Eredivisie - souhrn 27. kola

17.03.2017, 21:50, aktualizováno 19.03.2017, 18:38
Komentáře a souhrny
Feyenoord veze z Heerenveenu tři body a znovu se tak přiblížil k titulu, protože Ajax jen remizoval na půdě Excelsioru. Sparta vyhrála nad Heraclesem. PSV Eindhoven zvládlo utkání s Vitesse, zatímco Nijmegen nestačil na Utrecht. Groningen se rozešel smírně s Willemem II. Twente jasně vyhrálo v Kerkrade, tři body mají i Zwolle a Alkmaar...

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 4:0

19.03.2017 16:45

Góly: 7. Dabney dos Santos, 13. Dabney dos Santos, 34. Joris van Overeem, 60. Fred Friday

Alkmaar po hodně dlouhé době předvedl svou tradiční ofenzivní smršť a tentokráte v domácím prostředí zdolal zachraňující se Den Haag vysoko 4:0. Hosté naopak po třech předchozích bodových ziscích na svého protivníka jasně nestačili a v tabulce Eredivisie se nacházejí na sedmnáctém místě s dvaadvaceti body. AZ přerušil svou čtyř zápasovou šňůru bez ligového vítězství a s jednačtyřiceti body se posunul zpět na pátou pozici.

Domácí celek měl naprosto fantastický vstup do utkání, během úvodní čtvrthodiny totiž hned dvakrát skóroval dvacetiletý záložník Dabney dos Santos. Ten nejprve v 7. minutě využil pasu z pravého křídla a následné prodloužené hlavičky od Jahanbakhshe, sám pak z pravé strany ze šesti metrů uklidil skákavý balón přesně ke vzdálenější tyči. Za dalších šest minut zaznamenal ještě snazší trefu, druhé brance předcházela skvělá přízemni kombinace.

Po kolmici do šestnáctky soupeře a následné vodorovné nahrávce Wuytense před branku zakončoval Dabney dos Santos z osmi metrů do odkrytého pravého horního rohu. Definitivně po nadějích na bodový zisk měl ADO ve 34. minutě. Třetí trefu AZ totiž přidal Joris van Overeem, jenž po dobré práci ve středu hřiště a následné kolmici na pravou stranu učebnicově přehodil brankáře Zwinkelse, ten se po míči natahoval marně.

Hosté byli touto smrští hodně opaření a i ve zbývajícím průběhu se spíše bránili, gólmana Krula v podstatě ani jednou vážněji neohrozili. Naopak domácí hráli v obrovské pohodě, snažili se o jednu útočnou akci za druhou a gólový účet nedělní dohrávky 27. kola uzavřeli přesně po hodině hry. Svou čtvrtou trefu v letošním ročníku nizozemské nejvyšší soutěže vsítil jednadvacetiletý nigerijský útočník Fred Friday.

Po akci na pravé straně a přihrávce téměř od brankové čáry dokázal van Overeem posunout míč na lépe postaveného Fridaye a ten se na hranici brankového území s ničím nerozpakoval, bez větších potíží se trefil pod břevno. Po reprezentační přestávce přivítá AZ v domácím prostředí Groningen a i v tomto případě bude považován za favorita, na Den Haag čeká jedno z klíčových střetnutí o záchranu s velkým konkurentem z Rody Kerkrade.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - PEC Zwolle 1:3

19.03.2017 14:30

Góly: 3. Pedro Chirivella - 5. Queensy Menig, 83. Django Warmerdam, 88. Bram van Polen (pen.)

Nováček z Go Ahead Eagles nedokázal v domácím prostředí zvládnout důležité utkání s konkurenčním Zwolle a svému protivníkovi podlehl po výsledku 1:3. V tabulce Eredivisie se tak sedm kol před koncem stále nachází na poslední osmnácté pozici s dvaceti body a na patnáctý Excelsior má manko čtyř bodů. Hosté se naopak oddálili sestupovým pozicím a jsou na desátém místě se třiceti body, v posledních kolech by tak mohli už mít klid.

Začátek utkání ovlivnili fanoušci PEC, kteří naházeli na hrací plochu dýmovnice, a zasahovat musela pořadatelská služba. Domácí fotbalisté jim odpověděli brzkou vedoucí trefou, o kterou se ve 3. minutě postaral teprve devatenáctiletý španělský záložník Pedro Chirivella. Ten využil překrásné šajtle od Manua z hranice pokutového území a u zadní tyče dopravil balón ve skluzu do sítě, stadion De Adelaarshorst v Deventeru okamžitě vybuchl obrovskou radostí.

Nicméně hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za další dvě minuty vyrovnal Queensy Menig. Ten si po špatném odkopu domácí obrany naběhl do pokutového území po hlavičce Brocka-Madsena, obešel vyběhnutého brankáře Zwarthoeda a z mírného úhlu dopravil míč za brankovou čáru. Od tohoto momentu oba celky zvolnily, po šancích nebylo ani vidu ani slechu a diváci sledovali nepřesnou rozehrávkou či marné pokusy o útočení.

Zajímavá byla až druhá polovina závěrečného dějství, navrch mělo Zwolle. V 68. minutě se po rohovém kopu Holly opřel do balónu z voleje Bram van Polen a mířil nad břevno. Hosté udělali rozhodující krok k tříbodovému zisku v 83. minutě, kdy rozdílovou trefu vsítil Django Warmerdam. Teprve dvaadvacetiletý obránce si naběhl na skvělou křižnou přihrávku od Saymaka a pohotově jako zkušený matador zamířil po zemi ke vzdálenější tyči.

Za dalších pět minut pojistili hosté svůj náskok z pokutového kopu, ke kterému se postavil van Polen. Ten poslal Zwarthoeda na druhou stranu a trefil se nekompromisně pod horní tyčku, Go Ahead už prakticky nemělo žádný čas na jakoukoliv odpověď. Eagles se začátkem dubna představí na půdě Twente a jednoduchá úloha je v žádném případě nečeká, Zwolle bude plnit úlohu favorita proti jinému zachraňujícímu se výběru z Excelsioru.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - AFC Ajax 1:1

19.03.2017 14:30

Góly: 26. Kenny Tete (vl.) - 32. Justin Kluivert

Zachraňující se Excelsior dokázal na domácí půdě překvapit vysoce favorizovaný Ajax a podruhé v této sezóně ho připravil o body, sám si naopak polepšil v boji o holé přežití. V tabulce se nachází na patnácté pozici se čtyřiadvaceti body a před Rodou je o jeden bod, AFC si zkomplikoval boj o titul i Ligu mistrů. Stále je na druhé příčce s třiašedesáti body, ovšem na vedoucí Feyenoord ztrácí šest bodů a před třetím PSV je o body dva.

SBV vstoupil do nedělního duelu s velkým odhodláním a už po necelé čtvrthodině hry se tlačil do obrovské příležitosti van Duinen, ale jeho sólo zastavil fantastickým skluzem vracející se obránce de Ligt. Excelsior se dostal do vedení ve 26. minutě. Po naprosto strašidelné zpětné přihrávce do pokutového území vystřelil zcela osamocený van Duinen a skluzující Kenny Tete nešťastně tečoval balón ke vzdálenější tyči mimo dosah Onany.

Hosté dokázali odpovědět záhy, za dalších šest minut vyrovnával mladičký osmnáctiletý záložník Justin Kluivert. Po autovém vhazování a následné narážečce poslal Ziyech vodorovnou přihrávku před branku, která propadla až na zadní tyč právě ke Kluivertovi a ten už neměl se zakončeném větší problémy. Hosté se mohli dostat do vedení necelých pět minut před přestávkou, blízko k otočení vývoje zápasu byl de Ligt.

Ten se probojoval k hlavičce v brankovém území, jenže brankář Hahn předvedl famózní zákrok jednoruč a vytěsnil balón nad horní tyčku. Ani ve druhém poločase nepředváděl Ajax svou očekávanou dominanci, nedokázal najít recept na pozornou defenzívu soupeře a sám naopak mohl podruhé inkasovat. V 77. minutě odcentroval z pravé strany Koolwijk a na zadní tyči našel nabíhajícího Faika, jehož neuvěřitelným způsobem vychytal obětavý Onana.

Hrdinou hostujícího výběru se mohl stát marocký záložník Ziyech, který v 82. minutě tvrdě vypálil ze střední vzdálenosti a Hahn se znovu vytasil s výtečným zákrokem. Ve zbývajících minutách se svěřenci Petera Bosze na nic nezmohli a zaznamenali proto citelnou ztrátu. Excelsior v příštím kole zavítá na půdu Zwolle a bude to pro něj jeden z klíčových soubojů, na Ajax čeká asi největší šlágr jarní části s rotterdamským Feyenoordem.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam 1:2

19.03.2017 12:30

Góly: 18. Reza Ghoochannejhad (pen.) - 56. Nicolai Jørgensen, 70. Tonny Vilhena

Feyenoord věděl už dopředu, že v Heerenveenu ho nebude čekat vůbec snadná práce. Všudy všeho svého protivníka porazil jen jednou v posledních sedmi případech a po prvním poločase pro něj situace nevypadala vůbec dobře. Nakonec však ve druhém poločase zabral, uzmul tři body a pojistil si své postavení na samotném čele tabulky.

I když se toho od mužstva trenéra Jurgena Streppela moc nečekalo, případný úspěch by mu zajisté notně pozvedl jeho sebevědomí. Na jaře totiž fríský celek i nadále tápe a pořád je mimo první sedmičku, která zaručuje play-off o Evropskou ligu. Hosté triumfovali už podvaadvacáté a směřují za svým ligovým titulem, prvním od roku 1999.

Heerenveen vstoupil do utkání hodně aktivně, už po deseti minutách hry se na zadní tyči propracoval ke slušné hlavičce van Amersfoort, nicméně o kousek bránu minul. Pak po pěkném centru Kobajašiho hlavičkoval nebezpečně Slagveer, míč po jeho zakončení ovšem skončil pouze na horní síti. O pár chvil později se již domácí přece ujali vedení.

Ghoochannejhada totiž ve vápně fauloval Nelom, k penaltě se postavil právě sám dotčený, a i když gólman Jones vystihl směr jeho střely, balón už zachytit jednoduše nedokázal. Ani tenhle moment jako by však rotterdamský celek neprobudil. Ve 26. minutě se před Jonesem objevil sám van Amersfoort, z blízkosti však heerenveenský forvard neuspěl.

Asi silný proslov měl v kabině o přestávce hostující trenér Giovanni van Bronckhorst, jemuž se předváděná hra a hlavně skóre v žádném případě nemohlo líbit. A Feyenoord do druhého dějství nastoupil opravdu jako vyměněný. V 54. minutě hned dvakrát hlavičkoval Eric Botteghin, v prvém případě přitom brankář Mulder zasahoval až na brankové čáře.

A v 56. minutě bylo vyrovnáno. Po akci po pravé straně nakonec skončil míč šťastně u druhé tyčky u nohou Jörgensena, který z půl metru nemohl pokazit snadnou dorážku. V 59. minutě mohl skórovat Vilhena, s jeho pokusem si však tentokráte Mulder poradil. Dvacet minut před koncem Feyenoord zaznamenal rozhodující přesný zásah.

Berghuis poslal dlouhý pas doleva, tam si Vilhena v rychlosti zpracoval balón blíže do středu a odtud vypálil přesně ke vzdálenější tyčce. Tenhle inkasovaný gól domácí položil na kolena. Asi tu největší možnost na změnu výsledku měl Larsson, vychytal ho ale Jones. Na druhé straně naopak odmítl navýšit skóre Jörgensen.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 3:1

18.03.2017 20:45

Góly: 29. Ryan Sanusi, 53. Martin Pusic, 73. Martin Pusic - 89. Joey Pelupessy

Sparta po minulém debaklu 0:5 na půdě Arnhemu zvládla souboj s konkurenčním Heracles a po vítězství 3:1 si do tabulky připsala velmi cenné tři body. Rotterdamský celek se tak vyhoupl na třináctou pozici s osmadvaceti body a oddálil se sestupovým příčkám. Almelo naopak nedokázalo navázat na minulé překvapivé vítězství 2:1 nad Utrechtem, deset minut před přestávkou neproměnilo penaltu a v Eredivisii je na desátém místě s jednatřiceti body.

Domácí výběr měl od samého začátku mnohem větší odhodlání uspět a poprvé zahrozil už v 5. minutě, kdy těsně vedle hlavičkoval pozdější hrdina sobotního utkání Martin Pušič. Sparta se dostala do vedení po necelé půl hodině hry, kdy se prosadil Ryan Sanusi. Pětadvacetiletý belgický záložník využil přihrávky od Bronga a následně vypálil levačkou ze čtrnácti metrů, gólman Castro nedokázal proti této ráně úspěšně zasáhnout.

Ve 35. minutě bylo Heracles blízko k vyrovnání, po viditelném faulu Bronga před hranicí pokutového území byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil nejlepší hostující kanonýr Samuel Armenteros, avšak hodně odbytou střelu švédského útočníka dokázal u své levé tyče chytit brankář Kortsmit. Ve 42. minutě už překonal strážce Sparty hostující Breukers, nicméně na brankové čáře dokázal na poslední chvíli zasáhnout jeden z hráčů domácího týmu.

Nováček soutěže zvýšil svůj náskok osm minut po změně stran, kdy se prosadil Pušič. Devětadvacetiletý chorvatský rodák po přímém volném kopu Cabrala z pravého křídla přehlavičkoval v brankovém území vyběhnutého Castra a rozvlnil síť. Stejný hráč skóroval podruhé v tomto duelu o dvacet minut později, když se po centru Bronga znovu prosadil hlavou, ze čtyř metrů bez problémů překonal bezmocného Castra.

Tři minuty před koncem se podíval na hřiště i český krajánek Jaroslav Navrátil a byl u jediné vstřelené branky Heracles. Alespoň čestný úspěch zaznamenal v 89. minutě Joey Pelupessy, k němuž prošla přihrávka z levé strany téměř od postranní čáry, a z dvaceti metrů se parádně trefil přímo do pravého horního rohu. Kortsmit se jen naprázdno proletěl vzduchem. Po reprezentační přestávce se Sparta utká se třetím PSV a Heracles s trápícím se Heerenveenem.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - FC Utrecht 0:3

18.03.2017 19:45

Góly: 28. Zakaria Labyad, 37. Yassine Ayoub, 63. Sébastien Haller

Fotbalisté Utrechtu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě Nijmegenu a svého protivníka přehráli snadno po výsledku 3:0. O svém tříbodovém zisku rozhodli už v prvním poločase, kde vstřelili dva góly a náskok pojistili krátce po odehrané hodině. Po dvou předchozích neúspěšných zápasech zůstávají na čtvrtém místě tabulky a před Twente s Alkmaarem mají tříbodový náskok. Nijmegen je v tuto chvíli čtrnáctý s osmadvaceti body. NEC nadále pokračuje ve své mizerné sérii, která momentálně činí sedm porážek a jediné vítězství z osmi duelů. Oba celky hrály v první polovině úvodního dějství velmi opatrně, hosté se v podstatě prosadili z první větší příležitosti ve 28. minutě. Po přihrávce od Kerka se do balónu opřel z voleje Zakaria Labyad a jeho tvrdá rána z více jak pětadvaceti metrů zaplavala přímo k levé tyči, brankář Delle se po balónu natahoval marně. O devět minut později se naděje domácích na bodový zisk ještě zmenšily, druhý gól Utrechtu totiž přidal Yassine Ayoub. Ten po fantastické přízemní kombinaci a následné finální přihrávce od Amrabata převzal míč na levé straně a poté tvrdě vypálil z osmi metrů, Delle byl v tomto případě naprosto bezmocný. Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce. V 57. minutě se odhodlal ke střele Brama, jenž po výtečné kolmici za obranu nedokázal prostřelit pozorného strážce Nijmegenu. O vítězi bylo defenzivně rozhodnuto v 63. minutě. Svou jedenáctou ligovou trefu v tomto ročníku zaznamenal francouzský ostrostřelec Sébastien Haller. Dvaadvacetiletý útočník si po kolmici za obranu posunul míč do běhu a vzápětí přetlačil na hranici pokutového území vracejícího se protihráče, pohotovou přízemní střelou z deseti metrů rozvlnil hladce síť. Ve zbývajících minutách se duel spíše dohrával, NEC v podstatě neměl žádný větší tlak a gólmana Jensena ani neohrozil. Naopak zhruba pět minut před koncem mohl podruhé v sobotním střetnutí skórovat Haller, když mu k zakončení do odkryté branky chyběl necelý krok. Nijmegen se po reprezentační pauze pokusí napravit toto zaváhání na půdě silného Vitesse Arnhem a jednoduchá úloha ho určitě nečeká. Utrecht si bude chtít udržet současné čtvrté místo a před vlastními fanoušky bude plnit úlohu mírného favorita proti Tilburgu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 1:0

18.03.2017 19:45

Góly: 50. Siem de Jong

PSV si na jaře připsal před reprezentační přestávkou už své celkové deváté vítězství a i nadále živí naději na zisk druhé příčky, a tedy i účast v Lize mistrů. Potvrdil, že proti Vitesse se mu v minulých letech dařilo, a porazil ho už posedmé za sebou. O jedinou branku utkání se postaral zkraje druhého poločasu Siem de Jong.

Arnhemský celek naposledy deklasoval Spartu a do Eindhovenu určitě odjížděl s nadějemi na zisk alespoň nějakého bodu. Jenže v ofenzívě se mu tentokráte vůbec nezadařilo. Držet se dokázal velmi slušně jen první poločas. Svěřenci kouče Phillipa Cocuho nakonec po přestávce zabrali, měli herně navrch a disponovali i několika možnostmi náskok pojistit.

Už v prvním dějství byl blíže vedení zcela jednoznačně PSV. V 6. minutě vyzkoušel pozornost gólmana Rooma pozdější autor vítězné branky S. de Jong, nicméně jeho soupeř si připsal svůj první úspěšný zákrok. O chvilku později to střelecky zkoušel Pereiro, ten ovšem kýžený prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Domácí byli i nadále aktivnějším týmem, co se hry směrem dopředu týče, po rohovém kopu se snažil zakončovat L. de Jong, ani on ale na Rooma nevyzrál. Po půlhodině hry také Pröpper nepřekonal jistého Rooma. Za hosty působil nejnebezpečněji asi van Wolfswinkel, který vypálil celkem dvakrát, v obou případech však bránu minul.

Rozhodující moment přišel na řadu pět minut po obrátce. Guardado z levé strany od brankové čáry poslal přihrávku někam na hranici pokutového území, kam si nabíhal S. de Jong, a ten míč usměrnil nechytatelně ke vzdálenější tyčce. Hosté se na žádnou odpověď nezmohli, v poslední dvacetiminutovce se naopak pouze marně snažili odolávat velkému tlaku.

V 77. minutě se snažil střídající Locadia rozšířit gólové konto PSV, ovšem jeho parádní rána rozezvonila pouze brankovou konstrukci. Jen o minutu později S. de Jong pořádně protáhl Rooma, jenž musel balón vyrážet do zámezí. A pět minut před koncem se zase zaskvěl Room, jenž nadvakrát zlikvidoval šanci van Ginkela.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Willem II 1:1

18.03.2017 18:30

Góly: 49. Ruben Jenssen - 54. Obbi Oularé

Souboj o horní polovinu tabulky svého vítěze neměl, domácí Groningen se rozešel s Tilburgem smírně 1:1 a prodloužil svou sérii bez ligového vítězství, která se táhne už devět kol od poloviny ledna. FC je v tabulce stále na dvanáctém místě s devětadvaceti body, Willem má o čtyři body více a nachází se na deváté pozici. Obě branky byly k vidění v úvodní desetiminutovce druhého poločasu, poté se až do závěrečného hvizdu hrálo opatrně.

Groningen byl od samého začátku mírně aktivnějším výběrem a do první vážnější příležitosti se dostal krátce po čtvrthodině hry. Hostující brankář Lamprou nejprve vyrazil ránu z pravé strany, pak se k odraženému míči probojoval Bacuna a strážce Willemu dalším dobrým zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Po půl hodině se těsně před hranicí pokutového území uvolnil Mahi a Lamprou dokázal nadvakrát tento pokus zlikvidovat.

Ve 37. minutě vypálil hodně tvrdě mladík Drost a k dorážce se pak ještě probojoval Tibbling, ovšem nakonec z toho byl pouze rohový kop. Domácí klub zužitkoval svůj tlak čtyři minuty po změně stran, kdy se prosadil Ruben Jenssen. Ten se po zblokované přihrávce z levé strany pokutového území opřel do míče z voleje ze čtrnácti metrů a zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyči, Lamprou se tentokráte natahoval marně.

Nicméně hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, vyrovnáno bylo v 54. minutě. Po své první výraznější možnosti skóroval Obbi Oularé, jenž po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek a následném pasu Crouxe z levého křídla hlavičkoval z hranice pokutového území přímo k levé tyči, gólman Padt byl naprosto bezmocný. Od tohoto momentu domácí ještě více přidali a po hodině hry mohli znovu vést.

Ve dvou solidních příležitostech selhal Mahi, který nejprve hlavičkoval vedle a v 62. minutě zlikvidoval jeho střelu pozorný Lamprou. Za další čtyři minuty to zkusil ze střední vzdálenosti van Nieff a brankář Tilburgu zastavil balón u své levé tyče těsně před brankovou čarou. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou týmech vidět, že hlavně nechtějí udělat chybu a výsledek sobotního duelu se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

Roda JC - FC Twente 0:3

17.03.2017 20:00

Góly: 30. Fredrik Jensen, 43. Fredrik Jensen, 77. Enes Ünal

Fotbalisté Twente potvrdili úlohu favorita na půdě zachraňující se Rody Kerkrade a hlavně díky dvěma brankám finského záložníka Fredrika Jensena v úvodním poločase zvítězili hladce 3:0. Domácí tak nedokázali navázat na nedávný úspěch proti Groningenu a v tabulce Eredivisie se stále nacházejí na sestupových příčkách, konkrétně jim patří šestnáctá pozice s třiadvaceti body. Enschede poskočilo na páté místo s jednačtyřiceti body těsně za Utrecht.

Přitom do utkání lépe vstoupili domácí a do vedení se mohli dostat už po šesti minutách z rychlého protiútoku. Po ztrátě ve středu hřiště převzal balón Schahin a předložil ho na levou stranu nabíhajícímu Paulissenovi. Ten stanul sám před brankářem Marsmanem, ovšem hostující strážce dokázal vytěsnit balón nad horní tyčku. O dvacet minut později vyrobil obrovskou chybu hostující obránce Thesker, kterou mohl potrestat aktivní Schahin.

Ten předvedl dlouhé sólo po pravém křídle, jenže s pohotovým zákrokem se znovu vytáhl připravený Marsman. Twente z ničeho nic prorazilo přesně po půl hodině hry, skórovat dokázal Jensen. Teprve devatenáctiletý špílmachr využil nádherné kolmice od Klicha, v náběhu přetlačil protivníka a pak svůj únik zakončil přízemní střelou přesně ke vzdálenější tyči. Stejný hráč se podruhé prosadil ve 43. minutě.

Pojistku hostujícího celku tentokráte přidal po nahrávce v pádu od Edeho a nikým nehlídán uklidil míč k levé tyči do protipohybu bezmocného gólmana van Leera. Domácí ještě mohli vykřesat naději na bodový zisk zhruba dvacet minut před koncem pátečního střetnutí, kdy Ajagun přesným pasem vyzval ke skórování Rosheuvela, ale z blízkosti trestuhodně zamířil příliš vysoko. Gólový účet tohoto duelu uzavřel v 77. minutě tradiční ostrostřelec Enes Ünal.

Devatenáctiletý turecký útočník se prosadil v této sezóně nizozemské nejvyšší soutěže již potřinácté, po kolmici od Yeboaha vystřelil z první a zamířil přímo mezi nohy van Leera. Za dalších osm minut mohl přidat čtvrtou trefu Enschede střídající George, po přenesení od Ünala pronikl do šestnáctky soupeře a tvrdě vypálil. Van Leer byl tentokráte připraven a míč vykopl nohama, tato neproměněná příležitost však hosty příliš mrzet nemusela.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam27223268:1769
2.AFC Ajax27196256:1763
3.PSV Eindhoven27187252:1861
4.FC Utrecht27128741:3344
5.AZ Alkmaar271011647:4041
6.FC Twente27118838:3541
7.SBV Vitesse271161041:3339
8.SC Heerenveen271071045:3637
9.Willem II27891025:3033
10.Heracles Almelo27871237:4631
11.PEC Zwolle27861330:5030
12.FC Groningen276111036:4029
13.Sparta Rotterdam27771335:4828
14.NEC Nijmegen27771326:4528
15.SBV Excelsior27591332:5024
16.Roda JC274111218:4023
17.ADO Den Haag27641721:4822
18.Go Ahead Eagles27551726:4820

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Room si koukam zacapal

https://www.youtube.com/watch?v=VbYfxlBxh8o

dlouho dokazuje, ze je nejlepsim golmanem v eredivisii o to vic paradoxni, ze nedostal nikdy sanci v repre, horsi nez Cilessen by nebyl

jinak Locadia

Reagovat
Stiksxx

Když pominu Zoeta Tak je za mě nejlepší Lamprou. Sice nemůžu najít video s Groningenem, ale 12 zákroků za zápas je neskutečný. Je sice pravdou, že to můžou být střely doprostřed brány, ale je v sestavě kola s neuvěřitelnou známkou 9,0.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Room

2. Zoet

3. Lamprou

4. Onana

5. Rochet

Reagovat
Stiksxx

Sice je ještě brzo na nějaké bilancování, ale tohle jsem našel při hledání toho zápasu.

https://www.youtube.com/watch?v=UjfMv2_EKx0

Něco je tam fakt neuvěřitelného. Ale co jsem na to tak koukal, tak nejvíckrát je tam van Leer z Rody. A nějaký jeho kousky jsou fakt z říše snů. Třeba hned ten jeho první v 0:55

Reagovat
jáá

to teda, nepochybně si tuhle sezónu dost zachytal, ale suprovej parádí video

Reagovat
smazaný uživatel

#sorryjako ale presne takovy video nevypovida vubec o nicem, bo kazdej golmik vytahne par skvelych zakroku za sezonu, tak se to smicha dokupy a hle je z toho 10 minutovy video dokresleny shitovou hudbou. A ze se tam vyskytuje nejvic van Leer? No za obranou Rody se tomu moc nedivim

Reagovat
Stiksxx

Tak může to třeba napovědět něco o reflexech, předvídání, hbitosti..Ale tak to jsem sem dal, jen na koukání, ne že na tom postavím obhajobu nejlepších brankářů. Ale když si vezmu třeba toho van Leera, který mě teda fakt zaujal, tak on dostal za obranou Rody 40 gólů. To má třeba i Alkmaar, který je na 5. místě. To samé Lamprou. Toho už znám dlouho, protože proti nám pokaždý neskutečně zachytá. Navíc má nejvíc zákroků na zápas. A k tomu 9 nul. van Leer jich má 8. To je velice slušný číslo vzhledem k týmům, ve kterých chytají. Lamprou třeba chytil navíc 2 penalty ze 2. Vůbec se za to pořadí nestydím, když opravdu člověk spojí víc věcí z hlediska aktuální formy. Možná by mohl být ještě Onana před Zoetem, protože, ne že by byl horší, ale asi měl víc těžších zákroků. Zoet tuto sezónu nechytil toho moc navíc, co by dělalo body.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady mas zas ode me na koukani

https://www.youtube.com/watch?v=7kKCFV8QGeI

Hele jakykoliv srovnavani golmanu je vzdycky vic subjektivni nez u hracu z pole. Ty statistiky jsou pul pravdy, ale jinak s tebou souhlasim. Ja to bral taky z dlouhodobyho hlediska, ty ses vic zameril na aktualni sezonu. Lamprou je kouzelnik, na tom se shodnem a klidne by i v mym zebricku moh byt prvni. Mozna to mam taky dost zkresleny tim, ze je nemam tolik na ocich. Tilburg a Rodu vidim 2x za sezonu.

Reagovat
Stiksxx

Já taky hele..Ale když jsi rozjel to pořadí, tak jsem se v tom trochu pošťoural. Třeba to mám zkreslený.

Ale Room mě prostě nezaujal.

Reagovat
smazaný uživatel

cajk

Reagovat
jáá

a co Padt? dlouhodobě stálice u gronigenu a v plno zápasech je dost podržel

Reagovat
Stiksxx

Když bych to měl sestavit já top 5 tak bych to viděl takhle. Když kouknu na nějaký statistiky, kvalitu a k tomu koeficient, za jaký dotyčný chytá.

1. Lamprou (Tilburg)

2. van Leer (Roda)

3. Zoet (PSV)

4. Onana (Ajax)

5. ?

Reagovat
smazaný uživatel

mne by opravdu zajimalo podle jakych statistik ty golmany relevantne hodnotis...

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem si kurva rikal, ze sem na nekoho zapomnel, shame on me, Padt je vybornej a ma vyrovnanou vykonnost, takze musim upravit zebricek, jak rikas:

1. Room

2. Zoet

3. Lamprou

4. Padt

5. Onana

Onanistu este tezko hodnotit ve srovnani s tema stalicema, ale potencial ukazal, na paty misto v poradi bych ho zatim dal

Reagovat
smazaný uživatel

Srdicka od zacatku roku 2-2-7 a odesral to mistem v sestave Odegaard, to fakt hral jako skodna nebo nezaslouzene?

Reagovat
Elliasson

Taky koukám. Ze začátku vypadal dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

je hotovo, muzete slavit

Reagovat
Elliasson

Není. Příští kolo Ajax a Feyenoord může klopýtnout s kýmkoliv a kdekoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

ten idiot co to namazal do vapna byl Sinkgraven?

Reagovat
jáá

jojo, dopředu to někdy dobře potahá, ale takovýhle zmatky a zkraty v obraně dělá...proto doufám, že půjde místo něj Riedewald a nebo Nick

Reagovat
jáá

tak se omlouvám, po shlédnutí hl to byl de Ligt

Reagovat
smazaný uživatel

Mne prave ten ksicht nebyl povedomej a na cislo sem nevidel, tak to by sedelo

Tohle sem udelal jednou v mladsich zacich a na treninku sem pak za trest behal hodinu jak kreten do schodu a dalsi tri spiely prosedel na lavce, abych si to zapamatoval.

Vim, ze v Holandsku se do tech kluku od mala vstepuje, aby i prekerni situace resili fotbalove a ne odkopem doprdele jako u nas, proto bych pochopil, kdyby chtel vyvezt balon po lajne a nevysla mu treba klicka, ale nikdy nesmi bek vracet balon na penaltu, kdyz se tam motaj souperovi hraci!

Vas tyhle individualni chyby budou stat titul. Kdyby si Onana nehral na hrdinu a ted deLigt nenamazal souperi do vapna, tak ste dva body za Feye a v psychicke vyhode pred pristim zapasem s nima.

Reagovat
jáá

jojo to máš naprostou pravdu a nemohu nic jiného než souhlasit...

jooo věřím a hnedle si vpzomínám na kázání, raději to zakopni pryč

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se o titul nehraje

Reagovat
jáá

jako Feye hraje dobře...uvidíme uvidíme, hlavně doufám, aby si poradili se S04

Reagovat
smazaný uživatel

proti takhle odevzdanymu mancaftu jsme letos este nehrali, kdyz vidim, jak obetave se bije o preziti excelsior, roda nebo eagles, tak vedle nich vypada ADO jako nejvetsi aspirant na posledniho fleka

Reagovat
jáá

koukal jsem na sestřih a byli fakt dost marný a odevzdaný..bez jakéhokoliv zájmu, což mě u ADO teda mrzí

Reagovat
smazaný uživatel

ja je nemam rad a kdyz spadnou, tak mne chybet nebudou, hrajou hovno a maj rasisticky fans

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi těžký zápas a velmi nepříjemný soupeř, za ten obrat jsem neskutečně šťastný. Teď můžeme jít do Klassieker v pohodě. Teď to bude 020, kdo bude pod tlakem.

Reagovat
Erdovec

Zdar, je tu někdo kdo byl na prohlídce Amsterdam areny? stojí to za to? dík

Reagovat
AjaxFans

Jj,byl jsem tam.Celkem se to dá,škoda,že ale nejsou v prohlídce ukázané i trofeje.

Reagovat
Stiksxx

https://www.youtube.com/watch?v=iSs_i00F0FY

Jong PSV - Helmond Sport 3:0. Čas 2:08 neuvěřitelně Sam Lammers míchá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele