Eredivisie - preview 25. kola

23.02.2018, 08:24, aktualizováno 25.02.2018, 09:21
Previews
Tradičními čtyřmi zápasy navazuje holandská Eredivisie. Ajax si to rozdá s Den Haagem, Feyenoord ve šlágru kola hostí PSV Eindhoven a Willem II očekává příjezd hráčů Rody. Twente se bude snažit bodovat na půdě Utrechtu...
AFC Ajax - ADO Den Haag  (neděle 12:30)
Ajax je momentálně ve skvělé formě, celkově neprohrál sedmkrát v řadě a po minulém kole se jeho ztráta na vedoucí PSV ztenčila na pět bodů. Amsterdamský celek potřebuje ke smazání manka vytvořeného v první polovině sezóny pokračovat ve vítězné sérii, deset kol před koncem má slušnou šanci získat mistrovský titul. Na druhém místě disponuje sedmibodovým náskokem před třetím Alkmaarem a dobré rozpoložení chce potvrdit.

Jeho soupeřem bude houževnatý Den Haag, který může být se svým účinkováním spokojený. O záchranu v žádném případě nebojuje, naopak je v horní polovině tabulky na osmé pozici s pětatřiceti body. V tomto roce prohrál pouze jednou a to v Rotterdamu s místním Feyenoordem po výsledku 1:3. Jinak dvakrát zvítězil a třikrát remizoval, naposledy otočil duel s Tilburgem a díky proměněné penaltě v 90. minutě uspěl po výsledku 2:1.

AFC v předchozích deseti duelech bodoval naplno hned devětkrát, jediný nerozhodný výsledek zaznamenal na konci ledna v Utrechtu (1:1). Uplynulý víkend zavítal do Zwolle a zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0, tento úspěch se nerodil lehce. "Nizozemská liga je velmi vyrovnaná a každý rok se v ní stane několik překvapení. My držíme laťku vysoko, a pokud chceme titul, tak v tom musíme pokračovat," řekl odhodlaně trenér Erik ten Hag.

Ten nemůže využít služeb českého krajánka Václava Černého, který dlouhodobě laboruje s kolenem. Vinou stejného zranění jsou mimo hru i van Leer se Sinkgravenem, Viergevera trápí kotník a dánský kanonýr Dolberg zůstává na marodce kvůli poraněné noze. "Soupeř dokáže poctivě bránit a v těchto typech zápasů se snaží skórovat z rychlých brejků. Pokud nepůjde vše podle plánu, tak potřebujeme zůstat trpěliví," dodal ten Hag.

Hosté přijedou bez Němce Lorenzena vinou problémů se zadním stehenním svalem, Kishnu nepustí na trávník koleno. AFC je dominantní také ve vzájemných zápasech, s Den Haagem naposledy prohrál v roce 2011. Od té doby drží sérii neporazitelnosti ve třinácti případech po sobě, z toho hned devětkrát bodoval naplno. Nicméně letos zaznamenal nečekanou ztrátu, z půdy ADO si odvezl pouze bod (1:1).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.40 - 18.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
Měl to být jeden ze šlágrů celého letošního ročníku, ale vzhledem k postavení obou nedělních protivníků v tabulce se diváci budou více těšit na prestižní střetnutí PSV s Ajaxem. Rotterdamský Feyenoord obhajuje loňský primát, jenomže kvůli nevyrovnaným výkonům ho zřejmě čeká boj o třetí pozici. V Eredivisii je momentálně čtvrtý s dvaačtyřiceti body a na třetí AZ má manko osmi bodů. Eindhoven celou ligu dlouhodobě vede, jeho náskok se ale ztenčil.

Hostující celek prohrál v dosavadním průběhu pouze jednou, v novém roce až do minulého zápasu dokázal zvítězit hned sedmkrát v řadě. Na druhou stranu jeho odvěký rival AFC také body neztrácel, proto se odstup po nedávné remíze 2:2 s Heerenveenem snížil na pět bodů. "Bude to ještě hodně těžké, hlavně se nesmíme zaleknout a je potřeba hrát se stejným odhodláním. Tři body z Rotterdamu bychom určitě potřebovali," řekl trenér Phillip Cocu.

Feyenoord ztrácí na PSV hrozivých dvacet bodu a jak už několikrát předsevzal kouč Giovanni van Bronckhorst, tak obhajoba je téměř nereálná. "To v žádném případě neznamená, že bychom toto klání brali na lehkou váhu. Stále existuje naděje na kvalifikaci LM, utkání s PSV je pro nás vždy velmi prestižní," uvedl na předzápasové tiskové konferenci třiačtyřicetiletý stratég. Jeho svěřenci zvítězili doma již čtyřikrát po sobě, ale venku ve stejném počtu utkání dosáhli na jediný bod.

"To je ten rozdíl, proč nemůžeme konkurovat těm nejlepším. Fanoušci nám pomáhají, ale v boji o tu nejvyšší metu musíte sbírat body pravidelně, tedy i venku," dodal závěrem van Bronckhorst. Do základní jedenáctky se začíná zapracovávat zkušený navrátilec Robin van Persie, jenž poprvé po svém lednovém příchodu nastoupil od začátku a s Heracles vsítil jediný gól. Rotterdamský klub se musí vypořádat s několika absencemi.

Karetní trest si sice odpykal Malacia, jenomže za surový zákrok v duelu s Vitesse (1:3) stojí Basaçikoglu. Kvůli poraněnému oku nenastoupí Haps a Švéd Larsson má potíže se stehenním svalem. St. Juste pro letošek dohrál, bude totiž muset na operaci ramene. Atmosféra v týmu je poslední dobou celkem napjatá, neboť Steven Berghuis a Sven van Beek se při středečním tréninku dostali do potyčky a roztrhávat je museli až spoluhráči.

Cocu nemůže využít služeb Argentince Romera, Koopmanse trápí rameno a vinou stejného problému nemá jistotu startu ani van Ginkel. V uplynulém kole s SC byl vyloučen důležitý mexický kanonýr Lozano, jenž s třinácti trefami mimochodem vede tabulku střelců celé soutěže, za svůj pohřešek obdržel stopku na tři duely. Oba dva protivníci na sebe v této sezóně narazili dvakrát. Nejprve v lize zvítězil PSV (1:0), ve čtvrtfinále národního poháru neuspěl na stadionu De Kuip a byl tedy vyřazen (0:2).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.35 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Willem II - Roda JC  (neděle 14:30)
Důležitý souboj o záchranu mají před sebou Tilburg s Rodou a ve vzájemném měření sil se dá očekávat nesmírně napínavý průběh. Ani jeden celek nemá příliš dobrou formu, na druhou stranu opticky lépe na tom momentálně je Kerkrade. Domácí jsou v tabulce Eredivisie na čtrnácté pozici s dvaceti body, hosté posbírali o tři body méně a patří jim předposlední sedmnácté místo. Při případné výhře se tak na ně mohou dotáhnout.

Willem v posledních deseti utkáních bodoval naplno pouze jednou, když před vlastními fanoušky zdolal Venlo poměrně hladce 3:0. Předtím však podlehl Alkmaaru (0:2) i poslední Spartě (0:1), následně neuspěl v Almelu (0:1) a před týdnem nedokázal zaskočit ani rozjetý Den Haag (1:2). Také Roda v předchozích deseti případech zvítězila jen jednou, na druhou stranu vzhledem k jejím výkonům v podzimní části je vidět zlepšení.

Svěřenci trenéra Roberta Molenaara uspěli koncem ledna s Excelsiorem a zdolali ho 2:1. Pak získali senzační bod v Alkmaaru (0:0) a špatně si nevedli ani s Ajaxem, kterému po divokém průběhu podlehli 2:4. Po dalším překvapivém nerozhodném výsledku s Heerenveenem (1:1) minule neměli šanci s Utrechtem a utrpěli vysokou prohru 1:4. Oba dva týmy se dlouhodobě potýkají s početnou marodkou a ta jim komplikuje cestu za prodloužením prvoligové licence.

Molenaar postrádá Werkera, Avdijaje, Gnjatiče, Götza, Djima a Paulissena. "Je to pro nás nesmírně důležitý zápas, neboť konec soutěžního ročníku se blíží a případná porážka by nás mohla dostat do svízelné situace. Vývoj lehce může ovlivnit nervozita, která v obou táborech určitě panuje. Chceme se soustředit pouze na svou hru a všichni doufáme, že za naše úsilí budeme odměněni," uvedl hostující stratég.

Jeho protějšek Erwin van de Looi nemůže využít služeb Azzaouiho, Velikonji, Peterse a Asumaha. "Nemusím nikomu říkat, o co hrajeme. Všichni si uvědomují, že možná půjde o jeden z klíčových duelů dosavadního průběhu a je potřeba k tomu tak přistoupit," řekl v krátkosti van de Looi. Tilburg porazil Rodu v obou kláních tohoto ročníku, nejprve ji v lize přehrál 3:1 a před necelým měsícem přes ni postoupil do semifinále KNVB Beker díky pevnějším nervům v penaltovém rozstřelu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.74 - 4.37
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Utrecht - FC Twente  (neděle 16:45)
V nedělní dohrávce 25. kola se utkají dva týmy, které byly před sezónou pasovány na umístění v horní polovině tabulky, ovšem toto proroctví se zatím naplňuje jen u jednoho z nich. Utrecht předvádí solidní výkony a v tabulce Eredivisie se nachází na velmi solidním pátém místě s jednačtyřiceti body, za čtvrtým Feyenordem zaostává pouze o bod. Naopak hosté se utápějí v hluboké krizi a čeká je tuhý boj o holé přežití.

FC neprožil povedenou úvodní polovinu, avšak v té druhé válí a v dosavadních sedmi utkáních roku 2018 ještě neprohrál. Po čtyřech nerozhodných výsledcích v řadě (mimochodem hrál smírně s Alkmaarem, Feyenoordem i Ajaxem) nyní drží šňůru tří vítězných utkání po sobě. Po těsném skalpu Sparty Rotterdam (1:0) přehrál před vlastními fanoušky rivala ze Zwolle (2:1) a před týdnem neměl žádný problém na půdě Rody (4:1).

Domácí trenér Jean-Paul de Jong již může počítat s Maročanem Kalim, který se po vážném zranění achilovky pomalu dostává do optimálního rozpoložení. Na marodce dlouhodobě zůstávají Francouz Bahebeck (taktéž problémy s achilovkou), kvůli potížím s kolenem jsou mimo hru Joosten a Dán Makienok. Svěřenci trenéra Gertjana Verbeeka se v tabulce propadli na šestnáctou příčku se sedmnácti body a na přímou záchranu ztrácejí tři body.

Na ligové scéně neokusili chuť vítězství od poloviny prosince, tedy už v osmi zápasech Eredivisie. Naposledy se utkali ve veledůležitém souboji s poslední Spartou Rotterdam a alespoň remízu 1:1 zachraňovali pět minut před koncem. "Toto klání jasně dokumentovalo, že nejsme v pohodě. Potřebujeme zabrat, hodně by nám pomohl nějaký cenný skalp silného protivníka, jakým je třeba Utrecht," řekl trochu zoufale Verbeek.

Twente delší dobu nemůže využít služeb jiného Maročana El Hamdaouiho, jenž laboruje s natrženým stehenním svalem. Jeho krajan Assaidi taktéž nenastoupí, Boereho pro změnu trápí břišní svaly. "Na soupeři je vidět, že se nachází pod velkým tlakem a jen těžko s tím dokáže něco dělat. Na druhou stranu má kvalitní kádr a umí zahrát skvěle, proto nesmíme podcenit jedinou minutu. Chceme pokračovat v nastoleném tempu, jdeme dobrým směrem," uvedl de Jong. Podzimní vzájemné střetnutí jasně ovládlo Enschede, v 5. kole bez problémů deklasovalo Utrecht v poměru 4:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.03 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Sparta Rotterdam  (sobota 18:30)
Fotbalisté Alkmaaru stále kráčí za svým cílem a vypadá to, že by se mohli na konečném třetím místě udržet. Do konce soutěžního ročníku sice chybí deset kol a na AZ ty nejtěžší soupeři ještě čekají, na druhou stranu se prezentuje dobrou formou a velkým odhodláním. V poslední době zaznamenal několik nečekaných ztrát s týmy z dolních pater Eredivisie a druhá pozice Ajaxu zaručující kvalifikaci LM se mu vzdálila na sedm bodů.

Teď bude plnit úlohu obrovského favorita s rotterdamskou Spartou, která čelí hrozbě sestupu do druhé ligy a v příliš lichotivé pozici není. Dlouhodobě je poslední osmnáctá s patnácti body a na své největší rivaly z Rody a Twente ztrácí dva body. Po příchodu ostříleného trenéra Dicka Advocaata se její výkony zlepšily, na druhou stranu výsledkově to stále není ono. V novém roce 2018 prohrála již pětkrát, jednou zvítězila a jednou remizovala.

Před týdnem sehrála nesmírně důležitý zápas v Enschede a po hodině hry vedla, jenže znovu nedokázala udržet nadějný výsledek až do konce a po inkasované trefě z 85. minuty brala jen bod. K úspěchu neměla daleko ani v předchozím průběhu s giganty z PSV a Utrechtu, oběma shodně podlehla o jedinou branku. "Chybí nám větší klid v klíčových chvílích a je to škoda. Jsem rád, že naše snaha je vidět a všichni věříme, že přinese své ovoce," řekl Advoccat.

Hostující trenér své svěřence nabádá k tomu, aby i proti AZ hráli odvážně. "Je nesmysl se schovat do ulity na vlastní polovině a čekat, co předvede soupeř. Musíme se smířit s tím, že nebudeme dominantní a míč po většinu času bude držet protivník. Věříme v úspěch, každý tým Eredivisie je k poražení. Tím ale neříkám, že Alkmaar není jasným kandidátem na výhru," dodal s velkým sebevědomím sedmdesátiletý kormidelník Sparty.

Domácí celek neprohrál na ligové scéně sedmkrát v řadě, minule napravil zaváhání s Venlem (0:0) a všechny tři body si přivezl z Bredy (3:1). "Před našimi příznivci jsme dvakrát po sobě nevyhráli, remízy s Rodou i Venlem nás mrzí. Teď je před námi nová výzva a my chceme předvést to nejlepší, co v nás je," burcuje svůj tým kouč John van den Brom. Ten postrádá Koopmeinerse, Helmera, Vejinoviče, Buadua a Stengse, kvůli přetrženému vazu v koleni se do konce sezóny nepodívá na trávník ani český krajánek Mihálik. Hosté se musí vypořádat s absencí brankáře Kortsmita i Fina Saksely.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.33 - 8.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - SBV Excelsior  (sobota 19:45)
Heerenveen neustále krouží kolem příček zaručující kvalifikaci Evropské ligy, nicméně kvůli nevyrovnaným výkonům se mu nedaří udělat nějaký rozhodující nástup. Momentálně je v tabulce nizozemské nejvyšší soutěže na deváté pozici s dvaatřiceti body, teď je považován za mírného favorita proti rotterdamskému Excelsioru. Hosté se v této fázi snaží zabrat a chtějí se co nejvíce oddálit sestupovým příčkám, jsou jedenáctí s devětadvaceti body.

SC vstoupil do nového roku tou správnou nohou a v úvodních třech zápasech vybojoval solidních sedm bodů. Od tohoto momentu se zasekl, prohrál ve Zwolle (2:3) a pak se smírně rozešel s předposlední Rodou Kerkrade (1:1). Před týdnem ukázal, že se umí připravit na papírově nejsilnější protivníky a z Eindhovenu si odvezl bod po remíze 2:2 s místním PSV. Se svým sobotním protivníkem má v tomto ročníku pozitivní bilanci.

Narazil na něj hned dvakrát a v obou případech zvítězil 2:1. Nejprve uspěl v Eredivisii v 5. kole, následně také v úvodním duelu národního poháru. "Ani jeden zápas nebyl rozhodnutý, SBV hrál velmi dobře a je v něm velký potenciál. V této sezóně se mu navíc daří venku, proto neočekávám snadný zápas," reaguje trenér Heerenveenu Jürgen Streppel na nepříliš tradiční bilanci soupeře. Excelsior na cizích stancích získal devatenáct bodů z dvanácti případů.

Hosté v prvním utkání jarní části těsně zvítězili na půdě poslední Sparty Rotterdam (3:2), pak nedokázali naplno bodovat čtyřikrát v řadě. Změna nastala před týdnem, kdy rotterdamský klub senzačně vyloupil Arnhem a místní Vitesse zdolal 2:1. "V některých soubojích zvolí skvělou taktiku a ta mu do puntíku vychází, umí být nesmírně produktivní. Pokud se dostane do vedení, tak nás čeká těžká práce," dodal závěrem Streppel.

Ten postrádá brankáře Hahna kvůli poraněnému ramenu, na marodce se dále nachází Bulthuis a připraven není ani Dumfries. Hosté přijedou bez Massopa, Damen s de Wijsem dlouhodobě laborují s kolenem. Po svalových potížích v oblasti břicha se zotavuje Američan Payne a El Azzouziho pro změnu trápí tříslo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 3.90 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - PEC Zwolle  (sobota 19:45)
Heracles se stále nemůže dostat do optimální pohody, proto je v dolní polovině nizozemské nejvyšší soutěže a k pohárovým příčkám to má daleko. Naopak blíže je tentokráte k sestupové zóně, se sedmadvaceti body je dvanácté a na šestnáctou barážovou pozici Twente disponuje desetibodovým náskokem. Ten se zdá být momentálně dostatečný, na druhou stranu do konce soutěžního ročníku ještě chybí mnoho zápasů.

Svěřenci kouče Johna Stegemana mají před sebou obtížný úkol v podobě Zwolle. Hosté sice nepředvádějí tak dobré výkony jako v první polovině sezóny a tabulkou se propadají, avšak tento faktor na jejich kvalitě neubírá. PEC se v Eredivisii nachází na šestém místě s devětatřiceti body a na čtvrtý Feyenoord má manko tří bodů. V posledních pěti ligových zápasech hned čtyřikrát nebodoval a k tomu vypadl ze čtvrtfinále národního poháru.

Jediný úspěch zaznamenal začátkem února proti Heerenveenu, který zdolal nejtěsnějším poměrem 3:2. Vzápětí nenašel recept na Utrecht a podlehl mu 1:2, před týdnem se utkal s Ajaxem a kvůli inkasované trefě necelých deset minut po přestávce prohrál 0:1. "Nemyslím si, že zažíváme nějakou velkou krizi. Hráli jsme proti těžkým soupeřům a výsledkově neuspěli, to se stává," snaží se hodit za hlavu kritické komentáře kouč John van 't Schip.

Ten dále dodává, že výchozí pozice klubu není vůbec špatná. "V takhle velké konkurenci je těžké si udržet tu nejlepší formu po celý průběh. Jsme na dostřel a máme šanci se posunout vzhůru. Heracles je kvalitní protivník, rozhodně se nepovažujeme za jasné favority," uvedl van 't Schip na předzápasové tiskové konferenci. V tomto utkání bude postrádat Švéda Israelssona. Dále je mimo hru Koppers, ale po zranění stehenního svalu by se alespoň na lavičku mohl posadit uzdravený obránce Ligeon.

Domácí výběr naposledy prohrál v Rotterdamu se silným Feyenoordem 0:1, stejným poměrem přehrál o týden dříve Tilburg. "Zwolle vyznává podobný herní styl jako my a snaží se útočit, mezery v jeho defenzívě se určitě dají najít. Pevně věřím, že k duelu přistoupíme zodpovědně a vyvarujeme se zbytečných chyb," řekl Stegeman. V jeho kádru jsou mimo hru Belgičan Van den Buijs, poté i Hardeveld, van Hintum a Duarte.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.53 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VVV Venlo - SBV Vitesse  (sobota 20:45)
Venlo pokračuje v jízdě za hladkou záchranou a momentálně to vypadá, že sestupové starosti nebude řešit až do samotného konce. V tabulce Eredivisie mu patří velmi slušné desáté místo s jedenácti body a před barážovými pozicemi, na kterých se momentálně nacházejí Twente s Rodou, disponuje již čtrnáctibodovým náskokem, Teď se pokusí najít recept na favorizovaný Arnhem, který v této sezóně předvádí nevyrovnané výkony.

VVV v tuto chvíli trénuje Maurice Steijn, o jeho dalším působení kolují spekulace. Podle neoficiálních zpráv se o něj zajímá Heerenveen a právě Vitesse, nejžhavějším kandidátem na jeho služby je však Tilburg, jenž v létě přijde o současného hlavního kouče Erwina van de Looie. Domácí klub nedokázal zvítězit třikrát za sebou, po úspěších nad Bredou a Feyenoordem (v obou případech 1:0) vzápětí podlehl Tilburgu hladce 0:3.

V předchozích dvou zápasech uhrál bod, smírně se rozešel se silným Alkmaarem (0:0) a pak i s konkurenčním Groningenem (1:1). Hosté vstoupili do nového roku 2018 skvěle a z prvních čtyř střetnutí získali deset bodů. Jenže následně selhali v Den Haagu (0:1), výtečný výsledek s Feyenoordem (3:1) nedokázali v uplynulém kole zopakovat proti jinému rotterdamskému soupeři z Excelsioru a nestačili na něj 1:2.

V lize jsou sedmí se sedmatřiceti body a Henk Fraser věří, že jeho svěřenci hodí nedávnou porážku za hlavu. "Asi jsme měli pocit, že když doma porazíme Feyenoord, tak s Excelsiorem nemusíme hrát tak dobře. S tímto problémem se pereme od začátku sezóny a tahle facka by měla být dostatečným varováním. Venlo je hodně silné a doma prohrává málokdy, musíme odvést maximum," řekl s varovným tónem v hlase Fraser.

Ten nemůže využít služeb svého druhého nejlepšího střelce Tima Matavže, slovinský forvard letos skóroval desetkrát. Matavž bude pykat za klukovinu v souboji s Heerenveenem, kdy udeřil jednoho z protihráčů loktem do obličeje. Přestože nebyl vyloučen, tak dodatečně obdržel stopku na čtyři zápasy a nyní si musí odsedět poslední část trestu. Na marodce se nachází nemocný Američan Miazga, Kruiswijka trápí záda. Domácí postrádají Promese vinou poraněného zadního stehenního svalu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.22 - 3.32 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Groningen - NAC Breda  (pátek 20:00)
Páteční předehrávka 25. kola bude mít záchranářský nádech, v ní se totiž utkají domácí Groningen s nováčkem z Bredy. O něco lépe je na tom FC, ten ovšem nemůže být se současnou třináctou pozicí spokojen. Před začátkem soutěžního ročníku si brousil zuby na horní polovinu. Momentálně posbíral čtyřiadvacet bodů, o čtyři body méně má NAC. Jeho prioritním úkolem je udržení a nyní je těsně nad hranou sestupu na patnácté příčce.

Groningen v tuto chvíli nemá zrovna nejlepší formu, v posledních deseti zápasech zvítězil pouze jednou a na plný bodový zisk nedosáhl již pětkrát v řadě. V předchozích dvou případech vybojoval remízy, když se nejprve rozešel smírně v bezbrankovém poměru s Den Haagem a před týdnem uhrál bod ve Venlu (1:1). Momentálně se trápí hlavně v ofenzívě, ze čtyř minulých klání vsítil jediný gól právě proti VVV.

Do konce tohoto ročníku bude sedět na lavičce FC Ernest Faber, jenž už v příští sezóně nebude pokračovat. Místo něj převezme tým teprve pětatřicetiletý rodák z Dordrechtu Danny Buijs a pokusí se ho vést k lepším zítřkům. Faber ale na svou úlohu rozhodně nechce rezignovat. "Mým úkolem je dostat se mezi nejlepší devítku a já udělám vše proto, aby se to povedlo. Práce stále pokračuje," uvedl před pátečním zápasem.

Dále upozorňuje na kvality Bredy a také její vyčkávací taktiku. "Nesmíme podlehnout tlaku, je potřeba se držet zažitého herního stylu. Rádi bychom se co nejvíce odlepili ode dna tabulky, proto je toto střetnutí velmi důležité. Breda umí hrozit z rychlých protiútoků a standardních situací, nebude to jednoduché," dodal závěrem Faber. Ten se musí obejít bez nemocného Dána Larsena, záložník Reis laboruje s lýtkovým svalem.

Hosté po senzační vysoké výhře nad Heracles (6:1) zavítali do Rotterdamu a s místním Excelsiorem hráli bez branek. Uplynulou sobotu se pokusili zaskočit vysoce favorizovaný Alkmaar, jenomže mu nakonec podlehli 1:3. "Bude to vyrovnané, rozhodovat mohou detaily. Musíme zachovat chladnou hlavu, každá chyba nás může velmi mrzet," řekl krátce lodivod NAC Stijn Vreven, který postrádá Belgičana Rommense kvůli poraněnému kolenu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.61 - 3.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven24202262:2562
2.AFC Ajax24183366:2157
3.AZ Alkmaar24155446:2350
4.Feyenoord Rotterdam24126646:2442
5.FC Utrecht24118538:3441
6.PEC Zwolle24116732:3239
7.SBV Vitesse24107740:2837
8.ADO Den Haag24105931:3435
9.SC Heerenveen2488834:3832
10.VVV Venlo24710726:3131
11.SBV Excelsior24851129:3529
12.Heracles Almelo24761133:5027
13.FC Groningen24591035:4024
14.Willem II24551432:4720
15.NAC Breda24551428:4420
16.FC Twente24451527:4417
17.Roda JC24451526:5317
18.Sparta Rotterdam24361519:4715

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Stiksxx

V neděli jasná ztráta. Nemáme na to především psychicky. Toť vše, co k tomu mám.

Reagovat
jáá

Bude dobry match, už se těším teď My proti Haagu, tak snad to bude bez nějakého zkratu

Reagovat
AjaxFans

To je jeden z těch našich pruserovych protivníků.Chce to dávat více gólů,Hunter a Neres tam něco soupnou

Reagovat
AjaxFans

Kua jsem to tušil snad

Reagovat
Stiksxx

Sluckij na lavku Twente? Urcite je to zkusenej a kvalitní kouc. To spojeni muze fungovat lépe než s Fraserem.

Reagovat
Stiksxx

Ale pro me hrozne nesympaticky trenér. Klasicky ruskej oligarcha.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele