základní část, 27. kolo
17.03.2017 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Roda JC - FC Twente 0:3

Fotbalisté Twente potvrdili úlohu favorita na půdě zachraňující se Rody Kerkrade a hlavně díky dvěma brankám finského záložníka Fredrika Jensena v úvodním poločase zvítězili hladce 3:0. Domácí tak nedokázali navázat na nedávný úspěch proti Groningenu a v tabulce Eredivisie se stále nacházejí na sestupových příčkách, konkrétně jim patří šestnáctá pozice s třiadvaceti body. Enschede poskočilo na páté místo s jednačtyřiceti body těsně za Utrecht.

Přitom do utkání lépe vstoupili domácí a do vedení se mohli dostat už po šesti minutách z rychlého protiútoku. Po ztrátě ve středu hřiště převzal balón Schahin a předložil ho na levou stranu nabíhajícímu Paulissenovi. Ten stanul sám před brankářem Marsmanem, ovšem hostující strážce dokázal vytěsnit balón nad horní tyčku. O dvacet minut později vyrobil obrovskou chybu hostující obránce Thesker, kterou mohl potrestat aktivní Schahin.

Ten předvedl dlouhé sólo po pravém křídle, jenže s pohotovým zákrokem se znovu vytáhl připravený Marsman. Twente z ničeho nic prorazilo přesně po půl hodině hry, skórovat dokázal Jensen. Teprve devatenáctiletý špílmachr využil nádherné kolmice od Klicha, v náběhu přetlačil protivníka a pak svůj únik zakončil přízemní střelou přesně ke vzdálenější tyči. Stejný hráč se podruhé prosadil ve 43. minutě.

Pojistku hostujícího celku tentokráte přidal po nahrávce v pádu od Edeho a nikým nehlídán uklidil míč k levé tyči do protipohybu bezmocného gólmana van Leera. Domácí ještě mohli vykřesat naději na bodový zisk zhruba dvacet minut před koncem pátečního střetnutí, kdy Ajagun přesným pasem vyzval ke skórování Rosheuvela, ale z blízkosti trestuhodně zamířil příliš vysoko. Gólový účet tohoto duelu uzavřel v 77. minutě tradiční ostrostřelec Enes Ünal.

Devatenáctiletý turecký útočník se prosadil v této sezóně nizozemské nejvyšší soutěže již potřinácté, po kolmici od Yeboaha vystřelil z první a zamířil přímo mezi nohy van Leera. Za dalších osm minut mohl přidat čtvrtou trefu Enschede střídající George, po přenesení od Ünala pronikl do šestnáctky soupeře a tvrdě vypálil. Van Leer byl tentokráte připraven a míč vykopl nohama, tato neproměněná příležitost však hosty příliš mrzet nemusela.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele