základní část, 32. kolo
18.04.2018 18:30 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

AZ Alkmaar - SBV Vitesse 4:3

Alkmaar zvládl přestřelku s konkurenčním Arnhemem a vybojoval důležité tři body po divokém výsledku 4:3. Do zápasu měl skvělý vstup a velmi brzy vedl o dvě branky, soupeř však srdnatě dotahoval a nakonec mu to těsně nestačilo. AZ si tak udržel šanci na druhou příčku zaručující předkolo Ligy mistrů, minimálně do čtvrtečního večera bude zaostávat za Ajaxem o pouhé dva body. Navíc si dvě kola před koncem definitivně zajistil třetí místo.

Jeho velký konkurent z Feyenoordu sice taky vyhrál, jenomže na čtvrté příčce má manko nedostižných osmi bodů. Vitesse nedokázalo navázat na výtečný výkon proti Spartě Rotterdam (7:0) a v Eredivisii je sedmé s pětačtyřiceti body. Domácí poprvé zahrozili ve 2. minutě, kdy po krásné individuální akci vypálil pozdější hrdina Alireza Jahanbakhsh a brankář Houwen zkrotil balón nadvakrát před dorážejícím Wouterem Weghorstem.

Za dalších pět minut to byl právě Weghorst, jenž otevřel skóre středečního klání. Po krásném centru Jahanbakhshe z pravého křídla si naběhl na zadní tyči a povedenou "rybičkou" nedal Houwenovi žádnou šanci na úspěch. O pět minut později pojistil náskok favorita Jahanbakhsh, po patičce od Weghorsta se naprosto přesně trefil ke vzdálenější tyči. Hosty však inkasované góly nepoložily a ve 22. minutě se jim podařilo snížit.

Brian Linssen zpracoval přetažený pas z pravé strany od Beerense na prsa a pak ze sedmi metrů propálil bezmocného gólmana Bizota. Zhruba pět minut před přestávkou bylo dokonce vyrovnáno, to když si na pas Masona Mounta z levého křídla naskočil Slovinec Tim Matavž a prudkou hlavičkou rozvlnil síť. Nicméně ještě do poločasu si AZ vzal zpět ztracené vedení, které mu vrátil velmi aktivní Jahanbakhsh.

Ve druhé nastavené minutě si naběhl na oblouček od Weghorsta a vzápětí překrásným lobem z hodně ostrého úhlu přehodil vyběhnuvšího Houwena. Íránský reprezentant zkompletoval svůj hattrick v 53. minutě, kdy překonal hostujícího strážce ranou z dvaceti metrů - 4:2. Díky těmto třem gólům se osamostatnil na čele tabulky střelců celé Eredivisie s osmnácti trefami. O třináct minut později sice snížil Mount, nicméně poté se SBV na více už nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele