Bundesliga - preview 3. kola

14.09.2012, 08:36, aktualizováno 16.09.2012, 08:35
Previews
Ve Freiburgu je na programu malé bádenské derby a zabrat potřebují jak domácí celek, tak především hosté z Hoffenheimu, kteří zatím nemají ani bod. To platí i o Hamburgeru SV, který i se staronovou posilou van der Vaartem zajíždí na hřiště zatím stoprocentního nováčka Eintrachtu Frankfurt...
SC Freiburg - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
Zápas o všechno. I tak by se dal z pohledu TSG ohodnotit nadcházející zápas na MAGE SOLAR Stadionu, kde už ambiciózní koncernový celek potřebuje na třetí pokus konečně bodovat. Ani Freiburg si však nemůže dvakrát vyskakovat.

Skromný tým zažil po nástupu Christiana Streicha doslova a do písmene snové jaro, přičemž nakonec takřka ztracenou sezónu ještě málem zakončil v první polovině tabulky - konečné dvanácté místo i tak na jihozápadě Německa všichni berou jako velký úspěch. Letní přestávka pak znamenala logicky určitý útlum a po úvodní dělbě bodů s Mainzem přišla porážka v BayAreně, potřeba bodů tak nabývá na intenzitě.

Fanoušci obou táborů vedou neustálý spor o přízvisko derby u vzájemného utkání, které by minimálně svou geografickou polohou tomuto tvrzení odpovídalo. "Pro mě je nedělní zápas střetnutím jižního a severního Bádenska, ve kterém půjde v první řadě o ligové body mezi dvěma fotbalovými týmy," zdůraznil Strech, jenž nemůže spoléhat pouze na Rosenthala, Caligiuri i Flum jsou opět v tréninku.

Podstatně horší nálada panuje pochopitelně na severu spolkové země Bádensko-Württembersko, kde se místo útoku na pohárové příčky (ten už se stal v Kraichgau pravidelným koloritem) vymýšlí návod, jak se vyšplhat z chvostu ligového pelotonu. TSG sice v Borussia-Parku, ani naposledy s Eintrachtem vyloženě nepropadlo, avšak spíše doplatilo na neproměňování šancí, přičemž druhá strana trestala...

Hostům pak nepomohou také vynucené absence Sejada Salihoviče a Stephana Schröcka, jenž si shodně musejí odpykat disciplinární trest za vyloučení. "Musíme stát při sobě a dostat naše schopnosti až na samou hranici svých schopností. Pokud to nestačí, můžeme ze sebe porážku snadno setřást a pokračovat v práci," nabádá Markus Babbel své ovečky. Zranění nepustí do hry Chrise a nejistý je start u Schipplocka.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Ginter, Diagne, Sorg - Makiadi, Schuster - Schmid, Putsila - M. Kruse, Guédé
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Wiese - Ochs, Delpierre, Compper, Johnson - Rudy, Weis - Usami, Volland, Roberto Firmino - Derdiyok
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Hamburger SV  (neděle 17:30)
Po svém návratu do nejvyšší německé soutěže se Eintracht výrazně přihlásil o slovo, když ze dvou odehraných kol vytěžil plný počet bodů. Na tento start hodlají Vehovi svěřenci navázat ve druhém domácím utkání proti tápajícímu Hamburgeru SV, jenž naopak své první body této sezóny nervózně vyhlíží. V metropoli nad Mohanem přitom chystá HSV vyrukovat se staronovým trumfem van der Vaartem.

Ačkoliv by se to při pohledu do ligové tabulky nezdálo, přijíždějí dle slov Armina Veha hamburští Rothosen do hesenského velkoměsta v roli favoritů utkání. "Tři noví hráči HSV stojí tolik jako celý můj mančaft. Jsem ale na druhou stranu rád, že se vrátil van der Vaart, jelikož naší ligu jistě obohatí. Neplánuji však proti němu nějaká speciální opatření," vysvětlovat trenér Eintrachtu, jenž se těší na poprvé v sezóně vyprodaný Waldstadion. Odhadovat herní styl nedělního soupeře bude zřejmě oříškem, jelikož HSV plánuje nasadit zcela neokoukanou záložní řadu.

Naopak Veh nemá mnoho důvodů měnit vítěznou sestavu, takže je velmi dobře možné, že podoba zahajovací jedenáctky bude tatáž jako v prvních dvou utkáních. Autor dvou gólových zásahů Lanig tak zřejmě nadále setrvá v roli žolíka. Domácí fotbalisté do utkání údajně nastoupí se smutečními páskami pro uctění památky zesnulých Ivici Horvata a Adolfa Bechtolda - dvou bývalých profesionálů, kteří oblékali dres Eintrachtu.

Rothosen přijíždějí do Frankfurtu s novým sebevědomím a s intenzivním dvoutýdenním tréninkovým blokem v nohách. Těchto čtrnáct dnů však nebylo dostatečně dlouhou dobou na zotavení zraněných Gojko Kačara a Thomase Rincóna. K nim pak navíc v posledních dnech přibili Paul Scharner (zpřetrhané vnitřní vazy) a čerstvě i Dennis Aogo, jenž musel ulehnout s chřipkou.

Navzdory těmto ztrátám hýřil trenér Fink na tiskové konferenci optimismem: "Máme za sebou dva velice dobré týdny, radost a dobrá nálada jsou zpět. Je jasné, že díky svému skvělému vstupu do soutěže půjdou do utkání s velkou sebedůvěrou i domácí. Avšak i oni mají své slabé stránky, jichž se pokusíme využít," vyjádřil se nekonkrétně Fink.

Bilance vzájemných utkání hovoří jednoznačně ve prospěch HSV - z dosavadních 86 bundesligových duelů dokázali Rothosen pro sebe získat 41, ve dvaceti partiích si oba celky body rozdělily. Rovněž celkové skóre 153:103 je příznivější pro hamburský klub.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Anderson, Oczipka - Rode, Schwegler - Aigner, Meier, Inui - Occéan
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Lam - Badelj, Jiráček - Son, van der Vaart, Jansen - Rudněvs
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Reprezentační přestávka utekla jako voda a německá nejvyšší soutěž znovu otevírá svoje brány třetím dějstvím. Tentokráte se můžeme těšit hned na dva vyhrocené souboje, přičemž největší náboj zřejmě skýtá derby Hannoveru s brémským Werderem - dojde tak na souboj dvou čerstvých derby-vítězů!

Dolnosasové zažívají pod vedením Mirka Slomky hotovou renesanci a poprvé ve své historii se dokázali dvakrát za sebou kvalifikovat do evropských pohárů! Konkrétně se pak 96ky představí na půdě Evropské ligy, kde se minulý rok prezentovali nebojácně, až jim nakonec ve čtvrtfinále vystavil stopku pozdější vítěz - Atlético Madrid. Také bundesligový vstup se potom domácím vydařil na jedničku...

Na úspěšném rozjezdu hned na třech frontách (kromě ligy a EL ještě domácí pohár) má ze všech hráčů bezpochyby největší podíl konečně uzdravený Leon Andreasen, jenž poslední dva roky strávil na marodce s komplikovaným zraněním třísel. Právě on je však nyní hlavním tahounem Slomkova výběru a v osmi zápasech (včetně reprezentace a DFB-Pokalu) zaznamenal úctyhodných pět branek (!!!). Právě návrat do národního mužstva je pro univerzálního hráče tou největší možnou odměnou za ta muka, jimiž si dozajista prošel. "Nikdo vážně nemohl věřit, že se dokáže z tak bezvýchodné situace vrátit v tomto stylu. Takovéhoto comebacku si nesmírně vážíme, Leon je navíc jedním z mála hráčů, kteří dokážou být neustále nebezpeční pro soupeřovu branku," nadšeně prohlásil Mirko Slomka.

Faktor číslo dvě pro H96: poslední dva vzájemné duely v AWD-Areně nabídly shodně pět branek a pokaždé se z triumfu radovali domácí. Hannoveru pak hraje do karet i prostá statistika - dohromady už na domácím trávníku nepoznal hořkost porážky takřka rok a půl (!). "Jsme nadšeni, že je před námi další derby s Brémami. Podmínky by měly být ideální, abychom mohli vidět další fantastický zápas," slibuje hannoverský kouč, jenž ve středu oslavil čtyřicáté páté narozeniny.

Ovšem ani přístavnímu celku nechybějí trumfy v rukávu. Tradiční tým se dokázal po letech konečně zbavit přebytečných (často i přeplacených) veteránů, navrch sice odešlo i několik opor, ale přesto nyní Werder působí daleko svěžejším dojmem. Toho jsme si mohli všimnout hned v otevíracím utkání jubilejního 50. bundesligového ročníku na Westfalenstadionu nebo v severském derby s HSV.

Právě úspěšně zvládnuté utkání s Hamburkem dává zelenobílým fanouškům do žil největší dodávku optimismu, neboť ti se poslední dva roky těžko smiřovali s faktem, že jejich milovaný klub už není na severu Německa nedotknutelný - hned dvakrát se před Brémy dostal právě Hannover a jednou také Vlci a Rothosen. "Těšíme se na zápas, který je lemován zajímavým číslem," připomněl Thomas Schaaf historicky 66. Nordderby.

Když už jsme nakousli poslední derby zápasy na půdě Hannoveru, nesmíme se zapomenout zmínit o posledním utkání na Weserstadionu, které nakonec ovládli efektivnější domácí a alespoň kosmeticky tak zarovnali nepříznivý trend. Tým od řeky Leine se musí obejít bez Pandera, Schulze a pomalu se vracejícího Dioufa, zatímco na druhé straně nepostrádají nikoho z důležitých hráčů.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Rausch - Andreasen, da Silva Pinto - Stindl, Huszti - Schlaudraff, Sobiech
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Gebre Selassie, Prödl, Sokratis, Fritz - Junuzović - Arnautović, Hunt, de Bruyne, Elia - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.50 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Po nevydařeném startu ligové soutěže si bude chtít VfB Stuttgart spravit chuť na nováčkovi z Düsseldorfu, jemuž naopak úvod soutěže vyšel. Švábi se především potřebují oklepat z výprasku, jenž schytali od fotbalových profesorů z Mnichova. Pro sobotní utkání tak může mít württemberský klub jediný možný cíl - rázně ukončit fotbalovou euforii Fortuny, která po svém návratu do nejvyšší ligy zatím neokusila hořkost porážky.

Bruno Labbadia a Norbert Meier již na sebe jako trenéři jednou narazili: Bylo to v prvním kole ligového poháru 09/10 a současný coach VfB, tehdy ovšem ve službách hamburského SV, slavil nad Meierovou Fortunou vítězství po pokutových kopech. Nyní se oba stratégové potkávají v Bundeslize a Labbadia jistě doufá, že jeho borci jako první v tomto ročníku rozvlní síť düsseldorfské brány. Fortuna se totiž může pochlubit 180 minutami bez inkasovaného gólu.

Na obligátní tiskové konferenci se stuttgartský šéftrenér musel chtě nechtě ohlédnout dva týdny zpět a připomenout mnichovský debakl. Volil však zcela správně optimistická slova: "Teď skutečně není vhodné vše zpochybňovat a házet přes palubu. Důležité je poučit se z chyb a pokud možno je v budoucnu neopakovat. Fortuna nám určitě dost znepříjemní život, v defenzívě působí velmi kompaktně a číhá na svou příležitost. Pro prolomení jejich obranné závory je třeba velká dávka trpělivosti," pravil Labbadia.

Proti F95 jsou k dispozici všichni hráči - až na jednoho. V roli černé ovce je po minulém soutěžním kole Vedad Ibiševič. Bosňan viděl červenou kartu a za svůj nešťastný zkrat proti Boatengovi musí pikat. Jinak ostatní reprezentanti svých zemí, kterých má VfB víc než dost, přečkali svá kvalifikační klání bez úhony. Jen Mexičan Maza měl určité problémy s návratem ze Severní Ameriky a k týmu se připojil na poslední chvíli v pátek. Zda tento střední obránce proti Fortuně nastoupí tak zatím není jisté. Na každý pád se v zahajovací sestavě namísto Ibiševiče objeví Cacau.

Trenér düsseldorfského celku Meier před příjezdem do švábské metropole varoval před kvalitou sobotního soupeře. Raději než na nevyvedený start VfB v lize poukázal na Stuttgartem zvládnutou kvalifikaci pro Evropskou ligu, v jejímž rámci se Švábi vypořádali s Dynamem Moskva. "V kádru Moskvanů platil Andrej Voronin za nadbytečného hráče a tak přišel k nám. Z toho lze vyvodit, jak silným týmem musí Dynamo být," naznačil Meier, přes jak kvalitního soupeře dokázal Stuttgart postoupit do hlavní soutěže EL.

Po personální stránce se v táboře F95 mírně vyjasnilo, neboť Bruno Soares se vrátil k tréninku. Nasazení tohoto brazilského středového obránce již v sobotu by však bylo unáhleným krokem. Natržené vazy do hry nepustí Stefana Reisingera a s poraněným lýtkem se potýká Dani Schahin. Naopak do hry by se mohl po vypršení disciplinárního trestu poprvé zapojit kapitán Andreas Lambertz.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Hoogland, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Kvist, Gentner - Harnik, Hajnal, Boka - Cacau
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Levels, Malezas, Langeneke, J. van den Bergh - O. Fink, Lambertz - Kruse, Voronin, Bellinghausen - Rafael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Sobotní bundesligové odpoledne nabízí také utkání v Borussia-Parku, kde domácí Hříbata vyzve Norimberk. Obě strany mají za sebou úspěšný vstup do nového ročníku, jenž budou chtít po reprezentační pauze oživit.

Porýnský tým sice nedokázal přejít přes kyjevské Dynamo do hlavní fáze Ligy mistrů, přesto však nemusejí svěřenci Luciena Favreho zbytečně smutnit, neboť si zahrají alespoň druhou prestižní klubovou soutěž - Evropskou ligu. Mimoto dokázal Gladbach, i přes odchod hned tří hlavních opor, úspěšně odstartovat domácí soutěž, kde si po dvou zápasech hýčká čtyřbodový zisk. Zklamání tak přese všechno není na pořadu dne a všichni v Dolním Porýní hledí kupředu.

Nyní budou chtít die Fohlen pozitivní bilanci potvrdit a rádi by jistě navázali na poslední vzájemné duely s Franky, které pokaždé opanoval domácí celek (1:0 a 0:1). "Tentokrát na nás čeká opravdu hodně tvrdá práce. Norimberk je velmi dobře organizovaný, hraje agresivně a může se spolehnout hned na několik ostřílených hráčů," je si vědom asistent trenéra Frank Geideck. "Náš cíl však zůstává tříbodový," vzápětí doplnil.

Také druhá strana zanechala při vstupu do nové sezóny hlubokou stopu: Der Club povětšinou každý rok pustí ze svého středu nejlepší hráče, hlavní opory, avšak pod konzistentním vedením protřelého Dietera Heckinga se bavorskému celku daří setrvávat mezi elitou. Tento obrázek byl k vidění i během letní přestávky, ovšem utkání v Imtech Areně a nebo především proti BVB ukázala, že se s franským týmem musí počítat.

Zrovna utkání proti úřadujícímu šampionovi se FCN vydařilo na výbornou a místy byl favoritovi minimálně vyrovnaným protivníkem. I díky tomu nemá hostující kormidelník sebemenší důvod něco měnit a do základu zřejmě znovu postaví Roberta Maka. "Robert se nachází na dobré cestě, aby mohl udělat další krok. Jeho rychlost je opravdu neuvěřitelná," pochvaluje si Hecking, jemuž na rozdíl od Borussie chybí zranění Frantz, Hloušek a Mendler.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Álvaro Domínguez, Daems - Nordtveit, G. Xhaka - Herrmann, Arango - Cigerci - L. de Jong
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Klose, Nilsson, Pinola - Balitsch, Simons - Mak, Kiyotake, Esswein - Pekhart
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Rozjetý FC Bayern mohl v naprosté spokojenosti přečkat reprezentační pauzu. Šest gólů ve stuttgartské síti v předešlém kole a zejména šest bodů na kontě byly asi těmi nejlepšími možnými dárky pro "Kaisera" Franze Beckenbauera, jenž v těchto dnech oslavil své sedmašedesáté narozeniny. A tak si mnozí kladou otázku, zda-li hosty z Mainzu v sobotu nečeká stejná nemilosrdná exekuce, která před dvěma týdny odpravila nebohé Šváby.

Bavoři by pochopitelně rádi setrvali na vítězné vlně a FSV se bezpochyby jeví jako další tříbodové sousto. Myšlenkami u sobotního utkání byl i další klubový oslavenec Thomas Müller (čerstvě 23 let), jenž má s některými týmovými kolegy navíc za sebou úspěšně zvládnutý reprezentační start v dlouhé kvalifikaci na MS: "Jsme skutečně velmi dobře rozjetí, hráči byli úspěšní i v zápasech národního mužstva. Nic tedy nehovoří pro neúspěch v následujícím domácím utkání," nechal se slyšet průběžný leader ligové střelecké tabulky.

Avšak i Müller si dobře pamatuje poslední dvě vzájemná střetnutí s falckými borci - FCB v nich vytěžil jen jeden bod. "Mainz je soupeř, jenž byl v minulých sezónách vždy velmi nepříjemný a se svou intenzivní hrou je těžko k porážení," uznal mladý záložník. Jeho tým zápasem s FSV odstartuje náročnou sérii sedmi zápasů ve dvaadvaceti dnech. Pohled do kalendáře není právě povzbudivý: Mainz, Valencie, Schalke, Wolfsburg, Brémy, Borisov, Hoffenheim - to signalizuje více zápasové praxe na úkor tréninků a zejména hodně únavné cestování. Nikdo však nepočítá, že by Bavoři proti karnevalovému klubu z Mainzu šetřili síly.

Právě pro tyto okolnosti se kádr FCB přes léto rozšířil o několik zajímavých jmen a šéftrenér Heynckes se netajil s plánovanou rotací hráčů v horizontu následujících tří týdnů. "Hráči o mně navíc dobře vědí, že rád zasahuji do zahajovací sestavy bez ohledu na aktuální výkonnost. Každý hráč tak dostane příležitost," vyjádřil se k tomuto tématu Heynckes. Ten do zahajovací sestavy zatím nepustí Javiho Martinéze, nejnovější a nejdražší akvizici klubu. Otázkou dále zůstává, zda-li svalové napětí dovolí Arienu Robbenovi plnou herní zátěž. Pokud by Nizozemec vypadl, nahradí jej na pravé straně tak jako proti VfB Müller. Do hry nadále nemohou zasáhnout Gómez s Alabou.

Zatímco by mnichované rádi prodloužili svojí skvělou sérii domácích zápasů, chtějí hosté z Mainzu svou negativní sérii ukončit. Řeč je o šesti bundesligových utkáních v řadě bez výhry (dvě porážky, čtyři remízy), přičemž hráči FSV docílili jen jedné branky. A to se navíc mohučští dost trápí na cizích hřištích, neboť z posledních sedmnácti výjezdů mimo domácí půdu si odvezli tři body jen v jediném případě. Tuchelovi svěřenci však neodjeli do Mnichova dělat FCB křoví, byť je jejich jedinou zbraní proti fotbalovým obrům svědomitý kolektivní výkon. "O víkendu nás čeká prověrka na té nejvyšší možné evropské úrovni. Samozřejmě budeme chtít vstoupit do Allianz-Arény s odhodláním a bez zábran, abychom na konci utkání mohli být spokojeni s vlastním výkonem," uvedl trenér Tuchel, jenž dobře ví, jaké to je odvézt body z futuristického stadionu FCB.

Hosty však trápí řada zranění: Jen do role diváků odsoudila zranění duo Ivan Klasnič - Eugen Polanski. V případě Chorvata se jedná o natržené lýtko, v druhém případě je na vině podkolenní jamka. Naopak v kádru se poprvé objevil Rukavytsya, nicméně s ním trenér nepočítá pro startovní jedenáctku.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Badstuber - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Mandžukić
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Bungert, Kirchhoff, Noveski, M. Caligiuri - Baumgartlinger, Soto - N. Müller, Ivanschitz, Choupo-Moting - Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Nepsaným magnetem třetího bundesligového kola by mělo být utkání na půdě obhájce titulu Borussie Dortmund, kam zavítá Bayer. Přijde tak na souboj dvou tradičních mužstev a především dlouhodobých rivalů, přičemž Werkself patří mezi vybranou smetánku pěti týmů, jež mají s BVB pozitivní bilanci...

Borussen si musejí stejně jako před rokem procházet stejnými pocity: Jürgen Klopp a jeho ovečky dokázaly podruhé v řadě opanovat Meisterschale a nyní je tak na stále ještě mladé mužstvo vyvíjen opětovně nepřiměřený tlak. To pochopitelně jen umocnilo megalomanské posilování mnichovského Bayernu a nepříliš povedený zápas s Werderem, který sice ještě domácí zásluhou Götzeho opanovali, avšak zaváhání si vybrali hned napodruhé v Norimberku, odkud přivezli pouze bod.

Od tohoto týdne se pak musejí Schwarzgelb připravit na pravidelnou dávku "anglických týdnů", přičemž už v úterý je na programu pro Dortmund dost možná klíčové domácí utkání LM s Ajaxem Amsterdam. "Někde jsem četl, že od této chvíle budeme hrát každé tři dny," lakonicky utrousil Klopp. Hlavním tématem však momentálně pro BVB zůstává nadcházející duel. "Tento zápas musíme pojmout na rozdíl od jiných utkání odlišně. Bayer má skutečně velmi dobré hráče, chováme k soupeři patřičný respekt. Přesto přese všechno zůstává Leverkusen jedním z největších ligových favoritů," vysekl soupeři poklonu domácí lodivod.

Většině dortmundských fanoušků pak dozajista spadl kámen ze srdce při oznámení, že nedávné zranění Marca Reuse z reprezentačního utkání s Rakouskem není vážné a nová posila Borussie by tak měla být na sobotu nachystána. Do tréninku se po zranění třísel, respektive podkolenní šlachy vracejí rovněž Sven Bender a Felipe Santana. "Máme z čeho vybírat," pochvaluje si Klopp, jenž nemůže počítat pouze s Owomoyelou.

Porýnský celek vsadil už před koncem uplynulé sezóny na rozsáhlou sekvenci změn (všechno odstartoval nástup netradiční trenérské dvojice Sascha Lewandwoski - Sami Hyypiä), a tato pro někoho možná riskantní volba se mu začíná vyplácet. Leverkusen sice na úvod zaváhal na hřišti frankfurtského nováčka, ovšem následně si hosté spravili chuť na Freiburgu a celkově prohráli jediný z posledních šesti zápasů (!).

Jinou řečí už však mluví neúprosné statistiky o posledních zápasech s Dortmundem: Farmaceutici ovládli za posledních deset utkání jedno jediné (otevírací duel ročníku 2010/2011 na hřišti Borussie), maximem byly potom čtyři dělby bodů. "Musíme být velmi koncentrovaní, neboť BVB má rychlý přechod do ofenzivy a nesmírně kvalitní závěrečnou fázi. Víme, že se žlutočerní na domácím trávníku prezentují zvýšenou agresivitou, což je faktor, ve kterém se jim budeme muset vyrovnat," nepochybuje Hyypiä, jenž však zároveň netlačí na pilu. "I po Dortmundu je stále k dispozici třicet jedna zápasů," odmítá zvláštní význam tohoto střetnutí finská legenda.

Také Werkself se do tréninkového procesu vrátily dvě ofenzivní opory - Renato Augusto by měl začít na lavičce náhradníků, tedy za předpokladu, že bude schopen nastoupit kapitán Simon Rolfes, jehož trápila podkolenní šlacha a Sidney Sam bude po komplikovaném zranění stehna dohánět tréninkové manko. Svůj 100. bundesligový zápas by měl odehrát Schürrle, stejně jako na druhé straně Reus a Großkreutz!
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski, Reus, Großkreutz - Lewandowski
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Carvajal , Wollscheid , Toprak , Kadlec - L. Bender , Reinartz , Rolfes - Castro , Kiessling , Schürrle
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Greuther Fürth - Schalke 04  (sobota 18:30)
Za své doposud krátké účinkování v Bundeslize již měl Greuther Fürth tu možnost přivítat na svém domácím kolbišti jednoho z německých gigantů, kterým byl dokonce samotný FC Bayern. Proti dalšímu věhlasnému soupeři, jakým Schalke 04 beze sporu je, se budou Büskensovi svěřenci pokoušet o reparát, jelikož první domácí utkání skončilo dle očekávání porážkou. Dle papírových předpokladů by však bavorský nováček neměl dělat borcům z Gelsenkirchenu problémy.

Netřeba asi připomínat, že je Trolli-Aréna pro večerní utkání beznadějně vyprodaná. "Kleeblätter" navíc svého strach nahánějícího soka přivítají bez velkých personálních starostí, k čemuž se vyjádřil i Büskens: "Momentálně si nemůžeme stěžovat na žádné nové zraněné a ve zdraví se z kvalifikačních bojů vrátili i národní reprezentanti. Pravdou ale je, že je to pro nás neobvyklá situace, když se tolik hráčů neúčastní tréninkových jednotek kvůli reprezentačním povinnostem," prozradil domácí trenér.

Naproti tomu není žádnou novinkou zvláštní vztah mezi Mikem Büskensem a jeho bývalým oddílem Schalke. Za Königsblauen současný kormidelník Fürthu kopal dlouhé sezóny od roku 1992, aby byl posléze v tomto týmu platný v několika manažerských pozicích, a to včetně funkce asistenta hlavního trenéra. Každopádně svému bývalému zaměstnavateli nehodlá v sobotu body nijak darovat. "Chceme jít jasně svojí cestou a to i za situace, kdy na této cestě stojí jedenáct překážek," řekl odhodlaně Büskens.

Po reprezentační pauze čekají na Schalke 04 "anglické týdny" - k ligovým povinnostem se budou Stevensovi svěřenci ohánět i v Lize mistrů. Nejdříve však S04 musí odvézt povinné tři body ze Středních Franků. "Greuther Fürth nežije jenom z euforie. V Mohuči ukázali, že jsou schopni hrát skvělý fotbal. Tam si svědomitě plnili své defenzivní povinnosti a vyráželi do nebezpečných útoků vpřed," varoval před nováčkem trenér Stevens.

Ve Fürthu to bude shledání se starými známými: Vedle Büskense mají s S04 mnoho společného i Edu a Gerald Asamoah. A jak tyto znalce Königsblauen nejlépe překvapit? Možná by se v zaběhnuté formaci 4-2-3-1 mohla poprvé objevit čerstvá posila S04 Ibrahim Afellay. Oproti tomu do hry nezasáhnou Chinedu Obasi a Christoph Metzelder, zraněný je rovněž brankář Timo Hildebrand. K tomuto triu se v posledních dnech nedobrovolně připojil Ciprian Marica - Rumun si přivodil svalová zranění, když bojoval za svou vlast v kvalifikaci na MS. Lehká svalová zranění z reprezentačních zápasů nahlásili i Christian Fuchs a Teemu Pukki. Start obou jmenovaných však pravděpodobně ohrožen není. Otazník však stojí nad startem Jeffersona Farfana. Peruánec absolvoval těžká kvalifikační utkání a navíc mu neprospěla dlouhá cesta z Latinské Ameriky.
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Grün - Nehrig, Kleine, Mavraj, Schmidtgal - Klaus, Fürstner, Pekovič, Prib - Edu, Sararer
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Uchida, Höwedes, Matip, Fuchs - Neustädter, Holtby - Farfán, Afellay, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.60 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - VfL Wolfsburg  (pátek 20:30)
Fotbalisté Augsburgu zatím nezískali ve dvou kolech německé Bundesligy ani bod, nicméně nyní si chtějí spravit chuť a konečně výrazněji zasáhnout do dění nejvyšší německé soutěže. Nyní nastoupí proti hratelnému Wolfsburgu, který je v tabulce zatím na dvanácté pozici se ziskem tří bodů. Ambiciózní celek v čele s koučem Felixem Magathem nebere nic jiného než výhru, jeho svěřenci si chtějí spravit chuť po nedávném domácím kolapsu s Hannoverem.

Vlci totiž byli před tímto duelem v domácím prostředí mírnými favority i vzhledem k tom, že z prvního kola si přivezli tři body po výhře nad Stuttgartem. Nicméně před vlastními fanoušky naprosto zkolabovali a museli skousnout hořkou porážku 0:4. Celek, v němž nyní po odchodu Petra Jiráčka do Hamburku a zranění Václava Pilaře působí z českých hráčů aktivně pouze Jan Polák, má rozhodně co napravovat.

Augsburg je prozatím na šestnácté pozici a v tomto ročníku by se určitě měl zachraňovat. Na úvod nezvládl důležitý duel s Düsseldorfem a nakonec soupeři podlehl 0:2, v následném utkání se Schalke neměl podle předpokladů také nárok a nakonec soupeři podlehl jasně 1:3.

Wolfsburg prahne po pomstě za minulou sezónu, Augsburg totiž po velmi pomalém rozjezdu zaznamenal první výhru až ve 14. kole, právě proti týmu Felixe Magatha. A na jaře, už při zlepšené formě, zdolal Vlky i venku.

"Augsburgu jsme darovali všechny body doma i na jeho stánku a to rozhodně není přípustné. Letos v žádném případě nechceme soupeře motivovat. Jsme sice v podobné situaci jako loni, nicméně takovéto ztráty se rozhodně nedají odpustit," řekl rázně Magath. Následně se vrátil k minulému duelu a potvrdil, že o žádnou krizi určitě nejde. "Všichni jsme byli touto prohrou překvapeni, nemáme totiž žádné problémy. Bylo to ale jednorázové, nic podobného už doufám neuvidíme. Nyní máme šanci se ukázat a potvrdit výkon ze Stuttgartu, v tomto světle chceme pokračovat v celém letošním ročníku," dodal zkušený kouč.

Za hostující celek nastoupí hvězdný útočník Bas Dost i přes problémy s kotníkem, nicméně mimo hru stále ještě zůstává jiný pilíř Patrick Helmes. Domácí postrádají sedm důležitých hráčů včetně útočníka Ja-Cheola Koo, který je v týmu na hostování z Wolfsburgu, a bývalého brankáře Vlků Simona Jentzsche. "Oproti začátku sezóny jsme se hodně zlepšili a proti Schalke jsme měli i několik šanci. Určitě to potvrdíme i proti Wolfsburgu, v ofenzívě se nám konečně začíná dařit," řekl optimisticky kouč FCA Markus Weinzierl.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Amsif - Verhaegh, Sankoh, S. Langkamp, Ostrzolek - Baier, Ottl - Petržela, Morávek, Sio - Bancé
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Fagner, Naldo, Pogatetz, Rodríguez - Träsch, Josué, M. Schäfer - Diego - Dost, Olić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov22009:16
2.Eintracht Frankfurt22006:16
3.Hannover 9621106:24
4.Schalke 0421105:34
5.Fortuna Düsseldorf21102:04
6.Borussia Dortmund21103:24
7.Borussia Mönchengladbach21102:14
 1. FC Norimberk21102:14
9.Bayer Leverkusen21013:23
 Werder Brémy21013:23
11.Greuther Fürth21011:33
12.VfL Wolfsburg21011:43
13.1. FSV Mainz 0520111:21
14.SC Freiburg20111:31
15.Hamburger SV20020:30
16.FC Augsburg20021:50
17.TSG Hoffenheim20021:60
18.VfB Stuttgart20021:70
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30FC Augsburg - VfL Wolfsburg
sobota 15:30Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
sobota 18:30Greuther Fürth - Schalke 04
neděle 15:30SC Freiburg - TSG Hoffenheim
neděle 17:30Eintracht Frankfurt - Hamburger SV

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (156)

Přidat komentář
penepi

O pár hodín smer Dortmund. Už teraz sa trasiem od nedočkavosti viac ako feťák po mesiaci bez dávky.

Reagovat
doNny

Reagovat
madridcan

Vies to porovnat?

Reagovat
Arne

Moc se těším na neděli... Zaprvé co předvede Eintracht (pro mě zápas kola) a zadruhé, jestli se Hoffe zmátoří. Ale spíš čekám, že ve Freiburgu dostane další ťafku.

Reagovat
herbage

no, zápasem kola bude spíš utkání BVB - Bayer, ale Eintracht s HSV jsou v těsném závěsu. Eintracht má velmi dobrý tým, těším se, co letos předvedou

Reagovat
Arne

Píšu pro mě... Já BVB viděl už mnohokrát, Leverkusen mě moc netáhne, tak se prostě nejvíc těším na ten Frankfurt + střed zálohy HSV.

Reagovat
herbage

ne, to jsem četl, ale dříve jsme se také přeli, který zápas je zápas kola, tak jsem nevěděl, jak jsi to přesně myslel

Reagovat
Arne

Já vím, na to si trochu pamatuju... Mám dojem, že já jsem prosazoval, že šlágrem je Revierderby, zatímco většina upřednostňovala Bayern s někým.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak tam mas slusneho konkurenta na sobotu 15:30 v podobe H96 - Werder.

A samozrejme, zapas kola je dajme tomu BVB - Bayer, zapas vikendu je ale jednoznacne Hertha - Aalen

Reagovat
Arne

To ale čekám jednoznačně vítězství a jsem zvědav, co přinese Pekarík.

Reagovat
jv

...a za týden pak šlágr na Betzenbergu.

Reagovat
JozkokozleJ

Proti Lichtenstajcom vraj nehral dobre. Ze malo utocil ...co si teda (zvlast v takom zapase) prilis neviem predstavit. Tiez som na neho zvedavy a jeho spolupracu s Ndjengom, ktoremu to na pravom bekovi pasovalo. Snad bude i v zalohe.

Reagovat
Xavi8

Od neho teda necakaj ziadne zazraky. Posledne 2 sezony isiel neskutocne vykonostne dole.

Reagovat
Xavi8

To skor pozeraj na Sylvestra.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že HSV získá své první body, Frankfurt má zatím až moc ideální start

Reagovat
herbage

typický fanda Bayernu, hned by se chtěl zbavovat konkurence

Reagovat
smazaný uživatel

Eintracht není pro Bayern konkurence, tu spíš v boji o titul vidím u Dortmundu, Hannoveru a S04

Reagovat
herbage

však jo. Já jen reagoval na to, že u nich vidíš po dvou kolech 6 bodů a víc jim nepřeješ

Reagovat
penepi

96ky budú hore.

Reagovat
Arne

Hannoveru? Jako o poháry by hrát měl a je docela slušný, že si může dovolit na lavičce nechat útočníky jako Abdellaoue a Konan, ale na titul? To snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

já s nima na první stupínek taky nepočítám, ale myslím, že to "promíchá" asi tolik, jako v minulé sezoně Gladbach (s tím, že ta čtyrka snad nebude o ničem tak brzo jako v minulé sezoně)

Reagovat
JozkokozleJ

Ohladom spicky sa skor obavam, aby sa z toho nevytvorila nejak skoro solo jazda

A kebyze Hannoveru vydrzal ten stroj, ktory zatial predvadzaju, bolo by iba dobre.

Reagovat
jv

Snad ne.

Reagovat
JozkokozleJ

Vykon Eintrachtu v prvom kole vylozene namlsal a ich suboj s HSV si tiez urcite nenecham ujst. A i ten Freiburg s Hoffe, vzhladom na to, ze na sledovanie tychto teamov nejak nikdy nevyjde cas (asi hraju furt v sobotu o 15:30), som zvedavy.

Reagovat
jv

Taky si to nechci nechat utéct. Eintracht jsem zatím skoro neviděl a HSV skrývá mnoho otazníků... Akorát nechápu, jak mohli dát na sobotní odpoledne BVB i Hannover, zase demence, i když tady je to možná kvůli pohárům, ale spíš ne.

Reagovat
JozkokozleJ

Hannover hraje az vo stvrtok, preto na nedelu ich dat mohli. Tiez mi niekedy pride, ze rozlosovanie zbytocne urci zaujimave zapasy v jeden hraci cas, na druhu stranu, clovek aspon ma moznost pozriet i tie ostatne, na prvy pohlad menej zaujimave mansafty.

Inak, rozvrh zapasov v ramci jedneho hracieho kola niekto urcuje, ci je to bohapusty los?

Reagovat
jv

Akorát o jeden z těch šlágrů zbytečně přijdeš a třeba na Playeru už to nebude přístupný, což je velikánská škoda.

Přesně nevím, ale podle mě to určuje DFB, alespoň by měla. Každopádně třeba tenhle víkend to přesunout mohla (Hannover), škoda.

Reagovat
JozkokozleJ

Odkedy uz nie su zaznamy pristupne na ESPlayer? To teda nie je dobra sprava

Reagovat
jv

Oni jsou přístupný furt, akorát už tam najdeš pouze utkání, která vysílali na ES živě, takže pět přenosů, zbytek už nedohledáš (loni si mohl zpětně koukat na všechny zápasy toho daného kola).

Reagovat
smazaný uživatel

koukam, že Kjaer je na DM, no uvidíme - ale Petržela konečně v základu

Reagovat
JozkokozleJ

Petržela nehraje vobec zle.

Magath rychlo rezignoval na svoje kone na DM. Ale to, ze snacu nedostal zase Träsch, to je mi zahadou.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, ale komentátor mluvil o tom, že Magath zkoušel na DM i Diega škoda že se Polák zranil, dneska by si nejspíš zahrál

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Petržela hrál v Plzni vždycky dobře, než přišlo na zakončení - v repre měl nevýhodu, že neuměl hrát s bekem za ním (teď s Petrželou mu to už šlo), v klubu by si měl zvyknout rychleji, tak když nebude zmatkovat ve vápně, tak bude pro FCA platným hráčem

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes urcite patril medzi najlepsich a najaktivnejsich hracov Augsburgu, hoc k svojim unikom po kridle do sestnastky a finalnym prihravkam sa prilis nedostal. Vykon ale dobry. Plus velmi dobre zahraval rohy, takze dalsie plus, ktore ho moze udrzat pres Musonom.

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes Olićovi za tu jeho genailnu päticku Skvela lahodka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry a Robben opustili dnešní trénink po půl hodině.

Reagovat
stas87

konecne ma schaaf na vyber z komplenteho kadra prestizny zapas to bude pre füllkruga ktory je odchovancom hannoveru,treba sa aj strelecky presadi...

dolezite bude eliminovat nabehy huzstiho a stindla do kridelnych priestorov,samozrejme sa musi pokryt schlaudraff ktory tie lopty rozdava,pokial toto hraci dodrzaju tak sa da odviezt aj bod co by bolo fajn

Reagovat
stas87

OT: dnes maju mat vsetky timy na dresoch namiesto loga klubu napis Geh deinen Weg,je to naozaj tak?mala by to byt nejaka kampan ktora ma podporovat integraciu cudzincov v nemecku patronka tohto projektu je angela merkelova a je to druhy krat,prva taka vec bola v roku 1992,vtedy bolo na dresoch Mein Freun ist Ausländer

Reagovat
stas87

zopar zaujimavosti k malemu derby dnes v hannoveru:

bilancia z pohladu werderu: 25-13-10,werder nastrielal v tychto zapasoch 109 golov,zatial co hannover len 51

hannover sa poprvy raz dokazal dostat 2 sezony po sebe do poharov,to bilancia werderu je v tomto smere podstatne lepsia,werder chyba druhy krat od roku 1999 v poharoch

hannover neprehral minuly rok doma ani zapas (10 vyher,7 remiz)poslednykrat co hannover doma prehral bol zapas proti gladbachu v 32 kole sezony 2010/2011,ak by dnes hannover neprehral vytvoril by novy rekord vo svojej BL historii,8x po sebe by neprehral

tak verim ze ten rekord nepadne a werder si odvezie vyhru

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

mileitz-gebre-lukimya-sokratis-fritz-hunt-bargfrede-elia-arnautovic-de bruyne-petersen

takze prödl dnes nenastupi a junuzovic tiez prödl ma svalove problemy a junuzovic je nemocny

Reagovat
stas87

huzsti perfektne trafene,mozno tam mielitz mohol byt o chvilku skorej,no nic,ideme dalej

Reagovat
jv

MATS!

Reagovat
slovaňáák

Suverénně. A Kadlecovi to daj asi trošku sežrat v kabině.:)

Reagovat
JozkokozleJ

Kadlec vykony su od zaciatku sezony dost slabe.

Reagovat
jv

Stará dobrá Borussia je snad konečně zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

No, že by to v Mnichově byla nějáká sláva, to se řícct nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

to bys chtěl moc aby v každym zápase dali 5 a více gólů

Reagovat
stas87

je to zatial zo strany werderu dost rozpacite prvych 5 minut vyzeralo velmi dobre,agresivita,chut,nasadenie...v tomto sme boli lepsi ako hannover,potom prisiel trestnak a 1-0,druhy gol...mozno ze gebre mohol byt u hraca co centroval blizsie a nedovolit mu odcentrovat,ale chyba bola inde,uz si moc nepamatam kto urobil chybu v strede a hannover dal druhy gol...

zatial sa mi paci hunt a elia,bohuzial len tyto dvaja hraju a snazia sa...bargfrede moc netusi koho ma obsadzovat,takmer vsade je o krok neskoro a ked ma loptu,tak alibisticky prihrava do strany alebo na beka...de bruyne okrem tej strely tiez nic neukazal,marko ma zatial aspon chut hrat,uvidime ci sa jeho pristup zmeni ked sa nebude darit aj v druhom polcase

hracom hannoveru za tie zbytocne nebezpecne zakroky,treba ten schlaudraffov bol uplne zbytocny

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez som si vsimol, ze hraci Hannoveru hravaju dost na hranici, casto az zakerne. Zatial sa to vyplaca.

Reagovat
stas87

tooooooor kevin konecne to vyslo

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Toni fantasticky dneska což potvrdil tím gólem. Z něho roste fantastický fotbalista, budoucí aspirant na zlatý míč.

Reagovat
smazaný uživatel

děláš si srandu, Uli?

Reagovat
JozkokozleJ

Ved napisal aspirant. A vzhladom na to, ze v 22 rokoch vyborne diriguje Bayern a pomaly i reprezentaciu, nie je to az tak odveci.

Reagovat
smazaný uživatel

nojo..ale zlatej míč?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč jako ne? Když může být kandidátem na zlatý míč dvakrát po sobě Xavi ve 30 letech, proč by jej nemohl za čtyři, pět, let získat Kroos? Potenciál na to určitě má.

Reagovat
JozkokozleJ

Slovickarenim vzato, slovo aspirant mozno vylozit i tak, ze sa dostane do nominacie na ZM. A ked sa do nej dostal taky Suarez, preco nie Kroos?!

Odhliadnuc od slovickarenia, nepride mi ako nejaky nezmysel, ze v pripade, ze sa bude dalej zlepsovat, vydari sa mu sezona v klube, ziska trofej s reprezenatciou, bude tahunom, ze sa kludne moze objavit v prvej trojke (ak uz mam zuzit vyraz aspirant).

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ale nepsal, že je aspirantem na to, aby se stal aspiratem.

Reagovat
JozkokozleJ

Aha, to som si to slovo "budouci" vylozil nespravne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, vlastně si měl pravdu. Když si to přečtu několikrát.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli roste na zlaty mic je mi celkem jedno, ale musim uznat, ze se mi ten hrac taky libi, jinak co se novacku tyce, tak za ty uvodni kola davam palec nahoru Dantemu, srsi neskutecnym prehledem, technikou a ´´bezchybnosti´´

Reagovat
stas87

ale vacsinou ten jeden kiks vyrobi..vdaka tej bohorovnosti a technike

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes vyrobil.

Reagovat
stas87

nevidel som vas videl som len werder

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Arne

Hm, Jos překvapil... Lusti ve středu obrany, Ronny ve středu zálohy. Snad si to jihoameričani po Unionu zase nepodělají.

Reagovat
JozkokozleJ

Asi som i rad, ze zo zostavy vybral Hubnika. Minimalne na skusku.

Reagovat
Arne

Jo, mně to taky nevadí... Ale moc nevím, co furt vidí v Hollandovi.

Reagovat
JozkokozleJ

Holland ked nie je donuteny situaciou, tak nepodpori utok nikdy. Asi rozumiem, ze Jos citi, ze Schulz je na LB riziko, ale preco ignoruje na tomto poste Bastiansa, nechapem.

Reagovat
Arne

Přesně... Pokud má před sebou Ramose, tak je jasný, že tam nedá ultraofenzivního beka. Ale Bastians > Holland, to je evidentní.

Reagovat
JozkokozleJ

Juhoamerikanci dnes Ten Ronny ale aj ked poda dobry vykon, aj tak vyzera lezerne. Ten bol v stopercentnom nasadeni akurat, ked rozkopaval reklamny panel pri oslave golu

Reagovat
Arne

Mně se moc líbilo střídání, nevýraznej Sami dolů, Ramos na hrot a místo něj Nico. Jinak moc ke koukání to nebylo, hlavně v první půli, a ještě že to tam padlo po tom rohu, jinak nevím, jak bychom to tam dostávali.

10 bodů z 5 zápasů vypadá už dobře a za tejden se ukáže, jak na tom jsme... A asi dobře, že proti Lauternu favoriti spíš nebudeme a můžeme začít zezadu.

Reagovat
JozkokozleJ

Pravda, nevedeli sa prilis presadit. Nebyt rohu, vykupenie z hry by asi neprislo. I ten druhy gol bol riadny skrat toho obrancu Aalenu - neviem, ci to chce velku drzost, ci skor velku blbost, aby si toto obranca dovolil

Ako pises, s K´luaternom konecne nebudu oni tym muzstvom, ktore bude bezpodmienecne musiet skorovat. O to to bude zaujimavejsi zapas.

Inak tabulka po 5. kole vyzera dost divne. Braunschweig bez straty bodu, FSV bez prehry, Union, Köln (zatial) bez vyhry a Duisburg bez bodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ejha tak dnes slovensky utocny dvojzaprah Guede-Jendrisek.

Som teda zvedavy.

Reagovat
JozkokozleJ

A uz ho tam karim fukol. Treba ale povedat, ze i na inkasovanom gole mal podiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Inac ten uz hral v tom Freiburgu okrem brankara hadam vsetko.

Reagovat
smazaný uživatel

Wiese zkušeně.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho jsme neměli vůbec pouštět.

Reagovat
JozkokozleJ

Kurniksopa, ze som to po polcase vypol. Ta obrana Hoffenheimu je poriadne derava. Wiese toto snad nezazil ani v najderavejsom obdobi Werderu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Wiese má velký podíl na 3. a 4. gólu minimálně.

Reagovat
jv

To mi povídej... Dneska jsem o ten odpolední přišel a pak díky reportu taky o úvod Eintrachtu a zrovna neviděl dva góly.

Reagovat
stas87

druhy polcas vo freiburgu luxus wiese to regulerne prehral hoffe aj divaci ho ocenili skandovanim wiese wiese ha-ha-ha...necudujem sa babbelovi ze sklamany aj nasrany,zaloha v druhom polcase obrancom vobec nepomohla,hraci freiburgu si chodili v pohode do vapna,stacilo poslat dve alebo tri presne prihravky,z hoffe sa mi pacil usami dufam ze aj eintracht-hsv bude podobne atraktivny

Reagovat
smazaný uživatel

Usami byl z Hoffe nejlepší. Teda až po Wiesem.

Reagovat
stas87

ja teda timovi neprajem nic zle,pre werder toho urobil ozaj dost,len ma na nom mrzi tie reci pri odchode ze nechce hravat za klub co nema peniaze chvilami aj obrana freiburgu nevyzeral najistejsie ale hraci hoffe si nedokazali lepsie prihrat a vyuzit toho

Reagovat
smazaný uživatel

že jsem na to nekoukal doufam, že Eintracht - HSV teď bude taky takhle zajímavý

Reagovat
smazaný uživatel

ten Bruma už neni ani možnej

Reagovat
stas87

a to hsv zacalo relativne dobre,pokial sa v ich hre budu vyskytovat taketo trivialne chyby tak svoju hru nezlepsi,a teraz to co beha za hsv podla mna nebude schopne otacat zapasy,uvidime ako s tym vedenim nalozi eintracht

Reagovat
smazaný uživatel

Rafael je schopný otočit zápas sám - ale ta obrana je mizerná, obzvlášť dneska, teď zas propadl Mancienne

Reagovat
stas87

ja sa smejem ze nam hra ignjovski ale bruma a mancienne ho niekolkokrat prevysuju tie situacie su ale rovnake-namiesto jednoduche odkopu do riti ci malej domov zacnu obrancovia nezmyselne kombinovat,prihravky zaloznikom ktory su okamzite atakovany a lahko strati loptu su logickym dosledkom kravin v obrane,uz aby bol fit schärner a kacar

Reagovat
JozkokozleJ

Nechapem co myslel tou hlavickou do Sona.

Reagovat
smazaný uživatel

Mancienne už v prvním poločase dolů - Burma na stopera a Diekmeier napravo - tak snad se to zlepší

Reagovat
smazaný uživatel

to byl moudrý tah, divím se, že tak nenastoupili od začátku...teď to chce do poločasu vstřelit aspoň jeden gól...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ještě jsem trochu nechápal, proč se na beka neposunul Jansen a v záloze pak nehrál Ilicević, ale ta levá strana je na tom zatím dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

...a kvůli píčovině teď HSV přišel o nejlepšího hráče dneška...

Reagovat
smazaný uživatel

a Heiko snad se to teď zlomí

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem chtěl napsat, že ten poločas nakonec končí docela dobře, ale Jiráček tomu červenou kartou moc nepomohl :-(...

Reagovat
jv

Heika by potřebovali v HSV ideálně naklonovat.

Reagovat
jv

Dokud se neuzdraví Scharner, aby bylo alespoň na ten střed spolehnutí, tak asi těžko. Navíc ještě chybí Aogo. Ten odpad z CFC prostě nesmí hrát, jinak bude zle (paradoxně ten nejlepší z nich Rajković nehraje), snad minimálně Mancienne co nejdřív zmizí někam do Championshipu, tam by snad zájem mohl být...

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana - Diekmeier, Heiko, Scharner, Aogo nevypada tak spatne, ale vetsinou hraje Bruma a Manciene a to je tragedie

Reagovat
jv

Minimálně Mancienne už musel dnešním výkonem otevřít oči i Arnesenovi, který předpokládám nad ním drží ochrannou ruku, jinak si to nedokážu vysvětlit. Pokračování nastoupenýho trendu by taky mohlo znamenat konec Arnesena i Finka.

Reagovat
stas87

ako vlastne hodnotis finka?ja z neho mam rozpacite dojmy,keby dokazal zohnat lepsiu obranu a nie tie parodie z chelsea tak by hsv nemusel byt v takych problemoch ako dnes,aj dnes sa ukazalo ze ked hsv zpresni kombinaciu tak moze byt smerom dopredu nebezpecny,rudnevs az sa poriadne nauci nemcinu a lepsie zapadne bude velmi platny,moze z neho byt podobny utocnik ako lewandowski,badelj sa snad tiez chyti,jiracek je dobey nakup...ale ako pisem,pokial ti hraju v zaklade hraci co maju prinajlepsom kvality na to hrat 2.anglicku ligu tak je to smutne

Reagovat
stas87

ma tam byt samozrejme arnesen nie fink

Reagovat
jv

Vesměs podobný. Každý léto pustil ohromnou kvalitu (Hamburk byl před dvěma roky kvalitativně aspirant na příčky nejvyšší, akorát tam byly jiný problémy...), a hlavně před rokem ty náhrady prostě neodpovídaly... Podobný koloběh se odehrál letos, akorát na poslední chvíli si zřejmě uvědomil, že by tímhle přístupem klub skutečně poslal o patro níž, a tak se ten průser snažil ze všech sil napravit.

Kdyby si to sedlo, tak mají určitě minimálně na klidný střed a za předpokladu, že by se rozstřílel třeba Rudnevs, tak bych je neodepisoval ani z boje o poháry, jenže v Hamburku jsou prostě i problémy mimo hřiště a to je potom strašně těžký dávat něco dohromady... Nejdřív si žili několik let hodně nad poměry a teď chtějí razantně šetřit, tak pouští všechnu kvalitu, měli zvolit něco mezi a pokusit se udržet nahoře.

Reagovat
jv

*podobně

Reagovat
stas87

ked si to porvname s werderom ktory tiez musel setrit a zaroven omladit kader tak allofs to zvladol o nieco lepsie,je to sice prilis skoro hodnotit ale lukimya sa okamzite chytil,vcera dost casto zachranoval chyby spoluhracov,pripomenul mi nalda...

tymi problemami mimo ihrisko myslis co?prehnane ocakavania novinarov a fanusikov?ci spory vo vedeniu klubu?

uz len to ze na prichod vaarta im musel poziciat podnikatel svedci o nie zrovna idealnej situacii,arnesen je podla mna dobry scout ale neprilis kvalitny sportovy manazer,napachal uz toho zatial dost,aj werder musel setrit vdaka stadionu ale allofs odviedol podstatne lepsiu robotu,on ma hlavne nemecko dokonale zmapovane a v tom ma velku vyhodu,arnesen sa asi hodi len do holandska..

Reagovat
jv

Tak ono HSV v první řadě taky (do roku 2015) platí stadion, což hodně zatěžuje chod klubu.

Přesně tak. Myslel jsem spory ve vedení (už od odchodu Beiersdorfera), mezi hráči (viz. Rajković - Son), atd. - těch věcí by se třeba za poslední dva roky našlo víc (od té chvíle to výrazněji skřípe).

Werder bych s tím zatím nesrovnával... Brémy byly dva roky v podobný kaši a letos ještě zdaleka vyhráno nemají, navíc za rok odejde de Bruyne a Petersen, což taky není ideální - posílilo se dobře, akorát za rok se bude hledat dál.

Btw. Nakonec mě na Hamburku zaráží třeba odchod Jola, kterýmu vedení rozprodalo kádr pod rukama a přivedlo druhořadý posily, zatímco Labbadia dostal vzápětí toho, na koho si jen v koutku duše vzpomněl - prostě celkově to klima v HSV není v pořádku.

Reagovat
stas87

s tym suhlasim ze tie dva roky boli zle,starsi hraci uz nemali taku motivaciu a bolo jasne ze pride generancna obmena,len si myslim ze odislo prilis vela starsich hracov a stavilo sa vylozene len na mladych ci 25 rocnych ktory by mali byt v idealnom veku

o tom stadione som nevedel,zasa ked sa nad tym clovek zamysli tak stadion je velky problem pre rozpocet a chod klubu,arnesen to podla mna ani nemal pripravene tie posily,vylozene strielal naslepo a myslel si ze ked z cfc pozna tych hracov ze budu platnymi posilami aj v hsv ale zatial to tak nie je...

ak teda zaplati za tie 3 roky stadion tak snad sa to tam da natolko dohromady ze hsv opat zacne atakovat spicku tabulky,nechal by som arnesenovi este polrok do zimy,ak by to dalej neklapalo tak prepustit,otazne je ci nebude uz neskoro,viem ze je nezmysel po 3.kolach robit taketo sudy ale bez obrany proste hrat nejde,dneska 3 gol eintrachtu zasa vznikol na pravej strane zbytocnou kombinaciou namiesto odkopu...a tak stale dokola

ten gojko aj scharner fakt chybaju,ak oni naskoci do hry bude to okamzite znat,vies mi napisat kto je ten zan co dnes hral na kraji?

Reagovat
jv

Arnesen prostě podle všeho neodhadl kvalitu a celkově ambice Hamburku a bundesligy celkově - po roce snad už prozřel a zjistil, že mladíci z CFC na HSV, natož na jeho základ prostě a jednoduše nemají.

Tak tři roky snad ne, mělo by se to zlepšit daleko dřív a tou největší zárukou je příchod van der Vaarta, který sám ten tým zvedne minimálně o třídu, ne-li o dvě, akorát potřebuje za sebou schopný mužstvo a hlavně jakž takž spolehlivou obranu, což HSV chybí ze všeho nejvíc a jako na spásu se tím čeká na Scharnera.

Osobně bych počkal, až bude moct konečně pár zápasů nastoupit kompletní defenziva a hned by se vidělo, třeba to ani nemusí být tolik v hráčích, ale taky ve Finkovi - úspěch s Basilejí ještě neznamená úspěch v Hamburku a bundeslize.

Zaregistroval jsem ho loni, kdy ho vytáhl při svojí epizodě Cardoso a to hrál v záloze, kde mu to i celkem svědčilo. Fink ho v nouzi předělal na beka. Pohyblivý, slušný s míčem a svoje si odehraje na obou postech (možná to byl původně bek, zase tak o něm nevím), trochu mi v něčem připomíná Sona.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědavej, kolik prostoru ještě Arnesen dostane - naštěstí už teď rezignoval na příchod "talentů" z Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak v zimě končí Friedrichovi smlouva v Chicagu, tak by možná HSV mohlo zkusit ho získat

Reagovat
jv

To by byla ve dvojici s Heikem fantazie, Scharnera pak na DM a hned by to vypadalo jinak.

Reagovat
Pospovič

jiraček redka

Reagovat
stas87

jiracek uz pred tym zbytocne zfauloval zambrana,teraz zbytocny zakrok,sice k sebe mali s andersonom rovnako daleko k lopte ale nemal sa vobec bavit s rozhodcom...toto co spravil je na pokutu

Reagovat
JozkokozleJ

Dost pravdepodobne si recami siel naproti cervenej.

Reagovat
smazaný uživatel

když už, tak měl dostat dvě žlutý

Reagovat
JozkokozleJ

Asi tak. Uz boli take pripady...

Reagovat
stas87

jirackov problem co som zatial mohol vidiet je prilisna snaha,vsetko chce robit sam,trosku mu odskoci lopta a tym nasadenim ci sklazami si naozaj koleduje o zltu,teraz mohol pokojne prijat verdikt rozhodcu a odbehnut prec

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlasim, niekedy by nezaskodilo, keby zjednodusil hru a nebral to az tak na seba.

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

...šel do balonu podrážkou napřed, Zambrano(?) tam tu noho dal až, když Jiráček byl u téměř u balonu a nemohl reagovat, tady by stačila žlutá a domluva

Reagovat
stas87

nn,to je ina situacia,chvilu pred tym jiracek bezal sam s loptou do dvoch hracov eintrachtu,zambrano ho obral a jiracek ho potom zozadu sundal,aj hore pisem ze ten zakrok nebol taky hrozostrasny,len asi citil nespravodlivost a zacal sa hadat

Reagovat
smazaný uživatel

aha... ale stejně "zajel" do někoho ze stoperů ne? A že by byl černý jsem si nevšiml

Reagovat
stas87

jj,zajel do bamby andersona ale to nie je vylozene cernoch zambrano je viacej ciernejsi

Reagovat
smazaný uživatel

boze, co to ten Jiracek udelal?

Reagovat
smazaný uživatel

šel do skluzu podrážkou napřed - ale do balonu

Reagovat
jv

Chudák René, za tímhle materiálem chytat....

Reagovat
smazaný uživatel

a chudák Fink, ten taky asi neustojí to, co mu Arnesen připravil

Reagovat
smazaný uživatel

...aha, tak on už je i na tribuně

Reagovat
herbage

aha, ona je diskuse tady Reného mi je taky líto, ale on sám si vybral odchod do HSV. Jestli HSV nezačně kompatněji bránit, tak si koledujío výprask. Ale nutno říci, že Eintracht hraje výborně

Reagovat
jv

Tak vybral... On v podstatě jinou možnost ani neměl, všechna místa jsou momentálně obsazený a stačí se kouknout na Floa, jak dopadl. René je zatím parádní, akorát mu obrana nepomůže, ale spíš přitíží.

Reagovat
herbage

kdyby řekl, že zůstane v Bayeru, ta nevykoupí za 7 mega Lena a Reného si nechají. Jenže už mu nechtěli platit takový plat, tak si zvolil HSV. Jeho volba, ale alespoň si zachytá

Reagovat
jv

Tak oni mu nechtěli dát jím požadovaný peníze, nadále však jednali o prodloužení smlouvy a pak bum, přišel za takovou pálku Leno. Jasný je, že svou roli v tom určitě sehrálo taky dlouhý zranění, kdy René nechytal a Leno prostě využil šanci jako kdyby Adler na úkor Butta.

Reagovat
herbage

já si myslím, že Leno přišel právě proto, že ušetří spoustu peněz na jeho platu a má i větší perspektivu

Reagovat
jv

To souhlasí, a všechno uspíšilo Reného zranění (jinak by hledali zřejmě až teď v létě), navíc se asi půl roku nemohli shodnout na podmínkách prodloužení.

Reagovat
smazaný uživatel

krásně Son! naděje žije 8-)...

Reagovat
herbage

tak teď to HSV otevře, to bude ještě zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

když to otevřou, tak Adler aspoň nebude iritován tím, že před ním sice stojí obránce, ale nebrání

Reagovat
herbage

no teď to ukázal Badelj ve vlastním vápně dokonale. Nechal projít míč a pustil Schweglera ke střele

Reagovat
stas87

beister za rudnevsa...ten beister sa mi v bremach vobec nepacil,toto hre hsv nepomoze ak maju v umysle trestat eintracht z brejkov

Reagovat
smazaný uživatel

Beister je bych řekl kompaktnější, ve hře v 10 bude užitečnější

Reagovat
jv

Kvůli tomu tam právě asi šel, stejně jako teď Iličević.

Reagovat
herbage

no taková dálnice uprostřed obrany

Reagovat
jv

Akorát HSV by potřebovalo, aby byl před Rafaelem ideálně Petrić nebo Guerrero, prostě spolehlivý střelec a ne zajíc Rudnevs, jenž se ani nemusí chytit a stejně tak Berg je pořád velký otazník, tohle Arnesen taky nezvládnul (peníze by určitě našel).

Reagovat
stas87

daj rudnevsovi cas jeho vyhoda je vie ze sa dobre orinetuje v 16ke a ma vyber miesta,dneska sice spalil tutovku tym ze sa snazil trafit placirkou medzi nohy adlera namiesto toho aby to napalil pod brvno ale moze naviazat na vykonov z lechu

Reagovat
smazaný uživatel

Rudnevs se snazil trefit mezi nohy Adlera?

Reagovat
stas87

jasne ze trappa som uz zblbnuty,mohli ti to dojst ale

Reagovat
herbage

no, prachy jsou myslím právě pro ně problém. Na příchod Vaarta se složili sponzoři, ale jinak přišlo dost hráčů a Töre nakonec odešel za mnohem méně

Reagovat
jv

Právě místo některých hráčů měli napnout síly a prodloužit s Petričem, to by byla jistota, zaručená. A nebo když už, tak nepouštět naráz i Paola. Bez příchodu van der Vaarta by ta ofenziva byla spíš k smíchu.

Reagovat
herbage

odchod Petriće byl dán dlouho dopředu a ani se jej udržet nesnažili. Nevím proč, protože to byl vždy můj oblíbený hráč, ale zkrátka s ním už nepočítali

Reagovat
jv

Bohužel, taky se jim to může vymstít.

Reagovat
smazaný uživatel

Berg už se konečně prosadil aspoň v repre... jinak kdyby nedošlo k vyloučení tak si myslím, že šanci dostane - teď by za ním byla fungující záloha, před kteoru by se měl začít prosazovat...

Reagovat
jv

Snad, alespoň v začátku věřím víc jemu.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Rudnevs by se myslím i docela hodil do role žolíka, ikdyž s příchodem van der Vaarta už se to trochu zamotává, protože ubyla pozice Sonovi, který by taky mohl být užitečným hráčem v ofenzivě HSV

Reagovat
jv

Tak Son může nastoupit prakticky na čtyřech pozicích, vlastně na třech teda. Zatímco Rudnevs na sebe bude muset teprve upozornit a prokázat, že na to má - Son je podobně jako Berg trochu napřed, akorát Fink chtěl dneska asi udělat změnu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele