Bundesliga preview - 2. kolo

22.08.2008, 08:28, aktualizováno 24.08.2008, 09:35
Previews
Na špici budesligové tabulky je po neúplném druhém kole nováček Hoffenheim, dnes ho má možnost dostihnout Wolfsburg. Vlci jedou do Bochumi, která zatím nemá ani bod. Stejně na tom jsou i aktéři druhého nedělního zápasu, Köln hostí Frankfurt.
Hannover 96 - Energie Cottbus  (pátek 20:30)
Druhé kolo Bundesligy otevře v páteční předhrávce duel Hannoveru 96 s Energií Cottbus. Oběma celkům se start do soutěže zrovna nepovedl a shodou okolností obě družstva prohrála stejným rozdílem a to 3:0, proto budou chtít své prohry zcela jistě odčinit.

Trenér hostí Bojan Prašnikar se vracel k nevydařenému utkání s nováčkem z Hoffenheimu. "Napadali jsme soupeře příliš pomalu, vůbec jsme se k jejich hráčům nepřibližovali a vyrobili jsme několik hrubých individuálních chyb." Gólman Tremmel jeho slova jen potvrzuje a dodává: "O prohru jsme si svým přístupem přímo koledovali."

Tréninky v průběhu týdne zaměřil Prašnikar hlavně na střelbu. Jako bývalý útočník ukázal svým svěřencům, co od nich požaduje. Věří že poctivě nacvičená kombinace by mohla být klíčem k úspěchu v pátečním duelu. "Do tohoto duelu musíme vlétnout po hlavě a využít našich předností," uvedl.

Dieter Hecking se zase chce zaměřit na zlepšení defenzivní činnosti mužstva. Otázka je, zda-li bude mít k dispozici pravého obránce Steva Cherundula. Ten si totiž v týdnu odbyl své reprezentační povinnosti a není jisté, v jaké formě bude k večernímu střetnutí připraven. Hecking si o tom s Cherundulem v klidu popovídá a uvidí se. Ale zcela odmítá tezi, že by reprezentační přestávka jeho tým oslabila. "Poznamenalo to všechny týmy Bundesligy, ne jen nás," řekl.

Po nezdaru v prvním kole považuje za nutné hlavně zachovat klid. "Není důvod k žádné panice. Nebudeme vůbec nic měnit. Půjdeme do utkání se stejným očekáváním, s jakým jsme šli minulý týden proti Schalke." Vzhledem k tomu, že na jaře Hannover přejel Cottbus jasně 4:0, nabízí se otázka, zda-li bude průběh tohoto utkání rovněž tak jednoznačný. Dieter Hecking ale odpovídá velmi opatrně: "Bude to zcela jiný zápas než jaký jsme měli možnost vidět v květnu. Oba celky se hlavně budou snažit odčinit porážky z minulého kola."

Zajímavostí je, že oběma celkům se v zájemných soubojích loni dařilo. Hannover na jaře ve zmiňovaném utkání vyhrál 4:0, Cottbus na podzim doma porazila svého soka 5:1. Jednalo se o nejvyšší výhry v průběhu sezóny jak na straně Hannoveru, tak na straně Cottbusu. A ani jeden z duelů těchto celků v Bundeslize neskončil bezbrankovou remízou, takže se můžem na tento duel jen těšit.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke – Cherundolo, Ismaël, Vinicius, C. Schulz – Lala – Balitsch, Huszti – Bruggink – Hanke (Forssell), Schlaudraff
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel – Pavicevic, I. Mitreski, Cvitanovic, Ziebig – Kukielka – S. Angelov, T. Rost – Skela – Rangelov, D. Sörensen (Iliev)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.65 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Stuttgart čeká ve druhém kole na domácím hřišti Bayer Leverkusen a bude to jistě velmi těžký soupeř. Předloňský vládce Bundesligy vstoupil do soutěže více než dobře a rozmetl Borussii M'Gladbach 3:1.

Ale trenér Armin Veh má velké starosti, jak poskládat na sobotní utkání zákaldní jedenáctku. Kromě dlouhodobě zraněných Cacaua s Boulahrouzem budou nejspíše chybět i Ricardo Osorio a Pavel Pardo, kteří si plnili v týdnu své reprezentační povinnosti a vrátili se teprve v pátek ráno. Ludovic Magnin zase schytal tvrdou ránu do hlavy a nad jeho startem visí rovněž otazník.

Na vybranou zřejmě nemá Serdar Tasci, ten si odbyl svůj reprezentační debut za národní tým Německa a v průběhu posledních 12 dní odehrál rovnou 4 celé zápasy. "Hrál velmi dobře a je to pro něj určitě dobře, ale znovu odehrál celých 90 minut, stejně jako proti Gladbachu, Gyoru (Pohár UEFA) a v DFB-Pokalu,", řekl Veh. Ohledně startu Ludovica Magnina se vyjádřil takto: "Je jen lehce otřesen, proto byl během zápasu švýcarské reprezentace sřídán a my ho poslali zpátky domů, věřím že bude schopen nastoupit."

Kouč Leverkusenu Bruno Labbadia a jeho tým měli možnost v týdnu se otřepat z porážky, kterou jim minulý víkend uštědřil Dortmund. Stal se však terčem kritiky, že aplikuje "hurá" fotbal, ale tuto kritiku rázně odmítá. "Bylo by smutné obětovat druhého útočníka. Není vůbec žádný důvod, proč to dělat.", uvedl. Dále řekl: "Ztratili jsme ten zápas, protože jsme udělali mnoho individuálních chyb, ale po taktické stránce bylo vše v pořádku. K tomu, že hrajeme tak, jak hrajeme, máme své důvody a naše kritika je neopodstatněná."

Chybět mu budou brankářská jednička Rene Adler, který má poraněné rameno, dlouhodobě zraněný Lukas Sinkiewicz a dvojice levých beků Sarpei a Greško, kteří jsou jen lehce zraněni. Český bek Michal Kadlec se k týmu připojí až příští týden poté, co odhraje odvetu třetího předkola LM za Spartu, což bude zároveň jeho rozlučka se Spartou.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Hilbert, Tasci, Delpierre, Magnin - Khedira - Hilbert, Hitzlsperger - Simak - Gomez, Marica
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
B. Fernandez - Castro, M. Friedrich, Henrique, Djakpa - Vidal, Rolfes - Kießling, Renato Augusto, Barnetta - Helmes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Ve svém prvním domácím utkání v nové sezoně přivítá berlínská Hertha na svém Olympiastadionu Arminii Bielefeld.

Berlíňané zažívají nad poměry povedený start do sezóny. Po úspěšném účinkování v Poháru UEFA i postupu v DFB-Pokalu vyhráli minulý víkend po přesvědčivém výkonu ve Frankfurtu 2:0. "To utkání samozřejmě nebylo dobré jen z hlediska výsledku. Bylo to zasloužené a suveréní vítězství," prohlásil manažer klubu Dieter Hoeneß. Spokojen byl i trenér Lucien Favre, který se však již soustředí na Arminii: "Bielefeld se těžko poráží, jsme ale favorité a chceme vyhrát. Musíme být koncentrovaní od prvních sekund."

Švýcarský lodivod Herthy se i nadále musí obejít bez zraněných Lúcia, Dardaie a Fiedlera, k nimž se přidal i Lukasz Piszczek, kterého trápí stehenní sval. Debut v modrobílém dresu by si tak měl odbýt Tunisan Chermiti. K dispozici zřejmě už bude Chahed, naopak kapitán Friedrich (problémy se zády) by si měl toto kolo ještě odpočinout.

Do nového ročníku nevstoupila vůbec špatně ani Arminia. Po zvládnutém domácím poháru uhrála doma s vicemistrem z Brém zaslouženou remízu 2:2. V Berlíně se ovšem východovestfálskému týmu hrubě nedaří, naposledy zde vyhrál před třiceti lety a v posledních šesti utkáních dokázal vstřelit jedinou branku. Respekt před soupeřem má i trenér Michael Frontzeck: "Jejich vítězství ve Frankfurtu bylo velmi dobré. Myslím, že letos míří na páté místo."

"My ale doufáme, že s sebou přeneseme náš dobrý výkon z utkání proti Werderu,"
dodal. Frontzek zřejmě vsadí na stejnou či velmi podobnou sestavu jako v minulém kole. Stále mu totiž chybí brankář Fernandez, obránci Rau s Mijatovičem a záložník Kampantais.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, Šimunić, von Bergen, M. Stein - Kačar, Cicero - Ebert, Raffael, Chermiti - Pantelić
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Lamey, Bollmann, Kučera, Schuler - Kauf - Kirch, Marx - Katongo, Wichniarek, Halfar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.60 - 5.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Souboj dvou nováčků a premiéra TSG Hoffeheimu 1899 před domácím publikem, tak to všechno bude k vidění v sobotu na stadionu Carla Benze.

Domácí vstoupili do ligy přeci jen lépe než hosté, když porazili zcela jednoznačně Cottbus na jejím vlastním stadionu 3:0. Dvěma góly se především blýskl Vedad Ibiševič. V základu by něměl chybět ani pro toto utkání.

Trenér domácích Ralf Rangnick momentálně ctí zásadu vítěznou jedenáctku neměnit. Ovšem zřejmě bude muset udělat jednu výjimku, a to v důsledku zranění. Zranil se mu totiž stoper Per Nilsson a neví se, jestli bude připraven nastoupit. Na místě stopera by ho zřejmě nahradila letní posila ze Stuttgartu, Andreas Beck, a na pravý kraj obrany by se zasunul zřejmě reprezentant Německa do dvaceti let Matthias Jaissle. Chybět bude rovněž letní posila z Brazílie, útočník Wellington. Na svojí premiéru si bude muset ještě pár týdnů počkat.

V Mönchengladbachu se ještě otřepávají z nedělní porážky 1:3, kterou jim uštědřili hosté ze Stuttgartu v čele s Janem Šimákem. Ačkoliv výsledek je více než výmluvný, obraz hry nebyl ze strany Borussie vůbec špatný a mohl by posloužit jako základ pro sobotní výhru. Jos Luhukay k tomu uvedl: "Analyzovali jsme podrobně nedělní porážku od Sttugratu a našli jsme v naší hře mnoho pozitivních momentů."

Tento nizozemský trenér je rovněž zastáncem pravidla "vítězná sestava se nemění", a to dokonce, i když se prohraje. Jediná změna v sestavě bude ale v důsledku únavného cestování, které musel podstoupit kanadský reprezentant Rob Friend. Tento hráč se kromě únavy bude muset popasovat rovněž s časovým posunem, a proto do utkání s velkou pravděpodobností vůbec nezasáhne.

Velkou neznámou je kondice kapitána hostí Olivera Neuvilla. V plném tréninku už je tři týdny, takže by měl být teoreticky připraven nastoupit, ale jisté to není. Zato zcela bez otazníků je neúčast Steva Gohouriho a Soumaila Coulibalyho. Oba dva budou ještě pár týdnů mimo.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Özcan - Beck, P. Nilsson(Jaissle), Compper, Ibertsberger - Weis, Luiz Gustavo, Salihovic, Carlos Eduardo - Ba, Ibisevic
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - M. Ndjeng, Brouwers, Daems, Jaures - Paauwe, Alberman - Matmour, Rösler, Marin - Colautti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Schalke 04  (sobota 15:30)
Duel mezi druhým a třetím týmem loňského ročníku, šlágr kola. Tak zní stručná charakteristika zápasu, jenž se odehraje na Weserstadionu v Brémách. Werder hostí Schalke.

Brémy odstartovaly do nového ročníku nepříliš dobře. Týmu, jenž má ambice pohybovat se na úplné špičce ligy, bod z Bielefeldu za remízu 2:2 stačit nemůže. Vedení hansovního celku přivedlo do týmu Claudia Pizarra na hostování z Chelsea a právě dnes by se už nová posila měla dostat do hry. "Ví, co od něj zde očekáváme. Absolvoval dobře všechny tréninkové dávky, takže šance, že bude hrát, je vysoká," prozradil Thomas Schaaf.

Kouč Werderu má tak nyní velmi příjemné starosti, komu dát v útoku důvěru. "Pizarrův příchod nám to stížil pozici, ale pro tým je to dobré. Je to top hráč," prohlásil Markus Rosenberg, střelec oných dvou branek z Bielefeldu, který by právě společně s Peruáncem měl nastoupit v útoku. Další změnou oproti minulému utkání by mělo být obsazení levého kraje obrany, šanci by měl dostat Pasanen namísto Boenische.

Východoněmecký tým se stále musí obejít bez špílmachra Diega (OH), stopera Mertesacker, jenž je po operaci kolena, a záložníka Hunta (poraněné lýtko).

Schalke odstartovalo do sezóny dobře a ze tří zápasů zatím nedostalo ani branku. Po výhře v německém poháru i předkole LM nad Atléticem uspěli Königsblauen i v úvodním ligovém kole, když doma po třech brilantně zahraných standardkách vyhráli 3:0 nad Hannoverem. "Je vždy pozitivní, když je tým vzadu kompaktní," libuje si trenér Fred Rutten, který ale zároveň ví, že proti Werderu to bude jiná káva.

"Jsou velmi silným celkem a mají dostatek hráčů, kteří za to směrem dopředu umí vzít," prohlásil nizozemský kouč na adresu nejbližšího soupeře a ví o čem mluví. V minulé sezoně si Schalke z Brém odvezlo výprask 1:5.

Tým z Gelsenkirchenu má stále slušně zaplněnou marodku, na níž jsou brankář Neuer (nárt), záložníci Jones (kotník) s Engelaarem (koleno) a k dispozici není ani obránce Rafinha (OH). Do hry se alespoň vrací Krstajič, který zřejmě na stoperu nahradí mladíka Höwedese, jinak by Schalke mělo hrát ve stejném složení, jako před týdnem.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Prödl, Naldo, Pasanen - Baumann - Frings, Jensen - Özil - Rosenberg, Pizarro
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schober - Westermann, Krstajič (Höwedes), Bordon, Pander - F. Ernst - Grossmüller, Kobiashvili - Halil Altintop, Rakitič - Kuranyi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Karlsruher SC  (sobota 15:30)
Hamburk se poprvé v sezóně předvede domácímu publiku a zároveň by to měla být premiéra pro novou letní posilu Mladena Petriče. Petrič dorazil do Hamburku minulý víkend, zatímco opačným směrem putoval Mohamed Zidan, spolu s baťůžkem nacpaným 4,5 miliony euro.

Martin Jol si novou akvizici velmi pochvaluje. "Mladen je skvělý hráč a jeho kvality pomůžou vylepšit naší útočnou činnost," nešetřil slovy chvály a pokračoval: "Je skvělé mít ho na palubě, je pro nás ideálním hráčem." Na otázku, zda nastoupí v sobotním utkání proti Karlsruhe, odvětil: "Ve fotbale je všechno možné."

Bývalý lodivod Tottenhamu má ale problémy s poskládáním obrané čtyřky. Bastien Reinhardt a Jerome Boateng jsou oba mimo v důsledku svalových zranění a aby toho nebylo málo, Vincent Kompany zamířil na ostrovy a zakotvil v Manchestru City. Martin Jol si tím ale hlavu neláme. "Vůbec to necítím jako problém," řekl. "Máme dostatek možností, jak naši obranu poskládat a v sobotu jistě nastoupí silný tým."

Rovněž mu budou chybět Romeo Castlen, který bude delší dobu mimo, Choupo-moting, který má problémy s kolenem, Vadis Odjidja-Ofoe, který se nestihl vrátit z OH v Pekingu a vykartovaný Paolo Guerrero. Ztrát je tedy na straně Hamburku více než dost.

Karlsruhe budou zase chybět Alexander Görlitz, který je dlouhodbě mimo díky zranění kotníku a Michael Mutzel. Sebestien Freis přemohl bolesti břicha a měl by být k utkání zcela fit. Jinak by měl mít Edmund Becker kádr zcela kompletní.

Avšak v týmu Karlsruhe panují jiné obavy. Minulý výlet na sever Německa skončil ostudnou porážkou 0:7 ve prospěch týmu z přístavního města. Gólman Markus Miller doufá v lepší výsledek, než ten z minulého ročníku. "Ta porážka byla jak černý sen. Pořád jsem se sám sebe ptal: 'Co tu vůbec dělám?'. Ale dnes jsme již poučení a víme, co můžem očekávat."
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Benjamin, Demel, Mathijsen, Atouba - Jarolim, de Jong - Pitroipa, Petric, Trochowski - Olic
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - Celozzi, Sebastian, Franz, Eichner - Aduobe, Staffeldt - Freis, da Silva, Carnell - Kennedy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.15 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Velmi prestižní souboj uvidí beznadějně vyprodaný Wesfalenstadion, nebo, chcete-li, Signal-Iduna Park. Domácí Borussia vyzve mistrovský Bayern.

Oba týmy na sebe už jednou v této sezoně narazily. V napůl oficiálním utkání, ve kterém šlo o zisk superpoháru, Dortmund v domácím prostředí vyhrál 2:1. Bayern tedy má svému sokovi co vracet...

Borussia do ligy odstartovala vítězně, když na horké půdě v Leverkusenu přestřílela domácí tým v poměru 3:2. Plným bodovým ziskem a slušným výkonem však pozitiva končí, BVB totiž v zápase přišlo o dvě opory. Brankář Weidenfeller si pohmoždil stehno, vážnější je to však s obráncem Dedém, který si kvůli zpřetrhaným vazům v koleni nekopne do balonu půl roku. V kádru chybí ještě Frei, Tinga a Buckley, kteří se ze zranění již zotavují.

V dresu BVB již neuvidíme Mladena Petriče, který byl vyměněn za Mohameda Zidana a finanční čásku do Hamburgu. Právě Zidan by si měl v tomto zápase odbýt dortmundskou premiéru.

Trenér žlutočerných Jürgen Klopp jde do zápasu s favoritem bojovně. "V tomto zápase nepůjde o kvalitu, ale o mentalitu. V tom můžeme být vždycky lepší, než soupeř," prohlásil bývalý kouč Mainzu a dodal: "Hrajeme proti nejlepšímu německému týmu, ale hrajeme na našem stadionu!"

Na rozdíl od Dortmundu Bayern v prvním kole bodově nepřesvědčil. Nad Hamburgem sice vedl po čtvrthodině už o dvě branky, nakonec však bral pouze bod za remízu 2:2. "Víme, co jsme tam udělali špatně. Proti HSV naše řady stály příliš daleko od sebe," rozlouskl problém bavorského týmu kapitán Mark van Bommel.

"Jedeme do Dortmundu s myšlenkou, že po zápase budeme mít na kontě čtyři body," prohlásil sebevědomě trenér Jürgen Klinsmann. Ten už zřejmě bude moci nasadit uzdraveného Lucu Toniho, v opačném případě by nastoupil Klose. Další hádankou je, zda v záloze nastoupí Borowski nebo mladíček Kroos. Mnichovanům stále kvůli zranění chybějí Francouzi Ribéry se Sagnolem, náhradní brankář Butt a také olympionici Breno se Sosou.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Ziegler - Rukavina, Subotić, Hummels, Schmelzer (Kringe) - Blaszczykowski, Hajnal, Kehl, Kringe (Sahin) - Valdéz, Zidan
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Lell, Lucio, van Buyten, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Borowski - Toni (Klose), Podolski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.25 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Bochum - VfL Wolfsburg  (neděle 17:00)
Střetnutí dvou "Spolků pro tělocvik" (Verein für Leibesübung) se odehraje na rewirpowerStadionu. Domácí Bochum přivítá ambiciózní Wolfsburg.

Bochumští v prvním kole zrovna nepřesvědčili, když po špatném výkonu prohráli zcela zaslouženě na hřišti Karlsruhe 0:1. Nyní do Porúří zavítá favorit z Wolfsburgu, domácí však vědí, jak na něj. V minulé sezoně ho doma přestříleli 5:3 a zvítězili i venku výsledkem 1:0.

"Wolfsburg je stejně jako v minulém roce jasný favorit, ale sami jsme viděli, že se proti němu dá vyhrát. Potřebujeme stoprocentní výkon, abychom proti takto silnému celku mohli být úspěšní," prohlásil trenér Marcel Koller, který se musí obejt kvůli zranění bez útočníka Epallého, náhradního brankáře Renna a záložníka Daniela Fuchse.

Lépe si vedli Vlci, doma proti Kölnu to sice také neměli lehké a brzy prohrávali, ve druhé půli však výsledek otočili na konečných 2:1. V létě vydatně posílený dolnosaský tým bude nyní myslet znovu na tři body. "Naším cílem je, abychom po úvodní výhře nad Kölnem zvítězili i v Bochumi," uvedl kouč Felix Magath, kterému přípravu vydatně stěžovala reprezentační přestávka.

"Je to samozřejmě nevýhoda, když jsou v týdnu hráči pryč. Ale když se chce hrát nahoře, musí se desetkrát do roka reprezentanti uvolnit," dodal. Do sestavy se pravděpodobně vrátí uzdravený Edin Džeko, další útočník Grafite však bude stále odpočívat kvůli disciplinárnímu trestu.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Yahia, C. Fuchs - Freier, Imhof, Ono, Dabrowski - Šesták, Hashemian
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Zaccardo, Ricardo Costa, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Gentner - Misimović - Dejagah, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - Eintracht Frankfurt  (neděle 17:00)
Po více než dvouleté pauze bude Köln hostit opět utkání 1. Bundesligy. Domácí 1. FC přivítá na svém RheinEnergieStadionu Eintracht Frankfurt.

Oba celky se budou snažit získat své první body v nové sezoně. Köln před týdnem neudržel vedení na horké půdě ve Wolfsburgu a nakonec podlehl domácím 1:2, Eintracht byl zase doma vyučen Herthou, se kterou prohrál 0:2.

Domácí kouč Christoph Daum očekává proti Frankfurtu těžkou práci. "Uvidíme úplně jiný Eintracht, než minule. Frankfurt disponuje zkušenými hráči a v minulé sezoně odehrál venku hodně dobrých utkání," prohlásila trenérská legenda. Jeho tým se může spolehnout na fanoušky, zápasem nyní žije většina města nad Rýnem.

Tým Kozlů se bude muset obejít bez Womého, jenž za faul loktem v minulém utkání dostal třízápasový distanc, a zraněných Ishiakua a Pezzoniho, jenž trápí shodně kotník.

Do svého bývalého klubu se vrací v současnoti trenér Eintrachtu Friedhelm Funkel. "Bude to pro mě trochu zvláštní. Köln je skvělé město a FC výborný klub. Stále tam mám vazby a držím jim palce. Samozřejmě ale ne teď, když hrají proti nám."

"Musíme dělat méně chyb a hrát lépe směrem dopředu. Počítám s tím, že tam budeme mít více prostoru, než proti Berlínu," nechal se slyšet Funkel, kterému jistě dělá vrásky početná marodka. Zranění jsou Preuß, Vasoski, Köhler, Bajramovič, Korkmaz, Pröll a nyní také smolař Alex Meier.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Özat, Geromel, Mohamad, Brečko - Vučičevič, Petit, Antar, Broich - Radu, Novakovič
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Ochs, Russ, Bellaid, Spycher - Chris, Fink - Steinhöfer, Toski - Liberopoulos (Fenin), Amanatidis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 0411003:03
TSG Hoffenheim11003:03
3.VfB Stuttgart11003:13
4.Hertha BSC11002:03
5.Borussia Dortmund11003:23
6.VfL Wolfsburg11002:13
7.Karlsruher SC11001:03
8.Arminia Bielefeld10102:21
Werder Brémy10102:21
Bayern Mnichov10102:21
Hamburger SV10102:21
12.Bayer Leverkusen10012:30
13.1. FC Köln10011:20
14.VfL Bochum10010:10
15.Borussia Mönchengladbach10011:30
16.Eintracht Frankfurt10010:20
17.Hannover 9610010:30
Energie Cottbus10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufam ze Hannover vyhraje a odlepi se z posledniho mista

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover má mnohem kvalitnější kádr viz. Enke,Ismaël,Lala,Huszti,Hanke,Schlaudraff a na straně Cottbusu Skela...Hannover vyhraje 2:0!

Reagovat
havrys99

Hannover 96 - Energie Cottbus 3:0 (2 Hanke,Bruggink)

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 2:2 (Marica,Hibert - Kiessling,M. Friedrich)

Hertha BSC - Arminia Bielefeld 2:0 (Pantelič, Stein)

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1:1 (Ba - Ndjeng)

Werder Brémy - Schalke 04 3:1 (Prödl,Özil,Pizzaro - Kuranyi)

Hamburger SV - Karlsruher SC 4:0 (2 Petrič,Guerrero,Trochowski)

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:3 (Zidan - Toni,Zé Roberto,Klose)

VfL Bochum - VfL Wolfsburg 1:2 (Imhof - Gentner,Dejagah)

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 0:1 (Amanatidis)

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim vyhraje

Reagovat
Arne

BVB neprohraje, to samé Köln... Jinak celkem souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB vyhraje doma 2:1 Köln-Frankfurt 1:1 a Stuttgart-Leverkusen 3:1 jinak souhlas az na moji Herthu=ta vyhraje 4:0

Reagovat
Arne

Nn, Hertha je moje... Jsem rád, že tady nejsem úplně sám, kdo jí fandí. Dobrej vkus...

Reagovat
cerwi

přál bych to Hanoveru, doufám ve výhru aspon 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stajner je porad zraneny??

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ma nejaky problemy se zadama porad..

Reagovat
madridcan

pekne van Bommel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele