Druhá liga preview - 26. kolo

16.05.2008, 08:15, aktualizováno 18.05.2008, 08:21
Previews
V obou nedělních zápasech se chce jeden ze soupeřů dostat na postupové příčky. Vzkříšená Příbram jede do Prahy na půdu Dukly. Hradec Králové hostí Fulnek, v domácím prostředí se mu však příliš nedaří.
FK Ústí nad Labem - 1. FC Slovácko  (pátek 17:00)
Zápas pravdy čeká fotbalista Slovácka. Své síly v páteční předehrávce poměří s papírově mnohem slabším Ústím nad Labem, které ale touží přetavit výhodu domácího prostředí v bodový úspěch.

Navíc Ústí jde o hodně. Po nečekané výhře z minulého kola, kdy si překvapivě poradilo s Hlučínem, se totiž vrátilo zpět do bojů o záchranu. Domácí tým nyní zaujímá předposlední místo, pokud však vyhraje, může dočasně poskočit až na dvanáctou pozici. Největší hrozbou proti Slováku by měl být i tentokrát útočník Aidin Mahmutovič, který v posledním utkání hraném na vlastním stadiónů nadělil Dukle Praha hattrick.

Vzájemné střetnutí těchto dvou celků se mělo původně hrát až o dva dny později, konkrétně 18. května, tento termín ale vedení hostů nevyhovoval, a proto požádali o změnu. "Hrát v neděli a hned zase ve středu by vzhledem ke vzdálenosti nebylo dobré, proto jsme se rozhodli zápas odehrát dříve," přiblížil sportovní manažer Lubomír Blaha.

Slovácko vstupovalo do jarní části s nejlepší pozici, vedlo ligu o bod před Opavou a bylo hlavním adeptem na postup. Jenže na podzimní výkony zatím ani v nejmenším nenavázalo a další prohra by mu mohla zlomit vaz a vzít slušné naděje na Gambrinus ligu. Kouče Kalvodu může těšit alespoň zdravotní stav Pavla Šultése, jenž by měl být už schopen odehrát celých devadesát minut.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.10 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Vysočina Jihlava - Baník Sokolov  (pátek 19:00)
Jihlavě ani Sokolovu v tomto utkání o nic důležitého nejde. Oba celky mají už jen teoretickou šanci na postup, od sestupu jsou pro změnu dostatečně vzdáleny, přesto jak slibují, nic si darovat nebudou.

V druholigové historii všechny tři vzájemné duely těchto dvou aktérů skončily smírně a především Jihlava nyní touží tuto sérii ukončit a vrátit se na vítěznou vlnu. Vysočina je navíc na domácím hřišti suverénní - na jaře slavila na svém stadiónu čtyři vítězství a jednu remízu, ani jednou dosud neprohrála.

"Určitě do utkání půjdeme s cílem zvítězit a to nejen proto, že jsme už tři zápasy nevyhráli. Sokolov jsem viděl osobně a mám o něm dostatek poznatků. Mužstvo trenéra Haška produkuje přímočarý fotbal založený na pohybu, agresivitě, rychlosti a výborné fyzické kondici. Navíc hrozí z nebezpečných standardek," uvedl jihlavský kouč Marko. Ten bude pro toto utkání postrádat Šamánka a stopera Tlustého. Po zranění se naopak vrací Michal Lovětínský.

Sokolov je zatím největším překvapením jara, ale také tým dvou tváří. Doma k neporažení, zatímco venku jeden z nejhorších celků celé soutěže. Tým mladého kouče Haška na hřištích soupeřů doplácí především na špatnou ofenzívu, ve dvanácti zápasech vstřelil pouze šest gólů. Nyní navíc bude postrádat hned čtyři hráče. Obráni Jan Filip a Daniel Kaplan jsou zranění, po žluté karty nesmí hrát Hájovský ani střelec Mlika.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.15 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Krč - Zenit Čáslav  (sobota 10:15)
V záchranu Krči ve druhé lize snad nevěří už ani ten největší optimista. Poslední celek ztrácí na 14. pozici pět kol před koncem již deset bodů a jeho šance jsou skutečně malé. Své síly nyní poměří se Zenitem Čáslav.

Sparta čeká na další vítězství již od konce října a pravděpodobnost, že se jej dočká v 26. kole nejsou moc velké, i přesto, že na svém hřišti přivítá až třináctý tým soutěže. Čáslav je totiž vzdálena od sestupové propasti pouze bod a nyní musí za každou cenu bodovat, pokud však chce jít do dalšího zápasu s větším klidem, musí vyhrát.

Nový kouč krče Martin Hřídel je i přes nepříznivou situaci odhodlán bojovat a všem příznivcům pražského klubu slibuje, že jeho tým body nikomu rozdávat nebude.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fotbal Třinec - SFC Opava  (sobota 10:15)
Dvacáté šesté kolo má na programu hned dvě slezská derby, to první bude k vidění již v dopoledním čase na stadiónu Třince, kam zavítá druhá Opava.

Při pohledu na tabulku to sice moc nevypadá, ovšem domácí fotbalisté jsou na jaře úspěšnější než jejich soupeř a díky zvýšené formě kráčí za záchranou. A to i přesto, že byli v zimě označováni za jistého sestupujícího. Třinec navíc nyní bude doufat v prodloužení pětizápasové série bez prohry, díky které je nyní na 14. místě.

Opava v druholigové historii s Třincem ještě nikdy neztratila ani bod, poslední zápas vyhrála gólem z 85. minuty 1:0. To, že svěřence kouče Nečka nečeká nic snadného si uvědomuje také samotný trenér. "Bude to náročné utkání," podotýká lodivod Opavy. Tomu se po jednozápasovém trestu vrací nejlepší kanonýr celé soutěže Libor Kozák.

Slezané v posledních dvou zápasech zřejmě zažehnali jarní trápení, dvakrát vyhráli, navíc konečně začali střílet góly. "Pevně věřím, že naše trápení je u konce. Trefili se jak Halaška, Kozák tak i Půda. Doufám, že góly vstřelíme i Třinci," poznamenal Neček, který má k dispozici kompletní kádr, počítat může také se zkušeným Jaroslavem Švachem, jenž konečně začal opět naplno trénovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 2.95 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Hlučín - FC Vítkovice  (sobota 17:00)
Tvrdý boj o záchranu bude k vidění i v Hlučíně, kam zavítají ostravské Vítkovice.

Další souboj týmů ze Slezska nemá ani tentokrát jasného favorita, jelikož oba týmy jsou tabulkoví sousedé a zároveň je od sebe dělí pouhý bod. S lepší pozici vstupuje do tohoto duelu domácí Hlučín, který má nyní navíc výhodu domácího prostředí. Ovšem už několikrát se ve vzájemných zápasech potvrdilo, že hrát před vlastními fanoušky hráče svazuje a nejsou schopni vyhrát. V tříleté historii ještě ani jednou nevyšel ze vzájemných zápasů domácí tým vítězně.

Vítkovice navíc chytily v posledních zápasech na hřištích soupeřů skvělou formu a hned tři zápasy z pěti dovedly do vítězného konce. V minulém kole naopak překvapily, když nestačili na Duklu Praha, které podlehly 0:1. Také Hlučín nedokázal v 25. kole bodovat a zbytečně si zkomplikoval situaci. Tři body si totiž ze zápasu odvezlo v té době předposlední Ústí nad Labem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. HFK Olomouc - Bohemians Praha  (sobota 17:00)
Náskok čtyř bodů na druhou Opavu, šesti bodů na třetí místo. Bohemians Praha míří za postupem do Gambrinus ligy, tentokrát je ale čeká velmi nepříjemný soupeř.

Domácí HFK Olomouc má totiž co napravovat. Této skutečnosti jsi jsou vědomi nejen hráči, ale také talentovaný kouč a syn Petra Uličného Tomáš. "Musíme se vyvarovat hrubých chyb a hlavně hrát aktivně. V minulém utkání jsme v útoku hráli jen po šestnáctku. Hráče nabádáme k většímu důrazu ve vápně soupeře a také k početnějšímu zakončení. To nám momentálně chybí nejvíc. Věřím, že v tomto utkání se to už změní", řekl Uličný po pátečním tréninku.

Tým z Holice se skutečně trápí a zatímco v zimě měl ještě naději na postup, nyní se potácí až na devátém místě. Na své letošní desáté vítězství čeká již dlouhých sedm zápasů, ze kterých vytěžil pouhé tři body. Tentokrát navíc bude postrádat záložníka Škutu, útočníka a jednoho z nejlepších střelců Miloše Kropáčka.

Bohemians jsou určitě největším překvapením letošního ročníku. Jen málokdo počítal, že budou hrát o postup nebo dokonce povedou ligu, a to s velkým náskokem. Hráči Střížkova ale skutečně předvádějí kvalitní fotbal a jejich výsledky nejsou jen náhodné. Z posledních deseti utkání prohráli jen jednou a ani v zápase s HFK nebudou chtít vyjít naprázdno, i přesto, že budou postrádat Pavla Grznára.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.90 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dukla Praha - Marila Příbram  (neděle 10:30)
Příbram se pod koučem Massimem Moralesem opět zvedla a vrátila do boje o postup. Nyní má navíc skvělou příležitost dostat se na druhou postupovou příčku, stačí ji k tomu jediné - porazit v dopoledním zápase Duklu Praha.

Pod Juliskou bude k vidění skutečně zajímavý zápas. Jak už bylo zmíněno, Marila touží po postupu, zatímco Dukla musí za každou cenu vyhrát, aby se udržela v přímém boji o záchranu. Pražský klub po třech prohrách řadě v minulém kole konečně uspěl a vyhrál ve Vítkovicích. I přesto nyní ztrácí na 14. příčku dva body.

Ital Massimo Morales, který trénoval také v Bayernu Mnichov, dělal skauta pro AC Milán, dokázal Příbram pozvednout a ze dvou zápasů na lavičce středočeského týmu vydoloval plných šest bodů. Svou sérii určitě bude chtít rozšířit také v neděli. Spoléhat se bude především na pečlivou defenzívu, kterou se Příbram vyznačuje celou sezónu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.00 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Hradec Králové - Fotbal Fulnek  (neděle 17:00)
Důležitý zápas se v rámci šestadvacátého kola odehraje na Všesportovním stadionu v Hradci Králové. Domácí Votroci v boji o postup přivítají Fulnek.

Hradec se dostává do třetí časti kvarteta veledůležitých zápasů. Po prohře s Příbramí a remíze na Slovácku by měl bodovat jak proti Fulneku, tak příště proti vedoucím Bohemians. Hradec nehraje na jaře před domácím publikem nijak přesvědčivě, když zatím pouze dvakrát slavil vítězství. Trenéru Malurovi bude chybět dvojice zraněných záložníků Riegel a Schulmeister, ke kterým se přidal distancovaný obránce Pospíšil. V domácí kabině panuje optimistická nálada, což potvrzují slova záložníka Marka Plašila. "Fotbalově jsme na tom líp, o tom jsem přesvědčen," věří ve vítězství dvaadvacetiletý křídelní hráč.

Fulnek se v případě výhry posune na postupové druhé místo, navíc se jim po zimní přestávce začalo dařit i venku. Z pěti utkání nasbíral osm bodů a jedinkrát prohrál. Proti silnějším týmům se jim však nedaří. Na hřištích týmů z TOP čtyřky dokázal Fulnek urvat remízu pouze v prvním kole v Příbrami. Tým ze severu Moravy však má problémy v defenzívě, z první šestky je na tom hůře pouze vedoucí Střížkov, který si však vše vynahrazuje v útoku. Hosty tak bude hnát především hrdost za výkony z posledních postupových let, které po nepovedém zápase v Opavě připomněl majitel Roman Mroček. Zda-li to však bude stačit na přiblížení senzačnímu postupu si musíme počkat na sedmou hodinu večerní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bohemians Praha25146541:3048
2.SFC Opava25135738:2544
3.1. FC Slovácko25119534:2142
4.Marila Příbram25119527:1542
5.Fotbal Fulnek25119529:2742
6.FC Hradec Králové251010529:2040
7.Baník Sokolov25811624:2035
8.1. HFK Olomouc2598829:3135
9.Vysočina Jihlava2589834:3033
10.FC Hlučín25781023:2429
11.FC Vítkovice25841329:3528
12.Zenit Čáslav25761229:3827
13.Fotbal Třinec25761220:3627
14.Dukla Praha25751330:4026
15.FK Ústí nad Labem25741426:3925
16.Sparta Krč252111223:3417

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne at nepostoupi falešní bohemians

Reagovat
smazaný uživatel

Opava a Slovácko do první ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to přeji těm dvěma. Ale bojím se, že Střížkov to ukope a v GL bude o další tým s prázdnými tribunami vice...

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z tech dvou to bude + Bomemka...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by Fulnek

Reagovat
smazaný uživatel

to si snad delas srandu?

Reagovat
smazaný uživatel

Vesnice do ligy nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

prave ason by byla videt uroven na si ligy

Reagovat
cubinho

Když může do Bundesligy postoupit Hoffenheim,což je vesnice s 3,5 tisíci obyvateli, tak proč ne město Fulnek u nás(6000ob.) Lepší než Střížkov...

Reagovat
smazaný uživatel

Fulnek by dopadl dříve či později jako Drnovice nebo Blšany. Je to tým bez budoucnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to sem taky čumel ...ale oni jeste nemaji uplnou jistotu postupu ..misi poslední zapas bodovatt ....a tým za nima nevyhrát ....no uvidíme trochu jim to přeju ...jestli to teda neprodají ...Fulnek je na tom podobne ...s třetí ligy skok do první ..no ...uvidíme ..jak to dopadne ..

Reagovat
cubinho

Co z třetí....oni už postoupili snad pátý rok v řadě...

Reagovat
smazaný uživatel

Usti vyhraje dneska...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Střížkov!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

At to letos dopadne jakkoli s postupem tak na prvni ligu nema podle me ani jeden tym dostatecne kvalitni muzstvo

Reagovat
smazaný uživatel

a jinak jako to hriste Střížkova taky za moc nestojí to uz je lepsi ve Starém meste

Reagovat
smazaný uživatel

Ne lepší ale v Uherském Hradišti je skvělý stadion ale hlavně tam chodí lidi a je tam špica atmosféra!!!!!!!!

Reagovat
Slejdy

jojojo

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by Střížkov na tom hrišti první ligu nehrál....Ale nejspíš na Žižkově

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ne z Příbram

Reagovat
smazaný uživatel

vsadim se že postoupí Fulnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne, jestli na to maj, tak ať to zkusí

Reagovat
smazaný uživatel

jo sak v pohode ..jako nováček druhé ligy sivedou celkem nadprůmerne ...s R.Slončíkem v sestave ...sou v horních patrech ...jen nesmí zabrzdit !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Střížkov je taky nováček

Reagovat
smazaný uživatel

tak znova Opava,Slovacko ...bo Hradec...!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stříškov mají slušne nakročeno ...Doufam že zakopnou ..!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ne

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze se Střížkov nedostane!! pral bych to Slovácku a Fulneku ale vidim to na Střížkov a Přibram(maj pryy trenera nejakeho profika )

Reagovat
smazaný uživatel

Maj trenéra Itala, to je prej mazec

Reagovat
smazaný uživatel

sem ze Zlína ...tak preju radsi nekomu s moravskeho regionu ...!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem z Příbrami, ale nemám je rád a za Střížkov hraje bratranec, tak proto

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo ..Chápu ..kdyby postoupily ..kde budou hrát ..?první ligu ..?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to vypadá na hriště Žižkova, ale neni to jistý

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se zítra neakým zázrakem zachraní pravá Bohemka!!!!!!!!! ..a Stříškov postoupí tak to bude celkem zajímavé ..

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo hodně zvláštní

Reagovat
cubinho

Hlavně ať postoupí Opava a Slovácko a nespadne Třinec a Vítkovice, jinak mi je všechno jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Musí postoupit Hradec...chci výjezd na lízátka .-)

Reagovat
smazaný uživatel

letos to uz asi nevyjde, neporazili doma zadnyho konkurenta v boji o postup , a to je hodne tragicky...

Reagovat
fantomas

furt je ta šance vysoká...

Reagovat
smazaný uživatel

musej z tech peti zapasu ziskat minimalne 12 bodu... tomu moc neverim

Reagovat
fantomas

dyt ztrácej na Opavu 4 body

Reagovat
smazaný uživatel

Ať postoupí Bohemka a ať to pak prodaj tý pravý Bohemce,když nemaj vlastní hřiště.V Ostravě těžko vyhrajou,ale kéž by se stal zázrak a Kladno by prohrálo.Nechci Kladno v lize.Ze druhýho místa je mi jedno kdo postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko do Gambrinus ligy musí určitě, potom bych ještě bral Opavu a nebo možná Hradec Králové

Reagovat
smazaný uživatel

bohemka na bazalech vyhraje a střižkov do GL nepostoupí (a hlavně teda uefa v Brně )

Reagovat
smazaný uživatel

Brno u nas nevyhraje !!

Reagovat
smazaný uživatel

tak stačí remíza, pokud bohemka vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

To bych bral ....nam vcelku o nic nejde ...Bohemce veřím !!!kež by se jí aspon s části povedlo to cotreba fulhamu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty jsi hochu úplně vedle

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles ..??

Reagovat
smazaný uživatel

To nebylo na tebe ale na Marecko který chce tři body z bazalů pro vačnatce

Reagovat
smazaný uživatel

jo v pohode ....bude to dnes opravdu zajímave ...treba se to Bohemce podaří kdo ví ... No a my se dnes budem snažit to Brnu trosku zkomplikovat .!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko bych v lize bral

Reagovat
Radin

Opava hraje na jaře hodně nevyrovnaně,je to škoda,ale doufám že postoupí.Útulnej stadion,hodně fans,navíc v Opavě je docela nuda,krom fotbalu:-)).Tak že přeju postup SFC

Reagovat
M11

no tak jestli dnes nevyhrajem tak v postup uz neverim

Reagovat
Slejdy

to je teda by nebylo dobre

Reagovat
Slejdy

Slovácko ty vole nevim uz co na to rict

Reagovat
M11

tak kalvoda odvolany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele