5. kolo
25.09.2012 20:00 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Dortmund jen remizoval ve Frankfurtu a ztratil podruhé v řadě

Očekávané ofenzivní šachy se v Commerzbank Areně přece jen konaly, diváci viděli rovnou šest branek, neuvěřitelné emoce na obou stranách a výsledkem zůstává remíza 3:3. Borussia hned dvakrát promarnila vedení, dokonce dvoubrankové a ani ve třetím venkovním utkání si tak nepřipisuje výhru.

Kapitán a jeden ze stěžejních hráčů Eintrachtu Pirmin Schwegler nakonec dokázal vyléčit zranění obličeje natolik, aby mohl proti úřadujícímu mistrovi, nastoupit od první minuty. Takové štěstí však již neměl Olivier Occéan, jehož místo zaujal podle očekávání Erwin Hoffer. Dortmund rovněž uvedl jednu změnu: Kuba nahradil Götzeho, jinak se však představil tradičně napravo a ze středu začal pro změnu Reus.

Diváci od tohoto utkání očekávali mimořádně zajímavou podívanou a tato skutečnost se začala na trávníku vyplňovat hned záhy po začátku, kdy byl z obou stran k vidění pohledný kombinační fotbal, avšak mírně navrch měli přesto domácí hráči. Udeřit však mohlo po osmi minutách na opačné straně: Piszczek předvedl skvělou individuální akci po pravé straně, při které naprosto zesměšnil Oczipku, jeho následný centr sice zablokoval Schwegler, ale pouze k Leitnerovi, jehož pohotovou ránu mířící pod břevno musel likvidovat bezchybný Trapp!

Odpověď, už tradiční, si přichystal nezastavitelný a nesmírně hbitý Inui, tentokráte však mířil pro změnu na přední tyč a vymezený prostor nenašel. Borussia však dokázala vytěžit z minima maximum. Kehl sice ještě prodlužoval rohový kop Reuse do "země nikoho", Piszczek však následně ve 25. minutě i za lehké pomoci dvojice Anderson - Oczipka nešťastného Tpappa úřekonal - 0:1.

Ještě než se hesenský celek stačil nadechnout, znovu inkasoval. Do jedné z hlavních rolí se opětovně postavil Piszczek, jenž pro změnu našel přesným pasem na středu volného Reuse, který se do míče parádně opřel a neuvěřitelnou ranou za pomoci tyče zvýšil na 0:2! Frankfurt se během tří minut dostal do takřka neřešitelné situace, přesto mohl hned dvakrát reagovat Meier, ani jednou ovšem prostor tří tyčí nenašel.

Nepohodu dortmundské defenzivy ve 43. minutě naplno odkryl Weidenfeller, kterému nepochopitelně vypadl z rukou Oczipkův centr, naštěstí pro hosty však stál kousek od inkriminovaného místa Subotić a celou situaci vyřešil. Těsně před odchodem do kabin Reus posadil centr od rohového praporku na hlavu Perišiče, ten však branku nenašel a Lewandowski i za cenu přidržení na balón taktéž nedosáhl.

Ze hřiště kulhající Marco Reus se již podle očekávání po obrátce na trávníku neukázal, jeho pozici zaujal Mario Götze. Hosté však evidentně zůstali myšlenkami ještě v kabině, a to pochopitelně nemohlo zůstat bez odezvy: rychlý protiútok Eintrachtu zakončil pas Inuie na Aignera, jenž neváhal a parádní dělovkou poslal balón na zadní tyč - 1:2. Rozháraná obrana BVB musela skousnout další hořkou pilulku sotva o dvě minuty později, kdy si oba hráči role vyměnili - Aigner posadil kulatý nesmysl na hlavu japonského štírka, a ten pohotově vyrovnal na 2:2.

Obránci obou týmů, jakoby si vybrali "den volna" a nechtělo se jim do práce. To ostatně snad nejlépe dokumentoval v 53. minutě Anderson, který tak dlouho váhal s odkopem, až ho o míč obral střídající Götze a tváří v tvář proti Trappovi zachoval chladnou hlavu - 2:3. Ten samý hráč mohl vzápětí přidat další zářez na pažbu, znovu se do záporné role obsadil Anderson, avšak tentokráte byl pohotový strážce frankfurtské svatyně připravený na svém místě!

Aktivita Orlů ani s přibývajícím časem neochabovala. Hodně cítit byla především křídla Inui a Aigner a právě prvně jmenovaný měl po hodině hry další nadějnou příležitost, ovšem z úhlu na Weidenfellera tvrdou ranou nevyzrál. Domácí se však nakonec přece jen dočkali: Inui rozehrál roh nakrátko s Oczipkou, jenž posadil mičudu na hlavu zcela volného Andersona a brazilský stoper tak své předchozí zaváhání napravil tím nejlepším možným způsobem - 3:3. Závěrečná čtvrthodina přinesla oboustranně neuvěřitelné drama, které mimo jiné odnesl Jürgen Klopp vykázáním od lavičky, přesto už se na konečné dělbě bodů nic nezměnilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Jardman

2:1 pome Eintracht!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

domácí zatím letos zaslouží , ale dneska to už bude opravdová zkouška, kterou neprojdou úspěšně. 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

18.12.2010 1. Bundesliga 17. kolo E. Frankfurt - Dortmund

1:0

Reagovat
OVi.77

Tak Eintracht dobrý výkon, druhý poločas o hodně lepší než první, zatím Frankfurt neporažen, jen tak dále

Reagovat
cerwi

Eintracht mám rád a BVB taky, tak jsem spokojenej :)

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je suverénny,BVB je mimo,ak to bude pokračovať takto,potom rozdiel medzi nimi na konci bude rekordný,tipujem tak min.15 bodov v prospech Bayernu.Hra BVB je chaotická,zbrklá,hrozne veľa nepresných prihrávok.Tá neustála snaha hrať rýchlo dopredu a prihrávať z jednej,to hrať nemôžu,to môže hrať Real a Barca,nie priemerní hráči BVB.Nato treba tech. dokonalosť.Frankfurt hrá fantasticky,len dokedy im to vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

tak, tak bayern bude jasne majster, druhe schalke a dortmund bude bojovat o 3 miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern se bude klanit Frankfurtu, kterej vyhraje titul

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte poznámka: Hra BVB veľmi utrpela odchodom Kagavu,ten hral to,čo Xavi v Barci,podržal,rozohral raz dopredu raz dozadu,podľa rytmu a rozmiestnenia hráčov,pripravoval jasné šance.Teraz tam niet dirigenta a po zisku lopty sa snažia stred len prekopnúť na Lewandovského. Ten je tam sám s dvoma stopérmi.Možno sa chytí Gundogan,lebo ináč to nepôjde.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele