základní část, 32. kolo
18.04.2018 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Roda JC - PSV Eindhoven 2:2

PSV v neděli získal titul díky výhře nad Ajaxem a ve středu na půdě Rody si dovolil šetřit několik opor, nicméně rozhodně nehrál bez zápalu a domů si odváží remízu po výsledku 2:2. Pro domácí může mít bod cenu zlata, na druhou stranu v utkání hned dvakrát vedli a určitě mysleli i na plný bodový zisk. V tabulce Eredivisie jsou stále šestnáctí se sedmadvaceti body a na patnáctou barážovou příčku Bredy ztrácejí tři body.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce poprvé rozvlnili síť hosté, kdy se prosadil Hirving Lozano, ovšem ten v předchozím souboji fauloval Banggaarda a rozhodčí Gözübüyük tak branku neuznal. V polovině prvního poločasu se tváří tvář proti brankáři Jurjusovi ocitl osamocený Lammers, jenže v zakončení selhal a mířil vysoko nad. Domácí uspěli ve 29. minutě, kdy je z ničeho nic poslal do vedení Jannes Vansteenkiste.

Ten po centru z pravého křídla vyhrál hlavičkový souboj, následně mu přistrčil míč van Velzen a závěrečná střela z osmi metrů zaplula přesně ke vzdálenější konstrukci. Eindhovenský klub však na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat, už za tři minuty srovnal Lozano. Mexický snajpr po asistenci Bergwijna přetlačil na hranici brankového území protihráče a poté křížnou ranou našel místo u levé tyče, Jurjus se natahoval marně.

Roda byla odhodlána znovu převrhnout misky vah na svou stranu a málem se jí to povedlo v 51. minutě, avšak dalekonosná bomba Rosheuvela orazítkovala pouze břevno. Domácí se přeci jen mohli radovat z druhé trefy o 14 minut později. Podeváté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval třiadvacetiletý švédský záložník Simon Gustafson, jenž v týmu hostuje do konce této sezóny z rotterdamského Feyenoordu.

Po přihrávce od Vancampa napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl k levé tyči, gólman Room i přes veškerou snahu na balón nedosáhl. Poslední slovo přeci jen měl favorit středečního klání, bomba Jorrita Hendrixe z 86. minuty letěla přesně pod břevno. V nastaveném čase dokonce mohl zařídit výhru PSV Bergwijn, ovšem po jeho hlavičce vytěsnil míč nad horní tyčku brilantní Jurjus.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ukáže nám Eindhoven do konce sezony ještě něco ze svého umění? Představoval bych si něco na zpusob 27. kola. Stát je to nebude nic v konečném učtování z toho bude jen profit.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele