základní část, 25. kolo
25.02.2018 16:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - FC Twente 3:1

Utrecht potvrdil roli favorita proti zachraňujícímu se Twente a svého soupeře znovu přiblížil baráži či dokonce přímému sestupu do druhé ligy. Domácí výběr navázal na skvělé předchozí výkony, v lize zvítězil počtvrté za sebou a celkově neprohrál již osmkrát v řadě. Díky této skvělé sérii se vyhoupl na čtvrté místo se čtyřiačtyřiceti body a před druhým Feyenoordem je o body dva. Enschede je stále šestnácté se sedmnácti body.

Svěřenci kouče Grtjana Verbeeka sice nejsou v kritické situaci a na patnáctou pozici Bredy zaručující prvoligovou příslušnost i v nadcházejícím ročníku ztrácejí čtyři body, jenže co nejdříve se potřebují naladit na vítěznou vlnu. Na půdě FC sice brzy vedli, ale po gólu do šatny o náskok přišli a ve druhé půli inkasovali ještě dvakrát. Utrecht neměl snadnou úlohu, nicméně po otočení vývoje udržel dostatečný dvoubrankový náskok do závěrečného hvizdu.

Hosté zužitkovali úvodní větší příležitost nedělní dohrávky 25. kola v 11. minutě, kdy si na geniální pas za obranu od Holly seběhl Haris Vučkić a v tváří tvář proti brankáři Davidu Jensenovi nezaváhal, pokořil ho přízemní střelou do protipohybu. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého klubu o osm minut později, po rychlém přečíslení mířil z ostrého úhlu zhruba o půl metru vedle vzdálenější tyče. Enschede pokračovalo s velkou chutí i v dalším průběhu.

V polovině úvodního dějství trestuhodně spálil tisíciprocentní možnost útočník Fredrik Jensen, který po nahrávce z pravého křídla od Tighadouiniho nepochopitelně přestřelil horní tyčku ze čtyř metrů, přitom ho vůbec nikdo neatakoval. Domácí se dostali do tempa v závěrečné desetiminutovce první části. Nejprve ve 42. minutě hlavičkoval po pasu z levé strany kapitán Willem Janssen a z nulového úhlu zamířil těsně nad břevno.

Za tři minuty byl už přeci jen úspěšnější Sean Klaiber, po zmatku v hostující defenzívě vymetl pavučiny v levém horním rohu Drommelovy branky. Klíčové momenty se odehrály v rozmezí 67. - 77. minuty. Vývoj otočil Sander van de Streek, po famózní patičce Desserse obstřelil pravačkou vyběhnuvšího Drommela. Přesně za deset minut definitivně zlomil odpor protivníka Yassine Ayoub, záložník s marockými kořeny si parádně narazil míč s van de Streekem a z první trefil volný prostor u levé konstrukce - 3:1.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele