Eredivisie - souhrn 25. kola

23.02.2018, 21:53, aktualizováno 25.02.2018, 18:38
Komentáře a souhrny
Utkání Ajaxu s Den Haagem vítěze nepřineslo a zavládla po něm radost v táboře PSV, to vyhrálo nad Feyenoordem. Alkmaar v závěru urval výhru nad Spartou a tlačí na Ajax. Tři body si připisují také celky Excelsioru a Heraclesu. Venlo proti Vitesse promrhalo brzy nabytý náskok. Groningen neprohrál potřetí v řadě, s remízou 1:1 ale spokojen nebude...

FC Utrecht - FC Twente 3:1

25.02.2018 16:45

Góly: 45. Sean Klaiber, 67. Sander van de Streek, 77. Yassine Ayoub - 11. Haris Vučkić

Utrecht potvrdil roli favorita proti zachraňujícímu se Twente a svého soupeře znovu přiblížil baráži či dokonce přímému sestupu do druhé ligy. Domácí výběr navázal na skvělé předchozí výkony, v lize zvítězil počtvrté za sebou a celkově neprohrál již osmkrát v řadě. Díky této skvělé sérii se vyhoupl na čtvrté místo se čtyřiačtyřiceti body a před druhým Feyenoordem je o body dva. Enschede je stále šestnácté se sedmnácti body.

Svěřenci kouče Grtjana Verbeeka sice nejsou v kritické situaci a na patnáctou pozici Bredy zaručující prvoligovou příslušnost i v nadcházejícím ročníku ztrácejí čtyři body, jenže co nejdříve se potřebují naladit na vítěznou vlnu. Na půdě FC sice brzy vedli, ale po gólu do šatny o náskok přišli a ve druhé půli inkasovali ještě dvakrát. Utrecht neměl snadnou úlohu, nicméně po otočení vývoje udržel dostatečný dvoubrankový náskok do závěrečného hvizdu.

Hosté zužitkovali úvodní větší příležitost nedělní dohrávky 25. kola v 11. minutě, kdy si na geniální pas za obranu od Holly seběhl Haris Vučkić a v tváří tvář proti brankáři Davidu Jensenovi nezaváhal, pokořil ho přízemní střelou do protipohybu. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého klubu o osm minut později, po rychlém přečíslení mířil z ostrého úhlu zhruba o půl metru vedle vzdálenější tyče. Enschede pokračovalo s velkou chutí i v dalším průběhu.

V polovině úvodního dějství trestuhodně spálil tisíciprocentní možnost útočník Fredrik Jensen, který po nahrávce z pravého křídla od Tighadouiniho nepochopitelně přestřelil horní tyčku ze čtyř metrů, přitom ho vůbec nikdo neatakoval. Domácí se dostali do tempa v závěrečné desetiminutovce první části. Nejprve ve 42. minutě hlavičkoval po pasu z levé strany kapitán Willem Janssen a z nulového úhlu zamířil těsně nad břevno.

Za tři minuty byl už přeci jen úspěšnější Sean Klaiber, po zmatku v hostující defenzívě vymetl pavučiny v levém horním rohu Drommelovy branky. Klíčové momenty se odehrály v rozmezí 67. - 77. minuty. Vývoj otočil Sander van de Streek, po famózní patičce Desserse obstřelil pravačkou vyběhnuvšího Drommela. Přesně za deset minut definitivně zlomil odpor protivníka Yassine Ayoub, záložník s marockými kořeny si parádně narazil míč s van de Streekem a z první trefil volný prostor u levé konstrukce - 3:1.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 1:3

25.02.2018 14:30

Góly: 53. Tonny Vilhena - 23. Santiago Arias, 34. Steven Bergwijn, 58. Gastón Pereiro

PSV Eindhoven dokázal napravit minulé zaváhání s Heerenveenem a tentokráte si veze všechny tři body z Rotterdamu, kde přehrál obhájce mistrovského titulu po výsledku 3:1. Tím si pojistil vedení v nizozemské nejvyšší soutěži, navíc díky zaváhání Ajaxu s Den Haagem se jeho náskok vrátil na sedm bodů. Naopak hosté definitivně přišli o naději na nejvyšší příčku, momentálně jsou pátí s dvaačtyřiceti body.

Jejich manko na nedělního protivníka vzrostlo na hrozivých třiadvacet bodů, což se ve zbývajících devíti zápasech prakticky nedá smazat. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho získali v pětadvaceti kolech hodně solidních pětašedesát bodů a jsou poměrně blízko k naplnění svého cíle. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce udeřil z ničeho nic eindhovenský klub, hned první vzrušení zužitkoval kolumbijský obránce Santiago Arias ve 23. minutě.

Po rohovém kopu nakrátko odcentroval do předbrankového prostoru Steven Bergwijn a našel právě Ariase, který hlavou bez potíží pokořil zkoprnělého brankáře Jonese. Naděje domácích ještě výrazněji klesly za dalších jedenáct minut, hosty poslal do dvoubrankového vedení velmi aktivní Bergwijn. Dvacetiletý útočník obdržel krásnou kolmici za obranu od Gastóna Pereira a řítil se sám směrem k domácí brance.

Zblízka dokázal propálit vyběhnuvšího Jonese a míč nakonec doskákal o centimetry za brankovou čáru, než ho pozdě zastavil vracející se obránce Nieuwkoop. Hosté pokračovali v tlaku i nadále a definitivní pojistku mohli přidat čtyři minuty před přestávkou, kdy po brejku tři na tři přihrál Luuk de Jong rozběhnutému Bergwijnovi a jeho následný pokus byl sražen mimo prostor tří tyčí. Feyenoordu svitla naděje na bodový zisk sedm minut po přestávce.

Na levém křídle pokutového území vymyslel krásný zpětný lob Boëtius, Tony Vilhena se zjevil nikým nehlídán před brankovým územím a hlavou do protipohybu gólmana Zoeta napnul síť. Avšak PSV přeci jen zlomil odpor soupeře za dalších pět minut. Dvoubrankový náskok mu vrátil Pereiro, když po ráně Bergwijna snadno dorážel do okryté branky. Do konce utkání zahrozili domácí ještě dvakrát. Jørgensenův pokus zlikvidoval brilantní Zoet a Botteghinovi chybělo ke skórování pár centimetrů. Na více se ale nezmohli, Eindhoven celkem bez potíží získal cenný skalp.

Více informací k zápasu

Willem II - Roda JC 1:0

25.02.2018 14:30

Góly: 14. Ben Rienstra

Důležitý souboj o záchranu dopadl lépe pro domácí Tilburg, který po vítězství 1:0 nad konkurenční Rodou Kerkrade dokázal odčinit nedávné porážky s Heracles i s Den Haagem a udělal velmi důležitý krok k udržení. Díky cennému tříbodovému zisku zůstal na čtrnácté pozici, ovšem jeho náskok před šestnáctou barážovou příčkou Twente se zvýšil na sedmnáct bodů. Roda protáhla svou ligovou sérii bez výhry na pět duelů v řadě.

Kerkrade je tak stále v hluboké krizi a ve zbývajících devíti kolech ji čeká tuhý boj o holé přežití. Na patnácté místo Bredy ztrácí čtyři body a nutně se potřebuje zvednout. Pro Willem naopak může mít toto klání nesmírně pozitivní impuls, o svém úspěchu rozhodl jedinou brankou po necelé čtvrthodině hry. Tu obstaral sedmadvacetiletý obránce Ben Rienstra, jenž je v klubu na hostování z Alkmaaru až do konce tohoto ročníku.

Svůj již šestý gól v sezóně zaznamenal po nahrávce od El Hankouriho, následně se odhodlal ke střele z hranice pokutového území a zamířil naprosto přesně k levé konstrukci, brankář Jurjus se natahoval marně. Oba týmy vstoupily do utkání nervózněji a brzká trefa hodně ovlivnila následující průběh. Domácí hráli v mnohem větší pohodě a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli, sami si dávali velký pozor na případné zbytečné chyby v defenzívě.

Náskok mohli pojistit po necelé půl hodině hry. Na levé straně se krásně uvolnil El Hankouri a poté zpětným pasem našel ve středu pokutového území španělského kanonýra Sola. Tomu rána z voleje příliš nesedla a skákavý balón nakonec skončil v rukavicích připraveného Jurjuse. Willem poté hrozil především ze střední distance, nicméně strážce Rody si bez větších potíží dokázal vždy poradit.

Hosté byli v koncovce naprosto bezzubí, vázla jim kombinace a téměř vůbec nefungovala finální fáze. Až do závěrečného hvizdu v podstatě ani jednou výrazněji neohrozili gólmana Branderhorsta. Oživit naději na prvoligovou licenci se v příštím kole pokusí proti Heracles a předpokládaný vyrovnaný duel chtějí zvládnout. Tilburg ve středu sehraje semifinále národního poháru s Feyenoordem a pak v páteční předehrávce 26. kola zavítá do Heerenveenu.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - ADO Den Haag 0:0

25.02.2018 12:30

Góly: -

Ajax si výrazně zkomplikoval cestu za titulem. Minulý týden zaváhal jeho úhlavní soupeř z Eindhovenu, teď ale ztratil on po nerozhodném bezbrankovém výsledku s Den Haagem. Jeho manko na PSV tak znovu činí sedm bodů a ve zbývajících devíti kolech ho nebude vůbec snadné stáhnout. Přitom AFC držel míč z více jak šedesáti procent, svého protivníka přestřílel v poměru 23:4, jenomže kýženého gólu se nedočkal.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga mají na druhé příčce náskok pěti bodů před třetím Alkmaarem a v žádném případě ještě neoplývají jistotou kvalifikace nemistrovské části Ligy mistrů. Naopak ADO ukázal, že je v tomto ročníku hodně namlsaný a patří mu osmá pozice se šestatřiceti body. Hosté od samého začátku zvolili defenzivní pojetí a to jim prakticky vycházelo v úvodních třech čtvrtinách tohoto souboje.

V závěrečných pětadvaceti minutách síly velmi ubývaly a hosté na bod dosáhli díky nemohoucí produktivitě favorita. Až do 65. minuty vázala Ajaxu rozehrávka i přechod na útočnou polovinu, pokusy ze střední vzdálenosti gólmana Zwinkelse nijak neprověřily. První obrovské možnosti se diváci dočkali o dvě minuty později, kdy po krásném pasu van de Beeka hlavičkoval z hranice brankového území devětadvacetiletý záložník Siem de Jong.

Ten trefil levou tyč, od které se míč odrazil do hlavy Zwinkelse a pak zasáhla obrana ADO. Neuběhlo ani šedesát sekund a v druhé velké příležitosti se jako blesk z čistého nebe zjevil Neres, jenomže zblízka fantastického strážce Den Haagu neprostřelil. AFC neustále zvyšoval tempo, v 70. minutě si připravil balón pro svou levačku Ziyech a mířil o pár decimetrů vedle levé konstrukce. Ani po tomto varování se hosté nepoučili.

Již poněkolikáté je podržel fantasticky chytající Zwinkels, jenž v 72. minutě zlikvidoval střelu zblízka od Nerese i dorážku Tagliafica. Za dvě minuty se prezentoval tvrdou ranou Frenkie de Jong a bravurního hrdinu ADO pořádně protáhl. V závěrečné čtvrthodině scházelo jen pár centimetrů ke skórování Neresovi, a když v 87. minutě nemířil přesně z přímého volného kopu ani Ziyech, tak se výsledek překvapivě neměnil.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - SBV Vitesse 2:2

24.02.2018 20:45

Góly: 10. Torino Hunte, 24. Lennart Thy - 29. Nils Röseler (vl.), 48. Mason Mount

Nováček z Venla nedokázal udržet nadějné dvoubrankového vedení s Arnhemem a nakonec se s ním rozešel smírně po výsledku 2:2, vzhledem k sílícímu tlaku soupeře v závěrečných minutách může být alespoň za bod ještě rád. VVV i tak stále bojuje o horní polovinu Eredivisie, momentálně mu patří jedenácté místo s dvaatřiceti body. Vitesse nedokázalo odčinit minulou nečekanou porážku s Excelsiorem a je sedmé s osmatřiceti body.

Domácí celek měl opravdu precizní vstup do sobotního zápasu, vedoucí gól vsítil v 10. minutě. Rutten odcentroval z pravé strany, mezi dva obránce si naběhl Torino Hunte a po zpracování na prsa akrobaticky zakončil přesně k pravé tyči, gólman Pasveer se natahoval marně. Za další dvě minuty mohli hosté srovnat z přímého volného kopu, střelu z pětadvaceti metrů směřující do pravého horního roku dokázal vytěsnit na roh brankář Unnerstall.

Šance hostujícího klubu výrazně poklesly ve 24. minutě, kdy se za Pasveerem podruhé napnula síť. Lennart Thy se obtočil s míčem a poté do něj praštil z dobrých třiceti metrů. Tento pokus nebyl příliš razantní, nicméně Pasveer ho podcenil a míč mu propadl kolem rukavic k levé konstrukci. Avšak favorizovaný Arnhem na sebe s první odpovědí nenechal příliš dlouho čekat, po necelé půl hodině totiž snížil.

K smůle VVV zamířil do vlastní sítě Nils Röseler, když se po přihrávce pod sebe snažil ve skluzu odvrátit balón na rohový kop, jenomže ho tečoval kolem překvapeného Unnerstalla do branky. Do konce prvního dějství se nic zvláštního nestalo, hosté srovnali stav tři minuty po přestávce. Teprve devatenáctiletý anglický záložník Mason Mount skóroval již posedmé v tomto ročníku Eredivisie a na začátku své kariéry dává o sobě výrazně vědět.

Postavil se k přímému volnému kopu na levé straně a z dvaadvaceti metrů chytře obstřelil zeď. Míč zaplachtil k bližší tyči, Unnerstall na něj nedosáhl. Poté tempo hry přeci jen opadlo, otočit vývoj mohl Castaignos v 69. minutě, kdy tečoval balón mimo prostor tří tyčí. Za další dvě minuty chtěl podruhé skórovat Mount, ale jeho přízemní pokus kryl připravený strážce Venla. Poté se oba celky soustředily na pozornou defenzívu a k rozhodující trefě měly daleko.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - SBV Excelsior 0:1

24.02.2018 19:45

Góly: 35. Mike van Duinen

Favorizovaný Heerenveen nepotvrdil týden starý nerozhodný výsledek s vedoucím PSV Eindhoven a znovu ukázal, že ho v letošním ročníku připravuje o lepší pozici obrovská nevyrovnanost. S rotterdamským klubem bojujícím o záchranu prohrál před vlastními fanoušky v poměru 0:1, v tabulce tak zůstává devátý s dvaatřiceti body. SBV naopak udělal další důležitý krok k účasti v příštím ročníku Eredivisie a je desátý jen vinou horšího skóre.

Hosté se tak na svého sobotního protivníka bodově dotáhli a navázali na minulou senzační výhru 2:1 v Arnhemu. Celkově opět vylepšili sérii na venkovních stáncích, z dosavadních dvanácti střetnutí vybojovali devatenáct bodů a v tomto ohledu jsou pátí nejlepší z celé Eredivisie. SC se přitom dostal do více gólových možností a častěji držel i míč, jenže tentokráte naprosto selhal v koncovce.

V 8. minutě mohl otevřít skóre íránský útočník Reza Ghoochannejhad, který se zjevil v tváří tvář proti brankáři Zwarthoedovi, ale obrovskou možností pohrdl a z voleje napálil pouze bližší tyč. Po necelé půlhodině hry střílel z hranice pokutového území Vlap a jeho pokus dokázal Zwarthoed s velkými problémy vyrazit na vzdálenější konstrukci, od které se míč odrazil zpět do pole. Hosté naprosto nečekaně prorazili zhruba deset minut před přestávkou.

Do černého se trefil útočník Mike van Duinen, jenž v této ligové sezóně skóroval popáté. Po vodorovné nahrávce od Messaouda se opřel do balónu a mezi dvěma bránícími hráči s pomocí břevna skóroval, gólman Hansen neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout. Domácí v žádném případě nic nevzdali a do druhé části vstoupili s ještě větší aktivitou. Po pěti minutách mohlo být srovnáno, nicméně další fantastický zákrok zaznamenal Zwarthoed.

V 59. minutě se chvěla konstrukce potřetí a znovu se jednalo o branku Excelsioru. Tentokráte hlavičkoval z téměř nulového úhlu dánský obránce Høegh a po jeho padáčku se míč odrazil od vnějšího okraje horní tyčky do zámezí. S přibývajícím časem snaha SC slábla, domácí mnohem složitěji hledali mezírky v defenzívě soupeře a k ničemu se již nedostali. V příštím kole se střetnou s Tilburgem, SBV přivítá třetí Alkmaar.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2:1

24.02.2018 19:45

Góly: 42. Kristoffer Peterson, 62. Vincent Vermeij - 50. Piotr Parzyszek

Heracles Almelo zvládlo souboj se Zwolle a díky tříbodovému zisku udělalo velký krok k záchraně, naopak hosté prohlubují svou současnou krizi. Domácí celek zvítězil 2:1 a nepříliš lichotivý rok se na poslední chvíli snaží zachránit, s třiceti body poskočil na dvanáctou pozici. Naopak hosté ztrácejí krok v boji o pohárové příčky, díky výborné první polovině tohoto ročníku se nacházejí na velmi solidním šestém místě s devětatřiceti body.

PEC přitom začal hodně aktivně a do vedení se mohl dostat po necelé čtvrthodině hry. Na centr z pravé strany si do pokutového území seběhl Mokhtar, ve skórování mu na poslední chvíli zabránil vracející se Pröpper, jenž ve skluzu odvrátil míč do zámezí. Po dvaceti minutách hry se v úniku ocitl domácí Kuwas a i parádně vystřelil, nicméně orazítkoval pouze horní tyčku. V nadcházejícím průběhu byli více vidět hostující hráči.

Ve 26. minutě si navedl balón před hranici pokutového území Namli, jeho kroucená rána minula levou tyč jen o několik decimetrů. Zhruba deset minut před přestávkou se hra srovnala a závěr poločasu patřil týmu Johna Stegemana. Ze střední distance napřáhl Vincent Vermeij a podruhé v zápase se chvěla brankového konstrukce, i v tomto případě ta horní. Almelo se dočkalo kýženého vedení ve 42. minutě, počtvrté v této sezóně skóroval Kristoffer Peterson.

Švédský útočník si naběhl k zadní tyči po výtečném pasu Kuwase a hlavou pokořil brankáře Boera. Nástup do druhého poločasu byl z obou stran raketový. Nejprve ve 48. minutě mohl Kuwas využít špatného odkopu soupeře, jeho bombu z mírného úhlu vyrazil skvělý Boer jednoruč nad svou branku. Zwolle srovnalo za další dvě minuty, zpět do hry o tříbodový zisk je dostal čtyřiadvacetiletý polský krajánek Piotr Parzyszek.

Ten si naběhl na přesně načasovanou kolmici od Namliho a pak chladnokrevně jako zkušený mazák trefil místo u bližší tyče. Domácí vstřelili klíčový gól krátce po hodině hry. Přízemní pas Baase z levé strany trefil paty Petersona, balón se šťastně odrazil přímo k Vermeijovi a ten levačkou obstřelil padajícího Boera. Následně měl gólman Castro potíže s pokusem Mokhtara, a když vzápětí nezvýšili náskok Almela Darri ani Kuwas, tak se výsledek již neměnil.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Sparta Rotterdam 2:1

24.02.2018 18:30

Góly: 44. Wout Weghorst, 87. Oussama Idrissi - 19. Julian Chabot

Sparta poněkolikáté za sebou předvedla velmi dobrý výkon, ovšem i v tomto případě nadějný výsledek neudržela a na půdě třetího Alkmaaru prohrála 1:2. Od začátku letošního roku to je její šestá prohra těsným jednobrankovým rozdílem. Rotterdamský celek je v tabulce stále poslední osmnáctý s patnácti body a přímá záchrana se mu může opět vzdálit. AZ měl se svým soupeřem hodně práce, momentálně se přiblížil druhému Ajaxu na rozdíl čtyř bodů.

Domácí celek vstoupil do utkání podle očekávání, držel častěji balón a první větší možnost si vypracoval po deseti minutách. Po Tilově přízemním centru si před branku naběhl Jahanbakhsh a zamířil do pravé tyče. Hosté se z ničeho nic dostali do vedení po necelých dvaceti minutách, kdy si na rohový kop Sanusiho z pravé strany naskočil Julian Chabot a z hranice brankového území zavěsil hlavou do bližšího horního rohu, gólman Bizot se jen naprázdno proletěl vzduchem.

V polovině první půle měl na kopačce srovnání obránce Svensson, jeho skákavý pokus ze čtrnácti metrů vyrazil brankář Huth před sebe ke svým spoluhráčům. Ve 35. minutě se musel Huth činit znovu po ráně z úhlu od Tila, vzápětí vyběhl až k hranici šestnáctky. Tam se ho kličkou zbavil Oussama Idrissi a měl před sebou několik hráčů soupeře, nakonec balón trestuhodně uklidil nad horní tyčku. Svěřenci kouče Johna van den Broma zužitkovali tlak za devět minut.

Po nádherné kombinaci na jeden dotek poslal Idrissi míč přímo proti kopačce kapitána Woutera Weghorsta a ten z první snadno uklízel pod horní tyčku. Ve druhém poločase jasně dominoval AZ a hosté se pouze bránili. V 54. minutě vymyslel krásný pas z pravého křídla Svensson a uvolnil rozběhnutého Idrissiho, jenž zakončoval příliš zbrkle a mířil vysoko nad. Dvacet minut před koncem se do obrovské možnosti dostal aktivní Svensson.

Čtyřiadvacetiletý Nor se zjevil zcela sám před Huthem, ale ani on ho zblízka z mírného úhlu nedokázal překonat. V 75. minutě Huth fantasticky zasáhl proti hlavičce Jahanbakhshe, ležící na brankové čáře pak nohou neskutečně odvrátil mimo tři tyče střelu Weghorsta. Rozhodující moment byl k vidění o dvanáct minut později, kdy Idrissi obdržel přihrávku od Wuytense. Nádhernou kličkou zmátl dva protihráče a pak se po zemi naprosto přesně trefil ke vzdálenější konstrukci, Huth se tentokráte natahoval marně.

Více informací k zápasu

FC Groningen - NAC Breda 1:1

23.02.2018 20:00

Góly: 66. Pablo Marí (vl.) - 86. Mitchell te Vrede

Groningen ani v páteční předehrávce 25. kola nedokázal zvítězit, svou šňůru bez tříbodového zisku protáhl již na sedm utkání za sebou a stále se tak nemůže oddálit sestupovým pozicím. Nyní proti nováčkovi z Bredy vedl od poloviny druhého dějství, jenže zhruba pět minut před koncem inkasoval a potřetí v řadě tak vybojoval bod, tentokráte po výsledku 1:1. Pro NAC má remíza cenu zlata, v tabulce Eredivisie je čtrnáctý s jednadvaceti body.

FC má na kontě o čtyři body více a je třináctý. V úvodní půlhodině měli více ze hry domácí a do první větší možnosti se dostali po necelých deseti minutách hry. Mahi se prokličkoval až do pokutového území soupeře a pak vystřelil, jeho pokus narazil do bližší tyče. Ve 20. minutě se nelichotivého okamžiku pro Groningen mohl dopustit Memiševič, jenž si málem srazil míč do vlastní sítě a ten nakonec skončil o pár decimetrů mimo prostor tří tyčí.

Po půl hodině hry odcentroval do předbrankového prostoru Warmerdam a před gólmanem Bertramsem chyběl jen krůček k zakončení nabíhajícímu van Weertovi. Od tohoto momentu hosté přidali a vypracovali si hned čtyři stoprocentní možnosti. Nejprve ve 37. minutě pálil z hranice šestnáctky El Allouchi a Padt vyrazil jeho ránu do strany, poté si fantasticky poradil i s dorážkou Mitchella te Vredeho. Za další čtyři minuty mohl skórovat Schoofs.

Na toho defenzíva FC zcela zapomněla, jenže Schoofs ideální možnost k zakončení prováhal a pak ho brilantním obranným zákrokem odzbrojil Memiševič. Ještě do poločasu napřáhl ze střední vzdálenosti Agyepong a mířil těsně nad horní tyčku. Stejný hráč čtyři minuty po změně stran nevyzrál v tváří tvář na Padta, zblízka ho totiž nepropálil. Groningen se zcela nečekaně dostal do vedení v 66. minutě, velkou smůlu měl Pablo Marí.

Španělský obránce hostující v klubu z anglického Manchesteru City trefil v souboji míč kolenem po pasu Warmerdama z pravého křídla a padáčkem hodně nešťastně přehodil vlastního strážce Bertramse. Čtvrthodiny před koncem byla střela Hrustiče tečována vedle pravé konstrukce, v 83. minutě spálil tisíciprocentní příležitost Doan a orazítkoval břevno. Groningen byl za špatnou koncovku potrestán za další tři minuty, při opakované střele trefil te Vrede vzdálenější horní roh. Šance na obou stranách byly k vidění i nadále, výsledek se ale už neměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven25212265:2665
2.AFC Ajax25184366:2158
3.AZ Alkmaar25165448:2453
4.FC Utrecht25128541:3544
5.Feyenoord Rotterdam25126747:2742
6.PEC Zwolle25116833:3439
7.SBV Vitesse25108742:3038
8.ADO Den Haag25106931:3436
9.SC Heerenveen2588934:3932
10.SBV Excelsior25951130:3532
11.VVV Venlo25711728:3332
12.Heracles Almelo25861135:5130
13.FC Groningen255101036:4125
14.Willem II25651433:4723
15.NAC Breda25561429:4521
16.FC Twente25451628:4717
17.Roda JC25451626:5417
18.Sparta Rotterdam25361620:4915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
AjaxFans

Až jsou nebezpeční.Snad ten 3. flek udrží a za odměnu si zahrají Evropu.Nebo PSV na 3.flek a Az na 2.

Reagovat
AjaxFans

Stikxxi ke jsi,většinou tu přispívat jako první.Despota z Twente už tady taky nebyl ani nepamatuju

Reagovat
Stiksxx

Ja uz dlouho neviděl příspěvek spis od Elliasona.

Reagovat
Stiksxx

*Elliassona

Reagovat
Stiksxx

AZ si to celkem dava.

Me spis mezi to Twente. Sem mel docela velké očekávání od Verbeeka.

Reagovat
AjaxFans

V nl jsem chytil dobrý pořád o starých skalních Twente a záznamy,jak různé prožívali ty soudy se sestupem apod.Skoda,že jsou tak důležité,liga by byla zajímavější a chybí tam průměrný tým co by jednu sezonu urvala titul

Reagovat
Stiksxx

Tak pořád tam máš AZ. Ti už taky ten titul urvali a není to zase tak dávná historie. To bylo v době kdy si sáhlo na titul i Twente. No a k těm průměrným můžeš skoro přidat i Feyenoord.

Jinak pro ty ostatní lepší týmy, je prostě liga dlouhá a zaváhání jsou pak častější no..

Koukal jsem na váš sestřih a měli jste kopat i pencli..Jinak je to spíš neklidnou koncovkou, když z nadějných pozic pálíte doprostřed brány..

Reagovat
REPLIKATOR

Ajax

Reagovat
Stiksxx

Peknyyy.. Jako fakt jsem si nedelal žádný iluze ze bychom na de Kuipu brali tri body. To je fantazie. A hezky pekne bez Lozana. Je dobre ze dostal tri zápasy. Ja bych ho nechal sedět jeste dva zápasy po tom trestu. Aby si to v ty hlavě srovnal. Ma obrovske štěstí ze těch 7 bodu je zpátky.

Tak trochu mi v hlavě blesklo kdyz jsem viděl Pereira v zakladu ze by se mohl ukazat. On jako žolík je dost dobrej. Taky tu lavku ale potreboval jako sůl.

Jinak Ajax fajn výsledek. I kdyz za obrovské smuly kdyz trefili třikrát tyč. Stejne tak i v minulem zápase. Ta ofenzivni sila je neskutečná.

Reagovat
afc ajax

Práve to že nemáme HÚ nemá kto dávať góly .Ako to bolo vidieť dnes ,ale čo už snáď sa ten dolberg raz prebere .

Reagovat
Stiksxx

Dyť mate Hantra. Proč nehrál? A proč nehrál Lasse? Kdyz dáte třikrát tyč tak je to spis o smule.

Reagovat
afc ajax

Neviem prečo nehrali ,ale huntelar tam nebude dlho a iný tam okrem dolberga neni ,a to ze sme mali smolu to je jasné

Žiaľ hrá sa na góly takže tak.Tak dufam že to 2.miesto si ustrážime .

Reagovat
Stiksxx

Nebyl bych tak skromný. 1. fleka ještě můžete uhrát. Jinak Dolberg není žádnej extra hroťák. Kdyby jste ho bouchli před sezonou za 50 do Monaka, tak jste si mohli koupit dva a o level lepší.

Reagovat
Stiksxx

A ještě by vám zbylo.

Reagovat
afc ajax

Tak hej každý rátal s tým že sa bude zlepšovať,ale....Však sme aj kúpili, len tak nechápem prečo tam dal Siem De Jonga ktorý sa tam prechádza ako dôchodca.

Reagovat
AjaxFans

Hagu neporazitelnost marný Haag

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele