Bundesliga souhrn - 2. kolo

22.08.2008, 22:32, aktualizováno 24.08.2008, 19:30
Komentáře a souhrny
Po druhém kole má Bundesliga jediný šestibodový tým - Hoffenheim, který porazil Gladbach. Stuttgart doma podlehl Leverkusenu, v dalších atraktivních zápasech se body dělily. Dortmund remizoval s Bayernem a Brémy se Schalke. Ve znamení remíz byla i neděle, přičemž Frankfurtu bod zařídil brankou Martin Fenin.

Hannover 96 - Energie Cottbus 0:0

22.08.2008 20:30

Góly: -

Velmi dietní podívanou nabídlo úvodní utkání druhého kola. Hannover i Cottbus herně potvrdily, že na začátku ligy nejsou v pohodě, a rozešly se smírně po bezbrankové remíze.

Do utkání, jenž se v Dolním Sasku hrálo za vytrvalého deště, vstoupili s aktivitou na kopačkách domácí, což jim vydrželo celou první půli. Nejdříve zahrozil střelou Hanke, posléze měl dobrou příležitost Bruggink, ale ve skluzu míč netrefil ideálně. Hosté odpověděli nepřesnou hlavičkou Sörensena, o mnoho větší šanci měl krátce poté Vasiljevič, který však před včas vyběhnuvším Enkem neuspěl. Po půlhodině otestoval Tremmelovu pozornost z dálky znovu Bruggink, na druhé straně musel Enke včasným vyběhnutím zastavovat pas na Riviče. Ke konci poločasu tlak domácích zesílil, žádná dobrá příležitost se však nenaskytla. Oba týmy při odchodu do kabin doprovázel pískot nespokojených fanoušků.

Do druhé půle vyběhl v dresu Energie i špílmachr Skela, což sice hru více vyrovnalo, atraktivnost utkání tím však zvýšena rozhodně nebyla. Když už Energie předvedla dobrou akci a Rangelov se mohl sám řítit na Enkeho, zastavil hosty nesprávně odmávaný ofsajd. Podobně jako v první poločase si Hannover s postupem času vytvářel větší tlak, k čemuž určitě dopomohl hostující Ziebig, který šel po druhé žluté pod sprchy. Střelou z hranice šestnáctky zahrozil Ismael, udeřit paradoxně mohlo na druhé straně. Vasilijevič překonal ofsajdovou past a z úhlu nabíhal sám na Enkeho, ten ale slabý přízemní pokus zneškodnil. Poslední šanci měli přecijen domácí, ale když hlavičku zneutralizoval Tremmel, skončil zápas bez branek a hráči si, stejně jako při první odchodu do kabin, museli vyslechnout ohlušující pískot.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0:2

23.08.2008 15:30

Góly: 35. Patrick Helmes, 78. Theofanis Gekas

Po skončení zápasu byli šťastnější hosté z Leverkusenu, kteří si vezou z Mercedes-Benz Arény všechny tři body. O góly se postarali letní posila Patrick Helmes a střídající Theofanis Gekas. Získané tři body katapultovali Bayer na 6. místo, dvě příčky právě pod rivalem ze Stuttgartu.

Hráči Leverkusenu odvládli celý první poločas a první šanci si vytvořili již v 3. minutě. Na levé straně hřiště se uvolnil Brazilec Renato Augusto a nebezpečně vypálil. Gólman VfB Jens Lehmann měl se střelou co dělat a převedl skvělý zákrok.

Největší šance Stuttgartu v prvním poločase přišla pět minut nato a octl se v ní kapitán Thomas Hitzlsperger, kterému přihrál do běhu Ciprian Marica. Od této chvíle byl Bayer na hřišti pánem a svojí převahu korunoval gólem v 35.minutě. Na dlouhý balón si zaběhl Kiessling, skvělým zpracováním se zbavil obránce a přihrával Helmesovi před bránu. Míč však odvrátil domácí obránce, ale pouze na nabíhajícího Vidala, který přihrál zpátky Helmesovi a jeho úloha už byla jednoduchá.

Do druhé půle vyrazil Stuttgart s Yildirayem Bastürkem, který hru VfB pozvedl, ale domácím to nebylo nic platné. Měli sice územní převahu, ale hosté hrozili z nebezpečných brejků a jeden takový 78. minutě proměnili. Konkrétně to byl Theofanis Gekas, který vystřídal autora prvního gólu Helmese. Vidal zatáhl míč po straně, Castro přihrál na hranici vápna Gekasovi a ten si jedním dotekem míč posunul dopředu a druhým nechytatelně zavěsil pod víko. Jens Lehmann jen nečinně přihlížel. Utkání tak skončilo 0:2.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Arminia Bielefeld 1:1

23.08.2008 15:30

Góly: 32. Marko Pantelić - 37. Artur Wichniarek

Velmi šťastný bod vybojoval Bielefeld na hřišti Herthy. Domácí byli jasně lepší, vyhráli na střely 28:3, po devadesáti minutách ale na světelné tabuli svítil výsledek 1:1.

Do utkání vlétli Berlíňané jako uragán a Arminii brzy jasně přehrávali. Do první příležitosti se dostal po Panteličově centru Kačar, míč ale netrefil dobře. Posléze střílel těsně vedle Cícero, branka na domácí straně však byla jen otázkou času a ten přišel ve 32. minutě. Ebert vysunul do pokutového území Panteliče, jenž s chladnou hlavou přeloboval vybíhajícího Eilhoffa a otevřel skóre.

Krátce poté mohl zvýšit Raffael, levou tyč hostující branky však minul jen o vlásek a ve 37. minutě ho to mrzelo dvojnásob - z ničeho nic totiž udeřili hosté. Domácí obránce Kaká špatně trefeným odkopem vyslal na zteč Wichniarka, jenž udělal kličku Drobnému a do prázdné branky vyrovnal. Šok pro Herthu, její hráči však pokračovali v ofenzivním představení. Krátce před pauzou zahrozil Pantelič, hlavičkoval ale nad.

Po přestávce se na rázu utkání změnilo velmi pramálo, či spíše vůbec nic - Hertha útočila, Bielefeld bránil. Pantelič oslovil Kačara, jeho prudkou ránu ale skvěle vyrazil Eilhoff. Poté bielefeldského brankáře při centru předskočil Cícero, jeho hlavička však rozvlnila síť pouze z horní strany.

Ke konci utkání létal do pokutového území hostů jeden centr za druhým, svatyně Arminie však odolávala. Když pak ani nůžky Chermitiho branku minuly, skončilo utkání nerozhodně.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1:0

23.08.2008 15:30

Góly: 31. Vedad Ibišević

Začátek sezóny jak z říše snů zažívá Hoffenheim. TSG porazilo v domácí premiéře zaslouženě 1:0 dalšího nováčka, Mönchengladbach, a bez ztráty bodu vede ligu. Naopak Borussia je s nulovým ziskem poslední.

Utkání začalo velmi svižně, o čež se zasloužili obě strany. Za hosty se uvedl střelou z dálky Matmour, Özcan byl namístě. Na straně domácích to zkusil Salihovič, branku ovšem přestřelil. Hoffenheim poté převzal iniciativu, proti střele By se ještě zaskvěl parádním zákrokem Heimeroth, ve 31. minutě však byl i on krátký.

To Eduardo nahrál dopředu Ibiševičovi, který si po převzetí míče poradil s obráncem a střelou do vzdálenějšího rohu branky dal úvodní, a jak se později ukázalo, také jediný gól zápasu. Do poločasu se něco směrem dopředu snažila vymyslet Borussia, domácí obrana jejím ofenzivním akcím příliš prostoru nenechala.

Obraz hry se ve druhé půli příliš nezměnil, obě obranné čtveřice měly navrch. Za domácí zahrozila dvojice Salihovič, Ibiševič, na druhé straně zase Özcana ohrozil Friend. Půlhodiny před koncem mohl zvýšit aktivní Ba, sám před Heimerothem ale zaváhal a poslal míč přímo do náručí hostujícího brankáře.

Utkání přibralo na zajímavosti s blížicím se koncem. Krátce po šanci By centroval Salihovič a hlavičkoval Nilsson, jeho pokus však skončil na břevně. Dvakrát se pak musel vytáhnout Heimeroth proti střelám aktivního By, na druhé straně slabě hlavičkoval Matmour. Poslední příležitost měl znovu Ba, když však ani on neuspěl, skončilo utkání jednobrakovým vítězstvím domácích.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 1:1

23.08.2008 15:30

Góly: 64. Torsten Frings - 85. Heiko Westermann

Jeden ze šlágrů druhého kola Bundesligy neměl vítěze, Brémy doma nad Schalke sice vedly, v závěru ale o nejtěsnější náskok přišly a po remíze 1:1 tak berou oba rivalové po bodu.

V domácím dresu byl ostře sledovaným mužem Claudio Pizarro, jenž do Brém přišel na hostování z Chelsea a dnes oblékl zelenobílý dres poprvé po sedmi letech. A mohl se brzy uvést gólem, v osmé minutě však svou střelou jen otestoval pozornost gólmana Schöbera.

První půle byla vyrovnaná a ofenzivní z obou stran. Po necelých dvaceti minutách poprvé vážněji zahrozili hosté, Bordonovu hlavičku odvrátil až na brankové čáře obránce Boenisch. Na druhé straně se po pokusu Halila Altintopa zapotil Wiese, pak byl v permanenci znovu hostující Schöber, nejprve si skvěle poradil s hlavičkou Pizarra a později zlikvidoval střelu Rosenberga.

Do druhého poločasu nastoupili domácí jako vyměnění a svého soupeře pořádně zatlačili. Z tlaku také přišel zasloužený gól, v 67. minutě se do míče opřel Mesut Özil a překonal Schöbera - 1:0.

Brémy měly několik šancí na pojištění náskoku, Jensena však vychytal hostující gólman, Rosenborg v dobré pozici pálil nad a nepřesně mířil i z přímého kopu Naldo. Přišel tedy trest v podobě vyrovnání. Pět minut před koncem zahrával Ernst roh, hlavičku Höwedese ještě Wiese v cestě do branky zastavil, ale na dorážku Heika Westermanna už byl krátký - 1:1.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Karlsruher SC 2:1

23.08.2008 15:30

Góly: 33. Tim Sebastian (vl.), 90. Joris Mathijsen - 67. Sebastien Freis

Nová posila Mladen Petrič pomohla Hamburgu k těsnému vítězství v závěrečných minutách. Pobyl na hřišti jen 18 minut a v nastaveném čase po závaru z rohového kopu přihrál hlavičkou zpět před bránu a obránce Mathijsen měl lehkou úlohu.

Utkání začali ale lépe hosté. Nejdříve se Kennedy probil na levé straně a centroval před bránu, Freis si však chtěl obhodit brankáře a míč si přitom ukopl. Stejný hráč se ocitl ještě ve větší šanci o chvilku později, ale opět neuspěl, když mu míč ukopl pro změnu obránce.

Ke slovu se tak dostali hráči Hamburgu a to hned gólově. Po trošku těžkopádné rozehrávce se na levé straně dostal k míči Atouba, centroval před bránu a hostující obránce Sebastian smolně přeloboval svého vlastního gólmana. Hamburg ve dvacáté minutě vedl šťastně 1:0.

Karlsruhe bylo aktivnější i druhý poločas a svojí převahu korunovalo gólem, když po kolmici Da Silvy Freis propálil Rosta mezi nohama. Hosté si pak vytvořili ještě pár šancí, v té největší stál australský kanonýr Joshua Kennedy, ale Rost jeho šikovný pokus do bližší šibenice těsně vyškrábl.

A protože hráči Hamburgu v závěru dokonale využili starého známého, "nedáš - dostaneš". A nutno říct, že za pět minut dvanáct. Po rohovém kopu a menším závaru před brankou Millera se dostal k míči Petrič, vrátil míč před bránu a Mathijsen dokonal pro Karlsruhe dílo zkázy. HSV tak ve velmi šťastném utkání doma zdolalo Karlsruhe 2:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:1

23.08.2008 15:30

Góly: 8. Jakub Błaszczykowski - 74. Tim Borowski

Mistrovský Bayern nedokázal ani na druhý pokus ukořistit plný bodový zisk, jeho utkání na hřišti Dortmundu skončilo zaslouženou remízou 1:1.

Do utkání vstoupila aktivněji Borussia, za níž se svými střelami uvedli Valdéz se Zidanem. Bayern odpověděl jedovatou ranou Altintopa, v 8. minutě však uhodilo na druhé straně. Blaszczykowskému za vápnem míč přiťukl Valdéz a polský záložník pravačkou trefil náramně – 1:0.

O rychlou odpověď se snažil Ottl, Ziegler ale jeho pokus vyrazil a na domácí straně zahrozil z přímého kopu Hajnal. Hostům pak vydatně přitížil kapitán van Bommel, který v krátkém rozmezí viděl dvě žluté a musel pod sprchy. Do poločasu zahrozil ještě dvakrát Valdéz, ale neuspěl.

Do druhého dějství vyběhl lépe Bayern, který si vynutil tlak, ale žádnou šanci ke skórování neměl a naopak mohl být rád, že aktivní Blaszczykowski nepřidal druhou branku. Ke střele se poté dostal Schweinsteiger, ale přestřelil. V 78. minutě však již byl stav vyrovnaný. Po rohu Schweinsteigera se v mlýnici před domácí brankou dostal k míči Borowski a s trochou štěstí propasoval míč do sítě – 1:1.

Ve poslední čtvrthodině už se toho v blízkosti obou branek příliš neodehrálo a tak oba týmy berou zcela zaslouženě po bodu. BVB je zatím na děleném čtvrtém místě, Bayern je desátý.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - VfL Wolfsburg 2:2

24.08.2008 17:00

Góly: 12. Stanislav Šesták, 50. Christoph Dabrowski - 51. Ricardo Costa, 69. Mahir Sağlik

V duelů dvou VfL se zrodila remíza. Bochum sice zásluhou Šestáka a Dabrowského vedla o dvě branky, Wolfsburg se ale nevzdal a díky brankám Costy a Saglika urval bod za výsledek 2:2.

Utkání začaly aktivně oba týmy. Ránu domácího Freiera vychytal Benaglio, na druhé straně hlavičkoval vedle Santana. První branka přišla ve 12. minutě a vstřelila jí Bochum. Imhof si narazil s Freierem, vyslal vpřed Stanislava Šestáka a slovenský expres si už proti vybíhajícímu Benagliovi věděl rady – 1:0.

Domácí pokračovali v útočení, postupem času se ale více ke slovu dostávali Vlci. Příležitost měl po spolurpráci Riethera se Santanou Misimovič, situaci ovšem nevyřešil dobře. Blíže ke gólu byl naopak bochumský Hashemian, vybídnutí od Dabrowského ale minul.

Do druhé půle vstoupili hosté plni odhodlání, v 50. minutě je však domácí schladili druhou brankou. Azaouagh zprava nacentroval do šestnáctky, kde se Dabrowski odpoutal od Costy a nekompromisně zvýšil na 2:0. Ovšem hned za dvě minuty centroval zleva Schäfer, míč chtěl odvrátit Yahia, ale při odkopu trefil nohu Costy, jenž tak šťastně snížil – 2:1.

Hosté převzali iniciativu, střela Misimoviče a hlavička Dejagaha úspěšné nebyly, v 69. minutě minutě však již bylo vyrovnáno. K míči se na vápně dostal Saglik a ranou do levého rohu branky nedal Fernandesovi šanci zasáhnout – 2:2. Stejný hráč poté mohl poslat Wolfsburg dokonce do vedení, nejprve mu ale radost zkazil bránící Yahia a posléze jeho hlavička šla nad. Šanci na rozhodující gól pak měli střídající Džeko a domácí Mavraj, ani jedna strana však již branku nepřidala a tak utkání skončilo zaslouženou plichtou.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 1:1

24.08.2008 17:00

Góly: 33. Milivoje Novakovič - 81. Martin Fenin

Utkání mezi 1. FC a Frankfurtem hrané před vyprodaným padesátitisícovým hledištěm v Kölnu skončilo nerozhodně 1:1. Domácí ovládli první půli a díky Novakovičovi vedli, po pauze se ale karta obrátila a hosté zásluhou Fenina vyrovnali.

Nažhavení domácí vlétli do utkání po hlavě a brzy si vynutili tlak. Obranu Eintrachtu zaměstnal hlavně Novakovič, dvakrát však jeho útočné choutky utnul již v zárodku dobře vyběhnuvší Nikolov a slovinský ostrostřelec poté neuspěl ani z přímého kopu. Hosté se probrali po půlhodině, zahrozili však jen střelou Finka, který po spolupráci aktivního Fenina s Amanatidisem mířil nad.

Ve 33. minutě však přišel gól na domácí straně. Özat skvělým pasem vyslal do úniku Novakoviče a ten střelou k tyči prostřelil Nikolova – 1:0. Ještě do poločasu mohl vést Köln o dvě branky poté, co v pokutovém území srazil Ochs k zemi Radua, následným penaltovým pokusem ale Antar trefil pouze tyč.

Do druhé půle vstoupil Eintracht o mnoho aktivněji a určoval tempo hry. Svůj letošní střelecký účet mohl po Amanatidisově příhře otevřít Martin Fenin, na poslední chvíli ho ale zblokoval Mohamad. Na druhé straně zahrozil ojediněle zahrozil Köln přímým kopem Petita, na který ale dvojice domácích hráčů nedokázala doskočit.

Hosté se dočkali v 81. minutě. Z pravé strany poslal Amanatidis před branku načechraný centr a Martin Fenin, který se odpoutal od bránícího Mohameda, hlavou vyrovnal na 1:1. Směrem dopředu najednou začal tlačit Köln. Zblokovaný pokus Brečka úspěch nenašel, poté hosty zachránil Nikolov, jenž včasným výběhem zkazil šanci Novakovičovi. Týmy se tak rozešli smírně a s jedním bodem okupují spodní příčky tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim22004:06
2.Schalke 0421104:14
3.Hertha BSC21103:14
4.VfL Wolfsburg21104:34
Borussia Dortmund21104:34
Hamburger SV21104:34
7.Bayer Leverkusen21014:33
8.VfB Stuttgart21013:33
9.Karlsruher SC21012:23
10.Werder Brémy20203:32
Bayern Mnichov20203:32
Arminia Bielefeld20203:32
13.1. FC Köln20112:31
VfL Bochum20112:31
15.Eintracht Frankfurt20111:31
16.Energie Cottbus20110:31
Hannover 9620110:31
18.Borussia Mönchengladbach20021:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hm žádný překvápko nic čím by se mohla 1.BL chlubit

Reagovat
Arne

Velmi špatnej a odrazující začátek kola... Zejtra, vlastně už dnes, to bude určitě lepší.

Reagovat
havrys99

..určitě, všechno to budou strašně vyrovnaný,napjatý duely. Netjím se, že mým přáním je u všeho výhra domácích

Reagovat
Xavi8

ne len tvojim

Reagovat
Radin

Já doufám že Vlci vyhrajou,to samé Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern - moc hviezd , zadny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

TSG Hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

Sem to říkal, že vyhraje.

Reagovat
herbage

Si jen opsal tip Eurofotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si preweiw nečtu. Ani nevím, že tam byl tip. Spíš sem čekal že v souboji nováčku Hoffenheim vyhraje, a navíc po tom třígólovém výprasku v Chotěbuzi se nic jiného ani tipovat nedalo

Reagovat
Arne

Podle mně TSG v Cottbusu zas tak výrazně nedominovalo a Gladbach odehrál se Stuttgartem vyrovnanou partii. Ještě nevím, jak to bylo na hřišti, každopádně se bez mučení přiznám, že jsem čekal neprohru hostů.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach so Stuttgartom? Oni hrali v Hoffenheime...

Reagovat
Arne

Hoffenheim s Gladbachem nehrál v Hoffenheimu, ale v Mannheimu... O to ale nejde, špatně jsi si to přebral, já jsem hodnotil minulá utkání obou týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Arne, ty píšeš sám prewiew a souhrny na BL?

Reagovat
Arne

Píšu, ale ne sám... Jsme zatím dva, třetí se hledá.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viem, ze hrali v Mannheime, stadion...Odkial je tolko zaujmu o Bundesligu u tebaa...? Si jasne najlepsi, co pise o "svojej" lige, tvoje clanky nemaju chybu!

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

No co koukáš? Urazil si mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ho odradily věci jako, že Blackburn nikdy nesestoupil a tak...

Reagovat
smazaný uživatel

To nie, Fantomas sa snazi...ale Arne je fakt dobry...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, fantomas je poctivý dříč...

Reagovat
smazaný uživatel

Arne je objektivny a ma prehlad, fakt expert na Bundesligu...

Reagovat
fantomas

To viš že jo...je važně expert. Dělal jsem si srandu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam rad tvoje clanky, Fantomasi, len niekedy si "subjektivny", ale to je vekom...Si mlady...

Reagovat
fantomas

Kdysi mi někdo řekl "subjektivní autor je dobrý autor". Každopádně subjektivní je každý autor a zaujatý nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdy autor je subjektivny... Zle som to napisal, nechas sa ovplyvnit fanusikmi, aj ked by si nemusel...

Reagovat
fantomas

Protože to píšu pro čtenáře, pro koho jiného a chci slyšet jeho ohlasy a poučit se. A naopak já mám svou hlavu a ve svých článcích možná používám kontroverzní praktiky, ale to sem prostě já. Každému se holt nezavděčím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa na teba nestazujem...Len Arne mi pride trosku spravodlivejsi...Ale to je tym, ze Bundesligu poznam lepsie ako PL...V kazdom pripade, len tak dalej...

Reagovat
fantomas

Já vim, že si nestěžuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno som bol na teba, co sa tyka Arsenalu trosku kriticky(niekedy mi to nadavanie na managra vadilo), ale v principe to je jedno, ja nie som fanusikom Arsenalu(len sa mi paci futbal, ktory hraju a ze tam maju mladych hracov, to nie je jednoduche, hrat s tym, co si Wenger vyberie, aj ked je to jeho chyba...), ja som od mlada drzal palce Spurs(aj ke teraz mi vadi to, co robi Ramos), co sa tyka Anglicka. Inac som fanusikom uz dlhe roky AS Roma, potom mi je sympaticky OM a HSV...

Reagovat
fantomas

Ok, já myslim, že jsme si to vyříkali. Možná jsem mladý, ale o Arsenalu toho myslim vim dost a vidim do něj poměrně dost, takže věz, že poslední roky prostě neodvádí Wenger tak dokonalou práci a neni to tak geniální manažer, jako z něj jiní tady v ČR dělají. Navíc i ted to bylo videt...to s tou repre pauzou, jak to podcenil aj.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nehovorim, ze je genialny...Len ta praca s mladymi sa mi paci. V kazdom TOP tíme hraju hviezdy a on ma mlade muzstvo a drzi s nimi krok...nehovoriac, ze hra pekny futbal, aj ked bez Anglicanov...

Reagovat
fantomas

Ok, je to určité zadostiučinění.

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam, ze to tak aj ostane a mozem nadalej chodit na futbal do Anglicka...

Reagovat
fantomas

Nevim co mysliš tim "a tak", ale ten Blackburn byla chyba hlavně BBC, která to tam takto měla napsané.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak velký fanoušek Premier League by měl mít přehled.

Reagovat
fantomas

Dobrá, ale tak mezery samozřejmě mám. Nemužu vědět o všem. Šokovalo mě to, ale uvěřil jsem. Měl jsem si to ověřit.

Reagovat
Arne

Dík za pochvalu, i když říct, že jsem nejlepší, není fér vůči ostatním... Navíc je to těžko posouditelný, každej má ve svých článcích světlý i záporný prvky...

Jinak můj zájem o Bundesligu... Zprvu jsem jí dal přednost před ostaními jen kvůli fanouškům, kteří jsou podle mě nejlepší na světě. Soutěž je to velmi vyrovnaná a zajímavá, ofenzivní, mám tam "svůj" klub, prostě tím žiju a krok zpátky už není...

Reagovat
fantomas

Ale jo, tak je to fér...každej má svého koně.

Reagovat
madridcan

Hoffenheim krasa...bayern tiez pekne,van Bommel nadhera

Reagovat
Arne

Hertha... Takovej dobrej výkon a jen bod.

Ta Arminia opět ukázala, proč jí většina Německa chce vidět ve druhé lize.

Jinak ale čest Wichniarkovi, za změnu jeho chování, i když k tomu dospěl po tak špatné události...

Reagovat
Logan

Po jake udalosti?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším, že mu zemřela máma na rakovinu. Zahlídnul jsem to v Bildu...

Reagovat
Arne

Je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenhaim mastne super kluci jen tak dal

chachá bayern konecne kazi to se dalo cekat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tabulka je asi nějak obráceně....

Reagovat
havrys99

smekám před Dortmundem, hlavně pak před Kloppem, dát do obrany proti nejlepšímu německýmu celku 3 kluky ročník 88 + jednoho 85, pohádková záležitost...

Reagovat
madridcan

Sestak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo, Fenin dal góool! Včera Bednář a Vlček, dnes Fenin...škoda že se pořád nemůže trefit Koller.

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin je dost dobrý talent!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele