Eredivisie - preview 32. kola

17.04.2018, 09:05, aktualizováno 19.04.2018, 08:20
Previews
Ajax doma hostí Venlo a bude potvrzovat druhou příčku před dotírajícím Alkmaarem, ten včera přesttřílel Vitesse. Utrecht si zase chce pojistit pátou příčku, proti bude Groningen...
FC Utrecht - FC Groningen  (čtvrtek 18:30)
V jedné ze dvou čtvrtečních dohrávek na sebe narazí Utrecht s Groningenem a za mírného favorita bude považován domácí výběr. Tomu se v poslední době nedaří a z posledních čtyř duelů ani jednou nevyhrál, proto se mu hodně vzdálila konečná čtvrtá pozice. Zvláště poté, co minulé kolo prohrál na půdě největšího rivala z Feyenoordu (1:3). Na něj tři kola před koncem ztrácí osm bodů a toto manko se už téměř nedá smazat.

Utrecht má na kontě devětačtyřicet bodů a nyní bude hájit pátou příčku, před šestým Heerenveenem disponuje tříbodovým náskokem. Naposledy zvítězil 11. března nad Arnhemem (5:1), od té doby remizoval s Heerenveenem (2:2), podlehl Tilburgu (2:3) a již před zmiňovaným neúspěchem v Rotterdamu se rozešel smírně s Den Haagem (3:3). Groningen má zcela jiné starosti a ještě bojuje o záchranu.

K té se výrazně přiblížil v neděli, kdy zvládl klíčovou bitvu s Rodou a porazil ji 2:1. Díky tomu mu patří třinácté místo se třiatřiceti body a k jistotě potřebuje jedinou výhru, ani případné tři porážky by ho do baráže poslat nemusely. "Máme náskok sedmi bodů a pevně věřím, že je to dostatečný odstup. Na druhou stranu ještě jistotu nemáme a v Utrechtu chceme zvítězit, i když to bude hodně těžké," řekl hostující stratég Ernest Faber.

Ten by měl mít k dispozici kompletní výběr, naopak jeho protějšek Jean-Paul de Jong nemůže počítat s Joostenem (potíže s kolenem), Bahebeckem (poraněná achilovka) a Makienokem (po operaci kolenních vazů). "Rádi bychom si zvedli sebevědomí, navíc stále ještě nemáme jistou dodatečnou baráž. Groningen bude houževnatým protivníkem, jenž nejvíce hrozí po standardních situacích," uvedl krátce sedmačtyřicetiletý de Jong.

Utrecht letos především táhnou Maročan Zakaria Labyad s Belgičanem Cyrielem Dessersem, oba dva letos dohromady nasázeli čtyřiadvacet branek. Groningen bude nejvíce spoléhat na ofenzivní schopnosti Japonce Ritsu Doana a také Toma van Weerta. Podzimní vzájemný duel vyzněl lépe pro výběr Fabera, který díky dvěma brankám v prvním poločase nakonec zdolal protivníka po výsledku 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.71 - 5.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - VVV Venlo  (čtvrtek 20:45)
V kádru amsterdamského Ajaxu určitě přetrvává hořká pachuť po neúspěšném nedělním zápasu v Eindhovenu. Hráči kvůli jasné porážce 0:3 s místním PSV definitivně přišli o naději na mistrovský titul. Navíc teď ve zbývajících třech kolech ještě musejí zmobilizovat síly, neboť budou bojovat o konečnou druhou pozici. Před třetím Alkmaarem mají náskok pěti bodů, ke svému současnému cíli se pokusí přiblížit proti Venlu.

Domácí budou velkými favority, na druhou stranu po psychické stránce na tom nejsou nejlépe. "Dokud byla šance, tak všichni věřili, že se to ještě může povést. Bohužel nyní je vše ztraceno a potřebujeme se s tím vyrovnat. Nicméně ani druhá pozice není špatná, musíme se o ní poprat. V závěru sezóny o ní rozhodně nechceme přijít, proto je pro nás nadcházející utkání s Venlem důležité," snaží se vlít svým svěřencům novou krev do žil kouč Erik ten Hag.

Ten dále věří, že nedávné zklamání nebude znát. "Všem je jasné, že máme hlavy dole a není snadné to vstřebat. Avšak rádi bychom se v příštím roce poprali o postup do základní skupiny Ligy mistrů, v žádném případě to tak nemůžeme zabalit. Venlo sice není v dobré formě, jenže nemá co ztratit a pokusí se nás zaskočit. Jestliže předvedeme standardní výkon, tak bychom to měli zvládnout," dodal před zápasem osmačtyřicetiletý kormidelník AFC.

VVV stále bojuje o záchranu, i když má celkem slušné vyhlídky. Nejhůře může skončit na šestnácté barážové pozici, před Rodou drží nadějný osmibodový náskok. Momentálně nezvítězil v Eredivisii desetkrát po sobě, minule podlehl před vlastními fanoušky Heerenveenu (0:2) a předtím přišel o velmi cenný bod v Rotterdamu s místní Spartou. Přitom deset minut před koncem vedl 2:1, nakonec prohrál 2:3 gólem z poslední minuty.

Ajax se musí dlouhodobě vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Frenkie de Jong, van Leer, Viergever, Sinkgraven a Černý. Chybět navíc budou i Siem de Jong s Tagliaficem, oba dva totiž byli vyloučeni v nervózním závěru s PSV. Hosté postrádají Opokua. Ve vzájemných zápasech se dlouhodobě daří amsterdamskému klubu, ten z předchozích jedenácti případů porazil soupeře devětkrát a dvakrát s ním remizoval.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.00 - 18.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - SBV Vitesse  (středa 18:30)
Pět bodů, taková je ztráta Alkmaaru na druhou příčku, která zaručuje účast v Lize mistrů pro příští sezónu. Pořád pro něj situace není bezvýchodná, při troše štěstí by se mu možná ještě mohlo podařit předskočit v tabulce právě Ajax, potřebuje ale v následujících třech kolech bezpodmínečně naplno bodovat. Teď přivítá vždy nepříjemné Vitesse.

Domácí budou dohrávat tuhle sezónu v úplné pohodě. O třetí pozici je už na devadesát devět procent nikdo nepřipraví, pokud tedy výrazně nepokazí poslední tři zápasy, a co se souboje o místo vicemistra týče, v něm mohou pouze překvapit. Rozhodně na ně není vyvíjen žádný tlak. Už dávno totiž v tomto ročníku nadstandardně předčili svá očekávání.

Trenér John van den Brom potvrdil, že jeho tým v současné chvíli netrápí žádné potíže. "Trénovali jsme na fantastickém terénu za fantastického počasí," pochvaloval si. "Viděl jsem hrát Vitesse v sobotu proti Spartě a musím říct, že soupeře zničilo. Vypadalo to, že má plno energie, potřebuje si zkrátka pojistit play-off o Evropskou ligu."

Arnehsmký klub se nachází na sedmém místě a horlivě bojuje o minimálně udržení si svého postavení. Zezadu se tlačí Zwolle nebo Den Haag, kteří by si rádi o evropské poháry také zahráli, takže ho čeká rozhodně horlivější závěr než jeho protivníka. Každopádně sedmigólové vítězství z minulého víkendu ho určitě značně povzbudilo.

Hosté ještě nikdy tak vysoké výhry v historii Eredivisie nedosáhli. Dosavadní lodivod Edward Sturing, který před pár dny nahradil rezignujícího Henka Frasera, tak prožil opravdu hodně povedenou premiéru. "Tři body jsou to nejdůležitější," uvedl. "Pořád jsme hráli vlastní hru. Chtěl jsem využít čas co nejvíce, proto jsme nepolevili."

Vitesse bude mít na půdě AZ k dispozici kompletní kádr, Alkmaar, jehož čeká už za týden finále Nizozemského poháru, bude jistojistě chybět vykartovaný Jonas Svensson. "Fit ale není úplně ani Stijn Wuytens. Nechceme kvůli finále riskovat jeho zdravotní stav," dodával van den Brom. Z juniorky tak povolal do nominace Joeriho Churche.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.26 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Roda JC - PSV Eindhoven  (středa 18:30)
PSV Eindhoven se po nedělní snadné výhře nad Ajaxem (3:0) může radovat po dvou letech z mistrovského titulu a zbývající tři vystoupení si bude chtít užít. Naopak Roda stále bojuje o holé přežití a po včerejším vítězství Twente nad Zwolle je ve velkém ohrožení. Momentálně se nachází na šestnáctém místě se šestadvaceti body, a pokud si chce udržet naději na přímou záchranu, tak potřebuje s největším favoritem bodovat.

Domácí výběr má náskok dvou bodů na sedmnáctou Spartu a tří bodů právě na poslední Twente, za patnáctou Bredou zaostává o body čtyři. "Rozhodně si nemyslím, že náš protivník i přes oslavy triumfu utkání vypustí. Čeká nás hodně těžký oříšek a za každý bod bychom byli rádi, musíme odvést maximum. Pevně věřím, že zápas zvládneme po taktické stránce," uvedl trenér Kerkrade Robert Molenaar.

Jeho svěřenci po třech výhrách v řadě za sebou nad Bredou (1:0), Vitesse (3:0) i se Zwolle (3:2) zavítali uplynulé kolo do Groningenu a svému velkému rivalovi podlehli 1:2. "Bohužel na začátku druhého poločasu jsme prohrávali o dvě branky a pak už bylo těžké něco s výsledkem udělat. Naše cesta nekončí, musíme se plně koncentrovat až do samého závěru," dodal vzápětí devětačtyřicetiletý lodivod JC.

Hosté zvládli nejdůležitější část tohoto ročníku na jedničku, když nejprve otočili vývoj v Alkmaaru (3:2) a vzápětí sehráli skvělou partii s amsterdamským konkurentem. "Jsme neskutečně šťastní, dopadlo to nejlépe, jak mohlo. V týmu panuje euforie, titul jsme získali v přímém duelu s Ajaxem. To neznamená, že se ve zbytku sezóny nebudeme snažit. Chceme vyhrát jako v každém jiném střetnutí," vyjádřil se nadšený kouč Phillip Cocu.

Ten postrádá Švéda Lundqvista (problémy s kolenem) a Argentince Romera (poraněný stehenní sval). Domácí se musí obejít bez Götza (svalové zranění v oblasti břicha), Djima s Paulissenem (oba po operaci kolene) a také bez van Peppena. Ve vzájemné bilanci se více daří Eindhovenu, jenž z posledních šesti případů čtyřikrát zvítězil a jen dvakrát remizoval. Na podzim přehrál soupeře po výsledku 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.56 - 4.35 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Excelsior - Heracles Almelo  (středa 19:45)
Oba dva středeční protivníci se nacházejí v poklidném středu tabulky a jsou zachráněni, naopak jejich ztráta na pohárové příčky je celkem velká a alespoň trochu reálný se tak zdá být pouze posun do horní poloviny Eredivisie. Domácí Excelsior se momentálně nachází na desátém místě s devětatřiceti body. Jeho soupeř doposud vybojoval o dva body méně a je jedenáctý, dá se tak očekávat vyrovnaný duel.

Rotterdamský výběr letos zažívá pohodovou sezónu hlavně díky skvělé sérii na venkovních stadionech, kde vybojoval hned šestadvacet bodů a před vlastními fanoušky se mu naopak tolik nedaří. Změnit se to pokusí proti trápícímu se Heracles, které naopak čtyřikrát v řadě nevyhrálo a v posledních třech vystoupeních dokonce ani jednou nebodovalo. Pitom předtím porazilo Zwolle (2:1), Rodu (3:0) i Twente (2:1).

Pak se rozešlo smírně bez branek s Arnhemem, následně podlehlo Heerenveenu (1:2), Ajaxu (0:1) a v páteční předehrávce 31. kola také třetímu Alkmaaru (0:3), "Je to samozřejmě škoda, ale s tímto ročníkem úplně nespokojeni nejsme. Stále je šance na umístění do devátého místa, což bylo před sezónou našim cílem. SBV je velmi produktivní, na druhou stranu je v našich silách ho porazit," řekl jednačtyřicetiletý trenér Almela John Stegeman.

Domácí po neúspěchu s Den Haagem (1:2) a debaklu od Feyenoordu (0:5) si spravili chuť proti Tilburgu (2:1) a minule si odvezli bod z půdy Zwolle (1:1). "Skvělým fanouškům jsme mnoho radosti nepřinesli a v závěru tohoto ročníku jim hodláme důvěru splatit. Určitě chceme ještě zabojovat o horní polovinu Eredivisie, k tomu však potřebujeme Heracles porazit," vyjádřil se šestačtyřicetiletý kouč Excelsioru Mitchell van der Gaag.

Jemu scházejí Američan Payne, Belgičan Faes (svalové problémy v oblasti břicha) a dále pak Bruins (poraněný kotník), El Azzouzi (potíže s třísly) i Damen (po operaci kolene). Hosté mají na marodce Niemeijera (zraněný zadní stehenní sval) s Hardeveldem (poraněné vazy v koleni). Podzimní vzájemný souboj skončil nerozhodným výsledkem 2:2 a to i přesto, že Heracles dvakrát vedlo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.51 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sparta Rotterdam - NAC Breda  (středa 20:45)
Klíčový souboj o záchranu spolu svedou Sparta a Breda. Výsledek z tohoto vzájemného klání může být pro konečné umístění v tomto ročníku pro oba vlastně rozhodující, především pak pro domácí celek, jenž má o šest bodů méně než jeho soupeř a nachází se těsně nad samotným dnem tabulky. Hosté se mohou po tomto kole definitivně zachránit, musejí se ale také ohlížet jinde.

Rotterdamský klub není ve vůbec dobrém rozpoložení, prohrál totiž hned třikrát v uplynulých čtyřech případech, přičemž o minulém víkendu inkasoval sedmigólový debakl od Vitesse. Vedení se snažilo udělat pro záchranu vše, na jaře přivedlo do svých řad velezkušeného trenéra Dicka Advocaata, nicméně pořád se mužstvo nachází v sestupovém pásmu.

Jestli se Sparta v baráži nechce prát o holé přežití po konci základní části, potřebuje před dalšími dvěma koly stáhnout manko aspoň na rozdíl tří bodů. I kdyby Bredu, která je právě na první nesestupové pozici, porazila, pořád nebude mít nic ve svých rukou. A to navíc ještě bude hrát těžké derby na půdě Feyenoordu, v němž ve finále rovněž potřebuje naplno bodovat.

Při posledním debaklu v Arnhemu Sparta navíc přišla také o vyloučeného Michiela Kramera, jemuž disciplinárka vystavila opravdu tvrdý trest, konkrétně si nezahraje sedm soutěžních utkání. To znamená, že by nemusel být k dispozici ani na případnou baráž. "Tahle stopka je vysoká. Nepřijímáme jí," uvedl ředitel klubu Manfred Laros.

Miquel Nelom, Roy Kortsmit a Janne Saksela, to další trojice absentujících, kterou sužují zdravotní problémy. "Mluvili jsme s Michielem a lituje toho, co v zápase s Vitesse provedl. Výrazně zde poškodil celý tým," dodával k disciplinárnímu trestu Laros. "Teď se ovšem plně soustředíme na poslední tři utkání, a to počínaje důležitou středou proti NAC."

Breda má aktuálně naprosto stejnou bilanci jako Sparta, v předchozích čtyřech kláních urvala pouze jedno vítězství a třikrát padla. Situaci má ovšem plně pod svou kontrolou, na šestnáctou Rodu disponuje čtyřbodovým náskokem. Chybět jí nyní budou čtyři hráči, kvůli zranění nenastoupí Olivier Rommens, Giovanni Korte, Thomas Agyepong a Lucas Schoofs.

Pokud by NAC v Rotterdamu vyhrál a Roda nedokázala uspět proti PSV, může už po tomto střetnutí slavit konečnou záchranu. V tom případě by se pak rozhodovalo pouze o tom, kdo z trojice Sparta, Roda a Twente by nakonec přímo sestoupil a kdo by šel do baráže. Remíza by pro Bredu nic neřešila, pořád by totiž matematicky ještě mohla zabřednout do záchranářských starostí.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.59 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Willem II - Feyenoord Rotterdam  (středa 20:45)
Tilburg v neděli zvládl klíčový zápas na půdě Bredy a po výhře 2:1 definitivně odvrátil přímý sestup do druhé ligy. Momentálně se nachází na čtrnáctém místě se třiatřiceti body a k tomu, aby se vyhnul baráži, potřebuje ve třech zbývajících zápasech jednou zvítězit. Za určitých okolností si může dovolit ve všech případech prohrát, jistotu chce získat už teď ve středu. Jeho nadcházející protivník je však silný, Feyenoord se navíc nachází ve výborné formě.

Willem disponuje sedmibodovým náskokem na šestnáctou pozici Rody Kerkrade a může hrát relativně v klidu, k prvoligové licenci i pro příští ročník se přiblížil hlavně díky skvělým výkonům v měsíci březnu. Po šokující výhře 5:0 nad jistým mistrem z PSV uhrál bod na půdě Twente (2:2) a pak dokázal otočit vývoj s favorizovaným Utrechtem (3:2). Vzápětí sice podlehl Excelsioru (1:2), nicméně úspěch s Bredou ho opět vrátil do dobré pohody.

Rotterdamský výběr dokázal zvítězit pětkrát v řadě a přiblížil se ke konečné čtvrté pozici, která by mu minimálně zajistila účast v předkole Evropské ligy. V tuto chvíli má náskok osmi bodů před pátým Utrechtem a stejným mankem disponuje na třetí Alkmaar. Právě s tímto protivníkem se již v neděli utká o triumf v národním poháru a vítězný celek si zajistí přímou účast v základní skupině EL pro nadcházející ročník.

Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta jsou ve výtečném ofenzivním rozpoložení, v minulých pěti případech skórovali dokonce sedmnáctkrát. Naposledy přehráli velkého rivala z Utrechtu po výsledku 3:1. "Naše ligové umístění se vzhledem k situaci bude těžko měnit, teď se chceme dobře naladit na nedělní finále KNVB Beker. Získat alespoň nějakou trofej je úkolem číslo jedna, v tuto chvíli ale myslíme jen na Tilburg," řekl van Bronckhorst.

Ten se bude muset obejít pouze bez obránce St. Justeho kvůli problémům s loktem, jeho protějšek Reinier Robbemond má mnohem větší potíže s marodkou. Na ní se nachází brankářská jednička Branderhorst, dále pak Lewis, Meißner, Velikonja a Peters. Naopak trest za vyloučení proti Excelsioru odpykal obránce Lachman. V letošních vzájemných střetnutích jasně dominoval Feyenoord, jenž nejprve deklasoval Willem v lize (5:0) a poté ho snadno zdolal také v semifinále poháru (3:0).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.62 - 3.93 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - PEC Zwolle  (úterý 18:30)
Twente je tři kola před koncem letošního ročníku Eredivisie nad propastí, a pokud si chce udržet alespoň nějakou naději na baráž, tak musí v předehrávce vloženého kola porazit Zwolle. Domácí výběr je v tabulce na poslední sestupové příčce s dvaceti body a na sedmnáctou Spartu Rotterdam má manko čtyř bodů. PEC naopak bojuje o dodatečnou kvalifikaci do předkola Evropské ligy a nachází se na sedmé pozici se čtyřiačtyřiceti body.

S účinkováním Enschede v příštím ročníku Eredivisie už počítá málokdo, nicméně stále nic není úplně ztraceno. Jestliže v úterý prohraje, Sparta porazí před vlastními fanoušky Bredu a Roda uhraje alespoň bod již s jistým mistrem z PSV, tak plamínek definitivně pohasne. Svěřenci prozatímního kouče Marina Pušice nepoznali chuť ligového vítězství od poloviny prosince, tedy v patnácti utkáních za sebou.

Po porážce 1:3 s Feyenoordem začali dobře v Den Haagu a po necelé čtvrthodině šli do vedení, jenomže v závěru poločasu srovnal Bjørn Johnsen a stejný hráč rozhodl o vítězství ADO v 75. minutě. "Podepsala se na nás obrovská nervozita, bohužel naše situace je velmi skličující. Bude to těžké, všichni ale věří, že se to ještě může podařit. Teď musíme bezpodmínečně zvítězit, jiná cesta neexistuje," řekl toužebně Pušič.

Ten postrádá Boereho (poranění pánve), Vukčiče (problémy s kolenem), ter Avesta (potíže s kotníkem) a nemocného Kvasinu. "Atmosféra je pochopitelně na bodu nula, o tom snad nikdo nepochybuje. Alespoň k baráži zřejmě budeme potřebovat devět bodů a ani to nemusí stačit," dodal vzápětí lodivod Twente. Zwolle se také nemůže pyšnit úplně nejlepší formou, z deseti minulých střetnutí bodovalo naplno pouze dvakrát.

Naposledy remizovalo s Excelsiorem 1:1, předtím těsně prohrálo v Kerkrade (2:3). "Může se zdát, že nám na první pohled o nic nejde, ale opak je pravdou. Soupeř sice bude mít větší motivaci uspět, jenže setká se s odporem," odvrací pochybnosti trenér John van 't Schip. Jemu chybějí Marcellis s Nijlandem (oba potíže s třísly), dále pak Marinus (po operaci kolene) a Koppers (zraněná achilovka). Na podzim byl úspěšnější PEC po výsledku 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.77 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - ADO Den Haag  (úterý 20:45)
Oba dva úterní protivníci ještě mají zálusk na dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy a o ni se utkají ve vzájemném a tudíž nesmírně důležitém souboji. Domácí Heerenveen se nachází na osmé pozici se třiačtyřiceti body a před devátým Den Haagem je jen díky lepšímu skóre. Ztráta na sedmé Zwolle činí jediný bod a na šesté Vitesse dva body, vítězný tým tak může poskočit i o dvě pozice výše.

V o něco lepší formě je SC, jenž neprohrál čtyřikrát po sobě. Po remíze 2:2 se silným Utrechtem zavítal na půdu Heraclesu Almelo a domů si odvezl všechny tři body za výhru 2:1. Následně se rozešel smírně s Groningenem (1:1) a v neděli vyloupil Venlo po výsledku 2:0.

Ani ADO si v poslední době nevede úplně špatně, z předchozích čtyř střetnutí získal sedm bodů. Jedinou prohru utrpěl před vlastním publikem s Alkmaarem (0:3). Jinak vyhrál v Rotterdamu nad Excelsiorem (2:1) a cenný bod si přivezl z Utrechtu (3:3). Minule přivítal poslední Twente a narazil na hodně odhodlaného soupeře. Po necelých patnácti minutách prohrával, nicméně ještě do poločasu srovnal a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mu zajistil vítězství svým druhým gólem v tomto klání šestadvacetiletý Nor Bjørn Johnsen.

Ten by měl být největší hrozbou i pro defenzívu Heerenveenu, neboť v tomto ročníku Eredivisie skóroval již patnáctkrát a za vedoucím Franem Solem z Tilburgu zaostává o jedinou trefu. "Samozřejmě jeho góly jsou znát, ale střelecká pohoda závisí na skvělé práci celého týmu. Za vítězství s Twente jsem moc rád, protože jsme vyvrátili spekulace o tom, že nebudeme hrát na sto procent," řekl s hrdostí trenér Den Haagu Alfons Groenendijk.

Domácí mají na marodce Schaarse (poraněný lýtkový sval), Ødegaarda (zlomenina zánártních kůstek) a Hahna (problémy s ramenem). Hosté postrádají Beckera (zraněný stehenní sval), Zwinkelse (potíže s třísly) a Kishnu (po operaci kolene).

Ve vzájemných duelech se více daří Heerenveenu, který porazil Den Haag třikrát v řadě a celkově s ním neprohrál čtyřikrát za sebou. Na podzim uspěl v nejtěsnějším poměru 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.71 - 4.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven31262382:3480
2.AFC Ajax31224580:3170
3.AZ Alkmaar31205662:3265
4.Feyenoord Rotterdam31176865:3557
5.FC Utrecht311310854:5049
6.SBV Vitesse311291053:4145
7.PEC Zwolle311281142:4544
8.SC Heerenveen3111101044:4743
9.ADO Den Haag311271239:4643
10.SBV Excelsior311161438:4839
11.Heracles Almelo311071441:5837
12.VVV Venlo317131133:4534
13.FC Groningen317121245:4933
14.Willem II31961646:5633
15.NAC Breda31861736:5430
16.Roda JC31751934:6326
17.Sparta Rotterdam31661929:6624
18.FC Twente31481934:5720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
Phreak71

OT: myslíte, že je možné, že třeba v posledních zápasech za PSV nastoupí Sadílek?

Reagovat
Stiksxx

Myslím si, že ne. Dvakrát nastoupil za Jong, jinak nic. Krom toho jsou na soupisce áčka oficiálně jiní na jeho pozici. Dante Rigo, o kterém mluvil jako o svém největším konkurentovi. Ale může tam nastoupit i Rosario, který už pár startů v áčku má.

Reagovat
Phreak71

Hm... Docela jsem mu fandil, takhle to ale nevypadá pro něj v PSV dobře... Sice mu bude letos teprve 19, ale to je v Nizozemí už pomalu čas, aby se začal prosazovat. Alespoň v tom Jongu...

Reagovat
Stiksxx

V 19ti se můžeš prosazovat na křídle, ale horší to je ve středu pole.

Zrovna ta jeho pozice, kterou hraje, je u nás asi nejsložitější. To by musel snad jedině odejít Hendrix, aby se místo něj vyzkoušel Rosairo nebo nedej bože Luckassen. A pak by mohl třeba dostat šanci v Jongu ze začátku a vidělo by se to na výkonech.

Ale přes Hendrixe nemá nikdo šanci se v současnosti dostat. On je srdce týmu. V tomhle ale mi připadá, že má Sadílek k němu hodně blízko. Když vidím, jak pokaždé oslavuje gól týmu, tak to je něco, co ostatní prostě strhne. Nebo aspoň mě se to líbí. Ta radost, jak se pokaždé přiřítí ke střelci a skočí na něj.

Nicméně je to to jediné, co ho odlišuje od ostatních hráčů. Jinak je ničím nepřevyšuje. Možná je běhavej, jak se o něm ví. Ale jestli to bude stačit. To že je malej nelze brát jako nevýhodu. Guardado byl taky malej a byl to náš nejlepší hráč a málokdo mu sebral balon.

Dal bych mu ještě příští dva roky než ochutná minuty v Ered. Vůbec bych na něj netlačil a ani bych nekomentoval takové hlouposti, jako že ještě nehraje za áčko, takže je k ničemu.

Reagovat
jáá

Reagovat
Phreak71

Já vím, že hraje na pozici, kde se mladší hráči většinou neprosazují. Ale chtěl jsem naznačit, že když už je titul vyhraný, tak je tu prostor pro zkoušení mladých hráčů. Tak mi přijde škoda, že ten prostor asi nedostane...

Reagovat
Stiksxx

To určitě je správný myšlenkový postup. Doufám v to, že to tak bude. Ale on je stejně v té hirerachii dole. Podle mě dostane ale přednost Rosario, který byl pokaždé alespoň na lávce.

Když to přeženu a napíšu úplně jinou 11tku.

Mallen----Lammers--Gudmundsson

------------Mauro Junior-------------

----Dante Rigo----Rosario------

Paal---Obispo--Luckassen--van Vlerken (kdyby nebyli pitomci a dali mu smlouvu )

-------------Room (Osch)-------------

Reagovat
jáá

jak to vůbec vypadá s Ramselaarerm?

Reagovat
Stiksxx

Tak teď odehrál celou jarní část sezony v základu, ale jinak je trošku za očekáváním. Alespoň z mého hlediska. Záleží co od něho chce Cocu, ale podle mě se určitě nikam nechystá. Aby z něj nebyl druhý Maher.

Reagovat
jáá

jenom to ne, byl mi sympatický i herním projevem, tak se chytne, bych mu to přál

Reagovat
Stiksxx

Tak počkat. Brands ještě není rozhodnutý, jestli půjde do Evertonu. Pokud existuje 1% naděje, nepřestanu doufat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele