základní část, 27. kolo
18.03.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 3:1

Sparta po minulém debaklu 0:5 na půdě Arnhemu zvládla souboj s konkurenčním Heracles a po vítězství 3:1 si do tabulky připsala velmi cenné tři body. Rotterdamský celek se tak vyhoupl na třináctou pozici s osmadvaceti body a oddálil se sestupovým příčkám. Almelo naopak nedokázalo navázat na minulé překvapivé vítězství 2:1 nad Utrechtem, deset minut před přestávkou neproměnilo penaltu a v Eredivisii je na desátém místě s jednatřiceti body.

Domácí výběr měl od samého začátku mnohem větší odhodlání uspět a poprvé zahrozil už v 5. minutě, kdy těsně vedle hlavičkoval pozdější hrdina sobotního utkání Martin Pušič. Sparta se dostala do vedení po necelé půl hodině hry, kdy se prosadil Ryan Sanusi. Pětadvacetiletý belgický záložník využil přihrávky od Bronga a následně vypálil levačkou ze čtrnácti metrů, gólman Castro nedokázal proti této ráně úspěšně zasáhnout.

Ve 35. minutě bylo Heracles blízko k vyrovnání, po viditelném faulu Bronga před hranicí pokutového území byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil nejlepší hostující kanonýr Samuel Armenteros, avšak hodně odbytou střelu švédského útočníka dokázal u své levé tyče chytit brankář Kortsmit. Ve 42. minutě už překonal strážce Sparty hostující Breukers, nicméně na brankové čáře dokázal na poslední chvíli zasáhnout jeden z hráčů domácího týmu.

Nováček soutěže zvýšil svůj náskok osm minut po změně stran, kdy se prosadil Pušič. Devětadvacetiletý chorvatský rodák po přímém volném kopu Cabrala z pravého křídla přehlavičkoval v brankovém území vyběhnutého Castra a rozvlnil síť. Stejný hráč skóroval podruhé v tomto duelu o dvacet minut později, když se po centru Bronga znovu prosadil hlavou, ze čtyř metrů bez problémů překonal bezmocného Castra.

Tři minuty před koncem se podíval na hřiště i český krajánek Jaroslav Navrátil a byl u jediné vstřelené branky Heracles. Alespoň čestný úspěch zaznamenal v 89. minutě Joey Pelupessy, k němuž prošla přihrávka z levé strany téměř od postranní čáry, a z dvaceti metrů se parádně trefil přímo do pravého horního rohu. Kortsmit se jen naprázdno proletěl vzduchem. Po reprezentační přestávce se Sparta utká se třetím PSV a Heracles s trápícím se Heerenveenem.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele