Druhá liga preview - 27. kolo

21.05.2008, 08:18, aktualizováno 21.05.2008, 08:18
Previews
Už dnes semůže rozhodnout o prvním postupujícím do první ligy. Pokud Bohemians porazí Hradec Králové a zároveň zaváhají Příbram s Opavou, už nikdo týmu z Počernic vstupenku do vyšší soutěže nevezme. Tvrdě se bude bojovat i o záchranu. Tam jsou na tom nejhůř zatím pražské týmy Krč a Dukla.
Zenit Čáslav - Vysočina Jihlava  (středa 17:00)
Čáslav je hluboko namočena v záchranářských bojích, proto potřebuje proti Jihlavě bodovat. Hostům se letos ve druhé lize nedaří podle představ, a právě zápasy na cizích hřištích jsou největší jihlavskou slabinou.

Domácí se na jaře velmi trápí. Po podzimu osmý celek soutěže z deseti duelů vyhrál jeden jediný, vedení klubu proto po remíze v Krči odvolalo trenéra Medynského, jehož nahradil bývalý reprezentant Michal Horňák.

Jihlava jede Čáslavi oplatit podzimní domácí prohru 0:1. Vysočina to však nebude mít vůbec jednoduché, ve venkovním utkání zvítězila naposledy v září v Hlučíně. trenéru Markovi bude chybět vykartovaný útočník Böhm.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SFC Opava - 1. HFK Olomouc  (středa 17:00)
Vše nasvědčovalo, že je opavská jarní krize u konce, zápas v Třinci ale tuto informaci rozhodně nepotvrdil. SFC opět prohrál, o reputaci se nyní bude pokoušet proti HFK Olomouc.

Podobně jako Slováko, tak také Opavu, opustila na jarní část sezóny forma. Po dvou výhrách nad Fulnekem a Čáslaví bohužel pro svěřence Jiřího Nečka přišla další ztráta, která znamenala sestup z druhé postupové pozice na třetí. Hlavně proto nemůže brát Opava nic jiného než vítězství, navíc ráda by opět navázala na svou domácí neporazitelnost. Trenér Neček bude mít k dispozici všechny hráče, včetně zkušeného Jaroslava Švacha, který by měl být schopen nastoupit od úvodních minut.

To HFK má mnohem větší problém. Deset jarních bodů není zrovna vizitka, kterou by se mohl mladý kouč Tomáš Uličný chlubit. Jeho tým navíc čeká na další vítězství už celých osm kol a propadnul se až na deváté místo. Další bodový neúspěch by mu navíc mohl srazit vaz, jelikož vedení v letošní sezóně chtělo hrát o nejvyšší příčky a ne střed tabulky. Uličnému tentokrát bude chybět kapitán a zkušený obránce Ivo Lošťák, který dostal v posledním utkání s Bohemians Praha červenou kartu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.47 - 3.85 - 5.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fotbal Třinec - Sparta Krč  (středa 17:00)
Pro Třinec je tento duel veledůležitý. V případě výhry si totiž může v podstatě zajistit záchranu. Sparta Krč moc velký odpor klást nebude, její situace není vůbec růžová a pro většinu odborníků je už jistý první sestupující.

A podle tabulky to tak skutečně vypadá. Klub, který musí hrát své domácí zápasy na Strahově, ztrácí na záchranu deset bodů. Dotáhnout tuto ztrátu, a zároveň doufat na zaváhání svých soupeřů, během čtyř kol je skutečně velmi nereálné, a proto může pomalu začít kouč Martin Hřídel připravovat svůj tým na sezónu v ČFL.

V podobné pozici, jako je nyní Krč, byl Třinec v zimě. Z beznadějné situace se však vyhrabal a nyní míří za záchranou. Svou výbornou formu potvrdil v minulém kole proti tenkrát ještě druhé Opavě, kterou po vyrovnaném průběhu porazil gólem Hupky v závěrečných minutách 1:0. Díky těmto třem bodů postoupil v tabulce již na jedenácté místo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.47 - 3.85 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Marila Příbram - FC Hlučín  (středa 17:00)
Souboj dvou týmů s rozdílnými problémy bude k vidění tentokrát v Příbrami. Na stadium U Litavky zavítá o záchranu bojující Hlučín.

Při pohledu do tabulky vše vypadá na jasný zápas, jenže je tu malý háček. Tým ležící mezi Opavou a Ostravou je na hřištích soupeřů pátým nejlepším celkem a zcela jistě toho bude chtít využít i tentokrát. Teče mu totiž do bot. Od sestupu je vzdálen pouhé tři body a v závěru sezóny jej čeká skutečně nabitý a velmi těžký program. Po utkání s Příbrami má na programu Slovácko, Opavu a Fulnek.

Marila má sice o poznání příjemnější starosti, ale i jí čeká napínavá a nervózní bitva až do konce. V současné době se nachází na druhé postupové příčce, ovšem na záda ji velmi blízko dýchají Opava a Hradec králové. V závěsu čeká na svou šanci také Slovácko a Fulnek. V závěru sezóny ovšem chytla Příbram skvělou formu a je druhým nejžhavějším adeptem na postup.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fotbal Fulnek - FK Ústí nad Labem  (středa 17:00)
Fulnek byl po posledním utkání s Hradcem Králové velmi rozmrzelý. Podle majitele Romana Mročka může za jeho prohru hlavně rozhodčí. Svou pozornost už ovšem soustřeďuje jen na zápas s Ústí nad Labem.

"Mám velké výhrady k výkonu hlavního rozhodčího, který ovlivnil průběh zápasu. Za stavu 1:1 byla proti nám odpískána nesmyslná penalta, domácí ji proměnili a tímto gólem utkání nakonec vyhráli," uvedl Mroček po zápase s Hradcem. Kromě pokutového kopu nadělil hlavní arbitr domácím také plno přímých kopů. "Bylo jich snad sto padesát," řekl s nadsázkou k verdiktům sudího.

Proti Ústí ale čeká Fulnek úplně něco jiného. Tentokrát bude favoritem on a měl by za každou cenu vyhrát. Vždyť na domácím hřišti je k neporažení, ze třinácti zápasů ještě ani jednou neprohrál a je vůbec nejlepší z celé ligy.

První vzájemný duel těchto dvou týmů v historii mělo jasného vítěze. Domácí Ústí nad Labem tenkrát rozneslo Fulnek na kopytech a slavilo zisk tři bodů po vysoké výhře 4:0. S něčím podobným se ale tentokrát určitě nepočítá, i přesto, že v poslední době chytlo skvělou formu a do Slezska jede prodloužit svou dvouzápasovou sérii výher.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.60 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Sokolov - Dukla Praha  (středa 17:00)
Duklu Praha čeká ve středu další klíčový boj o záchranu. Nyní zajíždí do Sokolova, který se ocitá v klidném středu tabulky.

Domácí v posledních třech zápasech neslavili výhru. Ale v tomto kole budou mít ideální příležitost se o to pokusit proti předposlední Dukle.

Hráči Dukly by rádi napodobili výsledek z prvního vzájemného duelu, kdy se radovali z domácí výhry 2:0. Výběr kouče Güntera Bittengela potřebuje totiž bodovat, aby nenavýšil bodovou ztrátu na záchranářské pozice. Na ty ztrácí momentálně dva body. Do hry nezasáhne nejlepší střelec Svatonský kvůli čtyřem žlutým kartám, dále se na trávníku neobjeví zranění středopolaři Michal a Ludačka a obránce Daněk. Naopak do sestavy se vrací druhý nejlepší kanonýr týmu Kulvajt.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.45 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha - FC Hradec Králové  (středa 17:00)
I v tomto kole se odehraje nejzajímavější zápas za účasti Hradce Králové. Východočechy čeká první tým soutěže Bohemians Praha.

Poslední týdny se hradečtí fotbalisté skutečně zapotili. Na programu totiž měli hned tři týmy z čela tabulky – Příbram, Slovácko a Fulnek. Nyní je ale čeká vůbec ten nejlepší celek soutěže, Bohemians. Ti v klidu kráčí za postupem, v případě prohry by si ale mohli zkomplikovat situaci. "Taktiku nebudeme měnit. Budeme chtít vyhrát, takže nastoupí podobná sestava jako proti Fulneku," prohlásil kouč Malura.

Jeho tým podal v minulém kole, především ve druhém poločase, poměrně dobrý výkon a rád by na něj navázal i tentokrát, s největší pravděpodobnosti ale bude postrádat dva důležité hráč. Bohužel chybět bude Pavel Černý, který byl v posledních zápasech ve velké formě, takže jeho ztrátu určitě pocítíme. Uvidíme, jak na tom bude Radim Wozniak, který je ze zápasu s Fulnekem pokopaný," dodal Malura.

Bohemians na Hradec umí, což letos potvrdil už dvakrát. Poprvé v Poháru ČMFS, za necelý měsíc také v lize, kdy slavili vítězství 2:0. Remízu z předminulého kola s Třincem napravili hráči Střížkova hned minulou sobotu, kdy zdolali HFK Olomouc. O postup z prvního místa se tak mohou připravit už jen sami. Očekávat překvapení je ale skutečně velmi nepravděpodobné, jelikož Bohemka na jaře pravidelně boduje.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.15 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Slovácko - FC Vítkovice  (středa 18:00)
Zápas pravdy. I takto by se dalo označit střetnutí Slovácka s Vítkovicemi. Vedení klubu z Uherského Hradiště už mělo dost neuspokojivých výsledků a rozhodlo se odvolat kouče Kalvodu, jehož pro zbytek sezóny nahradil Jiří Dekař.

Toho čeká skutečně těžká práce, jelikož do konce letošního ročníku zbývající už jen čtyři kola a jeho tým ztrácí na druhé postupové místo po minulém kole již tři body. Dekař, který ve druhé lize trénoval již Baník Ratíškovice, si k sobě vybral také nového asistenta. Tím se stal Miroslava Hlahůlka. "Mirek je můj asistent u týmu dorostu. Dostal jsem volnou ruku ve výběru asistenta, a proto jsem se rozhodl právě pro něj. Vím, co od něj očekávám," uvedl nový kouč.

Jak prozradil samotný Dekař, zápas s Vítkovicemi bude pro jeho tým veledůležitý a musí jej zvládnout. Zároveň také už udělal v kádru nové změny, které se rozhodně moc nelíbí trojici Gorner, Eismann, Kaspřák. Ty totiž přeřadil do rezervy a na jejich místo povolal dorostence.

Naopak v Ostravě panuje po posledním kole úleva. Vítkovice totiž udělaly veliký krok k záchraně. Tým kouče Aloise Grussmanna vyhrál prestižní slezské derby v Hlučíně a posunul se už na desátou příčku, na předposlední Duklu Praha si navíc vybudoval pětibodový náskok a míří za záchranou. Bodově uspět by chtěl i nyní, čeká jej však těžký a odhodlaný soupeř.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bohemians Praha26156543:3151
2.Marila Příbram26129529:1645
3.SFC Opava26135838:2644
4.FC Hradec Králové261110531:2143
5.1. FC Slovácko26119634:2242
6.Fotbal Fulnek26119630:2942
7.Vysočina Jihlava2699835:3036
8.Baník Sokolov26811724:2135
9.1. HFK Olomouc2698930:3335
10.FC Vítkovice26941332:3731
11.Fotbal Třinec26861221:3630
12.FC Hlučín26781125:2729
13.Zenit Čáslav26771230:3928
14.FK Ústí nad Labem26841427:3928
15.Dukla Praha26751431:4226
16.Sparta Krč262121224:3518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

je to jasný, po sestupu je tu hned návrat mezi elitu, marila se vrací.MARILA PRÍBRAM....Maj teď konečně perspektivní tým..Snad ho zas nerozprodaj..

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

I v tomto kole se odehraje nejzajímavější zápas za účasti Hradce Králové. "Středočechy" čeká vůbec první tým soutěže Bohemians Praha. Od kdy je Hradec ve středních čechách ?!!! no nic krapátko překlep Doufam že tam dneska vyhrajem !!! mohlo by tam přijet o dost Hradečáků po dálnici 40 minut do počernic i s párkem. SK HK > FC HK já jsem bohužel v práci !!! tip 0:1

Reagovat
Slejdy

to bude aspon zapas....ja jsem zvedavy co slovacko predvede....bohuzel jsem taky v praci

Reagovat
smazaný uživatel

Bý to o víkendu, mají Votroci v H. Počernicích možná domácí prostředí !!! FC HK nástupce slavného SK HK !!! Titul v r. 1960 a pohár v r. 1995 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Caslav-Jihlava -02

Opava-HFK-0

Trinec-Krč-02

Příbram-Hlučín 02

Fulnek-Ustí-1

Sokolov-Dukla 0

Rádoby bohemka-Hradec-2

Sovacko-Vítkovice1

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by jsi měl pravdu s švindlBohemkou !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele