Druhá liga souhrn - 27. kolo

21.05.2008, 20:00
Aktuality
Hráči Bohemians Praha doma jenom remizovali s Hradcem Králové a museli tak odložit oslavy postupu do Gambrinus ligy. K tomu se hodně přiblížila Příbram, důležité body má i Slovácko, naopak vše si opět zkomplikovala Opava...

Zenit Čáslav - Vysočina Jihlava 1:1

21.05.2008 17:00

Góly: ?

Čáslav vyměnila před tímto utkáním svého trenéra a bylo to znát. I přes zlepšený výkon ale bere z tohoto utkání jen remízu.

Zenit byl od začátku mírně lepším týmem a brzy toho dokázal využít. Ve 13. minutě sice ještě Kocourkova střela proletěla jen těsně kolem jihlavské brány, o pár sekund později se už ale míč třepotal v síti. Vošahlík unikl po pravé straně, centrem našel Sedláčka, který hlavou prostřelil gólmana Šimona.

Už za minutu se skóre měnilo podruhé, tentokrát ale na druhé straně. Havránka obstřelil hostující Dupal. Domácí hráči signalizovali ofsajd, ale vyslyšeni nebyli. Čáslavští měli i nadále územní převahu, jenže jejich centry do pokutového území v poklidu sbíral gólman Šimon, a proto se Zenit do vážného zakončení nedostal.

Úvodní dvacetiminutovka druhé půle byla ve znamení hry ve středu hřiště. Předváděné výkony obou celků byly velmi podobné zápasu Bohemians s Hradcem Králové. Čáslavské tribuny opět ožily až v 71. minutě. Kotrba trefil jen obránce, míč se odrazil k Jirouškovi, který nastřelil břevno. Zenit v závěru přidal na obrátkách a výsledkem byla hlavička Kocourka a střela Strnada. Jenže ani jeden pokus v bráně neskončil.

Více informací k zápasu

SFC Opava - 1. HFK Olomouc 1:2

21.05.2008 17:00

Góly: ?

Zápas v Městských sadech měl šokující začátek. HFK Olomouc se ujalo vedení už ve třetí minutě. Opava ale zásluhou Milana Bartesky vyrovnala na 1:1. Jenže v závěrečných minutách podruhé inkasovala a s postupem se tak může s největší pravděpodobností rozloučit.

To, že Opava nedokáže hrát na nulu, se potvrdilo také dnes, už ve třetí minutě. Po rohovém kopu se k míči dostal Ondřej Kalvoda a tvrdou ranou poslal hosty do vedení. A mohlo být pro Opavu ještě hůře. Za dalších pět minut se Kalvoda prosadil podruhé, tentokrát ale nebyla jeho trefa uznaná pro ofsajd. Blízko vyrovnání byl Halaška, ale svou hlavičku poslal nad. Ovšem v 28. minutě nařídil po faulu na Zapletala rozhodčí Kocián penaltu, k její exekuci se postavil Milan Barteska a střelou k tyči dal první opavský gól. Nerozhodný stav vydržel až do přestávky.

HFK vstoupilo do druhé půle opět velmi aktivně a hned v úvodních minutách musel gólman Novák vytáhnout ze svého repertoáru několik skvělých zákroků. Nejprve zlikvidoval pokus Vodáka a za další minutu vychytal také Dadáka. V 54. minutě vytáhnul úžasnou robinzonádu také proti střele Toporčáka.

K překvapení všech si Opava dlouhou dobu nemohla vypracovat skutečnou gólovou šanci. I přes převahu většinou narážela na dobře bránící hosty. V 69. minutě naopak moc nechybělo a mohla podruhé inkasovat. Střela hostí jen těsně minula Novákovu svatyni. V nastaveném čase už SFC nezachránil ani Novák. Na střelu Krutého byl krátký. HFK tak po osmi kolech opět vyhrálo.

Více informací k zápasu

Fotbal Třinec - Sparta Krč 4:1

21.05.2008 17:00

Góly: ?

Třinec je na jaře jedním z nejlepších celků a nyní to opět potvrdil. Poslední Spartu Krč porazil 4:1.

Domácí fotbalisté byli lepší a velmi brzy toho využili. Po rychlém výpadu se k míči dostal záložník Konečník, přihrál Veselému, který našel Doubka, jenž neměl sebemenší problém trefit odkrytou bránu. Než se ale třinečtí fotbalisté nadáli, bylo vyrovnáno. Tomáš Doubský si zpracoval míč a pohotově zavěsil z dvaceti metrů tvrdou střelou přesně k levé tyči.

Ovšem ve 21. minutě už bylo vedení opět na domácí straně. Na centr Bergera si naskočil stoper Formánek a přesnou hlavičkou překonal gólmana Diviše. Útočné hody z prvních minut ovšem vystřídaly ve zbývajícím čase první půle především zodpovědné výkony obran obou týmů, a proto diváci už moc pohledných příležitostí neviděli.

V 50. minutě moc nechybělo a mohlo být opět vyrovnáno. Hostující Matějka pohotovou ránou z 25 metrů ale jen těsně minul. Za další minutu zachránila třinecké od pohromy po hlavičce Vojtíška tyč. Domácí fotbalisté v závěru povolili a koledovali si o vyrovnání. V 68. minutě si Sparta vypracovala hned dvě dobré gólovky. Nebezpečnou Jedinákovu střelu tečoval jeden z domácích obránců alespoň na roh. Z něho se před bránou Lipčáka vytvořila skrumáž, k zakončení se ale nedostal ani jeden krčský fotbalista. V závěru naopak potřetí inkasovali, hlavou se trefil Richard Veselý. Ani to ale nebyl konec. Na konečných 4:1 upravil Konečník.

Více informací k zápasu

FK Marila Příbram - FC Hlučín 2:0

21.05.2008 17:00

Góly: ?

Hlučín je na venkovních hřištích jedním z nejlepších týmů a v Příbrami to potvrzoval, až na závěr utkání byl Příbrami poměrně vyrovnaným soupeřem, i přesto ale nakonec odjíždí s prohrou 0:2.

Už ve 12. minutě se mohli hosté ujmout vedení. V první velké šanci se ocitl Žižka, jenže dostal se do úhlu a jeho následnou střelu dokázal gólman Hruška vyrazit na roh. Na druhé straně naopak hlavičkoval po centru Klesy Štochl, ale míč poslal jen do míst, kde stál gólman Kosmál. Další velkou příležitost měla Marila v 22. minutě. Danilo kličkou nechal za sebou obránce, sám ve vápně zkusil i vystřelit, ovšem jeho střela neměla potřebnou razanci ani přesnost.

Hlučín i nadále především bránil a spoléhal na brejky, moc ale nechybělo a poprvé mohl inkasovat v 35. minutě. Huňa vyhrál hlavičkový souboj s Kosmálem, k odraženému míči se dostal Danilo, ale mířil vysoko nad. A když tentýž neuspěl ani těsně před přestávkou, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran se začalo pěkně zostra. Nejprve nepřesně hlavičkoval domácí Kalabiška, obdobně si vedl také Hanus, ovšem v 53. minutě se už kanonýr Huňa nemýlil. Míč za záda Kosmála dostal hlavou po nůžkách Máchy. Za necelých dvacet minut se prosadil po rohovém kopu u bližší tyče velmi aktivní Danilo a o vítězi bylo v podstatě rozhodnuto.

Alespoň trochu zdramatizovat závěr mohl Barcal, jenže nastřelil pouze břevno. Příbram v závěru tlačila a bylo velkým překvapením, že nepřidala třetí gól. Michal Klesa podobně jako Barcal nastřelil břevno, Jirouš trefil pouze gólmana Kosmála. Ani tyto nevyužité šance ale Marilu mrzet nemusí, tři body totiž zůstávají doma.

Více informací k zápasu

Fotbal Fulnek - FK Ústí nad Labem 2:2

21.05.2008 17:00

Góly: ?

Fulnecká domácí neporazitelnost sice nepadla, přesto nemůže být kouč Daněk spokojený. Jeho tým vybojoval proti o záchranu bojujícímu Ústí nad Labem jen remízu.

Fulnek se snažil na promočeném trávníku hrát kombinační fotbal a v 7. minutě vyzkoušel pozornost hostující gólmana Nováka domácí kapitán Vajda. Jeho nebezpečnou střelu ale ústecká jednička lapila. O moc lépe si nevedl ani Roman Smutný. V 21. minutě se už ale promrzlý fulnecký stadión dočkal. Po Lukaštíkově přihrávce se prosadil Pavlík.

Zanedlouho to mohlo být dokonce 2:0, ale při pokusu Slončíka bravurně zasáhl Novák. Avšak zápas se nakonec vyvíjel úplně jinak. V 31. minutě zahrál v pokutovém území rukou Staš a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten Ústí proměnilo, konkrétně Valenta. Hosté mohli jít dokonce do vedení, ale Franc svou skvělou šanci neproměnil. Ve 40. minutě se dopustil velké chyby jeden z hostujících obránců, míč se dostal k Slončíkovi a ten bez problémů skóroval.

Od třetího inkasovaného gólu zachránil Ústí opět gólman Novák. Vajda sice v 54. minutě dlouho otálel se střelou, nakonec ale našel Slončíka. Jenže jeho dělovku vyrazil právě hostující brankář. Ústí se snažilo alespoň vyrovnat, nebezpečnou střelu Benčíka ovšem odvrátil na poslední chvíli jeden z obránců na roh. V 74. minutě se však dostal v pokutovém území k míči Dvořák a střelou z otočky vstřelil gól na konečných 2:2

Více informací k zápasu

Baník Sokolov - Dukla Praha 0:0

21.05.2008 17:00

Góly: ?

Na západě Čech museli diváci přečkat devadesát minut fotbalové nudy, která snad ani nemohla přinést gól. Baník i přes špatný výkon drží domácí neporazitelnost, Dukla si odváží to, pro co si přijela.

Dukla od prvních minut nechávala hrát domácí favority a pozorně bránila. Prakticky jedinou pěknou fotbalovou akci tak domácí předvedli ve 25. minutě, když Čada našel uličku mezi pražskými obránci, přihrál přesně Šorfovi a ten se ocitl sám před Radou, ale střele k pravé tyčce chyběly decimetry. Po celý poločas neměli diváci prakticky čemu tleskat, většina akcí končila dříve než začala a střed hřiště hráči pořádně neopustili.

I po změně stran si museli diváci na zajímavější akci počkat. Po devatenácti minutách našel opět Čada svého spoluhráče brilantní přihrávkou, ale Hajovský branku těsně přestřelil. Bohužel snad jen sokolovskému záložníkovi nechyběla přesnost, spoluhráči mu ve snaze o vstřelení vedoucího gólu pramálo pomáhali. Dvanáct minut před koncem přišel za Nečase na hřiště Kunc a v 80. minutě poprvé pořádně prověřil Bertelmana. Ten svůj tým podržel a vyrazil na roh. Po pěti minutách mohl střídající Kunc nakonec vstřelit vítězný gól Dukly, ale přihrávkou, po které se dostal sám před domácího brankáře, byl tak zaskočen, že míč bez větší razance poslal přímo do Bertelmana. Dukle i přesto bod ze Sokolova může pomoci v boji o záchranu, hned trojice týmů má totiž o pouhé dva body více.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha - FC Hradec Králové 0:0

21.05.2008 17:00

Góly: ?

Nuda, trápení, bezmocnost. Toto utkání ani jinak popsat nejde. První Bohemians Praha tentokrát proti Hradci Králové nic kloudného vymyslet nedokázali. Zápas nakonec skončil bezbrankovou remízou, která o něco více vyhovuje domácím.

Dnešní šlágr byl z úvodu především o vzájemném oťukávání. Míč u nohou měli častěji domácí, ale ani oni si žádnou kloudnou příležitost vybojovat nedokázali. Na hřišti to během první půle bohužel vůbec nevypadalo na to, že se potkal první tým tabulky se čtvrtým. Skutečnou gólovou šanci diváci viděli až v 32. minutě. Sám před Winterem se objevil hostující Rezek, ale svou hlavičku poslal mimo. Štěstí vyzkoušel také Pilař, jehož střela na mokrém trávníku zaplavala a nadělal domácímu gólmanovi nemalé problémy. Ten ale nakonec míč vyrazil.

Druhých pětačtyřicet minut pohlednější fotbal rozhodně nenabídlo. Nervózně hrající oba celky se do zakončení téměř nedostávaly, takže 850 platících diváků vidělo skutečně fotbalové trápení. Hostující obranu zaměstnával především záložník Fenyk, ale ani on se nedokázal dostat do žádné pořádné příležitosti. V druhé půli byl nejblíže gólu na straně Bohemians Pavel Grznár, jehož jeho střelu Podhajský skvěle vytěsnil, na straně Hradce zkoušel štěstí Krejcar, ale také Václav Winter se vyznamenal.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - FC Vítkovice 3:1

21.05.2008 18:00

Góly: ?

Slovácko se rozhodlo po minulém kole pro změnu trenéra a vyplatilo se. Jiří Dekař v důležitém utkání s Vítkovicemi dovedl tým z Uherského Hradiště k vítězství i přesto, že to neměl vůbec lehké.

Už ve 4. minutě vyděsil všechny domácí fanoušky Prohászka, který ale hlavičkoval po centru Mikulenky nepřesně. Uběhlo však sotva osm minut, zahrozilo také Slovácko a hned z toho byl gól. Přímý kop Šultese gólman hostí neudržel a Chmelíček už neměl problém míč z půl metru dorazit do branky. V první půli měl dobrou příležitost ještě Ineman, ale hlavou se mu proti Krausovi úspěšně zakončit nepovedlo.

Horší start do druhého poločasu si domácí fotbalisté ani nemohli přát. V 52. minutě usměrnil míč hlavou za Bolkova záda Doležal. Od tohoto okamžiku ale bylo Slovácko opět jasně lepší a už za dvě minuty to mohlo dokázat. Centr na malé vápno v pádu dorážel Chmelíček, míč ale netrefil přesně a poslal jej mimo.

V 72. minutě se už ale domácí fanoušci dočkali. Stýskala se ujal míče na levé straně, odcentroval a míč se z jeho kopačky snesl k Lysoňkovi. Z jeho hlavy pak obloučkem na zadní tyč zapadl do sítě. Už zanedlouho navíc přidal gólovou pojistku střelec Chmelíček. V závěru mohl vstřelit dokonce čtvrtý gól Fischer, ale gólman Kraus jej vychytal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bohemians Praha27157543:3152
2.Marila Příbram27139531:1648
3.1. FC Slovácko27129637:2345
4.SFC Opava27135939:2844
5.FC Hradec Králové271111531:2144
6.Fotbal Fulnek271110632:3143
7.1. HFK Olomouc27108932:3438
8.Vysočina Jihlava27910836:3137
9.Baník Sokolov27812724:2136
10.Fotbal Třinec27961225:3733
11.FC Vítkovice27941433:4031
12.FC Hlučín27781225:2929
13.Zenit Čáslav27781231:4029
14.FK Ústí nad Labem27851429:4129
15.Dukla Praha27761431:4227
16.Sparta Krč272121325:3918

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
M11

vyborne HFK.. tak kdyz to udrzime s Vitkama.. tak jsme zpatky ve hre

Reagovat
M11

to bysme to ale museli udrzet... OMG 1-1

Reagovat
M11

no jeste ze tak 3-1.. jsme zpatky

Reagovat
Slejdy

YES

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel se začíná dosti projasňovat v otázce postupu Střížkov je výceméně jasnej a Příbram si to bohužel nechá už těžko vzít... takže dvojice vskutku k pohledáno pro GL...škoda už bych tam teda mnohem raději viděl Opavu nebo to Slovacko...U Střížkova fakt nevim co může nabídnout první lize

Reagovat
M11

nejnizsi navstevu

Reagovat
smazaný uživatel

hm je to ubohý ty jejich návštěvy to je pomalu jak na divizi

Reagovat
M11

a to chteji hrat na strahove

Reagovat
smazaný uživatel

njn at si to klidne zkusej stejne za rok sestoupej s ostudou

Reagovat
smazaný uživatel

Ohromná ostuda nebude jen jejich sestup, ale myslím že celá jeji prvoligová sezona... Díky Bohu, že se v první lize aspoň nepotkaj dva týmy, co si říkaj Bohemians. Navíc po tom dnešním výkonu bude pro první ligu falešná Bohemka jistě přínosem...

Reagovat
rufus

Tak tak, vypadá to bohužel, že postoupí do GL "elita".. Nejlepší by bylo kdyby postoupilo Slovácko a Hradec, nebo klidně i Opava. Taky bych to přál Jihlavě, ale ať ještě trochu vylepší kádr a dostaví stadion, pak by to mohlo být příjemné zpestření ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu Příbram porazí v posledním kole Slovácko a postupuje.

Reagovat
smazaný uživatel

To co dneska předvedla Opava, to byl zase zážitek, doufám, že Neček po této prohře už konečně odstoupí

Reagovat
smazaný uživatel

proč by měl odstupovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tebe je 14 jarních bodů uspokojivých?

Reagovat
smazaný uživatel

není, ale podle mě je větší vina na hráčích, kteří nedokáží proměnit 5-6 tutovek za zápas....viz zápas s falešnou bohemkou a hfk . . .

Reagovat
Marv

Strizkov nema v 1. lize co delat.. tady uz fakt chybi jenom Krč jako cesky zastupce v poharu UEFA

Reagovat
Radin

Ach jo,Opava zase doma prohrála,to je hrozné a ještě horší je,že do ligy to vypadá na Příbram

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to, že Opava se na tu ligu ještě ekonomicky necítí, proto dělá vše pro to aby se tam náhodou nedostala.....

Reagovat
Slejdy

Bohemians Pribram

Reagovat
M11

milacci

Reagovat
smazaný uživatel

jedině rypáčci

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

S tim střížkovem máte všichni určitě poravdu, ale že házíte příbram skoro do stejnýho pytle, s tim nemůžu souhlasit.Náhodou má celkem vyrovnaný výkony, neřikám že si zaslouží postoupit, ale zasloužila si slavia vyhrát titul?Taky jí to spadlo do klína protože zaváhala méněkrát než konkurenti..Ale doufám a modlím se ať s příbramí postoupí někdo jinej než střížkov..

Reagovat
M11

tady je to spis o tom ze Pribram je hodne neoblibena..

Reagovat
smazaný uživatel

No jo to bude asi tim, ale jelikož sem z okolí Příbrami a chodim na jejich zápasy, tak jim přeju ať postoupěj ať zas můžu koukat na gambnrinus ligu i z ochozů a nejen z křesla.Navíc tam hraje i pár lidí co znám tak už kvůli nim jim to přeju dvojnásob...6e by byla příbram neoblíbená kvůli panu Starkovi nebo čemu?

Reagovat
M11

jasne Pribram mi je nesympaticka uz radu let.. a u me zas tolik Starka roli nehraje.. spis tak jako celek nemam Marilu rad.. osobne si to neber..

Reagovat
smazaný uživatel

Vpohdě, neberu a i to chápu, zrovna moc sympatický mužstvo to není..ale teď co ho celkem omladily se mi zdá že předváděj i celkem pěknej fotbal..Navíc už maj i celkem pěkný dresy...

Reagovat
M11

bylo potreba to tam procistit tak pokud postoupite.. tak ti preju at predvadite hezky fotbal at mas pekny ligovy zazitek

Reagovat
smazaný uživatel

no jasný, třeba mě koupěj a budu tam hrát s nima, chyt sem zrovna hroznou formu...

Reagovat
smazaný uživatel

Střížkov alias falešná Bohemka míří opravdu za postupem a jak se většina soudných fanoušků shoduje, bude to pěkná ostuda !!! Pro všechny (fans, kluby, ... prostě fotbal jako takový). Je tu ale ještě šance, že nakonec se proberou a postup nakonec odmávají s tím, že ho "někomu" pustí a zpeněží ho. Zájemci by se našli. Do GL patří jen pravá Bohemka a to byli, jsou a budou BOHEMIANS 1905 !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že bude konečně v lize ta správná pravá Bohemka. Náhražek už bylo dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele