Eredivisie - souhrn 32. kola

17.04.2018, 20:22, aktualizováno 19.04.2018, 22:41
Komentáře a souhrny
Ajax přehrál Venlo a je blízko k udržení druhé pozice před Alkmaarem, ten v tomto kole přestřílel Vitesse. Mistr z Eindhovenu remizoval v Kerkrade, Feyenoord zase dominoval v Tilburgu. Naděje na záchranu oživilo Twente...

AFC Ajax - VVV Venlo 4:1

19.04.2018 20:45

Góly: 45. David Neres, 45+3. David Neres, 59. Klaas-Jan Huntelaar, 79. Hakim Ziyech - 43. Ralf Seuntjens

Ajax se dokázal oklepat z nedělní porážky na půdě PSV v poměru 0:3, kvůli které definitivně přišel o naději titul a nyní v Amsterdamu přehrál Venlo po výsledku 4:1. Výrazně se tak přiblížil ke konečné druhé pozici zaručující předkolo Ligy mistrů, dvě kola před koncem udržel pětibodový náskok před třetím Alkmaarem. VVV i po porážce může slavit, neboť se díky středeční remíze Rody s PSV (2:2) definitivně udržel v nejvyšší soutěži.

Hosté sice klesli o jednu příčku níže a jsou třináctí se čtyřiatřiceti body, avšak právě před šestnáctým barážovým místem Rody mají nedostižný sedmibodový náskok. Domácí byli v celém průběhu dominantnějším výběrem a balón měli v držení z pětasedmdesáti procent, i přesto vstřelili první branku hosté. Přitom již v 7. minutě si vypracovali úvodní obrovskou šanci, když po faulu na Lasseho Schöneho v šestnáctce soupeře nařídil rozhodčí penaltu.

K té se postavil právě Schöne a netradičně selhal, brankář Unnerstall přečetl jeho úmysl a balón vyrazil do strany. Další možnost se zrodila až ve 43. minutě a hned z toho byla překvapivá branka pro hostující mužstvo. Dlouhý nákop z vlastní poloviny propadl až k rozběhnutému Ralfu Seuntjensovi, jenž na nic nečekal a z dvaceti metrů parádně zavěsil k bližší tyči, gólman Onana se jen naprázdno proletěl vzduchem.

AFC po inkasované brance výrazně přidal a vývoj čtvrtečního klání otočil ještě do přestávky. Ve 45. minutě si David Neres seběhl k zadní tyči na křižnou přihrávku od van de Beeka a snadno rozvlnil síť, stejný hráč skóroval podruhé ve třetí nastavené minutě první půle po výborné narážečce střídajícího Kristensena a z voleje z osmi metrů nekompromisně propálil bezmocného Unnerstalla..

Osm minut po výměně stran skvěle nacentroval před branku Schöne a vytvořil tak jasnou pozici pro Wöbera, jenž zcela osamocen z hranice brankového území orazítkoval břevno. Domácí přeci jen zvýšili svůj náskok v 59. minutě, Klaas-Jan Huntelaar po elegantní otočce napálil míč ze šesti metrů doprostřed branky - 3:1. Za dalších pět minut zabránila hattricku Nerese pravá konstrukce, zhruba čtvrthodiny před koncem uzavřel gólový účet Hakim Ziyech. Jeho přízemní pokus z pětadvaceti metrů se odrazil od pravé tyče do branky.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - FC Groningen 1:1

19.04.2018 18:30

Góly: 8. Willem Janssen - 73. Tom van Weert (pen.)

Utrecht nedokázal přerušit svou mizérii z poslední doby ani proti Groningenu a se svým čtvrtečním protivníkem se rozešel smírně po výsledku 1:1. V nejvyšší soutěži tak nezvítězil již popáté za sebou, i přesto se stále nachází na pátém místě s padesáti body o čtyři před šestým Heerenveenem. Naopak hosté udělali poslední krok k záchraně, se čtyřiatřiceti body jsou dvanácti a před šestnáctou barážovou pozicí Rody mají nedostižný náskok sedmi bodů.

Přitom domácí výběr měl skvělý vstup do utkání a prosadit se dokázal ze své první vážnější akce v 8. minutě. Po přímém volném kopu z levé strany vrátil míč hlavou do předbrankového prostoru Ayoub a osamocený Willem Janssen pak z hranice brankového území chladnokrevně zakončil k pravé tyči. Po dvaceti odehraných minutách mohl zvýšit vedení Utrechtu Kerk, jemuž po krásné akci Labyada na pravém křídle scházel k zakončení jediný krok.

Ihned na to se Kerk zjevil v ještě nadějnější pozici, ale z pěti metrů trestuhodně uklidil míč mimo prostor tří tyčí. Ve 33. minutě uvolnil Labyad rozběhnutého van de Streeka, který zblízka nedokázal propálit vyběhnuvšího gólmana Padta. Druhý poločas se odvíjel v mnohem opatrnějším duchu, aktivita Utrechtu naprosto vymizela a hosté s přibývajícím časem začali držet krok. Vyrovnání se přeci jen dočkali dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Tom van Weert pronikl do pokutového území soupeře z pravé strany, kde ho nešikovně podrazil van der Maarel a rozhodčí Janssen okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě atakovaný van Weert a zkušeně zavěsil k pravé tyči, brankář Jensen si vybral opačnou stranu. Tento moment vlil Groningenu novou krev žil a v 77. minutě dokonce mohl převrhnout misky vah na svou stranu.

Do velmi slibné pozice se propracoval Bacuna, avšak svou tvrdou ránu umístil jen doprostřed branky, kde čekala připravená náruč Jensena. Ve zbývajícím průběhu se už nic dalšího nepřihodilo, s výsledkem určitě budou více spokojeni hosté. Ti po krátké pauze přivítají před vlastními fanoušky rotterdamský Excelsior, Utrecht bude bojovat o vylepšení své reputace v Almelu s místním Heracles.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - NAC Breda 2:1

18.04.2018 20:45

Góly: 61. Deroy Duarte, 85. Stijn Spierings - 73. Umar Sadiq

Velmi důležitý zápas o záchranu lépe zvládla domácí Sparta, která před vlastními fanoušky udolala konkurenční Bredu po výsledku 2:1. Poslednímu Twente se dvě kola před koncem vzdálila na čtyři body a za šestnáctou Rodou zaostává pouze o skóre. Právě na patnáctý NAC má manko tří bodů a v závěru základní části se tak dá očekávat tuhý boj o přímé udržení. Hosté nezvládli druhý duel v řadě s velkým rivalem, i tak stále mají situaci ve svých rukách.

Úvodní poločas toho příliš nenabídl, na obou týmech byla znát mírná nervozita. Breda se snažila zodpovědně bránit, v jejím případě by případný bod nebyl vůbec k zahození. První vážnější ohrožení se zrodilo po pěti minutách, kdy domácí Soufyan Ahannach vypálil ze střední vzdálenosti a jeho kroucený pokus dokázal brankář Bertrams vyrazit do strany. Stejný hráč se znovu ukázal zhruba v polovině první půle.

Tentokráte nezištně střílel z dvanácti metrů přes obránce, ale našel jen připravenou náruč Bertramse. Hosté se mohli dostat do překvapivého vedení ve 37. minutě, jenomže Fernandes po hezkém posunutí balónu dopředu mířil z dvaceti metrů zhruba o metr vedle pravé konstrukce. Ve druhém poločase se obrázek hry neměnil až do 61. minuty, v tuto chvíli totiž otevřel gólový účast středečního zápasu domácí Deroy Duarte.

Teprve osmnáctiletý záložník převzal balón po vhazování od Floranuse a poté to zkusil z hranice šestnáctky, jeho střelu chytře pouštěl clonící Friday a ta nakonec zapadla ke vzdálenější tyči. Hosty tento gól nepoložil a o dvanáct minut později se jim podařilo vyrovnat. Nigerijský žolík Sadiq Umar využil chyby Fischera, hlavou si posunul míč směrem k pokutovému území a poté tvrdou ranou propálil vyběhnuvšího gólmana Hutha.

V 83. minutě mohl Spartě vrátit vedení Friday, jenž se elegantním způsobem zbavil bránícího Mariho a pak placírkou orazítkoval pravou tyč. Za další dvě minuty přeci jen vsítil rozhodující trefu rotterdamského klubu Stijn Spierings. Ten přišel na trávník jako střídající hráč teprve o pět minut dříve a po zpětné nahrávce Floranuse z levého křídla napálil balón z voleje z osmnácti metrů naprosto přesně k bližší konstrukci.

Více informací k zápasu

Willem II - Feyenoord Rotterdam 1:5

18.04.2018 20:45

Góly: 75. Bartholomew Ogbeche - 28. Dylan Vente, 51. Sofyan Amrabat, 57. Tonny Vilhena, 86. Dylan Vente, 90+2. Bilal Basaçikoglu

Feyenoord znovu ukázal, že se v závěru nizozemské nejvyšší soutěže nachází ve výtečné formě a před nedělním finále národního poháru s Alkmaarem se tak udržel na vítězné vlně. Včetně duelu s Tilburgem nasázel v posledních šesti zápasech úctyhodných dvaadvacet branek a definitivně si tak zajistil konečné čtvrté místo. Na kontě má šedesát bodů, za třetím Alkmaarem zaostává o bodů osm a před čtvrtým Utrechtem má náskok jedenácti bodů.

Willem neměl proti rotterdamskému gigantovi žádnou šanci na úspěch a zůstává na čtrnácté pozici s třiatřiceti body, jistou záchranu stále nemá. Nicméně před barážovými příčkami Rody i Sparty je o šest bodů a ve dvou zbývajících střetnutích potřebuje k udržení prvoligové licence jediný bod. Favorit středečního klání se dostal do vedení z úvodní větší šance, ve 28. minutě se prosadil mladíček Dylan Vente.

Teprve osmnáctiletý útočník si seběhl do předbrankového prostoru na centr Toornstry z pravého křídla a snadno překonal bezmocného brankáře Wellenreuthera. Poté se až do konce první půle nic nestalo, po změně stran předvedli hosté nefalšovanou kanonádu. Jejich vedení zvýšil v 51. minutě Sofyan Amrabat, když obral o míč protihráče a jeho následná střela z dvaadvaceti metrů se odrazila od obou tyčí do sítě.

Definitivně rozhodnuto bylo za dalších šest minut, po křižné nahrávce Dikse si ke vzdálenější konstrukci seběhl Tonny Vilhena a umístěným lobem zamířil do protipohybu bezmocného Wellenreuthera - 0:3. Domácím svitla naděje na bodový zisk zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, podesáté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže mířil do černého nigerijský útočník Bartholomew Ogbeche a to přišel na hřiště až v 53. minutě.

Rohový kop z pravé strany propadl skrz šestnáctku právě až k Ogbechemu, jenž ze dvou metrů nekompromisně skóroval hlavou. Závěr utkání ale znovu patřil hostům, kteří se radovali ještě dvakrát. V 86. minutě přidal svou druhou trefu Vente. Po rychlém přečíslení dva na jednoho obdržel pobídku od Bilala Basaçikoglua a zblízka propálil domácího strážce - 1:4. V nastaveném čase pak uzavřel gólový účet aktivní Basaçikoglu, jehož padáček z hodně ostrého úhlu zapadl doprostřed branky.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Heracles Almelo 2:2

18.04.2018 19:45

Góly: 7. Ali Messaoud, 51. Mike van Duinen (pen.) - 90+2. Jamiro Monteiro, 90+4. Jamiro Monteiro (pen.)

Excelsior naprosto selhal v závěru střetnutí s Heraclesem, neudržel dvoubrankové vedení a nakonec se s ním rozešel smírně po výsledku 2:2. Hosté přitom od 49. minuty hráli v deseti a v samém závěru stále měli před sebou dvoubrankové manko, avšak díky gólům z druhé a čtvrté nastavené minuty dosáhli alespoň na bod. SBV si tak zřejmě definitivně zavřel cestu do dodatečné kvalifikace o předkolo Evropské ligy.

Rotterdamskému klubu momentálně patří desátá pozice se čtyřiceti body a na osmé místo Zwolle má dvě kola před koncem čtyřbodové manko. Almelo doposud vybojovalo o dva body méně a je jedenácté. Domácí měli skvělý start do středečního klání a hned první větší možnost přetavili ve vedoucí gól. Centr Faika z přímého volného kopu z levé strany vrátil hlavou před branku Mattheij a zakončující Ali Messaoud obstřelil ze šesti metrů brankáře Castra.

Od tohoto okamžiku se až do konce úvodního dějství nic dalšího nepřihodilo, důležité momenty byly k vidění krátce po přestávce. Ve 49. minutě po rohovém kopu z pravé strany zastavil Peter van Ooijen balón směřující do vlastní branky rukou, od rozhodčího uviděl přímou červenou kartu a navíc byl nařízen pokutový kop. K němu se odvážil tradiční exekutor Mike van Duinen a zamířil po zemi přímo k pravé konstrukci.

Castro sice vystihl směr střely, jenomže na balón nedosáhl. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl Excelsior definitivně pojistit svůj náskok, ale rána Faika z hranice šestnáctky orazítkovala levou tyč. V 88. minutě měl na hlavě třetí branku rotterdamského klubu Elbers, nicméně s brilantním zásahem se vytáhl strážce Heraclesu. Domácí byli za svou slabou produktivitu potrestáni v posledních třech minutách.

Českého fanouška může těšit, že se ústřední postavou stal i útočník Jaroslav Navrátil. Ten přišel na hřiště v 89. minutě a po necelých třech minutách strávených na trávníku obstaral finální přihrávku pro Jamira Monteira Alvarengu, jenž se z osmi metrů trefil přesně k pravé tyči. Ihned nato byl Navrátil faulován De Wijsem v pokutovém území, balón si na penaltový puntík postavil Alvarenga a zavěsil do pravého horního rohu nad gólmana Kristinssona. Díky jeho druhé trefě v utkání neodjíždí Almelo s prázdnou, i když s tím již určitě počítalo.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - SBV Vitesse 4:3

18.04.2018 18:30

Góly: 7. Wout Weghorst, 12. Alireza Jahanbakhsh, 45+1. Alireza Jahanbakhsh, 53. Alireza Jahanbakhsh - 22. Bryan Linssen, 40. Tim Matavž, 66. Mason Mount

Alkmaar zvládl přestřelku s konkurenčním Arnhemem a vybojoval důležité tři body po divokém výsledku 4:3. Do zápasu měl skvělý vstup a velmi brzy vedl o dvě branky, soupeř však srdnatě dotahoval a nakonec mu to těsně nestačilo. AZ si tak udržel šanci na druhou příčku zaručující předkolo Ligy mistrů, minimálně do čtvrtečního večera bude zaostávat za Ajaxem o pouhé dva body. Navíc si dvě kola před koncem definitivně zajistil třetí místo.

Jeho velký konkurent z Feyenoordu sice taky vyhrál, jenomže na čtvrté příčce má manko nedostižných osmi bodů. Vitesse nedokázalo navázat na výtečný výkon proti Spartě Rotterdam (7:0) a v Eredivisii je sedmé s pětačtyřiceti body. Domácí poprvé zahrozili ve 2. minutě, kdy po krásné individuální akci vypálil pozdější hrdina Alireza Jahanbakhsh a brankář Houwen zkrotil balón nadvakrát před dorážejícím Wouterem Weghorstem.

Za dalších pět minut to byl právě Weghorst, jenž otevřel skóre středečního klání. Po krásném centru Jahanbakhshe z pravého křídla si naběhl na zadní tyči a povedenou "rybičkou" nedal Houwenovi žádnou šanci na úspěch. O pět minut později pojistil náskok favorita Jahanbakhsh, po patičce od Weghorsta se naprosto přesně trefil ke vzdálenější tyči. Hosty však inkasované góly nepoložily a ve 22. minutě se jim podařilo snížit.

Brian Linssen zpracoval přetažený pas z pravé strany od Beerense na prsa a pak ze sedmi metrů propálil bezmocného gólmana Bizota. Zhruba pět minut před přestávkou bylo dokonce vyrovnáno, to když si na pas Masona Mounta z levého křídla naskočil Slovinec Tim Matavž a prudkou hlavičkou rozvlnil síť. Nicméně ještě do poločasu si AZ vzal zpět ztracené vedení, které mu vrátil velmi aktivní Jahanbakhsh.

Ve druhé nastavené minutě si naběhl na oblouček od Weghorsta a vzápětí překrásným lobem z hodně ostrého úhlu přehodil vyběhnuvšího Houwena. Íránský reprezentant zkompletoval svůj hattrick v 53. minutě, kdy překonal hostujícího strážce ranou z dvaceti metrů - 4:2. Díky těmto třem gólům se osamostatnil na čele tabulky střelců celé Eredivisie s osmnácti trefami. O třináct minut později sice snížil Mount, nicméně poté se SBV na více už nezmohl.

Více informací k zápasu

Roda JC - PSV Eindhoven 2:2

18.04.2018 18:30

Góly: 29. Jannes Vansteenkiste, 65. Simon Gustafson - 32. Hirving Lozano, 86. Jorrit Hendrix

PSV v neděli získal titul díky výhře nad Ajaxem a ve středu na půdě Rody si dovolil šetřit několik opor, nicméně rozhodně nehrál bez zápalu a domů si odváží remízu po výsledku 2:2. Pro domácí může mít bod cenu zlata, na druhou stranu v utkání hned dvakrát vedli a určitě mysleli i na plný bodový zisk. V tabulce Eredivisie jsou stále šestnáctí se sedmadvaceti body a na patnáctou barážovou příčku Bredy ztrácejí tři body.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce poprvé rozvlnili síť hosté, kdy se prosadil Hirving Lozano, ovšem ten v předchozím souboji fauloval Banggaarda a rozhodčí Gözübüyük tak branku neuznal. V polovině prvního poločasu se tváří tvář proti brankáři Jurjusovi ocitl osamocený Lammers, jenže v zakončení selhal a mířil vysoko nad. Domácí uspěli ve 29. minutě, kdy je z ničeho nic poslal do vedení Jannes Vansteenkiste.

Ten po centru z pravého křídla vyhrál hlavičkový souboj, následně mu přistrčil míč van Velzen a závěrečná střela z osmi metrů zaplula přesně ke vzdálenější konstrukci. Eindhovenský klub však na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat, už za tři minuty srovnal Lozano. Mexický snajpr po asistenci Bergwijna přetlačil na hranici brankového území protihráče a poté křížnou ranou našel místo u levé tyče, Jurjus se natahoval marně.

Roda byla odhodlána znovu převrhnout misky vah na svou stranu a málem se jí to povedlo v 51. minutě, avšak dalekonosná bomba Rosheuvela orazítkovala pouze břevno. Domácí se přeci jen mohli radovat z druhé trefy o 14 minut později. Podeváté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval třiadvacetiletý švédský záložník Simon Gustafson, jenž v týmu hostuje do konce této sezóny z rotterdamského Feyenoordu.

Po přihrávce od Vancampa napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl k levé tyči, gólman Room i přes veškerou snahu na balón nedosáhl. Poslední slovo přeci jen měl favorit středečního klání, bomba Jorrita Hendrixe z 86. minuty letěla přesně pod břevno. V nastaveném čase dokonce mohl zařídit výhru PSV Bergwijn, ovšem po jeho hlavičce vytěsnil míč nad horní tyčku brilantní Jurjus.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - ADO Den Haag 2:0

17.04.2018 20:45

Góly: 53. Marco Rojas, 74. Marco Rojas

Heerenveen potvrdil úlohu mírného favorita proti Den Haagu a díky dvěma brankám Marca Rojase zvítězil po výsledku 2:0, přiblížil se tak k dodatečné kvalifikaci o předkolo Evropské ligy. Díky tříbodovému zisku se posunul na šesté místo se šestačtyřiceti body a minimálně do středečního večera na něm zůstane. SC prodloužil svou sérii bez porážky na pět duelů v řadě, naopak ADO nenavázal na poslední výhru s Twente (2:1) a je devátý se třiačtyřiceti body.

První poločas toho příliš nenabídl, oba týmy měly problémy s rozehrávkou a nemohly se dostat do žádné větší možnosti. K vidění byly pouze střely z větší distance, ta nejnebezpečnější se zrodila zhruba tři minuty před přestávkou. Dalekonosnou ránu Kobajašiho neudržel brankář Groothuizen v náručí a poté fauloval dorážejícího Ghoochannejhada. Měl však štěstí, že se domácí útočník nacházel v ofsajdu.

Do té doby průměrný zápas rozhýbal v 53. minutě Rojas, jenž poslal Heerenveen do vedení. Po akci na levé straně získal míč van Amersfoort a následně zpětně odcentroval téměř od brankové čáry, hlavičkující Rojas pak rybičkou zavěsil přímo pod horní tyčku mimo dosah Groothuizena. Od tohoto momentu se hrálo v mnohem větším tempu, necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem rozhodl o úspěchu SC opět novozélandský reprezentant.

Šestadvacetiletý záložník s chilskými kořeny si naběhl k zadní tyči po zpětné přihrávce Zeneliho od brankové čáry a po jemné teči Groothuizena dopravil míč zblízka do sítě kolem bránícího Beugelsdijka. Den Haagu nezbývalo v závěrečných minutách příliš mnoho sil a v 79. minutě mohl inkasovat potřetí. Tentokráte po tvrdé ráně z dvaadvaceti metrů vyrážel hostující strážce balón do strany přímo na kopačku van Amersfoorta.

Ten ve stoprocentní šanci selhal a poloprázdnou branku přestřelil. V samém závěru se hosté snažili usadit na polovině soupeře, který naopak hrozil z rychlých protiútoků. Proměnit však nedokázal ani jeden a výsledek úterního klání se tak neměnil. Heerenveen v příštím kole zavítá na půdu zachraňující se Bredy a pokusí se navázat na dobrou formu, Den Haag přivítá před vlastními fanoušky jistého mistra z PSV.

Více informací k zápasu

FC Twente - PEC Zwolle 2:0

17.04.2018 18:30

Góly: 21. Jeroen van der Lely, 35. Michaël Maria

Twente Enschede zabralo snad v poslední možnou chvíli a v zápase o "život" zdolalo trápící se Zwolle po výsledku 2:0. Přerušilo tak svou dlouhou sérii patnácti ligových utkání bez vítězství, i přesto bude muset čekat na výsledky svých největších rivalů. Se třiadvaceti body na kontě mu stále patří poslední osmnáctá pozice a na sedmnáctou Spartu má manko jednoho bodu, za šestnáctou Rodou zaostává o body tři.

Domácí celek se po minulé porážce v Den Haagu může zachránit už jen v baráži. Ani tu nemá v žádném případě jistou a určitě bude hodně sledovat středeční utkání Sparty s Bredou a Rody s PSV. PEC se propadl na osmé místo se čtyřiačtyřiceti body a má šanci na dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy, nicméně na devátý Den Haag disponuje náskokem jediného bodu. Enschede rozhodlo o svém úspěchu již v prvním poločase.

Hosté sice drželi balón z více jak šedesáti procent, ale opticky byli horším celkem. Do jediné větší možnosti se probojovali po necelých šedesáti sekundách, kdy Ehizibue unikl na pravé straně téměř od půlící čáry, doběhl až do pokutového území a nakonec tvrdě vystřelil z mírného úhlu. Brankář Drommel byl u bližší tyče připraven a míč vyrazil na rohový kop. Domácí z ničeho nic prorazili ve 21. minutě, do vedení je dostal Jeroen van der Lely.

Teprve dvaadvacetiletý obránce se po odvráceném centru z pravého křídla dostal k odraženému balónu a z voleje z jedenácti metrů ho nekompromisně napálil k levé konstrukci. Po půl hodině hry mohl pojistit náskok domácích Holla, jeho skvěle zahraný přímý volný kop ze střední vzdálenosti vyškrábl gólman Boer nad horní tyčku. Enschede se přeci jen mohlo uklidnit ve 35. minutě zásluhou Michaëla Mariy.

Ten obdržel krásnou narážečku od Assaidiho, procpal se až před Boera a v závěru akce dotlačil míč do sítě. Ve druhém dějství se hra přeci jen uklidnila, vyložené možnosti si opět vypracovalo Twente. Nejprve deset minut po přestávce pálil z pětadvaceti metrů Holla a levý horní roh minul zhruba o metr, necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem hlavičkoval Lam do břevna po rohovém kopu od Mahera. Pak se nic nestalo, Zwolle bylo v celém průběhu naprosto bezzubé.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven32263384:3681
2.AFC Ajax32234584:3273
3.AZ Alkmaar32215666:3568
4.Feyenoord Rotterdam32186870:3660
5.FC Utrecht321311855:5150
6.SC Heerenveen3212101046:4746
7.SBV Vitesse321291156:4545
8.PEC Zwolle321281242:4744
9.ADO Den Haag321271339:4843
10.SBV Excelsior321171440:5040
11.Heracles Almelo321081443:6038
12.FC Groningen327131246:5034
13.VVV Venlo327131234:4934
14.Willem II32961747:6133
15.NAC Breda32861837:5630
16.Roda JC32761936:6527
17.Sparta Rotterdam32761931:6727
18.FC Twente32581936:5723

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Twente

Reagovat
AjaxFans

Překvapení. Zwone je dobré tento rok

Reagovat
Seydou Doumbia

Rozhodující bude duel s Bredou v posledním kole...tedy pokud Sparta nevyhraje nějaký s posledních třech duelů...snad Twente uhraje alespon baráž

Reagovat
Stiksxx

Taky v to doufám. ale ted Sparta taky hraje s Bredou..

Reagovat
jáá

Reagovat
dave30

OT: Nevíte někdo, jestli Černý už začal trénovat? Přece jenom je to už 6 měsíců...

Reagovat
AjaxFans

Asi se spěchat nebude a spíš se zapojovat novou sezonu

Reagovat
ttopi

Jestli měl někdo výhru Ajaxu v prvním poločasu, tak se pěkně zapotil

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
ladyboy arsenal

mně už to bylo jedno, měl sem Ajax s nulou vzadu

Reagovat
AjaxFans

Gól Venla

Reagovat
Stiksxx

Tak to Hendrix dal mnohem hezčí

Reagovat
AjaxFans

Dobrá bomba

Reagovat
AjaxFans

Jinak Overmars chce za de Lighta 60 mga

Reagovat
jáá

dobra raketa, ale pro plno klubů tohle dneska nejsou žádný prachy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele