základní část, 25. kolo
24.02.2018 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - Sparta Rotterdam 2:1

Sparta poněkolikáté za sebou předvedla velmi dobrý výkon, ovšem i v tomto případě nadějný výsledek neudržela a na půdě třetího Alkmaaru prohrála 1:2. Od začátku letošního roku to je její šestá prohra těsným jednobrankovým rozdílem. Rotterdamský celek je v tabulce stále poslední osmnáctý s patnácti body a přímá záchrana se mu může opět vzdálit. AZ měl se svým soupeřem hodně práce, momentálně se přiblížil druhému Ajaxu na rozdíl čtyř bodů.

Domácí celek vstoupil do utkání podle očekávání, držel častěji balón a první větší možnost si vypracoval po deseti minutách. Po Tilově přízemním centru si před branku naběhl Jahanbakhsh a zamířil do pravé tyče. Hosté se z ničeho nic dostali do vedení po necelých dvaceti minutách, kdy si na rohový kop Sanusiho z pravé strany naskočil Julian Chabot a z hranice brankového území zavěsil hlavou do bližšího horního rohu, gólman Bizot se jen naprázdno proletěl vzduchem.

V polovině první půle měl na kopačce srovnání obránce Svensson, jeho skákavý pokus ze čtrnácti metrů vyrazil brankář Huth před sebe ke svým spoluhráčům. Ve 35. minutě se musel Huth činit znovu po ráně z úhlu od Tila, vzápětí vyběhl až k hranici šestnáctky. Tam se ho kličkou zbavil Oussama Idrissi a měl před sebou několik hráčů soupeře, nakonec balón trestuhodně uklidil nad horní tyčku. Svěřenci kouče Johna van den Broma zužitkovali tlak za devět minut.

Po nádherné kombinaci na jeden dotek poslal Idrissi míč přímo proti kopačce kapitána Woutera Weghorsta a ten z první snadno uklízel pod horní tyčku. Ve druhém poločase jasně dominoval AZ a hosté se pouze bránili. V 54. minutě vymyslel krásný pas z pravého křídla Svensson a uvolnil rozběhnutého Idrissiho, jenž zakončoval příliš zbrkle a mířil vysoko nad. Dvacet minut před koncem se do obrovské možnosti dostal aktivní Svensson.

Čtyřiadvacetiletý Nor se zjevil zcela sám před Huthem, ale ani on ho zblízka z mírného úhlu nedokázal překonat. V 75. minutě Huth fantasticky zasáhl proti hlavičce Jahanbakhshe, ležící na brankové čáře pak nohou neskutečně odvrátil mimo tři tyče střelu Weghorsta. Rozhodující moment byl k vidění o dvanáct minut později, kdy Idrissi obdržel přihrávku od Wuytense. Nádhernou kličkou zmátl dva protihráče a pak se po zemi naprosto přesně trefil ke vzdálenější konstrukci, Huth se tentokráte natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, sparta-rotterdam.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele