovém souboji te Vredeho vypálil parádně z otočky přímo pod horní tyčku Menno Koch. Domácí se s tímto stavem rozhodně nechtěli smířit a po půl hodině hry byli blízko srovnání, avšak osamoceného Trotmana vychytal ve stoprocentní příležitosti fantastický Bertrams. Ihned na to se hostující strážce blýskl dalšími dvěma parádními zákroky.

Nejprve odvrátil konečky prstů nad břevno tvrdou ránu ze střední vzdálenosti, poté brilantně vyrazil bombu Jensena z pětadvaceti metrů. Enschede se dočkalo zaslouženého gólu v 39. minutě. Po ukázkové patičce od Mahera si navedl míč na hranici pokutového území Dylan George a jeho přízemní střela zapadla přesně k bližší konstrukci. Po přestávce vyložených možností ubylo, do jedné z nich se v 50. minutě dostal Angelino.

Ten z dvaadvaceti metrů mířil pod břevno, brankář Brondeel vytěsnil míč tygřím skokem mimo prostor tří tyčí. Poté začali řádit diváci a duel musel být na několik minut přerušen kvůli husté černé mlze, po hodině hry orazítkoval levou tyč hostující Marí. Až do konce zápasu se diváci "bavili" pyrotechnikou a ještě několikrát poslali na hrací plochu dýmovnice, i kvůli dalšímu přerušení již zůstalo skóre stejné.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele