základní část, 32. kolo
19.04.2018 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Groningen 1:1

Utrecht nedokázal přerušit svou mizérii z poslední doby ani proti Groningenu a se svým čtvrtečním protivníkem se rozešel smírně po výsledku 1:1. V nejvyšší soutěži tak nezvítězil již popáté za sebou, i přesto se stále nachází na pátém místě s padesáti body o čtyři před šestým Heerenveenem. Naopak hosté udělali poslední krok k záchraně, se čtyřiatřiceti body jsou dvanácti a před šestnáctou barážovou pozicí Rody mají nedostižný náskok sedmi bodů.

Přitom domácí výběr měl skvělý vstup do utkání a prosadit se dokázal ze své první vážnější akce v 8. minutě. Po přímém volném kopu z levé strany vrátil míč hlavou do předbrankového prostoru Ayoub a osamocený Willem Janssen pak z hranice brankového území chladnokrevně zakončil k pravé tyči. Po dvaceti odehraných minutách mohl zvýšit vedení Utrechtu Kerk, jemuž po krásné akci Labyada na pravém křídle scházel k zakončení jediný krok.

Ihned na to se Kerk zjevil v ještě nadějnější pozici, ale z pěti metrů trestuhodně uklidil míč mimo prostor tří tyčí. Ve 33. minutě uvolnil Labyad rozběhnutého van de Streeka, který zblízka nedokázal propálit vyběhnuvšího gólmana Padta. Druhý poločas se odvíjel v mnohem opatrnějším duchu, aktivita Utrechtu naprosto vymizela a hosté s přibývajícím časem začali držet krok. Vyrovnání se přeci jen dočkali dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Tom van Weert pronikl do pokutového území soupeře z pravé strany, kde ho nešikovně podrazil van der Maarel a rozhodčí Janssen okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě atakovaný van Weert a zkušeně zavěsil k pravé tyči, brankář Jensen si vybral opačnou stranu. Tento moment vlil Groningenu novou krev žil a v 77. minutě dokonce mohl převrhnout misky vah na svou stranu.

Do velmi slibné pozice se propracoval Bacuna, avšak svou tvrdou ránu umístil jen doprostřed branky, kde čekala připravená náruč Jensena. Ve zbývajícím průběhu se už nic dalšího nepřihodilo, s výsledkem určitě budou více spokojeni hosté. Ti po krátké pauze přivítají před vlastními fanoušky rotterdamský Excelsior, Utrecht bude bojovat o vylepšení své reputace v Almelu s místním Heracles.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele