základní část, 25. kolo
23.02.2018 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - NAC Breda 1:1

Groningen ani v páteční předehrávce 25. kola nedokázal zvítězit, svou šňůru bez tříbodového zisku protáhl již na sedm utkání za sebou a stále se tak nemůže oddálit sestupovým pozicím. Nyní proti nováčkovi z Bredy vedl od poloviny druhého dějství, jenže zhruba pět minut před koncem inkasoval a potřetí v řadě tak vybojoval bod, tentokráte po výsledku 1:1. Pro NAC má remíza cenu zlata, v tabulce Eredivisie je čtrnáctý s jednadvaceti body.

FC má na kontě o čtyři body více a je třináctý. V úvodní půlhodině měli více ze hry domácí a do první větší možnosti se dostali po necelých deseti minutách hry. Mahi se prokličkoval až do pokutového území soupeře a pak vystřelil, jeho pokus narazil do bližší tyče. Ve 20. minutě se nelichotivého okamžiku pro Groningen mohl dopustit Memiševič, jenž si málem srazil míč do vlastní sítě a ten nakonec skončil o pár decimetrů mimo prostor tří tyčí.

Po půl hodině hry odcentroval do předbrankového prostoru Warmerdam a před gólmanem Bertramsem chyběl jen krůček k zakončení nabíhajícímu van Weertovi. Od tohoto momentu hosté přidali a vypracovali si hned čtyři stoprocentní možnosti. Nejprve ve 37. minutě pálil z hranice šestnáctky El Allouchi a Padt vyrazil jeho ránu do strany, poté si fantasticky poradil i s dorážkou Mitchella te Vredeho. Za další čtyři minuty mohl skórovat Schoofs.

Na toho defenzíva FC zcela zapomněla, jenže Schoofs ideální možnost k zakončení prováhal a pak ho brilantním obranným zákrokem odzbrojil Memiševič. Ještě do poločasu napřáhl ze střední vzdálenosti Agyepong a mířil těsně nad horní tyčku. Stejný hráč čtyři minuty po změně stran nevyzrál v tváří tvář na Padta, zblízka ho totiž nepropálil. Groningen se zcela nečekaně dostal do vedení v 66. minutě, velkou smůlu měl Pablo Marí.

Španělský obránce hostující v klubu z anglického Manchesteru City trefil v souboji míč kolenem po pasu Warmerdama z pravého křídla a padáčkem hodně nešťastně přehodil vlastního strážce Bertramse. Čtvrthodiny před koncem byla střela Hrustiče tečována vedle pravé konstrukce, v 83. minutě spálil tisíciprocentní příležitost Doan a orazítkoval břevno. Groningen byl za špatnou koncovku potrestán za další tři minuty, při opakované střele trefil te Vrede vzdálenější horní roh. Šance na obou stranách byly k vidění i nadále, výsledek se ale už neměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele