základní část, 27. kolo
18.03.2017 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 1:0

PSV si na jaře připsal před reprezentační přestávkou už své celkové deváté vítězství a i nadále živí naději na zisk druhé příčky, a tedy i účast v Lize mistrů. Potvrdil, že proti Vitesse se mu v minulých letech dařilo, a porazil ho už posedmé za sebou. O jedinou branku utkání se postaral zkraje druhého poločasu Siem de Jong.

Arnhemský celek naposledy deklasoval Spartu a do Eindhovenu určitě odjížděl s nadějemi na zisk alespoň nějakého bodu. Jenže v ofenzívě se mu tentokráte vůbec nezadařilo. Držet se dokázal velmi slušně jen první poločas. Svěřenci kouče Phillipa Cocuho nakonec po přestávce zabrali, měli herně navrch a disponovali i několika možnostmi náskok pojistit.

Už v prvním dějství byl blíže vedení zcela jednoznačně PSV. V 6. minutě vyzkoušel pozornost gólmana Rooma pozdější autor vítězné branky S. de Jong, nicméně jeho soupeř si připsal svůj první úspěšný zákrok. O chvilku později to střelecky zkoušel Pereiro, ten ovšem kýžený prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Domácí byli i nadále aktivnějším týmem, co se hry směrem dopředu týče, po rohovém kopu se snažil zakončovat L. de Jong, ani on ale na Rooma nevyzrál. Po půlhodině hry také Pröpper nepřekonal jistého Rooma. Za hosty působil nejnebezpečněji asi van Wolfswinkel, který vypálil celkem dvakrát, v obou případech však bránu minul.

Rozhodující moment přišel na řadu pět minut po obrátce. Guardado z levé strany od brankové čáry poslal přihrávku někam na hranici pokutového území, kam si nabíhal S. de Jong, a ten míč usměrnil nechytatelně ke vzdálenější tyčce. Hosté se na žádnou odpověď nezmohli, v poslední dvacetiminutovce se naopak pouze marně snažili odolávat velkému tlaku.

V 77. minutě se snažil střídající Locadia rozšířit gólové konto PSV, ovšem jeho parádní rána rozezvonila pouze brankovou konstrukci. Jen o minutu později S. de Jong pořádně protáhl Rooma, jenž musel balón vyrážet do zámezí. A pět minut před koncem se zase zaskvěl Room, jenž nadvakrát zlikvidoval šanci van Ginkela.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele