základní část, 25. kolo
24.02.2018 19:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Excelsior 0:1

Favorizovaný Heerenveen nepotvrdil týden starý nerozhodný výsledek s vedoucím PSV Eindhoven a znovu ukázal, že ho v letošním ročníku připravuje o lepší pozici obrovská nevyrovnanost. S rotterdamským klubem bojujícím o záchranu prohrál před vlastními fanoušky v poměru 0:1, v tabulce tak zůstává devátý s dvaatřiceti body. SBV naopak udělal další důležitý krok k účasti v příštím ročníku Eredivisie a je desátý jen vinou horšího skóre.

Hosté se tak na svého sobotního protivníka bodově dotáhli a navázali na minulou senzační výhru 2:1 v Arnhemu. Celkově opět vylepšili sérii na venkovních stáncích, z dosavadních dvanácti střetnutí vybojovali devatenáct bodů a v tomto ohledu jsou pátí nejlepší z celé Eredivisie. SC se přitom dostal do více gólových možností a častěji držel i míč, jenže tentokráte naprosto selhal v koncovce.

V 8. minutě mohl otevřít skóre íránský útočník Reza Ghoochannejhad, který se zjevil v tváří tvář proti brankáři Zwarthoedovi, ale obrovskou možností pohrdl a z voleje napálil pouze bližší tyč. Po necelé půlhodině hry střílel z hranice pokutového území Vlap a jeho pokus dokázal Zwarthoed s velkými problémy vyrazit na vzdálenější konstrukci, od které se míč odrazil zpět do pole. Hosté naprosto nečekaně prorazili zhruba deset minut před přestávkou.

Do černého se trefil útočník Mike van Duinen, jenž v této ligové sezóně skóroval popáté. Po vodorovné nahrávce od Messaouda se opřel do balónu a mezi dvěma bránícími hráči s pomocí břevna skóroval, gólman Hansen neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout. Domácí v žádném případě nic nevzdali a do druhé části vstoupili s ještě větší aktivitou. Po pěti minutách mohlo být srovnáno, nicméně další fantastický zákrok zaznamenal Zwarthoed.

V 59. minutě se chvěla konstrukce potřetí a znovu se jednalo o branku Excelsioru. Tentokráte hlavičkoval z téměř nulového úhlu dánský obránce Høegh a po jeho padáčku se míč odrazil od vnějšího okraje horní tyčky do zámezí. S přibývajícím časem snaha SC slábla, domácí mnohem složitěji hledali mezírky v defenzívě soupeře a k ničemu se již nedostali. V příštím kole se střetnou s Tilburgem, SBV přivítá třetí Alkmaar.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerneveen.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele