základní část, 32. kolo
17.04.2018 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Twente - PEC Zwolle 2:0

Twente Enschede zabralo snad v poslední možnou chvíli a v zápase o "život" zdolalo trápící se Zwolle po výsledku 2:0. Přerušilo tak svou dlouhou sérii patnácti ligových utkání bez vítězství, i přesto bude muset čekat na výsledky svých největších rivalů. Se třiadvaceti body na kontě mu stále patří poslední osmnáctá pozice a na sedmnáctou Spartu má manko jednoho bodu, za šestnáctou Rodou zaostává o body tři.

Domácí celek se po minulé porážce v Den Haagu může zachránit už jen v baráži. Ani tu nemá v žádném případě jistou a určitě bude hodně sledovat středeční utkání Sparty s Bredou a Rody s PSV. PEC se propadl na osmé místo se čtyřiačtyřiceti body a má šanci na dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy, nicméně na devátý Den Haag disponuje náskokem jediného bodu. Enschede rozhodlo o svém úspěchu již v prvním poločase.

Hosté sice drželi balón z více jak šedesáti procent, ale opticky byli horším celkem. Do jediné větší možnosti se probojovali po necelých šedesáti sekundách, kdy Ehizibue unikl na pravé straně téměř od půlící čáry, doběhl až do pokutového území a nakonec tvrdě vystřelil z mírného úhlu. Brankář Drommel byl u bližší tyče připraven a míč vyrazil na rohový kop. Domácí z ničeho nic prorazili ve 21. minutě, do vedení je dostal Jeroen van der Lely.

Teprve dvaadvacetiletý obránce se po odvráceném centru z pravého křídla dostal k odraženému balónu a z voleje z jedenácti metrů ho nekompromisně napálil k levé konstrukci. Po půl hodině hry mohl pojistit náskok domácích Holla, jeho skvěle zahraný přímý volný kop ze střední vzdálenosti vyškrábl gólman Boer nad horní tyčku. Enschede se přeci jen mohlo uklidnit ve 35. minutě zásluhou Michaëla Mariy.

Ten obdržel krásnou narážečku od Assaidiho, procpal se až před Boera a v závěru akce dotlačil míč do sítě. Ve druhém dějství se hra přeci jen uklidnila, vyložené možnosti si opět vypracovalo Twente. Nejprve deset minut po přestávce pálil z pětadvaceti metrů Holla a levý horní roh minul zhruba o metr, necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem hlavičkoval Lam do břevna po rohovém kopu od Mahera. Pak se nic nestalo, Zwolle bylo v celém průběhu naprosto bezzubé.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele