Bundesliga - souhrn 3. kola

14.09.2012, 22:21, aktualizováno 16.09.2012, 19:24
Komentáře a souhrny
Dortmund znovu neprohrál, doma porazil Leverkusen a se sedmi body se dělí o druhou příčku společně s dnes rovněž úspěšnými Hannoverem, Norimberkem a Schalke. Tabulce vládne Bayern, který si poradil i s Mainzem. Gól nepadaly v pátek v Augsburgu a v sobotu ve Stuttgartu. Gólově bohaté odpoledne si užili diváci ve Freiburgu...

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 3:2

16.09.2012 17:30

Góly: 13. Takashi Inui, 18. Olivier Occéan, 52. Stefan Aigner - 45. Heiko Westermann, 62. Heung-min Son

Třetí zápas, třetí vítězství: Eintracht Frankfurt dokázal v napínavé partii proti Hamburskému SV znovu vydolovat plný počet bodů, čímž se jako jediný drží v ligové tabulce suverénního Bayernu. Do historie tohoto utkání výrazně vstoupila i červená karta českého reprezentačního záložníka Petra Jiráčka. Oslabení hosté na lépe hrající Orli stačit nemohli a společně s Hoffenheimem jsou po třech kolech přikováni na dno soutěže.

V téměř vyprodané Commerzbank-Aréně opanovali domácí hráči úvod utkání, HSV působil toporně a přednostně se soustředil na defenzívu. Na úvodní branku utkání čekali diváci jen třináct minut, pak se po zaváhání dua Bruma-Son zmocnil míče Japonec Inui. Samurai ve službách Eintrachtu potáhl míč do pokutového území, aby následně přesně střelou trefil roh Adlerovy brány - 1:0. Na obdržený gól odpověděli hosté zajímavým přímým kopem van der Vaarta - byla to však pro tuto fázi utkání jediná kloudnější reakce na aktivitu Orlů.

Ti se o pár chvil později dočkali druhého úspěšného zásahu. Po rohovém kopu se balon odrazil od Andersona k Occeanovi, jenž z blízkosti uklidil míč tam kam měl. Po rychlém dvougólovém vedení Vehovi svěřenci podřadili a zaměřili se na bránění slibného stavu. Tento krok Orlům zas tolik nevyšel, neboť jen se štěstím ustáli slibné příležitosti Sona a Rudněvse, kteří ztroskotali na brankáři Trappovi. Zajímavé události se přihodily zejména ke konci první půle. Nejprve musel skvělý Adler odvrátit hrozbu tříbrankového manka při šanci Meiera. Poté se svého gólového zásahu dočkali Rothosen, když se po van der Vaartem zahrávaném rohovém kopu dostal balon k Westermannovi, jenž si v malém vápně obvykle ví rady, a domácí mohli začít smutnit nad gólem do šatny.

Ještě než se však hráči odebrali do kabin, vyfasoval Jiráček za svůj nebezpečný zákrok v souboji s Andersonem červenou kartu a mohl tak rovnou zamířit do sprchy. Beze změn pak aktéři utkání nastoupili do druhého dějství - jenom trenér HSV Fink musel za své peprné výroky na adresu sudího Starka usednout mezi diváky. Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky pak stejně jako v prvé půli patřil hesenským fotbalistům a již za sedm minut byl rozdíl ve skóre opět dvougólový. Schwegler našel v pokutovém území Meiera, jenž pohotově vyzval ke skórování Aignera. Posledně jmenovaný svým zdvihákem překonal vystoupivšího Adlera a ochozy Waldstadionu mohly zaburácet potřetí.

Ani po tomto dalším inkasu neopustili profesionálové HSV svůj připravený plán a ukázali pevnou morálku. Za svůj přístup byli záhy odměněni gólem, když dokázali potrestat jednu z mála chyb svého rivala: Zambrano přišel v souboji s van der Vaartem lacino o balon, Nizozemec vybídl do šance na pravé straně Sona. Mladý Korejec nezaváhal a poslal balon za brankovou čáru - 3:2. O dramatičnost závěrečných minut tak bylo postaráno.

Ve třiasedmdesáté minutě se houští frankfurtských hráčů šťastně probili Son s Diekmeierem. Hamburský zadák se ten večer již jako třetí hráč Rothosen ocitl tváří v tvář Trappovi a domácí strážce brány opět zůstal v této situaci nepřekonán. Na druhé straně pak ještě v podobné situaci odmítl navýšit skóre Meier, snahy hostů pak již také kýžené plody nepřinesly. Nemohoucnost Finkových svěřenců v konce je tak hlavním viníkem již třetího klopýtnutí HSV v řadě.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 5:3

16.09.2012 15:30

Góly: 17. Karim Guédé, 27. Max Kruse, 68. Fallou Diagne, 83. Cédric Makiadi, 87. Sebastien Freis - 2. Mathieu Delpierre, 57. Boris Vukčević, 76. Takashi Usami

Bojovníci z Breisgau zavzpomínali na jarní výkony a Hoffenheimu na cestu nadělili nepopulárního bůra! Ambiciózní TSG tak zůstává po třech kolech bez bodu a s jedenácti (!) inkasovanými brankami na kontě.

Koncernový celek nechtěl opakovat skutečnost z předešlých dvou utkání, kdy musel pokaždé dotahovat a tato skutečnost se mu vyplnila: Rudy ve druhé minutě rozehrál přímý volný kop do ohně, kde se nejlépe zorientoval Delpierre a efektním, i když neméně efektivním zakončením otevřel skóre - 0:1. Ten, kdo si myslel, že tento moment posadí TSG na koně, tak se mýlil, svěřenci Markuse Babbela se zatáhli a působili až příliš pasivním dojmem.

To pochopitelně nemohlo zůstat bez odezvy. První varování si po rohovém kopu přichystal Makiadi, jeho hlavičku však ještě Wiese zneškodnil a Jendrišekova rána o chvíli později přes hluboký obranný val neprošla. Nakonec se však domácí po zásluze dočkali: Kruse vysunul Sorga, jehož centr usměrnil do branky pohotový Guédé - 1:1. Tento moment Streichovy ovečky definitivně nakopl a po celý zbytek prvního poločasu byla hra výhradně v jejich režii. Celek z Kraichgau zahrozil jen dvakrát zásluhou Usamiho, což Baumanna z míry nevyvedlo.

Mezitím už však SCF vedl. Psala se dvacátá sedmá minuta, Schuster odcentroval do pokutového území a Kruse přes bránícího Delpierra hlavičkoval nekompromisně k levé tyči Wieseho branky - 2:1. Ten samý hráč mohl vzápětí přidat další branku, avšak tentokrát mířil nepřesně. To už se nedalo říci o střele Guédého, Wiese se však pro změnu vytáhl skvělým reflexem!

Hned po změně stran mohl znovu udeřit Kruse, ani napotřetí se mu však mezi tři tyče zacílit nepodařilo. Hosté udělali o přestávce jednu změnu, místo nevýrazného Vollanda se na trávníku ukázal Vukčević a to se ukázalo jako správný tah: Usami si poradil se Sorgem a následně předložil kulatý nesmysl Vukčevičovi, jenž si poradil jako starý mazák a suverénně propálil všechno, co mu stálo v cestě - 2:2.

Utkání tak rázem znovu nabralo na intenzitě. Především Hoffenheim dostal pořádnou vzpruhu a na aktivitě hostujících hráčů to bylo znát. Baumannovo zaváhání sice nedokázal zužitkovat Firmino, ten samý hráč však těsně po hodině hry střelou z dálky freiburského brankáře pořádně zaměstnal, navíc z rohu zakončoval těsně vedle branky střídající Joselu!

Sebevědomí sinsheimského mužstva ovšem dlouho nevydrželo: Kruseho centr od rohového praporku podskočil Wiese a Diagne už měl na zadní tyči snadnou práci - 3:2. Hosté však ještě dokázali vzápětí odpovědět, postarala se o to nová posila Takashi Usami, jenž natáhl zpoza vápna a parádní táhlou ranou podél Baumanna srovnal na 3:3! Definitivně rozhodnout mohl Guédé, ale pálil nepřesně. Joselu pak na druhé straně zaměstnal Baumanna. Další standardka, konkrétně rohový kop, rozhodla: Kruse opět rozehrál a Wieseho chybu tentokrát potrestal na druhé straně vápna Makiadi - 4:3.

Diváci na MAGE SOLAR Stadionu však stále neměli dost. A kýženého bůra se nakonec přece jen dočkali tři minuty před koncem řádné hrací doby. Skvěle hrající Kruse pro změnu vysunul ke zteči střídajícího Freise, jenž si vychutnal Wieseho a pohodlně do prázdné branky uzavřel skóre na konečných 5:3. Záhy ještě nastřelil Schmid horní tyč hoffenheimské branky!

Více informací k zápasu

Greuther Fürth - Schalke 04 0:2

15.09.2012 18:30

Góly: 48. Julian Draxler, 88. Lewis Holtby

Na své první body před domácím publikem si bude muset nováček z Fürthu počkat, neboť utrpěl porážku i ve svém druhém vystoupení v Trolli-Aréně, která navíc stále neviděla úspěšný střelecký zásah franského klubu. Hosté z Porúří o svém povinném vítězství rozhodli až ve druhém dějství, tápajícího kanonýra Huntelaara však tentokrát museli nahradit sváteční střelci Draxler s Holtbym.

V zápase toho bylo k vidění víc než dost. Již ve druhé minutě se krásnou dalekonosnou střelou prezentoval Jones. Velmi brzy se domácí borci nechali zatlačit do defenzívy a svou pasivitou hostům usnadňovali jejich ofenzivní pokusy. Ty se však velmi brzy hroutily a Schalke tak této štědré nabídky nevyužilo. První velkou příležitost ke skórování měli Stevensovi svěřenci ve dvanácté minutě, když Huntelaar našel na malém vápně nikým nebráněného odchovance Königsblauen Draxlera. Mladík však zcela vyhořel při svém hlavičkovém pokusu.

Na toto zahrožení dokázali domácí fotbalisté odpovědět jen propagačními střelami zdálky, větší šance na otevření skóre tak zůstávaly na straně S04. Do dvou velkých gólových příležitostí se dostal Huntelaar. Nejprve mohl potrestat skutečně trestuhodnou rozehrávku domácí obrany, avšak pohrdl odkrytou bránou a poslal míč vysoko nad břevno. Podruhé se Nizozemec objevil tváří v tvář Grünovi a rozvážně posunul balon doleva. Manévr však nebyl dost rychlý na to, aby strážce domácí svatyně zaskočil - soustředěný Grün tak následný pokus z úhlu dokázal vytěsnit.

Těsně před odchodem do kabin mohlo Schalke zavěsit po rohovém kopu. Na ten si nejprve dobře naskočil Jones a na odhlavičkovaný balon jen těsně nedosáhl Matip. Hned po změně stran zařadil favorit ještě vyšší rychlostní stupeň a SpVgg se dostalo pod tlak. Grün ještě stihl zavčas utnout slibnou akci dua Afellay - Huntelaar, avšak o pár chvil později byly veškeré jeho snahy odvrátit první gól bez šance. Draxler si totiž na levé straně připravil palebnou pozici, ze které vyslal spektakulární parabolickou střelu, která skončila za zády vepředu stojícího Grüna. Tímto nádherným zásahem mladý Němec ukázal, proč od Joachima Löwa dostává reprezentační pozvánky.

Po Draxlerově brance se hosté uklidnili a na rozdíl od prvé půle přestali dělat chyby v rozehrávce. Odvážnější však byli i fotbalisté v domácích dresech, kteří začali zaměstnávat náhradního gólmana S04 Unnerstalla a obránci Königsblauen se museli mít na pozoru. V 82. minutě pronikal k hostující brance Sararer, v rozhodující chvíli však nestihl zrealizovat klíčovou finální přihrávku. Vše ostatní již zadáci Stevensovy jedenáctky uhlídali - pozorný byl zejména stoper Papadopoulos. Naopak to byli podruhé Kleeblätter, kdo musel lovit míč ze své sítě, když na konečných 0:2 upravil po Barnettově pasu Holtby.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Werder Brémy 3:2

15.09.2012 15:30

Góly: 6. Szabolcs Huszti, 10. Leon Andreasen, 90+2. Szabolcs Huszti - 26. Aaron Hunt (pen.), 74. Kevin De Bruyne

Malé severské derby nabídlo, ostatně jako se už poslední dobou stává zvykem, skvělý fotbal a především naplnilo svou normu pěti branek, načež se znovu těsně radoval domácí Hannover. Ani Werder tak nedokázal 96ky zastavit od magické hranice dvaceti (!) domácích zápasů bez ztráty kytičky.

Domácí lodivod Mirko Slomka přesně podle očekávání nechal po vítězném utkání s Wolfsburgem základní sestavu pohromadě a jen tak potvrdil pravidlo, že se do vítězné sestavy nezasahuje! Druhá strana měla za sebou taktéž úspěšné derby, avšak i přesto se Werder představil v AWD-Areně hned se dvěma změnami: Prödla, jenž hlásil svalové problémy, nahradil Lukimya a místo Junuzoviče hrál ve středu pole Bargfrede.

Průměrně padalo v soubojích mezi H96 a brémským Werderem za poslední tři roky pět branek a tato norma se začala naplňovat hned po šesti minutách: Huszti se po čtyřech asistencích v minulém utkání postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou přes zeď otevřel skóre - 1:0. Vzápětí se maďarský šikula obsadil do své častější role a parádním centrem našel hlavu Andreasena, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek - 2:0!

Brzké vedení bylo pro zkušený tým "šestadevadesátek" jako dar z nebe, naproti tomu nezkušená brémská skvadra byla rázem postavena před velmi obtížný úkol - Hannover totiž na domácím hřišti neprohrává utkání, ve kterých se dostane do vedení, natož dvoubrankového. Přece jen naději však hostům dodal ve 26. minutě Eggimann, který v pokutovém území zahrál neohrabaně rukou a rozhodčí Aytekin bez váhání ukázal na penaltový puntík! Kulatý nesmysl si postavil Hunt a bezpečně proměnil - 2:1.

Tento moment razantně přitvrdil důraz na obou stranách - výsledkem tak byly žluté karty pro Bargfredeho a Schlaudraffa. Poté se opět najelo do starých kolejí a na obou stranách byly k vidění ještě dvě velké šance (Hunt, de Bruyne - Stindl, Schlaudraff), ovšem ani jedna se kýženého využití nedočkala.

Krátká pauza rovněž výhybku nepřehodila a nadále se pokračovalo ve vysokém tempu z prvního poločasu, avšak dirigentské role se pomaličku začali ujímat zelenobílí. Nadějnou příležitost měl po Pintově naivní ztrátě míče Arnautović, ale z úhlu nemířil přesně. Domácí se postupem času soustředili už výhradně jen na rychlé protiútoky, zatímco Brémy vytrvale dobývaly neprůchodnou obrannou hráz.

Neprůchodnost však vydržela jen do 74. minuty: Elia po kombinaci s Arnautovičem přenesl balón na de Bruyneho, jenž zachoval chladnou hlavu a z jedenácti metrů prostřelil Zielera - 2:2. Hansovní mužstvo se nechtělo spokojit s bodem a dále se tlačilo dopředu, dokonce dvakrát zaznamenalo branku (Sokratis a hned vzápětí Akpala), pokaždé však byl v rozhodujícím okamžiku pískán nedovolený zákrok. Připravenost pak musel čtyři minuty před koncem osvědčit proti Arnautovičovi i Zieler, který tak svůj tým v rozhodující chvíli podržel! To se ukázalo jako klíčový moment, v nastavení totiž po Huntově chybě Rausch oslovil Husztiho, jenž svým druhým gólem v utkání definitivně rozhodl - 3:2. Bujará oslava vítězné branky však bývalého maďarského reprezentanta stála zbytečné vyloučení.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Fortuna Düsseldorf 0:0

15.09.2012 15:30

Góly: -

Přestože Stuttgart dělal po většinu utkání, co mohl, na flexibilní defenzivu Fortuny to přesto nestačilo a tradiční pohárový aspirant tak zůstává po třech utkáních s pouhopouhým bodem na kontě. F95 naproti tomu boduje i potřetí v řadě.

Nejnepříjemnější překvapení dosavadního ročníku nese stuttgartské jméno a všechno nasvědčovalo tomu, že by se tak proti nováčkovi mohlo změnit. Zejména v úvodních dvaceti minutách se tak skutečně stalo a lví podíl na tom měla především dvojice Hajnal - Harnik, dalekonosný pokus, respektive standardní situace však změnu skóre nepřinesly. To byl signál pro hosty, kteří hrozili výhradně z protiútoků a Kruse nebo těsně před odchodem do kabin Fink nebyli daleko od úspěšného zakončení! VfB mezitím kontrovalo nepřesnou ránou Hajnala a pas Harnika na Cacaua na poslední chvíli zastavil Malezas.

Bruno Labbadia neměl snadnou úlohu a to musel během prvního dějství stáhnout dva hráče vinou zranění (Hooglanda s podezřením na přetržené vazy v kotníku nahradil Kuzmanović a Molinara do druhé půle Boka). Jinak se ovšem průběh hry příliš nezměnil, vlastně vůbec. Švábi zahrozili až příliš nesmělou střelou Gentnera, zatímco Ulreich musel zasahovat proti Krusemu. Po hodině hry pak trestuhodně z malého vápna přestřelil Voronin!

Závěrečná půlhodině už však patřila výhradně domácím. Düsseldorfští hráči nechali VfB více prostoru v záloze a hned to bylo znát. Hajnal v 62. minutě posadil balón na hlavu Gentnera, ten však hlavičkoval těsně vedle branky a o čtyři minuty později pro změnu Harnik oslovil Cacaua, tomu však překazil radost vynikajícím zákrokem Giefer! Zanedlouho se odehrál opětovný souboj těchto hráčů - vítězem byl ale opět bývalý brankář Bayeru, jenž musel deset minut před koncem vinou krvácejícího rtu přenechat své místo Almerovi. To už však Fortuně nemuselo vadit.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk 2:3

15.09.2012 15:30

Góly: 45. Luuk de Jong, 53. Granit Xhaka - 17. Timm Klose, 25. Timmy Simons, 55. Hiroshi Kiyotake

Skvělé představení má za sebou nová japonská posila Norimberku Hiroshi Kiyotake, jenž se v Borussia-Parku podepsal precizně rozehranými standardkami pod první dvě branky a navrch sám přidal vítězný gól! Die Fohlen tak na domácí půdě ztratili teprve druhé utkání za posledních 22 ligových zápasů!

Svěřenci Luciena Favreho začali hodně opatrně, zatáhli se do hlubokého obranného bloku a čekali na každou sebemenší příležitost k rychlým protiútokům. Frankové se tak mohli snažit, jak chtěli a přesto se vyjma Makovy nepřesné rány dlouhé minuty do zakončení nedostali. Trpělivost ovšem růže přináší a v 17. minutě mohl der Club slavit: Kiyotake posadil volný přímý kop na hlavu Kloseho, jenž hlavou mířil přesně - 0:1.

Odpověď Borussie přišla záhy. Do zajímavé pozice se hnala dvojice Herrmann - de Jong, ovšem úspěchem tato situace neskončila. Největší problémy však dozajista Hříbatům přidělávaly standardní situace, což se potvrdilo i těsně před půlhodinou hry: Kiyotake tentokráte pro změnu od rohového praporku našel Simonse, jenž se prosadil přes dvojblok Stranzl - Domínguez a pohodlně zvýšil na dvoubrankový rozdíl - 0:2.

Porýnský celek ale s přicházející přestávkou přece jen zapnul a de Jong mohl ve 37. minutě snížit, ale skvělým reflexivním zákrokem mu v tom zabránil Schäfer! Mezitím měl dvě nadějné možnosti slovenský expres Mak, ani jednou však domácího strážce svatyně výrazněji neohrozil. Domácí se nakonec ještě před odchodem do kabin dočkali a po akci Xhaky s Herrmannem si zapsal premiérový bundesligový zápis do střelecké listiny Luuk de Jong, jenž tím snížil na 1:2.

Ofenzivní podívaná pokračovala i po změně stran. Ter Stegen musel zasahovat proti volnému přímému kopu Kiyotakeho. Udeřilo však na druhé straně: Herrmann si poradil s Essweinem, našel Xhaku, jenž i díky lehké teči Kloseho překonal Schäfera podruhé - 2:2. Hned nato ale na sebe strhnul veškerou pozornost šikovný Japonec v hostujícím dresu, obelstil hned tři protihráče a zkušeně k levé tyči zakončil - 2:3.

Frankové se ve zbývajících minutách ze všech sil soustředili na hlídání hubeného náskoku a to se jim i za přispění nemalé porce štěstí dařilo. Švýcarský stratég zkoušel všechno možné, postupně poslal na hřiště čerstvé ofenzivní síly v podobě Hankeho, Ringa a Hrgoty, ale vyjma akrobatického zakončení de Jonga, jenž narazilo do tyče, se kýženého úspěchu nedočkal.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 3:1

15.09.2012 15:30

Góly: 2. Mario Mandžukić, 13. Bastian Schweinsteiger, 90. Toni Kroos - 59. Ádám Szalai (pen.)

Bayern Mnichov drží stoprocentní bodovou a vysokou brankovou bilanci i po třetím kole, když tentokráte porazil vzdorující Mainz 3:1. O výsledku rozhodla vynikající dvanáctiminutovka prvého dějství, po níž ovšem přišel útlum, snížení Szalaie a mírné obavy o výsledek. Snažící se Mainz nakonec neměl příležitost srovnat a i po třetím kole má na svém kontě pouze jeden bod.

Bayern našlápl k vítězství již na samém počátku. Vpravdě snový vstup do zápasu inscenovaly tři opory Bavorů - Lahm se ujal na křídle mičudy, popošoupl ji k Thomasi Müllerovi, jenž bez váhání okamžitě poslal přesnou přihrávku skrz vápno na nabíhajícího Mandžukiče, pro něhož nebyla pražádná obtíž přetavit vše ve vedoucí branku.

Mainz byl opařen, Bayern zápas opanoval a vše bylo v jeho režii. Ve dvanácté minutě se pak bavorskému velkoklubu podařilo zdvojnásobit vedení, když reprezentační obránce Badstuber svou levandulí poslal do šestnáctky krásný centr, jenž doplápolal až na hlavičku Bastiena Schweinsteigra, na jehož zakončení neměl podruhé bezmocný Christian Wetklo nárok.

Brzká jistota atraktivitě nepřidala, Bayern začal hrát profesorsky a k brance Die Nullfünder se nehrnul. A tak se po vysoce atraktivní prvotní pasáži na hřišti nedělo nic, tedy krom tisíců a jedné přihrávek a ztracených soubojů mezi šestnáctkami. V sedmatřicáté minutě se na zmar svých svěřenců již nemohl dívat kouč Mainzu Tuchel a poslal ze hřiště Caligiuriho a Risseho, jež ze hřiště vystrnadili Soto a Szalai. Ofenzíva Mainzu sice ožila, ale Neuer nemusel likvidovat žádný ožehavý pokus.

V podobném duchu se zápas vyvíjel i po přestávce, s tím rozdílem, že si Bayern odpustil strhující čtvrthodinku a soupeře tolik nepřimáčkl. Ve dvaapadesáté minutě trošku zahrozil Boateng, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla.

Za pasivitu Bayernu, a samozřejmě naopak za snahu Mohuče, přišel zasloužený trest - Dante v šestnáctce složil Baumgartlingera a Neuer musel čelit pokutovému kopu, jenž novic na hřišti Adam Szalai s přehledem proměnil. Jupp Heynckes si na lajně několikrát zařval, naburcoval své hochy a dočkal se zlepšení.

FCB začali držet balón, čímž samozřejmě vyřadili srdnatě vzdorujícího soupeře z možnosti vyrovnání. Ačkoliv se stadionem linul hromový pískot, Bavoři zůstávali při této taktice přibližně do sedmdesáté minuty, kdy se odvážili zaútočit, ale Müllerova rána skončila jen na boční síti, přičemž o chvíli později si takřka stejně počínal i Shakiri.

V závěrečné dvacetiminutovce se toho moc neudálo, Bayern byl při střelbě a celkově ve finální fázi dost nepřesný, ale s vedením v zádech si mohl horší koncovku dovolit. Mainz se již do žádné příležitosti nedostal, v nastaveném čase otevřel hru a nakonec musel na import zapomenout. Vítězství Bayernu potvrdil krásným volejem Toni Kross po krásném centru Javimara, jenž si odbyl v dresu klubu úspěšnou a vítěznou premiéru v Allianz Aréně.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 3:0

15.09.2012 15:30

Góly: 29. Mats Hummels, 39. Jakub Błaszczykowski, 78. Robert Lewandowski

Nejlepším možným způsobem se BVB podařilo odpovědět na nepříliš vydařený úvod sezóny, třemi body proti Leverkusenu se navíc Borussia dočkala srovnání vzájemné bilance. Aktivní postoj tak proti žlutočerným zaujímají už jen čtyři týmy...

Domácí kormidelník udělal oproti nevydařenému utkání na EasyCredit Stadionu hned dvě změny v základní sestavě: Marca Reuse (zřejmě doplatil na menší zranění z reprezentačního utkání s Rakouskem) a Ivana Perišiče nahradili Mario Götze s Kevinem Großkreutzem - Borussen se tak vrátili k často využívané sestavě z loňské sezóny. Bayer místo zraněného Rolfese premiérově využil Hegelera.

Vážený host v podobě německé kancléřky Angely Merkelové viděl drtivý nástup Borussie, jež hned od první minuty diktovala tempo hry. Bayer zůstal doslova přišpendlený před vlastním pokutovým územím a ze všech si se snažil odolávat dortmundskému kolotoči: Gündogan již ve třetí minutě rozdal do strany na Schmelzera, ten však z úhlu na Lena nevyzrál. Vzápětí se po pěkné kombinační akci Götzeho s Lewandowskim ocitl na penaltovém puntíku neobsazený Blaszczikowski, brenku však nepochopitelně přestřelil, stejně by ale byl polskému křídelníkovi pískán ofsajd.

Nikoho tak asi po deseti minutách nepřekvapila statistika držení míče, jež domácí měli pod svoji správou více než osmdesát procent (!!!) hracího času. Zahrozili také hosté, konkrétně Hegeler našel v pokutovém území Kießlinga, ten se dobře otočil, ale následně narazil na blok Hummelse. Hrálo se ve vysokém tempu. Patnáctá minuta připomněla situaci ze třetí minuty, Schmelzerova dělovka však tentokrát branku nenašla.

Do vedení mohla jít nakonec z ničeho nic Werkself: Kießling odcentroval do vápna na nabíhajícího Castra, tomu však zakončení nesedlo podle představ a na Weidenfellera nevyzrál. Nadále ovšem kralovalo BVB, Götze si narazil s Kubou, ale hostujícího brankáře nepřekonal. Schwarzgelb se přece jen dočkali ve 29. minutě: Schmelzer našel od rohového praporku na zadní tyči hlavu Hummelse, ne jhož následnou hlavičku Leno zasáhnout nemohl - 1:0. Nevyhnutelné se stalo skutečností šest minut před odchodem do kabin, kdy Piszczek parádním pasem oslovil Kubu, jenž už měl před sebou jednoduchý úkol - 2:0.

Farmaceutické mužstvo potřebovalo do druhé poloviny něco změnit, aby ještě mohlo uchovat naději na zvrat v ději, a tak se místo Michala Kadlece představil na trávníku výrazně ofenzivněji laděný Karim Bellarabi. Ten ihned začal výrazně častěji větrat dortmundské obranné šiky, byl to však pro změnu Hegeler, kdo prověřil Weidenfellera, ten ale stejně jako při následném zakončení Castra mohl zůstat klidný.

Po hodině hry mohlo být definitivně jasno: Schmelzer rozehrával další rohový kop, kulatý nesmysl tentokrát posadil na hlavu Subotiče, ten však hlavičkoval pouze do místa, kde stál připravený brankář Bayeru! Přestože hosté dělali možné i nemožné, dneska jim prostě přáno nebylo. Kuba a Piszczek sice ještě neuspěli, střídající Reus však v 78. minutě rozehrál standardku na hlavu Lewandowskiho, jenž dílo zkázy dokonal - 3:0.

Závěrečná desetiminutovka už se dohrávala v poklidném tempu, ale přesto zejména v dortmundské režii. Alespoň čestný úspěch ale mohl zaznamenat Bayer, když po spolupráci střídajících hráčů Bellarabi našel Augusta, ten však branku vysoko přestřelil. Na druhé straně opět ukázal skvělou kopací techniku Schmelzer, když z rohu našel na zadní tyči Perišiče, jeho snaha však narazila na břevno.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 0:0

14.09.2012 20:30

Góly: -

Fotbalisté Augsburgu potvrdili, že se jim na pátečního soupeře vcelku daří a uhráli svůj první bod v sezóně. V páteční předehrávce diváci branku neviděli a hostující Vlci určitě budou zklamaní. Ve třech ligových kolech totiž vstřelili pouze jeden gól a v ofenzívě mají velké problémy. Nedokázali tak napravit zaváhání z předchozího kola proti Hannoveru a na kontě mají čtyři body, s čímž kouč Magath určitě nebude spokojen.

Utkání bylo velice chudé i na šance a diváci se dočkali jen pramálo zajímavých akcí. Vlci sice měli lehce navrch, jenže nedokázali vyzrát na obranu soupeře, který pozornou hrou nepustil Vlky do žádných tutovek. V úvodu měli hosté několik náznaků šancí, jenže je nedokázali přetavit v zajímavé pozice. V domácím dresu byl hodně vidět český krajánek Milan Petržela, který odehrál celý zápas. Naopak Jan Morávek se na hřiště vůbec nepodíval.

Petržela založil hezký průnik už ve 2. minutě, jenže ve vápně nikoho ze spoluhráčů nenašel. Český záložník navíc v 11. minutě založil nejnebezpečnější příležitost domácích v celém zápase. Jeho rohový kop přistál na hlavě Oehrla, jenže jeho pokus skončil v síťce nad brankou. Poté oba celky svou hru zlepšily a hrálo se nahoru dolů, kombinace obou celků byla stále přesnější. Útočné akce hostů rozjížděl Naldo, jenže kvůli špatnému pohybu neměl komu nahrát.

Bývalý český reprezentant Jan Polák se v dresu Vlků na hřiště nedostal a musel přihlížet bídnému výkonu svých spoluhráčů. Do konce poločasu se totiž nic nezměnilo a po obrátce to nebylo o moc lepší. V úvodu sice Wolfsburg nastoupil ve velkém tempu, jenže poté se opět spíše hrálo ve středu hřiště. V dalším průběhu trápil obranu Wolfsburgu pouze Petržela, s jeho přihrávkami si ale jeho spoluhráči příliš nerozuměli.

Magath se poté snažil střídáním oživit útok a na hřiště poslal kanonýra loňského ročníku Eredivisie Base Dosta, který přišel z Heerenveenu. Jenže ani to příliš nepomohlo. Teprve dvacet minut před koncem se dostal poprvé do vážnější možnosti Olič, pálil ale hodně nepřesně a na hřišti prakticky nebyl vůbec vidět. Největší šanci zápasu spálili hosté v 73. minutě.

Po centru Oliče a prodloužené hlavičce Dosta se před prázdnou brankou ocitl Kahlenberg, jenže jeho pokus dokázal vyškrábnout brilantním zákrokem na poslední chvíli gólman Amsif. Očekávaný tlak hostů v závěru už účinný nebyl a domácí celek tak nakonec udržel velmi cenný bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov330012:29
2.Eintracht Frankfurt33009:39
3.Hannover 9632109:47
4.Schalke 0432107:37
5.Borussia Dortmund32106:27
6.1. FC Norimberk32105:37
7.Fortuna Düsseldorf31202:05
8.SC Freiburg31116:64
9.Borussia Mönchengladbach31114:44
10.VfL Wolfsburg31111:44
11.Werder Brémy31025:53
12.Bayer Leverkusen31023:53
13.Greuther Fürth31021:53
14.1. FSV Mainz 0530122:51
15.FC Augsburg30121:51
16.VfB Stuttgart30121:71
17.Hamburger SV30032:60
18.TSG Hoffenheim30034:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (136)

Přidat komentář
JacoBee

Petržela byl z jeden nejlepších hráčů Augsburgu dle whoscored.com...

a nejlépe hodnocený hráč jejich útoku

nejvíckrát měl balon u nohy z nich

a vybojoval asi 3 přímáky...

zápas jsem bohužel neviděl ,ale dle tohodle si nevedl tak špatně

Reagovat
pospech11

no tak ten zápas byl nudný od začátku do konce a Milan se snažil

Reagovat
JacoBee

Tak tomu věřím že byl nudný :),v tomhle zápasy jsem přál augsburgu body,což vyšlo to že milan hrál byl bonus,snad bude dostávat více šancí :)

Reagovat
pospech11

no mě spíš štve že nehrál Honza Morávek, možná by dal záloze Augsburgu nějakou myšlenku, takhle to bylo uprostřed úplně mrtvé, což ale bylo na obou stranách, protože dneska Diego neměl svůj den

Reagovat
JacoBee

Jo Morávka jsme viděl párkrát v Augsburgu a vždy tam byl ten mozek...nechápu proč mu nedává víc šancí

Reagovat
pospech11

Navíc on je typ hráče, který čím víc hraje tím lepší je. A Augsburg je tým přímo pro něho.

Reagovat
JacoBee

Já jsem počítal že bude hrát když se zranil Cheol Koo,kterej mám pocit hraje na stejným postu?...

Reagovat
pospech11

No v podstatě jo, nechápu proč nehraje, přitom o něj trenér hodně stál. Dneska tam hrál Oehrl a dopadlo to jak to dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam snad musí být nějaký zranění nebo tak, prptože co čtu tak pár minut alespoň dostat mohl..

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes trebars Augsburg nastupil do prveho polcasu s taktikou totalneho nasadenia. Obrovske tempo a napadanie s tym, ze sa snazili vybojovat lopty na superovej polke. Do toho sa mi prilis Moravek nehodi. Je ale pravda, ze pocas druheho polcasu, kedy to uz nebolo az take "hura", mohol nastupit.

Reagovat
pospech11

Právě, já počítal s tím že bude střídat do druhé půle, někdy kolem 65.-70. minuty, ale ne. Doufám, že příště už bude hrát, vzhledem k Honzovým kvalitám, by to prospělo jak Augsburgu, tak by to byl přínos pro repre.

Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

tak mohl by se dostat do základu a pravidelně hrát...

pro repre by měl možná větší přínos než Rezek, i když..no prostě by ale mohl hrát a nemusel by na kraj cpát Jiráčka a Plašila...

Reagovat
JacoBee

Souhlas on i když nějaký balóny skazí tak je furt platnej díky rychlosti obvzlášť když chcem hrát v repre na protiútoky.

A souhlas i s druhou částí,jiráček sice umí všude ale nejlepší je na středu...

Reagovat
JozkokozleJ

Hodnotenie na tej stranke vyzera zaujimave a celkom sedi i mojmu vnimaniu toho zapasu. Fagner muz zapasu uplne zasluzene - vyborny vykon. Len u toho Kahlenberga by som trosku znizil znamku za prvy polcas, ktory mal hrozny, druhy mu ale vysiel.

Zapas vcelku dobry, ale gol by mu urcite pomohol. Bolo vidiet, ze nik nechce inkasovat a dostat sa pod psychicky tlak. VfL mal v druhom polcase velmi dobre sekcie zapasu, i s peknymi akciami, to ale hlavne az po prichode Dosta a stiahnuti Olića na kridlo.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: dnes slaví narozeniny 34. narozeniny jedna z největších jistot ve střelbě pokutových kopů Marko Pantelič

Reagovat
jv

Parádní hráč, škoda jeho odchodu z Herthy, mohlo to všechno dopadnout jinak.

Reagovat
Arne
Reagovat
smazaný uživatel

kde je teraz ?

Reagovat
jv

Olympiakos Pireus.

Reagovat
AjaxFans

tak vše nej

Reagovat
smazaný uživatel

zhodou okolnosti ma dnes (15.9) 34 rokov taktiez eidur gudjohnsen a teda nesmelo a skromne sa priznam, ze 34 rokov mam dnes aj ja))))

Reagovat
stas87

oslavte to spolu

Reagovat
smazaný uživatel

a máš k tomu i Tomáše Sivoka

Reagovat
smazaný uživatel

všetko najlepšie

Reagovat
JozkokozleJ

Videl som sice len druhy polcas zapasu H96 - Werder, ale i tam sa odvazim tvrdit, ze sa tento zapas zaradi medzi najlepsie v sezone. Bomba!!!

Kazdu chvilu sa zdalo, ze to nakoniec Werder nakloni na svoju stranu a nakoniec sup, paradny gol Husztiho v poslednej minute.

Reagovat
stas87

ako som nasrany......najprv na pomezaka ktory nam odmaval nemzyselny ofsajd ktory vobec nebol a sokratis predlzoval hlavou na nabiehajuceho hraca(vypadlo mi meno)ktory loptu upratal do siete,malo to byt v tu chvilu 2-3,a potom ma vytocil aaron,ide sa do brejku a on zbytocne drzi loptu namiesto toho aby ju prihral do kridla,jasne ze to zadrbal a na konci boli husztiho noznicky...ten 3 gol bola strasna smole pre fritza,on sa posmykol a tusim tu strelu este tecoval,som sklamany,dneska to mohlo byt pokojne za 3 body a nie je ziadny

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som si to naramne uzil. Skvely futbal.

Pri neuznanom gole (tom druhom neuznanom) bol podla mna piskany faul Sokratisa (ktory podla detailnej opakovacky podla mna vobec nefauloval). Pomedzny rozhodca praporok nad hlavu nedvihal.

Najprv to Hunt vyriesil super, chladnokrvne housle, no mal to odovzdat skor. Skoda pre Werder, prial som im to viac, nez Hannoveru.

Reagovat
stas87

aha,ja mal rusky prenos a myslel som si ze odmaval ofsajd,chvilu pred tym sokratis hlavickoval a dal gol,to uz ofsajd bol nie?

hannover vyhral lebo mal 4 sance a dal 3 goly,my sme mali dneska dost brejkov ktore sa bohuzial nedotiahli,ci uz malym poctom hracov vo vapne alebo nepresnostami ktore chvilami boli sialene...nejakych 10 minut v druhom polcase hrali hraci prilis sobecky,kazdy chcel dat gol na ukor prihravky lepsie postavenemu spoluhraci

potesitelne je ze pokial sa elia rozhodne utiect tak utecie v plnom behu dokaze kontrolovat loptu a utekat po strane,ten druhy gol je jeho,neukvapil sa so strelou ale videl v podstatne lepsiej pozicii de bruyneho a tak mu prihral a bolo vyrovnane

cely zapas ma vytacal ten pinto fakt nesympaticky hrac

Reagovat
JozkokozleJ

Prvy neuznany gol vyzeral na dost jasny ofsajd i podla opakovacky. A s Pintom suhlasim, ten jasne fauluje a este keca...

Strasne sa mi pacila kombinacia oboch muzstiev, snaha hrat po zemi, ziadne ukvapene odkopy... proste

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda té penalty, jinak by Mainz neměl žádnou střelu. Javi má asistenci a těch pár minut hrál skvěle.

Reagovat
Pospovič

Sice výhra 3:1 ale výkon teda hrůza. Místo toho aby zaútočili 3 na 2 tak to zpomalí a zas bijí do plných. S takovým výkonem snad neporazíme ani Valencii. Nejhorší výkon asi Muller ikdyž se snažil. 2 tyče, neodpískaná penalta, nechuť hrát, nepochopitelné střídání. No snad se to zlepší a je to jen kvůli tomu, že je po repre pauze

Reagovat
smazaný uživatel

podľa whoscored.com bol zase najlepší Muller :)

Reagovat
smazaný uživatel

Cože nechuť hrát? Vždyť tam celej zápas odmakal, dostal se do několika šancí, chudák vám se asi opravdu nikdy nezavděčí. A náhodou výkon celého týmu nebyl špatnej, stačilo proměnit pár šancí a byl by to pohodovej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a zapomněl jsem na asistenci u prvního gólu, tuhle sezonu je myslím zatím naším nejproduktivnějším hráčem, co víc sakra chcete.

Reagovat
TonCZek

Reagovat
Pospovič

to ano ale dnes se mi zdálo, že až příliš brzdí akce a ztarácí míče. Jinak s jeho produktivitou jsem spokojen

Reagovat
Pospovič

já myslel nechuť celého týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

ale co jsem koukal, tak Martinez hrál parádně - ta role box-to-box mu celkem sedla, uvídíme jak to pak bude, až se o ofenzivní úkoly bude muset podělit s Bastim

Reagovat
Pospovič

jojo dokonce má i asistenci pokud se nepletu

Reagovat
smazaný uživatel

jj, na tom poslednim gólu, to parádně vytáhl a namazal Tonimu

Reagovat
smazaný uživatel

Huszti

a Bayern

Reagovat
penepi

Maximálna spokojnosť s dneškom po všetkých stránkach, aj atmosféra na výbornú. A čo je hlavné, že stará dobrá majstrovská Borussia je naspäť v celej svojej kráse.

Bayer si ani neprdol, napriek tomu aj z tých pár útokov vyprodukoval 3 čisté šance - tu sú ešte chyby v defenzíve, ktoré treba odstrániť lebo taký Real ich hneď potrestá. Inak ale musím obranu po dlhom čase vyzdvihnúť, prekvapil má hlavne Subotić.

Inak ale rozdiel bol práve v obranách, v 1. polčase v nej hostia totálne horeli.

MOTM pre mňa Kuba, už klasicky zahral dobre Gundogan a ofenzívne začína hrať Schmelzer a musím povedať, že mu to ide. Z Bayeru sa mi veľmi páčil Kiessling, ktorý to všetko ťahal, ale nemal vôbec s kým hrať.

Reagovat
Bayern +

Snad sa uz k Bayernu na 4. kolo dostanem, kazdopadne a tiez Mario .

Reagovat
smazaný uživatel

Javi nastoupil už do druhého zápasu. (reakce na report) Ale souhlasím, premiéra by to byla parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes vraj Mönchengladbach dostal prvý krat po vedením Favreho 3 goly, ked si spomeniem v akom stave ich prebral

Reagovat
aurelio

A čo doma s Kyjevom?

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda asi to bolo myslené len v lige

Reagovat
smazaný uživatel

Guede To normalne hrava tak dobre? a ako hral 2. polcas Jendrisek?

Reagovat
stas87

guede mal dalsie sance v druhom polcase ale potom to zacal zbytocne vodit,pri vela drzal loptu,jendrisek moc vidiet nebol a bol tusim prvym striedajucim hracom,snazil sa a bojoval,ale videl som len druhy polcas

Reagovat
smazaný uživatel

ja som videl zas len prvy Tak v prvom bol aktivny, mal som pocit ze bol uplne vsade a pri vsetkom dolezitom, pokryval obrovsky priestor a nestracal zbytocne lopty, ten gol bol viac menej dotuknuty ale pozicne aj celkovo to zvladol... Jendrisek tam mal 1-2 narazacky a 1 sprint.... Guede pozitivne prekvapil a Jendrisek som mal pocit ze sa nejak k nicomu nedostaval a celkovo nemastny-neslany... Diky za info

Reagovat
DieFohlenBMG

Neznate nekdo stranku, kde se daji stahnout bundesligove zapasy??konkretne hannover brémy...

Reagovat
DieFohlenBMG

jj facha to dik

Reagovat
jv

Nz.

Reagovat
JozkokozleJ

Minimalne kvoli druhej polke sa oplati.

Reagovat
DieFohlenBMG

oplatilo werder mel vyhrat ten prvni neuznany gol platit nemel, ale ten druhy ano

Reagovat
smazaný uživatel

alebo iba zostrihy kde by sa dali stiahnut?

Reagovat
jv

Kouknout na ně můžeš třeba tady: http://www.footytube.com/ - možností je ale strašně moc a něco určitě najdeš, když by tam z danýho zápasu nic použitelnýho nebylo.

Reagovat
jv

...nebo si potom stáhnout sestřih celýho kola, taky by to tam někde mělo být, akorát se prohrabat.

Reagovat
herbage

ten sestřih celého kola, to by mě také zajímal odkaz. O ničem takovém nevím, že by to šlo stáhnout jako v PL Match of the day

Reagovat
jv

Zkusím něco vyhrabat a případně hodím pod nějaký článek odkaz.

Reagovat
smazaný uživatel

aj mne slo o nejaky suhrn toho kola (presne ako v MOTD aleboi na nemeckom sport1), tak diky

Reagovat
DieFohlenBMG

ted bezi na eurosportu od 19:30

Reagovat
JozkokozleJ

Tieto reportaze, na ESP, su ale dost kratke. Najlepsie mi pridu zo SportSchau z ARD, kde jedna reportaz ma i 10 minut, v ramci ktorej rozoberaju detailnejsie sporne situace. Zial, archiv ARD je mozne pozerat len z uzemia Nemecka a na nete zaznamy ARD nebyvaju pravidelne.

Reagovat
jv

Ujdou i ty nedělní na Sportu 1 (akorát je to pro mě často moc brzo).

Reagovat
smazaný uživatel

nasiel som napr. toto http://www.matchofthedays.com/forum/viewtopic.php?id=563... akurat stahujem, som zvedavy

Reagovat
jv

Vypadá to dobře, případně napiš, jestli je to ono.

Reagovat
smazaný uživatel

kvalita je dobra, je to funkcne, jak ma byt, len to co som stiahol ja boli len 2 zapasy tak teraz stahujem zvysne linky (dufam ze dalsie zapasy) a download speed je velmi slaby... ale je to ono a v dobrej kvalite

Reagovat
jv

Díky, to se využije.

Reagovat
jv

Ten ale pořád hodně lidí nemá.

Reagovat
herbage

nádherná akce

Reagovat
herbage

musím říci, že Kiyotake a Inui se zatím prezentují v parádním světle a budou skvělým oživením Bundesligy

Reagovat
jv

...jako většina Japončíků, resp. Asiatů.

Reagovat
herbage

tj, ale Ushida se Sakaiem a Sakaiem 2 jsou sice takové motorové myši, jenže dozadu hoří a bránit moc neumí. Zato u ofenzivních hráčů to tolik nevadí a naopak vyniknou jejich přednosti. Každopádně je dobré, že tu po odchodu Shinjiho budou noví hráči se stejným herním stylem

Reagovat
jv

Uvidíme, kdo nakonec Kiyotakeho uloví (nepředpokládám, že by s takovýmito výkony zůstal v FCN i další rok, navíc když mají i potenciální náhrady), nezlobil bych se, kdyby třeba za určitých okolností skončil u nás.

Reagovat
herbage

no, třeba tam ještě rok zůstane, ale líbil se mi už na OH. K vám nevím, to by musel nejdřív někdo odejít. Třeba Götze do Arsenalu

Reagovat
jv

Proto jsem psal "za určitých okolností".

Reagovat
smazaný uživatel

to mne taky hned napadlo, kam zamíří dál (ve stylu Didaviho, Wollscheida, Gündogana a dalších...)

Reagovat
herbage

dalších myslíš Ekiciho?

Reagovat
smazaný uživatel

Ekici, Schieber, Diekmeier, Misimović...

Reagovat
herbage

no já myslel, že ho nechceš jmenovat, protože fanoušci Bayernu ho nemají z nějakých důvodů rádi

Reagovat
smazaný uživatel

já ho mám rád, jen mi přijde škoda, že jsme o něj takhle přišli - kdyby mu bylo řečeno, že bude hráčem, který bude střídat, tak by u nás zůstal - místo toho jsme na lavičce měli x hráčů na x postů, ikdyž by je zvládl sám Ekici (a stejně jsem ty hráče nikdy nevyužili, protože se s nima už nepočítalo )

Reagovat
herbage

A Alex Meier mi v Bundeslize děsně chyběl, výborný hráč Zajímavé, že kdysi se nemohl prosadit právě v Hamburku

Reagovat
smazaný uživatel

naštěstí zůstal v Eintrachtu (narozdíl od Ochse)

Reagovat
herbage

nj. On, Streit, Köhler a Amanatidis, na ty jsem se vždycky těšil. Zajímalo by mě, kam v tomhle rozestavení počítají s Hofferem

Reagovat
smazaný uživatel

teď už asi nikam podle mne, to bude takový back-up za Occéana

Reagovat
jv

On byl i v Lauternu nejlepší jako žolík, takže by mu to mohlo a mělo sedět.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak v tomto pripade ale plati, ze "nastastie pre Eintracht".

Reagovat
herbage

no, on by na lepší stejně asi neměl

Reagovat
jv

Přesně tak - hlavní strůjce postupu a konečně nejlepší střelec 2. BL.

Reagovat
herbage

spolu s Occéanem

Reagovat
jv

Vlastně.

Reagovat
smazaný uživatel

pro něj celkem taky - nakonec by ještě šel do Hoffenheimu nebo Wolfsburgu a to by určitě nebyl dobrý krok... Frankfurt má hodně vleký potenciál, takže i s ním by se mohl s trochou štěstí v rámci následujících tří sezon dostat do EL...

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

no, teď kdyby nesobčil, tak mohl mít Eintracht tři body v kapse

Reagovat
smazaný uživatel

...aspoň, že Hoffenheim je na správném místě

Reagovat
Arne

Při pohledu na Wieseho či Babbela, to prostě potěší...

Reagovat
smazaný uživatel

na Wieseho určitě, Babbela jsem měl celkem rád, až teď v Hoffenheimu se mi k němu začíná vytvářet takový... (nevim jak to napsat, odpor to úplně není)... dřív jsem si myslel, že by mohl být kandidátem na post trenéra Bayernu, ale když si to teď človek vezme, tak vlastně polovinu své kariéry je v boji o sestup, do kterého se de facto sám dostal (úvod v Stuttgartu do toho nepočítám)

Reagovat
Arne

Hele já si furt myslím, že za pár let na to mít může... Po taktický stránce je na tom velmi, velmi dobře a za dobu u nás měl na své stráně média, hráče, fanoušky. Jednou Lasagneho vynese do nebes a on mu vystřílí postup, podruhý natře Raffaela v médiích neskutečným způsobem a on začne hrát jako bůh.

Mám ale pocit, že hráči za ním nejdou v Hoffenheimu, rozhodně neplní jeho pokyny a přístup si dokáže odvodit asi každej sám... Plus zatímco na jaře to mohl svést na složení týmu, tak teď je ten tým "jeho", dělal si ho sám. Poslední místo jde čistě na jeho triko. Když vezmu, že ani tady (už v Berlíně to bylo obdobný) nedokázal za relativně delší dobu vtisknout mužstvu určitý herní projev, tak bych to viděl, že by do týdne mohl letět.

Reagovat
smazaný uživatel

...jsem se teď podíval na sestřih a docela mne dostal anglický komentář při gólu na 4:3: "and Cedric Makiadi says Dankeschön"

Reagovat
Arne

Taky jsem zaslechl..

Reagovat
Arne

Paráda, na Frankfurt se prostě pěkně kouká. Ale klidně mohl prohrát, dozadu to strašně hoří, Zambrano si vybral špatnej den, Bamba celkem solidně a zbytek hrr dopředu. Ten začátek byl prostě úměrný tomu, v jaký jsou oba celky (ne)pohodě, Eintracht dvě střely dva góly, HSV z výrazně lepších situací nula.

K Manncienemu, který ostatně prakticky dal oba góly (na ten první mu stylově přihrál Bruma), radši nic psát nebudu, jen že Fink je snad kamikadze. Plus mi nejde do hlavy, proč Lama nenechá napravo a na levýho beka nestáhne Jansena, když ten se vpředu utápí a navíc tam jsou Beister s Iličevićem, kteří to křídlo kvalitně zalepí...

Návrat Schanera, aby se chytil Berg/Rudněvs a nemuselo by to vypadat tak zle... Ten střed zálohy za pár zápasů bude jeden z top v lize. Jiras škoda, ale říkal si o to (jak psal stas) už tím předchozím chvatem na Zambrana. S ním by podle mě neodjížděli s prázdnou.

Reagovat
jv

Jansen šel hodně dolu, srazila ho zranění a taky celková pohoda v Hamburku, ale zvláště při absenci Aoga měl jít na beka, svoje by si tam určitě odehrál. Velkým zklamáním je pro mě ale Diekmeier (dneska zrovna po svým nástupu zahrál slušně), do kterého jsem po výkonech v FCN vkládal velký naděje, která zatím nenaplnil, ba se k nim ani nepřiblížil...

Reagovat
Arne

Tak tak... On kdyby za sebou měl fungující stopery a nalevo někoho míň ofenzivního než Aoga, možná by to bylo jinak, mně přijde, že se moc dere dopředu a nechává to otevřený. Plus dneska měl vyrovnávat, ne to napálit do Trappa.

Reagovat
jv

Přesně, zrovna v ten moment jsem si říkal, kdyby tam tak byl Rafael...

Reagovat
stas87

teraz znova opakovali situaciu zo vcerajska,za stavu 2:2 sme dali regulerny gol,sokratis vo vyskoku nefauloval a aytekin na to pozera z 5 metrov

Reagovat
smazaný uživatel

no ten Jiráček se teda uvedl. Nakonec bude zahřívat lávku i v Hamburgeru. Příští zápas Hamburg vyhraje a pak vítězná sestava se nemění a už se to s ním poveze...

Reagovat
smazaný uživatel

aha hrají s Dotrmundem. ale stejně dostane stop na 2 nebo 3 zápasy

Reagovat
Pospovič

to nevadí, stejně vyhrají. Dortmund bude vyšťavený z LM

Reagovat
JacoBee

no kvůli červený kartě půjde na lávku.

Reagovat
smazaný uživatel

do Jiráčka a celkově nového středu zálohy se vkládaly takové naděje, že mu Fink po trestu tu šanci v základu ještě dá...snad to nebude trest na tři zápasy, leží mně tu lístek na zápas 6. kola proti H96 a rád bych Jiráčka viděl hrát ...

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo nahradí Finka, který taky skončil na tribuně?

Reagovat
Arne

100. für Hertha!

Reagovat
jv

Byl jsi rychlejší...

Reagovat
jv

Utkání na Betzenbergu bude lahůdka, šlágr.

Reagovat
stas87

len treba postrazit bunjaka ktory da gol z nicoho

Reagovat
JozkokozleJ

... a pre body z K´lauternu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Inak, mas v plane na jesen navstivit pani Herthu?

Reagovat
Arne

Určitě, alespoň jednou tam jet chci... Na jakej zápas, zatím netuším. Třeba Köln někdy před vánoci by nemusel bejt špatnej. Před sezónou jsem si říkal do Lauternu, ale to už je za týden a nevyjde to.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja uz som trochu sondoval terminy. Köln je vo stvrtok - neprijatelne. 1860 mi koliduje s inymi vecami, St. Pauli je v pondelok a to je tiez take trosku cez bolest, takze najpravdepodobnejsi z mojej strany je Ingolstadt 2.11. v piatok vecer. Pretoze tiez by som aspon jeden zapas na jesen rad absolvovoal.

Reagovat
Arne

Hm, Ingolstad a ještě k tomu v pátek, to bude šílený utrpení... To bych radši jel do Aue nebo Cottbusu na derby.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja si i na tom Ingolstadte to pekne urcite najdem ...ak to teda vyjde.

Reagovat
herbage

Reagovat
DieFohlenBMG

pro vsechny: Bundesliga Round 3 all the goals of the weekend http://uploaded.net/file/uqle6ixc

Reagovat
Arne

Jak je to dlouhý? A jenom góly nebo sestřihy?

Reagovat
DieFohlenBMG

48 minut-sestřihy...je to z eurosportu v eng

Reagovat
Arne

Tak to možná stáhnu, dík.

Reagovat
herbage

díky

Reagovat
Pospovič

Nevíte něco více o hráči Taylor z Munsteru ? Ze Sportshau každý týden mi připadá, že má teda navíc než 3. ligu

Reagovat
Arne

Nejspíš jo, ale pokud se neprosadil ani v dobře šlapajícím Paderbornu, tak nevím nevím... Ale jak odstřelil Werder a s jakým klidem zakončoval, to udělalo dojem.

Reagovat
Pospovič

diky tak třeba se mu podaří postup s munsterem a tam se ukaže

Reagovat
smazaný uživatel

Manu při utkání s Mainzem "sestřelil" Kroose

http://www.youtube.com/watch?v=hg4Wj-T-Xiw&feature=share

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele